Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox hálózati szűrő/elosztó
Moderátor: fülelek
- pooly73
- Fórumlakó
- Értékelés: 119
Sziasztok
Tegnap este zenéltem egy kicsit, és azt vettem észre ha zene lejátszás alatt fel, vagy lekapcsolom a villanyt egy fél másodpercre elmegy a hang.
Alces 3 van a rendszer előtt, ilyen problémát nem kellene kiszürnie, vagy egyáltalán mi okozhatja ezt ?
vag kölcsönkerni, amitöl Zoli sem szokott elzarkozni (vagy ismeröstöl)
Az is jó ötlet, de külföldre túl macerás szerintem.Még megálmodom, de köszönöm a tanácsot.
Utolsó kérdésem a témával kapcsolatban: mi a helyzet a szünetmentes tápegységekkel, alkalmasok a probléma orvoslására ?
Én úgy tudom, szünetmentes (aksival kombinált) tápok sehol nem váltak be audio eszközök táplálására. ennek több oka is van. Az egyik, amikor van hálózati feszkó, akkor többnyire csak átengedik az áramot magukon, és még ez jobbik eset, van olyan hogy állandóan "dolgoznak", és újra formálják az áramot-feszkót, ez a rosszabb, viszont áramszünet esetén gyorsabban váltanak aksira. A kvázi szinusz, amit rá szoktak írni a készülékre borzasztó lépcsős, és felharmonikus dús valami. Dc blokkolás, ha erre irányult a kérdésed, szünetmentes tápokban nem feladat. A szünetmentesek kapcsoló tápos eszközök táplálásra valók, azok hálózati feszkó DC szintjére nem kényesek.
... A hálózat feszkó DC szintje változó, nem állandó.
Utolsó kérdésem a témával kapcsolatban: mi a helyzet a szünetmentes tápegységekkel, alkalmasok a probléma orvoslására ?
Először vennem kell egyet a próbához
De teljesen igazad van majd kipróbálgatom.
Köszönöm a segítséget.
vag kölcsönkerni, amitöl Zoli sem szokott elzarkozni (vagy ismeröstöl)
probald ki Te mit hallassz. ahogy szerinted a legjobb, legyen ugy.
ha mas valamit mond, akkor Te ugy hallod/hallanad ? Ne tedd, ha nem akarsz sürü-sötet erdöbe kerülni - nem elsösorban Alces kapcsan !
nekem volt, hogy hosszabitos eloszto volt utana, volt hogy T-eloszot alces 1-ben, ugy mintha kicsivel - nekem, nalam, en rendszeremben, en elektromos körynezetemben - jobb lenne.
Először vennem kell egyet a próbához
De teljesen igazad van majd kipróbálgatom.
Köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Első kérdésem az lenne hogy ha t elosztóval használnám az Alces 1-et azront a minőségen? Az erősítő és a sub menne rá.
A második pedig hogy hosszabbítón leresztül kéne megoldanom. Hogy jobb ha a hosszabító végébe dugom és úgy a t elsztó +ba rá, vagy közvetlen konnektor és utána a többi?
probald ki Te mit hallassz. ahogy szerinted a legjobb, legyen ugy.
ha mas valamit mond, akkor Te ugy hallod/hallanad ? Ne tedd, ha nem akarsz sürü-sötet erdöbe kerülni - nem elsösorban Alces kapcsan !
nekem volt, hogy hosszabitos eloszto volt utana, volt hogy T-eloszot alces 1-ben, ugy mintha kicsivel - nekem, nalam, en rendszeremben, en elektromos körynezetemben - jobb lenne.
Sziasztok!
Első kérdésem az lenne hogy ha t elosztóval használnám az Alces 1-et azront a minőségen? Az erősítő és a sub menne rá.
A második pedig hogy hosszabbítón leresztül kéne megoldanom. Hogy jobb ha a hosszabító végébe dugom és úgy a t elsztó +ba rá, vagy közvetlen konnektor és utána a többi?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Szuper lenne.
Köszönöm szépen. A részleteket privátban intézzük?
igen
jövő hét közepén tudok egyet adni meghallgatásra...
Szuper lenne.
Köszönöm szépen. A részleteket privátban intézzük?
- fülelek
- V.I.P.
Sziasztok!
Régebben kipróbáltam egy Alces3-at (Szabó Zoltán jóvoltából), de felemás érzéseket hagyott bennem. Bár jobb lett volna megtartanom mert most, hogy lecseréltem az összes elektronikámat, úgy gondolom, jól jönne még egy kis finomítás. A mélyek kicsit döngősek és nem elég pontosak, valamint a közepe és magasa is lehetne picivel letisztultabb. Mivel a régi rendszerem eléggé "alap" volt és mélyekből sem volt sok, így akkoriban kicsit másképp vélekedtem az Alces-ről, de most esélyes, hogy igen jó szolgálatot tenne.
A kérdésem csupán annyi lenne, tudna-e valaki egy kapcsolós, fix kábeles Alces4-et tesztre adni úgy, hogy természetesen fizetek letétet rá. Mondjuk az sem baj, ha eladó, mert lehet, hogy megtartanám, ha tetszik.
Bocs, ha hosszú voltam.. És köszönöm, ha tudtok segíteni.
jövő hét közepén tudok egyet adni meghallgatásra...
Sziasztok!
Régebben kipróbáltam egy Alces3-at (Szabó Zoltán jóvoltából), de felemás érzéseket hagyott bennem. Bár jobb lett volna megtartanom mert most, hogy lecseréltem az összes elektronikámat, úgy gondolom, jól jönne még egy kis finomítás. A mélyek kicsit döngősek és nem elég pontosak, valamint a közepe és magasa is lehetne picivel letisztultabb. Mivel a régi rendszerem eléggé "alap" volt és mélyekből sem volt sok, így akkoriban kicsit másképp vélekedtem az Alces-ről, de most esélyes, hogy igen jó szolgálatot tenne.
A kérdésem csupán annyi lenne, tudna-e valaki egy kapcsolós, fix kábeles Alces4-et tesztre adni úgy, hogy természetesen fizetek letétet rá. Mondjuk az sem baj, ha eladó, mert lehet, hogy megtartanám, ha tetszik.
Bocs, ha hosszú voltam.. És köszönöm, ha tudtok segíteni.
Köszönöm szépen!
- fülelek
- V.I.P.
Üdv. Zoli! Szeretnék egy Alces2-vel próbát tenni! Egy erösítö és egy lejátszó kerülne bele. Ahogy itt olvasgattam, felemerült bennem a kérdés, hogy a 2-es elosztó elég vagy egy hosszabbal jobbak lennének az esélyek? Köszönettel, Pillnitz
Az aljzatok számával nincs összefüggésben a hangminőség, a kettes is ugyanazt nyújtja, mint a négyes, ha csak két fogyasztód van,akkor elegendő a kettes.
Üdv. Zoli! Szeretnék egy Alces2-vel próbát tenni! Egy erösítö és egy lejátszó kerülne bele. Ahogy itt olvasgattam, felemerült bennem a kérdés, hogy a 2-es elosztó elég vagy egy hosszabbal jobbak lennének az esélyek? Köszönettel, Pillnitz
- fülelek
- V.I.P.
Megoldódott a rejtély! A TV szoftver frissítést kért (3 év óta először) és azóta minden a helyére került ismét. Ismét látható, érezhető az Alces " jótékony" hatása a képre.
Na ennek örülök így az év elején!
Idén tavasszal lesz egy exkluzív verzió is az Alcesből, négy aljzatos kivitelben, a doboz és annak alátámasztása változik alapvetően. Részleteket kicsit később.
Köszönöm a felajánlást.
Most nélküle tapasztalok, aztán majd újra beillesztem.
Megoldódott a rejtély! A TV szoftver frissítést kért (3 év óta először) és azóta minden a helyére került ismét. Ismét látható, érezhető az Alces " jótékony" hatása a képre.
Nem. De lehetnek olyan tényezők, amik ezt okozzák, megvizsgálhatom a készüléket, ha óhajtod, keress meg privátban.
Köszönöm a felajánlást.
Most nélküle tapasztalok, aztán majd újra beillesztem.
Szerintem nem érdemes, de ha élénkebb/agresszívebb -ki hogy éli meg) magasakat szeretnél, akkor ródiumos bevonatú kell.
Nem szívesen szerelek át Alcest, inkább újat építek.
Értem, köszönöm szépen a választ. Agresszív magasakat semmi esetre se szeretnék.
- fülelek
- V.I.P.
Szerintem nem érdemes, de ha élénkebb/agresszívebb -ki hogy éli meg) magasakat szeretnél, akkor ródiumos bevonatú kell.
Nem szívesen szerelek át Alcest, inkább újat építek.
Szia Zoli!
Szerinted van értelme az új Alces3-as aljzatait Furutechre cserélni? Ha igen, milyen bevonatot érdemes választani?
Köszönöm,
ákos
- fülelek
- V.I.P.
Sziasztok!
Létezik olyan jelenség, hogy 5 év után a rendszerből kivéve a Hivox Alces -2-t, a Tv képe most "jobb"?..
Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak mintha "sok " lett volna egy picit vele, kiiktatva nyugodtabb lett minden.
Anno mikor eladtam a 4-es Alces-t, ugyanezen a tévén drámai volt a hiánya, színek, a kontúrok, mind mind "megérezték" - vissza is vásároltam.
Elfáradhat ebbe a kütyübe valami ennyi év után?
Nem. De lehetnek olyan tényezők, amik ezt okozzák, megvizsgálhatom a készüléket, ha óhajtod, keress meg privátban.
Sziasztok!
Létezik olyan jelenség, hogy 5 év után a rendszerből kivéve a Hivox Alces -2-t, a Tv képe most "jobb"?..
Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak mintha "sok " lett volna egy picit vele, kiiktatva nyugodtabb lett minden.
Anno mikor eladtam a 4-es Alces-t, ugyanezen a tévén drámai volt a hiánya, színek, a kontúrok, mind mind "megérezték" - vissza is vásároltam.
Elfáradhat ebbe a kütyübe valami ennyi év után?
- fülelek
- V.I.P.
Kellemes karácsonyt kívánok mindenkinek!