Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox Tuning
Moderátor: fülelek
Hivox Tuning
Kedves Fülelek!
JBL ES80 frontok és center tuningjáról kérek szépen tájékoztatást.
Köszönöm!
Hivox Tuning
Üdv mindenkinek!
Szándékosan tartogattam magamban ezidáig a gondolataimat.
Február elején rászántam magam,hogy elvigyem Zoltánhoz a Tannoy hangfalaimat optimalizálásra,feljavításra /szándékosan nem tuningot írtam/.
A művelet 1 napot vett igénybe. Hazaérkezve gyors bekötést követően a hatás nem maradt el: áll leesik, lélegzet eláll, a homlokom mögött lévő tekervényekben kemény bootolás néhány percig.
Olyan mértékű változás jött közép és magastartományban azonnal, hogy az valami leírhatatlan.
Csodás, élethű, életszerű, igaz sztereó, nem tudok mást mondani. /ahhoz képest főleg, amilyen volt./
Elkülönülnek egymástól a hangszerek, minden ahogy kell, mindezt nagyon pontosan, jól érzékelhetően.
Mondták mások is már, hogy ez a típus meghálálja nagyon a belső kábelezés minőségűre történő cserélését, hát ez most megtörtént.
Viszont a mély hangokkal kapcsolatban a napokban békéltem meg.
Az lehetséges, hogy mostanra "értek" be?
Az elején elég furcsa volt, azt hittem valami nem stimmel, de igazgattam őket, tettem ide-oda, végül türelmesen kivártam és mintha az elmúlt napokban teljesedett volna ki igazán... nem tudom ez valós lehet-e, vagy csak félrehallok.
Nem írtam az órákat, de sacc/kábé 90-100 óra lehet benne, mióta elhoztam.
Összességében maximálisan meg vagyok elégedve mindennel és köszönöm szépen a sok jó tanácsot és információt amit találkozásunk alkalmával kaptam.
Van még pár kérdésem más témában, az meg megy privátban.
- sznoeb
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Hivox Tuning
Kedves Fórum Társak,
Az én Dali C6 hangfalaim is átestek egy kis tuningon Zolinak köszönhetően. Megkapták a Hivox tuningot.
Ha már viszem a hangfalat akkor úgy gondoltam ,hogy viszem vele az erősítőmet (NAD c372) is ami szint úgy átesett a Hivox tuningon Istvánnak köszönhetően.
Először amikor elkezdtem hallgatni nem hittem a fülemnek, ez ugyan az a hangfal ,erősítő?
A hangok sokkal pontosabbak tisztábbak lettek, a tér jobban nyitottá vált, olyan hangok jöttek elő amiket nem is gondoltam,hogy voltak benne. A mély tartomány is sokkal tisztább lett.
Hallgatás közben olyan mint ha ott ülnék a zenekar és az énekes előtt 1 lépésre.
Az ének középről ,míg a zenekar a két széléről muzsikál. Hihetetlen jó lett.
Azt hittem,hogy ezt már nem lehet tovább fokozni ,de amikor beállítottam a sorba Zoli által készitett LupusCMKIII-at pffff
fülig ért a szám a hatástól. Hallom a pengető hangját a cintányér rezzenését. :):):)
Köszönet a Hivox-nak.
Csak ajánlani tudom mindenkinek,
Üdv
Norbi
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
Hivox Tuning
kedves Fülelek...bár még a barátom classic 6 hangfalát tuning után nem hallottam, de úgy tudom, hogy nagyon elégedett vele ezért érdeklődöm, hogy jamo c803-t is érdemes-e kezelésbe venni?
Esetleg volt-e már olyan aki tuningoltatta?
köszönöm
üdvözlettel
Laci
persze, hogy érdemes, bár még evvel a típussal nem találkoztunk, de a jamok mind azonos gyermekbetegségben szenvednek, a drágábbakba jobb hangszórókat pakolnak, mint az olcsóbbakba, de a körítés ugyanolyan harmatos...
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Kedves fülelek!
Érdeklődnék, hogy van-e értelme foglalkozni egy JBL studio 180 5.0-ás szettel, tuning szempontból. Egy h/k 365-ös erősítőm van hozzá.
Első sorban mozizni szoktam vele, és nagyon sok bluray koncertet hallgatok rajta. Arra gondoltam, hogy először a két fronttal és a
centerrel foglalkoznék. Nem tudom van-e tapasztalat ezekkel a hangfalakkal, illetve mit várhatok el minőségjavulás terén. ?
Érdekelne továbbá, hogy ha rászánnám magam milyen módon történik a kivitelezés, és milyen összegre számíthatok ?
Köszönöm válaszod ,
Attila!
Természetesen érdemes, pü. ment!
Hivox Tuning
Kedves fülelek!
Érdeklődnék, hogy van-e értelme foglalkozni egy JBL studio 180 5.0-ás szettel, tuning szempontból. Egy h/k 365-ös erősítőm van hozzá.
Első sorban mozizni szoktam vele, és nagyon sok bluray koncertet hallgatok rajta. Arra gondoltam, hogy először a két fronttal és a
centerrel foglalkoznék. Nem tudom van-e tapasztalat ezekkel a hangfalakkal, illetve mit várhatok el minőségjavulás terén. ?
Érdekelne továbbá, hogy ha rászánnám magam milyen módon történik a kivitelezés, és milyen összegre számíthatok ?
Köszönöm válaszod ,
Attila!
Hivox Tuning
kedves Fülelek...bár még a barátom classic 6 hangfalát tuning után nem hallottam, de úgy tudom, hogy nagyon elégedett vele ezért érdeklődöm, hogy jamo c803-t is érdemes-e kezelésbe venni?
Esetleg volt-e már olyan aki tuningoltatta?
köszönöm
üdvözlettel
Laci
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Hello!
Az iránt érdeklődnék, hogy az ES100-ban van tuninglehetőség? És ha igen, akkor elveszítem a garanciát rá? gondolom igen, de azért megkérdezem.
Köszönöm
Csináltunk már ilyet, és nagyon meg voltak vele elégedve.
A garancia meg nem jelent semmit, mert ha a hangszórókat leégeti az erősítő, akkor úgy sem érvényesíthető, a keresztváltó nem szokott soha meghibásodni, ha meg levered a doboz sarkát, az sem garanciális meghibásodás.
Hangfalnál a garancia arra jó, hogy ha első bekapcsoláskor surrog, vagy egyéb egyértelmű hiba van, akkor fel lehet lépni.
Hivox Tuning
Hello!
Az iránt érdeklődnék, hogy az ES100-ban van tuninglehetőség? És ha igen, akkor elveszítem a garanciát rá? gondolom igen, de azért megkérdezem.
Köszönöm
Hivox Tuning
Annak, aki még gondolkodik hangfalai tuningolásán: átestek a jamo classic 6 hangfalaim a műtéten, és nem kicsit fülbeötlő a különbség. A hangfalak harsánysága eltűnt, hosszú ideig hallgatható kiegyensúlyozott dobozok lettek. Most már megmutatja a hangfalkábel (monster) gyengéit.
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy az említett Tannoy Mercury F2 esetében volna-e értelme tuningolni. Köszönöm!
A Cambridge 350A-t ajánlom, de a hálózati kábelét azonnal érdemes cserélni egy jobb fajtára (mi is tudunk adni, meg mások is a 10-15e kategóriában)
A Tannoyokat feltétlen érdemes tuningolni.
Hivox Tuning
Kedves fülelek!
Regota olvasgatom a forumot, most lehetosegem nyilt ra, hogy erositot vegyek. Ket kerdesem volna:
1. az alabbi a listaban tuning elott (amig nem tudom tuningoltatni) melyiket javasolnad (esetleg melyiket zarjam ki)?
2. ugyanebbol a listabol tuningolas utan melyik lesz a nyero?
76e Ft | Cambridge Audio Azur 350A
76e Ft | NAD C 316 BEE
...
Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy az említett Tannoy Mercury F2 esetében volna-e értelme tuningolni. Köszönöm!
Hivox Tuning
Kedves fülelek!
Regota olvasgatom a forumot, most lehetosegem nyilt ra, hogy erositot vegyek. Ket kerdesem volna:
1. az alabbi a listaban tuning elott (amig nem tudom tuningoltatni) melyiket javasolnad (esetleg melyiket zarjam ki)?
2. ugyanebbol a listabol tuningolas utan melyik lesz a nyero?
76e Ft | Cambridge Audio Azur 350A
76e Ft | NAD C 316 BEE
95e Ft | Tangent EXEO AMP
110e Ft | NAD C 326 BEE
125e Ft | Rotel RA-05SE (sajnos ujan nem nagyon lehet kapni)
130e Ft | Cambridge Audio Azur 650A (ez mar a koltseghatar teteje)
+ ha kihagytam a titkos tuti tippet kerlek osztd meg
Eloben sajnos nincs modom meghallgatni az oket, internetrol rendelem majd, ezert a tanacsodra es tapasztalatodra hagyatkozom. Ha esetleg segit, ezek a parametereim:
- fokent jazz es uj/regebbi funkot hallgatok (+kicsi elektronikus)
- uj erosito kell (áfa, stb)
- Tannoy Mercury F2-re lesz egyelore kotve
- 16nm szoba
- a jelenlegi CD lejatszomat le sem merem irni (FERGUSON d 800 hx, folyamatban a mediaplayer es DAC projekt)
Nagyon szepen koszonom a segitseget, tanacsot!
Hivox Tuning
Kedves Fülelek!
Küldtem privát üzenetet!
Harman Kardon HK 3490, Marantz CD 5001 OSE, Philips 963SA, Proson Conquest 6030 mk2, Elipson Prestige Facet 8B, Yamaha WXC-50, AKG K550, JBL E65 BTNC, Evidence Audio The Siren II, Bicon Silver Interconnect, Excalibur Interconnect
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Kedves fülelek!
Érdeklődni szeretnék, hogy Jamo Classic 6 tuningjával érdemes-e foglalkozni. Ha igen kb. mennyibe kerül a beavatkozás?
Előre is köszönöm a válaszod
Igen, érdemes tuningolni, mert ezer sebből vérzik, amiből a nagyját meg lehet gyógyítani.
A többit pü-ben.
Hivox Tuning
Kedves fülelek!
Érdeklődni szeretnék, hogy Jamo Classic 6 tuningjával érdemes-e foglalkozni. Ha igen kb. mennyibe kerül a beavatkozás?
Előre is köszönöm a válaszod
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Hivox Tuning
Én is tuninggal kapcsolatban érdeklődnék.
Van egy Denon DCD-660-as CD játszóm. Érdemes hozzányúlni, mit lehet tőle várni utána, és kb. milyen fokozatok (és árak) vannak?
Köszi előre is!
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Tisztelt Fülelek,
Érdeklődnék hogy van e értelme egy NAD C372 tuningolásának?
Köszönöm
Norbert
Igen, van, a NAD ezen erősítője jó tuning alap.
PÜ megy.
- sznoeb
Hivox Tuning
Tisztelt Fülelek,
Érdeklődnék hogy van e értelme egy NAD C372 tuningolásának?
Köszönöm
Norbert
- nebulo5
- V.I.P.
- Értékelés: 56
Hivox Tuning
Ebben, Fülelek kollégának tökéletesen igaza van.
Ráadásul, a kedvenc zenei műfaj sem elhanyagolható tényező, de talán a helyi akusztika még fontosabb! Nem hiába ismétlődik meg, szinte napi gyakorisággal: "otthoni körülmények közt, saját rendszerben kell a leendő "áldozatot" tesztelni!"
Üdv: nebulo
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Vagy az is lehet, hogy a 372-nek nem ártana egy kis tisztítás szerviz.
Hasonló árfekvésben milyen erősítőt ajánlanál dali c6 mellé? (nebulo5)
Elnézést, hogy én válaszolok erre a kérdésre, de fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy az ilyen ajánlások gyakran nem jönnek be, mert egész eltérő lehet az ajánlatot kérő és az ajánlatot adó ízlése, preferenciája.
- sznoeb
Hivox Tuning
Vagy az is lehet, hogy a 372-nek nem ártana egy kis tisztítás szerviz.
Hasonló árfekvésben milyen erősítőt ajánlanál dali c6 mellé? (nebulo5)
- nebulo5
- V.I.P.
- Értékelés: 56
Hivox Tuning
Osztom a NAD-al kapcsolatos véleményedet! Évekkel ezelőtt kezdtem kutatni NAD sztereó erősítőket, mert annyi jót olvastam róluk! Sőt (erősen egyéni ízlés dolga) a dizájnjuk is tetszett! Innen - onnan kölcsönöztem erősítőket, de a 4. NAD erősítő után, már nem akarok többé ilyesmit tesztelgetni. Mostanában, ha NAD-ról olvasok méltató beírást, csak az a kérdés merül fel bennem: vajon az illető még nem volt olyan szerencsés, hogy hasonló ár kategóriában meghallgasson egy jó erősítőt?
Akár, még azt is rám lehet fogni, hogy elfogultan szkeptikus lettem a NAD-al szmben, de mindenesetre, nagyot csalódtam!
"Amit a NAD-okról írtál érdekes, mert 316-ot (vagy 315-öt, de talán ez mindegy) hallgattam (és nem igazán tetszett) Kevés benne az erő az biztos, de a magasakat kifejezetten vágja, ill. nem egy részlet-bajnok. 372-nek sokkal jobbnak kéne lenni, szvsz. minden tekintetben."
Üdv: nebulo
Hivox Tuning
Bocs ha beleugatás, csak annyi, hogy Zoli a Dali C6-jaimat tuningolta korábban és igen, kifejezetten érdemes! Jócskán csökkent az a mélyközép kiemelés (ami amúgy minden hasonló kategóriás -mozis, álló- hangfalra jellemző) így a közepek sokkal tisztábbak lettek, de valós mélyek tekintetében valamivel mélyebbre is képes menni. Ezen kívül érezhetően, határozottan részletesebb lett az az egész hangja.
Amit a NAD-okról írtál érdekes, mert 316-ot (vagy 315-öt, de talán ez mindegy) hallgattam (és nem igazán tetszett) Kevés benne az erő az biztos, de a magasakat kifejezetten vágja, ill. nem egy részlet-bajnok. 372-nek sokkal jobbnak kéne lenni, szvsz. minden tekintetben.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda