Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox Tuning
Moderátor: fülelek
Hivox Tuning
A helyedben oda vinném el,ahol eddig tuningolták.
Én eddig tuningot nem rendeltem senkitől, kizárólag javítást.
Most csak meg lettem erősítve ebben újabb évekre, igen alaposan.
Végül is nem tragédia, sőt!
Lemezjacek Project2 + Project K6 (Grado Prestige Gold) + Cambridge Audio 640P; CD Cambridge Audio Azur 640C; Erősítő Rotel RA-712 Hangfal Isophon Ontario Tuner: Fisher FM-2310 Kábelek Neotech, arzachel, Ortofon Füles Grado SR80 + Project HeadBox II
Hivox Tuning
Én mindenkit mélységesen megértek. Tényleg.
Sőt, most már határozottan zord bűnösnek érzem magam, amiért anno a hibás tápú készüléket megjavíttattam, nem tudva előre, hogy jóval később más műhelyekről is fogok hallani.
Csak mégis azokat a szituációkat preferálom valami gyengeség vagy perverzió folytán, amikor a megszólított mesterember az én problémámra is van mondjuk feleannyira fogékony, mint azt tőlem elvárja a sajátjával szemben. No mindegy, az egy másik ország, attól tartok.
További szép mindent és kevesebb házmestert az úriembereknek, mindnyájunknak az lesz a jobb, ha vissza se nézek.
Szerintem nem érted.
Illik garanciát vállalni mindenkinek,ha elvégez valamilyen melót.
Szerinted hogyan vállaljon más belepiszkálására is a Hivox garanciát?
A helyedben oda vinném el,ahol eddig tuningolták.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Hivox Tuning
Én mindenkit mélységesen megértek. Tényleg.
Sőt, most már határozottan zord bűnösnek érzem magam, amiért anno a hibás tápú készüléket megjavíttattam, nem tudva előre, hogy jóval később más műhelyekről is fogok hallani.
Csak mégis azokat a szituációkat preferálom valami gyengeség vagy perverzió folytán, amikor a megszólított mesterember az én problémámra is van mondjuk feleannyira fogékony, mint azt tőlem elvárja a sajátjával szemben. No mindegy, az egy másik ország, attól tartok.
További szép mindent és kevesebb házmestert az úriembereknek, mindnyájunknak az lesz a jobb, ha vissza se nézek.
Lemezjacek Project2 + Project K6 (Grado Prestige Gold) + Cambridge Audio 640P; CD Cambridge Audio Azur 640C; Erősítő Rotel RA-712 Hangfal Isophon Ontario Tuner: Fisher FM-2310 Kábelek Neotech, arzachel, Ortofon Füles Grado SR80 + Project HeadBox II
-
Vendég
Hivox Tuning
Na ezt szeretem én ebben a hobbiban, a készülékeknél csak a szakik illesztése bonyolultabb.
Félreérted a dolgot. Szerintem része egy mesterember pedigréjének az, hogy büszke a munkájára, és ezen a büszkeségen nem nagyon kíván mással is osztozni. Ha pedig nincs jó véleménye egy másik szakiról, akkor azt megtartja magának, de nem javítja egy kontár művét, vagy nem kontárkodik bele egy másik mester munkájába. Ezt tiszteletben kellene tartani. Fülelek válasza nem csak egy mester-, de egy úriemberé volt.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 823
Hivox Tuning
Na ezt szeretem én ebben a hobbiban, a készülékeknél csak a szakik illesztése bonyolultabb.
"A tápot meg a hangfalcsatikat már rendbe tette Bese úr"
Ezek után teljesen érthető,hogy "fülelek" nem akar a csapatba bekerülni,hiszen ha el akarod adni már az ő neve is szerepel a listán.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Hivox Tuning
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5347
Hivox Tuning
A tápot meg a hangfalcsatikat már rendbe tette Bese úr, azzal nagy bajt nem látok.
A magas torzítás jogos lehet...
Hozzávetőleges paramétereket (idő, pénz) tudsz mondani a tuningra?
Bocsánatot kérek, de ha más tuningolta már a készüléket, akkor nem vállaljuk el, ott kellene megoldani a fennálló problémát, ahol elkezdték a tuningot. Remélem, könnyű belátni, hogy eltérő koncepciók szerinti tuningok összessége garantáltan nem vezet a jó hang irányába. Más, ismert magyar gyártó/tuningoló műhely részben elvégzett munkáját mi nem tudjuk és nem is szeretnénk befejezni.
Kérem megértésedet, köszönöm.
Hivox Tuning
Még egy kérdés: ezeknek a beépített phonojával ugye nem csak szerintem nem érdemes variálni? Egy CA 640P volna a mérce...
Hivox Tuning
Persze. De nem a test hiányzik, hanem a magasak torzítása miatt billen a hangkép. ha kevesebbet torzít majd, akkor helyreáll a kívánt egyensúly. A csiptetős kábelcsatlakoztatás na meg a rettenetes hálózati kábel is cserélendő. Még kérdés, milyen állapotúak a tápegység fő kondenzátorai, mert kora az már van bőven...
A tápot meg a hangfalcsatikat már rendbe tette Bese úr, azzal nagy bajt nem látok.
A magas torzítás jogos lehet...
Hozzávetőleges paramétereket (idő, pénz) tudsz mondani a tuningra?
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Azt a tippet kaptam, hogy errefele értő kezek várják a Rotel erősítőket....
Igaz ez egy RA-712-re is? A klasszikus roteles szitu, alapvetően imádom, de kicsit több test nem ártana a hangba...
Persze. De nem a test hiányzik, hanem a magasak torzítása miatt billen a hangkép. ha kevesebbet torzít majd, akkor helyreáll a kívánt egyensúly. A csiptetős kábelcsatlakoztatás na meg a rettenetes hálózati kábel is cserélendő. Még kérdés, milyen állapotúak a tápegység fő kondenzátorai, mert kora az már van bőven...
Hivox Tuning
Azt a tippet kaptam, hogy errefele értő kezek várják a Rotel erősítőket....
Igaz ez egy RA-712-re is? A klasszikus roteles szitu, alapvetően imádom, de kicsit több test nem ártana a hangba...
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Sziasztok, van egy Cambridge 650A erőlködőm és hozzá Kef C7 dobozok. Érdemes kezdeni vele valamit? Imádom a hangját, de ha lehet jobb is, miért ne!!!
Üdv., A.
Biztos, hogy még jobb/szebb hangzást lehet(ne) belőle kihozni!
Hivox Tuning
Sziasztok, van egy Cambridge 650A erőlködőm és hozzá Kef C7 dobozok. Érdemes kezdeni vele valamit? Imádom a hangját, de ha lehet jobb is, miért ne!!!
Üdv., A.
- finu
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 58
Hivox Tuning
Csak akkor tudok optimalizálni, ha nincs megkötve semmilyen távolság. Kis szobában nem (sem) lehet a fal mellől hallgatódzni, ha jó és szép hangot szeretnénk.
Nincs megkötés ahol a legmegfelelőbb.
Erősítő:ヴィンセントsv-500, Hangfal:チャリオ星座イルカ, Média:S.M.S.L DP5, Hangfal kábelek: Power-R Live, Összekötő: ワイヤーワード Equinox 8 XLR,RCA. Entreq Vibbeater ジャンボマウス.
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Kedves Fülelek!
Szeretnék segítséget kérni tőled! A szobám méretei: h3,9m x sz4,3m x m2,6m. A hangfalak a 4.3m falnál vannak elhelyezve. A hallgatási pozíció 3,4m-re van,mi a hangfalak ideális elhelyezése,válaszod előre is köszönöm.A dobozok TDL T-Line3.
Csak akkor tudok optimalizálni, ha nincs megkötve semmilyen távolság. Kis szobában nem (sem) lehet a fal mellől hallgatódzni, ha jó és szép hangot szeretnénk.
- finu
- Kezdő Fórumlakó

Hivox Tuning
Mi a kérdés?
Hány éves a kapitány?
A hangfalak ideális elhelyezése,olvasni kell a sorok között.
Erősítő:ヴィンセントsv-500, Hangfal:チャリオ星座イルカ, Média:S.M.S.L DP5, Hangfal kábelek: Power-R Live, Összekötő: ワイヤーワード Equinox 8 XLR,RCA. Entreq Vibbeater ジャンボマウス.
Hivox Tuning
Mi a kérdés?
Hány éves a kapitány?
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
- finu
- Kezdő Fórumlakó

Hivox Tuning
Kedves Fülelek!
Szeretnék segítséget kérni tőled! A szobám méretei: h3,9m x sz4,3m x m2,6m. A hangfalak a 4.3m falnál vannak elhelyezve. A hallgatási pozíció 3,4m-re van,mi a hangfalak ideális elhelyezése,válaszod előre is köszönöm.A dobozok TDL T-Line3.
Hivox Tuning
Próbáld meg talán ezt
Házimozi:Epson EH-TW 3200. Erősítő :onkyo TX-SR 707 , front: JamoC805, Center: Jamo D7, Sub : Jamo D6 , Hátér :Jamo D6, Supra hangfalkábel , Furutech xv1.3 10m Hdmi, Nordost wyrewizard 1m Hdmi, Inakustik Hdmi,
Média lejátszó: Dune smart D1
Tv Panasonic TX-P50GT60E
Munkahely : Rotal RA06, Hangfal B&W 602s3 Fapaci kábel
Kábel:Neotech KHS-188,
Tápkábel ?
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Próbáld meg talán ezt
Hivox Tuning
Sziasztok jövő hét folyamán Jamo C805-ös hangfalam Hivox tuningot kap , már nagyon kíváncsi vagyok a változásra !
De kétségem nincs felőle, hogy lesz. Próbáltam visszaolvasni a hozászolásokat de már belefájdul a fejem annyi van .
Házimozi:Epson EH-TW 3200. Erősítő :onkyo TX-SR 707 , front: JamoC805, Center: Jamo D7, Sub : Jamo D6 , Hátér :Jamo D6, Supra hangfalkábel , Furutech xv1.3 10m Hdmi, Nordost wyrewizard 1m Hdmi, Inakustik Hdmi,
Média lejátszó: Dune smart D1
Tv Panasonic TX-P50GT60E
Munkahely : Rotal RA06, Hangfal B&W 602s3 Fapaci kábel
Kábel:Neotech KHS-188,
Tápkábel ?
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 640
Hivox Tuning
A neten található képek alapján a mély sugárzók szintetikus gumiszéllel rendelkeznek, tehát azt nem kell cserélni.
A mély hangváltó részben ELCAP kondenzátorok vannak, ezekkel nem szokott baj lenni, de ha mégis, akkor jó minőségű bipoláris elkókal bármikor kiválhatók. A magas részen fólia kondenzátor van, azt békében kell hagyni.
A T27 magasnak mi a problémája?
A továbbiakat szerintem a hangfal javítás topikban kellene megbeszélni, mert itt ez a téma OFF!
Üdv: TJ.
Köszi akkor átnyergelek vele a hangfal javítás topikban. Az egyik magas domja kicsit be van nyomódva két kis részen, de minimális a különbség hangba a másik hibátlan magas mellet, igazából rendes körülmények között 2,5-3 méterre a hangfalaktól gyakorlatilag érzékelhetetlen a különbség, csak ha odahajolok közelre a magasakat fülelni, érzékelhető minimális különbség talán. Jelenleg biztos nem cseréltetem, de lehet a jövőben meglépem ezt a lépést.
Köszönöm az infókat!
Linn Majik DS, Philips CD 204, Dual 1219 (Sumiko Blue point no.3 Lo), Musical Fidelity M6x Vinyl, Forté Audio Model 40, Forté Audio Model 4, JBL 4333
A neten található képek alapján a mély sugárzók szintetikus gumiszéllel rendelkeznek, tehát azt nem kell cserélni.
A mély hangváltó részben ELCAP kondenzátorok vannak, ezekkel nem szokott baj lenni, de ha mégis, akkor jó minőségű bipoláris elkókal bármikor kiválhatók. A magas részen fólia kondenzátor van, azt békében kell hagyni.
A továbbiakat szerintem a hangfal javítás topikban kellene megbeszélni, mert itt ez a téma OFF!
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3427
Hivox Tuning
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Hivox Tuning
Mondjuk azért a belsejét még átnézetem, illetve az egyik magason gondolkozom, hogy cseréltetem, mert egy kicsit sérült, természetesen beszerezném a magasat. Hová vihetném majd? Egyébként egy Tangent RS6-ról van szó.
Köszönöm!
Nem lesz egyszerű.
Webáruház:
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 640
Hivox Tuning
Mondjuk azért a belsejét még átnézetem, illetve az egyik magason gondolkozom, hogy cseréltetem, mert egy kicsit sérült, természetesen beszerezném a magasat. Hová vihetném majd? Egyébként egy Tangent RS6-ról van szó.
Köszönöm!
Linn Majik DS, Philips CD 204, Dual 1219 (Sumiko Blue point no.3 Lo), Musical Fidelity M6x Vinyl, Forté Audio Model 40, Forté Audio Model 4, JBL 4333