Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox hálózati szűrő/elosztó

Moderátor: fülelek

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Hozzászólás Szerző: batagy »

Fém előlap eddig sem volt
Tényleg?
Akkor a mostani Alces6-nak mi az előlapja?
Mondjuk én még élőben nem, láttam, csak a fényképen, de a fényképen fémnek tűnik....
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5156

Hozzászólás Szerző: fülelek »

(A fa előlap kedvelők kedvében is fogunk járni)
Azért remélem nem csak fa előlapos lesz.... Remélem rendes fekete színű, fém előlapos is lesz!

Fém előlap eddig sem volt, eztán sem lesz, de feketére mindent be lehet színezni

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Hozzászólás Szerző: batagy »

Azért remélem nem csak fa előlapos lesz.... Remélem rendes fekete színű, fém előlapos is lesz!
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Mekkora javulást érnék el,ha jelenlegi Alces1 et Alces3 ra cserélném ? 
Van e valakinek ilyen irányú tapasztalata?

Rendszerem: Technics futómű -Lupus Junior -Castor integrált -Dyno 40

Ilyen felállás esetén az új Alces2 is jó megoldás, a dacot és az erősítőt kell csatlakoztatni. Egész biztos, hogy tovább javul a hangzásminőség az egyeshez képest.
Amint lesz kipróbálható darab az Alces2-ből, szólok.

zohan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: zohan »

Mekkora javulást érnék el,ha jelenlegi Alces1 et Alces3 ra cserélném ?

Van e valakinek ilyen irányú tapasztalata?

Rendszerem: Technics futómű -Lupus Junior -Castor integrált -Dyno 40

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Jelenlegi álláspontunk szerint a következő verziók lesznek:AlcesOne
Alces2
Alces4
és kész!
De:
Külön kábellel külön ellentétes kialakítású IEC csatlakozón össze lehet fűzni a kettes és négyes elosztókat, tehát könnyen megvalósítható a hatos, nyolcas, tízes, de akár a tizenkettes verzió is!
Az összterhelhetőség mindig 10A RMS, különleges áramkörrel ellátott biztosíték véd minden Alcest, T10A értékű, ami azt jelenti, hogy rövid ideig (pl.nagyteljesítményű fogyasztó bekapcsolásakor felépő indítóáram) nagyobb terhelésnél nem lép működésbe.
2300Watt terhelhetőség általában elé ga hifi/videora, de igény esetén nagyobb terhelhetőségű Alcest is elkészítünk.

Az árak még nem véglegesek, de egyértelmű, hogy aki több Alcest vesz, az a másodikat, harmadikat) olcsóbban kapja, akár később is, és az Alceseket összekötő kábel is jár hozzá.
Az is eldőlt, hogy maradunk az IEC aljzatoknál, és nem kötelező megvenni hozzá a hálózati kábelünket, ami emiatt külön pénzbe fog kerülni.
A kivitel is változik, amint lesz fotó, felteszem.

Ezek szerint mindenki nyert!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Jelenlegi álláspontunk szerint a következő verziók lesznek:
AlcesOne
Alces2
Alces4
és kész!
De:
Külön kábellel külön ellentétes kialakítású IEC csatlakozón össze lehet fűzni a kettes és négyes elosztókat, tehát könnyen megvalósítható a hatos, nyolcas, tízes, de akár a tizenkettes verzió is!
Az összterhelhetőség mindig 10A RMS, különleges áramkörrel ellátott biztosíték véd minden Alcest, T10A értékű, ami azt jelenti, hogy rövid ideig (pl.nagyteljesítményű fogyasztó bekapcsolásakor felépő indítóáram) nagyobb terhelésnél nem lép működésbe.
2300Watt terhelhetőség általában elé ga hifi/videora, de igény esetén nagyobb terhelhetőségű Alcest is elkészítünk.

Az árak még nem véglegesek, de egyértelmű, hogy aki több Alcest vesz, az a másodikat, harmadikat) olcsóbban kapja, akár később is, és az Alceseket összekötő kábel is jár hozzá.
Az is eldőlt, hogy maradunk az IEC aljzatoknál, és nem kötelező megvenni hozzá a hálózati kábelünket, ami emiatt külön pénzbe fog kerülni.
A kivitel is változik, amint lesz fotó, felteszem.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

én a kettő és felesre szavazok
Akkor te ilyet kapsz majd, de a hármas árában!

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2937

Hozzászólás Szerző: earforce »

én a kettő és felesre szavazok

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: i-g »

Én a 7-esre szavazok, számmisztikai okokból.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lehet dupla magas is a ház.Nem muszáj szélesebbnek lenni.

Vendég

Nem tudom, mekkora munka 1-6-ig egy teljes sort létrehozni, de asszem felesleges. A mostani 1-3-6 szerintem minden igényt kielégít. A 8-as valszeg szélesebb kell, hogy legyen a standard méretnél, vagy idétlen módon kell az aljzatokat rárakni, nem tudom.
Én a 6-osra szavazok, az van most is, bőven elég.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Gratulálok!

Mivel sikerül szép faanyagot szereznünk, ismét lesz nemsokára faelőlapos Alces!
Az Alces 4 -re sokan voksoltak, lesz is hamarosan, a többi verzió még nyitott...

sgi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: sgi »

Szerintem a 6-os a legfontosabb, de a 8-ast is be kéne vezetni, főleg akik monoblokkokkal bi-ampoznak (ilyen voltam én is ) 
Ja igen, és sztem az enyém (volt) a legszebb 6-os

De most már az enyém az a bizonyos legszebb

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Lehet nyolcas Alcest készíteni, de annak már ötszámjegyű lesz az ára!

Azzal sokan ki is egyeznének. Szerintem hatszámjegyűre gondoltál.

Igazad van, elnéztem, hatszámjegyű a helyes, de ha valakinek augusztus 23-ig gusztusa támad egy Alces8 ra, még ötszámjegyű áron megkaphatja IEC aljzattal, kábel nélkül. Nem úgy néz ki majd, mint a hatos, mert a hátlapon nem fér el annyi aljzat.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Szeretné védeni az rj45 hálózati aljzatát is? Vesz egy rj45 modult! Szeretné védeni a tv antennát is? Vesz bele egy coax modult!
valamit véd, de mi ellen??

Pl. adásszünet ellen
vagy épp az adás ellen
vagy túlfeszültség ellen
vagy mittudomén...

És akkor olyat is kéne bele tenni, amibe a videobírót is bele lehet dugni!
Meg azt, hogy a Brazilok nyerjék megin' a VB-t.
Nyáron meleg van, csípnek a szúnyogok, ócska a Forint, a Brazilok nyerik a VB-t... Tiszta giccs az élet .

stef
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: stef »

Szeretné védeni az rj45 hálózati aljzatát is? Vesz egy rj45 modult! Szeretné védeni a tv antennát is? Vesz bele egy coax modult!

Pl. adásszünet ellen
vagy épp az adás ellen
vagy túlfeszültség ellen
vagy mittudomén...
Samsung PS64F8500 :: Pioneer SC-LX76 :: Logitech Transporter :: Aurum Cantus Melody M-102 :: JBL LS120P :: Excalibur HF :: ATLAS Compass Digital Coax :: ValhallA AgII & CuIV

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2937

Hozzászólás Szerző: earforce »

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

stef
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Samsung PS64F8500 :: Pioneer SC-LX76 :: Logitech Transporter :: Aurum Cantus Melody M-102 :: JBL LS120P :: Excalibur HF :: ATLAS Compass Digital Coax :: ValhallA AgII & CuIV

stef
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Én egy olyat is el tudnék képzelni, ami modulos rendszerű. Lenne mondjuk egy nyolc modult befogadó ház, belül sínezve, és ha valakinek momentán csak kettőre van szüksége, akkor kettő schuko aljzattal rendeli. Kinőtte? Vesz bele még egy aljzatot. Szeretné védeni az rj45 hálózati aljzatát is? Vesz egy rj45 modult! Szeretné védeni a tv antennát is? Vesz bele egy coax modult! Szeretné az amerikai szabványos tápkábelét is használni? Vesz egy amerikai csatlakozós modult!

Vendég

........... és még ki tudja, hány nyolcas lesz életében. 
..........

A bigámiát a törvény bünteti.

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Speti53 »

Számomra egyértelmű hogy az Alces8 a nyerő!

Egy mai háztartásnak szügsége van 8 Alces bemenetre , még akkor is ha ezt a világos tényt nem minden feleség akarja megérteni.
Ha Fülelek marketing okokból nem szívesen gyártaná akkor csináld meg magad otthon , akár használt anyagból is.
A recept a következő: AlcesOne a fali dugalj-ba majd jöhet az Alces3 és végül az Alces6 , ez így szépen sorbafűzve és máris kész az Alces8!
Az igy kapott csatlakozókba elfér az egész rendszer lapostévéstől , erölködőstől , dacostól , lejátszóstól. A hatás egyértelmű javulás minden téren , ha megszokod nem tudsz lemondani róla , én már egy éve igy használom a legnagyobb megelégedésemre. A rendszert megbontani nem lehet minimális változtatás is drasztikus hatással van a hangképre (nagy-nagy csend ).
A továbblépés lehetőségei korlátlanok , +3 és kész az Alces10 , +6 és kész az Alces13 (adunk egy pofont az évszázados babonáknak).

Le az előítéletekkel , mint a "vizesnyolcas", az Alces8 a jövő!

ui: azóta figyelem a lőrincpaptéri kukákat , nincs e kidobott Alces

Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)

bencze
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: bencze »

Jó élő ez a topic pár napja.
Nekem ilyesmire nem lesz pénzem egyelőre, de ha mégis akkor az ára miatt a 3-as felé húznék, ha lehetne akkor 6. Nem kizárt, hogy a 3-as nem elég egy idő után de a 6-ot az életben nem tudnám kinőni. Mint valószínűleg minden átlagember aki nem ilyesmiből él.
Az ára miatt megjegyzem az 1-es is barátságos, ha az ember kipróbálja és jót tesz akkor mindenféleképp jó kis budget cucc.
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Azzal sokan ki is egyeznének. Szerintem hatszámjegyűre gondoltál.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakozom azokhoz, akik, annak ellenére, hogy az eredeti kérdésben nem is szerepel, a 8-ast tartják ideálisnak.
Saját tapasztalatom azt mutatja, hogy a készülékekhez tartozó hálózati dugók hasonlítanak a gáz bizonyos tulajdonságához, azaz, előbb-utóbb kitöltik a rendelkezésre álló teret.
Az ember előbb utóbb úgyis vesz valami készüléket, kölcsön kér valamit meghallgatni, stb., stb., és akkor jó, ha van még egy szabad hely az elosztóban.
De, ha a 8-as nem megoldható, akkor mindenképpen legalább 6-os.
És igen, legyen-e IEC bemeneti aljzatos verzió is. A választás szabadsága még akkor is megnyugtató, ha az ember esetleg soha nem próbálja ki más tápkábellel. (Habár, az átlag Hi-Fi-st ismerve kizártnak tartom, hogy ha már egyszerűen megoldható, akkor ne próbálja ki valamely más kábellel is.)

Uff! Én beszéltem.

Tisztelt Uff!

Nomen est omen - a név végzet, nyolckerékhajtása nyolcas elosztóból, és még ki tudja, hány nyolcas lesz életében.

Bár az Alcesek ára nem lineárisan emelkedik az aljzatok számával, de az árfüggvény mégiscsak monoton növekvő.

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”