Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
HDTV műholdról
HDTV műholdról
HDTV szolgáltatás az Antenna Digitalon
http://computerworld.hu/hdtv-szolgaltat ... gital.html
Szerencsésebb lett volna az AH-tól, ha a földi HD-sugárzásán kívül megemlítette volna a műholdas, vagy a kábel HD-lehetőséget is, ha már egyszer bemutatta a hazai készülékparkot. A cikkben egy szó sincs arról, hogy DVB-T, de arról se, hogy a DVB-T adásukon kívül másféle megoldások is léteznek. Ebből a cikkből az átlagmagyar egy kukkot sem ért a HD-lehetőségekből.
Nem értem a hozzászólásodat. Ez a cikk erről szól:
"Az előfizetők a pekingi olimpiát már HD-minőségben élvezhetik 2008. június végétől az Antenna Hungária elindította HDTV szolgáltatását a Budapesten és környékén elérhető kábel nélküli kábeltévés szolgáltatásán, az Antenna Digitalon - hangzott el a szolgáltató ma délelőtti sajtóreggelijén
Az új HD-szolgáltatás csatornakínálata és akciós, 1 éven át garantált díjai az új előfizetők számára:
- HD-csomag: 990 Ft/hó (National Gerographic HD, Eurosport HD, valamint a hamarosan induló m2 HD)
- HD HBO csomag 799 Ft/hó (kizárólag HBO Pak vagy HBO MaxPak előfizetés mellé kérhető) "
HDTV műholdról
Kár, hogy az Astra HD+ democsatorna a Berlioz operát most aszinkron hanggal adja (2 sec késés).
HDTV műholdról
HDTV szolgáltatás az Antenna Digitalon
http://computerworld.hu/hdtv-szolgaltat ... gital.html
Szerencsésebb lett volna az AH-tól, ha a földi HD-sugárzásán kívül megemlítette volna a műholdas, vagy a kábel HD-lehetőséget is, ha már egyszer bemutatta a hazai készülékparkot. A cikkben egy szó sincs arról, hogy DVB-T, de arról se, hogy a DVB-T adásukon kívül másféle megoldások is léteznek. Ebből a cikkből az átlagmagyar egy kukkot sem ért a HD-lehetőségekből.
HDTV műholdról
Az ASTRA HD+ demo csatornán komolyzenei műsorok mennek 1080i-ben.Szép a képe, semmi kockásodás.
http://satundkabel.magnus.de/hdtv/artik ... ungen.html
Ez valóban szép. És ez szeptember végéig lesz. Ma Berlinből Massenet: Manon (Netrebko, Villazon, Barenboim).
http://72.14.205.104/search?q=cache:zAn ... cd=1&gl=hu
Még további hírek az Astra HD+ demokanál nyári 19 óránként kezdődő műsorairól.
HDTV műholdról
Az Anixe is közvetít olimpiát naponta 19:45-től több mint 100 órát. Elsősorban exotikus sportágak közvetíítésére szereztek jogot (lovaglás, szörf, vitorlázás, mountainbike, íjászat, maraton).
http://satundkabel.magnus.de/hdtv/artik ... itaet.html
HDTV műholdról
Az ASTRA HD+ demo csatornán komolyzenei műsorok mennek 1080i-ben.Szép a képe, semmi kockásodás.
http://satundkabel.magnus.de/hdtv/artik ... ungen.html
Ez valóban szép. És ez szeptember végéig lesz. Ma Berlinből Massenet: Manon (Netrebko, Villazon, Barenboim).
HDTV műholdról
HDTV műholdról
Kaptam kipróbálásra egy UPC Direct kártyát, hátha kedvet kapok és előfizetek.Hát nem fogok.Csapnivaló a minőség és amin a legjobban megdöbbentem, hogy az HBO-t nem 16:9-ben adják.Ez aztán a mozi csatorna!
Valaki árulja már el legyen szíves, hogy most akkor mire érdemes előfizetni? Augusztus 1-től lesz nálunk is UPC Digital, tehát kábeltévés HD, vagy jobb a HelloHD?
Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv
Házimozi galéria
HDTV műholdról
Kaptam kipróbálásra egy UPC Direct kártyát, hátha kedvet kapok és előfizetek.Hát nem fogok.Csapnivaló a minőség és amin a legjobban megdöbbentem, hogy az HBO-t nem 16:9-ben adják.Ez aztán a mozi csatorna!
HDTV műholdról
A Magyar Televízió bővítette HDTV adásokra vonatkozó terveit
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=1374&aid=2
HDTV műholdról
Az HBO HD képe, amikor éppen nem felkonvertált, hanem "HD" (az idézőjel nem véletlen), borzalmas. A 40 éves szovjet színes tévéken több szín volt... Mintha az egészet valami olajzöld hályog borítaná, kontraszt semmi, feketeszint semmi. Nem tudom meddig nézi még az HBO hülyének keletet? USÁ-ban ilyet képet nem mernek produkálni. Le is mondom gyorsan ezt az extra marhaságot. Erről a sz@r minőségről nem a Hello és társai tehetnek, ez az HBO bűne. Kapcsolom a Kuro plazma HDMI bemeneteit a Premiere filmcsatornáról az HBO HD-re, ijesztő a különbség.
- simi
- Nincs visszaút

- Értékelés: 7
HDTV műholdról
F@sz@, asszem' lesz egy új előfizetőjük
Ilyen feltételekkel én is előfizetek a Hello-ra (azaz a teszt-időszak után nem kérem vissza 30 eFt-ot) főleg, hogy telefon információ szerint 1 hónapon belül HD lesz a TV1, TV2, MGM, Explorer, és valami 2 amerikai csatorna.
És van egy 80 GB HD-felvevőm is egyben.
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
HDTV műholdról
Már ne keressétek a France2 HD-t, mert mostantól ismét kódolt. Reggel még szabad volt. Egyetlen igazi (nem pumpált) HD műsort sem láttam 2 nap alatt. Úgyhogy bánja a kánya!
HDTV műholdról
Az ARTE HD monoszkópja már megvan, felirat szerint reggel 8-kor kezd, a France2 HD most kódolatlan.
"Megizzadtam" mire megtalálta a Humax az Arte HD-t. Sőt meg sem találta. Direkt uton adtam be a paramétereket. Most 720p-n "ad".
Nem nagy különbséget lát az én Humax-om a "síma" és a "HD" Arte között.Max a logóban.Viszont a TVP HD test 1080i-ben jön, az meggyöző.Csak nem túl változatos.A France 2 HD nekem nem megy.
France2 HD 12609 V 22000 5/6
Kezdetkor kódolt volt, most nem, valószínűleg sajna ismét kódolni fogják. 1080i, de igazi HD-t nem láttam még rajta.
HDTV műholdról
Az ARTE HD monoszkópja már megvan, felirat szerint reggel 8-kor kezd, a France2 HD most kódolatlan.
"Megizzadtam" mire megtalálta a Humax az Arte HD-t. Sőt meg sem találta. Direkt uton adtam be a paramétereket. Most 720p-n "ad".
Nem nagy különbséget lát az én Humax-om a "síma" és a "HD" Arte között.Max a logóban.Viszont a TVP HD test 1080i-ben jön, az meggyöző.Csak nem túl változatos.A France 2 HD nekem nem megy.
HDTV műholdról
HDTV műholdról
HDTV műholdról
A feed az átjátszást jelenti. Vagyis azt az alkalmi adást, amikor egy műsorkészítő/terjesztő átküldi az ügyfeleinek (más tévétársaságoknak) az általuk megvett programot. Pl. egy Milan-meccs közvetítése úgy jön létre, hogy a jelet (gondolom) Milánóban fellövik egy műholdra, ahonnan leveszik a közvetítő tévécsatornák (hogy aztán hozzárakják a saját dolgaikat: kommentár, reklám, stúdióbeszélgetés stb.). Ez a feed.
Egy csatorna mellé meg nyilván azért írják oda, hogy jelezzék, azt a helyet feed-adásokra szokták használni.
HDTV műholdról
Atlétikai VB 2009 (2009.08.15-2009.08.23.)
“Eins Festival HD” Astra 19.2°e, 12422 MHz H
“Das Erste HD” Astra 19.2°e, 11362 MHz H
“ZDF HD” Astra 19.2°e, 11362 MHz H
Nem értek valamit. Most július 1-én indul az ARTE HD.
A sugárzási adatok:
Astra 1F
11362 MHz(H)
DVB-S/MPEG 4
SR:22000 FEC:5/6
Ugyan azon a freikin sugározna, amin a német közszolgálati?
Igen, ugyanazon a 11. számú transzponderen lesznek.
HDTV műholdról
Nem értek valamit. Most július 1-én indul az ARTE HD.
A sugárzási adatok:
Astra 1F
11362 MHz(H)
DVB-S/MPEG 4
SR:22000 FEC:5/6
Ugyan azon a freikin sugározna, amin a német közszolgálati?
HDTV műholdról
Német állami adók kódolatlan HD-adásai 2010. február 12-én indulnak a Vancouveri téli olimpiával, de addig is az alábbi rövid időszakokra tervezett HD-adások:
IFA 2008 (2008.08.29-2008.09.03.)
Karácsony 2008 (2008.12.20-2009.01.01.)
IFA 2009 (2009.08.26-2009.08.31.)
Karácsony 2009 (2009.12.19-2009.12.28.)
HDTV műholdról
Nem értek én a műholdhoz, így lenne pár kérdésem. remélem nem baj
A DVB-S2-n állítólag 30%-al magasabb sávszél érhető el, mint DVB-S-en. Ez igaz?
Van egy táblázat egy oldalon, amiben a tp-k MHz-ei szerepelnek és hogy mennyi a sávszélessége
pl 33MHz 27,5Mbit/s Ez DVB-S2-ben 35,75Mbit/s. Ez igaz?
Van egy bizonyos műholdas oldal ahol fent vannak a műholdak a csatornáikkal. Szerepel olyan is hogy feed. Ez mit jelent? Nem írnak semmi csatorna nevet csak azt hogy feed. Ez mi?
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
HDTV műholdról
Olimpiai akciók a HelloHD-nál:
http://www.sat.hu/read.php?id=1509
F@sz@, asszem' lesz egy új előfizetőjük
Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv
Házimozi galéria