Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

HDTV műholdról

augustus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: augustus »

Vége az EURO1080 adásainak (EQXI Culture, EQXI Sport, HD1, HD2/5). Már most levették, nem várták meg elsejét sem. Innentől csak a 7 fokon vannak...
Jellemző promitív web-oldalukra, hogy azokon az EXQI csatornák megszűnését nem jelezték, csak a HD1, HD2/5-ről írtak. Úgy legyen ötös találatom, hogy ettől függetlenül sejthető volt az egész bagázs kiebrudálása a műholdról.

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Úgy tűnik ma este is kódolatlan lesz az EURO1080 HD2 csatornája. Madridból az Álarcosbál.
Most is ugyanazok az előkészületek láthatók a képernyőn, mint 3 hete.

Most éppen a múltkori londoni Don Giovanni-ból adnak részleteket.

http://www.artsalliancemedia.com/opera/releases.html
Ez a közvetítések programja.
Azt nem lehet tudni, hogy meddig lesz kódolatlan az európai HD-moziknak szánt sorozat. A szeptemberi első két közvetítés kódolatlan volt.
A HD2 októbertől csak a 7 fokos Eutelsat holdon fogható.

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Úgy tűnik ma este is kódolatlan lesz az EURO1080 HD2 csatornája. Madridból az Álarcosbál.

Most éppen a múltkori londoni Don Giovanni-ból adnak részleteket.

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Úgy tűnik ma este is kódolatlan lesz az EURO1080 HD2 csatornája.
Madridból az Álarcosbál.

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

A Premiere HD ma SD-ben adta a HD-nek hírdetett Stuttgart-KSC meccset.Ott is vannak hibák...

Premiere HD ma is csak SD-ben adja a HD-ben hírdetett Karlsruhe-Wolfsburg meccset.
Múlt vasárnap is ez volt. Úgy látszik vasárnap nem bírják a HD-feedet megfizetni.

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Az első európai digitális HD adó, az EURO1080 2004 óta már másodszor vált műholdat október elejétől. Az Astra 19-en, majd 23 fokról sugárzás után most a 7 fokos Eutelsatra száműzi maradék nézőit. Lassan a térképről is lekerülnek. Kár.

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

A Premiere HD ma SD-ben adta a HD-nek hírdetett Stuttgart-KSC meccset.
Ott is vannak hibák...

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Az Unitel Classica a nagy sikerre tekintettel valószínűleg november végéig meghosszabítja az eredetileg szeptember végéig tervezett HD adásait.
A műsorok naponta 19-01 óra között láthatók az Astra+ azabadon fogható csatornáról.
Jövőre fizetős lesz.

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

Sziasztok!Lenne egy kérdésem: vidéken lakom, most fogjuk beköttetni a DigiTV-t. A digisek gondolom hoznak egy tetőantennát, illetve egy beltéri egységet, amit scart-tal csatlakoztathatok a TV-hez. A kérdésem ott kezdődik, hogy e-mellett szeretném nézni az M1 HD és M2 HD adásait.
Televíziót még nem vásároltam, LCD-ben gondolkodom, és azt hallottam, hogy vannak olyan készülékek, amelyekbe bele van építve a DVB-T tuner, ami tudja dekódolni az MPEG-4 jelet.
A kérdésem az lenne, hogy ha a Digi ráteszi a beltérijét a tetőantennára akkor én még rá tudom kötni valahogy a TV-t, hogy a tetőantenna segítségével fogjam a földi digitális jeleket?
Vagy ha esetleg nem beépített DVB-T-s TV-t vennék, akkor mennyiben változna a helyzet? Gondolom kellene vennem egy set-top box-ot ami tudja dekódolni az MPEG-4-et, és abba belevezetni a tetőantennát, azt pedig HDMI kábellel a TV-hez kötni. Ez esetben megfér egymás mellett a két beltéri?
Rá tudom kötni a saját set top box-omat és a Digi saját beltérijét egyszerre a tetőantennára?
Előre is köszi a választ, légyszi részletesen fejtsétek ki.

Nem tudom mit értesz tetőentenna alatt, ha parabolát akkor azt fognak vinni sa digisek. Azzal viszont nem nézel HD adást. Műholdas HD adáshoz HD-s beltéri kell és mondjuk olyan ami kártyafogadós, igy kezeli a UPC kártyát /a digi kártyát egyik sem kezeli/.
A földi digitális adáshoz kell egy STB, ez sima tetőentennával megy. A DVBT-s tévékkel vigyázni kell, mert a legtöbb csak a MPEG2-őt viszi, nekünk meg MPEG4 kell. Ilyet tud már pl. a Sony W sorozata LCD-ben. Viszont ha a tv-d tud DVBT-t fogni, akkor nem tudsz felvenni, tehát jobb az STB /set top box/, mert a beltérit és az STB-t tudod csatlakoztatni videóhoz, hdd-s dvd-hez, tv-hez. Talán a legjobban akkor jársz, ha veszel egy MPEG4-es DVBT-s HDD dvd felvevőt, ebbe teszed a jeleket és kötöd össze a tv-vel. Ettől függetlenül is összekötöd a tv-vel a beltérit és az STB-t. Igy látnál HD-s adást és fel is tudnál venni. Más kérdés hogy mit.

SA-X
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: SA-X »

Az m2-n HD adás megy!

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Sziasztok!Lenne egy kérdésem: vidéken lakom, most fogjuk beköttetni a DigiTV-t. A digisek gondolom hoznak egy tetőantennát, illetve egy beltéri egységet, amit scart-tal csatlakoztathatok a TV-hez. A kérdésem ott kezdődik, hogy e-mellett szeretném nézni az M1 HD és M2 HD adásait.
Televíziót még nem vásároltam, LCD-ben gondolkodom, és azt hallottam, hogy vannak olyan készülékek, amelyekbe bele van építve a DVB-T tuner, ami tudja dekódolni az MPEG-4 jelet.
A kérdésem az lenne, hogy ha a Digi ráteszi a beltérijét a tetőantennára akkor én még rá tudom kötni valahogy a TV-t, hogy a tetőantenna segítségével fogjam a földi digitális jeleket?
Vagy ha esetleg nem beépített DVB-T-s TV-t vennék, akkor mennyiben változna a helyzet? Gondolom kellene vennem egy set-top box-ot ami tudja dekódolni az MPEG-4-et, és abba belevezetni a tetőantennát, azt pedig HDMI kábellel a TV-hez kötni. Ez esetben megfér egymás mellett a két beltéri?
Rá tudom kötni a saját set top box-omat és a Digi saját beltérijét egyszerre a tetőantennára?

Én nem foglalkozom DigiTv-vel, de úgy látom az erkélyeken, hogy parabolaantennákkal fogják, a jel a DigiTV STB-jéről valószínűleg scarton csatlakoztatható a TV-hez. Ezzel szemben a DVB-T (MPEG4) antennája hagyományos tetőantenna, tehát közvetlenúl csatlakoztatható az ilyen DVB-T tunert tartalmazó TV-hez. Így mindkettőt használhatod a TV bemeneti kapcsolójával kapcsolgatva. A másik esetben is megfér a két beltéri egymás mellett.

enny
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: enny »

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: vidéken lakom, most fogjuk beköttetni a DigiTV-t. A digisek gondolom hoznak egy tetőantennát, illetve egy beltéri egységet, amit scart-tal csatlakoztathatok a TV-hez. A kérdésem ott kezdődik, hogy e-mellett szeretném nézni az M1 HD és M2 HD adásait.

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Most látható a HD2/5 belga (véletlenül szabadon fogható) HDTV csatornán a Covent Garden szezonnyitó Don Giovanni-ja.A közvetítést a felvezető szüveg szerint amerikai és európai HD filmszínházaknak szánják.
Szerencsére elfelejtették lekódolni.

Köszi az infót!Tényleg klasz.Bár ez a csatorna szabadon fogható volt eddig is, csak belga tájakat, városokat bemutató rövid filmek ismétlődtek rajta.Talán valami elkezdődik:)
Ezen a műholdon (ASTRA 23*) egyébként van még egy szabadon fogható csati a LUX.TV HD (bár a kijelzőn az ASTRA demo van kiírva)Sőt az ASTRA 19,2*-n van még egy free csati a Simul HD szintén demo, igaz csak 720p-ben ad.

Ez egy kettős csatorna. A HD5 az szabadon fogható. De amikor ritkán a HD2 ad fizetős programot, akkor az kódolt. Most elfelejtették kódolni.

A HD2 szeptember 28-án este a Madridi Operából ad. Kíváncsi vagyok, hogy akkor is szabadon?

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Az AnixeHD megvette a Borussia Dortmund összes hazai mérkőzését. A szombati mérkőzéseket keddenként közvetíti 20.15 órakor. Szep. 16-án 20.15-kor 
Borussia Dortmund - FC Schalke 04

Láttam élőben a Premiere-n. Érdemes megnézni, bár a második félidőben a nappal szembeni kamerafelállás sok tükröződést okozott.

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Kérdés: 
Eurosport HD adáshoz lehet-e előfizetéses KÁRTYÁT (és csak kártyát!) szerezni?

Nem...

koko23
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: koko23 »

Az AnixeHD megvette a Borussia Dortmund összes hazai mérkőzését. A szombati mérkőzéseket keddenként közvetíti 20.15 órakor. Szep. 16-án 20.15-kor

Borussia Dortmund - FC Schalke 04

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Ma 20:15 AnixeHD-n Macedón-Holland VB-selejtező live.
Na ez sem HD...

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Ma 20:15 AnixeHD-n Macedón-Holland VB-selejtező live.

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Most látható a HD2/5 belga (véletlenül szabadon fogható) HDTV csatornán a Covent Garden szezonnyitó Don Giovanni-ja.A közvetítést a felvezető szüveg szerint amerikai és európai HD filmszínházaknak szánják.

Köszi az infót!Tényleg klasz.Bár ez a csatorna szabadon fogható volt eddig is, csak belga tájakat, városokat bemutató rövid filmek ismétlődtek rajta.Talán valami elkezdődik:)
Ezen a műholdon (ASTRA 23*) egyébként van még egy szabadon fogható csati a LUX.TV HD (bár a kijelzőn az ASTRA demo van kiírva)Sőt az ASTRA 19,2*-n van még egy free csati a Simul HD szintén demo, igaz csak 720p-ben ad.

Ez egy kettős csatorna. A HD5 az szabadon fogható. De amikor ritkán a HD2 ad fizetős programot, akkor az kódolt. Most elfelejtették kódolni.

SA-X
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: SA-X »

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Most látható a HD2/5 belga (véletlenül szabadon fogható) HDTV csatornán a Covent Garden szezonnyitó Don Giovanni-ja.
A közvetítést a felvezető szüveg szerint amerikai és európai HD filmszínházaknak szánják.

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Most nyomja szabadon az Astra+ a salzburgi Felsenreitschule óriási színpadáról az egy hónapja felvett Romeó és Júliát.
Az ilyen káprázatos képekkel lehet HD-híveket szerezni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: AVX »

Egy Blu-Ray játszó és egy HDMI kábel, valamint 1080p (a Blu-Ray filmek többsége ilyen, 1080i csak televíziós műsorok esetében elvétve) lemezek.
A tv-műsorokat még nem sugározzák 1080p-ben, csak 1080i-ben. Ehhez is kell MPEG4 normájú HD-tuner egyéni műholdvételre (ilyenek vannak sat-boltokban) vagy előfizetéses set-top-box (HelloHD), illetve Budapesten MPEG4-es DVB-T tuneres tv (az újak ilyenek, ha nem, lehet külön venni ilyet). November elejére már nemcsak Budapesten lesz fogható a DVB-T HD. De a DVB-T-n egyenlőre csak az M1HD és M2HD van.
Az Astrán egyre több szabadon fogható HD adó lesz, szerintem az a legjobb megoldás, vagy HelloHD és lemondod a kábelt.
Ja és a tv a full HD-hez 50 collosnál ne klegyen kisebb, mert kisebben nem élvezhető a teljes felbontás.

Köszönöm.
140 centis tv-m van.

fintajoe
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: fintajoe »

Sziasztok! 
UPC Direct-em van és tegnap cserélték ki a beltérit HDMIs-re. Be is húztak egy újabb kábelt és még a fejegységet is kicserélték a tányéron. Azt mondták hogy az olimpiát HD-ben közvetítik, de ugyanolyan mint előtte...semmi változás, pedig van 3 külföldi adó is ami pedig HD. Tegnap egész nap vártam, hogy HD legyen az M1/2 de csalódnom kellett.
Most akkor mi a helyzet? !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->

Amikor az m1HD és m2HD logo van a képen, akkor HD a műsor. Ahogy ez az alábbi képen látszik.

Sajnos nem ilyen, csak a normál logo és a kép is elég randa...
hogy lehetne beállítani, hogy HD legyen, vagy ez nem is esélyes Directtel?

A UPC-t kellene megkérdezni, nem ismerem az ő elképzeléseiket, de mintha a HD műsorok valami extra fizetős csomagban lennének?

A HelloHD-ről biztosan lehet tudni, hogy változtatás és bitráta konverzió nélkül teszik be az m1HD és az m2HD műsorát.

Köszi, közben felhívtam a UPC-t. Azt mondták, hogy jelenleg nem tudják biztosítani az M1/2 Hd-t, de nagyon sokan reklamáltak már náluk ez ügyben és azon dolgoznak hogy bekerüljön a műholdas csomag(jaik)ba. remélem még az olimpia ideje alatt megteszik!
Azért nevetséges, hogy ingyen megkapták a magyar Televíziótól és most sz*rakodnak vele...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4093

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Sziasztok! 
UPC Direct-em van és tegnap cserélték ki a beltérit HDMIs-re. Be is húztak egy újabb kábelt és még a fejegységet is kicserélték a tányéron. Azt mondták hogy az olimpiát HD-ben közvetítik, de ugyanolyan mint előtte...semmi változás, pedig van 3 külföldi adó is ami pedig HD. Tegnap egész nap vártam, hogy HD legyen az M1/2 de csalódnom kellett.
Most akkor mi a helyzet? !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->

Amikor az m1HD és m2HD logo van a képen, akkor HD a műsor. Ahogy ez az alábbi képen látszik.

Sajnos nem ilyen, csak a normál logo és a kép is elég randa...
hogy lehetne beállítani, hogy HD legyen, vagy ez nem is esélyes Directtel?

A UPC-t kellene megkérdezni, nem ismerem az ő elképzeléseiket, de mintha a HD műsorok valami extra fizetős csomagban lennének?

A HelloHD-ről biztosan lehet tudni, hogy változtatás és bitráta konverzió nélkül teszik be az m1HD és az m2HD műsorát.

Válasz küldése

Vissza: “HDTV, Blu-ray, HD”