Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
1080i, 720p, 1920x1080
1080i, 720p, 1920x1080
Látszik az 32"-on is
Ezt ugye csak viccből mondtad!Ennél a méretnél kb.1-1,5 m-re kell lenni a képernyőhöz,hogy lásd a tényleges full hd-t.Nem igazán életszerű helyzet.
A hálóban nekünk is egy full hd Samu 32C650 van,de nem fogok olyan közel ülni-feküdni hozzá csak azért,hogy kijöjjön a nagy felbontás.
1080i, 720p, 1920x1080
na nekem meg egy régi 107 cm-es plázmám van Nem azt mondom, h nem látszik, de leginkább közelebbről, arról a 2,5 -3 méterről ahonnan én nézem ott nem feltűnő...
1080i, 720p, 1920x1080
Látszik az 32"-on is
de minek?
Komolyan
a hd az nagy méretben érvényesül, a 82 cm az egy jó méret, nekünk a hálóban van ekkora lapos tv, és igazából tök jól néz ki rajta a tv adás, meg a dvd is, és valóban nagyon más a kép egy HD anyaggal, mert először ott próbáltam ki a médiaplayerem anno még a Popcornt, mivel a projim "csak" 480-as volt.
De igazából a 270cm-es vászon az már valóban meg és kimutat mindent hibát és előnyt is.
Nekem a tv méret az egérmozi :bebebebebebe:
1080i, 720p, 1920x1080
Akkor ott valami nem stimmel a tv skálázójával vagy egyéb gond lehet.
50"-ig meg úgyis csak parasztvakítás a full hd,ez az a legkisebb méret ahol már igazán látszik a 1920x1080-as felbontás értelme.Dehát ugye a marketing .
Látszik az 32"-on is
1080i, 720p, 1920x1080
Na de az is HD ready, nekem pld 800x akármennyi a tv felbontása, nem lesz jobb a full hd rajta, főleg, h lekonvertálja a tv felbontására.Tudom mert próbáltam már, és nem sok a difi...
Végülis sokkal egyszerűbb meg gazdaságosabb két év múlva mindenből újat venni, és egy 2 éves csúcsszuper DVD játszó akkor sem fog az árának a 25%-ért sem elmenni használtan...
1080i, 720p, 1920x1080
Na de az is HD ready, nekem pld 800x akármennyi a tv felbontása, nem lesz jobb a full hd rajta, főleg, h lekonvertálja a tv felbontására.Tudom mert próbáltam már, és nem sok a difi...
Akkor ott valami nem stimmel a tv skálázójával vagy egyéb gond lehet.
50"-ig meg úgyis csak parasztvakítás a full hd,ez az a legkisebb méret ahol már igazán látszik a 1920x1080-as felbontás értelme.Dehát ugye a marketing .
1080i, 720p, 1920x1080
Ez egy nagy tévedés.Nekem ugyan csak egy 42"-os HD ready Pana plazmám van,de egy Bluray film nagyon brutál rajta.Igaz a forrás nem rossz,Dune Prime 3.0.
1080i, 720p, 1920x1080
akinek a tévéje nem full hd annak meg nemigen van értelme blurayt venni
Ez egy nagy tévedés.Nekem ugyan csak egy 42"-os HD ready Pana plazmám van,de egy Bluray film nagyon brutál rajta.Igaz a forrás nem rossz,Dune Prime 3.0.
1080i, 720p, 1920x1080
Ok de ez nem mai darab már, hány éves gép ez? ..Én az újakról beszélek...A régebbi gépeibe a Pioneernek is volt analog sokcsatornás kimenet...
Nem mondtam, hogy új, de amit egyszer legyártottak és eladtak az onnan megvehető. Én pl két hete vettem ezt. Olyan 3 éves lehet. Mondjuk tény, hogy aki újonan akar venni annak nehezebb dolga van.
1080i, 720p, 1920x1080
Igaz lenne de akinek a tévéje nem full hd annak meg nemigen van értelme blurayt venni, mert akkor mindből újat kell neki...Azért meg egy új tévé, bluray, és egy HD erősítő egyszerre nem 2 forint..De lassan már ott tartunk , h sima blurayt sem éri megvenni, mikor már jönnek a 3D gépek is
Mért ne érné meg? Arról nem is szólva, hogy már most is dögivel vannak 3D képes lejátszók, már 60e ft-tól.
Autószerelő barátom mondta egyszer, mikor asszonynak kinéztünk egy 130 LE-s autót és valaki azt emlegette, hogy minek egy ilyen erős meg gyors autó, hogy egy erős gyors autóval lehet lassan menni, de egy lassú és gyengével nem lehet gyorsan
1080i, 720p, 1920x1080
Éppen ezért vettem Dune-t
Arról NEM hagyták le a csatikat, sőt be is vannak kötve
1080i, 720p, 1920x1080
Én ezért vettem Sonyt. Erről nem spórolták le a csatikat
Ok de ez nem mai darab már, hány éves gép ez? ..Én az újakról beszélek...A régebbi gépeibe a Pioneernek is volt analog sokcsatornás kimenet...
1080i, 720p, 1920x1080
Ez igaz is, csak ahogy elnézem a mostani Bluray lejátszókból olyan szépen kihagyják az analóg kimenetet mint a sicc...A Pioneernak még a 120 ezres gépében sincs analog kimenet, csak sztereó...
Én ezért vettem Sonyt. Erről nem spórolták le a csatikat
1080i, 720p, 1920x1080
Azért sztem a HD erősítő áthidalható. Jó nem lesz 7.1, de egy analóg kimenetes BR lejátszóval egy közepes kategóriás hm erősítővel megoldható a DTS-HD.
Ez igaz is, csak ahogy elnézem a mostani Bluray lejátszókból olyan szépen kihagyják az analóg kimenetet mint a sicc...A Pioneernak még a 120 ezres gépében sincs analog kimenet, csak sztereó...
1080i, 720p, 1920x1080
Igaz lenne de akinek a tévéje nem full hd annak meg nemigen van értelme blurayt venni, mert akkor mindből újat kell neki...Azért meg egy új tévé, bluray, és egy HD erősítő egyszerre nem 2 forint..De lassan már ott tartunk , h sima blurayt sem éri megvenni, mikor már jönnek a 3D gépek is
Azért sztem a HD erősítő áthidalható. Jó nem lesz 7.1, de egy analóg kimenetes BR lejátszóval egy közepes kategóriás hm erősítővel megoldható a DTS-HD.
1080i, 720p, 1920x1080
Azt hiszem igazad van!Ha már váltani kell,akkor lépjünk egy lépcsőfokot feljebb.Nem sokat érnék egy újabb dvd játszóval pláne akkor ha ott van a full hd tv.
Végleg eldöntöttem:Panasonic vagy LG BR-t vennék,ezekről mi a tapasztalat?
Dvd-k esetében is működik a 24p üzemmód ezeken a lejátszókon?
1080i, 720p, 1920x1080
A vásárláshoz:
Nem érdemes most már DVD lejátszót venni, főleg nem a drágább kategóriából. (szvsz az olcsóbból sem)
30 körül már márkás BD játszót lehet venni, amin usb-s lejátszási lehetőség is van.
És lehet, hogy még jó sokáig nem kerül bele BD lemez, de a lehetősége meg lesz.
Én is több mint 1 éve vettem Dune Prime-t, amiben eddig még nemsok lemez fordult meg már BD lemez, de a lehetőség ugye...
A felkonvertáláshoz:
Azonnal fogod látni, hogy ha jó a procija a gépednek akkor igen ütős képet fogsz látni a dvd-ről is. De ha egyszer átváltasz 720 vagy 1080-ra, rögtön vhs video fog az eszedbe jutni
Szintén saját élmény, mikor a Dune-t megvettem, az optiai olvasót is ki akartam próbálni. De BD lemez ugye nem volt, tehát dvd.
Phil Collins dupla koncert DVD-je első lemez be, az amúgy egy nagyon jó minőségű lemez(ek) rengeteget ment a Pana dvd-ről komponens kábelen keresztül.
Hát egyszer csak azt vettem észre, hogy cserélni kéne mert lejárt az első lemez
Persze ehhez a Dune remek képmegjelenítője is hozzájárult, de biztos, hogy egy direkt és digitális összeköttetés sokat használ mert pl kimarad az analóggá és lapos tv esetén az ujra digitálissá konvertálás is.
Azt hiszem igazad van!Ha már váltani kell,akkor lépjünk egy lépcsőfokot feljebb.Nem sokat érnék egy újabb dvd játszóval pláne akkor ha ott van a full hd tv.
Végleg eldöntöttem:Panasonic vagy LG BR-t vennék,ezekről mi a tapasztalat?
Dvd-k esetében is működik a 24p üzemmód ezeken a lejátszókon?
"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."
Daniel Nathan Leone
1080i, 720p, 1920x1080
Ugyan már minden erről szól
Szerintem az ilyen és ez a fórum nagytöbbsége pont sokkal járatosabb a témában mint az átlag.
De hogy mindenkit megnyugtassak, nekem a vinyóim attól vannak tele, hogy vannak barátaim, akik rá biztonsági másolják az ő vinyóik tartalmát vagy annak egy részét
Az elv nem attól elv, hogy nem teheted meg, hanem attól, hogy meg tehetnéd, de nem teszed. Már ha belefér ennyi moralizálás.
Én sem vagyok túlságosan elereszteve anyagilag és nem is vagyok álszent, ez Éli könyvét pl aviban láttam először. Viszont akkor elhatároztam, hogy másodjára már BR-en fogom nézni, mert annyira tetszett. Most ugyan várok még egy jó darabig amíg lemeg 3000-re az ára, ami a fájdalomküszöböm jelenleg. Le lehetne tölteni mkv-t persze...
1080i, 720p, 1920x1080
Gondolom, de reméltem, hogy pont egy ilyen fórumon nem így érti....
Ugyan már minden erről szól
Szerintem az ilyen és ez a fórum nagytöbbsége pont sokkal járatosabb a témában mint az átlag.
De hogy mindenkit megnyugtassak, nekem a vinyóim attól vannak tele, hogy vannak barátaim, akik rá biztonsági másolják az ő vinyóik tartalmát vagy annak egy részét
1080i, 720p, 1920x1080
Lacy szerintem másra gondolt ......így a XXI.században és internetes korban.
Gondolom, de reméltem, hogy pont egy ilyen fórumon nem így érti....
1080i, 720p, 1920x1080
kb
1080i, 720p, 1920x1080
Tegnap végigböngésztem a Corában a BR kínálatot. A pár BuFi-s magyar filmen kívül minden film 6000 körül volt.
1080i, 720p, 1920x1080
Na az is marhaság ha valaki ennyit kiad egy lemezért
Tegnap végigböngésztem a Corában a BR kínálatot. A pár BuFi-s magyar filmen kívül minden film 6000 körül volt.
1080i, 720p, 1920x1080
, csak szerintem ha lehet választani egy vígjáték esetén, hogy 1000Ft dvd-n vagy 6000 BR-en akkor, nehéz megindokolni az 5000Ft-t pluszt.
Na az is marhaság ha valaki ennyit kiad egy lemezért
1080i, 720p, 1920x1080
Ez marhaság...
MINDEN !!! minden film 100x jobban mutat FullHD-ben mint dvd-n...
Sőőt
Mikor még a 4805-öm volt, ami egy 480 soros felbontású proji, még azon is sokkal szebb jobb minőségibb volt egy 720-as film is nemhogy egy 1080-as.
Mióta meg fullHD a proji nincs vita. A legvacakabb film is annyira jól néz ki hogy már a látvány miatt végignézi az ember
Szerintem meg ez a marhaság.. (gondolom ez valami megszólítás)
Senki nem mondta, hogy nem néz ki jobban, csak szerintem ha lehet választani egy vígjáték esetén, hogy 1000Ft dvd-n vagy 6000 BR-en akkor, nehéz megindokolni az 5000Ft-t pluszt. Majd ha 1000/1500 lesz ez a viszony akkor már oké.
Amúgy az Avatar még 1080p-ben is dögunalom, de legalább szép.