Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Popcorn médialejátszó

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Popcorn médialejátszó

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

Storno, gond megoldva, tökéletesen működik.

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Popcorn médialejátszó

No, ide ért a wifi adapter, de szokás szerint a cél előtt egy fél lépéssel elakadtam. A következő a problematika:

Látszólag minden beállítva, Hálózat/Kapcsolat menüpontnál megjelenik a Connecting, majd a Scanning felirat, viszont nem látom a router kezelőfelületén a popcornt, és nem is tudok vele semmit csinálni.

Ahol szerintem valami hibázhat: a wpa2+mac filter van beállítva biztonsági szűrésként a routeren, viszont a popcorn kérdezi, h wpa2 aes, v wpa2 tkip. Hol ttudom megnézni, h nekem a 2 közül melyik van? Mondjuk mindkét esetben ua. az eredmény. Van még egy wpa2+tkip+aes, de ennél disconnect lesz a Kapcsolat menüpont alatti felirat.

A hálózatokat látja a popcorn, valamint a wifi-adapter tökéletesen megy sz-géppel.

Mi lehet a gond?

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Popcorn médialejátszó

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

hát dolby true hd mellett van dolby digital mégis az egyik demo anyagnál csak a dolby digital szól.
A másik demo anyagnál van pcm 7.1, dolby digital és DTS HD MSTR, ezen megy mnd a 3 hangsáv.
De itt a DTS HD MASTER a leggyengébb, sajnos.
Majd filmeknél lesz érdekes, ez szerintem.

Martin
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Popcorn médialejátszó

Hozzászólás Szerző: Martin »

Utánanéztem a hivatalos fórumon. Ezt a topikot találtam erről: (Sajnos tesztelni nem tudok nekem A100 van.)

http://www.networkedmediatank.com/showt ... p?tid=8454

Amit kiolvastam belőle, hogy elég véletlenszerű, hogy mennek e ezek a HD hangok, vagy sem. Lehet, hogy át kell muxolni. Például azt is írják, hogy PCM hang csak akkor megy m2ts -ből, ha van mellette legalább egy AC3 sáv.
TV: Samsung LE-40R88BD, Erösítő: Yamaha RXV-630, DVD: Yamada DVX-6700, NMT: Popcorn A-100, C-200, Hangfal: SAL home made 5.1

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Popcorn médialejátszó

most cserélgettem a hdm kábeleket is de sem a 3000 Ft os sem a 15E ft os nem megy a TRUE HD.
De mikor a popin true hd hanganyagra váltok és nyomok egy infót sem a videonál sem az audionál nincs bitráta,míg ha váltok dolby digitalra akkor szépen kiírja.
Nekem az az érzésem hogy a popi nem küldi a hd jelet.
Mert ha elindítom az anyagot kiírja hogy dolby digital az onkyo de hang nem jön ki, ha pedig hangsávot váltok, a dolby digital marad de hang már jön 5.1 ben. :foto: :kiraly: :kiraly:

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Popcorn médialejátszó

amint látod 1.3 furutech hdmi-m van nem egy olcsó fajta.

Belinkelt szöveg:
Az eredeti, 1.0-s HDMI szabvány meglehetősen szűkös lehetőségeket kínált a hangok átvitelére. Mindössze a 7.1-es Dolby Digital hangsáv fért be a többi adatfolyam mellé, ez azonban a későbbi változatokban kiegészült a DVD-Audio, valamint az SACD szabványokkal is. A HDMI 1.3 már a legmodernebb, Dolby TrueHD, valamint dts-HD szabványokat is támogatja - megfelelő hangrendszer birtokában gond nélkül élvezhető a természethű hang által nyújtott élmény.

További újítás a Lip Sync protokoll bevezetése. Ez arról gondoskodik, hogy a kép és a hozzá tartozó hang egy ezred másodpercet se csússzon el egymástól: hiszen meglehetősen zavaró, ha a színészek szája előbb nyílik ki, mint ahogy a hangszórókon megszólalna a hangjuk.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Popcorn médialejátszó

Hozzászólás Szerző: Palkó »

várom a megoldást erre. unsure.gif 
most ezt töltöm --> link
bár ez mire lejön vagy 2 hét.
itt dts-hd hang van ennek mennie kéne, ha ez sem fog menni na akkor leszek nagy dühös. :foto: :kiraly: :kiraly:

Ez fent van egy orosz torrent oldalon is onnan biztos gyorsabban jön
itt van
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Popcorn médialejátszó

Csak okoskodni fogok mert nekem 100-as van.
Biztos, hogy ez nem firm függő már az elsőben is benne volt.
Azért van külön állítás a dts-nél mert ott a dts hd/ma sáv tartalmazza a sima dts sávot is nem külön van.Ha dts hd re állítod akkor minden jel kimegy hdmi-re, ha digitalra akkor a sima dts megy ki hdmi/opt-ra, analogon pedig lekever stereora.
A dd verzióknál mindegyik tipus külön hangsávban van(dd 5.1/true hd/digital plus), ezért van csak az analog/digital ac3-nál.Tehát ha digitre van állítva ki kell küldje az összes jelet hd/hdmi, dd/opt.
Gondolom jó fajta hdmi kábeled van de hallottam olyat, hogy a kábel miatt nem volt 1080p, és hd hang, másik kábellel jó lett.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Popcorn médialejátszó

várom a megoldást erre. unsure.gif

most ezt töltöm --> link
bár ez mire lejön vagy 2 hét.
itt dts-hd hang van ennek mennie kéne, ha ez sem fog menni na akkor leszek nagy dühös. :foto: :kiraly: :kiraly:

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Popcorn médialejátszó

Felraktam az új popi firmwaret.
Semmi változás, nem megy ki a true hd hang.
Morci vagyok mert a popi 110 nek ha jól tudom ezt alapból kéne tudni. :kiraly: :foto: :kiraly:

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Popcorn médialejátszó

Tegnap letöltöttem a netről egy 2 perces 1080i HD anyagot.
2 hangsávot tartalmaz:
Dolby True HD
Dolby DIGITAL

A HD hangsávra váltva nincs hang, tudja valaki miért???
Én arra gondolok hogy a popimon régi a firmware mivel AC3 nál csak analóg és digitális választási lehetőség van, míg DTS nél analóg digitális és DTS-HD választái lehetőséget adja fel.
Én ezért tippelek arra hogy az onkyo nem írja ki hogy dolby true hd és ennek eredményeképpen hang sincs.
Nem tudja valaki hogy az új popi 110 ffimrwareben már benne van a dolby true hd hanganyag, mert elviekben a popi 110 nem ezt tudnia kéne. :foto:

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Popcorn médialejátszó

ISTEN VAGY, POLI!!! Jövök egy sörrel! Nagyon köszönöm! :foto: :kiraly: :kiraly: :vazeg:

Nincs mit, ezek szerint sikerült.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Popcorn médialejátszó

ISTEN VAGY, POLI!!! Jövök egy sörrel! Nagyon köszönöm!
:foto: :kiraly: :kiraly: :vazeg:

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Popcorn médialejátszó

Így felhasználónevet és jelszót kér... A jelszó talán a gyári 1234, a felh.nevet meg csak az ftp kapcsolathoz találtam...és az(ok) nem jók...

A gyári felh/jel---------nmt/1234

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Popcorn médialejátszó

Így felhasználónevet és jelszót kér... A jelszó talán a gyári 1234, a felh.nevet meg csak az ftp kapcsolathoz találtam...
és az(ok) nem jók...

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Popcorn médialejátszó

Próbáld meg úgy, hogy nem tallózod hanem a mappához ezt írd be:

\\Pch-a100\share

popin smb-nek kell futnia ehhez

szerk.:

nálad lehet ez lesz a jó:

\\Nmt\share

megint szerk.:

TC-ben ezzel az ikonnal megtalálod a popit?

Elvileg jelszót kér lehet az a bibi.Keresd meg simán a TC-vel, ott biztos kérni fogja a jelszót, add meg neki.nmt/1234.
Ne lépj ki a TC-ből és úgy próbáld újra csatolni hálozatiként.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Popcorn médialejátszó

Gond nélkül lehet a könyvtárakat ill. tartalmukat pakolgatni de asszem csak smb fog menni, mivel ftp-n nem tudsz 2x csatlakozni.Én a popi hdd-t pc-n mint hálozati meghajtó csatlakoztatom és így azt csinálsz amit akarsz.Totalcomm.-el 2 perc megcsinálni, lesz egy új meghajtó, és mehet a buhera.
Egy kicsit elakadtam...
Milyen beállítások kellenek a popcornra (esetleg a gépre), h rendesen működjön? Látom a popcornt, de nem tudom megjeleníteni a winyóját. Próbáltam úgy is, h az összes nmt-alkalmazást elindítom, meg úgy is, h csak a smb-szervert, valamint smb-szervert ftp-szerverrel.

Ezt látom a kommandóban:

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Popcorn médialejátszó

Ezt annak kell tudnia amit a popiba dugsz.
Értem.

Még jó, h nem rendeltem meg a 321g TP-link-et. Ralink csipszete van. Abból, amit a lejátszo.hu-n olvastam az a-100-asnál, arra következtettem, hogy mindegy milyen wifi adaptert dugok rá. Nem voltam elég alapos.
Akkor gyűjtögetünk 821-re...

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Popcorn médialejátszó

Ezt annak kell tudnia amit a popiba dugsz.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Popcorn médialejátszó

„draft 2” specifikációknak megfelelő, ez a lényeg szerintem.Nem tudom pontosan mi ez ennyire nem vágom.De az n-esek közt sem tudja mindegyik.Ennyire még nem mélyültem bele mert engem nem érint.De azt tudom, hogy a WiFi kevés a HD anyagok lejátszására, nem csak a popinál.Itthon próbáltam pc-k közt zene divx megy más nem nagyon.
Ezt a "draft2"-t melyikre értetted, winyó wifijére, vagy arra, amit én linkeltem?

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Popcorn médialejátszó

„draft 2” specifikációknak megfelelő, ez a lényeg szerintem.Nem tudom pontosan mi ez ennyire nem vágom.De az n-esek közt sem tudja mindegyik.Ennyire még nem mélyültem bele mert engem nem érint.De azt tudom, hogy a WiFi kevés a HD anyagok lejátszására, nem csak a popinál.Itthon próbáltam pc-k közt zene divx megy más nem nagyon.
Igen, ezt szomorúan tapasztaltam én is. Bár ha minden 300Mbites lenne itthon, akkor nem lenne gond, de csak ezért új router, új wifikari a laptopba... ezt most nem szeretném...

A wifi tűnt a legegyszerűbbnek. Nem kell furkálnom semmit, nem kell kábelezni, cserébe külső winyóról játszom le a HD cuccokat.

Ja, nekem az .iso-k is tökéletesen mennek wifin.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Popcorn médialejátszó

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Popcorn médialejátszó

Ott, ahol kinéztem magamnak az is van, amit írtál, winyó, csak azért néztem ki magamnak az olcsóbbat, mert a laptoppal fog kommunikálni a routeren keresztül, és abban meg csak 54Mb-es wifi van, tehát szerintem felesleges a 300-as.
Meg olcsóbb is.
Mingyárt megnézem a csipszetet.

vinyó54
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Popcorn médialejátszó

Hozzászólás Szerző: vinyó54 »

Hogy-hogy nem megy vele? Nem szereti mindet? Milyen típus? Hol tudnám esetleg megnézni, h milyen típusokat szeret a popcorn? Megijesztettél...
Ezt néztem ki magamnak.

http://lejatszo.hu/ megtudod nézni TP-link WN821 N azt hiszem ez a száma
A jó pap is holtig tanul

vinyó54
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Popcorn médialejátszó

Hozzászólás Szerző: vinyó54 »

WiFi

De szerintem kérdezősködj itt a popcornosok közt hátha valakinek megy mással is.

Valóban amit a poli ajánlott csak az jó hozzá (a fórum is ezt ajánlja) nekem is tökéletesen megy vele,és a hozá illő routerrel az is tp-link.
A jó pap is holtig tanul

Válasz küldése

Vissza: “HDTV, Blu-ray, HD”