Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok!
Mi a véleményetek, tapasztalatotok a SAMSUNG BD 1400-as játékosról. Kép és a hangminősége milyen?
Köszi
Blu-Ray lejátszók
Augusztustól elvileg nálunk is kapható lesz a Pioneer új lejátszója, a BDP LX71.
ELvileg 140-150 + Áfa lesz az ára.
Na azt hiszem ez lesz az amire lecserélem az S300-as Sony-t
My Webpage
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Blu-Ray lejátszók
Ja ha messze vagy akkor megértem
nagykanizsáról ráadásulnem úgy működik abba az irányba a közlekedés, hogy vonatra felszállok itthon, ott meg le, többszöri átszállás, busszal is nehéz, amennyit elköltenék utazásra, szóval kicsit messze van
na de majd egerszeg... zte meccsek előtti fő programom ez lesz, eddig úgyis nem tudtunk mit csinálni a meccs előtti 1-1.5 órában, most legalább nem (csak) sörözésre megy el a pénzem
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Blu-Ray lejátszók
Ja ha messze vagy akkor megértem
- oriza triznyák
- V.I.P.
Blu-Ray lejátszók
bdp-s300 menyit ér használtan kb ?
újonnan 77-ért tudnám megvenni, erősen töröm a fejem rajta, nem a dvd-n, hanem a megvásárlásán
Tatabányai MM-ben 64.990-ért a tiéd lehet, van belőle jónéhány. Kaptunk egy kis jóváírást a Sony-tól
azért nem utazom többszáz km-t
ősszel úgyis lesz egerszegen média-nyitás, akkor tuti, hogy részletre be fogok újítani pár cuccost, ha már kedves munkaadó cégem sem házimozi terén(yamahát nem forgalmazunk évek óta, de egész kanizsán/egerszegen sehol) sem blu-ray terén nem akar nyitni...
nagyon rámentünk az egydobozos házimozik, gagyi dvd-játszók piacára, nem vagyok egy audiophile fan, de sem az óccsó gazdaságos dvd, sem a műanyag házimozi nem kínál perspektívát nekem
Blu-Ray lejátszók
újonnan 77-ért tudnám megvenni, erősen töröm a fejem rajta, nem a dvd-n, hanem a megvásárlásán
Tatabányai MM-ben 64.990-ért a tiéd lehet, van belőle jónéhány. Kaptunk egy kis jóváírást a Sony-tól
- oriza triznyák
- V.I.P.
Blu-Ray lejátszók
Nincs még olyan típus amiben van háttér tár?Én csak akkor fogom lecserélni a mostani pioneer 400 gigás gépemet.
sztem sharp lesz az első, aki ilyent kitalál, de sztem nem lenne hülyeség, ha már azt öntenék, nem a sima lejátszót
Blu-Ray lejátszók
Nincs még olyan típus amiben van háttér tár?
Én csak akkor fogom lecserélni a mostani pioneer 400 gigás gépemet.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- oriza triznyák
- V.I.P.
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok. Miskolcon tudtok mondani valami helyet, ahol BD, esetleg HDDVD-ket tudnék venni?
Ha filmeket keresel akkor a miskolci MM.
Köszi, már hazajöttem. Igazából az MM-re gondoltam én is, el is mentem... Volt kemény 4 BD lemezük, ebből 2 koncert. Szerencsére a Cora-ban találtam, ott volt olyan 20-25 film.
Azért köszönöm.
Blu-Ray lejátszók
TV: LG 50PC51 MOZI: LG LHT-760IA FELVEVŐ: Philips 3305
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok. Miskolcon tudtok mondani valami helyet, ahol BD, esetleg HDDVD-ket tudnék venni?
Ha filmeket keresel akkor a miskolci MM.
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
A BDP-S500 lejátszónak DVD-vel milyen a képminősége?
Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nekem az BDP-S500 designja jobban tetszik, mint az új BDP-S550 szériáé.
Nekem volt szerencsém összehasonlítani a Sony S500-as DVD képét a 1920-as Denonéval.Szerény véleményem szerint mindkét készülék egyértelműen jobb képet ad 576p-ben HDMI-vel hajtva,mint felskálázva 720,1080p-re.Az életfogytig című fillmel teszteltem a készülékeket,amiben a Denon került ki győztesen.Nem mondanám,hogy sokkal jobb lett volna a képe,de azért látható volt a különbség a Denon javára.Blu-ray-en meg a PS3-mal hasonlítottam össze a Sony S500-at.Ott nem láttam különbséget a két készülék között.
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black
Blu-Ray lejátszók
A BDP-S500 lejátszónak DVD-vel milyen a képminősége?
Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nekem az BDP-S500 designja jobban tetszik, mint az új BDP-S550 szériáé.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Blu-Ray lejátszók
OFFTOPIC:
Nagyon korrekt kis leírás lett, köszönöm.
Blu-Ray lejátszók
A DTS-HD High Resolution és a DTS-HD Master Audio között mi a különbség?
DTS-HD High Resolution Audio was developed for both High Definition disc formats, Blu-ray and HD-DVD. It improves upon DTS by supporting discrete 7.1 channel surround, and outputs at the same 96kHz/24bit as DTS, but with a constant bit rate of up to 6.0 Mbps, or four times more Megabytes per second than DTS.
DTS-HD High Resolution Audio is supported by both HDMI 1.1 and 1.2 for connection between either a Blu-ray or HD-DVD player and a compatible surround processor.
Not content to stop there, DTS sought to tackle what they saw as shortcomings in the format: the space limits on disc that a constant bit rate caused, and the loss that comes from compressing the data. This problem led to their latest innovation: DTS-HD Master Audio.
By using a variable bit rate, from virtually zero to as much as 24.5 Mbps, it’s possible for a disc recorded in DTS-HD Master Audio to be uncompressed and totally lossless while still fitting on a standard Blu-ray or HD-DVD disc.
Playback is at a sampling rate of up to 192kHz/24 bit. According to DTS, the soundtracks are Bit-for-Bit identical to the original studio master recording. DTS-HD Master Audio requires either an HDMI 1.3 connection from the player to a compatible surround processor (the demo I sat through used a new Pioneer AVR), or a player with a built-in processor, and analog patch cords going into the 7.1 pre-amp inputs on an AVR.
Ha már copy-zol, akkor legalább próbáld meg magyar nyelvű forrásból...
"A DTS-HD Master Audio a stúdióban elkészített hanganyaggal bitről-bitre teljesen azonos hangot képes hordozni. Az adatfolyam átviteli sebessége - Blu-ray Disc-en 24,5 Mbit/sec, HD-DVD-n 18 Mbit/sec – annyira gyors, hogy 7.1 hangcsatornát lehet így továbbítani, melyek mindegyike 96 kHz/24 bit felbontású. Ezzel a tömörítetlen hangátvitellel a filmek és zenék pontosan ugyanolyan tisztán és kompromisszummentesen élvezhetőek, ahogy a hangmérnök megalkotta azokat.
A DTS-HD High Resolution Audio akár 7.1 csatornás, az eredetitől szinte megkülönböztethetetlen hangot képes szállítani. A digitális audiojelet magas, konstans adatátviteli sebességgel - Blu-ray Disc-en 6 Mbit/sec, HD-DVD-n 3 Mbit/sec – viszi át, mely még mindig kiváló hangminőséget produkál. A 96 kHz/24 bit felbontású, 7.1 csatornás tömörített hanginformációval a lemez előállítója még akkor is gazdag, részletező hanghatást érhet el, ha a lemez kapacitása nem teszi lehetővé a DTS-HD Master Audio formátum alkalmazását.
A fentiekben felsorolt technológiák hangsávjainak adatfolyamai az 1.3-as verziójú HDMI csatlakozáson át a lejátszó készülékből egy alkalmas AV erősítőbe vagy előerősítő-processzorba továbbíthatóak. Az audiojelek 1.1-es verziójú HDMI-on akár 8 csatornás PCM, vagy ugyancsak 8 csatornás analóg formában is csatlakoztathatóak egy erősítő megfelelő bementéhez, amennyibe a dekódolást és a szükséges átalakítást a lejátszó elvégzi."
Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv
Házimozi galéria
Blu-Ray lejátszók
DTS-HD High Resolution Audio was developed for both High Definition disc formats, Blu-ray and HD-DVD. It improves upon DTS by supporting discrete 7.1 channel surround, and outputs at the same 96kHz/24bit as DTS, but with a constant bit rate of up to 6.0 Mbps, or four times more Megabytes per second than DTS.
DTS-HD High Resolution Audio is supported by both HDMI 1.1 and 1.2 for connection between either a Blu-ray or HD-DVD player and a compatible surround processor.
Not content to stop there, DTS sought to tackle what they saw as shortcomings in the format: the space limits on disc that a constant bit rate caused, and the loss that comes from compressing the data. This problem led to their latest innovation: DTS-HD Master Audio.
By using a variable bit rate, from virtually zero to as much as 24.5 Mbps, it’s possible for a disc recorded in DTS-HD Master Audio to be uncompressed and totally lossless while still fitting on a standard Blu-ray or HD-DVD disc.
Playback is at a sampling rate of up to 192kHz/24 bit. According to DTS, the soundtracks are Bit-for-Bit identical to the original studio master recording. DTS-HD Master Audio requires either an HDMI 1.3 connection from the player to a compatible surround processor (the demo I sat through used a new Pioneer AVR), or a player with a built-in processor, and analog patch cords going into the 7.1 pre-amp inputs on an AVR.
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Ha a filmek érdekelnek és nem az "extrák", akkor 1.0 verziót is vehetsz (jó áron).Én is így tettem. Még egy extrát sem néztem meg, pedig az eddig kiadott lemezek extráinak 98%-át az 1.0 verzióval is meg tudnám nézni.
Számomra elég maga a film (néha az is sok), "extra" marhaságok helyett inkább hallgatok egy Bartók vonósnégyest, vagy bármi mást, mert nem szabad a drága időt pazarolni baromságokra.
Az extra tartalmakat különösebben én sem kedvelem, de az audiokommentek kivételek nálam. A BD prof. 1.1 kép a képben funkciója nem különösebben hiányozna audiokommentár alatt, de ha egyáltalán nem nézhetek meg egy filmet audiokommentárral legalább úgy, mint DVD lemezeknél, akkor lehet, hogy mégiscsak kell nekem a BD prof. 1.1.
- oriza triznyák
- V.I.P.
Blu-Ray lejátszók
Számomra elég maga a film (néha az is sok), "extra" marhaságok helyett inkább hallgatok egy Bartók vonósnégyest, vagy bármi mást, mert nem szabad a drága időt pazarolni baromságokra.
Blu-Ray lejátszók
A BD Profile 1.0-ás lejátszóknál egyáltalán nem lehet majd egy audiokommentárt meghallgatni, ami már előre rögzítve van az adott blu-ray lemezen? Az egy dolog, hogy mondjuk a jobb alsó sarokban nem lesz kép a képben ablak és nem fogom látni a színészeket, vagy azt, aki éppen kommentálja az adott filmet, de még hallani sem lehet majd a kommentárt úgy, mint a dvd lemezeknél? A másik, hogy a lemezeken rögzített extrákat, pl.: hogyan készült a film, egyáltalán nem lehet majd megnézni az 1.0-ás lejátszókkal? Az egy dolog, hogy új extra tartalmakat nem fogok tudni leszedni a netről, de még az előre rögzített extrákat sem fogom tudni megtekinteni?
Tudom, már többször volt erről szó, de nekem még nem teljesen tiszta, hogy mit lehet majd és mit nem a jövőben egy bd prof. 1.0-ás lejátszóval megnézni.
Ha a filmek érdekelnek és nem az "extrák", akkor 1.0 verziót is vehetsz (jó áron).
Én is így tettem. Még egy extrát sem néztem meg, pedig az eddig kiadott lemezek extráinak 98%-át az 1.0 verzióval is meg tudnám nézni.
Blu-Ray lejátszók
A BD Profile 1.0-ás lejátszóknál egyáltalán nem lehet majd egy audiokommentárt meghallgatni, ami már előre rögzítve van az adott blu-ray lemezen? Az egy dolog, hogy mondjuk a jobb alsó sarokban nem lesz kép a képben ablak és nem fogom látni a színészeket, vagy azt, aki éppen kommentálja az adott filmet, de még hallani sem lehet majd a kommentárt úgy, mint a dvd lemezeknél?
A másik, hogy a lemezeken rögzített extrákat, pl.: hogyan készült a film, egyáltalán nem lehet majd megnézni az 1.0-ás lejátszókkal? Az egy dolog, hogy új extra tartalmakat nem fogok tudni leszedni a netről, de még az előre rögzített extrákat sem fogom tudni megtekinteni?
Tudom, már többször volt erről szó, de nekem még nem teljesen tiszta, hogy mit lehet majd és mit nem a jövőben egy bd prof. 1.0-ás lejátszóval megnézni.
- oriza triznyák
- V.I.P.
Blu-Ray lejátszók
Azért ezek a 2.0 és társai nemigen érdekelnek. Még egyetlen "egyéb" tartalmat nem néztem meg a BD-lemezeken. Kell a fenének!
sima dvd-n sem tudnak lázba hozni az extrák, ezek a parasztvakítások, meg hogy 3-4 lemezes verzió, a bónusz 2-3 lemezeken gyakorlatilag a filmből (méltán) kimaradt ökörködéseket nézni, ahhh, fölösleges, bd-nél is valami kanfasztikus dolog lehet
- oriza triznyák
- V.I.P.
Blu-Ray lejátszók
DVD-2500BT árban és tudásban is megfelelő lehetett volna, ha nem csak egy rühes HDMI csatlakozó lenne a készülék hátulján. Hihetetlen, hogy nem sikerült pluszban legalább egy optikai vagy koax kimenet elhelyezni a készülék hátulján, hogy a régebbi DD/DTS erősítőket is lehessen használni, ha valakinek egyelőre még nem létfontosságú az új HD hangformátumok megléte
jogos! tökön bökném magam, ha ilyent vennék, amin nincsen optikai, v. coaxiális kimenet, csak azért nem akarok erőlködőt cserélni még pár évig