Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Egy kis segítség kéne.
a SONY BDPS550-hez letöltöttem a softwerfrissitést (firmware) ki is csomagoltam és lett egy ISO file. kiirtam dvd-re,berakom a lejátszóba,de nem csinál semmit. photonak ismeri fel ugy meg el sem inditja.
valami ötlet van????
köszi
Blu-Ray lejátszók
Arra lennék kiváncsi, hogy ezek a BluRay játékosok olvassák-e az adatlemezre (pl. adat DVD) kiírt AVCHD-t, vagy csak a kamerák által megírt AVCHD lemezt? A kamerák ugyanis olyan formátumban írnak, amit a Windóz alapból nem ismer fel, csak spéci segédprogrammal. Viszont a memóriakártyára vett AVCHD anyagot egyszerűbb adatlemezre kiírni, mint AVCHD lemezre. :lol!:
Meg egy másik kérdés: létezik-e olyan játékos, ami olvassa a DV AVI-t??? (Mpg anyag 25 Mbps bitrátával)
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- BruceWayne
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 9
Blu-Ray lejátszók
Esetleg a TV használati útmutatója?
- Csende Kristóf
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Blu-Ray lejátszók
és ha a tv-n van dvi bemenet, ahhoz hozzá lehet csatlakoztatni a bd lejátszót?
hozzá.
tehát egy ilyen tvhez: 27t51b
hozzá tudom kötni ezt a lejátszót úgy, hogy minden oké legyen: Pioneer BDP-51FD ??
Elvileg igen, egy HDMI-DVI kábellel, de azt ne felejtsd el, hogy a DVI hangot nem visz át, azt külön úton kell átküldeni.
Problémát okozhat még, ha a DVI nem HDCP kompatibilis, ekkor nem lesz HD felbontás.
ezt honnan tudhatom meg?
- BruceWayne
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Blu-Ray lejátszók
A hangot egy pár sima RCA vezetékkel tudod a tv-hez átvinni (ez persze csak egy 2ch downmix lesz), gondolom van sztereo hangbemenete az lg-nek, erről meg kellene győződnöd, de még jobb megoldás, ha van egy coax vagy optikai digitális bemenettel rendelkező HM erősítőd, és akkor arra egy digitális kábellel át tudod küldeni a DD és DTS jeleket is, ami természetesen sokkal jobb minőségű hangzást garantál.
- Csende Kristóf

Blu-Ray lejátszók
hozzá.
hozzá tudom kötni ezt a lejátszót úgy, hogy minden oké legyen: Pioneer BDP-51FD ??
Elvileg igen, egy HDMI-DVI kábellel, de azt ne felejtsd el, hogy a DVI hangot nem visz át, azt külön úton kell átküldeni.
és a hangot azt hogy?
Blu-Ray lejátszók
hozzá.
Problémát okozhat még, ha a DVI nem HDCP kompatibilis, ekkor nem lesz HD felbontás.
- BruceWayne
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Blu-Ray lejátszók
hozzá.
- Csende Kristóf

Blu-Ray lejátszók
hozzá.
- TheRussian
- Nincs visszaút

Blu-Ray lejátszók
Üdv,
Tegnap előtt vásároltam egy Pioneer 51FD Blu ray lejátszót. Kép-hangminőség csodálatos, összeszereles ugyanúgy. Ma viszont megérkezett a Terminator 2 Skynet BD kiadása és hosszanhosszan tölt majd nem történik semmi.... eltelik vagy negyed óra és mindig semmi. Több fórumban írják hogy ez a Skynet lemez feladja minden lejátszónak a leckét, talán csak PS3 viszi jól, valahol meg csak hangot visz.
Kérdésem, hogy firmware frissítés erre megoldást jelenthet? Mom parkban Basysnál vettem lejátszót és srác mondta hogy legfrissebb van rajta (hol tom megnézni a verziószámát?), valamint kérdeztem hogy otthon tudom e frissíteni és mondta hogy nem ajánlatos, inkább be kell vinni hozzájuk és megcsinálják.... Használati utsításban sem leltem Firmware dologra választ. Hogy tudom itthon frissíteni? Vagy szabad-e egyáltalán? Hol tudom megnézni verziószámot hogy mim van most? Nem tudom elrontani lejátszót így?
Minden mást lemezt eddig hibátlanul és szépen vitt!
köszi,
russian
úgy néz ki megoldódott... :lol!:
- TheRussian
- Nincs visszaút

Blu-Ray lejátszók
Üdv,
Tegnap előtt vásároltam egy Pioneer 51FD Blu ray lejátszót. Kép-hangminőség csodálatos, összeszereles ugyanúgy. Ma viszont megérkezett a Terminator 2 Skynet BD kiadása és hosszanhosszan tölt majd nem történik semmi.... eltelik vagy negyed óra és mindig semmi. Több fórumban írják hogy ez a Skynet lemez feladja minden lejátszónak a leckét, talán csak PS3 viszi jól, valahol meg csak hangot visz.
Kérdésem, hogy firmware frissítés erre megoldást jelenthet? Mom parkban Basysnál vettem lejátszót és srác mondta hogy legfrissebb van rajta (hol tom megnézni a verziószámát?), valamint kérdeztem hogy otthon tudom e frissíteni és mondta hogy nem ajánlatos, inkább be kell vinni hozzájuk és megcsinálják.... Használati utsításban sem leltem Firmware dologra választ. Hogy tudom itthon frissíteni? Vagy szabad-e egyáltalán? Hol tudom megnézni verziószámot hogy mim van most? Nem tudom elrontani lejátszót így?
Minden mást lemezt eddig hibátlanul és szépen vitt!
köszi,
russian
Blu-Ray lejátszók
hozzá.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- Csende Kristóf

Blu-Ray lejátszók
- BruceWayne
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Blu-Ray lejátszók
Nekem S-500-asom van, a Pio-val még nem volt alkalmam összehasonlítani, de önmagában véve a Sony képével nincs bajom, dvd-kkel és blu-lemezekkel is elég jó. Ráadásul masszívan megépített, coax kimenetről még cd-kkel is tűrhetően muzsikál, ám a lemezbeolvasása elég kényelmes, igaz, gyakorlatilag "mindenevő". A lemeztálca nyitásakor lehúzódó előlap látványát pedig egyszerűen nem lehet megunni.
Azonban ha ma választanom kellene, valószínű a Pio-t venném, mert tudásban és beolvasási sebességben felülmúlja, megépítésben szerintem ez is korrekt (ezt onnan gondolom, hogy volt már Pio 989 dvd-playerem is) és most bizony az ára is eléggé lement, újonnan 89.900.-, ha jól láttam pl. az AudioMekkában és ráadásul 3 év gari van a Pioneer termékekre, ami szintén nagy előny.
Ha viszont használtban jó áron juthatsz kifogástalan állapotú S-500-hoz, az már azért elgondolkodtató lehet.
Blu-Ray lejátszók
Melyik a jobb:
Sony BDP-S500
vagy a:
Pioneer BDP-51FD
Előre is köszönöm a választ.
Üdv!
A Sony-nak nem ismerem a menürendszerét ,de a pio.-nak sokkal szebbek a színei és a képe.
- Csende Kristóf

Blu-Ray lejátszók
Melyik a jobb:
Sony BDP-S500
vagy a:
Pioneer BDP-51FD
Előre is köszönöm a választ.
Üdv!
Blu-Ray lejátszók
A mostani lejátszók/tv-k tudják az 1920x1080p-t 30p-n? Vagy csak 24/25p?
Hello! Simán tudja kezelni :kiraly: én is már töbször írtam ki ilyen fényképezővel felvett videót!
Kössz!
De akkor miért nem látom a tv-k leírásában? Vagy ha viszi a 60i-t, akkor viszi a 30p-t? :foto:
Én is megnéztem a tv leírását de csak a pc bemenetre vonatkozó felbontás és Hz értékeket ad meg!
Na igen, de HDMI-ről? Annál semmi, de ezek szerint mégis kezeli :kiraly:
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Blu-Ray lejátszók
Hello! Simán tudja kezelni :kiraly: én is már töbször írtam ki ilyen fényképezővel felvett videót!
Kössz!
De akkor miért nem látom a tv-k leírásában? Vagy ha viszi a 60i-t, akkor viszi a 30p-t? :foto:
Én is megnéztem a tv leírását de csak a pc bemenetre vonatkozó felbontás és Hz értékeket ad meg!
Blu-Ray lejátszók
Kössz!
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Blu-Ray lejátszók
Hello! Simán tudja kezelni :foto: én is már töbször írtam ki ilyen fényképezővel felvett videót!
Blu-Ray lejátszók
Tudtommal a 24p az általános. Ezt direkt a 24 képkocka/sec sebességű blu-ray miatt van. Nem tudom, hogy a 30p-t mi használja. Talán a HD-s kézi kamera?
Fényképezőgép által felvett 1920x1080-as 30p video. Na ezt ha kiírom, akkor tudja kezelni a player és a tv? Mert én nem láttam 1tv leírásában sem a 30p-t. Bár a 25p-t sem viszont a dvd pont ennyi, szval... :foto:
Vagy ha viszi a 60i-t, akkor viszi a 30p-t?
Műszaki cucc:
Blu-Ray lejátszók
Tudtommal a 24p az általános. Ezt direkt a 24 képkocka/sec sebességű blu-ray miatt van. Nem tudom, hogy a 30p-t mi használja. Talán a HD-s kézi kamera?
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok.
Egy kis segitséget szeretnék kérni. Szerintetek melyik készülékkel járnék jobban?
Pioneer BDP-LX70 vagy Pioneer BDP-51FD?
Blu-Ray lejátszók
Műszaki cucc:
- Csende Kristóf

Blu-Ray lejátszók
melyik a jobb lejátszó? :
Panasonic DMP-BD60
Pioneer BDP-51FD
LG Electronics BD370
Sony BDP-S550
itt elsősorban a kép/hang minőségre vagyok kíváncsi, de egyéb különlegességek alapján is melyiket érdemes választani?
előre is köszönöm a választ.
üdv!
Noha ez a Pioneer nem BD-Live kompatibilis, a kép és hangminősége alapján jobb mint a másik három.
akkor egyértelmű, hogy ez lesz, köszi :foto: