Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Blu-Ray lejátszók

augustus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: augustus »

ide is berakom ezt a cikket:http://index.hu/tech/2009/11/21/nem_men ... a_blurayt/

Ezt inkább AT monológ topicjába rakd be ihletnek, mert az utóbbi időben mintha gyengébben teljesítene.

Az a fasiszta mocsadék Sony talán bérgyilkosokat küldött eposzírónkra?
Korábban egy hitetleneket átkozó ajatollah haja tolla is kihullott a sárga írigységtől, olvasván dalnokunk proféciáit.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

ide is berakom ezt a cikket:http://index.hu/tech/2009/11/21/nem_men ... a_blurayt/

Ezt inkább AT monológ topicjába rakd be ihletnek, mert az utóbbi időben mintha gyengébben teljesítene.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

Azt írja ez a review, hogy: 
"Unlike with Panasonic players such as the DMP-BD60, the BD390's 1080p24 output is limited to the playback of similarly encoded Blu-ray video and is not available when upconverting DVD movies that were originally captured at 24 fps. This 24-to-60-fps conversion creates a slight shaking artifact known as judder that some may find objectionable, but if you have an HDTV with a 60-Hz refresh rate (as many do), the issue is unavoidable."

Most akkor a mozi DVD-k is 24fps lennének? Eddig úgy tudtam, hogy a 24p az a BD sajátja, a DVD-k eleve 50-60 Hz-en nyomják...

Szóval a fenti azt jelentené, hogy a DVD-im felkonvertálva rángatóznak ezen a lejátszón?

Ha a tengerentúlon, vagy a felkelő nap szigetén laksz, ahol NTSC rendszer van, akkor vegyél komolyan ilyen cikkeket.
A 24p ugyanis sokkal közelebb van a 25p/50 Hz-hez, mint az NTSC-féle 30p/60 Hz-hez.
A mozifilmek a cellulóz szalagon 24 kocka/s sebességgel lépkednek, amiről a DVD-k is készülnek; a konverzió miatt nem tökéletes a sebesség, de nem veszélyes, mint azt már az elmúlt 10 év DVD filmjein láthattad. A Blu filmeket elkezdték eredeti 24 fps-sel kiadni és ehhez szükség van a lejátszók és a megjelenítők támogatására is. A cikk viszont arról ír, hogy a 24p beállítás nem támogatja a 60Hz-re konvertált DVD-k 24p-s lejátszását, aminek nem tudom, hogy mi az értelme...
Ha mégis ilyet vennél észre, akkor kapcsold ki a 24p-t és minden jóra fordul.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: AVX »

naar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: naar »

Inkább a tévék nem mind tudják a 24p-t. De ha megnézel egy tévében leadott amerikai filmet, pl. a teljes képernyős "görgetés" még ott sem folyamatos, úgyhogy lehet, hogy nem is mindig a 24p tehet róla.

Azt írja ez a review, hogy:

"Unlike with Panasonic players such as the DMP-BD60, the BD390's 1080p24 output is limited to the playback of similarly encoded Blu-ray video and is not available when upconverting DVD movies that were originally captured at 24 fps. This 24-to-60-fps conversion creates a slight shaking artifact known as judder that some may find objectionable, but if you have an HDTV with a 60-Hz refresh rate (as many do), the issue is unavoidable."

Most akkor a mozi DVD-k is 24fps lennének? Eddig úgy tudtam, hogy a 24p az a BD sajátja, a DVD-k eleve 50-60 Hz-en nyomják...

Szóval a fenti azt jelentené, hogy a DVD-im felkonvertálva rángatóznak ezen a lejátszón?

svga
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: svga »

Ebben a kategóriában ott van még pld: 
PANASONIC DMP-BD80 -én valszeg ezt veszem meg. De itt vannak a többiek is...

Pioneer - BDP-51FD

Pioneer BDP-320

Sony BDP-S560

A Pana BD 80 ugyanazt tudja, mint a 45 ezres BD60 (nekem is ilyen van), csak benne vannak a HD audio dekóderek is, amit úgysem használ az ember, ha megfelelő erősítője van hozzá. Alkatrészek, képminőség ugyanaz.
Az USB-je csak FAT32-t olvas, az SD(HC) olvasót meg a Pana fényképezők miatt rakták bele. AVCHD-t a használati ellenére sem olvas SD(HC) kártyáról. DivX, MP3 és Jpeg DVD+R lemezről nem megy.
MKV nélkül olyan egy BD, mint DivX nélkül egy DVD. Nagyon hamar kevésnek fog bizonyulni.

Köszönöm,meggyőztél,és egy csomót spóroltam is
üdv svga

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

A mai lejátszóknál a 24p már alap, de nekem mégis néha olyan érzésem van kiállított filmeket nézve, mintha "akadna" egy nagyon picit.Ez csak paranoia, és mindegyik folyamatosan játszik már?
Amúgy meg tényleg elértünk abba az árkategóriába amikor az ember fogja és vesz egyet, és elvan vele... Én is csak azért vacillálok, hogy megvegyem-e a sok redundáns funkciót más gépekkel, vagy ott egy 40-ezres lejátszó és az is frankó lesz.

De az LG tesztjében még az teccett, hogy gyorsnak mondják, az halál, ha sokat kell várni - meg nem árt, ha többet tud. tényleg...

Inkább a tévék nem mind tudják a 24p-t. De ha megnézel egy tévében leadott amerikai filmet, pl. a teljes képernyős "görgetés" még ott sem folyamatos, úgyhogy lehet, hogy nem is mindig a 24p tehet róla.
A márkahívők megveszik a saját márkájukat, akármit is tud; aki jobban szétnéz, az meg rájön, hogy az eddig lenézett LG is nagyon ott van és sokkal több értéket ad a pénzért.
Mondjuk nekem a Pana is elég gyors, de pl. a Philipseket nagyon szidják a lassú bebootolás miatt.

naar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Az LG nagyon ott van képminőségben is; ismerek olyat, aki a 2x árú Pio-t eladta és megtartotta az LG-t, mert képben ugyanazt tudta, csak a Pio-ért többet kapott.

A mai lejátszóknál a 24p már alap, de nekem mégis néha olyan érzésem van kiállított filmeket nézve, mintha "akadna" egy nagyon picit.
Ez csak paranoia, és mindegyik folyamatosan játszik már?
Amúgy meg tényleg elértünk abba az árkategóriába amikor az ember fogja és vesz egyet, és elvan vele... Én is csak azért vacillálok, hogy megvegyem-e a sok redundáns funkciót más gépekkel, vagy ott egy 40-ezres lejátszó és az is frankó lesz.

De az LG tesztjében még az teccett, hogy gyorsnak mondják, az halál, ha sokat kell várni - meg nem árt, ha többet tud. tényleg...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

Szóval a kérdés az marad: ha a fícsörök (mkv, youtube, beépített wifi) nem annyira fontosak (de azért valamennyire nyilván jól jönnek) hanem általában BD, CD és DVD lenne benne, akkor is ez a legjobb lejátszó 70-80e Ft-ért vagy vegyek mást mert jobb a képe/hangja?
Az LG nagyon ott van képminőségben is; ismerek olyat, aki a 2x árú Pio-t eladta és megtartotta az LG-t, mert képben ugyanazt tudta, csak a Pio-ért többet kapott.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

Pioneer - BDP-51FD

Pioneer BDP-320

Sony BDP-S560

A Pana BD 80 ugyanazt tudja, mint a 45 ezres BD60 (nekem is ilyen van), csak benne vannak a HD audio dekóderek is, amit úgysem használ az ember, ha megfelelő erősítője van hozzá. Alkatrészek, képminőség ugyanaz.
Az USB-je csak FAT32-t olvas, az SD(HC) olvasót meg a Pana fényképezők miatt rakták bele. AVCHD-t a használati ellenére sem olvas SD(HC) kártyáról. DivX, MP3 és Jpeg DVD+R lemezről nem megy.
MKV nélkül olyan egy BD, mint DivX nélkül egy DVD. Nagyon hamar kevésnek fog bizonyulni.

svga
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: svga »

Pioneer - BDP-51FD

Pioneer BDP-320

Sony BDP-S560

naar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Közben elolvastam egy tesztet LG390-ről: http://www.geeks.hu/tesztek/091111_lg_b ... t?page=0,1
Meg egy másikat de ott teljesen csak a fícsöröket taglalták.

Szóval a kérdés az marad: ha a fícsörök (mkv, youtube, beépített wifi) nem annyira fontosak (de azért valamennyire nyilván jól jönnek) hanem általában BD, CD és DVD lenne benne, akkor is ez a legjobb lejátszó 70-80e Ft-ért vagy vegyek mást mert jobb a képe/hangja?

naar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Akkor LG BD-370 vagy BD-390. A 390-es elvileg többet tud, a 370-nek már kiforrottabb a firmje. A 350V is tud MKV-t, de ha 100 ropi a keret, akkor nem a legkisebbet ajánlom.
Hát az LG390-t az argep-be beütve már nem is 85 hanem csak 72 ropi az ára, szóval a 100 ropiból még pár filmre is marad... ))

Na de a képe is jó?

Engem az mkv lejátszás nem hoz annyira lázba, mással jáccom azt (bár lehet, hogy áttérnék a bd játékosra, ha az is minden szempontból jó erre)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

BD, esetleg MKV, audióra megvan a külön rendszer.Az erősítö tartalmazza a HD dekódert.

Akkor LG BD-370 vagy BD-390. A 390-es elvileg többet tud, a 370-nek már kiforrottabb a firmje. A 350V is tud MKV-t, de ha 100 ropi a keret, akkor nem a legkisebbet ajánlom.

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 42

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: geller »

BD, esetleg MKV, audióra megvan a külön rendszer.
Az erősítö tartalmazza a HD dekódert.
Forrás:OPPO BDP-93(NuForce upgrade) / Denon DCD 1450AR / S.M.S.L SD-9
DAC : Eversolo DAC Z6Erősítő : Copland CSA28 Mozi  Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek:  Valhalla/Hydrasound

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

Sziasztok! 
Olvasgattam teszteket, de megkérdezném a tapasztalt embereket, 100 ezres határig melyik a legjobb lejátszó? (esetleg a Pio 320?)

Mit akarsz a BD lejátszótól? Csak sima BD lejátszást, vagy mást is (MKV, hálózati lejátszás, LAN, WiFi, stb?) Esetleg audio CD jó minőségben? Kellenek-e bele HD audio dekóderek, vagy az erősítőd tudja ezeket?

LG BD-390 :foto: :kiraly:

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 42

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: geller »

Sziasztok!

Olvasgattam teszteket, de megkérdezném a tapasztalt embereket, 100 ezres határig melyik a legjobb lejátszó? (esetleg a Pio 320?)
Forrás:OPPO BDP-93(NuForce upgrade) / Denon DCD 1450AR / S.M.S.L SD-9
DAC : Eversolo DAC Z6Erősítő : Copland CSA28 Mozi  Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek:  Valhalla/Hydrasound

naar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Visszatérve a Blu-ray játszókra egy kérdés: optikai kimenet mindegyiken van.
Ezt vagy a digi coax-ot betolva egy DAC-ba BD lemez lejátszása közben be tudom állítani vajon az alap lejátszókon, hogy sztereó hangot halljak a film alatt? Ill. szokott lenni a kék lemezeken 2.0? (Bocs, de én notebookkal néztem csak ilyeneket eddig - azért is nézem ezt a topikot ugye :kiraly: és nem sokat navigáltam a menükben...

Most hogy leírtam, rájöttem, hogy végül is felesleges a kérdés: ha viszi jó, ha nem, akkor meg megy majd analógban a szterejó, az is szuper lesz :foto:)))

Audison7
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Audison7 »

Köszi srácok!

Azt hiszem elmegyek valahova és megsasolom a saját szememmel, az a biztos.
Egyébként azért kérdeztem rá, mert úgy tűnt, lejátszik mindent, mindenre vesz fel és összességébe elég kompaktnak látszott.
Még egyszer kösz.
TV: Panasonic TX-55JX940E; LG-55UB850V; Erősítő: Marantz PM-7005; Forrás: HTPC; NAS: TS-219 PII 
Hangfal: DALI Ikon 6
Kábelek: Hangfal kábel: QED Silver Anniversary-XT2*4m QED AIRLOC dugók; SUPRA USB2.0 A-B BLUE 2M (HTPC); SUPRA ZAC Toslink 2m(TV)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

Nekem megvan a lejátszó. A használati utasításban sehol nem írják, hogy lehet felvenni DVD-re. A dobozon is úgy szerepel, hogy HDD Recorder.

Az LG német oldalán írják, hogy csak merevlemezre lehet felvenni, a DVD-re való írást nem támogatja.
Ellenben  az LG angol honlapján lehet. Országonként eltérő lenne a model?

A felvételi beállításoknál nem lehetett HDD-ról más hordozóra (USB ,DVD) megváltoztatni a beállítást.

Én nem ajánlom megvételre. Bánom hogy megvettem.

Viszont az LG-nek van egy másik recordere: MS450H (Mediacenter)

Látogass el az LG magyar honlapjára.

Akkor add el Audison7-nek és mindenki boldog lesz. :kiraly:

Az LG egyébként csinál ilyen trükköket, pl. a nálunk kapható LG BD350V viszi az MKV fájlokat is, míg a nyugaton kapható sima BD350 nem. :foto:

zuzu
Isten Hozott! :)

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: zuzu »

F1 csak ha nem látom, 1-2 ilyen alkalom szokott lenni idényenként./szeretem nézni/Amit viszont felvennék, azok általában fél és egy óra között lennének. /Nem lehet őket letölteni sehol/
Filmeket nem veszek fel, inkább lerántom a netről.
Egyébként te használtad már ezt az LG, vagy csak gondolod?

Nekem megvan a lejátszó. A használati utasításban sehol nem írják, hogy
lehet felvenni DVD-re. A dobozon is úgy szerepel, hogy HDD Recorder.

Az LG német oldalán írják, hogy csak merevlemezre lehet felvenni, a DVD-re való írást nem támogatja.
Ellenben az LG angol honlapján lehet. Országonként eltérő lenne a model?

A felvételi beállításoknál nem lehetett HDD-ról más hordozóra (USB ,DVD) megváltoztatni a beállítást.

Én nem ajánlom megvételre. Bánom hogy megvettem.

Viszont az LG-nek van egy másik recordere: MS450H (Mediacenter)

Látogass el az LG magyar honlapjára.

Audison7
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Blu-Ray lejátszók

F1 csak ha nem látom, 1-2 ilyen alkalom szokott lenni idényenként./szeretem nézni/
Amit viszont felvennék, azok általában fél és egy óra között lennének. /Nem lehet őket letölteni sehol/
Filmeket nem veszek fel, inkább lerántom a netről.
Egyébként te használtad már ezt az LG, vagy csak gondolod?
TV: Panasonic TX-55JX940E; LG-55UB850V; Erősítő: Marantz PM-7005; Forrás: HTPC; NAS: TS-219 PII 
Kábelek: Hangfal kábel: QED Silver Anniversary-XT2*4m QED AIRLOC dugók; SUPRA USB2.0 A-B BLUE 2M (HTPC); SUPRA ZAC Toslink 2m(TV)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

YvsMadNem igazán érdekel, hogy milyen pöpec a felvétel minősége, kezelhetőség egyszerűsége. A lényeg az,hogy lehessen dvd-re felvenni a tv-ből különböző adásokat. Mivel nem nekem kellenek ezek /maximum az F1/ a lényeg az,hogy képes legyen rá valamilyen szinten.

Te komolyan F1-et akarsz DVD-re kiírni? :kiraly:
Majd ha másfél órás filmeket fogsz lemezre írni, akkor jösz rá, hogy az 1 óra/lemez és a 2 óra/lemez között nincs semmi választható beállítás. Már ha addig szekesztés közben nem fagy le a cucc. :foto:

Audison7
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Blu-Ray lejátszók

ZUZU
Köszi!

De nem értem miért mondod, hogy semmilyen korongra nem lehet kiírni.
A BD lemezzel valószínű így van, de dvd-re csak lehet rögzíteni!?
Az LG com-on is azt írják, hogy DVD-re lehet vele rögzíteni./Meg minden hol DVD felvevőként is árulják/

YvsMDad
Nem igazán érdekel, hogy milyen pöpec a felvétel minősége, kezelhetőség egyszerűsége. A lényeg az,hogy lehessen dvd-re felvenni a tv-ből különböző adásokat. Mivel nem nekem kellenek ezek /maximum az F1/ a lényeg az,hogy képes legyen rá valamilyen szinten.
Nekem igazán a lejátszó része érdekel, hogy mindent vigyen.
Minőséget nézve, meg egy ilyen komplett minőségi lejátszót megfizethetetlen áron vesztegetnek.
Pl. Denonak nincs, és lehet nem is lesz ilyen szerintem.
Egyébként nekem sztereó rendszerem van, igazán minőségbe nekem csak a CD hangja érdekel. A filmeknél az új hangformátumok nagyon jók, de hogy ezt ki is tudja használni az ember/és ki is lehessen hallani/ sok-sok százezer forint az erősítő és a hangfalak.
Tényleg, az is érdekelne ,hogy ez le tudja-e keverni két csatornára az új hangformátumokat?
Kicsit hosszú, bocs.

zuzu

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: zuzu »

Köszi Zuzu! 
Azt, hogy érted, hogy csak merevlemezre vesz fel?
Ez azt jelenti, hogy a merevlemezre kell felvennem az adást és utána külön kell kiírom a korongra?Egyből nem megy?

Egyébként milyen formátumokban lehet felvenni vele?És amilyenben felvettem az adást, csak abban a formátumban tudom kiírni?

Más_
Az USB port milyen szintű?
Külső Winchester is lát?Mit visz róla?

Tudom kicsit sok a kérdés, de ha lesz időd kérlek válaszolj!

Csak merevlemezre vesz fel. Nem lehet a felvett anyagot kiírni semmilyen hordozóra. Sem írható DVD-re sem pedig USB-re.

Az USB-ről lejátszhatsz: Divx;MP3/WMA;JPEG/PNG

Divx file kiterjesztések:.avi, .divx, .mpg, .mpeg, .mp4, .mkv.

+ az USB-n tárolódik a BD-Live-on keresztül letöltött anyag.

Válasz küldése

Vissza: “HDTV, Blu-ray, HD”