Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Popcorn médialejátszó
Popcorn médialejátszó
Olvastam a lejatszo.hu kapcsolódó topic-jában, hogy popcorn-nal lehet másolni a külső usb-s winyóról a belsőre. Ezt hogyan lehet megoldani? Próbáltam, hogy megosztom a külső vinyót és notin keresztül másolok, de hiába reménykedtem benne, hogy nem áll neki wifi-n átlökni a laptopra a cuccot... A sebesség gyakorlatilag 0 volt...
Más:
Hátha másnak is újdonság, így gondoltam leírom:
Ha már kiválasztottuk a menüben a médiaforrást, valamint hogy milyen típusú médiát akarunk lejátszani, onnantól a TXT-es színgombokkal tudunk váltani a lejátszandó médiatípusok között.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Popcorn médialejátszó
a dts akadást emelném ki
(Fixed long playback of some TS file causing system crash
Fixed formatting SATA HDD failure on some large capacity HDD
Fixed further DTS dropouts in MKV )
ezeket írja az oldal
Köszi, akkor frissítek. :foto:
A jó pap is holtig tanul
Popcorn médialejátszó
Sziasztok!Milyen az uj firmware a 110-hez? Van benne használható ujdonság? :foto:
Amúgy nekem is 3,5-es 1T samsung van benne, és hangja nincs.
a dts akadást emelném ki
(Fixed long playback of some TS file causing system crash
Fixed formatting SATA HDD failure on some large capacity HDD
Fixed further DTS dropouts in MKV )
ezeket írja az oldal
Popcorn médialejátszó
Sziasztok!
Milyen az uj firmware a 110-hez? Van benne használható ujdonság? :foto:
Amúgy nekem is 3,5-es 1T samsung van benne, és hangja nincs.
A jó pap is holtig tanul
Popcorn médialejátszó
usb-n eccerűbb frissíteni (szerintem - 2 perc kb.)
amire én használom a popit, tökéletes
true hd hangsávval meg nem találkoztam, egy ilyen filmem sincsen.
ami engem nagyon zavart, hogy a DTS nagyon szarul szólt rajta, ez megoldódott, pöpec.
persze változhat a véleményem, ha változik a rendszerem.
a napokban teszek bele egy 1 terrás vinyót, ez biztos felvet egy sor további kérdést, talán broblémát.
popi a110, usb-s vinyóval jelenleg, jó szerintem.
apropó vinyó, ti milyent vennétek bele laptop vinyót, vagy 3,5-t?
a méret persze lényeg, az 1 terrás felé húz a szívem
nekem 750 van 3,5-es benne a popiban és szépen elvan benne, hangját sem hallom pedig a winyó nem eco greenes vagy mi csap supersprint tán... :foto:
Popcorn médialejátszó
Nos, beléptem én is a táborba egy A-110+1 TB HDD csomaggal :foto:
Mindenféle anyaggal megkínáltam ami a tarsolyban volt és tökéletes.
Várakozásomnak megfelelően a blu-ray-t is szépen viszi. Gyorsan megtanítottam az erősítő távirányítóját a gyakori funkciókra és így ma már el is tettem a popi távját.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Popcorn médialejátszó
apropó vinyó, ti milyent vennétek bele laptop vinyót, vagy 3,5-t?a méret persze lényeg, az 1 terrás felé húz a szívem
Nem szeretnék nagyon beleszólni, de én mindenképp laptop-winyót tennék bele. Kisebb, jobban átjárja a levegő a lejátszót, eleve kevésbé melegszik, és jóval halkabb, mint asztali társai. Hirtelen ennyi. Persze ebből az 1T-s nem az egypálcás árkategória, már ha lehet egyáltalán kapni.
A legjobb egy SSD-kártya lenne, ha nem aranyárba mérnék. :foto:
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Popcorn médialejátszó
Halihó
Az én rendszerem kb így néz ki:
...
Szia poli!
Köszönöm szépen, h szakítottál rám egy kis időt.
Azon gondolkodtam, hogy ahhoz, hogy ne szaggassanak a filmek -hálózaton keresztül-, szinte az egész hálózatot le kellene cserélnem, vagy össze kellene furkálnom minden falat, meg ajtótokot. Úgyh. ebből a szempontból egyelőre marad a külső winyós megoldás.
Most igyekszek összerakni egy fekvőházas gépet, amit -Hozzád hasonlóan- be szeretnék tenni a TV alá, már csak festeni kell, meg egy nagyon halk proci-ventilátor kell bele, mert a mostanival olyan hangja van, mint egy kávédarálónak. (Ami nem lenne baj, csak nem jön ki belőle kávé ). Ja, meg egy pata-sata átalakítóval egy nagy laptop-winyó. Aztán már csak egy n-es router kell, meg egy ... szóval még néhány dolog :foto: .
Ez így kimondva meg leírva tök jónak tűnik, de kérdés, hogy a gyakorlatban milyen használni egy ilyen, talán komplexnek mondható rendszert, hálózatot.
Neked nem kényelmetlen, vagy zavaró, hogy filmnézéshez használnod kell még egy-két számítógépet?
Popcorn médialejátszó
usb-n eccerűbb frissíteni (szerintem - 2 perc kb.)
amire én használom a popit, tökéletes
true hd hangsávval meg nem találkoztam, egy ilyen filmem sincsen.
ami engem nagyon zavart, hogy a DTS nagyon szarul szólt rajta, ez megoldódott, pöpec.
persze változhat a véleményem, ha változik a rendszerem.
a napokban teszek bele egy 1 terrás vinyót, ez biztos felvet egy sor további kérdést, talán broblémát.
popi a110, usb-s vinyóval jelenleg, jó szerintem.
apropó vinyó, ti milyent vennétek bele laptop vinyót, vagy 3,5-t?
a méret persze lényeg, az 1 terrás felé húz a szívem
Popcorn médialejátszó
Vagy ha netre van kötve a popcorn nem kell külön letölteni hanem online lehet frissíteni.
Na igen, ez pont nincs :kiraly:
Köszike :foto:
Popcorn médialejátszó
Úgy csináltam ahogy pontosan az usb vel van leírva és kész is lett, mi vele a problematika? :foto:
Popcorn médialejátszó
Na jó, de most hogyan tovább? :foto:
Mármint, hogyan kell frissíteni?
A frissítések feltöltése a médialejátszóra:
* töltsd le a ZIP csomagot
* csomagold ki, másold rá egy USB pendrive-ra vagy külső meghajtóra, annak is a gyökerébe, azaz ne tedd semmiféle alkönyvtárba
* kapcsold be a Popcornt, ha elindult, dugd bele a pendrive-ot
* ha a Popcorn kiírta hogy „USB drive loaded", válaszd ki azt, válaszd a 4. médiatípus ikont, keresd meg az "usbupdate.html" fájlt, kattints rá az Enter gombbal, kattints a képernyő tetején megjelenő verziószámra (ami egy link valójában), és várj türelemmel, amíg a frissítés végig nem fut, és a Popcorn újra nem indul. A frissítés menetét a lejátszó jelzi Neked százalékos értékkel.
Figyelem: semmiképp se húzd ki közben a tápfeszültséget, mert a lejátszó használhatatlanná válhat, ha megszakad a frissítési folyamat (a 2008. május 22-én megjelent frissítés óta már nem lehet így sem tönkretenni a készüléket, feléleszthető elrontott frissítés után is)!
Vagy ha netre van kötve a popcorn nem kell külön letölteni hanem online lehet frissíteni.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Popcorn médialejátszó
nálam is rendesen működik.én USB-s vinyóval teszteltem
most érzem úgy, hogy 100%-os a masina
Én majd akkor érzem 100% osnak ha a demo anyagomon megszólal a dolby true hd.
A dolby digital megy de a másik hangsáv nem.
Ja és viszont a másik demo anyagon a DTS HD MAster audio pedig beletekerésnél dinamikus tóskék jelennek meg ami könnyen kinyírhatja a magasat.
Szóval lehet a demo anyagom szar, de ha már ez is jó lesz akkor nevezem én 100% osnak. :foto:
Popcorn médialejátszó
kijött az új firm június elsején, még ma leszedemha jól olvastam, a dts hangsáv akadozását is megoldották benne
kíváncsi leszek
Ma igen fáradt vagyok. hol van az a firmware, ahonnan le lehet tölteni?
100 oder 110?
110 de már látom
köszi :foto:
Popcorn médialejátszó
100
110
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Popcorn médialejátszó
kijött az új firm június elsején, még ma leszedemha jól olvastam, a dts hangsáv akadozását is megoldották benne
kíváncsi leszek
Ma igen fáradt vagyok. hol van az a firmware, ahonnan le lehet tölteni? :foto:
100 oder 110?
Popcorn médialejátszó
kíváncsi leszek
Ma igen fáradt vagyok. hol van az a firmware, ahonnan le lehet tölteni? :foto:
Popcorn médialejátszó
nálam is rendesen működik.
én USB-s vinyóval teszteltem
most érzem úgy, hogy 100%-os a masina
Popcorn médialejátszó
DTS drop out megoldva, most teszteltem. :foto:
Popcorn médialejátszó
Az kimaradt, hogy a szerverben van egy PCI-os Sata raid kártya és azon lóg a 3*750 sata samsung vinyó
Popcorn médialejátszó
Nagyon kíváncsi lettem rá, hogy ki hogyan játsza le a filmeket .....
Halihó
Az én rendszerem kb így néz ki:
router ----- utp----PC--1TB SATA
----- utp----A100--80GB PATA csak hogy legyen benne vmi mp3 van rajt+ pár foto
-----utp---szerver---3*750GB innen megy a legtöbbet.Egy régi PIV 1,8 gépet alakítottam át,rendszernek van benne egy 4 GB pata vinyó,512 SD,procira rábarkácsoltam egy 10cm halk ventit amit 5V-ról hajtok, tápban is venticsere.A ház gyári előlapja helyett kapott egy hátulról lefújt fekete plexit,1 power gomb, 1 fehér led.Szépen fektetve beraktam a H/K alá.
Nem a legjobb kép....
Popcorn médialejátszó
kíváncsi leszek
én is letöltöm és felrakom, kiváncsi leszek.
tapasztalatomat megírom, mert van vagy 10 film amin a dts szakadozik 10 mp enként. :foto:
Popcorn médialejátszó
Nagyon kíváncsi lettem rá, hogy ki hogyan játsza le a filmeket (v egyéb médiát) a popcornnal. Nekem van egy öszvér megoldásom, de arra gondoltam, h lehet meg kellene nézni, hogy a szomszéd hogy csinálja.
Leírom a sajátomat, hátha érdekel valakit: wifi-vel lóg a hálózaton, és a laptoppal beszélget, ami szintén wifi-n csatlakozik. Filmet külső winyóról nézek, mert a laptop 54Mb-es csatolója elég soványnak bizonyult az mkv-khez, de néha - ha van hálózati forgalom - akkor a dvd-tükrökhöz is.
A popcornban (A100) egy régi 80GB-os winyó van, ezen van egy két flac háttérzenéhez.
Szóval ennek tükrében arra lennék kíváncsi, hogy ki hogyan használja az A100-as popcorn-ját? (Azért csak a 100-as érdekel, mert ugye a 110-be SATA winyó való, és ebből emberi áron lehet jó nagyot kapni, valamint a hátsó USB-port megkönnyíti az userek dolgát.)
Mi, mivel, mit, honnan, hogyan, esetleg át, keresztül...
Popcorn médialejátszó
kijött az új firm június elsején, még ma leszedem
ha jól olvastam, a dts hangsáv akadozását is megoldották benne
kíváncsi leszek