Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
1080i, 720p, 1920x1080
1080i, 720p, 1920x1080
Van egy LCD TV-m, aminek a max felbontása 1366x768. A Laptop-omat kötöttem rá, ami tudja ezt a felbontást, de nekem csak 1280x720-as kéne.
Ezt nem értem. Mitől jobb, hogy az LCD skálázza fel az 1280x720-as jelet 1366x768-ra, mintha eleve a notebookról ezt a jelet küldenéd rá?
Ezt nem értem. Lehet, hogy kezdő vagyok. De ha a jel amit a notebook küld az 1280x768, akkor az LCD beáll erre a felbontásra. Erre a felbontásra ráeresztek egy 1280x720-as filmet, akkor a felbontás különbsége miatt két fekete csík lesz. Viszont, ha a notebook-ról 1280x720-as jelet küldenék, akkor tökéletesen kitöltené a képet. Tévedek? Nem használom a Tv-t 1366x768-ban, mert a film nem úgy jelenik meg. De lehet, hogy az alapokat abszolút rosszul tudom, de kérlek, akkor világosíts fel, mégha nagyon kezdő is a téma.
Előre is köszönöm.
Üdv: Réti bika
Az LCD minden jelet 1366x768-ban fog megjeleníteni ha ekkora a felbontása. Ha a notebookról 1280x720-as jelet küldesz akkor azt felskálázza a natív felbontására. Ha nem így lenne akkor körbe fekete csík volna amekkora a ráküldött jel és a natív felbontás különbsége. Kéne látni a készüléket de egyértelműen a natív hajtás az előnyös, magyarán a PC-ről akkora felbontású jelet kell küldeni amekkora az LCD natív felbontása.
Értem. Köszönöm az egyszerű és gyors választ.
1080i, 720p, 1920x1080
Van egy LCD TV-m, aminek a max felbontása 1366x768. A Laptop-omat kötöttem rá, ami tudja ezt a felbontást, de nekem csak 1280x720-as kéne.
Ezt nem értem. Mitől jobb, hogy az LCD skálázza fel az 1280x720-as jelet 1366x768-ra, mintha eleve a notebookról ezt a jelet küldenéd rá?
Ezt nem értem. Lehet, hogy kezdő vagyok. De ha a jel amit a notebook küld az 1280x768, akkor az LCD beáll erre a felbontásra. Erre a felbontásra ráeresztek egy 1280x720-as filmet, akkor a felbontás különbsége miatt két fekete csík lesz. Viszont, ha a notebook-ról 1280x720-as jelet küldenék, akkor tökéletesen kitöltené a képet. Tévedek? Nem használom a Tv-t 1366x768-ban, mert a film nem úgy jelenik meg. De lehet, hogy az alapokat abszolút rosszul tudom, de kérlek, akkor világosíts fel, mégha nagyon kezdő is a téma.
Előre is köszönöm.
Az LCD minden jelet 1366x768-ban fog megjeleníteni ha ekkora a felbontása. Ha a notebookról 1280x720-as jelet küldesz akkor azt felskálázza a natív felbontására. Ha nem így lenne akkor körbe fekete csík volna amekkora a ráküldött jel és a natív felbontás különbsége. Kéne látni a készüléket de egyértelműen a natív hajtás az előnyös, magyarán a PC-ről akkora felbontású jelet kell küldeni amekkora az LCD natív felbontása.
1080i, 720p, 1920x1080
Előre is köszönöm.
1080i, 720p, 1920x1080
Milyen kép ill hang kimenetekkel látták el az új lejátszókat?
HDMI- ről tudok, semmi másról.
Megnyugodtam: elég lesz két év alatt megvenni a lejátszót és az erősítőt, mivel kompatibilis lesz legalább a DTS a régi erősítőmön.
Viszont most a hangot is tisztán digitális úton /DENON-LINK/ hallgatom és szeretném, hogy megmaradjon.
Gondolom mire tömegesen kaphatóak lesznek a lejátszók, addigra lesznek erősítők is. Remélem mind a két formátum ugyanazokat a térhatású hangokat tudja majd... Hogy néz ki az, hogy az erősítőket is megkülönböztetik majd: az egyik a HD-DVD- re jó, a másik a BLU-RAY dekódolásaira?
Viszont, mivel még hosszú évek telnek el, mire a tékákban is kölcsönözhetőek lesznek a filmek, ezért a szorgos házimozizó összegyűjtheti a pénzt, hogy egyszerre tudja megvenni a cuccot egy cégtől...
1080i, 720p, 1920x1080
1080i, 720p, 1920x1080
Sziasztok, lenne egy kérdésem.
DVI-DVI kábellel kötöttem össze. Van a vga kártya optionsben egy olyan lehetőség, hogy 720p-s jelet küldjön a Tv fele. pipa be át is áll a kért felbontásra csak ilyenkor a megjelenő kép széleiből egy jó 2-3 cm-t levág. tehát a tálca felét látom lent és a sajátgép ikon egy kis részét (csakhogy el lehessen képzelni ).
Ha a Tv-re d-sub kábellel oldom meg a dolgot, akkor nem tudok 720-as felbontást csak 1280x768-at, ami nem zavarna annyira, csak így a filmeknél egy kis fekete csík van fent, lent. Ilyenkor nem vág le a kép széleiből semmit. Ami jobban zavar, hogy nem olyan élénkek a színek d-subbal, mint DVI-vel.
Ha van valakinek ötlete, azt szívesen venném, hogy DVI-vel miért nincs teljes képem. Előre is köszönöm a válaszokat.
1080i, 720p, 1920x1080
jól tudom, hogy a blue-ray játszó nem, míg a HD-dvd viszont lefelé is kompatibilis? Mert akkor az is billentheti a mérleget szerintem... Véleményem szerint a nagy dvd korszaknak is az egyik legnagyobb fegyverténye, hogy a régi cd-inket nem kellett kidobni. Ki vesz egy cd lejátszót x ezerért, mikor 30-ért már "házimozi" rendszert kap, ami lejátssza a cd-ket is. Nem tudom érthető voltam-e de nem nagyon tudom jobban megfogalmazni.
Mindkettő kompatibilis lefelé. Sőt az eddig bejelentett PC-s Blu-Ray író (Pioneer BDR-101A) írja a DVD és a CD lemezeket is.
na ez egy jó hír
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled
1080i, 720p, 1920x1080
jól tudom, hogy a blue-ray játszó nem, míg a HD-dvd viszont lefelé is kompatibilis? Mert akkor az is billentheti a mérleget szerintem... Véleményem szerint a nagy dvd korszaknak is az egyik legnagyobb fegyverténye, hogy a régi cd-inket nem kellett kidobni. Ki vesz egy cd lejátszót x ezerért, mikor 30-ért már "házimozi" rendszert kap, ami lejátssza a cd-ket is. Nem tudom érthető voltam-e de nem nagyon tudom jobban megfogalmazni.
Mindkettő kompatibilis lefelé. Sőt az eddig bejelentett PC-s Blu-Ray író (Pioneer BDR-101A) írja a DVD és a CD lemezeket is.
1080i, 720p, 1920x1080
Nem tudom elképzelni a Blu-Ray térhóditását világviszonylatban, mert kétszer annyiba kerül, mint a HD- DVD illetve, a gyártósorokat át kell teljes mértékben állítani- szerelni és ez akkora anyagi megterhelés, hogy itt el is dőlt az új formátum sorsa.
Nem az ár a döntő hanem a filmek. Ha Blu-Ray-re több, jobb film jelenik meg akkor megveri a HD-DVD-t. Sőt, az elemzők ma egyértelműen a Blu-Ray győzelmét jósolják.
Meg persze az eddigi árakból indultunk ki. A Toshiba vérgagyi alsó szegmenses HD-DVD lejátszójának árát hasonlítjuk a Pioneer felsőkategóriás Blu-Ray lejátszójához. Most is van DVD lejátszó 20 ezerért és 200 ezerért is. Most akkor drága vagy olcsó?
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled
1080i, 720p, 1920x1080
A hd divx-et nem sezi meg azt mondja a felbontás nem támogatott, milyen meglepő....
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
1080i, 720p, 1920x1080
7000 forintos techwood dvd lejátszó kontra Christina.Aguilera-Beautiful.HDTV.1080.mpg....
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
1080i, 720p, 1920x1080
Ha jól belegondolunk egy 2 megapixeles fényképet nem igazán célszerű A4-es méretűben előhívatni, mert ronda lesz, de az ugyanolyan méretű 2 megapixeles képet egy 2 méteres vásznon mozgókép formájában már mindenki nagyon tisztának és élesnek lát.
Azt hiszem erre mondja az angol, hogy a videónak nemcsak "spatial" felbontása van, hanem "temporal" is, vagyis időben is változó, ezért jobbnak, élesebbnek látod.
És a 2megapixeles mozgóképet nem 50 centiről nézed, mint az A4-es lapot.
1080i, 720p, 1920x1080
Ha jól belegondolunk egy 2 megapixeles fényképet nem igazán célszerű A4-es méretűben előhívatni, mert ronda lesz...
Nem lesz az ronda, nézd meg 2 méterről. Mert itt ugye erről van szó. Az óriásplakátok felbontása is vérgagyi mégis hibátlannak látod 10 méterről. 2Mpixel 4-5 méter távolságból nézve nagyon jó képet ad.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
1080i, 720p, 1920x1080
Érdekes tulajdonsága az emberi szemnek vagy inkább az emberi agynak.
Ha jól belegondolunk egy 2 megapixeles fényképet nem igazán célszerű A4-es méretűben előhívatni, mert ronda lesz, de az ugyanolyan méretű 2 megapixeles képet egy 2 méteres vásznon mozgókép formájában már mindenki nagyon tisztának és élesnek lát. Hogy is van ez?
Miért nem kell arányosan nagyobb felbontásúnak lennie egy filmnek, ha azt 2 méteres vászonra vetítjük? Felteszem, ha pillanat stoppal megállítok egy filmet és ezt a képkockát szeretném előhívatni A4-es méretben, rosszabb minőségű fényképet kapok, mintha egy 3,2 megapixeles fényképezővel készült képet nagyíttatnék ki A4-esre.
1080i, 720p, 1920x1080
Egyébként ott rohadjon meg a Sony és a Toshiba összes vezetője, mert így a tömeggyártás kisebb mértékű lesz és így drágább marad mindkettő, valamint később is ér ide. Ha megegyeztek volna- ami kötelező lett volna, ha tetszik, ha nem-, akkor olcsóbb és gyorsabb lett volna a nagyfelbontásúra való átállás.......
És az nem lehet,hogy ennek pozitív hatása lesz? Mert mindenhol ezt olvasom,hogy ennek mi isszuk meg a levét, de az nem lehet,hogy árháború fog kezdődni, és egymás alá fognak licitálni a két oldalról?
1080i, 720p, 1920x1080
Nem tudom elképzelni a Blu-Ray térhóditását világviszonylatban, mert kétszer annyiba kerül, mint a HD- DVD illetve, a gyártósorokat át kell teljes mértékben állítani- szerelni és ez akkora anyagi megterhelés, hogy itt el is dőlt az új formátum sorsa.
Nem az ár a döntő hanem a filmek. Ha Blu-Ray-re több, jobb film jelenik meg akkor megveri a HD-DVD-t. Sőt, az elemzők ma egyértelműen a Blu-Ray győzelmét jósolják.
Meg persze az eddigi árakból indultunk ki. A Toshiba vérgagyi alsó szegmenses HD-DVD lejátszójának árát hasonlítjuk a Pioneer felsőkategóriás Blu-Ray lejátszójához. Most is van DVD lejátszó 20 ezerért és 200 ezerért is. Most akkor drága vagy olcsó?
1080i, 720p, 1920x1080
A vetítőm "igazi képminőségét" még nem is láthattam, mivel még 1280x720- as sincs, nem beszélve az 1920x1080- ról.
A 2005- ös 5 LCD vetítő: Epson 520, 600, Hitachi 200, Pana 900, Sanyo Z4 vetítők már az akár "nem cserélem le" kategóriába tartoznak, mivel a vetített képük kifogástalan, már nem rajtuk múlik a kép minősége, hanem a szoftveren.
El tudom képzelni, hogy a jövőben létrázni fogok úgy 3- 5 év múlva. A régi DVD- ket a régi cuccon, az újakat az új HD lejátszón és az új térhatású hangokkal megáldott erősítőn fogom lejátszani, de ha nem lesz két HDMI a projektoromon, akkor létráznom kell.
Egyébként ott rohadjon meg a Sony és a Toshiba összes vezetője, mert így a tömeggyártás kisebb mértékű lesz és így drágább marad mindkettő, valamint később is ér ide. Ha megegyeztek volna- ami kötelező lett volna, ha tetszik, ha nem-, akkor olcsóbb és gyorsabb lett volna a nagyfelbontásúra való átállás.......
1080i, 720p, 1920x1080
Arra gondoltatok, hogy mivel a kép minősége drasztikusan javulni fog, ezért a vetítési távolság fog határt szabni a vászon méreteinek és nem az optimális képnagyság?Magyarul mindenki a legnagyobb méretű vásznat szerelheti fel otthon a vetítési távolság szerint.
Ez teljesen egyértelmű. Viszont mondjuk attól, hogy lecseréled a vetítődet nem cseréled le teljesen a forrásaidat. Megmarad a többszáz lemezes DVD gyűjteményed, a TV sorozatok továbbra is max 960x540-es felbontásban érhetőek el, stb.
Én is cserélni fogom a 160-as vásznamat 200-asra, de a Divx vagy a DVD ugyanúgy rosszabb lesz rajta. A TV adásokról -amit sokat nézünk- nem is beszélve.
1080i, 720p, 1920x1080
Arra gondoltatok, hogy mivel a kép minősége drasztikusan javulni fog, ezért a vetítési távolság fog határt szabni a vászon méreteinek és nem az optimális képnagyság?
Magyarul mindenki a legnagyobb méretű vásznat szerelheti fel otthon a vetítési távolság szerint.
1080i, 720p, 1920x1080
- lehet torolni kene innen
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
1080i, 720p, 1920x1080
Sziasztok,a segitsegeteket kerem!
Megtudja valaki mondani, hogy a ProCoder 2 hogy elesszem fel?
Vagyis ezt nem ertem
1. Start installation
2. Use as serial : **********
3. Unrar pro2crack.rar and
Copy *.exe into <Program Files\Canopus\ProCoder 2> folder
Copy *.dll into <Program Files\Common Files\Canopus Shared\ProCoder 2\Plugins> folder
1080i, 720p, 1920x1080
A 1350-es sima LCD vetítő. A Hitachi jelenleg nem gyárt LCOS vetítőt. A már megszűnt SX5600-as volt LCOS-os.
Meg valóban a pocsolyán túl gyártanak projektoros TV-ket amiben LCOS chip van.
A Hitachi szállítja a Canon-nak a XEED SX50-es hez a panelt... meglennék lepve, ha nem ugyanaz a két panel lenne... szerintem csak üzleti megfontolásból trükköznek (mást publikálnak) valamit...
- az adott felbontast eddig csakis kivetel nelkul LCOS panelben lattam..
T A M I . H U
1080i, 720p, 1920x1080
A 1350-es sima LCD vetítő. A Hitachi jelenleg nem gyárt LCOS vetítőt. A már megszűnt SX5600-as volt LCOS-os.
A Hitachi szállítja a Canon-nak a XEED SX50-es hez a panelt... meglennék lepve, ha nem ugyanaz a két panel lenne... szerintem csak üzleti megfontolásból trükköznek (mást publikálnak) valamit...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
1080i, 720p, 1920x1080
- Talaltam a Hitachi honlapjan.. {elvileg ok is gyartanak LCOS megjelenitoket, csak: Japan es USA piacra}- tudas frissitesnek sem art
LCOS:
Úgy tudom ez is LCOS vetítő és ezt lehet is kapni. Egy pécsi mozi, pont most rendelt is belőle...
1080i, 720p, 1920x1080
- Talaltam a Hitachi honlapjan.. {elvileg ok is gyartanak LCOS megjelenitoket, csak: Japan es USA piacra}- tudas frissitesnek sem art
LCOS:
Úgy tudom ez is LCOS vetítő és ezt lehet is kapni. Egy pécsi mozi, pont most rendelt is belőle...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv