Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok
Előre is bocs de nem nyithattam új témát így ide írok. Úgy olvastam másnak is segítettetek Blu-Ray gondokban.
Na szóval van egy LG BD390-es lejátszóm. Tök szuper meg minden ugyebár a lejátszó, ugyanakkor olyan gonddal találkoztam amit nem tudok mire vélni. Adott egy eredeti KING KONG (2005) blu-ray lemez amit egyszerűen nem értem miért de egyetlen egyszer hajlandó lejátszani. Mármint úgy játsza le egyszer hogyha lejátszás előtt cserélgetem a firmware-ket. Ha felkerül rá egy korábbi vagy akár utána a lehújabb beteszem a lemezt és pillanatok alatt beolvassa/lejátsza minden funkciója működik a lemeznek. Aztán kiveszem és ha újra beteszem a lemezt elkezd hangosan pörögni a lemez majd egy 15 másodperc után azt írja hogy ERROR-Check Disc. Vajon miért lehet ez? Kerestem angolul-magyarul a google-be de szerintem senki nem tapasztalt még ilyet ezzel a lemezzel. Az tény hogy a Universal BD-jeivel szokott gáz lenni de szerintem itt nem erről van szó.
A lejátszó folyamatos net elérés alatt van a legfrissebb szoftverrel, most megint ez van rajta mert már meguntam hogyha le akarom játszani akkor vissza kell butítanom a lejátszót és akkor is csak egyszer játsza le.
Blu-Ray lejátszók
Szia!
Én a helyedben megpróbálnám ezt (nekem is ez van, brutálisan jó):
2012-03-31 | Panasonic | 30/4766-825 | Keszthely
Panasonic DMP-BDT310 3D blu-ray lejátszó beépített wifi-vel karcmentesen,garanciálisan eladó Irányár: 30.000,-Ft Ft.
http://www.hificity.hu/apro.php?kat=DVD ... z%F3&tip=2&
Üdv: Podobag
Most látom csak a válaszod.
Akkor azt mondod, hogy ez visz mindent, amit kell? És nincs gond a feliratkezeléssel sem? Nah meg a DLNA is működik rendesen?
Thx
@blakey
Hát nem tudom, lehet.
És mi is volt pontosan a válasz?
Blu-Ray lejátszók
Erre valaki valamit???
Én már válaszoltam neked valahol. Vagy nem te voltál? - a kérdés ugyanez volt.
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok!
Melyiket ajánljátok ezek közül?
A lényeg a DLNA használhatósága és az mkv-k lejátszása, valamint a feliratkezelés.
LG BD570
Samsung BD-D5300 (esetleg az 5500)
Sony BDP-S480
Gondolok itt az avi és mkv kezelésre, a felirat kezelésre (külső, belső) és DLNA kezelésre. (ez is fő szempont lenne külső winyó hiányában)
Vagy inkább egy LG BD570 a jobb választás?
A Sony 35ért van, az LG meg 32ért. Talán ha minőségben jobb akkor megadom azt a pluszt a Sony-ért, nah emg az tudja már a 3D-t. Nem mintha ez még most nagyon érdekelne, meg tv-m sincs még csak egy 55cm-es crt.
Erre valaki valamit???
Blu-Ray lejátszók
A Philips BDP9500-al kapcsolatban ha valaki tud infókat szívesen fogadom továbbra is. Köszi.
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok.
Előre is bocs az off-ért, de B.R.-el kapcsolatban nem találtam más pörgős helyet ahol kérdezhetnék. Szóval olyan kérdésem, illetve kérésem lenne, hogy valaki nem tudna esetleg írni nekem 1 vagy 2 darab B.R. lemezt, mert most vettem egy lejátszót és ki szeretném próbálni írt lemezzel is, de nekem nincs és az ismeretségi körömben sem találtam még senkit akinek lenne írója. Majd fogok venni, de a lejátszóra csak egy hónap cseregaranciám van, ezért nagy segítséget nyújtana, ha le tudnám az összes próbát a gépen és megnyugodhatnék
TERMÉSZETESEN MINDEN némi-nemü felmerülő probléma, ami ezzel kapcsolatban felvetődne anyagi szinten az én orvoslatom alá kerül, a hőn áhított segítő számára és ha esetleg valaki ezt a szívességet bevállalja, postai úton küldenék neki lemezt és természetesen a lemezeket dupláznám, hogy amit nekem írna az neki is meg legyen az én kontómra és a posta kölcséget is küldeném.
"OFF"
Azért idetartozót is írjak: Philips BDP9500-as lejátszóval kapcsolatban mindenki aki akar és akinek volt vele tapasztalata, szívesen venném a hozzászólásokat, hogy miért jó vagy miért nem, miben és hogyan. Köszönöm.
Tiszteletreméltó "kegyetlen" fórumtárs segítségemre sietett és megoldotta a fent említett "írt BD" problémámat. Idéznék még egy szeletet a privát üzenetéből amit nekem írt: "Nem kell duplán küldened a lemezt, megírom szívesen.". Hát ilyen korrektséggel igen kellemes találkozni a mai világban, figyelembevéve, hogy meg azt sem tudja ki vagyok és csak kétszer beszéltünk priviben. Mindenesetre hatalmas neki és az összes hasonszőrű fórumtársnak!
Blu-Ray lejátszók
A play-ra nem indul. Az adat lemez indítása, (de az USB, DLNA használatakor is) hasonlít némely média lejátszókhoz és Tv-be épített lejátszóhoz, minthogy elsőnek ki kell választani a lejátszandó média típusát és csak utána tallózód be az adathordózóról a fájlt.
Hm… akkor marad a pana, az tud ilyet is. Ez régen működött a pio dvd-nél.
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok!
Melyiket ajánljátok ezek közül?
A lényeg a DLNA használhatósága és az mkv-k lejátszása, valamint a feliratkezelés.
LG BD570
Samsung BD-D5300 (esetleg az 5500)
Sony BDP-S480
Gondolok itt az avi és mkv kezelésre, a felirat kezelésre (külső, belső) és DLNA kezelésre. (ez is fő szempont lenne külső winyó hiányában)
A Sony 35ért van, az LG meg 32ért. Talán ha minőségben jobb akkor megadom azt a pluszt a Sony-ért, nah emg az tudja már a 3D-t. Nem mintha ez még most nagyon érdekelne, meg tv-m sincs még csak egy 55cm-es crt.
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok.
Előre is bocs az off-ért, de B.R.-el kapcsolatban nem találtam más pörgős helyet ahol kérdezhetnék. Szóval olyan kérdésem, illetve kérésem lenne, hogy valaki nem tudna esetleg írni nekem 1 vagy 2 darab B.R. lemezt, mert most vettem egy lejátszót és ki szeretném próbálni írt lemezzel is, de nekem nincs és az ismeretségi körömben sem találtam még senkit akinek lenne írója. Majd fogok venni, de a lejátszóra csak egy hónap cseregaranciám van, ezért nagy segítséget nyújtana, ha le tudnám az összes próbát a gépen és megnyugodhatnék
TERMÉSZETESEN MINDEN némi-nemü felmerülő probléma, ami ezzel kapcsolatban felvetődne anyagi szinten az én orvoslatom alá kerül, a hőn áhított segítő számára és ha esetleg valaki ezt a szívességet bevállalja, postai úton küldenék neki lemezt és természetesen a lemezeket dupláznám, hogy amit nekem írna az neki is meg legyen az én kontómra és a posta kölcséget is küldeném.
"OFF"
Azért idetartozót is írjak: Philips BDP9500-as lejátszóval kapcsolatban mindenki aki akar és akinek volt vele tapasztalata, szívesen venném a hozzászólásokat, hogy miért jó vagy miért nem, miben és hogyan. Köszönöm.
Blu-Ray lejátszók
Tehát az egyszerűbb megoldás a mkvmerge GUI-val való összefűzés /append/. Ez a progi nem figyeli az időket, vagy kitudja, de a lényeg, hogy jól fűzi össze a sub-okat.
Miután összefűzted a kívánt epizódokat a kapott fájlt, beolvastatod a tsMuxer GUI-val és formázhatod a karaktereket.
Igen ezt találtam ki én is, de ez eltart kicsit, de más megoldás nincs, (MKV-ban már vígan menne a lejátszón) ha nagyobb feliratot akarok. Viszont mivel netről származó anyagról van szó azt is figyelni kell, hogy a video és audió file egyforma hosszúságú-e (mert ez nem tuti) különben a tsmuxer-ben elcsúszik ha bd-t akarok.
Blu-Ray lejátszók
Viszont ha össze akarom füzni a tsMuxeR-rel (join) az mkv fájlokat demux közben a második mkv jájnál már megáll ezzel a hiba üzivel Invalid SRT format. "00090D80" is invalid timing info. Tudsz megoldást?
Nos, én nem a tsMuxer-t szoktam összefűzésre használni, de meg a hiba oka.
Az a lényeg, hogy az egymás után fűzött sub-ok idői ütköznek.
Tegyük fel, hogy az epizódok 30 percesek.
Az első rész sub-ja 00:00:00 -tól 00:30:00 -ig tart.
A második részé sub-ja is 00:00:00 -tól 00:30:00 -ig tart, ezért ütközik.
Tehát a második résznek a sub-ját át kell javítani, hogy 00:30:00 -tól 01:00:00 -ig tartson.
És így tovább az összes összefűzendő részt.
/Ez persze nem olyan egyszerű, mert az első mondat nem 00:00 -tól indul és az utolsó sem kerek 30 -nál ér véget, de ha van kedved kiszámolhatod és a Subtitle Workshop-ban könnyedén átjavíthatod/.
Tehát az egyszerűbb megoldás a mkvmerge GUI-val való összefűzés /append/. Ez a progi nem figyeli az időket, vagy kitudja, de a lényeg, hogy jól fűzi össze a sub-okat.
Miután összefűzted a kívánt epizódokat a kapott fájlt, beolvastatod a tsMuxer GUI-val és formázhatod a karaktereket.
/Egyébként, ha kis felbontású videóval dolgozol, akkor eléggé pixeles /csúnya/ lesz a felírat. Minél nagyobb a felbontás annál letisztultabb a karakterek körvonalai/.
Blu-Ray lejátszók
Laikuss.
Hogy egyszerűbb legyen a karakter méretét belőli, használj egy felírat szerkesztőt. Én most a Subtitle Workshop v2.51-et használom.
Szia!
Ismerem a progit, használom is. DVD-RW-vel tesztelem a méreteket.
Viszont ha össze akarom füzni a tsMuxeR-rel (join) az mkv fájlokat demux közben a második mkv jájnál már megáll ezzel a hiba üzivel Invalid SRT format. "00090D80" is invalid timing info. Tudsz megoldást?
Blu-Ray lejátszók
Szia!
Én a helyedben megpróbálnám ezt (nekem is ez van, brutálisan jó):
2012-03-31 | Panasonic | 30/4766-825 | Keszthely
Panasonic DMP-BDT310 3D blu-ray lejátszó beépített wifi-vel karcmentesen,garanciálisan eladó Irányár: 30.000,-Ft Ft.
http://www.hificity.hu/apro.php?kat=DVD ... z%F3&tip=2&
Üdv: Podobag
Sony BDP-S480-ról van valakinek valamilyen tapasztalata?
Gondolok itt az avi és mkv kezelésre, a felirat kezelésre (külső, belső) és DLNA kezelésre. (ez is fő szempont lenn külső winyó hiányában)
Kép: Epson
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
Blu-Ray lejátszók
Sony BDP-S480-ról van valakinek valamilyen tapasztalata?
Gondolok itt az avi és mkv kezelésre, a felirat kezelésre (külső, belső) és DLNA kezelésre. (ez is fő szempont lenn külső winyó hiányában)
Blu-Ray lejátszók
Laikuss.
Hogy egyszerűbb legyen a karakter méretét belőli, használj egy felírat szerkesztőt. Én most a Subtitle Workshop v2.51-et használom.
Megnyitod az anime feliratát és ha rákattintasz a sorokra, alul kiírja az egy sorban lévő karakterek számát (ha több soros, akkor a rész sorok plusz az összeset írja ki).
Egy sorban általában max. 35 körűl lehet, de ez most nem annyira fontos.
Válogasd össze a leghosszabb sorokat és cseréld ki az első pár sorral (így a tesztelés alatt nem kell keresgetni a hosszú sorokat, mert elől lesznek) és mented. Az így kapott felirattal rakd össze a filmet és így látod, hogy a legszélesebb felírat sorok, kilógnak-e a képből (tehát nagy-e a karakter méret), (a BD lejátszón próbáld, mert a számgépen a szoftverek automata sortörést is csinálhatnak (bár ez programfüggő)).
Ezzel a módszerrel letesztelheted melyik az a legnagyobb karakter méret, ami még nem log ki a képből.
(ha 35-40 karakternél sokkal több van egy sorba, akkor sajna kicsi karakterméretet kell választani, hogy ne lógjon ki a szöveg a képből, vagy átnézed az egész szöveget és sortöréseket teszel ahova kell)
Blu-Ray lejátszók
A tsMuxer-be alapból 65-ös méret van beállítva, ez a méret általában jó, ( bár karakter függő) de mint írtam is teszteld le az a biztos.
A play-ra nem indul. Az adat lemez indítása, (de az USB, DLNA használatakor is) hasonlít némely média lejátszókhoz és Tv-be épített lejátszóhoz, minthogy elsőnek ki kell választani a lejátszandó média típusát és csak utána tallózód be az adathordózóról a fájlt.
Blu-Ray lejátszók
Dvd, BluRay elindul automatikusan, de adat lemeznél neked kel kiválasztani, hogy képet, zenét vagy filmet akarsz elindítani a lemezről. Tehát kel egy párat kattintani a távirányítón (de ez fix számú kattintás, megjegyezhető).
Ha könyvtárban vannak az mp3-ok akkor csak a könyvtárban lévő számokat játsza le egymás után, a következő könyvtárba már nem lép át (bár lehet hogy van ilyen funció is tesztelni kéne).
Köszönöm. Ha az adatlemezt beteszed akkor play-re nem reagál? Ilyenkor a lemezen lévő összes fájlt lejátsza, e régi pio ilyen és a pana bd is.
Blu-Ray lejátszók
Be kell állítanom a felirat nagyságát, nincs valami táblázat milyen felbontáshoz/tvmérethez milyen betűnagyság a jó?
Próbáld ki 24 és 32 között melyik a neked megfelelő, valahol itt van az ideális méret.
Blu-Ray lejátszók
Még nem találkoztam ilyen betűméret/felbontás listával.
Tesztelni kell és a saját ízlésednek megfelelően beállítod.
A kérdezett opció nem tudom mit állít be, de az M2TS file az a konténer file (video-audio-sub) az MPLS file meg a hozzá tartozó M2TS file adatait tartalmazza.
Blu-Ray lejátszók
Kipróbáltam a DVD-re írt blu ray-ben tsMuxeR-el muxolt mkv-t, müködik. Itt nem számít a High@5.1 level.
Be kell állítanom a felirat nagyságát, nincs valami táblázat milyen felbontáshoz/tvmérethez milyen betűnagyság a jó? És mire jó az az opció, hogy "add blank playlist for cropped video"?
Blu-Ray lejátszók
kegyetlen, köszi a tippet, ki fogom próbálni. Most már annyi mindent ki kell próbálnom, hogy egy darabig lesz mit molyolnom.
Blu-Ray lejátszók
A lejátszó persze nem minden karaktert ismer.
Lehetőleg a szabvány karaktereket használd.
(próbaként inkább használj újraírható lemezt)
Blu-Ray lejátszók
Laikuss. Ha a animék felirata nem jó akkor van egy lehetséges megoldás.
Mivel úgy is használod a tsMuxerGUI-t, ott az Output-ot állítsd blu-ray disk-re.
Az Input fülön az add-dal beadod az anime első részét, majd a join-nal hozzáfűződ a második részt, újból a join-nal hozzáfűződ a harmadik részt és így tovább.
Így egymás után lesznek összefűzve a részek egy BluRay könyvtárba. Attól, hogy a BluRay-t választod, még kiírhatod DVD-re is ha ráfér, (vagy több, DVD méretű anyagot fűzöl össze) a lejátszó BD-nek fogja felismerni.
ÉS A FELIRAT: a subtitles fülön a Font-ra kattintva beállíthatod a karakter típusát, méretét (akár egyedi méretet is beadhatsz) és még 1-2 dolgot.
(A BluRay fülön a chapters listával (jelenetek) is szorakozhatol).
Az így kapott könyvtárszerkezetet akár az ImgBurn-nal is kiírhatod.
Blu-Ray lejátszók
Hoppá, itt mindjárt van két ember akinek x40-es pio-ja van. Mesélnétek egy-két gondolatot róluk? Nagyon szerettem a pio dvd-ket, most pana blu-ray-em van viszont már a 140-es pio is felkeltette a figyelmemet. Az mkv képességek nem nagyon érdekelnek inkább a BD és DVD képminőség érdekel ill. használnám háttérzenélésre, ott viszont akad egy-két mp3 korong is több könyvtárral, ezt pl. el lehet indítani képernyő nélkül, hogy végig játsza a lemezt? DVD-nél érzékelhető a rétegváltás? Mennyire gyors blu-ray betöltés esetén a boot? Kb. ennyi a kérdésem.
laikuss: biztos hogy az L5.1 a gond, ezt tsmuxer-rel gyorsan meg lehet oldani viszont itt m2ts-t vagy avchd tudsz csinálni majd mkvmerge-el újra mkv-t, ez össz-vissz 5-6 perc lenne. A képen látod, hogy a level-t kipipálod és kiválasztod a 4.1-et ill. van a handbrake, itt gyakorlatilag újra kell kódolni, ez a progi már 4.1-be fogja megcsinálni, én az első verziót választanám, tsmuxer-be behúzod, csinálsz egy m2ts file majd mkvmerge-el újra mkv-t.
Köszi a tanácsot, már le is szedtem a tsmuxer-t, kipróbálom azért, bár nem szeretek soha semmit ujrakodolni mert azzal csak rontok a minőségen.
Amit kegyetlen írt az korrekt, nekem az lenne jó ha valahogy meglehetne oldani, hogy a videókhoz hozzárakott feliratokat nagyobbra tudnám állítani.
Blu-Ray lejátszók
Hello.
A lejátszó be boot-olása: power gomb be, kb. a 4. másodpercben megjön a kép, ellenőrzi a hálózati kapcsolatot, megnézi van-e a tálcába lemez, a 8. másodpercre kész, nyithatod a tálcát vagy ha van benne lemez indíthatod. Leírás alapján ez a normál boot-olás, ezt célszerű használni. Van még egy gyors boot-olás is, de én azt még ki sem próbáltam.
A lemezek be boot-olása mindig a tartalomtól függ (a bluray a leghosszabb, de ez is változó, max. 10s. (bár nem sok lemezem van még)).
Dvd, BluRay elindul automatikusan, de adat lemeznél neked kel kiválasztani, hogy képet, zenét vagy filmet akarsz elindítani a lemezről. Tehát kel egy párat kattintani a távirányítón (de ez fix számú kattintás, megjegyezhető).
Ha könyvtárban vannak az mp3-ok akkor csak a könyvtárban lévő számokat játsza le egymás után, a következő könyvtárba már nem lép át (bár lehet hogy van ilyen funció is tesztelni kéne).
A dvd-k felkonvertálását szerintem jól elvégzi, minőségre nincs panasz. Nem sok gyári lemezem van, így a rétegváltásra nem sok mindent tudok írni, hibát nem vettem észre.
Majd akarok egy részletesebb, mindenre kiterjedő tesztet, leírást készíteni, de időbe telik.