Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Blu-Ray lejátszók

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: blakey »

Sony-ban csalódtam. Volt régen egy beromi drága Sony CD playerem, az alig olvasott valamit, a végén már semmit.... Samsungot amit láttam, gagyi volt mind. LG majdnem Samsung. Pioneer DVD-m van most, …

Csak segítségképpen, a sony blu-ray-ek nagyon jók, az lg-k szintén, samu, pio, philips kevésbé. Egyszerer 4 lejátszót teszteltem, sony, samu és 2 lg, egyik lg maradt , a pio blu-ray-t ne hasonlítsd össze a dvd-vel, blu-ray-ben a többiek nagyot fejlődtek, míg a pio nem nagyon fejlesztett, a mostani modellek már mkv kompatibilisek, de a többiek több teret nyertek. LG-t, sony-t nyugodtan felveheted a listára, persze, ezekből is a komolyabb kategóriákat.

kegyetlen
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: kegyetlen »

Nekem lesz egy, rendeltem végül egyet. Teszteket olvastam, a 330-as benne volt a legjobbak között (6. volt valahol). Ez pedig elvileg többet tud. Majd meglátjuk...

Hello!

Hotspace akkor szívesen várjuk a tesztedet.

Engem legfőbbképpen az érdekelne, hogy viselkedik DVD-re irt MKV-val /különböző felbontás – képfrissítés – Audio csatornák – feliratok/ és írott BluRay lemezzel /ha vannak neked ilyen lemezek/.
Az USB-ről és Lan hálózaton keresztül mivel birkózik meg?

Köszi előre is.

hotspace
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: hotspace »

Miért pont a BDP-430? Mit tud, amit más 3D-s gép (LG, Sony, Samu) nem?

Sony-ban csalódtam. Volt régen egy beromi drága Sony CD playerem, az alig olvasott valamit, a végén már semmit.... Samsungot amit láttam, gagyi volt mind. LG majdnem Samsung. Pioneer DVD-m van most, azzal meg vagyok elégedve (márkahűség :-). Ráadásul design szempontjából is ez jön be a legjobban. Denon-t szerettem volna (DBP-2012UD) a legjobban, de az 240e felett van. Panasonicot is lehetett volna a Pana plazma mellé (DMP-BDT310), ez volt a második befutó. Végül maradt a Pio BDP-430.

Ráadásul ezeket sehol sem lehet megkukkolni, mindenki csak rendelésre "tartja"...

hotspace
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray lejátszók

Nekem lesz egy, rendeltem végül egyet. Teszteket olvastam, a 330-as benne volt a legjobbak között (6. volt valahol). Ez pedig elvileg többet tud. Majd meglátjuk...

kegyetlen

Blu-Ray lejátszók

Hello!

Egy ideje én is próbálok infót gyűjteni a Pioneer BDP-430-as-ról, nem sok sikerrel.
Nemrégiben felvértezve magam, hogy tesztelek (összeszedtem egy halom MKV-s és HD AVI-s lemezt) és bementem a Debreceni MM-ba, de koppantam.
Csak egy Pioneer BluRay lejátszójuk volt, az is régebbi típusú.
Mint kiderült, csak most augusztustól lesz szerződésük a Pioneer céggel. Eddig csak pár terméküket forgalmazták. Így már remélhetőleg több termékük is jelen lesz.
Így hát nem jártam sikerrel, tehát, ha valakinek 430-as lejátszója van, legalább egy egyszerű kis tesztet csináljon már és ossza meg velünk.
Köszi.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Most sokan meg fogják kérdezni, miért nem olvasok visszefele... jogos -D
De azért mostmár csakazértis érdekelne, milyen a BDP-430!

Miért pont a BDP-430? Mit tud, amit más 3D-s gép (LG, Sony, Samu) nem?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

hotspace
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray lejátszók

Most sokan meg fogják kérdezni, miért nem olvasok visszefele... jogos -D
De azért mostmár csakazértis érdekelne, milyen a BDP-430!

Sziasztok! Ismeri ezt valaki? Pioneer BDP-430
Milyet érdemes most keresni, ami már tud esetleg 3D-t is és 100e alatt van?

hotspace
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray lejátszók

Sziasztok! Ismeri ezt valaki? Pioneer BDP-430
Milyet érdemes most keresni, ami már tud esetleg 3D-t is és 100e alatt van?

kegyetlen

Blu-Ray lejátszók

Hello!

Az biztos hogy Dune és a Popcorn a média fájlok lejátszására van kifejlesztve.

Egyébként a tv vásárlásom előtt nagyon rávoltam izgulva egy Popcornra, de mivel a tv-m /2011 model/ szinte mindennel megbirkózik /AVI, WMV, MOV, MP4, MKV, BluRay/ , / van egy pár száz MKV-s lemezem, ritka amelyet nem szereti/, így nagyon tanácstalan vagyok.
Előbb–utóbb úgy is vennék egy BluRay írót, már csak az adat archiválás miatt is.
Legfőbb képen ezért nekem optikai meghajtós eszköz kellene, az csak hab lenne a tortán, ha média lejátszós lenne. Na meg ott van a PC-s lehetőségem is.

Ezért érdeklődnék a Pioneer BDP-430 iránt, de úgy látszik, nem igen „halják” meg, akiknek van ilyen technika.
!36_7_11.gif

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Hello!

Egy másik Audio Video forum kezdőoldalán tanáltam egy-egy linket ahol tesztelték és kivesézték a HDI Dune Max-ott és a Popcorn C200-ast.
A Dunét eléggé dicsérik tényleg „mindenevő”, de egyik hátránya az MKV-s fájloknál a kép elhomályosodik gyors mozgásoknál, és a optika elég hangos. Én pont elég sokat használnám az optikát.
A másik hátrány a magas ár, optikával és HDD-vel szerelt verzió majdcsak 150e ft.
Persze a Popcornak is van pár hibája.
Egy asztali lejátszó „mögött” csak több tervezési munka van, csak a HD-re van „kihegyezve”, főleg a nagyobb márkák tudnak a fejlesztésre pénzt fordítani.

Az egy dolog hogy, aránylag a legújabb chip-eket használják fel, de a hozzá írt szoftver is nagyon fontos.

Ezt az MKV elmosódás dolgot még nem igazán tapasztaltam,pedig túl vagyok már többszáz filmen.A médiaplayerek nagyon jól viszik az MKV-kat,ez éppen az asztaliaknál lehet szerintem gond (miután csak plusz szolgáltatás náluk és így-úgy boldogulnak velük).A hangos optika lehetséges,én nem szoktam figyelni,ha meg megy vmi akkor meg úgysem hallani (bár én magam csak szinte HDD-ről használom már jó ideje).CD hallgatásnál sem érzékeltem a jelenséget.
Az ár az sajnos annyi amennyi,valamit valamiért.Figyelembe kell venni pl. a készülékek megépítettségét (az én Dune Prime-om teljesen fémházas,a csatlakozók aranyozottak,cserélhető itt is a tápkábel minőségire,akárcsak a Hi-Fi-ben).
Hogy az asztaliak mögött több tervezés lenne?Ezt én erősen kétlem,évente gyakorlatilag sok márkánál csak ráncfelvarrás történik,az új formátumokhoz nem adnak ki frissítéseket.A jobb médiásokhoz évente több alkalommal is kiadnak fw-ket.
Annak idején én is hosszasan dilemmáztam ezen a kérdésen,sőt inkább az asztaliak felé tendáltam,de nem találtam egyetlen márka egyetlen típusát sem ami az én elvárásaimnak megfelelt volna maradéktalanul.Az utóbbi időben az asztaliak is fejlődnek ezen a téren,de egy jó médiaplayer szolgáltatásait még mindig nem érik el szerintem.Asztali lejátszót annak éri meg venni,aki leginkább gyári lemezekkel tudja etetni,ez viszont nem olcsó mulatság.

kegyetlen

Blu-Ray lejátszók

Hello!

Egy másik Audio Video forum kezdőoldalán tanáltam egy-egy linket ahol tesztelték és kivesézték a HDI Dune Max-ott és a Popcorn C200-ast.
A Dunét eléggé dicsérik tényleg „mindenevő”, de egyik hátránya az MKV-s fájloknál a kép elhomályosodik gyors mozgásoknál, és a optika elég hangos. Én pont elég sokat használnám az optikát.
A másik hátrány a magas ár, optikával és HDD-vel szerelt verzió majdcsak 150e ft.
Persze a Popcornak is van pár hibája.
Egy asztali lejátszó „mögött” csak több tervezési munka van, csak a HD-re van „kihegyezve”, főleg a nagyobb márkák tudnak a fejlesztésre pénzt fordítani.

Az egy dolog hogy, aránylag a legújabb chip-eket használják fel, de a hozzá írt szoftver is nagyon fontos.

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray lejátszók

Ezt azért kétlem.

Pedig nem kéne.A Dune és Popi cuccokban a jelenleg létező legjobb video chip-ek vannak és a hangjuk is nagyon jó.

augustus
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: augustus »

Kép- és hangminőségük simán partiban van egy Pio-val.

Ezt azért kétlem.

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray lejátszók

Nos igen.
Sokat gondolkodtam én is a kifejezetten média lejátszó eszközökön,
de elég sok filmem van már dvd lemezre írva és az igazán jó filmeket valószínűleg bluray-re is kiírnám /főként az HD Audio csatornák miatt/.
Ezt a hatalmas helyigényt nem győzném vinyóval, na meg a cserélgetésükkel.
Sokkal könnyebb egy lemezt bedobni a meghajtóba.
Egyébként maga a Tv-m-ben is van beépített médialejátszó /sajna a DTS-t már nem viszi/
és a Pc-ről is szoktam „filmezni” digitális jelátvitellel /HDMI/ Dolby TrueHD és a DTS-HD Master hangot is viszi.
Tehát a kiírt filmeket leggyorsabban csal valami BluRay - médialejátszóval kombinált „technikával” lehet megnézni.

Amit ajánlottam (Dune,Popcorn),azok között vannak optikai meghajtóval is rendelkező típusok,így a meglévő dvd-k lejátszása megoldott.Bluray-re kiírni felesleges a filmeket (szerintem),ugyanaz a HDD-n is a minősége (a HD audio csatornák is ugyanazok,mint a lemezen...igazából ezt a részt nem is értem,hogy merült fel).A mai árakat figyelembe véve a HDD-k olcsóbbak,mint a BD lemezek.A tv-k beépített médialejátszói még elég kezdetlegesek (felirat,kodek,hangproblémák stb.)Nekem Dune lejátszóm van és ugyan én nem használom ezt a módozatot,de a készülék természetesen tud PC-ről is lejátszani filmet (beleértve a HD audio csatornákat),zenét,képet stb. Mindezt akár vezeték nélkül is.

kegyetlen

Blu-Ray lejátszók

Nos igen.
Sokat gondolkodtam én is a kifejezetten média lejátszó eszközökön,
de elég sok filmem van már dvd lemezre írva és az igazán jó filmeket valószínűleg bluray-re is kiírnám /főként az HD Audio csatornák miatt/.
Ezt a hatalmas helyigényt nem győzném vinyóval, na meg a cserélgetésükkel.
Sokkal könnyebb egy lemezt bedobni a meghajtóba.
Egyébként maga a Tv-m-ben is van beépített médialejátszó /sajna a DTS-t már nem viszi/
és a Pc-ről is szoktam „filmezni” digitális jelátvitellel /HDMI/ Dolby TrueHD és a DTS-HD Master hangot is viszi.
Tehát a kiírt filmeket leggyorsabban csal valami BluRay - médialejátszóval kombinált „technikával” lehet megnézni.

Hello!

Valaki tudott már kipróbálni, tesztelni Pioneer BDP-430 lejátszót.
Érdekelne, hogy viselkedik DVD-re irt MKV-val, írott BluRay lemezzel
és USB-ről és Lan hálózaton keresztül hogy birkózik meg az MKV-val és a BluRay filmekkel /menüvel/.
Pioneer saját fejlesztésű PQLS technológiájának mekkora szerepe van, mivelhogy Pio-920 erősítőm van?

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray lejátszók

Hello!

Elvilegben tudnia kéne az MKV-t neki, /csak a forrás bizonytalan/
komplett „média lejátszó” van benne.
Sajnos nem tanálltam magyarul részletes tesztet, leírást.

Milyen márka,típus ajánlanál?

Én ilyen igények esetén a Dune és Popcorn készülékeket ajánlanám (sok típusuk van).Ezek ténylegesen médialejátszók,hosszú évekig biztosított a fw-ek frissítése (asztali gépek esetén ez nem igazán van így).Kép- és hangminőségük simán partiban van egy Pio-val.

kegyetlen

Blu-Ray lejátszók

Hello!

Elvilegben tudnia kéne az MKV-t neki, /csak a forrás bizonytalan/
komplett „média lejátszó” van benne.
Sajnos nem tanálltam magyarul részletes tesztet, leírást.

Milyen márka,típus ajánlanál?

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray lejátszók

Hello!

és USB-ről és Lan hálózaton keresztül hogy birkózik meg az MKV-val és a BluRay filmekkel /menüvel/.
Pioneer saját fejlesztésű PQLS technológiájának mekkora szerepe van, mivelhogy Pio-920 erősítőm van?

Nem biztos,hogy Pio-ban kéne gondolkodni ilyen igények esetén (Pio erősítő ide-oda)

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray lejátszók

Mi az az audio fájl? Talán .wma vagy .wav? Azt le tudja játszani a BD játékos?

Normál esetben wav kéne,hogy legyen.Azt meg már csak le tudja játszani egy BD player.

kegyetlen

Blu-Ray lejátszók

Hello!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Egyszerű akkor ird fel winyóra audio formátumra és akkor látja a a bluray is....A Jetaudio azonnal konvertálja audio formátumra..

Mi az az audio fájl? Talán .wma vagy .wav? Azt le tudja játszani a BD játékos?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Megpróbálom, köszi az ötletet Tigris!

Gondolom így nem veszt a minőségből, olyan mintha cd-re írnám ki.?

Persze olyan mint ha CD lemezt írnál..

William
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 261

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: William »

A Jetaudio-ban melyik formátumot kell választani amikor FLAC-ből szeretném átkonvertálni AUDIO fájlnak??
NAD T778

William
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 261

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: William »

Egyszerű akkor ird fel winyóra audio formátumra és akkor látja a a bluray is....A Jetaudio azonnal konvertálja audio formátumra..

Megpróbálom, köszi az ötletet Tigris!

Gondolom így nem veszt a minőségből, olyan mintha cd-re írnám ki.?
NAD T778

Vendég

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mivel házi-mozi rendszerem van, igen, ezen szeretnék FLAC-ot hallgatni, hogy ne kelljen mindig kiírni cd-re. Nekem megfelel így is

Válasz küldése

Vissza: “HDTV, Blu-ray, HD”