Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Hát
1. nem játszom
2. viszont wifi-n tudok a dune-vel:
moziznizenét hallgatni
rádiót hallgatni
torrentezni
netezni
dvd-t rippelni
másolni, beilleszteni
akinek van, az tud digit földi adásokat HD-ben is nézni, akár kettőt is egyszerre!!!
és állítólag a következő szoftvere már a BR-t is lementi a vinyóra, valamint netes stream videókat is lehet majd egyszer nézni ezen
És még ki tudja mi lesz???
Blu-Ray lejátszók
Tudom hogy lassan uncsi leszek DE!!! A Dune-vel uj értelmet nyertek a DVD-im ...
Mikor meghoztam nem volt BR lemezem (most se nincs ) így az optikai részleget DVD-vel próbáltam ki. A Phil Collins koncert DVD volt épp kéznél, a duplalemezes, és kis nézegetés után azt vettem észre hogy cserélni kéne mert az első lemez éppen véget ért
Döbbenetes kép és persze hang, ugyanezen a projin -HD20- a DVD lejátszóm komponenes képe egy rakás szappanhab volt vagy inkább mákostészta...
szörnyű na.
hadmi-n felskálázva eszméletlen jó lett
Az a helyzet, hogy felskálázós HDMI már 2007 óta a PS3-ban is van, fele pénzért, plusz egy I. o. játékkonzolt is kapsz mellé.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Blu-Ray lejátszók
Tudom hogy lassan uncsi leszek DE!!!
A Dune-vel uj értelmet nyertek a DVD-im ...
Mikor meghoztam nem volt BR lemezem (most se nincs ) így az optikai részleget DVD-vel próbáltam ki. A Phil Collins koncert DVD volt épp kéznél, a duplalemezes, és kis nézegetés után azt vettem észre hogy cserélni kéne mert az első lemez éppen véget ért
Döbbenetes kép és persze hang, ugyanezen a projin -HD20- a DVD lejátszóm komponenes képe egy rakás szappanhab volt vagy inkább mákostészta...
szörnyű na.
hadmi-n felskálázva eszméletlen jó lett
Blu-Ray lejátszók
Köszi... Azért felháborító ez a csíkozás...
Kíváncsi vagyok majd a szervíz véleményére,remélem elismerik a hibát,ami úgy fest nem egyedi...
Az a poén, hogy pont azzal relámozzák a Blu játékosokat, hogy a meglévő DVD-it is jobb minőségben nézheti velük.
Erre épp a DVD lejátszást rontják el egy filléres felskálázó chippel.
Blu-Ray lejátszók
A kérdező szerintem a régi dvd játszóra gondolt.
Igen,így van...
A másik egy felvevő: Sony RDR-HX785.
Köszi...
Azért felháborító ez a csíkozás...
Kíváncsi vagyok majd a szervíz véleményére,remélem elismerik a hibát,ami úgy fest nem egyedi...
Blu-Ray lejátszók
Meglatasom szerint sokaknak a hazilag vagy mas altal "takolt" MKV es egyeb formatumokkal van problemaja a lejatszas soran. Egy valamit meg kell erteni. Ezek a lejatszok nem szamitogepek, bar sok kozos jegyuk van, es eredetileg a gyari lemezek es a szabvany szerint kodolt audio/video fajlok lejatszasara lettek hivatottak. Nekem a BD-370-em egyszer sem fagyott le es nem frissitettem firmware-t rajta. Azon nem csodalkoztam, hogy az innen-onnan letoltott, ilyen-olyan szoftverrel kodolt, rippelt, majd ujra kodolt ezzel azzal kiirt majd ujra masolt, rippelt stb. fajlok nem futnak rendesen netalantan el sem indulnak. Holnap valaki azzal fog jonni, hogy a frissen vasarolt kakaoscsigat nem jatszotta le....
Aki szeret buveszkedni a formatumokkal annak ott a PC, a gyartok megprobalnak lepest tartani a formatum haboruban de el kell fogadni, hogy a BD lejatszok nem egy 4 magos processzor technologiara epulo PC-k 4GB rammal
William
AZért meg kell mondjam a Dune még nemigen adta meg magát Igaz az AVatarral némileg trükközni köllött, de eddig minden ment rajta. És hála a gyártóműnek viszonylag gyakorta van firmware frissítés hozzá.
Sőőt
Eddig pl az ape formátummal nem állt szóba, de az utolsó frissítés ezt is megoldotta, szerencsére, mivel nekem is többórányi ilyen formátumú zeném van így nem kell kódolgatni a hallgatásához ezeket.
Blu-Ray lejátszók
Meglatasom szerint sokaknak a hazilag vagy mas altal "takolt" MKV es egyeb formatumokkal van problemaja a lejatszas soran. Egy valamit meg kell erteni. Ezek a lejatszok nem szamitogepek, bar sok kozos jegyuk van, es eredetileg a gyari lemezek es a szabvany szerint kodolt audio/video fajlok lejatszasara lettek hivatottak. Nekem a BD-370-em egyszer sem fagyott le es nem frissitettem firmware-t rajta. Azon nem csodalkoztam, hogy az innen-onnan letoltott, ilyen-olyan szoftverrel kodolt, rippelt, majd ujra kodolt ezzel azzal kiirt majd ujra masolt, rippelt stb. fajlok nem futnak rendesen netalantan el sem indulnak. Holnap valaki azzal fog jonni, hogy a frissen vasarolt kakaoscsigat nem jatszotta le....
Aki szeret buveszkedni a formatumokkal annak ott a PC, a gyartok megprobalnak lepest tartani a formatum haboruban de el kell fogadni, hogy a BD lejatszok nem egy 4 magos processzor technologiara epulo PC-k 4GB rammal
William
NAD T778
Blu-Ray lejátszók
Jó-jó ez az LG BD 390,de nekem akkor se kéne,mégpedig az mkv lejátszási hibái miatt:-szaggat az 1,5 Mb-s dts
-képe olyan videókkal is bekockásodott amik WD TV HD-vel probléma nélkül mentek
(saját tapasztalat)
Én is szeretnék már egy jó lejátszót venni,mert több mint 250 lemez van megírva és nem egy nagy élvezet állandóan vinyóra másolgatni őket,ha éppen kedvem szottyan filmet nézni.Sajnos azonban a több helyről olvasott-hallott vélemények egyelőre azt súgják nekem,hogy várnom kell mire kijön végre egy minden tekintetben stabil játkos.
Kicsit hasonlit a dolog arra,mint annó mikor a dvd korszak volt,sokáig nem vettem lejátszót.Végül egy Pio s 575-t vettem,ami a mai napig hiba nélkül teszi a dolgát (igaz az utóbbi időben már csak a gyerek nézi).
Az új LG-ken sincs ez megoldva:
- 1,5 Mbps dts hangsáv esetén a készülék 1 percen belül úgy lefagy, hogy konnektorból kell kihúzni.
- bekockásodik vagy el sem indul, ha a High Level >= 4.1 (pl. 5.1), ha a ref. frames száma 8-12 körül van (az optimális 3, 4 vagy max. 5 lenne), ha weighted B-Frames-szel van kódolva, stb.
Az a gond, hogy ahány forrásból van az MKV, annyiféle tákolmány mind. A minél erősebb tömörítés a kompatibilitás rovására megy. Ezért én soha nem az MKV-t írom ki lemezre, hanem a multiAVCHD nevű progival AVCHD-t csinálok belőle, ami 120%-ban kompatibilis minden Blu játékossal, még a kollégám PS3-asával is gyönyörű képe van full HD felbontásban.
Ha lemezről akarsz filmet nézni, akkor vegyél egy olyan médialejátszót, amihez külső lemezmeghajtót lehet kötni, vagy amiben eleve benne van (pl. a Lacy-féle Dune).
Blu-Ray lejátszók
Igen,így van...
A másik egy felvevő: Sony RDR-HX785.
Blu-Ray lejátszók
Én is szeretnék már egy jó lejátszót venni,mert több mint 250 lemez van megírva és nem egy nagy élvezet állandóan vinyóra másolgatni őket,ha éppen kedvem szottyan filmet nézni.Sajnos azonban a több helyről olvasott-hallott vélemények egyelőre azt súgják nekem,hogy várnom kell mire kijön végre egy minden tekintetben stabil játkos.
Van jó csak picit drágábban
Dune
Blu-Ray lejátszók
Köszi.Sajnálatos hír.Egyébként milyen lejátszóval nézed?
Sony S570, mint már írtam.
Igen,így van...
Blu-Ray lejátszók
Nem tudjátok itthon lehet-e kapni az LG BD590-est? Ha nem mikortól lesz kapható? Ha igen Kb. menni az ára?
Szerintem felejtsd el az új szériát, mindegyiknek nagyon szemcsés-zajos a képe.
A fagyásokról nem is beszélve.
A nálam járt 560-at kifejezetten az ipari hulladék kategóriába sorolnám, ilyen rossz lejátszót nem láttam még a DVD elmúlt 12 évében sem soha.
Hiába rakják tele csili-vili funkciókkal, ha a képe rossz, a működése labilis, megbízhatatlan. Az erősítőmet meg kifejezetten féltettem a menü közben leadott PCM impulzusoktól.
Hiába jött ki az új évjárat, még mindig a 390 a legjobb LG.
Jó-jó ez az LG BD 390,de nekem akkor se kéne,mégpedig az mkv lejátszási hibái miatt:
-szaggat az 1,5 Mb-s dts
-képe olyan videókkal is bekockásodott amik WD TV HD-vel probléma nélkül mentek
(saját tapasztalat)
Kicsit hasonlit a dolog arra,mint annó mikor a dvd korszak volt,sokáig nem vettem lejátszót.Végül egy Pio s 575-t vettem,ami a mai napig hiba nélkül teszi a dolgát (igaz az utóbbi időben már csak a gyerek nézi).
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Egy gondom van vele: nem sikerül beállítani a vezetékes internetet. A Pana és az LG ment auto beállításokkal, ennél valami nem jó. A fizikai kapcsolat OK, a bekötés tehát rendben van, de valamiért mégsem megy. Tud valaki valami trükköt erre?
Ma reggel újraindítottam a modemet és megy minden az auto beállításokkal!
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Nem tudjátok itthon lehet-e kapni az LG BD590-est? Ha nem mikortól lesz kapható? Ha igen Kb. menni az ára?
Szerintem felejtsd el az új szériát, mindegyiknek nagyon szemcsés-zajos a képe.
A fagyásokról nem is beszélve.
A nálam járt 560-at kifejezetten az ipari hulladék kategóriába sorolnám, ilyen rossz lejátszót nem láttam még a DVD elmúlt 12 évében sem soha.
Hiába rakják tele csili-vili funkciókkal, ha a képe rossz, a működése labilis, megbízhatatlan. Az erősítőmet meg kifejezetten féltettem a menü közben leadott PCM impulzusoktól.
Hiába jött ki az új évjárat, még mindig a 390 a legjobb LG.
Blu-Ray lejátszók
Kép: Epson
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
Blu-Ray lejátszók
A teszt eredményére roppant kíváncsi vagyok...
Elvégeztem a tesztet és láthatóan színez. Nem halálos, de így, hogy direkt kerestem, meg is találtam a hibát.
Mivel a felskálázás képminőségétől sem vagyok hasraesve, valszeg nem ezzel a készülékkel fogok DVD-t nézni.
Köszi.
Sajnálatos hír.Egyébként milyen lejátszóval nézed?
Blu-Ray lejátszók
Elvégeztem a tesztet és láthatóan színez. Nem halálos, de így, hogy direkt kerestem, meg is találtam a hibát.
Mivel a felskálázás képminőségétől sem vagyok hasraesve, valszeg nem ezzel a készülékkel fogok DVD-t nézni.
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok!
Ti melyik bd-lejátszót válsztanátok? Fontos a kép és hangminősés! LG bd590 v. Sony BDP-s760? Vagy tudnátok mondani hasonló ár kategóriában? Fontos még a wifi kapcsolat.
Köszi a válaszokat!
LG BD370 de nincs wifi
Az LG BD390 az legjobb LG eddig, asszem abban van WiFi is.
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok!
Ti melyik bd-lejátszót válsztanátok? Fontos a kép és hangminősés! LG bd590 v. Sony BDP-s760? Vagy tudnátok mondani hasonló ár kategóriában? Fontos még a wifi kapcsolat.
Köszi a válaszokat!
LG BD370 de nincs wifi
NAD T778
Blu-Ray lejátszók
Szia!
Az nem s570 véletlenül?
Gratula hozzá...
De, elírtam, bocsi...
Blu-Ray lejátszók
Megjött a Sony S750, eddig ez a legjobb Blu játékosom! Viszi az MKV lemezeket is High Level 4.1-ig.
A dts 1536 kbps-re azt írja ki, hogy nem támogatott hangformátum, ettől függetlenül lejátsza rendesen.
Nem fagy, nem megy el a kép és nem küld idióta PCM impulzusokat az erőlködőre.
Némelyik MKV szaggat, de nem kísérletezek, áthúzom mindet a tsMuxeren.
Szerencsére a tsMuxerrel 5 perc alatt előállított AVCHD-t hibátlanul megy, nekem ez lesz a jövő formátuma még egy jó darabig.
A képminősége nagyon jó, az új LG a fasorban sincs mellette.
A DVD elszínezést még nem néztem, mindjárt le is töltöm a tesztvideókat.
Egy gondom van vele: nem sikerül beállítani a vezetékes internetet. A Pana és az LG ment auto beállításokkal, ennél valami nem jó. A fizikai kapcsolat OK, a bekötés tehát rendben van, de valamiért mégsem megy. Tud valaki valami trükköt erre?
Szia!
Az nem s570 véletlenül? :kiraly:
Gratula hozzá...
Blu-Ray lejátszók
Megjött a Sony S750, eddig ez a legjobb Blu játékosom!
Viszi az MKV lemezeket is High Level 4.1-ig.
A dts 1536 kbps-re azt írja ki, hogy nem támogatott hangformátum, ettől függetlenül lejátsza rendesen.
Nem fagy, nem megy el a kép és nem küld idióta PCM impulzusokat az erőlködőre.
Némelyik MKV szaggat, de nem kísérletezek, áthúzom mindet a tsMuxeren.
Szerencsére a tsMuxerrel 5 perc alatt előállított AVCHD-t hibátlanul megy, nekem ez lesz a jövő formátuma még egy jó darabig.
A képminősége nagyon jó, az új LG a fasorban sincs mellette.
A DVD elszínezést még nem néztem, mindjárt le is töltöm a tesztvideókat.
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok!
Elég olcsón lehet látni a neten a Philips BDP 3000 BluRay játszóját.
Erről mi a véleményetek?
Ezen kívül, a 3D-s korongokat kezelő DB lejátszókban érdemes gondolkozni hosszabb távon (főként a Panasonic gépéről érdekelnének a vélemények)?