Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
1080i, 720p, 1920x1080
1080i, 720p, 1920x1080
Eldöntöttem hogy nem veszek BR lejátszót,a 7 éves dvd játékost cserélem le (panasonic dvd s27)
Ti melyket vennétek:
Onkyo DV-SP406
http://www.netdepo.hu/onkyo-dv-sp406-552.html/hun/
A békéscsabai MM-ban 14 ezer forintért láttam. Ennyiért nem rossz..
1080i, 720p, 1920x1080
A vásárláshoz:
Nem érdemes most már DVD lejátszót venni, főleg nem a drágább kategóriából. (szvsz az olcsóbból sem)
30 körül már márkás BD játszót lehet venni, amin usb-s lejátszási lehetőség is van.
És lehet, hogy még jó sokáig nem kerül bele BD lemez, de a lehetősége meg lesz.
Én is több mint 1 éve vettem Dune Prime-t, amiben eddig még nemsok lemez fordult meg már BD lemez, de a lehetőség ugye...
A felkonvertáláshoz:
Azonnal fogod látni, hogy ha jó a procija a gépednek akkor igen ütős képet fogsz látni a dvd-ről is. De ha egyszer átváltasz 720 vagy 1080-ra, rögtön vhs video fog az eszedbe jutni
Szintén saját élmény, mikor a Dune-t megvettem, az optiai olvasót is ki akartam próbálni. De BD lemez ugye nem volt, tehát dvd.
Phil Collins dupla koncert DVD-je első lemez be, az amúgy egy nagyon jó minőségű lemez(ek) rengeteget ment a Pana dvd-ről komponens kábelen keresztül.
Hát egyszer csak azt vettem észre, hogy cserélni kéne mert lejárt az első lemez
Persze ehhez a Dune remek képmegjelenítője is hozzájárult, de biztos, hogy egy direkt és digitális összeköttetés sokat használ mert pl kimarad az analóggá és lapos tv esetén az ujra digitálissá konvertálás is.
1080i, 720p, 1920x1080
Ez marhaság...
MINDEN !!! minden film 100x jobban mutat FullHD-ben mint dvd-n...
Sőőt
Mikor még a 4805-öm volt, ami egy 480 soros felbontású proji, még azon is sokkal szebb jobb minőségibb volt egy 720-as film is nemhogy egy 1080-as.
Mióta meg fullHD a proji nincs vita. A legvacakabb film is annyira jól néz ki hogy már a látvány miatt végignézi az ember
1080i, 720p, 1920x1080
Röviden azt tudom mondani,hogy megéri váltani a sima dvd felkonvertálása még a közelében sincs a blu ray film minőségéhez
Én azt mondanám, hogy a BR jól kiegészíti a dvd-t. Látványfilmekre BR a többire meg jó a dvd.
1080i, 720p, 1920x1080
Eldöntöttem hogy nem veszek BR lejátszót,a 7 éves dvd játékost cserélem le (panasonic dvd s27)
Ti melyket vennétek:
Onkyo DV-SP406
vagy ezt
Marantz DV-4003
http://www.netdepo.hu/marantz-dv-4003-525.html/hun/
Használtban nem gondolkodsz? Eszméletlen milyen vasakat szórnak ki potom áron mostanában.
1080i, 720p, 1920x1080
Véleményem szerint HD-Ready vagy Full HD tévéhez nem érdemes dvd lejátszót vásárolni. Érdemesebb beruházni egy média lejátszóra. A dvd lemezeidből könnyen tudsz ISO fájlokat csinálni és azokat lejátszani. Később,ha mégis "lázba hoz" a nagyobb felbontás akkor sem kell készüléket cserélni, mert le tudsz vele játszani HD anyagokat is. (pl. MKV)
Év végére kb 10000Ft lesz egy márkás, jó minőségű BR lejátszó ami felskáláz 1080p-be dvd-t, lejátsza a BR lemezt, usb-n keresztül meg az mkvt. Szóval mindnet tud amit egy médialejátszó meg még többet is. (ezt nem is értem, hogy ha valakinek valami megvan dvd-n, vagy BR-en az miért jobb ISO-ban? Mondjuk megnézném ki kezdene el egy ezer darabos gyűjteményt beiso-zni ) És természetesen FullHD tv.
1080i, 720p, 1920x1080
Sziasztok! Engem nem hoz lázba a BR, azok után, hogy annak idején elköteleztem magam a DVD mellett. Kérdésem: ha továbbra is DVD-zni szeretnék, s úgy alakul, hoyg le kell cserélnem a CRT tévémet egy plazmára, célszerű HD-Ready-t venni egy felskálázó DVD-lejátszóval, hogy a lehető legjobb DVD-képet kapjam, vagy inkább FullHD-ban gondolkodjam, felskálázó DVD-játékossal?
Előre is köszi a segítséget!
Véleményem szerint HD-Ready vagy Full HD tévéhez nem érdemes dvd lejátszót vásárolni. Érdemesebb beruházni egy média lejátszóra. A dvd lemezeidből könnyen tudsz ISO fájlokat csinálni és azokat lejátszani. Később,ha mégis "lázba hoz" a nagyobb felbontás akkor sem kell készüléket cserélni, mert le tudsz vele játszani HD anyagokat is. (pl. MKV)
1080i, 720p, 1920x1080
Ti melyket vennétek:
Onkyo DV-SP406
vagy ezt
Marantz DV-4003
A Marantz lejátszója komolyabban megépített, masszívabb darab. Az Onkyo 406-os lejátszója számomra a "gagyi" kategóriába tartozik. Én a helyedben keresnék egy jó állapotú Pioneer DV 600-ast vagy 610-est.
1080i, 720p, 1920x1080
Ti melyket vennétek:
Onkyo DV-SP406
vagy ezt
Marantz DV-4003
"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."
Daniel Nathan Leone
1080i, 720p, 1920x1080
Sziasztok! Engem nem hoz lázba a BR, azok után, hogy annak idején elköteleztem magam a DVD mellett. Kérdésem: ha továbbra is DVD-zni szeretnék, s úgy alakul, hoyg le kell cserélnem a CRT tévémet egy plazmára, célszerű HD-Ready-t venni egy felskálázó DVD-lejátszóval, hogy a lehető legjobb DVD-képet kapjam, vagy inkább FullHD-ban gondolkodjam, felskálázó DVD-játékossal?
Előre is köszi a segítséget!
1080i, 720p, 1920x1080
Röviden azt tudom mondani,hogy megéri váltani a sima dvd felkonvertálása még a közelében sincs a blu ray film minőségéhez
Valaki elmagyarázná hogy működik a blu-ray lejátszókban a videójel felkonvertálás dvd filmek esetén?
Ugyanazt az eredményt kapjuk konvertálással mintha egy blu-ray filmet néznék?
Ha létezik ez a technológia mi szükség volt a blu-ray -re,miért nem fejlesztették tovább a dvd lejátszókat?
Érdemes e váltanom blu-ray lejátszóra?Csak dvd-im vannak otthon.(tv-t lásd az aláirásban)
1080i, 720p, 1920x1080
Valaki elmagyarázná hogy működik a blu-ray lejátszókban a videójel felkonvertálás dvd filmek esetén?
Ugyanazt az eredményt kapjuk konvertálással mintha egy blu-ray filmet néznék?
Ha létezik ez a technológia mi szükség volt a blu-ray -re,miért nem fejlesztették tovább a dvd lejátszókat?
Érdemes e váltanom blu-ray lejátszóra?Csak dvd-im vannak otthon.(tv-t lásd az aláirásban)
"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."
Daniel Nathan Leone
1080i, 720p, 1920x1080
A Hello HD-t használom full HD plazmával.
Vannak adások, mint az M1, ami ma már szinte mindig 16:9-ben jön, és nem kell a képet sem kinagyítani a beltérin való manipulálgatással, úgy is automatikusan kitölti a teljes képernyőt. És most nem az m1 HD adásáról beszélek, mert az esetek nagy részében nem HD az adás, de 16:9.
De vannak adások, ahol alul-felül és mindkét oldalt fekete csík van, a kép 16:9-es de ki kell nagyítani, hogy a teljes képernyőt elfoglalja.
Végül mindkét esetben teljes képernyőn nézek 16:9-es adást.
Mi a különbség a kétféle megjelenítési mód között? Jól gondolom-e, hogy az m1 adása SD 16:9 formában, a teljes képernyőre vonatkozó információt közvetíti, míg ha fekete keretben jön az adás, akkor az kinagyítás előtt olyan minőségű, felbontású mint az m1 SD, és kinagyítás után rosszabb minőségű lesz.
Mi az igazság, lehet, hogy nincs is különbség? Bár ezt nem hiszem.
Kösz a kiokosítást.
Az utóbbi nagyítással csökken a felbontás, s vele együtt a kép minősége.
1080i, 720p, 1920x1080
A Hello HD-t használom full HD plazmával.
Vannak adások, mint az M1, ami ma már szinte mindig 16:9-ben jön, és nem kell a képet sem kinagyítani a beltérin való manipulálgatással, úgy is automatikusan kitölti a teljes képernyőt. És most nem az m1 HD adásáról beszélek, mert az esetek nagy részében nem HD az adás, de 16:9.
De vannak adások, ahol alul-felül és mindkét oldalt fekete csík van, a kép 16:9-es de ki kell nagyítani, hogy a teljes képernyőt elfoglalja.
Végül mindkét esetben teljes képernyőn nézek 16:9-es adást.
Mi a különbség a kétféle megjelenítési mód között? Jól gondolom-e, hogy az m1 adása SD 16:9 formában, a teljes képernyőre vonatkozó információt közvetíti, míg ha fekete keretben jön az adás, akkor az kinagyítás előtt olyan minőségű, felbontású mint az m1 SD, és kinagyítás után rosszabb minőségű lesz.
Mi az igazság, lehet, hogy nincs is különbség? Bár ezt nem hiszem.
Kösz a kiokosítást.
1080i, 720p, 1920x1080
Azért nagyon sok függ attól is, hogy mi skálázza fel a jelet.Mert pl a Pana 100-ba vagy az Oppoba épített Faroudja proci több kőrrel jobb képet tud csinálni, mint egy egyszerű olcsó tucatproci.
Én a Dune megvétele után teljesen átértékeltem a DVD gyűjteményem jópár darabját.
Szómiszó, ami jó volt komponensen SD projin, az most is nagyon jó a HD projival nagyobb vásznon, de ami gyenge minőségű az hatványozottabban látszik így. Szóval azon a hdmi meg skálázás segít valamit, de a hibák is sokkal jobban látszódnak.
"Mert pl a Pana 100-ba vagy az Oppoba épített Faroudja proci több kőrrel jobb képet tud csinálni, mint egy egyszerű olcsó tucatproci"
Viszont enyhén szólva mérföldekkel elmarad a 720p-től is...
Ez nem is volt vita
De azért azt mondom, hogy van értelme a JÓ!! skálázó procis gépeknek, dvd esetén is.
No persze jobban jár egy HD lejáccóval, én se véletlenül vettem Dune-t
Persze, egyértelmű.
Van értelme szerintem is, de ez két külön dolog.
SD hez kell ezt viszonyítani, HD-t pedig HD-hez.
[Panasonic TX-P 42 G10 E][WDTV HD + Freecom 500 GB USB Hard Drive][inakustik HDMI]
1080i, 720p, 1920x1080
Azért nagyon sok függ attól is, hogy mi skálázza fel a jelet.Mert pl a Pana 100-ba vagy az Oppoba épített Faroudja proci több kőrrel jobb képet tud csinálni, mint egy egyszerű olcsó tucatproci.
Én a Dune megvétele után teljesen átértékeltem a DVD gyűjteményem jópár darabját.
Szómiszó, ami jó volt komponensen SD projin, az most is nagyon jó a HD projival nagyobb vásznon, de ami gyenge minőségű az hatványozottabban látszik így. Szóval azon a hdmi meg skálázás segít valamit, de a hibák is sokkal jobban látszódnak.
"Mert pl a Pana 100-ba vagy az Oppoba épített Faroudja proci több kőrrel jobb képet tud csinálni, mint egy egyszerű olcsó tucatproci"
Ez nem is volt vita
De azért azt mondom, hogy van értelme a JÓ!! skálázó procis gépeknek, dvd esetén is.
No persze jobban jár egy HD lejáccóval, én se véletlenül vettem Dune-t
1080i, 720p, 1920x1080
[Panasonic TX-P 42 G10 E][WDTV HD + Freecom 500 GB USB Hard Drive][inakustik HDMI]
1080i, 720p, 1920x1080
Azért nagyon sok függ attól is, hogy mi skálázza fel a jelet.
Mert pl a Pana 100-ba vagy az Oppoba épített Faroudja proci több kőrrel jobb képet tud csinálni, mint egy egyszerű olcsó tucatproci.
1080i, 720p, 1920x1080
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdésemet, de nem találtam más topicot. Azt szeretném kérdezni, hogy a HD-ra felkonvertáló DVD lejátszók képe, mennyivel jelenít meg szebben DVD formátumot egy átlag DVD lejátszótól, illetve mennyivel rosszabb a kapott kép a valódi full HD-któl. Tehát egyszerűbben: van-e értelme HD upscalinges DVD lejátszót venni, vagy hanyagoljam és gyűjtsek HD lejátszóra.
A megjelenítőm full HD, ezért érdekelne a dolog.
Valamivel szebb mintha sima DVD lenne, de nagyon messze van a FullHD-tól.
Ég és föld. (Szarból nem lehet várat építeni, gyűjts HD lejátszóra)
Tökéletesen egyetértek.
Egyszerűen nem tudom, mikor voltak szemorvosnál azok, akik másként mondják.
1080i, 720p, 1920x1080
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdésemet, de nem találtam más topicot. Azt szeretném kérdezni, hogy a HD-ra felkonvertáló DVD lejátszók képe, mennyivel jelenít meg szebben DVD formátumot egy átlag DVD lejátszótól, illetve mennyivel rosszabb a kapott kép a valódi full HD-któl. Tehát egyszerűbben: van-e értelme HD upscalinges DVD lejátszót venni, vagy hanyagoljam és gyűjtsek HD lejátszóra.
Valamivel szebb mintha sima DVD lenne, de nagyon messze van a FullHD-tól.
Ég és föld. (Szarból nem lehet várat építeni, gyűjts HD lejátszóra)
1080i, 720p, 1920x1080
Sziasztok!
PC - Musical Fidelity M1 - Epos M15.2 - Creek Evo II - Evidence Audio Syrene
1080i, 720p, 1920x1080
Hát ez érdekes... most néztem meg milyen árban vannak Full HDs progik és tényleg voltak 300 ezer körül, sőt még alatta is... hüm hümmm... Persze ezek gondolom belépő szintű modellek,dehát akkor is. A méret a lényeg!
Hát igen, én is egy ilyen "vacak szemétrevaló alap fullHD-vel mozizok" és ejtem 2ségbe akik megnézték nálam :taps: :taps:
A mai belépőszint kb az 5-6 évvel ezelötti masszív középszint felett van és még fullHD is
Én úgy vettem meg a HD20-at, hogy még azt se tudtam, hogy néz ki kívülről, nemhogy a képét láttam volna.
Ami biztos volt, hogy ebben az ársávban nagyon drasztikus eltérések nem lesznek.
Nekem nagyon tetszik amit látok és ez elég is. Biztos, hogy egy Runco jobb lenne minőségben de kérdés, hogy ez megéri-e nekem a több mint 10x árkülönbséget...
1080i, 720p, 1920x1080
Gondolkodtam én is projektoron, mert hely az lenne rá, de sajna egy HD ready proji, vagy egy FULL HDs már nagyon húzos az én pénztárcámnak. :taps:50 colos tvknek meg már én se látom sok értelmét... eléggé szörnyülködöm a fél-egy-milliós böszme LCDken, vagy plazmákon. Ennyi pénzért már inkább vennék egy közepes kategoriájú projektort.
Hát mit mondjak
300-360e körül vagy 3 féle fullHD-s proji is van azaz kapható.
Ennyiért meg mit is kap az ember fia-lánya?
Na jó mára sokat estek az árak, de ha egy "sima LCD tv képét hasonlítjuk egy projektoréhoz, az ott nem kérdés, hogy a proji sokkal mozisabb összeálltabb képű jobb nézni és persze nagyobb is.
De a normál kategóriában mondjuk már lehet 50-es tv-t kapni 250e-300e-ért.
Na de ha már pl egy LED LCD-t akar valaki jó 450-500e ft amit le kell szurkolni értük.
A Sharp 4 szinűjéről nem is beszélve.
És az még mindig csak 40" ennyiért.
Ha veszel egy Optoma HD20-at, kb 307e. egy 270cm Bydium vásznat, az is kb 100e és még egy konzolt is, max 30e akkor sem vagy nagyon egy 40"-es Led LCD árában.
ja és a vászonra simán 6x rá tudnád pakolni a tv képméretét
Hát ez érdekes... most néztem meg milyen árban vannak Full HDs progik és tényleg voltak 300 ezer körül, sőt még alatta is... hüm hümmm... Persze ezek gondolom belépő szintű modellek,dehát akkor is. A méret a lényeg! :taps:
TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate
+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu
1080i, 720p, 1920x1080
Gondolkodtam én is projektoron, mert hely az lenne rá, de sajna egy HD ready proji, vagy egy FULL HDs már nagyon húzos az én pénztárcámnak. :taps:50 colos tvknek meg már én se látom sok értelmét... eléggé szörnyülködöm a fél-egy-milliós böszme LCDken, vagy plazmákon. Ennyi pénzért már inkább vennék egy közepes kategoriájú projektort.
Hát mit mondjak
300-360e körül vagy 3 féle fullHD-s proji is van azaz kapható.
Ennyiért meg mit is kap az ember fia-lánya?
Na jó mára sokat estek az árak, de ha egy "sima LCD tv képét hasonlítjuk egy projektoréhoz, az ott nem kérdés, hogy a proji sokkal mozisabb összeálltabb képű jobb nézni és persze nagyobb is.
De a normál kategóriában mondjuk már lehet 50-es tv-t kapni 250e-300e-ért.
Na de ha már pl egy LED LCD-t akar valaki jó 450-500e ft amit le kell szurkolni értük.
A Sharp 4 szinűjéről nem is beszélve.
És az még mindig csak 40" ennyiért.
Ha veszel egy Optoma HD20-at, kb 307e. egy 270cm Bydium vásznat, az is kb 100e és még egy konzolt is, max 30e akkor sem vagy nagyon egy 40"-es Led LCD árában.
ja és a vászonra simán 6x rá tudnád pakolni a tv képméretét
1080i, 720p, 1920x1080
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem az itteni gurukhoz.
TV? :taps:
A FullHD-t 100 körüli centiben értelmetlen minősíteni. És felesleges pénzkidobás.
szvsz.. persze
Na de ha már 50" fölé menne az ember, na az meg drága és még mindig egérmozi az én 270cm széles vetített képemhez képest :taps:
És én még tudnék nagyobbat is...
szóval ha váltasz, akkor csak nagy méret esetén érdemes, de ott meg már én biztos nem TV-ben gondolkodnék...
Múltkor a haver 50-es plazmáját is kiröhögtem, erre eljött hozzám, de ő már sírt nálam
Köszi a választ.
Gondolkodtam én is projektoron, mert hely az lenne rá, de sajna egy HD ready proji, vagy egy FULL HDs már nagyon húzos az én pénztárcámnak.
50 colos tvknek meg már én se látom sok értelmét... eléggé szörnyülködöm a fél-egy-milliós böszme LCDken, vagy plazmákon. Ennyi pénzért már inkább vennék egy közepes kategoriájú projektort.
TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate
+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu