Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Blu-Ray lejátszók

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Stofl »

Lehet, hogy valami nem szabványos abban az AVCHD-ben.Ha már úgyis 25 GB anyagról van szó, sőt még BD írót is használsz, akkor nem lehetett volna BD anyagot kreálni az AVCHD helyett? Azzal talán nem lenne ilyen gond.

Helló!

BD formátumú a lemez. Az m2ts kiterjesztés egy konténer típus amiben AVCHD fájl van. Az AVCHD nem lemezformátum, hanem egy tömörítési eljárás. De a baj abból adódhat, hogy a BDP-S370 csak mpeg2-t tud fogadni DLNA-n. Meg Divx-et... És azért bonyolúlt a helyzet, mert az mpeg2 is lehet tömörítés is meg konténer is. A dvd korszak könyebb volt. Sajnos mont ezzel nincs így. Hátha lesz majd firmware frissítés a cucchoz, ahol bővítik a kodekek számát. Már lassan összezavarodok. De vicces, hogy az évek alatt valahányszor a Sony ügyfélszolgálathoz vagy support-hoz fordultam, sosem tudták megválaszolni a kérdésemet.

AV: Sony STR-DH700
BD: volt egyszer egy Sony BDP-S370

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Helló! Sony HVR-Z1E kamerám van, nincs hozzá szoftver! :-) Ehhez a kategóriához nem adnak. Edius-sal vágok. Pioneer BD íróval írom ki a menüvel ellátott saját gyártású filmeket. A BD lemez stream mappájában lévő m2ts fájl lejátszása lett volna a cél DLNA segítségével, hogy a meglévő anyagot ne kelljen mindig lemezről játszani. És főleg, hogy ne kelljen két tv-hez is lejátszót venni, csak az egyikhez. Egyébként a vágószoftver export stream-je m2t kiterjesztésű mpeg-2 fájl. Ez megegyezik a kamera által rögzített formátummal. A BD író szoftver pedig m2ts kiterjesztésű avchd fájlt hoz létre az mpeg-2-ből. És lényeg, hogy pendrive-ről ezeket tökéletesen játssza a készülék, de csak 4GB-ig. És egy videó 25GB. Ezért lett fontos számomra a DLNA. Csak annak a minősége elmarad a kívánttól. A kész formátumot nem akarom tovább konvertálni. Ez a végtermék, elkészült munka. Ezeket szerettem volna lejátszani. Naiv voltam. :-)
Lehet, hogy valami nem szabványos abban az AVCHD-ben.
Ha már úgyis 25 GB anyagról van szó, sőt még BD írót is használsz, akkor nem lehetett volna BD anyagot kreálni az AVCHD helyett? Azzal talán nem lenne ilyen gond.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Helló! Csak halkan írom, hogy én a saját készítésű m2t, illetve m2ts kiterjesztésű mpeg, illetve avchd tömörítésű videófájlaimat akartam megnézni, illetve megosztani. A Sony kamerám által felvett tartalmakat a Sony BD lejátszóm nem kezeli. Valóban sokat vártam el.
A kamera által készített mts vagy m2ts fájlokat nem lehet közvetlenül lemezre írva lejátszani.
Először is a Sony kamerához adott szoftverrel másold át a kamera felvételeit a gépre.
Utána egy értelmes videoszerkesztő szoftverrel (Pl. Roxio MyDVD, ami a Roxio Creator 2010 programcsomag része) csinálj belőle AVCHD lemezt. Az AVCHD ugyanis egy lemezformátum, az mts vagy m2ts fájl önmagában még nem egyenlő az AVCHD-vel.
A progival összevághatod az anyagot, tehetsz elé menüt, bele fejezeteket, képátmeneteket, effektusokat, feliratokat, stb., ugyanazokat tudja, mint a DVD, csak HD minőségben.

Helló! Sony HVR-Z1E kamerám van, nincs hozzá szoftver! :-) Ehhez a kategóriához nem adnak. Edius-sal vágok. Pioneer BD íróval írom ki a menüvel ellátott saját gyártású filmeket. A BD lemez stream mappájában lévő m2ts fájl lejátszása lett volna a cél DLNA segítségével, hogy a meglévő anyagot ne kelljen mindig lemezről játszani. És főleg, hogy ne kelljen két tv-hez is lejátszót venni, csak az egyikhez. Egyébként a vágószoftver export stream-je m2t kiterjesztésű mpeg-2 fájl. Ez megegyezik a kamera által rögzített formátummal. A BD író szoftver pedig m2ts kiterjesztésű avchd fájlt hoz létre az mpeg-2-ből. És lényeg, hogy pendrive-ről ezeket tökéletesen játssza a készülék, de csak 4GB-ig. És egy videó 25GB. Ezért lett fontos számomra a DLNA. Csak annak a minősége elmarad a kívánttól. A kész formátumot nem akarom tovább konvertálni. Ez a végtermék, elkészült munka. Ezeket szerettem volna lejátszani. Naiv voltam. :-)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

jogos, pont a sony, meg a pana volt az, akik annakidején az mp3-as, meg a divx-es dvd lejátszókat is legutoljára hozta ki, ráadásul mindenféle hülye megkötésekkel, hogy mp3 csak cd-ről, dvd-ről nem, meg hogy rw-ről semmit, csak r-es lemezrőlnem is voltak keresettek ezek a lejátszók annyira, szinte minden évben ránkszáradt 1 csomó ilyen gép, lg, meg a noname gyártók halálra keresték magukat közben
most ugyanezt eljátszák blu-ray-nél is, mkv-vel
közben meg az lg tömegével adja el a lejátszóit, amik a söralátétet is olvassák
mkv esetében ráadásul már nem lehet azt mondani, mint az első divx filmeknél, hogy millen kaka a képminőség, 5.1 van kristálytiszta képpel, nem gagyiság, mint a 700 megás divx filmeknél
csak ezt majd a köv sorozatokba akrják csak belerakni gondolom

A Pana még a mai napig is ragaszkodik adatlemezeknél a -R lemezekhez, mást nem hajlandó olvasni. Még a BD játékosaik sem.
Mondjuk az MKV és az optikai meghajtóval rendelkező összes HD lejátszó által támogatott AVCHD formátum között nincs égbekiáltó különbség. A lényeg az, hogy az AVCHD egy viszonylag szabványos valami, míg az MKV egy barkács dolog, amiből sok kontár tákolmány is forog közkézen. Egy neves gyártónak kockázatos dolog ráírni a játékosára, hogy az olvassa az MKV-t miközben sok fájl akadozik, kockásodik, kimaradozik a hangja, simán lefagy menet közben, vagy egyszerűen el sem indul. Azért az LG tulajok már sok ilyennel találkozhattak és bosszankodhattak, hogy vajon mikor jelenik meg már végre olyan firmware frissítés a gépükre, amivel normálisan le is tudják játszani a filmjeiket.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

Helló! Csak halkan írom, hogy én a saját készítésű m2t, illetve m2ts kiterjesztésű mpeg, illetve avchd tömörítésű videófájlaimat akartam megnézni, illetve megosztani. A Sony kamerám által felvett tartalmakat a Sony BD lejátszóm nem kezeli. Valóban sokat vártam el.
A kamera által készített mts vagy m2ts fájlokat nem lehet közvetlenül lemezre írva lejátszani.
Először is a Sony kamerához adott szoftverrel másold át a kamera felvételeit a gépre.
Utána egy értelmes videoszerkesztő szoftverrel (Pl. Roxio MyDVD, ami a Roxio Creator 2010 programcsomag része) csinálj belőle AVCHD lemezt. Az AVCHD ugyanis egy lemezformátum, az mts vagy m2ts fájl önmagában még nem egyenlő az AVCHD-vel.
A progival összevághatod az anyagot, tehetsz elé menüt, bele fejezeteket, képátmeneteket, effektusokat, feliratokat, stb., ugyanazokat tudja, mint a DVD, csak HD minőségben.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Nem abból indulnak ki, hogy Te pl. nem innen-onnan másolsz, hanem a saját érdekeiket védik. Az mese, amit mondanak, ha akarnák, nem lenne technikai akadálya.

Lehet itt érdekekről beszélgetni, de a lejátszók a népnek készülnek, márpedig ha egyszer megmutatták nekik hogy van mkv-is, akkor bizony keresik ennek lejátszási lehetőségét...ez van...
Amelyik cég nem lép, az nem ad el annyi lejátszót és kész...Mindig a piac diktál!!

jogos, pont a sony, meg a pana volt az, akik annakidején az mp3-as, meg a divx-es dvd lejátszókat is legutoljára hozta ki, ráadásul mindenféle hülye megkötésekkel, hogy mp3 csak cd-ről, dvd-ről nem, meg hogy rw-ről semmit, csak r-es lemezről
nem is voltak keresettek ezek a lejátszók annyira, szinte minden évben ránkszáradt 1 csomó ilyen gép, lg, meg a noname gyártók halálra keresték magukat közben
most ugyanezt eljátszák blu-ray-nél is, mkv-vel
közben meg az lg tömegével adja el a lejátszóit, amik a söralátétet is olvassák
mkv esetében ráadásul már nem lehet azt mondani, mint az első divx filmeknél, hogy millen kaka a képminőség, 5.1 van kristálytiszta képpel, nem gagyiság, mint a 700 megás divx filmeknél
csak ezt majd a köv sorozatokba akrják csak belerakni gondolom

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

Nem abból indulnak ki, hogy Te pl. nem innen-onnan másolsz, hanem a saját érdekeiket védik. Az mese, amit mondanak, ha akarnák, nem lenne technikai akadálya.

Lehet itt érdekekről beszélgetni, de a lejátszók a népnek készülnek, márpedig ha egyszer megmutatták nekik hogy van mkv-is, akkor bizony keresik ennek lejátszási lehetőségét...ez van...
Amelyik cég nem lép, az nem ad el annyi lejátszót és kész...Mindig a piac diktál!!

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Sony BDP-S370, win7, Win Media Player 12 vs. Wild Media Server

Helló!

"Okosabb" lettem megint. Sok fórum olvasgatás közben a következőkre jutottam.
A Sony levelével ellentétben kiderült a Microsoft oldaláról (fórum), hogy a Media Player
a számítógépen lévő kodek-ek felhasználásával tudja továbbítani a fájlokat DLNA kapcsolaton. Tehát amit lejátszik a számítógép, azt továbbítja is. A Media Player
állítólag érzékeli, hogy a fogadó eszköz milyen formátumokat képes feldolgozni. Amennyiben a fogadó eszköz nem képes rá, akkor szerver transz-kódolja a fájlt.
Ezt a media player nagyon rossz minőségben teszi. Ebből adódik a hiba.
Tehát végeredményben a Sony eszköz támogatja a kalózmásolatoknál gyakori Divx HD
formátumot, de a saját gyártásban készülő m2t, m2ts, avchd stb. kódolású fájlokat csak transz-kódolva tudja fogadni. Érthetetlen.
Megoldás, a Sony eszköz cseréje, vagy egy olyan szerver szoftver beszerzése ami a problémás transz-kódolást megfelelő minőségben tudja végrehajtani. Jó hír, hogy találtam egyet. Rossz, hogy gépigényes a kódolás és nem ingyenes a szoftver.
Neve: Wild Media Server, beállításoknál a Sony TV 1920*1080 beállított értékeket kell választani. A lemezről elérhető minőséget ez sem éri el, de működik, és elfogadható.
15 napos próbaverzió ingyen letölthető.
Akinek tapasztalata, jobb megoldása van írjon!

Üdv.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: keccsa »

Igen, jól olvastad. De pontosítok. Lejátszik, illetve továbbít minden HD formátumú videót, de nem HD minőségben. Én sem hittem el. Gyakorlatban annyit tesz, hogy a DIVX AVI formátumot képes teljes minőségben továbbítani. A többi formátumot tömörítve átkódolva.
Nekem a 720p-s és a 1080p-s .mkv-k simán átjönnek DLNA-n a HTPC-ről. Igaz, én egy Samsung tévével (PS50B850) próbáltam, de DLNA az DLNA...
Mindenki magának hülye...

augustus
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: augustus »

...a dlna rendszer nem alkalmas hd minőség továbbítására, mivel tömörít alapból.
Mi? Hogy? Na ne mán...

Igen, jól olvastad. De pontosítok. Lejátszik, illetve továbbít minden HD formátumú videót, de nem HD minőségben. Én sem hittem el. Gyakorlatban annyit tesz, hogy a DIVX AVI formátumot képes teljes minőségben továbbítani. A többi formátumot tömörítve átkódolva. Idézem a Sony levelét:
"A DLNA egy általánosan elismert szabvány, amelyet többekközött a Sony is alkalmaz. A tartalmak ilyen módon való továbbitásához szükséges egy média szerverként működő szoftver, pl. Media Player 11/12.
Információink szerint HD tartalmak kezelésére mint media szerver, ez a Media Player és a Nero Media Home 4 alkalmas, azonban ezek a programok MPEG.2 formátumban tudják csak közvetiteni a tartalmakat, vagyis butitva.
Ez azonban nem a Sony termék negativuma hanem a releváns szoftver teljesitménye."
Ennyi. És ez a gyakorlatban beigazolódott. Akinek van megoldása azt várom. Örülnék neki!

A megoldás:

Aki HD-t akar nézni, az vegyen műsoros BD lemezt.

Ne várjátok a Sonytól, és más hasonló cégtől, hogy támogassa az innen-onnan lemásolt HD-fájlok HD minőségű lejátszásának széles körű elterjesztését.

Helló! Csak halkan írom, hogy én a saját készítésű m2t, illetve m2ts kiterjesztésű mpeg, illetve avchd tömörítésű videófájlaimat akartam megnézni, illetve megosztani. A Sony kamerám által felvett tartalmakat a Sony BD lejátszóm nem kezeli. Valóban sokat vártam el. És mindjárt vissza is kérdeznék! Ki beszélt innen-onnan lemásolt tartalmakról? Szerintem csak te. A formátumok próbálgatására számtalan kis videó található a neten, ingyenesen elérhető formában. Pl. Divx HD, WMV HD, MOV stb.
De köszi szépen a segítséget, sokat megtudtam belőle.
Másoknak pedig segítség képpen:
A Win Media Player 12 szinte mindent játszik, de csak a Divx HD hd-ben.
A Serviio nevű szerver pedig a Divx HD mellett a WMV HD-t is hd-ben játsza, viszont jóval kevesebb formátumot ismer. Talán létezik olyan szerver progi ami a BD fájlokat is kezeli megfelelő minőségben.

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

...a dlna rendszer nem alkalmas hd minőség továbbítására, mivel tömörít alapból.
Mi? Hogy? Na ne mán...

Igen, jól olvastad. De pontosítok. Lejátszik, illetve továbbít minden HD formátumú videót, de nem HD minőségben. Én sem hittem el. Gyakorlatban annyit tesz, hogy a DIVX AVI formátumot képes teljes minőségben továbbítani. A többi formátumot tömörítve átkódolva. Idézem a Sony levelét:
"A DLNA egy általánosan elismert szabvány, amelyet többekközött a Sony is alkalmaz. A tartalmak ilyen módon való továbbitásához szükséges egy média szerverként működő szoftver, pl. Media Player 11/12.
Információink szerint HD tartalmak kezelésére mint media szerver, ez a Media Player és a Nero Media Home 4 alkalmas, azonban ezek a programok MPEG.2 formátumban tudják csak közvetiteni a tartalmakat, vagyis butitva.
Ez azonban nem a Sony termék negativuma hanem a releváns szoftver teljesitménye."
Ennyi. És ez a gyakorlatban beigazolódott. Akinek van megoldása azt várom. Örülnék neki!

A megoldás:

Ne várjátok a Sonytól, és más hasonló cégtől, hogy támogassa az innen-onnan lemásolt HD-fájlok HD minőségű lejátszásának széles körű elterjesztését.

Helló! Csak halkan írom, hogy én a saját készítésű m2t, illetve m2ts kiterjesztésű mpeg, illetve avchd tömörítésű videófájlaimat akartam megnézni, illetve megosztani. A Sony kamerám által felvett tartalmakat a Sony BD lejátszóm nem kezeli. Valóban sokat vártam el. És mindjárt vissza is kérdeznék! Ki beszélt innen-onnan lemásolt tartalmakról? Szerintem csak te. A formátumok próbálgatására számtalan kis videó található a neten, ingyenesen elérhető formában. Pl. Divx HD, WMV HD, MOV stb.
De köszi szépen a segítséget, sokat megtudtam belőle.
Másoknak pedig segítség képpen:
A Win Media Player 12 szinte mindent játszik, de csak a Divx HD hd-ben.
A Serviio nevű szerver pedig a Divx HD mellett a WMV HD-t is hd-ben játsza, viszont jóval kevesebb formátumot ismer. Talán létezik olyan szerver progi ami a BD fájlokat is kezeli megfelelő minőségben.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

A megoldás: 

Vagy konvertáljatok ész nélkül DivX HD-re.

augustus
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: augustus »

Mi? Hogy? Na ne mán...

A megoldás:

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Mi? Hogy? Na ne mán...

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: keccsa »

Mi? Hogy? Na ne mán...
Mindenki magának hülye...

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Megjelent a SONY BDP-S370-hez a várva várt frissítés. Próbálta már valaki DLNA-t tényleg tudja?
Helló!
Igen, próbáltam. Már megvettem a készüléket, mikor tapasztaltan, hogy nem kezeli az NTFS fájlrendszert. Sokkolt a dolog, így nincs is értelme számomra az usb-nek.
De gondoltam sebaj, ott a DLNA. Új firmware, win7, media player 12 szervernek. Könnyű volt beállítani, a megosztott mappában lévő filmeket látja, szinte minden formátumot. Csak egy komoly gond van. A divx hd-n kívül minden formátumot nagyon gyenge minőségben játsza. SD minőséget sem éri el. Sőt az mpeg tömörítésű fájloknál ami m2t, m2ts stb kiterjesztésű, ott még a képarányt is helytelenül állítja. És nem is lehet korrigálni. Tehát a készülék alkalmatlan 4GB-nál nagyob hd videók lejátszására. A sony support-tól megkaptam a kérdésemre a választ miszerint ez természetes dolog, és nem a készülék hibája, hanem a dlna rendszer nem alkalmas hd minőség továbbítására, mivel tömörít alapból. Szóval ennyi, működik egyszerűen stabilan a dlna csak gyakorlatilag a minőség miatt használhatatlan. Azt hogy a divx avi pedig miért jó, azt nem tudom.
Ha valakinek lesz megoldása az ntfs problémára az szóljon! Nagyon várom! A Sony azt írta nem lesz. Holnap pedig tesztelem a Nero Media Home 4-et szerverként, hátha az tud jobb minőséget!
ÜDv.

cicamisk
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: cicamisk »

Megjelent a SONY BDP-S370-hez a várva várt frissítés. Próbálta már valaki DLNA-t tényleg tudja?
BD: SONY BDP-S370 TV: SONY KDL-40W3000 AV: Technics SA-AX7 DA: Technics SH-AC500D

cicamisk
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Leteszteltem a SONY BDP-S370-et MKV-val és simán vitte! Az internet funkciói széles skálán lehet rajta nézelődni, de magyar nyelvű oldalt nem lát.Vajon miért nem tehet az ember saját linkeket oda?

Másik versenyző a Panasonic DMP-BD45! Egy árban is vannak, ezt még nem teszteltem. A támogatottsága a SONY-nak jobb. A Pana oldalán pl. még nem is szerepel ez a lejátszó. Tegnap teszteltem a 3D-t is, nagyon szép!

Lemezre írt mkv is próbálva lett?Egyrétegű és duplarétegű dvd-re gondolok.

Újraírható 4.7G DVD-n volt az anyag és minden további nélkül lejátszotta, ki is írta, hogy MKV.
BD: SONY BDP-S370 TV: SONY KDL-40W3000 AV: Technics SA-AX7 DA: Technics SH-AC500D

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Leteszteltem a SONY BDP-S370-et MKV-val és simán vitte! Az internet funkciói széles skálán lehet rajta nézelődni, de magyar nyelvű oldalt nem lát.Vajon miért nem tehet az ember saját linkeket oda?

Másik versenyző a Panasonic DMP-BD45! Egy árban is vannak, ezt még nem teszteltem. A támogatottsága a SONY-nak jobb. A Pana oldalán pl. még nem is szerepel ez a lejátszó. Tegnap teszteltem a 3D-t is, nagyon szép!

Lemezre írt mkv is próbálva lett?Egyrétegű és duplarétegű dvd-re gondolok.

cicamisk
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Leteszteltem a SONY BDP-S370-et MKV-val és simán vitte! Az internet funkciói széles skálán lehet rajta nézelődni, de magyar nyelvű oldalt nem lát.
Vajon miért nem tehet az ember saját linkeket oda?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Blu-Ray lejátszók

Új firmware Panára: Viera Cast update.

Improvements:
Date/Version Description
2010/5/24 Ver 2.4 1. VIERA CAST update

2010/4/5 Ver 2.3 1. BD disc playability improvement
2. VIERA CAST improvement

2009/11/30 Ver 2.2 1. BD-V Playability

2009/10/5 Ver 2.1 1. DVD Playability
2. Upgrade of VIERA CAST (since 2009/10/13)
Update necessary for VIERA CAST since 2009/10/13

2009/9/14 Ver 2.0 1. BD disc response improvement
2. DVD Playability

2009/7/22 Ver 1.91 1. Upgrade of VIERA CAST
2. BD-V Playability

2009/6/3 Ver 1.7 1. BD-V Playability

2009/3/25 Ver 1.5 1. BD-V Playability

GaGu
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 13

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: GaGu »

A SONY BDP-S370 állítólag csak júniustól kap egy frissítést, ami után tudja a DLNA-t. Van valakinek ilyen? Mi a tapasztalata? A 360-as miben gyengébb?
Nekem eddig 4 BD-lejátszóm volt/van (Sony S350, Pioneer 51FD, Sony S370 és Panasonic BD85), az utóbbi kettőt jelenleg is használom, az S370-et egy hónapja vettem egy akcióban (40ezer Ft + 3 ajándék BD). És hiába 40ezerrel olcsóbb, mint a Pioneer volt, BD-képminőségben nem látni különbséget (42 colos Full HD Sony LCD), DVD-ben jobb a Pioneer és a Panasonic. Ez az új Sony valami eszméletlenül pici, soha nem gondoltam volna, hogy "ekkora" is lesz egyszer egy BD-lejátszó. Amúgy csak jókat tudok mondani róla, eszméletlenül gyors (lemezek beolvasása, menük kezelése, stb.), viszonylag halk, igaz néha a mechanika produkál furcsa zajokat, BD-re tökéletes, de DVD-re is nagyon jó. Mindemellett USB-ről tud MKV-t lejátszani (Fat32 meghajtóról) és kezeli az SACD-t is.

A lényeg: tényleg kár kiadni manapság 100ezret egy lejátszóért, ha csak a BD-képminőség a fő szempont. Az igazi külünbségek szerintem a szolgáltatásokban, a gyorsaságban és a DVD-lejátszásban vannak.
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: podobag »

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy az LG BD-590-es lejátszót mikor lehet nálunk kapni, és hogy nagyjából mennyibe fog kerülni?

Köszi!
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

cicamisk
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Sziasztok! 
Tudnátok ajánlani Blue Ray lejátszót, hogy melyiket érdemes most megvenni? 40-60 ezret szánnék rá. Az LG BD390-et kínáltak 38ezerért, de nem mertem megvenni... Sony, Panasonic, LG, Samsung...??? Melyiket?

És az olcsóbb (40-60 ezer) lejátszók közül, melyiknek jobb a hangzása zenén. Gondolok itt a Zenei DVD-k lejátszására. Nem akarok külön DVD játszót is venni

A SONY BDP-S370 csak 40 ezerbe van. Én ezen gondolkozom, csak még infókat szeretnék gyűjteni, de jónak tűnik. Tud mindent, vagy nem?

Imike37
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Imike37 »

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani Blue Ray lejátszót, hogy melyiket érdemes most megvenni? 40-60 ezret szánnék rá. Az LG BD390-et kínáltak 38ezerért, de nem mertem megvenni... Sony, Panasonic, LG, Samsung...??? Melyiket?

És az olcsóbb (40-60 ezer) lejátszók közül, melyiknek jobb a hangzása zenén. Gondolok itt a Zenei DVD-k lejátszására. Nem akarok külön DVD játszót is venni

Válasz küldése

Vissza: “HDTV, Blu-ray, HD”