A Helikon teljesen más mint az Obelisk/Thesis vonal. A gyökerei a néhai Nexus végerősítőre nyúlnak vissza, de kb. úgy viszonyul ahhoz, mint a néhai Austin Mini a mai modellhez. A Helikon végfok elvi működése emlékeztet a Nexusra, ez is egy földfüggetlen, híd-kapcsolású "floating" rendszer, de már a legmagasabb biztonsági és műszaki elvárásoknak megfelelően. A Helikon előfok pedig egy teljesen új dolog, egy valóban teljesen szimmetrikus vonalszintű előfok.dgab írta: ↑Tegnap, 19:59A Helikon miben nyújtózik túl a Lambda/Pi/Omega négyesen? A méretén és az xlr csatlakozókon kívül? Milyen típusú/mértékű a különbség? A fülem minden bizonnyal megmondaná, de vélhetően soha nem fogom őket egymás mellett hallani.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- Értékelés: 2920
Re: Heed Audio
A Helikon miben nyújtózik túl a Lambda/Pi/Omega négyesen? A méretén és az xlr csatlakozókon kívül? Milyen típusú/mértékű a különbség? A fülem minden bizonnyal megmondaná, de vélhetően soha nem fogom őket egymás mellett hallani.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2799
Bristol 2026
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Urak, egy Envoy MKII-nek melyik erősítő állna jól ?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Hát, ha csak ilyen lenne a Lagrange, mint a tesztíró szerint, baj lenne ! De nincs! :)Alex_Aston írta: ↑2026.02.15., vas. 13:36Nem egy túl friss cikk, lehet már mindenki látta, de talán rajtam kívül másnak is újdonság.
https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmac ... o-lagrange
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3972
Nem egy túl friss cikk, lehet már mindenki látta, de talán rajtam kívül másnak is újdonság.
Csak a Marantz! :-D
Zsolt
Nagy örömet okoznál ezzel, szerintem sokunknak !
Nagy örömet okoznál ezzel, szerintem sokunknak !
huszti-zsolt írta: ↑2026.02.10., kedd 08:55Audiomaster21 LS3/5a nálunk is van. Meg Harwood LS3/5a. És éppen töröm a fejem egy "LS3/5a az AP Klubban" napon!![]()
AM211.jpg
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Audiomaster21 LS3/5a nálunk is van. Meg Harwood LS3/5a. És éppen töröm a fejem egy "LS3/5a az AP Klubban" napon!
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

A streamerek koronázatlan királya a forrás, a Grimm MU2! Micsoda pazar rendszer!
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Ezek a monoblokkok tíz évvel ezelött is jók voltak,és tíz év múlva is azok lesznek.
Tudom hogy a gyártóknak mindig is újítani kell,azaz haladni és az elvárásokat teljesíteni,de ami jó az jó,és a pm-ek úgy jók ahogy vannak,főleg egy thesis előfokkal.
Szerintem,ha pm monoblokkjaid vannak egy thesis előfokkal,(ez jön le a kérdésedből) akkor az úgy jó ahogy van,én nem agyalnék a helyedben a gammákon.Nekem is ez a trió van,és nagyon jó hang ez,nem kell jobb,másabb.sz0989 írta: ↑2026.02.03., kedd 08:18Tisztelt fórumtársak!
Van valakinek tapasztalata arról, hogy a Thesis Gamma sztereó végfok hangilag, (és egyéb képességekben) hogy viszonyul a régebbi Obelisk PM monoblokkokhoz? Figyelembe véve, hogy az előfok is Thesis, tehát "kiszolgálja" minőségben a jobbat.
Köszönöm!
Ezek a monoblokkok tíz évvel ezelött is jók voltak,és tíz év múlva is azok lesznek.
Tudom hogy a gyártóknak mindig is újítani kell,azaz haladni és az elvárásokat teljesíteni,de ami jó az jó,és a pm-ek úgy jók ahogy vannak,főleg egy thesis előfokkal.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Mint alább írtam, az Obelisk integráltak (köztük a néhai PRO is) nem igazán valók előfoknak. Nem úgy lettek kialakítva. Ha már külső végfok, akkor a PRO idejében is létezett egy PAS, alapvetően bi-amp felhasználásra. (A legújabb Obelisk sorozat már más történet, teljesen új elképzelés, ezekben már az Elixirben is alkalmazott teljes értékű előfok rész található.)
"Writing about music is like dancing about architecture"
Zsoltnak nehéz napjai vannak
Zsoltnak nehéz napjai vannak
Ha már így beizzítottuk a topicot . Zsolt, mennyire lenne ördögtől való, az Obelisk Pro-t, előfokként kötni, egy Obelisk PS végfok elé ?
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Tekintsünk úgy az S100-ra, hogy a Helikon nyers prototípusa. De elég nyers - és elég sok sebből vérzik a Helikonhoz képest. Viszont ott lapul már benne az, ami. Mondjuk azt mondanám, ahogy egy korai Obelisk Pro viszonyul egy mai Obelisk Super Integrated-hoz.
Zsolt, picit még hagy keverjem tovább.
A Nexus s100 hogy illeszkedne ebbe a hármasba?
(Nem feltétlenül technológiailag, mert ha jól tudom, úgy elég különböző.)
A Nexus s100 hogy illeszkedne ebbe a hármasba?
(Nem feltétlenül technológiailag, mert ha jól tudom, úgy elég különböző.)
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Kényes kérdés!sz0989 írta: ↑2026.02.03., kedd 08:18Tisztelt fórumtársak!
Van valakinek tapasztalata arról, hogy a Thesis Gamma sztereó végfok hangilag, (és egyéb képességekben) hogy viszonyul a régebbi Obelisk PM monoblokkokhoz? Figyelembe véve, hogy az előfok is Thesis, tehát "kiszolgálja" minőségben a jobbat.
Köszönöm!
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Nem, már nem lesz olyan. A DAC, mint önálló készülék, gyakorlatilag halott. Kihalt forma. Csak streamerként él már meg. De a Thesis családban az sem lesz. Majd az újragondolt "Thesis" (nem biztos, hogy ez lesz a neve) családban lesz olyan megoldás mint az új Obelisk családban, azaz kártyás rendszer.
Tisztelt fórumtársak!
Köszönöm!
Köszönöm!
Zsolt, a Thesis vonalon várható DAC?
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Kopaszbarack leírása elég pontos. A PAS a néhai Obelisk/Si/Si2 sorozathoz készült "bi-amp" lehetőségnek, ugyan arra az alkatrészbázisra, beállítási értékekre és erősítésre téve, mint az Obelisk integráltban található végfok. A PS már önálló végfok az Si3 számos alkatrészét, Mundorf táp és kicsatoló kondenzátorokat és kicsit más beállításokat (gain) mint a PAS.
A PAS egyébként már vagy másfél évtizede nincs.