Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 212

Re: Heed Audio

Hozzászólás Szerző: merida »

Köszönöm mindenkinek a segítséget ! Mivel a szubhoz, csak a magas kimenetre való kábelszett van a dobozban, így ennek megfelelően kötöttem be. Hogy milyen ? Szerintem zseniális ! De a beállítási kísérletezés folyik tovább. Bár most úgy érzem sikerül integrálni a vadállatot a rendszerhez.
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6562

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

merida írta:
2025.12.27., szomb. 12:14
Bocsánat, hogy itt lámázok, de azt hogy is kell ? Az előfok kimenete 2rca, a szub bemenete meg egy.
Csak egy példa:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... -kabel-3-m
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

merida
V.I.P.
V.I.P.

Bocsánat, hogy itt lámázok, de azt hogy is kell ? Az előfok kimenete 2rca, a szub bemenete meg egy.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2883

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

merida írta:
2025.12.26., pén. 10:41
Tisztelt urak. Heed Obelisk Pro erősítőmnél, alkalmazható-e a Rel szuboknál javasolt hangfal terminálokról történő magas jelszintű bekötési módszer?
Az Obelisk Pro erősítőn van előfok kimenet és tudtommal a REL sub-okon van vonalszintű bemenet, így az sokkal egészségesebb megoldás.

merida
V.I.P.
V.I.P.

Tisztelt urak. Heed Obelisk Pro erősítőmnél, alkalmazható-e a Rel szuboknál javasolt hangfal terminálokról történő magas jelszintű bekötési módszer?

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: heineken »

merida írta:
2025.12.22., hétf. 19:38
Irigyellek, hogy hozzád visszatért.
Nekem mindig érte kell menni.
Amúgy meg: bravo.gif
Sokáig kellett rá várni, de megérte. :D

merida
V.I.P.
V.I.P.

Irigyellek, hogy hozzád visszatért.
Nekem mindig érte kell menni.
Amúgy meg: bravo.gif

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: heineken »

Néhány napja végre visszatért hozzám Abacus S dac-om egy streamer kártyával bővítve. Hangzás és kezelhetőség magasan az elvárásaim felett teljesítenek. :smile32:
IMG_0975.jpeg

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

kellemesunnepeket.jpg
kellemesunnepeket.jpg (38.32 KiB) Megtekintve 1434 alkalommal

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Mint Thesis phono tulajdonos meg tudom erősíteni a Skyanalog magas szinergiát. Nálam egy VPI Scout 1.1. ben van. Frenetikus

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

jott/ment írta:
2025.12.11., csüt. 11:34
Thesis phonohoz milyen hangszedo illik?

Jelenleg egy erettkoru Benz Micro Ace L-t hallgatok, szerintem jol kijonnek. Massal soha nem probaltam, kivancsi lennek, hogy ebben az arsavban merre nezzek szet. Az se baj, ha olcsobb. 😉
A Thesis Phi-hez igen sok hangszedő illeszthető, ugyanis 5 féle bemeneti impedancia és 5 féle erősítés választható. Ebbe a tartományba gyakorlatilag bármelyik korszerű MC illeszthető.
Ha titkos tipp hangszedőt keresel, Skyanalog! Már a P1M is zseniális. Az ACE után sem lesz csalódás. Mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha tovább szeretnél lépni róla. (Azért ha érdekel, van egy orig. új Glider SL is a polcomon, meg v.d.H, meg EMT... :) )

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 321

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Thesis phonohoz milyen hangszedo illik?

Jelenleg egy erettkoru Benz Micro Ace L-t hallgatok, szerintem jol kijonnek. Massal soha nem probaltam, kivancsi lennek, hogy ebben az arsavban merre nezzek szet. Az se baj, ha olcsobb. 😉

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

fireman74 írta:
2025.12.05., pén. 18:00
Felmerült a régi oldalon, hogy fejhallgató kimenete is remek.
Érdeklődnék, hogy a készülékek milyen fejhallgató kimenettel készülnek? Van-e köztük minőségbeli különbség?
A "nagyágyú" az Elixirben van, ott ugyanis az volt a koncepció, hogy egy nagyszerű előfok+fejhallgató erősítő (single-ended A-osztály!, gyakorlatilag egy Canalot van benne) legyen, egy alap HT-A30 végfokkal. Az új Obeliskek már inkább az "all-in-one" jegyében születtek, nagyon jó fejhallgató erősítővel, de inkább szolgáltatásként, mint egy high end fejhallgató erősítőként.

fireman74
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: fireman74 »

Felmerült a régi oldalon, hogy fejhallgató kimenete is remek.
Érdeklődnék, hogy a készülékek milyen fejhallgató kimenettel készülnek? Van-e köztük minőségbeli különbség?
Lumin X1
Audio Note Empress
Audio Note AN-E SPE HE
Siltech Royal Signature, Kondo LP, Kondo KSL-SPz

Lumin M1 (Ezüst, Fekete)
Martin Logan Motion XT-B100, Audio Note AX-One
Nordost Heimdall 2, Nordost Blue Haven, Audio Note Persimmon, Kondo KSL-SPc

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Shimano írta:
2025.12.05., pén. 11:02
Ha már szakmaiság,ezekről a készülékekről is érdemes lenne már némi infókat csepegtetni,csak úgy,és első kézből. ;)

FB_IMG_1764928079680.jpg
Lesz info hamarosan, a weboldal is újul.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2245

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Ha már szakmaiság,ezekről a készülékekről is érdemes lenne már némi infókat csepegtetni,csak úgy,és első kézből. ;)
FB_IMG_1764928079680.jpg

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2622

Hozzászólás Szerző: mishow »

hukkle írta:
2025.12.04., csüt. 18:10
Jééé... ezt a fórum topikot most látom először
Október 31-én nyílt meg azzal a céllal, hogy a Heed témájú beszélgetések és Zsolt friss szakmai közlendői egy helyen legyenek elérhetők, hitelesen “első kézből” származó információkkal :smile53:

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Jééé... ezt a fórum topikot most látom először :smile29:

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszönöm a kedves sorokat! A Zsolt Audio lassan 40 éve alatt mindig is az egyik elsőszámú cél a zenei anyagok megismerése, új zenék megismertetése cél volt. Számos lemeztársaságot forgalmaztunk annak idején, sőt magunk is adtunk ki lemezeket, a legismertebb ugye a "Csak dalok" Presser LP volt.
Most a Tidal (vagy más streaming szolgáltató) egészen más lehetőséget jelent, de ahogy látom, most is érdekes a kutatás.
Fogok megosztani a jövőben zenéket, talán nyitunk is itt még ehhez topikot!

zenei
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: zenei »

Kedves Fórumtársak!
A Mikulás hétvégén több órán keresztül nekem is volt szerencsém részt venni. A termékek bemutatóját végig tudtam követni, amelyek közben nagyon tartalmas és - a személyes megítélésem szerint - a valóságot hűen tükröző, hasonlatos példákat is tartalmazó, jól érthető előadások is voltak a Zsolt részéről. Ezek jól tartalmazták a készülékek felépítésével, hova tartozásával, tudásukkal kapcsolatos információkat, amelyeket a megszólaló zenék is visszaigazoltak. A bemutató tematikusan nagyon jól felépített és tanulságos volt, jó zeneszámokkal és kiváló készülékekkel. Minden változtatás, készülék csere után ugyanaz a néhány zeneszám szólt, így az összehasonlítás egyértelművé vált. A „minőségi létrán” felfelé haladva ( ide értve a komplett egység egy kábelét is) a vége felé igazán természetes zenei hanggal szólt a rendszer. Az új integrált erősítők „kitettek magukért”. A tanulságos és érdekes bemutatóért külön köszönet illeti Zsoltot. Továbbá köszönöm annak a résztvevőnek is a hozzá szólását,, aki közzé tette a demókhoz használt számok elérhetőségét. A távol maradók sajnálhatják, hogy nem vettek vagy nem tudtak rajta részt venni.
Üdv.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

iistván írta:
2025.12.02., kedd 15:58
Szia!

Nem tudom off-e a fórum szempontjából, de érdeklődnék, hogy Lagrange (nem S) esetén van olyan IR kód, ami közvetlenül adott bemenetre vált (tehát nem fel / le lépegetéssel)?

Készítettem egy IR adót, ami teljesen jól kezeli a Lagrange-t, ezért gondoltam hátha van egy ilyen továbblépési lehetőség is.

Üdv.
Megkérdezem.

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

Szia!

Nem tudom off-e a fórum szempontjából, de érdeklődnék, hogy Lagrange (nem S) esetén van olyan IR kód, ami közvetlenül adott bemenetre vált (tehát nem fel / le lépegetéssel)?

Készítettem egy IR adót, ami teljesen jól kezeli a Lagrange-t, ezért gondoltam hátha van egy ilyen továbblépési lehetőség is.

Üdv.
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Nagyon köszönöm mindenkinek aki megtisztelt látogatásával bennünket a hétvégén! Így három napra elnyújtva talán kicsit "hézagosabbak" voltak a sorok, de ennek is volt előnye nyilván, nyugodtabb volt a zenehallgatás. A Mikulás-napi "akció" is betalált ahogy látom, örülök neki.
Igen, jövőre sokkal inkább készülni fogunk már tematikus programokkal, szervezettebbé téve a "nyílt napokat", AP Klub eseményeket. Addig is kellemes Mikulást mindenkinek!

fireman74
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: fireman74 »

huszti-zsolt írta:
2025.11.27., csüt. 17:02
fireman74 írta:
2025.11.26., szer. 20:05
Érdeklődnék a Mikulás hétvégével kapcsolatban, hogy előzetes regisztráció, időpont foglalás szükséges?
Vidékről utaznék csak a jó zene miatt és nem szeretnék a folyosón ragadni.
Nem kell bejelentkezni. És a folyosón állni sem kell. A demo-szobában kb. 10 ember fér el, de ha éppen egy kicsit nincs hely, az előtérben is érdekes dolgok vannak és történnek. Talán szombaton délelőtt (ebéd előtt) lehet egy kicsit nagyobb tumultus, de egyébként mindig el szoktunk férni valahogy. :D Ráadásul több dolog is lesz bemutatva, szóval némi rotáció egyébként is elkél!
Köszönöm, ott leszek. 36_1_11.gif
Lumin X1
Audio Note Empress
Audio Note AN-E SPE HE
Siltech Royal Signature, Kondo LP, Kondo KSL-SPz

Lumin M1 (Ezüst, Fekete)
Martin Logan Motion XT-B100, Audio Note AX-One
Nordost Heimdall 2, Nordost Blue Haven, Audio Note Persimmon, Kondo KSL-SPc

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

fireman74 írta:
2025.11.26., szer. 20:05
Érdeklődnék a Mikulás hétvégével kapcsolatban, hogy előzetes regisztráció, időpont foglalás szükséges?
Vidékről utaznék csak a jó zene miatt és nem szeretnék a folyosón ragadni.
Nem kell bejelentkezni. És a folyosón állni sem kell. A demo-szobában kb. 10 ember fér el, de ha éppen egy kicsit nincs hely, az előtérben is érdekes dolgok vannak és történnek. Talán szombaton délelőtt (ebéd előtt) lehet egy kicsit nagyobb tumultus, de egyébként mindig el szoktunk férni valahogy. :D Ráadásul több dolog is lesz bemutatva, szóval némi rotáció egyébként is elkél!

Válasz küldése

Vissza: “Zsolt Audio”