Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
Tudom, hallgassam meg és képben leszek... 
Ha már a streaming topikban dicsőítve van az analóg lejátszás, akkor azt mondja meg valaki, hogy mégis mitől jobb/minőségibb az, mint a digitális, mközben az LP-k forrásanyaga az esetek túlnyomó többségében már jó ideje digitális.
Attól jobb, hogy nem a szobánkban történik az analóggá alakítás, hanem egy stúdióban (ahol aztán analóg lemezre rögzítik a hanganyagot)? Akkor kérem olyan (vagy olyan minőségű) DAC-ot kell használni, mint amit a stúdióban használtak az LP készítéséhez és kész.
Vagy az otthoni analóg lejátszórendszer viszi bele a medzsiket (saját színezetét) a hangba? Ha viszont így van, akkor nem beszélhetünk minden szempontból minőségibb (értsd: magasabb hűség a forráshoz) lejátszásról, csupán egyéni preferenciá(k)ról.
Netán más keverést kap az LP-re rögzített hanganyag és ettől lesz minőségibb a hangzás?
Esetleg a digitális forrású LP-kre nem vonatkozik a minőségi jelző?
Itt most kizárólag a hangra gondolok, nem pedig az analóg lejátszás szertartásairól és az azzal járó "minőségérzésről". Vagy ezek nem szétválasztható dolgok?
Attól jobb, hogy nem a szobánkban történik az analóggá alakítás, hanem egy stúdióban (ahol aztán analóg lemezre rögzítik a hanganyagot)? Akkor kérem olyan (vagy olyan minőségű) DAC-ot kell használni, mint amit a stúdióban használtak az LP készítéséhez és kész.
Vagy az otthoni analóg lejátszórendszer viszi bele a medzsiket (saját színezetét) a hangba? Ha viszont így van, akkor nem beszélhetünk minden szempontból minőségibb (értsd: magasabb hűség a forráshoz) lejátszásról, csupán egyéni preferenciá(k)ról.
Netán más keverést kap az LP-re rögzített hanganyag és ettől lesz minőségibb a hangzás?
Esetleg a digitális forrású LP-kre nem vonatkozik a minőségi jelző?
Itt most kizárólag a hangra gondolok, nem pedig az analóg lejátszás szertartásairól és az azzal járó "minőségérzésről". Vagy ezek nem szétválasztható dolgok?
Na, még az jutott eszembe, hogy Kókény messengeren küldte át, nem tudom, az nem e ront valamennyit de feltűnően gyorsan átjött. Azt toltam fel.
A Tiedet megnéztem PC-n, de a fülesem valami SB-150, vagy ilyesmi néven fut. Szerintem az sub bas rövidítése, mert elég mélyen szól, Azzal minden dúsabban szól így fejben még tisztítani kell
. Ettől fúggetlenül hallható, hogy elég mélyre megy.
Az RLC inkàbb a gyors és száraz mélyekkel dolgozik. Hasonlít a valamikorVolt Towndhend Glastonbury, vagy az Avantgarde Solo mélytartományára. De alapvetően az erőssége a jelenlétérzetben van.
A Tiedet megnéztem PC-n, de a fülesem valami SB-150, vagy ilyesmi néven fut. Szerintem az sub bas rövidítése, mert elég mélyen szól, Azzal minden dúsabban szól így fejben még tisztítani kell
Az RLC inkàbb a gyors és száraz mélyekkel dolgozik. Hasonlít a valamikorVolt Towndhend Glastonbury, vagy az Avantgarde Solo mélytartományára. De alapvetően az erőssége a jelenlétérzetben van.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
kérdezd Kökényt (iPhone valami). de maga a felvétel se dübörgött. nyugi, jó dobozsutemenyx írta: ↑2024.11.05., kedd 16:04Na de akkor miért nincs a videóban semmi mély?revox írta: ↑2024.11.01., pén. 00:29talán itt volt szó a haverom által készített RLC-206H szélessávú frekimenetéről és ígértem. hogy rákérdezek.
Szóval ezt Laci magának készítette, de a finomításhoz mérnie kellett. A videón kévő elhelyezésbn emérte, a hangszóró közepének magasságában, attól kb 20 centire. itt -3dB-nél volt 35Hz, de szerintem itt a tölcsér kevésbé érvényesül még. Én vakon 30Hz-et mondtam, nem lehet attól messze, sarokban meg valsz meg is lenne. De ez nagyon nem érdekes. csak adós fizess... Bár Lacinak nem voltak ilyen tervei, kapacitálom, hogy csináljon másnak is, mert ez nagyon ott van. De tegnap tudtam meg, hogy valójában nincs messze tőle ez a dolog, mert az itt is igen népszerű, Dragonweed által készített Kolibri hangsugárzóhoz (és egyéb nagyokhoz) is Ő gyártotta le a dobozokat. Érdemes odafigyelni erre a dobozra. mert hatalmas potenciál van benne.
Kökény tegnapi telefonos videója...
youtu.be/AybQoBzif08
Vág alulról a teló?
Ezt a videót én csináltam, szintén szélessávúról, 4:00-tól érdmes hallgatni. Ezen hallatszik, hogy akad mélyremenés:
youtu.be/mz52Z7o39dc
Lehet turkálni a videóim közt, van jópár féle hangfalról felvétel ugyanolyan zenékkel, binaural mikrofonnal.
de nem érdekes, csak kifizettem az adósságom.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Na de akkor miért nincs a videóban semmi mély?revox írta: ↑2024.11.01., pén. 00:29talán itt volt szó a haverom által készített RLC-206H szélessávú frekimenetéről és ígértem. hogy rákérdezek.
Szóval ezt Laci magának készítette, de a finomításhoz mérnie kellett. A videón kévő elhelyezésbn emérte, a hangszóró közepének magasságában, attól kb 20 centire. itt -3dB-nél volt 35Hz, de szerintem itt a tölcsér kevésbé érvényesül még. Én vakon 30Hz-et mondtam, nem lehet attól messze, sarokban meg valsz meg is lenne. De ez nagyon nem érdekes. csak adós fizess... Bár Lacinak nem voltak ilyen tervei, kapacitálom, hogy csináljon másnak is, mert ez nagyon ott van. De tegnap tudtam meg, hogy valójában nincs messze tőle ez a dolog, mert az itt is igen népszerű, Dragonweed által készített Kolibri hangsugárzóhoz (és egyéb nagyokhoz) is Ő gyártotta le a dobozokat. Érdemes odafigyelni erre a dobozra. mert hatalmas potenciál van benne.
youtu.be/AybQoBzif08
Vág alulról a teló?
Ezt a videót én csináltam, szintén szélessávúról, 4:00-tól érdmes hallgatni. Ezen hallatszik, hogy akad mélyremenés:
youtu.be/mz52Z7o39dc
Lehet turkálni a videóim közt, van jópár féle hangfalról felvétel ugyanolyan zenékkel, binaural mikrofonnal.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 387
Én meg azt hittem ilyennel törték az enigmát a Bletchley Parkban

Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
talán itt volt szó a haverom által készített RLC-206H szélessávú frekimenetéről és ígértem. hogy rákérdezek.
youtu.be/AybQoBzif08
youtu.be/AybQoBzif08
halfnote.hu
halfnote.hu
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2792
Köszi. Akkor csak én gondoltam túlvlaca írta: ↑2024.10.26., szomb. 20:46Hi!Tctronic írta: ↑2024.10.26., szomb. 20:11Segítséget szeretnék kérni, valaki meg tudná mondani hogy ez az eszköz mi a fene lenne:
Dynax. Beta Phase (Hang optimalizáló állítólag de hogyan működik, mire jó?)
766c501e-7a1b-42cc-949a-507257db7063.jpg
df0cb3e8-6679-4261-b80b-966c6a2d139e.jpg
a0a14fda-8fdf-439a-8538-8656c98bdc5f.jpg
Ez egy előfok parametrikus eq-val(hangszínszabályzó)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Hi!Tctronic írta: ↑2024.10.26., szomb. 20:11Segítséget szeretnék kérni, valaki meg tudná mondani hogy ez az eszköz mi a fene lenne:
766c501e-7a1b-42cc-949a-507257db7063.jpg
df0cb3e8-6679-4261-b80b-966c6a2d139e.jpg
a0a14fda-8fdf-439a-8538-8656c98bdc5f.jpg
Ez egy előfok parametrikus eq-val(hangszínszabályzó
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
- Tctronic
- Beköltözött

Segítséget szeretnék kérni, valaki meg tudná mondani hogy ez az eszköz mi a fene lenne:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Èn azt nem tudtam meg. de 10-12mill környékére saccolom. Minden rekatív, de hájpoltabb garázsból ennyiért van állványos is, ami mellé még nem is igazán szól jól
halfnote.hu
halfnote.hu
Én is megcsodáltam a liliputi tölcsért, egyből Rád gondoltam...
Először pislogtam én is, mikor a Nücüről beszélt az ember lelkesen, másodszor meg akkor, mikor megtudtam mennyibe is fáj a liliputi...
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3007
Ez pont NOS eredeti V-FET, de jövőt nem sejtheted...
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2733
ajaj... csak nem vlmilyen SIT project a következő ?...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Lehet lassan megéri áttúrni a fiókot.... hátha lapul ott egy kisebb vagyon...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Tctronic
- Beköltözött

- tunerman
- V.I.P.

Legyen valami konkrétum is a topikban, fotó a hihetelen ritka szent grálról - ez a Yamaha 2SK77 V-FET.
TJ.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Nem vitás, hogy sok-sok éve foglalkozol a témával. Ugyanakkor hasznosnak gondoltam egy olyan összefoglalót belinkelni, ami nem csak az audio-célú felhasználásról szól, hanem elmagyarázza az ilyen eszközök működését, karakterisztikáját is, és kitér az egyéb felhasználásokra. Amennyiben ez felesleges, sőt Téged egyenesen frusztrál, úgy kérem elnézésedet, egyben a Moderátoroktól a posztom eltávolítását.tunerman írta: ↑2024.10.25., pén. 10:50Kedves juliush!
Én is beteszek egy linket, ami közel egy 15 éves AVX/DIY topiknyítő bevezető szövege volt, el kell ismerjed, hogy én azért lényegesen fürgébb voltam annál, mint amit Te betettél![]()
viewtopic.php?f=28&t=20255&start=375
TJ.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- tunerman
- V.I.P.

Látom három szmájli sem volt elég![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nem a szmájlik száma/jelentése az érdekes, hanem a Nelson Pass-tól való eljutás módja a személyemig.
Bezzeg amiről lehetne értekezni, az sohasem kerül szóba - itt egy szmájli
TJ.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6213
Látom három szmájli sem volt elégtunerman írta: ↑2024.10.25., pén. 10:29
Ez teljeséggel érthető, mivel én a saját ötleteimet valósítom meg, csak tudom, hogy mi sikerült és mi nem, végülis én a pályán vagyok ha valaki nem vette volna észre (HiFi Show 101-es szoba) .![]()
TJ.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- tunerman
- V.I.P.

Kedves juliush!
Én is beteszek egy linket, ami közel egy 15 éves AVX/DIY topiknyítő bevezető szövege volt, el kell ismerjed, hogy én azért lényegesen fürgébb voltam annál, mint amit Te betettél
viewtopic.php?f=28&t=20255&start=375
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

Ez teljeséggel érthető, mivel én a saját ötleteimet valósítom meg, csak tudom, hogy mi sikerült és mi nem, végülis én a pályán vagyok ha valaki nem vette volna észre (HiFi Show 101-es szoba) .
TJ.
Gyula
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6213
Értékeljük az önreflexiót
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem