Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1212

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: pali923 »

white-tiger írta:
2021.11.11., csüt. 08:31
Csatlakozom, akkor nekem sem. Most néztem a Dűnét a moziban. Dörög, csattog, ordít, minőség meg egy kalap sz@r…
Valaha a filmek mások voltak. Bergman A csend c. filmje esetén még arról vitatkoztak a kritikusok, hogy Kirkegaard filozófiai nézeteinek a tükröződése-e vajon, a mai filmeknél meg arról, hogy eléggé remegett-e alattam a moziszék. :rolleyes: :ohnoohnoohno:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

sutemenyx írta:
2021.11.02., kedd 06:17
diagnet írta:
2021.11.02., kedd 01:08
sutemenyx írta:
2021.11.01., hétf. 20:21

Hat nemtudom, nekem is van pl egy Harman Kardon kör alakú, egészen nagy bluetoothos izém, aminek egyébként “tök durva mélye van”, viszont nagyonmessze nem alkalmas rendes zenehallgatásra. A kedvenc drum&bass és techno műveimet persze elég jól közvetíti a kertben bográcsozás közben, hiszen azok szinte 100%-ban a ritmusról, talán a törzsi összejöveteleket idéző flow-ról szólnak, megtűzdelve érdekes hangeffektekkel. Van benne egy relatíve nagy akkumlátor, amiről pár órát üzemel. Azon töprengtem, hogy ha nem egy kb. 82dB érzékenységű mélysugárzó lenne benne, hanem valami finom, érzékeny szélesávú, akkor persze nem lenne olyan “tök durva mélye”, viszont cserébe talán hallgatható lenne rajta kifinomultabb zene is, és talán nem 4óráig, hanem 4hétig működhetne 1 feltöltéssel.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy az emlitett soundbarok meg hasonlok tenyleg hihetetlenul tudnak szolni, de nem feltetlenul a minosegi zenehallgatas iranyaba mutatnak.
A soundbarok, wifi hangszórók nem a minőségi zenehallgatásra lettek kitalálva, hanem helytakarékosságra.
Ettől függetlenül ott is megvannak a képességi szintek: https://www.gramophone.co.uk/classical- ... lbert-hall
A coachellán, primaverán, airpodokon nevelkedett generáció fülét már nem lehet megvezetni 40-50Hz-es audiofil brummogással és szörcsögő magasakkal. Az imax mozik dinamikájához vannak szokva.
Persze a technológia beépül az igényesebb highend gyártók kínálatába is, csak azzal a legtöbb megrögzött hifista 20-30 év múlva találkozik, mire teljesen elavultnak számít...
Hát banyek… Coachellán nem voltam, de ha az airpodot meg az imax mozit tekintjük referenciának, ha az amihez szokott közönséget nem lehet “megvezetni”, akkor azthiszem nincs is több kérdésem.
Csatlakozom, akkor nekem sem. Most néztem a Dűnét a moziban. Dörög, csattog, ordít, minőség meg egy kalap sz@r…

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3207

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

s4tch írta:
2021.11.10., szer. 18:11
zoli73 írta:
2021.11.10., szer. 12:32
Pontos számot nem tudok mondani, kb. 1100db CD, és nagyjából 600db Lp a gyűjteményem.
Ezt azért nem kevés kézzel bepötyögni.

A discogs-ra visszatérve, és elfogadva, hogy nem erősséged a számítástechnika (hasonló korosztály vagyunk, nekem is kínai a hálózati lejátszós topik egy része, szóval értelek), az alábbival esetleg még meg lehetne próbálkozni:
- párod segítene bejelentkezni a discogs alkalmazásba (pofon egyszerű, csak egy már létező google/facebook/apple fiók kell hozzá, még jelszót sem kell létrehozni)
- utána az applikáción belül megnyomod felül a vonalkód ikont, és a telefonod kamerájával beolvasol egy cd-n lévő vonalkódot
- a program feldobja neked a lemez minden adatát
- egy következő gombnyomással hozzáadod a lemezt a gyűjteményedhez
- ezt megismételed 1100 cd és 600 lp beolvasásával
- kész a tökéletes listád
- ha valamiért nem felel meg a discogs katalógus, hanem inkább excelt szeretnél: megadom a telefonszámom, a pároddal együtt kihangosítón felhívtok, elmondom, hogy exportáljátok a teljes listát csv-be, átkülditek, és csinálok belőle másfél perc alatt egy kiválóan kezelhető excelt

Ennél gyorsabb megoldást egy ekkora gyűjtemény katalogizálására nem tudnék mondani. Egy billentyűt sem kell hozzá leütni.
Na igen, ennyit bepötyögni, tényleg nem kevés, de ezt be kell vállaljam, ha e mellett maradok. Amúgy sem egy szuszra csinálnám.
Azért lehet, hogy még ezt a discongs regisztrációt átgondolom, ez a vonalkód beolvasásos megoldás, elég gördülékenynek hangzik. Apropó minden lemezen van vonalkód? Még a 60'- 70' években kiadott Lp-ken is?
A regisztrációról még pár gondolat.
Bocsánat a kifejezésért, de nekem már a t#köm tele van vele, hogy mindig mindenhol azt kérik, regisztráljak! Már nagyon elegem van belőle.
Már olyan sok helyre regisztráltam, hogy már egy regiszteres füzet(már megint ez) tele van vele, hová, milyen felhasználónévvel, milyen jelszóval tudok belépni. E nélkül követhetetlenné válna már nekem, képtelenség, ennyit megjegyezni.
Mára már oda jutottam, hogy keresem azokat a webáruházakat, vagy már visszatérő vendég vagyok ott, ahol regisztráció nélkül vásárolhatok.
Szinte mindegyik felajánlja, hogy regisztráljak, hozzak létre fiókot, mert az nekem milyen előnyös. Hát egy túrót! Ez nem nekem előnyös, hanem nekik.
Beregisztrálok, majd elárasztanak a hírlevelek, a kéretlen ajánlatok, promóciós email-ek, stb. és alig lehet levakarni őket, megszabadúlni tőlük.
A másik ami nagyon zavaró, hogy ha rákattintok egy oldalra(bármilyenre), akkor rögtön felugrik egy, a teljes képernyőt eltakaró ablak, amiben különböző adatvédelemre hivatkozó okok miatt fogadjam el a "kukikat".
Ha ezt nem teszem, akkor az oldal nem válik láthatóvá a továbbiakban.
Lehet rosszúl értelmezem, de nekem ebből az jön le, hogy ha elfogadom(nem nagyon tehetek mást, ha látni szeretném az oldal tartalmát), akkor onnantól nyomot hagyok magam után, mikre kerestem rá, milyen jellegű témák után érdeklődőm, milyen híreket olvasok el, stb.
És ebből már tudják is, hogy az erőszakosan nyomuló, felugró reklámokban, engem milyen termékekkel, ajánlatokkal kell bombázni.
Nos, ezekből már nagyon elegem van, ezért van ilyen szintű ellenérzésem a mindenhová regisztrálás iránt.
Google fiókom van, ha azzal is be lehet lépni a discongs-ra, az jó, de a Facebook és egyéb közösségi médiáktól rögeszmésen távol tartom magam.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.11.10., szer. 16:43
zoli73 írta:
2021.11.10., szer. 16:17
Azért az érdekes, hogy amit linkeltél alkalmazást, letöltöttem, majd a megnyitása után megjelent jónéhány lista, amiket az elmúlt években kaptam email-ben.

Erről a kitartó elutasításról. Tudod, nehéz ám egy ilyen képzett embernek, mint Te, beleképzelni magát egy olyan balfék helyébe, mint én. Itt mindenki olyan dolgokat ajánlgat nekem, ami nekik gyaníthatóan mindennaposak, de én ezekkel vagy soha, vagy csak hírből találkoztam, így nekem ezek inkább nehézséget okoznak, mintsem segítséget.
Androidos kütyükön megnyitott, meg Gmail-es postafióknál email mellékletként kapott és küldött dokumentumok is bekerülnek a rendszerbe, így az applikáció listájára is.

Nem az a balfék, aki nem ért valamihez, hanem aki nem látja ezt be.
Igen, Android, Gmail, amit használok, akkor ezért jelentek meg nálam ezek a listák. Ezek szerint, az ismerősöm is ezt az alkalmazást használja.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

zoli73 írta:
Pontos számot nem tudok mondani, kb. 1100db CD, és nagyjából 600db Lp a gyűjteményem.
Ezt azért nem kevés kézzel bepötyögni.

A discogs-ra visszatérve, és elfogadva, hogy nem erősséged a számítástechnika (hasonló korosztály vagyunk, nekem is kínai a hálózati lejátszós topik egy része, szóval értelek), az alábbival esetleg még meg lehetne próbálkozni:
- párod segítene bejelentkezni a discogs alkalmazásba (pofon egyszerű, csak egy már létező google/facebook/apple fiók kell hozzá, még jelszót sem kell létrehozni)
- utána az applikáción belül megnyomod felül a vonalkód ikont, és a telefonod kamerájával beolvasol egy cd-n lévő vonalkódot
- a program feldobja neked a lemez minden adatát
- egy következő gombnyomással hozzáadod a lemezt a gyűjteményedhez
- ezt megismételed 1100 cd és 600 lp beolvasásával
- kész a tökéletes listád
- ha valamiért nem felel meg a discogs katalógus, hanem inkább excelt szeretnél: megadom a telefonszámom, a pároddal együtt kihangosítón felhívtok, elmondom, hogy exportáljátok a teljes listát csv-be, átkülditek, és csinálok belőle másfél perc alatt egy kiválóan kezelhető excelt

Ennél gyorsabb megoldást egy ekkora gyűjtemény katalogizálására nem tudnék mondani. Egy billentyűt sem kell hozzá leütni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

zoli73 írta:
2021.11.10., szer. 16:17
Azért az érdekes, hogy amit linkeltél alkalmazást, letöltöttem, majd a megnyitása után megjelent jónéhány lista, amiket az elmúlt években kaptam email-ben.

Erről a kitartó elutasításról. Tudod, nehéz ám egy ilyen képzett embernek, mint Te, beleképzelni magát egy olyan balfék helyébe, mint én. Itt mindenki olyan dolgokat ajánlgat nekem, ami nekik gyaníthatóan mindennaposak, de én ezekkel vagy soha, vagy csak hírből találkoztam, így nekem ezek inkább nehézséget okoznak, mintsem segítséget.
Androidos kütyükön megnyitott, meg Gmail-es postafióknál email mellékletként kapott és küldött dokumentumok is bekerülnek a rendszerbe, így az applikáció listájára is.

Nem az a balfék, aki nem ért valamihez, hanem aki nem látja ezt be.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.11.10., szer. 14:19
zoli73 írta:
Naívan én azt gondoltam, hogy létezik valami tök egyszerű(valóban egyszerű) telefonos app, ami egy üres táblázat "abc" sorrendbe, amit magam kitölthetek, elmenthetek.
Bár kitartóan elutasítod az érkező tanácsokat, én is teszek egy próbát. Telefonon a Google dokumentumok applikációban létre tudsz hozni táblázatokat, listákat, amiket aztán bármikor, bármilyen eszközről elérsz, módosíthatsz. Ennél egyszerűbb digitális megoldás szerintem nincs a feladatra, de bonyolultabb feladatokra is használható (sok nagy rendszertervezési és telepítési projectet is ilyen felületen szervezünk). Amennyiben ez is kifog rajtad (nem hinném), tényleg csak a kockás füzet marad.
Köszönöm, azt hiszem ez lesz az, ez talán valóban nem fog ki rajtam, de ezt még ne kiabáljuk el.
Azért az érdekes, hogy amit linkeltél alkalmazást, letöltöttem, majd a megnyitása után megjelent jónéhány lista, amiket az elmúlt években kaptam email-ben. Egy ismerősöm szokta küldeni időnként, eladó lemezeket tartalmazó listák ezek, amikből néha szoktam rendelni tőle.
Jól sejtem, hogy ez az alkalmazás hozzáfér ezekhez a listákhoz, és ezért jelent meg?
Erről a kitartó elutasításról. Tudod, nehéz ám egy ilyen képzett embernek, mint Te, beleképzelni magát egy olyan balfék helyébe, mint én.
Itt mindenki olyan dolgokat ajánlgat nekem, ami nekik gyaníthatóan mindennaposak, de én ezekkel vagy soha, vagy csak hírből találkoztam, így nekem ezek inkább nehézséget okoznak, mintsem segítséget.
Köszönöm mégegyszer!

viktorke
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: viktorke »

zoli73 írta:
Naívan én azt gondoltam, hogy létezik valami tök egyszerű(valóban egyszerű) telefonos app, ami egy üres táblázat "abc" sorrendbe, amit magam kitölthetek, elmenthetek. De amik itt eddig felmerültek, azok jók, nagyon jók, csak nem az ilyen primitív, tudatlan embereknek valók mint én. Ezek mind feltételeznek, ill. igényelnek némi alap képzettséget, ismereteket, ami nálam teljesen hiányzik.
Egy sima https://www.google.hu/intl/hu/sheets/about/ Google táblázatok?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

zoli73 írta:
Naívan én azt gondoltam, hogy létezik valami tök egyszerű(valóban egyszerű) telefonos app, ami egy üres táblázat "abc" sorrendbe, amit magam kitölthetek, elmenthetek.
Bár kitartóan elutasítod az érkező tanácsokat, én is teszek egy próbát. Telefonon a Google dokumentumok applikációban létre tudsz hozni táblázatokat, listákat, amiket aztán bármikor, bármilyen eszközről elérsz, módosíthatsz. Ennél egyszerűbb digitális megoldás szerintem nincs a feladatra, de bonyolultabb feladatokra is használható (sok nagy rendszertervezési és telepítési projectet is ilyen felületen szervezünk). Amennyiben ez is kifog rajtad (nem hinném), tényleg csak a kockás füzet marad.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.11.10., szer. 14:22-kor.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2021.11.10., szer. 08:33
zoli73 írta:
2021.11.10., szer. 06:57
én ehhez teljesen kuka vagyok.
Hány lemezről van kb. szó? mondjuk 1000? az nyilvántartás szempontjából nem sok. A már javasoltakon kívül más trükkös módszerekkel is megoldható, pl:
- lefotózod a borítókat, átnevezed a képeket (ha kész egyben le lehet kicsinyíteni) - telefon galéria abc-ben nézve, gyors látványos, jópofa
- telefon névjegyzék (célszerű lehet más login alá tenni, de előtaggal is jó, pl "cd", "lp")
- google keep, böngészőben és telefonon is megy, kereshető - pici átgondolással jól fel lehet építeni
- és ha már excel, ott a google sheet is (excel a böngszőben, online)
(ezekhez az online telefonos google dolgokhoz nem nagyon kell érteni, nincs mit elrontani és magától ment)
A többit hagyjuk, nem tudom követni.
Naívan én azt gondoltam, hogy létezik valami tök egyszerű(valóban egyszerű) telefonos app, ami egy üres táblázat "abc" sorrendbe, amit magam kitölthetek, elmenthetek. De amik itt eddig felmerültek, azok jók, nagyon jók, csak nem az ilyen primitív, tudatlan embereknek valók mint én. Ezek mind feltételeznek, ill. igényelnek némi alap képzettséget, ismereteket, ami nálam teljesen hiányzik.
Nem lehet elrontani? Nem ismersz engem.
Egy klíma központot, tervrajz alapján bármikor felépítek(most is ezt csinálom), de a fenti dolgok simán kifognak rajtam.
A számítás technikához kuka vagyok, de az a szerencsém, hogy a zene hallgatáshoz, ez még nem elengethetetlen. Még.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
Csak egy példa, ha meg szeretnék itt hirdetni valamit, a képek feltöltését, átméretezését, stb. a párom csinálja meg nekem.
Hát akkor a legjobb megoldás talán az lenne, ha a párod regisztrálna a discogson. :D Ott keresgélni meg talán már nem olyan nehéz. gondolkodik.gif
Nem véletlenül mondjuk ám ezt neked, egy regiszteres jegyzetfüzetnél ez jóval kezelhetőbb, és mindig nálad lehet a telefonban, ha elmész a piacra.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

zoli73 írta:
én ehhez teljesen kuka vagyok.
Hány lemezről van kb. szó? mondjuk 1000? az nyilvántartás szempontjából nem sok. A már javasoltakon kívül más trükkös módszerekkel is megoldható, pl:
- lefotózod a borítókat, átnevezed a képeket (ha kész egyben le lehet kicsinyíteni) - telefon galéria abc-ben nézve, gyors látványos, jópofa
- telefon névjegyzék (célszerű lehet más login alá tenni, de előtaggal is jó, pl "cd", "lp")
- google keep, böngészőben és telefonon is megy, kereshető - pici átgondolással jól fel lehet építeni
- és ha már excel, ott a google sheet is (excel a böngszőben, online)
(ezekhez az online telefonos google dolgokhoz nem nagyon kell érteni, nincs mit elrontani és magától ment)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Autóba Burmester-t hallott már valaki?
Vagy otthoni hifi-t tőlük
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
2021.11.09., kedd 23:52
zoli73 írta:
2021.11.09., kedd 20:51
Szégyen, vagy nem, de én úgynevezett "informatikai analfabéta" vagyok.
Apósom 70 évesen kezdett számítógéppel foglalkozni, leginkább az interneten szörfözni. Most 91 éves, és naponta beszélgetnek Messengeren a lányaival, PC-je, tabletje és okostelefonja is van. Soha nem késő, ne add fel. :D
Az interneten való szörfözéshez kb. semmilyen ismeretek nem kellenek, azt az én apósom(66) is megoldja. Viszont a lentebb taglalt, szöveg szerkesztő, táblázat készítő, stb. programok használata már valamilyen szintű gyakorlatot igényel. Viccesen mondva, én még olyan embert sem láttam, aki ért hozzá, nem hogy én csináljam.
Ne adjam fel? Ez már megtörtént kb. 8-9 évvel ez előtt. Városba költöztünk, kicsivel több szabadidőm lett, és beiratkoztam egy kezdő számítógép kezelői tanfolyamra, mondván csak hasznomra válik.
A második alkalom után ott is hagytam, nem tudtam mit kezdeni a rám zúduló információ halmazzal, amit az első órán megmutattak, elmagyaráztak, azt a következőre már el is felejtettem. Számomra teljesen logikátlan, összefüggéstelen, megjegyezhetetlen volt az egész. Feladtam.
Minden bizonnyal be vagyok oltva informatika ellen.
Csak egy példa, ha meg szeretnék itt hírdetni valamit, a képek feltöltését, átméretezését, stb. a párom csinálja meg nekem. Ezerszer megmutatta már, hogy kell csinálni, másnap már nem tudnám utána csinálni. Ő már elfogadta, hogy én ehhez teljesen kuka vagyok.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2021.11.09., kedd 20:51
Apósom 70 évesen kezdett számítógéppel foglalkozni, leginkább az interneten szörfözni. Most 91 éves, és naponta beszélgetnek Messengeren a lányaival, PC-je, tabletje és okostelefonja is van. Soha nem késő, ne add fel. :D

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5031

Hozzászólás Szerző: pärt »

Egy sima listához tényleg bőven elég egy kézírással vezetett füzetke.

Egyébként ez hozzászólás számomra nagyon szimpatikus. Egyrészt önbolondítás nélküli őszinte vallomás, másrészt a hobbink űzésével kapcsolatosan is követendő minta: légy tisztában vele, hogy mire van szükséged, és mindez mennyi időt, energiát érdemel.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

s4tch írta:
2021.11.09., kedd 16:19
zoli73 írta:
2021.11.08., hétf. 20:41
Nem hagyott nyugodni, letöltöttem az app-ot, belementem, és le is töröltem.
Hogy kezdődik? Regisztráció, email cím, felhasználónév, jelszó, stb. stb.
Nem, nekem erre nincs szükségem. Nem igaz, hogy e nélkül már semmi nem megy?
Ezt nem nekem találták ki, nekem csak egy táblázat kell, amibe abc sorrendbe listázhatom a meglévő lemezeimet, illetve hozzáadhatom az újonnan beszerzetteket, pont. Nekem ennyi kell, nem több.
Azért kéri egyből a belépési adatokat, mert ahogy beszkennelsz egy lemezt, azt egyből adhatod is hozzá a gyűjteményhez - a gyűjteményt pedig logikusan fiókhoz fogja rendelni az app. Szerintem ez teljesen rendben van így.

Ha nem szeretnél személyes adatot megadni, kreálj egy zoli73_discogs júzert a freemailen, és használd csak erre. Jópofa beszkennelni egy CD-t pár másodperc alatt anélkül, hogy bármit be kéne pötyögnöd a telefonba vagy a számítógépen. Még egy excelt is gyorsabb így előállítani, mint kézzel: telefonnal beszkenneled a lemezeket, a discogs rendszeréből utána ki lehet exportálni a gyűjteményt csv-ben, azzal meg azt csinálsz excelben, amit csak szeretnél.
Köszönöm(a többieknek is), hogy segíteni próbálsz!
Gondolkodtam, hogy mit is válaszoljak, de csak az igazat tudom mondani.
Amiket írsz, és a többiek is, úgy látom ezek eléggé kézenfekvő dolgok itt mindenkinek, de nekem sajnos nem.
Nem hogy végrehajtani nem tudom őket, de a nagy részét nem is értem.
Ezeket az ismereteket soha nem tanultam(vagyis egyszer megpróbáltam), a mindennapi életben sem kell használnom, sőt megjegyezni sem nagyon tudom. A számítógépes ismereteim, csak a legalapabb műveletekre szorítkoznak. Tudom, ez a mai világban elég gáz, de ez van, nem akarom szépíteni. sad.gif

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

zoli73 írta:
Ezt nem nekem találták ki, nekem csak egy táblázat kell, amibe abc sorrendbe listázhatom a meglévő lemezeimet, illetve hozzáadhatom az újonnan beszerzetteket, pont. Nekem ennyi kell, nem több.
Azért kéri egyből a belépési adatokat, mert ahogy beszkennelsz egy lemezt, azt egyből adhatod is hozzá a gyűjteményhez - a gyűjteményt pedig logikusan fiókhoz fogja rendelni az app. Szerintem ez teljesen rendben van így.

Ha nem szeretnél személyes adatot megadni, kreálj egy zoli73_discogs júzert a freemailen, és használd csak erre. Jópofa beszkennelni egy CD-t pár másodperc alatt anélkül, hogy bármit be kéne pötyögnöd a telefonba vagy a számítógépen. Még egy excelt is gyorsabb így előállítani, mint kézzel: telefonnal beszkenneled a lemezeket, a discogs rendszeréből utána ki lehet exportálni a gyűjteményt csv-ben, azzal meg azt csinálsz excelben, amit csak szeretnél.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2021.11.09., kedd 08:14
zoli73 írta:
2021.11.08., hétf. 21:04

... nekem csak egy táblázat kell, amibe abc sorrendbe listázhatom a meglévő lemezeimet, illetve hozzáadhatom az újonnan beszerzetteket, pont. Nekem ennyi kell, nem több.
Sima word táblázat megfelelő fejléccel, az is minden oszlopra rendezhető és kereshető (pl. kiadó, előadó, cím stb.).
Köszönöm Rudi Bácsi, de inkább hagyjuk...

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

Aha megvan a megoldás, remélhetően kevesen alkalmazzák, mert ami jó azt gyorsan el kell rontani, aztán megvannak rá már a szakszavak is, igaz úgy hangzik mint a „tudományos jazzdobos” kifejezés, tehát: Termékkategória pozicionálás.
https://av-magazin.hu/filleres-hangfalt ... t-sorozat/ gondolkodik.gif
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2302

Hozzászólás Szerző: cables »

zoli73 írta:

... nekem csak egy táblázat kell, amibe abc sorrendbe listázhatom a meglévő lemezeimet, illetve hozzáadhatom az újonnan beszerzetteket, pont. Nekem ennyi kell, nem több.
Sima word táblázat megfelelő fejléccel, az is minden oszlopra rendezhető és kereshető (pl. kiadó, előadó, cím stb.).

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6215

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

zoli73 írta:

Nem kétlem, hogy ez a legnagyobb adatbázis, de azt nem értem, hogy a saját gyűjteményemhez ez hogyan, és miért kell, hogy kapcsolódjon?
Excel tábla, hallottam róla, de nem tudom, én ilyesmihez tudatlan vagyok, szégyenlem, de ez van. Lehet mégiscsak marad a regiszteres füzet.
Senki sem mondta, hogy kell, csak ajánlottuk.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

tonee73 írta:
2021.11.08., hétf. 20:45
zoli73 írta:
tonee73 írta:
2021.11.07., vas. 21:48

Én a Discogs-ot használom, szerintem nincs vetélytársa (bár nem is kerestem).
https://www.discogs.com/
App-ja is van:
https://www.discogs.com/app
Ma már minden így megy.Egyébént ennél részletesebb és pontosabb adatbázis nincs.
Szerintem csinálj egy ecxel táblát, ha csak ennyi kell.
Nem kétlem, hogy ez a legnagyobb adatbázis, de azt nem értem, hogy a saját gyűjteményemhez ez hogyan, és miért kell, hogy kapcsolódjon?
Excel tábla, hallottam róla, de nem tudom, én ilyesmihez tudatlan vagyok, szégyenlem, de ez van. Lehet mégiscsak marad a regiszteres füzet.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8988

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

zoli73 írta:
tonee73 írta:
zoli73 írta:
2021.11.07., vas. 21:18
Talán itt a legjobb helye a kérdésemnek...
A lemezgyüjteményem katalogizálását szeretném valami modern, praktikus formába önteni. A jelenlegi megoldás(regiszteres füzet) működik, de nem túl praktikus.
Létezhet ilyen, vagy hasonló célra fejlesztett telefonos applikáció esetleg?
Ha valaki tud ilyet, vagy más jó ötlete van, akkor szívesen veszem.
Köszönöm!
App-ja is van:
Excel? gondolkodik.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6215

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

zoli73 írta:
tonee73 írta:
zoli73 írta:
2021.11.07., vas. 21:18
Talán itt a legjobb helye a kérdésemnek...
A lemezgyüjteményem katalogizálását szeretném valami modern, praktikus formába önteni. A jelenlegi megoldás(regiszteres füzet) működik, de nem túl praktikus.
Létezhet ilyen, vagy hasonló célra fejlesztett telefonos applikáció esetleg?
Ha valaki tud ilyet, vagy más jó ötlete van, akkor szívesen veszem.
Köszönöm!
App-ja is van:
Ma már minden így megy.Egyébént ennél részletesebb és pontosabb adatbázis nincs.
Szerintem csinálj egy ecxel táblát, ha csak ennyi kell.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”