Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2664

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

tunerman írta:
2024.10.23., szer. 19:30
... egy pár PQ féle highenshown,késöbb prezentált rendszer sokkal jobban gyere be volt,211-es végfokok és stb nyalánkságok,azt nem mondom hogy legjobb volt amivel találkoztam az életemben, ...

Azért odáig illik mindenkinek eljutni, hogy a másolatok gyengébbek az eredetinél. :smile29:
TJ.
nem baj,én azt jobban élveztem mint az eredetit 31_1_21.gif ...nem vagyon én annyira kukacoskodó természetű ;peace; :smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Hozzászólás Szerző: cables »

-----
Mindehhez még annyit, hogy az audió tanuláshoz sokan választanak (önkéntelenül) valakit, akiben hisznek. Ha ez görcsössé válik és csak ez az illető aki a frankót mondhatja és csak ennek hisz az illető az könnyen rossz útra tereli őt.
A kiállítás véleményekben is meglátszik ez a történet, sokan függnek egy valakitől és ez nem mindig jó a rendszer, a hangzás fejlesztés folyamatában. Érdemes nem elfelejteni, hogy senki sem ász, az audió nagyon összetett hobby, érdemes nyitottnak maradni.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 985

Hozzászólás Szerző: chord_ »

tottyi írta:
2024.10.23., szer. 10:29
.
.
.

Igen, de ehez el kell jutni arra a szintre es ez mashogy nem megy mint hosszu evek kutyuzesevel es zenehallgatasaval. Mert olyan nincs, hogy en most elolvasom tobb ember elettapasztalatat a hifi vilagban es veszek egy minimalis rendszert mert en masok hibajabol tanultam. Mindenkinek be kell jarnia a sajat utjat, senki sem tudja bejarni helyetted. :D
Ez mennyire igaz.
Mert becsapós ám ez a 'veszek egy minimalista rendszert, és ...stb'. Én ismerek néhány ilyen embert; keveset, igaz.
De itt ám az történik, hogy ez a minimalista rendszer, lehetséges, hogy objektíve nem is szól valami jól, (nem szól jól), de neki valahogy behívja a megtapasztalt hangokat, - és ez az adott élményhez erősen hozzáadódik.
Mint amikor ül a csúcs-cowboy az ivóban, meg a boltos, mindkettő issza a sört, de az egyik az a megelőző napon legyőzte a fő-gonosz-banditát, meg a 20 emberét, meg 10 nőt kiszabadított, a másik meg csak aznap érkezett, és eladott három zsák zabot...
Más ízű a két sör, ez holtbiztos.

Amúgy, ez a nosztalgia a 25-30 éve hallott 'csúcs' hangokhoz, legalább ennyire becsapós. Akkor nagy élmény volt. 'Életem hangja', meg ilyenek.
Nem kizárt, hogy ma egy erős szájhúzást kapna a legtöbb.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2740

Hozzászólás Szerző: tunerman »

... egy pár PQ féle highenshown,késöbb prezentált rendszer sokkal jobban gyere be volt,211-es végfokok és stb nyalánkságok,azt nem mondom hogy legjobb volt amivel találkoztam az életemben, ...

Azért odáig illik mindenkinek eljutni, hogy a másolatok gyengébbek az eredetinél. :smile29:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2664

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
2024.10.23., szer. 11:56
tunerman írta:
2024.10.23., szer. 11:33
1992 Első Budapesti HiFi Show Merlin Audio szoba, amit én installáltam :D
(Az eltelt 32 év alatti HiFi Show-kon szerintem volt lehetősége mindenkinek meghaladnia: Voyd/IO/S7s/M7s/Ongaku/Snell type E)
TJ.
Ahhoz kellene még 32 év, legalább is az elektronikákat tekintve.
Aztán lehet, hogy bármennyi is kevés lenne, látva az irányt...
ugyan,ugyan...akkor sem értettem,ma sem értem,mit akart az iró mondani.. :D ...nagyon jó cimbim kirohant a szobábol ,annyit mondott "barátom oda mennyél be,folyik a heróin" egy Billie Holiday szám ment bent,kijöttem annyit mondtam neki hogy " a Szalon sör sem folyik,nem hogy h......"..ma imádom B.H.-t,egy pár LPjért,vagyonokat fizettem hogy meglegyenek tiszteséges változatban,'72-ben amikor megjelent a "Lady sings the blues" film,ahol Diana Ross játsza B.H-t,iskola szinten vittek minket a film vetitésére...egy pár PQ féle highenshown,késöbb prezentált rendszer sokkal jobban gyere be volt,211-es végfokok és stb nyalánkságok,azt nem mondom hogy legjobb volt amivel találkoztam az életemben, de maga PQ rakta fel az LP-ét,szétzavarni a "nyálazos audifilitiszben szenvedő alanyokat" Fleetwood Mac "Sara"-t...kellemes emlék,ma is..

:kiss:

youtu.be/m49EhpGeLu4
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8930

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Kicsit elmerengtem én is az “életem hangja” gondolatvilágában. Érdekes témakör, valójában a “rendszer”, vagy hifi, vagy nevezzük bárminek is, amin kaptam teljesen másodlagos, vagy harmadlagos, mindegy szóval lehet hülyén hangzik, de sokadrangú ismeretlen ismerős ebben a történetben. A teljesség igénye nélkül pár alkalom, amikor megállt az idő egy pillanatra és azt éreztem, hogy ez A tökéletes pillanat “életem hangja”.

2005 Depeche Mode koncert. Esik az eső, szól a zene, a barátaim és a feleségem körében, kilöttyent műanyag poharas sörrel a kezemben állok és élvezem a zenét.

Valamikor 2010 környékén elvitték az akkori hangsugárzómat és a hálóból kihoztam a fő rendszerbe egy szélessávú Sonab párost. A gyerekek lefeküdtek, valami háttérzene szólt a félhomályban, amikor is a spotify bedobott egy számot. Led Zeppelin Stairway to Heaven. Csak hallgattam és megállt az idő.

2021. A feleségemmel leléptünk pár napra kettesben. Egy patinás vidéki étterem ebédjét követően, úton a szálloda felé, gyönyörű januári naplementében autóztunk. Egy chill mix szólt. Már a számra nem emlékszem, de az az út, az az autó, az a naplemente, az a zene és persze a társaság együttállása szintén egy olyan pillanatot varázsolt, amiben akkor, az a zene “életem hangjává” avanzsálódott.

2022 Müncheni kiállítás. Első sor közepe. Engström-Marten szoba, hazaút előtti utolsó szám. Imany: Wounderful Life. Azt hittem, hogy meghaltam és a menybe kerültem. (Ps. 2023-ban, abban a szobában ennek nyomát sem tapasztaltam)

No, így hirtelen. Egyetlen dolog sem közös a fenti történetekben, csak a zene. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

tunerman írta:
2024.10.23., szer. 11:33
(Az eltelt 32 év alatti HiFi Show-kon szerintem volt lehetősége mindenkinek meghaladnia: Voyd/IO/S7s/M7s/Ongaku/Snell type E)
TJ.
Ahhoz kellene még 32 év, legalább is az elektronikákat tekintve.
Aztán lehet, hogy bármennyi is kevés lenne, látva az irányt...

Rock60
Őslakos
Őslakos

violin írta:
2024.10.23., szer. 11:24
Rock60 írta:
2024.10.23., szer. 11:04
Mást nem súgtál a hölgy fülébe ? :wub:
...nem mert fiú volt... :rolleyes:
Az pech...
Mikor én voltam bent, egy tündérke mutogatott. :napsut:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

TJ.
Csatolmányok
1992 Első budapesti HiFi Show Merlin Audio.jpg
1992 Első budapesti HiFi Show Merlin Audio.jpg (16.91 KiB) Megtekintve 1474 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

Rock60 írta:
2024.10.23., szer. 11:04
...nem mert fiú volt... :rolleyes:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Tctronic írta:
2024.10.23., szer. 10:23

,,, Nem kicsit ledöbbentem, meghallgattam még egy számot, majd a tabletet kezelő demót levezénylő kollégának csak annyit súgtam oda:
"Ez már a mágia határát súrolja" Majd jót nevettünk rajta.
Szóval ez a kis kézilabda méretű cucc ledöbbentett.
Alapvetően nem vagyok híve a " mindent egybe " cuccoknak, de az engem is meglepett. Az árához és ahhoz képest amit kinéztem belőle, tényleg q jól szólt.
Egy következő életemben ezt, vagy a nagybátyját el tudnám képzelni itthon...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

revox írta:
2024.10.23., szer. 09:15
na, amit elfelejtettem...
nekem már kb összeállt az élményfaktor. Nem most. lassan 20 éve. Azóta csak nagyon piciket lökdösök rajta, viszonylag magas áron, jószerencsével előre. Aztán amikor összeáll az "álomrendszer", aminek bazi nagy felbontása van, elkezded keresni, holt tudsz egyszerűsíteni (lásd 2 lemezjátszó), mert minden apró xarra érzékeny. Ha eltekintünk pl az áramtól. ha az asszony valamit arrébbtesz a szobában, nem nagy dolgokra gondolok, már megváltoztatja az akusztikai közeget. De, ha egy lekapcsolt elosztóban megfordítom a lemezmosó tápdrótját, azt is érzi.
az álomrendszerek egyik ára, az álmatlanság :D nem fog mindig tökéletesen szólni, akkor se, ha nem túl életszerűen, egy bezárt ajtós "auditoriumban" tartod, soha ki nem kapcsolva (melegedés problematikája).

akkor nem is kell? de, jó, ha van, de meg kell tanulni tolerálni a hülyeségeit, különben egyszer megunod és veszel egy teljesen minimál rendszert és elégedetten dőlsz hátra... (baj ez? gondolkodik.gif lehet nem :rolleyes: )
Igen, de ehez el kell jutni arra a szintre es ez mashogy nem megy mint hosszu evek kutyuzesevel es zenehallgatasaval. Mert olyan nincs, hogy en most elolvasom tobb ember elettapasztalatat a hifi vilagban es veszek egy minimalis rendszert mert en masok hibajabol tanultam. Mindenkinek be kell jarnia a sajat utjat, senki sem tudja bejarni helyetted. :D
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Ha már élmény akkor célszerű mindent a maga képességeihez, árához, minőségéhez (is) viszonyítani. Ehhez mérten persze nagyon sok woww volt már az életemben nekem is. Első talán ilyen: egyik barátom még fiatal korában videoton hangszórókból épített egy 3 utas hangfalat amit egy kb 3x3x3 m-es szobában hallgatott. Annyira jól passzolt a szoba a hangsugárzóhoz, hogy döbbenet volt. Igen ott reszelgette kb a szobához faragta a hangsugárzót. Akkoriban ez pl. nagy hatással volt rám. (Az más kérdés, hogy amikor elvitte egy másik haveromhoz nagyobb térbe már csak átlagossá vált szegény.)
De pl hasonló woww jött ki belőlem, amikor az Audio Expo-n meghallgattam a Cabassa Pearl (Ha jól emlékszem) rendszerét. Vicces volt ahogy egy csupasz szoba két sarkában árválkodtak. Mikor benyitottam, épp csend volt indult a következő szám, mikor megláttam a setupot, már majdnem fordultam volna ki, de elindult a zene illendően belehallgattam. Nem kicsit ledöbbentem, meghallgattam még egy számot, majd a tabletet kezelő demót levezénylő kollégának csak annyit súgtam oda: "Ez már a mágia határát súrolja" Majd jót nevettünk rajta.
Szóval ez a kis kézilabda méretű cucc ledöbbentett. Haza nem vinném, mert mégis milyen nevetséges már ránézésre. Na de hangra viszont már nem. :smile32: Szóval ez is egyfajta Woww volt.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Rock60
Őslakos
Őslakos

cables írta:
2024.10.23., szer. 00:33

Nekem az "Életem hangja..." egy értékes és csoda szép régiségekkel telepakolt lakásban szólalt meg...
Nagyon szépek azok a Piok, de a jó hanghoz vélhetően a kis Sonus F. Concerto - k tesznek sokkal többet. gondolkodik.gif
Azok a kis dobozok hihetetlen jók...
Lemezjátszóról nincsen kép ?

A távolság ugyan megszépíti az emlékeket, de számomra az akkori legjobb hang egy osztrák hifikereskedésben taglózott le. ( Valamikor '87 - '90 között.)
Akkor hallottam életemben előszőr Martin Logan - t, egy pár Atmospher triodás OTL monoblokkal hajtva, a rendszer elején a saját robosztus lábán álló Alexandria lemezjátszóval.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4322
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

na, amit elfelejtettem...
nekem már kb összeállt az élményfaktor. Nem most. lassan 20 éve. Azóta csak nagyon piciket lökdösök rajta, viszonylag magas áron, jószerencsével előre. Aztán amikor összeáll az "álomrendszer", aminek bazi nagy felbontása van, elkezded keresni, holt tudsz egyszerűsíteni (lásd 2 lemezjátszó), mert minden apró xarra érzékeny. Ha eltekintünk pl az áramtól. ha az asszony valamit arrébbtesz a szobában, nem nagy dolgokra gondolok, már megváltoztatja az akusztikai közeget. De, ha egy lekapcsolt elosztóban megfordítom a lemezmosó tápdrótját, azt is érzi.
az álomrendszerek egyik ára, az álmatlanság :D nem fog mindig tökéletesen szólni, akkor se, ha nem túl életszerűen, egy bezárt ajtós "auditoriumban" tartod, soha ki nem kapcsolva (melegedés problematikája).

akkor nem is kell? de, jó, ha van, de meg kell tanulni tolerálni a hülyeségeit, különben egyszer megunod és veszel egy teljesen minimál rendszert és elégedetten dőlsz hátra... (baj ez? gondolkodik.gif lehet nem :rolleyes: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2024.10.23., szer. 09:17-kor.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ZolaBA írta:
2024.10.22., kedd 20:05
Köszi a hozzászólásokat. Nekem kifejezetten tetszik ez az "életem hangja" megfogalmazás. Nem kell annyira görcsösen venni, hiszen nem arról szól, hogy abszolúlt értékében tökéletes valami, hanem hogy az élmény akkor és ott 10/10. Ami azt sem zárja ki, hogy később legyen még jobb, de azért mégis olyan, ami jogosan megmarad emléknek.
a filozofálásba ritkán megyek bele, de lehet, itt és most egy értékes gondolattal találkozhatunk.
Ami megfogott, a nem a müpát akarom hazavinni gondolatsor.
Nem állítom, hogy a müpa hazavitele téves nézet, de egy örök harc lesz, mint a farkát kergető kutya esete, sose lesz vége, mert nem fog sikerülni :rolleyes:
Elgondolásom szerint egy élményfaktort kell "hazavinni" a hifi által. Lesz egy balansz, amikor elégedetten dől hátra a dolgozó és nem azon agyal, mit kellene még cserélni. Lesz e tökéletes hangszerhang? közel se biztos (vagyis nem). Lehet ezt kergetni, de az eredmény, hogy néhány kedvenc hangszer nagyon hiteles lesz, a másik meg nem (vagy baromi sok pénzt kel elkölteni és semmi garancia rá, hogy a tökéletes hangszerek közti időbeni és helybeni kapcsolat is tökéletes lesz). Amikor néha jön valaki (vagy korábban kiállításokon) és hozza a tesztlemezeit, sokan néhány hangot elemeznek, egy-egy "kattanást", sóhajt, hegedűt, meg jóisten tudja mit. Na, ezek az emberek fognak egy életen át keresgélni, vagy éppen nem,mert megtalálták, amikor a vokalista véletlen böfögése a rendszerén már tökéletesen életszerű. Baj nincs ezzel, de ez nem a produkció komplexére megállapítható "helyesség", vagyis az én értelmezésemben, nem.
mi a 10/10-es élményem?
amikor éjfélkor elhallgat a város, tiszta az áram és az agyam nem azon forog. hogy hideg lett, még a nyári kerekek vannak fent és lövésem sincs, mikor lesz időm lecseréltetni. Ha ez a teljes nyugi beáll, akkor helyben vagyok. Mi van délután 5-kor? Nincsenek nagy elvárásaim. Pl két lemezjátszóm van. Az egyikbe rommácsiszolt MC, a neki megfelelő szintű erősítéssel. Ha benyomom, sokszor csak azt hallom -főleg még üzemhidegen- ,mi nem jó. Erre van a másik, kisebb minőséget tud, MM hangszedő, stb... amivel az elvárásaim kisebbek, de nem is annyira háklis. Egyszerűbb hang, nem zavarja annyira a rusnyább áram, jó hallgatni. Ezzel jön az élményfaktor. Talán a 10/10-es hang megtaláláshoz először magunkat kell megtalálni és nem agyalni, csak hagyni a hifit, hogy a maga egyszerűségében próbáljon valamit adni. De ez, amikor bekövetkezik, mindenki észre fogja venni :smile46:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10993
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ZolaBA írta:
Köszi a hozzászólásokat. Nekem kifejezetten tetszik ez az "életem hangja" megfogalmazás. Nem kell annyira görcsösen venni, hiszen nem arról szól, hogy abszolúlt értékében tökéletes valami, hanem hogy az élmény akkor és ott 10/10. Ami azt sem zárja ki, hogy később legyen még jobb, de azért mégis olyan, ami jogosan megmarad emléknek.
Ilyenből szerencsére sok jutott. Pár napja hajnalban a tengerparton Dead Can Dance egy félgagyi fülhallgatóval, késő este hazafelé az autóban Marillion koncert, vagy Robert Plant a Sziget fesztivál folk színpadán, vagy a Londoni Szimfonikusok a MÜPA-ban... Hosszasan sorolhatnám. Nyilván egyik sem volt durván elhibázott hang, de messze voltak a hibátlantól (ha egyáltalán létezik olyan). Ilyen élményeket egy lejátszó rendszertől önmagában én nem várok. Talán nem vagyok elég elhivatott hifista, vagy túlságosan tisztelem a muzsikát.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

ZolaBA írta:
Az én ilyen WOW élményem, pont egy show-hoz kapcsolódik. Réges-régen, talán az utolsó high-end show-n, amit a Gellértben tartottak, volt egy rendszer...
Meridian-Bryston-PMC. A pontos típusokra már nem teljesen emlékszem, talán valami G7-G8-as CD-előfok, 3B vagy 4B végfokkal és egy egy pár IB1-essel... Úúúúúúúúúristen,de rohadt jó volt! :rolleyes:
....emlékszem, a cimborámmal vagy 3-4 alkalommal is vaisszamentünk abba a szobába....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Hozzászólás Szerző: cables »

Nekem az "Életem hangja..." egy értékes és csoda szép régiségekkel telepakolt lakásban szólalt meg, egy nagyon nem közszereplő topik társnál, japán LP-ről a kedvec Dire Straits számom egy nagyon jó - típust nem tudok - lemezjátszóról az alábbi cucokkal. Borsodzott a hátam...

Spec1-2mix.jpg
Spec1-2mix.jpg (90.04 KiB) Megtekintve 1485 alkalommal

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2024.10.22., kedd 20:58
Az “életem hangja” mindig az, ami éppen szól (Philip Glass “Kundun”), minden más csak mára megszépült, vagy megcsúnyult emlék, vagy vágyott jövő.
Nehezen tudom elhinni, hogy ezt az álbölcseletet komolyan írtad (remélem, hogy nem), miközben szerintem pontosan tudod Te is, hogy mit kérdezett ZolaBA, mert meg is határozta (“nem arról szól, hogy abszolúlt értékében tökéletes valami, hanem hogy az élmény akkor és ott 10/10”)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4047

Hozzászólás Szerző: juliush »

Az “életem hangja” mindig az, ami éppen szól (Philip Glass “Kundun”), minden más csak mára megszépült, vagy megcsúnyult emlék, vagy vágyott jövő. Csak ez létezik ebben a pillanatban, csupán rajtam áll, mihez kezdek azzal, ami épp körbevesz, milyen élménnyé desztillálom magamban.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Az külön muris, azzal kezdte a témaindító nem az érdekki, mi van a Müpában... Vagyis nem az élő hang érdekli.
De, valami iránybatevő biztos be van építve az avx szoftverébe, mert úgy tűnik, nem lehet erről a vonalról lerobbantani a beszélgetést :D

Ülj be a kocsiba, gyere el Debrecenbe és mutatok egy nagyobb és egy kisebb rendszert. Utána elmondhatod a müpának, hogy is kellene szólnia :D
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3589

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

ZolaBA írta:
2024.10.21., hétf. 19:20
Lenne egy "hülye" kérdésem gondolkodik.gif
A hétvégen lezajlott egy újabb hifishow ... és mindig előjön a show-k kapcsán, hogy "élete legjobb hangáját" ne itt keresse senki, mert akkor csalódni fog.
Oké oké. Értem. Már csak egyetlen fura kérdés érlelődik bennem... mégis, hol keressem életem legjobb hangját? hova menjek ha arra vagyok kíváncsi? Most hagyjuk az élő zenét meg a müpát, értelem szerűen azt nem fogom a nappalimban lemásolni, hanem szobában berendezett hifi... hol van "életem legjobb hangja"?
Azzal sem vagyok előbbre, hogy X vagy Y látott egy Z embert akinél minden tökéletes volt, értehető módon Z ember nem lenne rám kíváncsi, szóval olyan hol van, ami relatív nyilvános és az sem lenne baj a helyszínen ha nem hagyok ott még aznap milliókat :D

Azért csak megadnék két számomra "legjobb" élő hangot:

2019. My Reel Club, Varga Gábor Quartett élő felvétel a Super Size Studióban, 3-4 méterre ülve a zenészektől.

Kép

2023 október 15: Besh O Drom Kvartett, Hifi Kiállítás, My Reel Club bemutatók a Gold teremben (ebből lett a BJPP LP):

Kép

Ha valahogy, akkor ebben a közeli ülés poziciós kontextusban van értelme az élő hangról mint referenciáról beszélni.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

.... - A bemutatott rendszerek általában nincsenek összeérve, a komponensek egymáshoz válogatva, bejáratva. Sokszor pénteken ott veszik ki őket a gyári csomagolásból. Néhány hétvégét már végigstrázsáltam némelyik szobában és állítom neked, nagyon sokat változik a hangzás a két nap során még akkor is, ha korábban bejáratott kütyüket viszunk ki....

A HiFi Show-n a legjobb hangzás közvetlenül a vasárnap esti kikapcsolás előtt van. :smile29:
TJ.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”