ZolaBA írta: ↑2024.10.22., kedd 20:05
Köszi a hozzászólásokat. Nekem kifejezetten tetszik ez az "életem hangja" megfogalmazás. Nem kell annyira görcsösen venni, hiszen nem arról szól, hogy abszolúlt értékében tökéletes valami, hanem hogy az élmény akkor és ott 10/10. Ami azt sem zárja ki, hogy később legyen még jobb, de azért mégis olyan, ami jogosan megmarad emléknek.
a filozofálásba ritkán megyek bele, de lehet, itt és most egy értékes gondolattal találkozhatunk.
Ami megfogott, a nem a müpát akarom hazavinni gondolatsor.
Nem állítom, hogy a müpa hazavitele téves nézet, de egy örök harc lesz, mint a farkát kergető kutya esete, sose lesz vége, mert nem fog sikerülni
Elgondolásom szerint egy élményfaktort kell "hazavinni" a hifi által. Lesz egy balansz, amikor elégedetten dől hátra a dolgozó és nem azon agyal, mit kellene még cserélni. Lesz e tökéletes hangszerhang? közel se biztos (vagyis nem). Lehet ezt kergetni, de az eredmény, hogy néhány kedvenc hangszer nagyon hiteles lesz, a másik meg nem (vagy baromi sok pénzt kel elkölteni és semmi garancia rá, hogy a tökéletes hangszerek közti időbeni és helybeni kapcsolat is tökéletes lesz). Amikor néha jön valaki (vagy korábban kiállításokon) és hozza a tesztlemezeit, sokan néhány hangot elemeznek, egy-egy "kattanást", sóhajt, hegedűt, meg jóisten tudja mit. Na, ezek az emberek fognak egy életen át keresgélni, vagy éppen nem,mert megtalálták, amikor a vokalista véletlen böfögése a rendszerén már tökéletesen életszerű. Baj nincs ezzel, de ez nem a produkció komplexére megállapítható "helyesség", vagyis az én értelmezésemben, nem.
mi a 10/10-es élményem?
amikor éjfélkor elhallgat a város, tiszta az áram és az agyam nem azon forog. hogy hideg lett, még a nyári kerekek vannak fent és lövésem sincs, mikor lesz időm lecseréltetni. Ha ez a teljes nyugi beáll, akkor helyben vagyok. Mi van délután 5-kor? Nincsenek nagy elvárásaim. Pl két lemezjátszóm van. Az egyikbe rommácsiszolt MC, a neki megfelelő szintű erősítéssel. Ha benyomom, sokszor csak azt hallom -főleg még üzemhidegen- ,mi nem jó. Erre van a másik, kisebb minőséget tud, MM hangszedő, stb... amivel az elvárásaim kisebbek, de nem is annyira háklis. Egyszerűbb hang, nem zavarja annyira a rusnyább áram, jó hallgatni. Ezzel jön az élményfaktor. Talán a 10/10-es hang megtaláláshoz először magunkat kell megtalálni és nem agyalni, csak hagyni a hifit, hogy a maga egyszerűségében próbáljon valamit adni. De ez, amikor bekövetkezik, mindenki észre fogja venni

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu