Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2714
Re: Általában a hifiről
Segítséget szeretnék kérni, valaki meg tudná mondani hogy ez az eszköz mi a fene lenne:
Dynax. Beta Phase (Hang optimalizáló állítólag de hogyan működik, mire jó?)
Dynax. Beta Phase (Hang optimalizáló állítólag de hogyan működik, mire jó?)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Èn azt nem tudtam meg. de 10-12mill környékére saccolom. Minden rekatív, de hájpoltabb garázsból ennyiért van állványos is, ami mellé még nem is igazán szól jól
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Én is megcsodáltam a liliputi tölcsért, egyből Rád gondoltam...
Először pislogtam én is, mikor a Nücüről beszélt az ember lelkesen, másodszor meg akkor, mikor megtudtam mennyibe is fáj a liliputi...
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2736
Ez pont NOS eredeti V-FET, de jövőt nem sejtheted...

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2656
ajaj... csak nem vlmilyen SIT project a következő ?...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Lehet lassan megéri áttúrni a fiókot.... hátha lapul ott egy kisebb vagyon...

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2714
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- tunerman
- V.I.P.
Legyen valami konkrétum is a topikban, fotó a hihetelen ritka szent grálról - ez a Yamaha 2SK77 V-FET.
TJ.

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Nem vitás, hogy sok-sok éve foglalkozol a témával. Ugyanakkor hasznosnak gondoltam egy olyan összefoglalót belinkelni, ami nem csak az audio-célú felhasználásról szól, hanem elmagyarázza az ilyen eszközök működését, karakterisztikáját is, és kitér az egyéb felhasználásokra. Amennyiben ez felesleges, sőt Téged egyenesen frusztrál, úgy kérem elnézésedet, egyben a Moderátoroktól a posztom eltávolítását.tunerman írta: ↑2024.10.25., pén. 10:50Kedves juliush!
Én is beteszek egy linket, ami közel egy 15 éves AVX/DIY topiknyítő bevezető szövege volt, el kell ismerjed, hogy én azért lényegesen fürgébb voltam annál, mint amit Te betettél![]()
viewtopic.php?f=28&t=20255&start=375
TJ.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- tunerman
- V.I.P.
Látom három szmájli sem volt elég![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nem a szmájlik száma/jelentése az érdekes, hanem a Nelson Pass-tól való eljutás módja a személyemig.

Bezzeg amiről lehetne értekezni, az sohasem kerül szóba - itt egy szmájli

TJ.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Látom három szmájli sem volt elégtunerman írta: ↑2024.10.25., pén. 10:29
Ez teljeséggel érthető, mivel én a saját ötleteimet valósítom meg, csak tudom, hogy mi sikerült és mi nem, végülis én a pályán vagyok ha valaki nem vette volna észre (HiFi Show 101-es szoba) .![]()
TJ.

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- tunerman
- V.I.P.
Kedves juliush!
Én is beteszek egy linket, ami közel egy 15 éves AVX/DIY topiknyítő bevezető szövege volt, el kell ismerjed, hogy én azért lényegesen fürgébb voltam annál, mint amit Te betettél

viewtopic.php?f=28&t=20255&start=375
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
Ez teljeséggel érthető, mivel én a saját ötleteimet valósítom meg, csak tudom, hogy mi sikerült és mi nem, végülis én a pályán vagyok ha valaki nem vette volna észre (HiFi Show 101-es szoba) .

TJ.
Gyula
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Értékeljük az önreflexiót

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- tunerman
- V.I.P.
dixie-chicken írta: ↑2024.10.25., pén. 09:33tunerman írta: ↑2024.10.25., pén. 09:10....már ha hinni lehet a nagy DIY forumon leirtak alapján,....
Háááát...én csak az itthoni csináld magad fórumokat olvasgatom, itt is mindenki szagértő, kb. úgy mint a focimérkőzéseken a lelátó népe - tévedhetetlenek a birói döntésekben, mindig tudják mi is történt valójában![]()
A SemiSouth SIT-1 amúgy trióda karakterisztikát tudna, szerintem jobb helye van a Pass erősítőkben, mint egy felvonó drótkötéldobjának a forgatásában![]()
TJ.![]()
tény hogy nagy a felhajtás bizonyos körökben a SIT féle amplifikácioval,akár eredeti,akár DIY változatban,ott is van több féle változat (?),annyira nem követtem miszlikekre a pontos infókat,csak emlékszem hogy amikor felütötte a fejét a "hájp",valaki tisztázta,már ha helyesen (?),hogy az egy rég elfelejtett FET volt,amit Pass újraélesztett a SemiSouth segitségével...hogy az általad belinkelt szép szines vonalakat tartalmazó ábra pontosan mit jelent,nekem ámatőrnek,semmit nem jelent,de az biztos,hogy DIY példányokhoz amelyekhez volt szerencsém,a házam közelébe nem engedném,nemhogy a rendszerembe,annak ellenére hogy minden példánynak a kivitelezését,sok mai márkás,kis manufaktúrában dolgozó cég is megirigyelné![]()
..innét no comment![]()
Akkor a tévedhetetlen lelátó népéhez volt szerencséd, fogadd innen a részvétem

TJ.
- dixie-chicken
- V.I.P.
tunerman írta: ↑2024.10.25., pén. 09:10....már ha hinni lehet a nagy DIY forumon leirtak alapján,....
Háááát...én csak az itthoni csináld magad fórumokat olvasgatom, itt is mindenki szagértő, kb. úgy mint a focimérkőzéseken a lelátó népe - tévedhetetlenek a birói döntésekben, mindig tudják mi is történt valójában![]()
A SemiSouth SIT-1 amúgy trióda karakterisztikát tudna, szerintem jobb helye van a Pass erősítőkben, mint egy felvonó drótkötéldobjának a forgatásában![]()
TJ.

tény hogy nagy a felhajtás bizonyos körökben a SIT féle amplifikácioval,akár eredeti,akár DIY változatban,ott is van több féle változat (?),annyira nem követtem miszlikekre a pontos infókat,csak emlékszem hogy amikor felütötte a fejét a "hájp",valaki tisztázta,már ha helyesen (?),hogy az egy rég elfelejtett FET volt,amit Pass újraélesztett a SemiSouth segitségével...hogy az általad belinkelt szép szines vonalakat tartalmazó ábra pontosan mit jelent,nekem ámatőrnek,semmit nem jelent,de az biztos,hogy DIY példányokhoz amelyekhez volt szerencsém,a házam közelébe nem engedném,nemhogy a rendszerembe,annak ellenére hogy minden példánynak a kivitelezését,sok mai márkás,kis manufaktúrában dolgozó cég is megirigyelné

..innét no comment

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
- tunerman
- V.I.P.
....már ha hinni lehet a nagy DIY forumon leirtak alapján,....
Háááát...én csak az itthoni csináld magad fórumokat olvasgatom, itt is mindenki szagértő, kb. úgy mint a focimérkőzéseken a lelátó népe - tévedhetetlenek a birói döntésekben, mindig tudják mi is történt valójában

A SemiSouth SIT-1 amúgy trióda karakterisztikát tudna, szerintem jobb helye van a Pass erősítőkben, mint egy felvonó drótkötéldobjának a forgatásában

TJ.
- Csatolmányok
-
- SIT-1 curves.png (160.98 KiB) Megtekintve 2003 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.
ez igaz,ő rendelt újragyártást, x darabszámban,de az eredeti az arra volt tervezve amit leirtam...már ha hinni lehet a nagy DIY forumon leirtak alapján,és Pass termékek klónozásában igen jártas embereke szerint,aki Nelzon bácsival is puszi pajtitunerman írta: ↑2024.10.24., csüt. 21:08dixie-chicken írta: ↑2024.10.24., csüt. 20:14..ugye tudjuk hogy Pass SIT féle amplifikációban használt FET,eredetileg,liftek elektronikai vezérléséhez voltak tervezve![]()
![]()
Nem kellene félretájékoztatni a nagyérdemű közönséget, Nelson Pass gyártatta le a SemiSouth céggel az általa használt SIT-1 eszközt:
https://www.6moons.com/audioreviews/firstwatt14/1.html

Teljesen értem, amit mondasz. Paralel azzal hogy cudar időben, app vezèrelte, direktgörgön bringázunk a szobában, bocs, kibertérben.
De ezt a home audio csöimitációt... az nem jó, hogy nem szeretném megélni, mert már megtörtént és még itt vagyok, de köszönóm, lemondok róla

Amúgy kb 10éve a szomszéd mesélte, hogy valami kütyün ö is a csöves opcióval szereti legjobban gitározni. Ez lehet amit mondasz.
De! Hogy ezzel pont az Avantgardeosok kínáltak meg, számomra az a megdöbbentő. Mintha Peter Qvortrup akarta volna rámtukmálni...
Egyèbkènt, míg a gitárok világában jól definiálható a csöves hang, a mai, modern világban a home audio berkeiben kevésbé. Vagyis a jobb csöveseken csak annyiban másak, mocskos gyorsak, de a lágy, "csöves" hang rég a múlté. Köszönöm, azt se eredetiben, se guminőben nem kérem

Mindegy, túltoltam, de ez a vég

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- tunerman
- V.I.P.
dixie-chicken írta: ↑2024.10.24., csüt. 20:14..ugye tudjuk hogy Pass SIT féle amplifikációban használt FET,eredetileg,liftek elektronikai vezérléséhez voltak tervezve![]()
![]()
Nem kellene félretájékoztatni a nagyérdemű közönséget, Nelson Pass gyártatta le a SemiSouth céggel az általa használt SIT-1 eszközt:
https://www.6moons.com/audioreviews/firstwatt14/1.html
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Mármint a kézikonzolt (A PS perifériáját), nem?

Porszívó helyet PlayStationt kellet volna írni. Azt mondja a fáma, régen az izraeliek a PS vezérlőjét
használták a rakéták irányítására.
használták a rakéták irányítására.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- dixie-chicken
- V.I.P.
..ugye tudjuk hogy Pass SIT féle amplifikációban használt FET,eredetileg,liftek elektronikai vezérléséhez voltak tervezve

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Rakétavezérléstől a porszívóig ugyanaz a csip, ez jó