Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6106

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

ZolaBA írta:
2022.10.19., szer. 04:23
fapaci írta:
2022.10.18., kedd 20:54
Dr. Mihalik Judit társadalomkutató zenehallgatásról szóló programjához adatokat gyűjtünk,
Remélem nem bántalak meg a véleményemmel, de ez olyan fájdalmasan tipikus kérdéssor amilyenekbe sokan nem szeretünk belekerülni. A felkérdezés remekül alkalmas a tisztes korú, napi szinten komolyzenei koncertre járó budapesti keresztény értelmiség tetszőleges irányú elismerésére, miközben a maradék 99%-nak annyit jut, hogy a "pop, rock, punk, metal" egykutya, de legalább összesíthetetlen kifejtős soron magyarázkodhat, hogy azért hallgat otthon zenét, mert nincs Pink Floyd koncert bivajbasznádon.
Bár én "Bivalybasznádon" lakom, de nem (csak) ezért járok ritkán koncertekre.
Viszont a "pop, rock punk, metal" összevonása nálam is kiverte a biztosítékot. Ráadásul csak 3 kategóriát lehet kiválasztani, szóval dönthetnék, hogy mit tagadjak le...
A zenehallgatás módjának leszűkítése a háttérzene és a teljes odafigyelés kategóriákara (utóbbit kettévéve a "többnyire" és "szinte mindig"-re) szintén elég érdekes.
Teljesen egyetértek azzal, amit írtál. Én ezekre nem tudtam jó válaszokat adni, ezért - bár nekiálltam - sajnos inkább abbahagytam.
Ettől függetlenül egészen biztos vagyok, hogy kijönnek belőle olyan statisztikai adatok, amelyek alátámasztják az előadás mondanivalóját. Erre való egy ilyen kutatás.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2950

Hozzászólás Szerző: earforce »

juliush írta:
2022.10.19., szer. 09:44
Ugyanakkor meg nálam a zeneszoba fűtése megoldott ezzel a 2-in-1 (erősítő+radiátor) megoldással! De tényleg! :D mf-a1000.jpg
Szeretjük ezeket a fűtőtesteket! :smile32:
Kép
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 592

Hozzászólás Szerző: Snipi »

juliush írta:
2022.10.19., szer. 09:44
Snipi írta:
2022.10.19., szer. 09:18
Sajnos az embernek lassan azt is meg kell gondolni, hogy bekapcsolja-e a viszonylag sok áramot fogyasztó cuccait. Én ha "leülős" zenehallgatásban vagyok leginkább csöves elektronikákat hallgatok azok meg sokat fogyasztanak. Egy biztos : a régebbi minimum 2 órás előmelegítésről már lemondtam. Ez van. sad.gif
Ugyanakkor meg nálam a zeneszoba fűtése megoldott ezzel a 2-in-1 (erősítő+radiátor) megoldással! De tényleg! :D mf-a1000.jpg
Az biztos, hogy befűt. Sajnos nem kedvelem a meleget. El is vannak zárva a radiátoraim, és nem a spórolás miatt. (Évek óta amióta korszerűsítették és elzárható.) Nyáron szenvedek is emiatt. (Olyankor ezerrel megy a klíma mindig.) Ha meg netán valami ok folytán mégis fáznék (nagyon ritkán fordul elő) akkor meg csak egy kis felhajtás kell.
(Felhajtok pár felest :D ).

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4159

Hozzászólás Szerző: juliush »

Snipi írta:
2022.10.19., szer. 09:18
Sajnos az embernek lassan azt is meg kell gondolni, hogy bekapcsolja-e a viszonylag sok áramot fogyasztó cuccait. Én ha "leülős" zenehallgatásban vagyok leginkább csöves elektronikákat hallgatok azok meg sokat fogyasztanak. Egy biztos : a régebbi minimum 2 órás előmelegítésről már lemondtam. Ez van. sad.gif
Ugyanakkor meg nálam a zeneszoba fűtése megoldott ezzel a 2-in-1 (erősítő+radiátor) megoldással! De tényleg! :D
mf-a1000.jpg
mf-a1000.jpg (41.96 KiB) Megtekintve 1677 alkalommal
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4159

Hozzászólás Szerző: juliush »

cables írta:
2022.10.19., szer. 08:48
Viszont My Reel Club és a Luxor Audio áldoz a kiemelt megjelenésre...
Abban biztos lehetsz, hogy nem az ennek köszönhetően TALÁN (ha egyáltalán) realizálható plussz 1-2 millás profit kedvéért!
Feri, Laci és a köréjük szerveződött csapat szinte küldetésüknek tekintik, hogy levegyék a "hályogot" a szemeinkről a mítoszok, hitek és tévhitek által bőségesen átitatott és eltorzított hobbink műszaki és művészi aspektusaival kapcsolatban. A My Reel Club nyilvános felvételein elképesztően sokat tanulhattunk a felvételkészítés hátteréről, körülményeiről, a felvételtől mint produktumtól elvárható tulajdonságokról és azok élő előadásokhoz való viszonyulásáról.
leborulok.gif
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 592

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

cables írta:
2022.10.19., szer. 08:48
Nekünk egészen más terveink vannak, mint a készülékeket árusító kereskedőknek, ránk a gazdasági válság is más hatással van, sőt én abban reménykedem, az emberek visszatérnek a valódi értékekhez, például a zenehallgatáshoz a vásárlási őrület után.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2326

Hozzászólás Szerző: cables »

fapaci írta:
2022.10.19., szer. 08:24
cables írta:
2022.10.19., szer. 07:47
Miért van olyan kevés kiállító a Hi-Fi Shown? Miért inkább külföldi kiállításokra járnak a veretes magyar audió gyártók?
Ebbe a helyzetbe nem fér bele az 1-2 milliós költség, amivel a kiállítás jár.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

istvan01 írta:
2022.10.19., szer. 07:57
begyorsult infláció, ennél is félelmetesebb Ft gyengülés, várható magyar gazdasági recesszió
A millásreggelit hallgatom éppen a Jazzyn (ez itt akár a reklám helye is lehetne). Egy webáruházas szakértő mondta most, hogy sok webshop kihagyja az idei blekfrájdéjt a gazdasági helyzet miatt. Akkor ez itt már tényleg a vég. gondolkodik.gif sad.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

cables írta:
Miért van olyan kevés kiállító a Hi-Fi Shown? Miért inkább külföldi kiállításokra járnak a veretes magyar audió gyártók?
Te miért nem állítasz ki? Bizonyára megvannak a saját válaszaid is a feltett kérdésre, de ezért leírom az enyémeket is. Pánik van a piacon, sok kereskedő a túlélésért küzd, a nyár vége óta sokuknak szinte semmilyen bevétele nincs, a vásárlók nem vásárolnak (tehát nem vásárlók). Ebbe a helyzetbe nem fér bele az 1-2 milliós költség, amivel a kiállítás jár. Magyar gyártók külföldi kiállításokon elvétve vesznek részt, de mindig van 2-3, akik bepróbálkoznak a külföldi piaccal. A többiek szép csendben gürcölnek idehaza és szépen felőrlődnek.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3527

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

cables írta:
Kiállítóknak szobánként 1.5millió Ft, továbbá a begyorsult infláció, ennél is félelmetesebb Ft gyengülés, várható magyar gazdasági recesszió miatt a magyar hifi-szórakoztató piac gyengülésére számítanak kereskedők is. Az emberek fűtésre, élelmiszerre spórolnak inkább.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

tamagaba írta:
2022.10.19., szer. 07:42
Úgy is nyitott könyv az életünk :) csak valaki kezdeményezzen lépéseket a zenehallgatási kultúra emeléséért
Ne legyünk már kütyübzik amiatt, mert szeretünk jó cuccoson zenét hallgatni
Bizonyára kiolvasható a programtervünkből, hogy pontosan ez a célunk. Én magam nagyon szomorúnak gondolom, hogy a hifizés jobbára kereskedelmi tevékenységgé, vásárlási lázzá és birtoklási élvezetté silányult mostanra. Erről próbáljuk leterelni a Show látogatóit, ha betérnek hozzánk egy kis pihenésre, bezsélgetésre, együtt gondolkodásra.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3557

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:
Mert valamiből meg is kell élni.
Csak a Marantz! :-D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2326

Hozzászólás Szerző: cables »

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

fapaci írta:
A My Reel Club rendezvényeinek sorában a hétvégi HiFi Show-n Dr. Mihalik Judit társadalomkutató zenehallgatásról szóló programjához adatokat gyűjtünk, ezért kérjük, töltsd ki ezt a kérdőívet, ezzel is segítve az előadó munkáját! A beküldők között belépőjegyeket sorsolunk ki a HiFi Show-ra. Köszi!
Úgy is nyitott könyv az életünk :) csak valaki kezdeményezzen lépéseket a zenehallgatási kultúra emeléséért
Ne legyünk már kütyübzik amiatt, mert szeretünk jó cuccoson zenét hallgatni
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

ZolaBA írta:
2022.10.19., szer. 04:23
fapaci írta:
Dr. Mihalik Judit társadalomkutató zenehallgatásról szóló programjához adatokat gyűjtünk,
Remélem nem bántalak meg a véleményemmel, de ez olyan fájdalmasan tipikus kérdéssor...
Egyetértek. Nem én állítottam össze a kérdéseket és én is megírtam a - tiedhez hasonló - fenntartásaimat. Azt a választ kaptam, hogy ez egy nagyobb kutatás előjátéka, amiben most igazából a válaszolási hajlamot mérik. Ugyanakkor tudjuk itt mindannyian, hogy a hifisták annyira speciális csoport és a tagjai annyira eltérőek, hogy általános kutatási módszerekkel nagyon nehéz mérni őket. No meg van egy - itt is sokszor megfogalmazott - szkeptikus hozzáállás a mérésekkel kapcsolatban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2022.10.19., szer. 07:49-kor.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2950

Hozzászólás Szerző: earforce »

fülelek írta:
2022.10.18., kedd 18:16
Engem pl. a sakál-metál irritál, de ez annyira nem: https://www.youtube.com/watch?v=FqJdzYY_Fas

youtu.be/KYnsgaaDEFs
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

fapaci írta:
Remélem nem bántalak meg a véleményemmel, de ez olyan fájdalmasan tipikus kérdéssor amilyenekbe sokan nem szeretünk belekerülni. A felkérdezés remekül alkalmas a tisztes korú, napi szinten komolyzenei koncertre járó budapesti keresztény értelmiség tetszőleges irányú elismerésére, miközben a maradék 99%-nak annyit jut, hogy a "pop, rock, punk, metal" egykutya, de legalább összesíthetetlen kifejtős soron magyarázkodhat, hogy azért hallgat otthon zenét, mert nincs Pink Floyd koncert bivajbasznádon.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

A My Reel Club rendezvényeinek sorában a hétvégi HiFi Show-n Dr. Mihalik Judit társadalomkutató zenehallgatásról szóló programjához adatokat gyűjtünk, ezért kérjük, töltsd ki ezt a kérdőívet, ezzel is segítve az előadó munkáját! A beküldők között belépőjegyeket sorsolunk ki a HiFi Show-ra. Köszi!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

street art rulez :napsut:
Csatolmányok
61Zb3KCqe4L.jpg
61Zb3KCqe4L.jpg (115.98 KiB) Megtekintve 1638 alkalommal

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1439

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Én úgy értettem a 95 % - ot, hogy mondjuk az elmúlt 200 évben megszületett zenék csaknem teljes egészét hangszer, hangszerek kísérték.
Vannak, pl. mint a King Singers, na, ezért nem 100 %. Ha mondjuk hozzávesszük az elmúlt 15, vagy akárhány év szintetikus-kamu-plasztik-program-hangminta nemhangszereit, akkor mondjuk legyen 93.. Nyílván egy billentyűzettel bíró szintetizátor is hangszer.
És ez független attól, hogy én mit hallgatok. / Na, nem azt a 2%-ot./

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3557

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fülelek írta:
2022.10.18., kedd 18:16
Engem pl. a sakál-metál irritál, de ez annyira nem: https://www.youtube.com/watch?v=FqJdzYY_Fas
Nálam ő az utcai zenész favorit. Zseniális :D

youtu.be/amoewMRz7LU
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

zoli73 írta:
2022.10.18., kedd 17:27
Azt írtam, hogy szerintem. Tehát ez nem törvényszerű, és együtt sem kell vele érteni. Amúgy számtalan olyan eszköz van, ami hangot ad, vagy hangkeltésre alkalmas(pl. légkalapács, sarokcsiszoló, ütvefúró, stb.) de ezeknek a hangja a legtöbb embert irritálja, akkor még ezekkel zenéljünk? Szerintem a zene nem arra jött létre, hogy irritáljon, ha így volna akkor a hobbinkat is megehetné a fene.
Mivel ezekre a kifejezésekre nincs egzakt definíció, mindannyian csak véleményeket írunk.

Pl. a Death Metal műfaj egyik fő funkciója szerintem az irritálás, ettől még zene. Az üstdobot nem gondolok nagyon barátságos hangú eszköznek, mégis jó ideje a szimfonikus zenekarok elfogadott hangszere. Nem kell olyan mereven kezelni ezeket a kategóriákat, mert mindig találunk ellenpéldát.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Páran meglepődnének, hogy elektronikus kütyükkel miket lehet összehozni.
aztán,kontra példának vegyük pl.Steve Reich "Music for 18 musicians " féle szerzeményét (az eredetire gondolok,nem a remix változatára )

https://www.youtube.com/watch?v=ILpCKQlDmhc

biztos vagyok benne,hogy egy jó pár ember hajlamos volt benézni,és csak pislogott,amikor elolvasták a kisérőszövegben,hogy nemamplifikált hangszerek+emberi énekhang keveréke az egész.. ;) ...ha ma Bach élne,min játszaná el a közismert "Toccata and fugue in D minor"-t ?...lehet a Metallica,AC/DC valahol,vlmelyik sarokban sirnának mint kis gyerekek.. :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5244

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”