Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

József1960 írta:
2022.12.19., hétf. 19:38
dixie-chicken írta:
2022.12.19., hétf. 19:03
kazisok,egy dolgot szeretnék kérdezni,emlékeim vannak csak még amikor még magam is kazisztam,sokat mondogadták,hogy időnként,át kell tekerni,ha használod,ha nem,mert veszit a mágnesezési túlajdonságábol a szallag..egy mondjuk ma 40 éves NOS kazi,aranyáron megvásárolva,befektetési kincstárbol elővéve,ezt hogy birja ,tehnikailag ?...kérdem,mert van valahol még 35-40db videókazim,zenével hi-fi üzemmodban rögzitve,nincsenek használva vagy 20 éve.. lehet körül kéne néznem a hi-fi videómagnók környékén egy kicsit,a lőtéri kutya sem foglaklkozik már velük,és olcsóak :D
szalagoknál,inkább az átmásolódási jelenség szokott előfordulni. Hifi videó magnók FM rendszerben rögzítenek, és az alap frekvencia nagyságrendekkel a hallható tartomány felett van,így (szerintem) nem okozhat problémát.
köszi,jah,igazad van... :smile53:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 124

Hozzászólás Szerző: József1960 »

dixie-chicken írta:
2022.12.19., hétf. 19:03
kazisok,egy dolgot szeretnék kérdezni,emlékeim vannak csak még amikor még magam is kazisztam,sokat mondogadták,hogy időnként,át kell tekerni,ha használod,ha nem,mert veszit a mágnesezési túlajdonságábol a szallag..egy mondjuk ma 40 éves NOS kazi,aranyáron megvásárolva,befektetési kincstárbol elővéve,ezt hogy birja ,tehnikailag ?...kérdem,mert van valahol még 35-40db videókazim,zenével hi-fi üzemmodban rögzitve,nincsenek használva vagy 20 éve.. lehet körül kéne néznem a hi-fi videómagnók környékén egy kicsit,a lőtéri kutya sem foglaklkozik már velük,és olcsóak :D
szalagoknál,inkább az átmásolódási jelenség szokott előfordulni. Hifi videó magnók FM rendszerben rögzítenek, és az alap frekvencia nagyságrendekkel a hallható tartomány felett van,így (szerintem) nem okozhat problémát.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 591

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Nekem nincs formátum prioritásom. Mindenevő vagyok. Egyedül a hálózati meg internetes meg PC-s lejátszók maradtak ki. Nem azért mert fenntartásaim vannak, hanem mert egyszerűen nem került képbe. LP, CD, kazetta, szalag (sőt szallag ! :D ) nekem bőven elég. No meg a rádió, már ha van noormális rádió adás. Ja! És a rádióba beletartozik a lavóros rádió is, mert azt is hallgatok, bár elég keveset. (Astra 19.2E-n ami jön.)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9243

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

new_dualcs5000 írta:
2022.12.19., hétf. 16:52
...az látszik, hogy a 30-40 éves kazikra is nagy a kereslet.

Az sem véletlen, hogy míg a CD lejátszókkal, hálózatiakkal Dunát lehet rekeszteni, addig a komolyabb kazettások pillanatok alatt kelnek el, nem kis pénzért...
Nem sírom vissza a kazettás korszakot. Igazából eddig a legrosszabb “formátum”, amit valaha használtam. Pár éve, a hibátlanra rendbetett szíjcserélt deckemet is elajándékoztam az összes kazettával együtt.
Egyedül a Walkman-es éveimre tekintek vissza nosztalgiával, de ennyi.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: pjm »

new_dualcs5000 írta:
2022.12.19., hétf. 16:52

Az sem véletlen, hogy míg a CD lejátszókkal, hálózatiakkal Dunát lehet rekeszteni, addig a komolyabb kazettások pillanatok alatt kelnek el, nem kis pénzért...
Persze, hogy nem véletlen. A CD játszók épp most kopnak ki. A kazettásokért már régebbre kell nyúlni. ;)

new_dualcs5000
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: new_dualcs5000 »

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Tctronic írta:
2022.12.19., hétf. 16:34
new_dualcs5000 írta:
2022.12.19., hétf. 16:22
Teccik vagy nem, ezeknek ilyen ára van...

(Van barátom, aki kazettában - nem vas- de metal- tartja a megtakarítását, jobban fial, mint az otépé)
Az árat elfogadom (mást úgysem tehetek), de akkor inkább úgy kérdem, milyen észszerű magyarázata van a magas árnak? Ezek szerint van rá ekkora kereslet?
Hurrá majdnem 300 darab kazettám van (plusz a műsorosok) annak kb. fele króm és metál (hevimetál :D ), de van kb. 10 darab bontatlan is.
Vagy a megtakarítás bontatlan kazettát takar?

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2749

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

new_dualcs5000 írta:
2022.12.19., hétf. 16:22

(Van barátom, aki kazettában - nem vas- de metal- tartja a megtakarítását, jobban fial, mint az otépé)
Az árat elfogadom (mást úgysem tehetek), de akkor inkább úgy kérdem, milyen észszerű magyarázata van a magas árnak? Ezek szerint van rá ekkora kereslet?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

new_dualcs5000
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: new_dualcs5000 »

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Tctronic írta:
2022.12.19., hétf. 15:59
Amikor már azt hittem, hogy semmin sem szalad fel a szemöldököm akkor itt van ez. Tudom, ami ritka az drága, már megjelenésükkor is bitang drágák voltak, de csak egy letűnt korszakhoz tartoznak. Egyáltalán a minőségük nem romlott azóta?
Mondjuk ez Japánból van, de az európai árak sem gyengék.

https://www.ebay.com/itm/313582055971?h ... R6iP-62lYQ
Csak hogy még kicsit feljebb húzhasd :D

https://apro.hifipiac.hu/category-table ... -ma,108568

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2749

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Amikor már azt hittem, hogy semmin sem szalad fel a szemöldököm akkor itt van ez. Tudom, ami ritka az drága, már megjelenésükkor is bitang drágák voltak, de csak egy letűnt korszakhoz tartoznak. Egyáltalán a minőségük nem romlott azóta?
Mondjuk ez Japánból van, de az európai árak sem gyengék.

https://www.ebay.com/itm/313582055971?h ... R6iP-62lYQ
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: audioline »

ANDS írta:
2022.12.18., vas. 14:21
robi20064 írta:
2022.12.17., szomb. 20:51
fererencz írta:
2022.12.17., szomb. 20:35

Itt vannak a példák, vissza sem kell lapozni. Utolsó írásaim is erről szólnak.
Egyszerűen írd le, hová akarsz kilyukadni.
Tőled még továbbra sem kaptam meg azt, ami az ellenkezőjét igazolná.
….
..
Az eredeti hozzaszolasnal sem azt irta Andras hogy NINCS kulonbseg a ket fules kozott, hanem azt hogy a Panasonic-al is elvezni tudja az iPad/YT-bol kapott hangot.
Köszi Robi, látom Te érted a kérdésem, a problémát, hogy én mit nem értek….

Szóval, arra szeretnék rájönni, hogy:
Egyszer fejleszteni kellett a fejhallgatós láncomat, mert az erősítő nem volt elég jó, aztán a fejhallgató nem volt elég jó, aztán persze kellett egy jobb dac. Így régóta elégedetten hallgatom a fejes rendszert, Teac VRDS futómű, Esoteric D70 dac, Vio v281- es erősítő, Meze Empyrien fejes.
Máskor meg elalvás előtt kényelmi szempontok által vezérelve, ipad, you tube videok, fejes kimenetre rádugtam a Mezet, úgy is jól szólt. Persze féltem a fejest, hogy ha elalszom benne és ráfekszem, stb., szóval akkor elealvás előtt inkább a Panasonic 010 fejessel hallgatom, abban nyugodtan elalszom, azt nem féltem.

A hangban van különbség, azt hallom. Nyilván elég jelentős a különbség, az egyik fejes 3000 Ft, a másik 3000 Euro volt. Azt nem értem, hogy régebben egy hifishow után hazamentem, és egy hétig nem tudtam a saját cuccom hallgatni, annyira zavart a különbség.
A különbséget most is hallom, csak nem zavar, hogy egy mp3 szintű you tube videot hallgatok egy 3000 Ft- os fejessel, a nagyságrendekkel jobb lánc hallgatása után egy nappal, és miért nem zavar, miért nincs hiányérzetem? Ennek mi lehet az oka? Érzelmi, hangulati, vagy fáradtság, vagy mit gondoltok?
YT kapcsán megjegyezném, képpel együtt "jobb" a hang. Ha látjuk is a zenészeket, komplexebb az agyi feldolgozás, nő az élmény faktor.
.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 893

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Témánál maradva, egy érdekes írást ajánlottak figyelmembe, érdekesség az összefoglaló 5. pontjában:
http://archimago.blogspot.com/2021/08/s ... fiers.html

Apropó! Streaming szolgáltatós topikban ajánlottak egy jó kis tesztet. Mindenki jó eredménnyel elvégezte, aki a gyengén hallók táborába sorolt?? gondolkodik.gif
Nem szotkam hibázni.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

:fekverohog:
denesdr írta:
2022.12.18., vas. 09:14
ZolaBA írta:
2022.12.18., vas. 06:10
fererencz írta:
2022.12.17., szomb. 21:25
Az itt a probléma, hogy "gáz" leírni, ha valahol nem hallunk (elég nagy) különbséget,
Bemész egy kocsmába...
Ha simán csak nem iszol, nincs semmi.
Ha azt mondod te most nem iszol az még mindig nem gáz.
De ha azzal jössz elő, hogy neked nincs szükséged alkoholra, hogy jól érezd magad.... Na az már gáz... ;)

De ez még mindig nem probléma!
Mert a probléma csak két féle lehet... Ami törvénysértő... és amit nem "sz*runk" le, vagy értünk meg.

Bocs. Remélem megértesz (!) :D
Jó a hasonlat, de nem tökéletes, mivel ez is csak egy hasonlat. :napsut: Szerintem itt inkább olyasmiről van szó, hogy valaki azzal jön a kocsmában, hogy a Guinness-szel sokkal jobb a beb@szottság érzése, mint a Heineken-nel és az előbbi nem véletlenül sokkal drágább ebből a szempontból. Erre nyilván fognak jönni pro és kontra érvek, attól függően, hogy ki mit preferál. :D De nyilván ez sem egy tökéletes hasonlat, mert olyan nincs. ;) :smile49:
Elnézést az off-ért! :)
:fekverohog:
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

supravox írta:
2022.12.18., vas. 18:14
Nagyon sok koncertet a jutyubon nézek...
Nem olyan mint egy waw de élvezhető.
Akkor nem vagyok egyedül ezzel :)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5101

Hozzászólás Szerző: pärt »

A "kis" rendszerek hangja adott célra (fotelban darvadozás lefekvés előtt, munkahelyen héttér-mütymürütty, hálószobában családalapítós hangulatzenélés) alkalmasabb is lehet, mint a "nagy" rendszerek hangja. Ezekben az élethelyzetekben nem feltétlen arra vágyunk, hogy a zene istene egy korlátlan dinamikatartományú, szélessávú, maximális információtartalmú szívlapáttal hókon vágjon.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

supravox írta:
2022.12.18., vas. 18:14
denesdr írta:
2022.12.18., vas. 17:07
ANDS írta:
A különbséget most is hallom, csak nem zavar, hogy egy mp3 szintű you tube videot hallgatok egy 3000 Ft- os fejessel, a nagyságrendekkel jobb lánc hallgatása után egy nappal, és miért nem zavar, miért nincs hiányérzetem? Ennek mi lehet az oka? Érzelmi, hangulati, vagy fáradtság, vagy mit gondoltok?
Talán mert teljesen élvezhető az olcsóbb rendszeren is a hang és jól átjön a zene lényege (amiért végülis megnyomja az ember a play gombot)? Lehetne mondani fellengzősen, hogy ilyen az amikor zenét hallgat az ember és nem a hifi lánc összetevőin agyal.
Egyébként a YT-t nem érdemes lenézni, nem mp3 minőséget használ már régóta, (persze az mp3 is tud bőven jó lenni) és inkább a feltöltés minősége határozza meg a hangot, nem pedig a YT saját tömörítése (Opus).
Hát még vetítővel, nagy vásznon, az mindent visz számomra, tömörítés ide, vagy oda... :D
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

denesdr írta:
2022.12.18., vas. 17:07
ANDS írta:
Talán mert teljesen élvezhető az olcsóbb rendszeren is a hang és jól átjön a zene lényege (amiért végülis megnyomja az ember a play gombot)? Lehetne mondani fellengzősen, hogy ilyen az amikor zenét hallgat az ember és nem a hifi lánc összetevőin agyal.
Egyébként a YT-t nem érdemes lenézni, nem mp3 minőséget használ már régóta, (persze az mp3 is tud bőven jó lenni) és inkább a feltöltés minősége határozza meg a hangot, nem pedig a YT saját tömörítése (Opus).
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

ANDS írta:

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

ANDS írta:
robi20064 írta:
fererencz írta:

….
..
Az eredeti hozzaszolasnal sem azt irta Andras hogy NINCS kulonbseg a ket fules kozott, hanem azt hogy a Panasonic-al is elvezni tudja az iPad/YT-bol kapott hangot.

Egyszer fejleszteni kellett a fejhallgatós láncomat, mert az erősítő nem volt elég jó, aztán a fejhallgató nem volt elég jó, aztán persze kellett egy jobb dac. Így régóta elégedetten hallgatom a fejes rendszert, Teac VRDS futómű, Esoteric D70 dac, Vio v281- es erősítő, Meze Empyrien fejes.
Máskor meg elalvás előtt kényelmi szempontok által vezérelve, ipad, you tube videok, fejes kimenetre rádugtam a Mezet, úgy is jól szólt. Persze féltem a fejest, hogy ha elalszom benne és ráfekszem, stb., szóval akkor elealvás előtt inkább a Panasonic 010 fejessel hallgatom, abban nyugodtan elalszom, azt nem féltem.

A hangban van különbség, azt hallom. Nyilván elég jelentős a különbség, az egyik fejes 3000 Ft, a másik 3000 Euro volt. Azt nem értem, hogy régebben egy hifishow után hazamentem, és egy hétig nem tudtam a saját cuccom hallgatni, annyira zavart a különbség.
Én arra gondolok, hogy ennek a kisebbik felállásnak is egy kerek egész a hangja a maga nemében. Nincs semmi kiugró hibája, kiegyenlített, és szerethető a megszólalás, ezért élvezhető. Szerintem ez lehet az oka.
Onnan gondolom, mért én ugyanígy vagyok a másodrendszeremmel. Jpw sonata, AI Alto-val, egy Dune a forrás, és hálószobában ágyból hallgatva, esti hangulatban, totál élvezhető, még hiányérzetem sincsen. Pedig nyilván semmiben meg sem közelíti a fő rendszert, (meg annak azért kevés is lenne, hogy délutánonként odaszögezzen a fotelbe) , de az említett okok miatt, működik a dolog :)
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

ANDS írta:

Bocsánat, hogy belegondoltam valami mást és úgy hivatkoztam rá!
Nem szotkam hibázni.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 792

Hozzászólás Szerző: ANDS »

robi20064 írta:
fererencz írta:
wittao írta:
2022.12.17., szomb. 20:22

Peldat kertem toled, mi az az 1x aru cucc, amit 10x aruval hasonlitva nem hallasz kulonbseget. En semmit nem allitottam, csak kerdeztem a te allitasodra…
….
..

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

ZolaBA írta:
fererencz írta:
2022.12.17., szomb. 21:25
Az itt a probléma, hogy "gáz" leírni, ha valahol nem hallunk (elég nagy) különbséget,
Bemész egy kocsmába...
De ha azzal jössz elő, hogy neked nincs szükséged alkoholra, hogy jól érezd magad.... Na az már gáz... ;)

Mert a probléma csak két féle lehet... Ami törvénysértő... és amit nem "sz*runk" le, vagy értünk meg.

Jó a hasonlat, de nem tökéletes, mivel ez is csak egy hasonlat. :napsut: Szerintem itt inkább olyasmiről van szó, hogy valaki azzal jön a kocsmában, hogy a Guinness-szel sokkal jobb a beb@szottság érzése, mint a Heineken-nel és az előbbi nem véletlenül sokkal drágább ebből a szempontból. Erre nyilván fognak jönni pro és kontra érvek, attól függően, hogy ki mit preferál. :D De nyilván ez sem egy tökéletes hasonlat, mert olyan nincs. ;) :smile49:
Elnézést az off-ért! :)

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

ZolaBA írta:
Bemész egy kocsmába...

Tetszik a hasonlat. Jogos. Én kérek elnézést, a kocsma minden törzsvendégétől, vagy bárkitől, akit sértettem!
Nem szotkam hibázni.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”