Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5995

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fapaci írta:
2022.12.23., pén. 23:38
ANDS írta:
2022.12.23., pén. 22:32
Pedig van egy klassz 20 wattos Kustom basszusfejem meg egy Precisionom (nem nem Fender, csak Squier) azzal szoktam néha rendre utasítani, csak az macerás, mert be kell kötni, fel kell rakni a dögnehéz basszuskombót a szekrény tetejére (hogy szokja a kiképzést) és jáccani is kell rajta. Igaz olyankor leginkább csak csutkó hangerőn az E húrt (legmélyebb kb. 42.5 hz) szoktam tök erőből tépni...
Kulturált megoldás. Na de akkor basszus erősítő, vagy kombó? Bár a 20 W mindkettőnél eléggé fura lenne.
Ha 20w és basszus, akkor valószínűleg kombó (bár az elején tényleg fejet emleget, ráadásul “dögnehéz” és “fel kell rakni a szekrény tetejére”, és az is lehet, hogy 200 w-ot akart írni, csak elgépelte), de miért is “lenne” fura a 20W “mindkettőnél”?

Tessék pl:
https://www.muziker.hu/kustom-kxb20?gcl ... 5pEALw_wcB

(nekem volt 20W-os kis Roland Cube-om, simán lehet vele büntetni /főleg egy panel társasházban/; az egyetlen máig megmaradt gitárerősítőm pedig egy Yamaha THR10 gyakorlóerősítő, ami picike mérete eleenére lakásban képes durván leordítani a fejedet, pedig csak 10 W-os… lehet, hogy a gitárerősítőknél nem úgy “mérik” a wattokat, mint a hifiben?)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ANDS írta:
2022.12.23., pén. 22:32
Pedig van egy klassz 20 wattos Kustom basszusfejem meg egy Precisionom (nem nem Fender, csak Squier) azzal szoktam néha rendre utasítani, csak az macerás, mert be kell kötni, fel kell rakni a dögnehéz basszuskombót a szekrény tetejére (hogy szokja a kiképzést) és jáccani is kell rajta. Igaz olyankor leginkább csak csutkó hangerőn az E húrt (legmélyebb kb. 42.5 hz) szoktam tök erőből tépni...
Kulturált megoldás. Na de akkor basszus erősítő, vagy kombó? Bár a 20 W mindkettőnél eléggé fura lenne.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Snipi írta:
2022.12.21., szer. 13:21
fererencz írta:
2022.12.21., szer. 13:12
Snipi írta:
2022.12.21., szer. 13:02

Szomorú vagyok.
Pedig úgy bíztam benne, hogyha más nem akkor legalább a Bartók rádió.
Pedig ezek az élő közvetítések olyan jól szólnak.
Ez előrevetít amúgy egy másik szomorú dolgot : semmi értelme jó minőségű (mondjuk valami szép nagy régi csöves) tunert venni, mert úgyis gagyi mp3-at tudunk vele csak fogni. sad.gif
Szerintem meg, amíg nem tudtál róla, elégedetten hallgattad, mert mégis csak jó, megfelelő a minősége. Tehát nyugodtan lehet venni egy jó rádiót. :napsut:
Van jó rádióm hála istennek. Nem is egy. Van több is, de ami tényleg jó az kettő.
Egy régi nagy Technics monstrum, és egy Yamaha (most típusszámot nem tudok) De a Denon TU-valahányasom se rossz.
De ha jó a minősége akkor megnyugodtam. Igaz főként csak háttérként hallgatom, főleg a kö..g felső szomszéd egész napos zajongásának az elnyomása céljából ...
Pedig van egy klassz 20 wattos Kustom basszusfejem meg egy Precisionom (nem nem Fender, csak Squier) azzal szoktam néha rendre utasítani, csak az macerás, mert be kell kötni, fel kell rakni a dögnehéz basszuskombót a szekrény tetejére (hogy szokja a kiképzést) és jáccani is kell rajta. Igaz olyankor leginkább csak csutkó hangerőn az E húrt (legmélyebb kb. 42.5 hz) szoktam tök erőből tépni ... 36_1_11.gif 31_1_21.gif
Az úgy "szok" segíteni ...
Nem lenne egyszerűbb őt megkérni, hogy csendesebben legyen?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2751

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Aztán, hogy részemről ne csak a szokásos "vetítés" menjen :smile29: beteszek egy fotót a jelenleg hallgatott rendszerről.

- REL Precedent FM mono tube tuner
- Stax SRA-3S mod. hybrid tube headphones amplifier
- Stax SR-X MK3 electrostatic headphones
TJ.
Csatolmányok
REL Precedent and Stax SRA-3S + SR-X MK3.jpg
REL Precedent and Stax SRA-3S + SR-X MK3.jpg (1.09 MiB) Megtekintve 2040 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2751

Hozzászólás Szerző: tunerman »

fapaci írta:
2022.12.21., szer. 18:35
Snipi írta:
Szomorú vagyok. Pedig úgy bíztam benne, hogyha más nem akkor legalább a Bartók rádió. Pedig ezek az élő közvetítések olyan jól szólnak. Ez előrevetít amúgy egy másik szomorú dolgot : semmi értelme jó minőségű (mondjuk valami szép nagy régi csöves) tunert venni, mert úgyis gagyi mp3-at tudunk vele csak fogni. sad.gif
Kissé félreérted a helyzetet, attól tartok. Az MPEG család nem azonos az MP3 kódolással, talán érdemes ennek utána nézned, ha már érdekel a téma. Ha eddig jó minőségűnek hallottad az élő közvetítéseket, akkor az talán azt is jelenti, hogy az MPEG tömörítés messze nem olyan rossz, mint néhányan gondolják. Bízom benne, továbbra is a füledre hallgatsz, nem az előítéleteidre.
Valójában a dolog úgy történik, hogy az adás oldalon folyamatos (mai szakzsargonban mondva) modernizálás megy, ami be nem ismert hangzásminőség romlással jár :smile51:
A vételi oldalon ezt ismét folyamatos minőségi javítással lehetne valamiképpen kompenzálni, hogy legalább a szintentartás megmaradjon leborulok.gif
TJ.
Csatolmányok
Sequerra_FM1_wood.jpg
Sequerra_FM1_wood.jpg (23.25 KiB) Megtekintve 2077 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Próbálok nem előítéletes lenni, csak sajna nem mindig sikerül néhány nagy csalódás miatt. Az egyik ilyen volt a már általam emlegetett Klassik Rádió jelentős hangminőség romlása amikor átálltak digit sugárzásra.
Azt tudom, hogy az MPEG jobb minőséget ad mint egy - akár 320-as - mp3, és már hallottam, hogy már minden adás digitálisan megy. (Spóroljunk elvtársak kerül amibe kerül.) De azért azt valahol csak szét kell bontani analóg FM (AM stb.) hangra, hogy a mi nem digitális ráidóink is tudják fogni. Különben ma már csak a digitális vevők működnének, ahogy a TV-nél van.
Az hogy a jelküldést a toronyig meg digitalizálva, tömörítve küldik sajnálatos, de hát mint írtam a pééz az nagy úr. Azért annyi jó van a dologban, ha legalább a forrás (a stúdióban) nem valami gagyi médialejátszó vagy számítógép vagy hasonló, hanem mondjuk ne adj isten CD, magnó vagy lemezjátszó. Ilyen tekintetben még lehet bízni a Bartókban?
Bocsánat a "gagyi" médialejátszó és számítógép esetén nem voltam pontos : úgy gondoltam, hogy ilyen eszközről szóló valami végtelenségig tömörített valami. Mert ha onnan valami .flac-ot vagy nagy felbontású digit file-t játszanak le az rendben van.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Snipi írta:
Szomorú vagyok. Pedig úgy bíztam benne, hogyha más nem akkor legalább a Bartók rádió. Pedig ezek az élő közvetítések olyan jól szólnak. Ez előrevetít amúgy egy másik szomorú dolgot : semmi értelme jó minőségű (mondjuk valami szép nagy régi csöves) tunert venni, mert úgyis gagyi mp3-at tudunk vele csak fogni. sad.gif
Kissé félreérted a helyzetet, attól tartok. Az MPEG család nem azonos az MP3 kódolással, talán érdemes ennek utána nézned, ha már érdekel a téma. Ha eddig jó minőségűnek hallottad az élő közvetítéseket, akkor az talán azt is jelenti, hogy az MPEG tömörítés messze nem olyan rossz, mint néhányan gondolják. Bízom benne, továbbra is a füledre hallgatsz, nem az előítéleteidre.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 880

Hozzászólás Szerző: fererencz »

A véletlen ismét elénk tárta, hogyan is működünk valójában. :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

fererencz írta:
2022.12.21., szer. 13:12
Snipi írta:

Szomorú vagyok.
Ez előrevetít amúgy egy másik szomorú dolgot : semmi értelme jó minőségű (mondjuk valami szép nagy régi csöves) tunert venni, mert úgyis gagyi mp3-at tudunk vele csak fogni. sad.gif
Szerintem meg, amíg nem tudtál róla, elégedetten hallgattad, mert mégis csak jó, megfelelő a minősége. Tehát nyugodtan lehet venni egy jó rádiót. :napsut:
Van jó rádióm hála istennek. Nem is egy. Van több is, de ami tényleg jó az kettő.
Egy régi nagy Technics monstrum, és egy Yamaha (most típusszámot nem tudok) De a Denon TU-valahányasom se rossz.
De ha jó a minősége akkor megnyugodtam. Igaz főként csak háttérként hallgatom, főleg a kö..g felső szomszéd egész napos zajongásának az elnyomása céljából ...
Pedig van egy klassz 20 wattos Kustom basszusfejem meg egy Precisionom (nem nem Fender, csak Squier) azzal szoktam néha rendre utasítani, csak az macerás, mert be kell kötni, fel kell rakni a dögnehéz basszuskombót a szekrény tetejére (hogy szokja a kiképzést) és jáccani is kell rajta. Igaz olyankor leginkább csak csutkó hangerőn az E húrt (legmélyebb kb. 42.5 hz) szoktam tök erőből tépni ... 36_1_11.gif 31_1_21.gif
Az úgy "szok" segíteni ...

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Snipi írta:

Szomorú vagyok.
Nem szotkam hibázni.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

fapaci írta:
2022.12.21., szer. 09:43
Snipi írta:
2022.12.20., kedd 15:07
A Bartók talán (mondom : talán) az egyetlen olyan rádió ahol még nem számítógépről mp3-at adnak, hanem tényleg "rendes" felvételeket sugároznak. (Legalább is ebben az illúzióban ringatom magam :D )
A broadcast rádió stúdiók sok éve MPEG2 tömörítést alkalmaznak a műsorgyártásnál, bejátszásnál és a sugárzásnál is. Ez érvényes az élő közvetítésekre is, a külső helyszín és a stúdió, illetve a stúdió és az adóállomás között is MPEG tömörítésű digitális kommunikáció zajlik.
Szomorú vagyok.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2677

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Vinkler írta:
2022.12.20., kedd 22:15
new_dualcs5000 írta:
2022.12.20., kedd 14:20
Ok.
Belátom felesleges beleszállni, mint kb. az LP vs CD vs stream vs stb. ezerszer kitárgyaltakba...

Van, aki szerint vmiért egy analóg (értsd kazettára felvett) anyag jobban hallgatható (nem jobban szól), mint a digit forrás, amiről felvetted.

Én mostanság hanyagolom a CD100-ast , Lumint, sőt néha még az LP-t is.
Főleg kazettákat hallgatok nagy megelégedéssel...
Javaslom, tegyetek egy próbát ti is!

" mindenki úgy élvez, ahogy tud" ---H.Zs.
CD kills the MC industry. ;)
na,na na.. :D pár hónapja vlmelyik LP-ém belső tokján fel volt "pingálva" ez...jót mosolyogtam rajta..személyszerint nem zavar,csak úgy érzem nem kis hájp van most mögötte manapság...a folyamatra ebayezgető kollégám hivta fel a figyelmemet,talán még az év elején-aki nem is hifista,csak szeret kupeckedni,az mutatott rémisztő árakat NOS kazikra :offtopic:
Csatolmányok
220px-Home_taping_is_killing_music.png
220px-Home_taping_is_killing_music.png (18.64 KiB) Megtekintve 2159 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3488

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Egy érdekes hangsugárzó komparálás, amiben két neves berylliumos hangsugárzót lehet hallani váltogatva korrekt rendszerből, mikrofonnal felvéve. Ki melyiket preferálja, és miért?
/amit én tapasztaltam, számít az is, min, mivel hallgatjuk vissza/
A youtube zene hang m4a, 192kbit. /AAC 44khz/
https://www.youtube.com/watch?v=Y7xJjesFGKk

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

istvan01 írta:
2022.12.21., szer. 11:29

"Aber wie gesagt, nur bei perfekt gemachten Aufnahmen und davon gibt es leider viel zu wenige."
""De ahogy mondtam, csak tökéletesen elkészített felvételekkel, és sajnos túl kevés van belőlük."

A hatalmas és tiszteletre méltó 40-50éve kitartó magas szakmai szintű DIY építkezés mégis csak beleütközött egy kemény falba.
Fura is nekem, hogy sokan hallás alapján olyan rendszert válogatnak össze, amin minden zene jól szól. Én meg elindítom a "hűdejólszól a rendszeremen" zenét, amit ajánl valaki, aztán vérzik a fülem a magasaktól. Utána meg olyan (valami mást hallgatva), mintha pokrócot dobtam volna a dobozokra...
Nem szotkam hibázni.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3488

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

BLX írta:
2022.12.20., kedd 23:39
Mint érdekesség gondoltam megosztom: az osztrák hifi fórumon futottam bele, az egyik fő tag otthoni DIY rendszerei:

http://www.hifiaktiv.at/private-anlage-historie/
"Aber wie gesagt, nur bei perfekt gemachten Aufnahmen und davon gibt es leider viel zu wenige."
""De ahogy mondtam, csak tökéletesen elkészített felvételekkel, és sajnos túl kevés van belőlük."

A hatalmas és tiszteletre méltó 40-50éve kitartó magas szakmai szintű DIY építkezés mégis csak beleütközött egy kemény falba.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Snipi írta:
A Bartók talán (mondom : talán) az egyetlen olyan rádió ahol még nem számítógépről mp3-at adnak, hanem tényleg "rendes" felvételeket sugároznak. (Legalább is ebben az illúzióban ringatom magam :D )
A broadcast rádió stúdiók sok éve MPEG2 tömörítést alkalmaznak a műsorgyártásnál, bejátszásnál és a sugárzásnál is. Ez érvényes az élő közvetítésekre is, a külső helyszín és a stúdió, illetve a stúdió és az adóállomás között is MPEG tömörítésű digitális kommunikáció zajlik.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2721

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

cables írta:
2022.12.21., szer. 07:56
....

Köszönjük a megosztást! Engem nagyon szokott zavarni, hogy azzal vádolnak embereket, hogy nem a zene érdekli őket, hanem a hangok, a rendszerük hangzása. De látva ezt a történetet itt nekem is az jutott eszembe, hogy kolléga élete a hang csiszolgatásáról szól.
Mindannyian akik itt vagyunk a jobb hangot keressük. Valaki megtalálja nagyon hamar, valaki egy idő után átmenetileg, valaki elengedte, valaki belefáradt, "feladta", de én személy szerint szeretem az ilyen jó értelemben vett fanatikusokat. Az ilyenek viszik előre szerintem az audio "kultúrát".
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

supravox írta:
2022.12.21., szer. 07:20
Snipi írta:
Másik kérdésre válaszolva hogy hogyan szerzek be új zenéket tök egyszerű : nézem a Bartók Rádió műsorát, és ha olyan van akkor felveszem. (Pl. Újévi koncerteket évek óta felveszem, vagy a Márványteremből élőben közvetített koncerteket ha olyan zene amit szeretek stb ... )
Pl. ezek a Márványtermi felvételek kurv@ jól szólnak :D
A Tilos-on sem mp3-ról mennek a zenék.
Legalábbis jelentős része.
Illetve a Jazzy is tud normálisan szólni.
Sajnos nálam egyik sem fogható. Egyetlen helyi adó van, de is elég gagyi.
Szóval a Bartókon, és a műholdon fogható rádiókon kívül más nincs. Sajnos a műholdas rádióadók, amióta 2014-ben beszüntették az analóg sugárzást óriási minőségromláson mentek keresztül. Mai napig őrzök régen, a Klassik Rádióból felvett szalagokat (orsós magnó) amikor még analóg volt az adás, hát még ma is elámulok, hogy azok anno hogyan szóltak. A mai Klassik Rádió (digitális) a közelében sincs.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Hozzászólás Szerző: cables »

BLX írta:
2022.12.20., kedd 23:39
Mint érdekesség gondoltam megosztom: az osztrák hifi fórumon futottam bele, az egyik fő tag otthoni DIY rendszerei:
...
Köszönjük a megosztást! Engem nagyon szokott zavarni, hogy azzal vádolnak embereket, hogy nem a zene érdekli őket, hanem a hangok, a rendszerük hangzása. De látva ezt a történetet itt nekem is az jutott eszembe, hogy kolléga élete a hang csiszolgatásáról szól.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2517

Hozzászólás Szerző: supravox »

Snipi írta:
Másik kérdésre válaszolva hogy hogyan szerzek be új zenéket tök egyszerű : nézem a Bartók Rádió műsorát, és ha olyan van akkor felveszem. (Pl. Újévi koncerteket évek óta felveszem, vagy a Márványteremből élőben közvetített koncerteket ha olyan zene amit szeretek stb ... )
Pl. ezek a Márványtermi felvételek kurv@ jól szólnak :D
A Tilos-on sem mp3-ról mennek a zenék.
Legalábbis jelentős része.
Illetve a Jazzy is tud normálisan szólni.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5995

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Snipi írta:
viewtopic.php?p=2493852#p2493852
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

http://www.hifiaktiv.at/private-anlage-historie/

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

A CD-t meg legyőzte a "Lossy". :D
Nem szotkam hibázni.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

new_dualcs5000 írta:
Ok.
Belátom felesleges beleszállni, mint kb. az LP vs CD vs stream vs stb. ezerszer kitárgyaltakba...

Van, aki szerint vmiért egy analóg (értsd kazettára felvett) anyag jobban hallgatható (nem jobban szól), mint a digit forrás, amiről felvetted.

CD kills the MC industry. ;)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

new_dualcs5000 írta:
Ok.

Én már túl vagyok e próbán.
Fiatalon minden a kazetták, a deckkek körűl forgott, bolondúltam értük.
Aztán a formatum egyre jobban a hátterbe szorúlt, elsorvadt, kb. 15 éve már nincs magnóm sem.
Aztán úgy 3 éve jött egy fellángolás, a "próba"! Vettem egy jó magnót, egy olyat, ami fiatalon csak vágyálom volt, de a varázs nagyon hamar elmúlt. Néhány hét után már be sem kapcsoltam, talán ha 3 hónapig volt meg.
Azóta már a kazettáimat is eladtam.
Annyira okafogyottá vált, hogy az egykor csodált, vágyott csúcs dekkek ma már meg sem dobogtatják a szívem, nálam ez a formatum, ez a korszak végleg lezárult.
A mai magnó, és NOS kazetta árak, számomra értelmezhetetlenek, már-már komikusak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”