A HM erősítőn van pre-out a frontoknak, a kinézett sztereón meg van main in, szóval ez a verzió működhet, de a bajom az, hogy mi van akkor, ha nincs a sztereón átkapcsolási lehetőség? Tehát nem tudom kiválasztani, hogy a integrált vagy szeparált formában üzemeljen-e.
Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy a pre-out és main in jumper felszámolásával (mivel a main in-be menne a HM-ről a frontok pre-outja) szeparálom egymástól a sztereón belül az elő- és végerősítőt, tehát a sztereó erősítőre kötött forrás jele nem fog eljutni a végerősítő elemig...
Hogy lehetne ezt megoldani?
(Tudom, pl. a fenti megoldás helyett a korábban írt Dynavox hangfalváltó opcióval, de az elég drága kütyü, főleg, ha hozzáteszem a hangfalkábelezési többletigényt a bekötéséhez, úh még gyúrogatnám kicsit az egyéb lehetőségeket...)
Gondoltam egy RCA átkapcsoló kütyüs verzióra, amivel választásom szerint "állítanám helyre" a jumpert, vagy választanám le, és engedném a sztereó erősítőre a HM ről a jelet. Egy ilyet találtam: https://hqnedis.hu/en-us/product/connec ... -abs-black
De őszintén szólva, nem szívesen iktatnék be egy ilyet a jel útjába, nem tűnik minőségi cuccnak, de nem tudom... Vélemény?
Aszpirin írta: ↑2023.01.25., szer. 19:30Vannak integrált erősítők, amelyeknek van “HT bypass” inputja (több lehetséges neve van ennek a bemenetnek, amel “megkerüli” az erősítő előfokát) és az ugyanugy választható, mint a többi, “előfokos” bemenet. Ez a megoldás kulcsa, valamint az, hogy a HM-erősítődöln legyen a frontokhoz tartozó “pre out” is (ez nem feltétlenül adott minden HM-erősítőn).
Szóval, a megoldás:
- a HM erősítő frontokhoz tartozó pre outjjait rákötöd a sztereó erősítő HT bemeneteire
- a frontok mennek a sztereó erőlködő hangfalkimeneteire, az összes többi marad a HM-erősítő hangfalkimenetein
- a moziforrásokat (BD-lejátszó, okostévé (e)ARC HDMI ki/bemenetét, mozistreamert, stb.)a HM-erősítőre kötöd
- a zeneforrásokat (CD-lejátszó, phono, zenestreamer, DAC stb) a sztereo-erősítő bemeneteire kötöd
- a HM-erősítőn, bekapcsolt és HT inputra tett sztereó erősítővel együtt elvégzel egy kalibrációt a megfelelő hangerő- és fázisbeállítasokhoz
- ha zenét akarsz hallgatni, csak a sztereó erősítőt kapcsolod be, és kiválasztod a zeneforrás. A ha gerőt a sztereó erősítővel szabályozod
- ha mozizni akarsz, mindkét erősítőt bekapcsolod, a sztereó erősítőt HT bemenetre állítod, a HM erősítőn pedig a megfelelő moziforrást választod ki. A hangerőt a HM-erősítőn szabályozod.