Pontosítom kérdésemet, kérésemet: az újságírós tesztekre nem vagyok kíváncsi, csak magán tapasztalatokra...gomolalaci írta: ↑2023.02.03., pén. 20:57Sokáig latolgattam hová, melyik fórumba tegyem fel a kérdést, mivel ez egy minden az egyben készülék.
A témában szereplő készüléke van-e valakinek, vagy hallota-e már, és milyen vélemény alakult ki róla?
A ,,teszteket" hagyjuk, azokra nem vagyok kíváncsi....
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Advance Acoustic Paris Myconnect 150
A gondolkodás nem megerőltető...
-
- Fórumlakó
Advance Acoustic Paris Myconnect 150
Sokáig latolgattam hová, melyik fórumba tegyem fel a kérdést, mivel ez egy minden az egyben készülék.
A témában szereplő készüléke van-e valakinek, vagy hallota-e már, és milyen vélemény alakult ki róla?
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
Re: Általában a hifiről
De igaz a fordítottja is.-CB- írta: ↑2023.02.03., pén. 18:32Sztem esélyteken errefelé kurrens cikkeket jó áron vásárban venni. Hazánkban a vásár azt jelenti, hogy rád sózzák a sz@rt drágán...Tctronic írta: ↑2023.02.03., pén. 17:31Közelebb nem tud valaki hasonlóan nagy "vásárt"?
https://www.audiojumble.co.uk/
Legutóbb a börzén szembesültem ezzel. Minőségi áru nem is volt.
Ha jó minőségű dolgot árulsz reális áron, azt meg drágálják...
Ha nem ismerik akkor azért, ha igen, akkor még azért...
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
Közelebbi országokra gondoltam. Mondjuk Német.o. Itthon nagyon sok a lomis cucc.-CB- írta: ↑2023.02.03., pén. 18:32Sztem esélyteken errefelé kurrens cikkeket jó áron vásárban venni. Hazánkban a vásár azt jelenti, hogy rád sózzák a sz@rt drágán...Tctronic írta: ↑2023.02.03., pén. 17:31Közelebb nem tud valaki hasonlóan nagy "vásárt"?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1211
Sztem esélyteken errefelé kurrens cikkeket jó áron vásárban venni. Hazánkban a vásár azt jelenti, hogy rád sózzák a sz@rt drágán...Tctronic írta: ↑2023.02.03., pén. 17:31Közelebb nem tud valaki hasonlóan nagy "vásárt"?
- Tctronic
- Beköltözött
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4997
A hónap mondata.

-
- Fórumlakó
Gratulálok! Ebben az írásban (NEM postban, és nem appban, hanem alkalmazásban) egy író ,,veszettt" el Benned!fapaci írta: ↑2023.01.28., szomb. 19:24Örkény István elégedetten csettintene és írna egy újabb egyperces novellát az esetről, de szerintem Rejtő Jenő is ki tudna hozni belőle valamit. Látni is vélem már magam előtt a szereplőket egy távoli tengeren hánykolódó, jobb időket is látott kalózhajó áporodott kantinjában:
1. Az újonc kadét, aki lelkes/kényszeres kommunikátor, bárkivel bármiről hajlandó csevegni. Még a palacsinta sütésről is, amiről a tántoríthatatlan szoknyapecér hírében álló hajószakács szerint halovány fogalma sincs.
2. Az öreg morgós fedélzetmester, aki civilben nyugdíjas műszaki ellenőr és bármilyen technikai eszközről el tudja mondani, miért is totálisan elcseszett az egész konstrukció.
3. A sötét tekintetű fegyvermester, aki egyébként hobbiterrorista és bármit bárhol felrobbant a szent alaszkai dzsihádra (ismert nevén SZAD) hivatkozva.
4. A csendes vitorlamester, akit gyerekkorában tévedésből jedi kiképzésre küldtek. Lézerkardját évekkel ezelőtt elcserélte egy High-End tápkábelre az ecseri piacon, fegyverzet hiányában rövid mondatokkal utasítja rendre az aktuális balfékeket.
5. A tudálékos okostojás, aki az árbóckosárból nézelődve próbál valami vicces tanulságot tákolni az esetből, pedig tudja most is, hogy kussban kellene maradnia.
És a legénység kéttucatnyi szemlélődő tagja, akik fejüket rázva visszavonulnak szűk kabinjaikba az 50-es évekből származó, karcos LP-ket hallgatni.
A háttérben évtizedes ételszag és olcsó rum illata terjeng, a túlkoros hajótest recsegése és néhány őszinte fingás hallatszik.

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10995
- Kapcsolat:
Örkény István elégedetten csettintene és írna egy újabb egyperces novellát az esetről, de szerintem Rejtő Jenő is ki tudna hozni belőle valamit. Látni is vélem már magam előtt a szereplőket egy távoli tengeren hánykolódó, jobb időket is látott kalózhajó áporodott kantinjában:
1. Az újonc kadét, aki lelkes/kényszeres kommunikátor, bárkivel bármiről hajlandó csevegni. Még a palacsinta sütésről is, amiről a tántoríthatatlan szoknyapecér hírében álló hajószakács szerint halovány fogalma sincs.
2. Az öreg morgós fedélzetmester, aki civilben nyugdíjas műszaki ellenőr és bármilyen technikai eszközről el tudja mondani, miért is totálisan elcseszett az egész konstrukció.
3. A sötét tekintetű fegyvermester, aki egyébként hobbiterrorista és bármit bárhol felrobbant a szent alaszkai dzsihádra (ismert nevén SZAD) hivatkozva.
4. A csendes vitorlamester, akit gyerekkorában tévedésből jedi kiképzésre küldtek. Lézerkardját évekkel ezelőtt elcserélte egy High-End tápkábelre az ecseri piacon, fegyverzet hiányában rövid mondatokkal utasítja rendre az aktuális balfékeket.
5. A tudálékos okostojás, aki az árbóckosárból nézelődve próbál valami vicces tanulságot tákolni az esetből, pedig tudja most is, hogy kussban kellene maradnia.
És a legénység kéttucatnyi szemlélődő tagja, akik fejüket rázva visszavonulnak szűk kabinjaikba az 50-es évekből származó, karcos LP-ket hallgatni.
A háttérben évtizedes ételszag és olcsó rum illata terjeng, a túlkoros hajótest recsegése és néhány őszinte fingás hallatszik.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Nagyon sokféle oka lehet. Szerintem a leggyakoribb az, amit írtam, a rosszul pozicionált WiFi router. Lehet rosszul működő router vagy switch is. Lehet rosszul konfigurált router. Lehet hibás kábel (ez is nagyon gyakori szerintem). És persze a streamer maga is lehet hibás, ezt ne akarjuk kizárni. Lehetnek más felhasználók, pl. internetes játékokat játszó fiatal családtag, de lehet a WiFi-kapcsolatodat "lopó", és azon intenzív bittorrentezést ("fájlmegosztást") folytató szomszéd vagy egyéb behatoló, lassíthatnak a routerekbe befészkelődő ún man-in-the middle támadások is /de ennek sokkal veszélyesebb következményei lehetnek, mint az akadozó zene/ - hogy ne csak a "jóhiszemű" hibákat említsem. Ha számítógépen fut a streaming, okozhatja a háttérben futó jó- vagy rosszhiszemű folyamat is.
Az is lehet - bár ez ritkán fordul elő, de nálam évekkel ezelőtt a Qobuz-nál alighanem ez okozta az akadáozást - hogy egy internetes algerincvonal a szűk keresztmetszet, ami a zenestreaming-szolgáltató és a streamered közötti kapcsolatban érintett, és nem lehet biztosítani a két pont közötti kapcsolathoz szükséges folyamatos sávszélességet. Ilyenkor azt tapasztalod, hogy "minden egyéb" jó megy, csak az adott streaming szolgáltató akadozik. Ez Magyarországon pl. a Tidal vonatkozásában nagyjából kizárható.
Ezek a hirtelen eszembe jutó dolgok. Kismillió egyéb is lehet, ami most nem jut eszembe...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
---
Aszpirin!
Köszi az alapos választ! Akkor már csak egy kérdésem maradt: Mi okozza az esetek - ahogy írod - 99%-ában a kimaradásokat?
----
Aszpirin!
Köszi az alapos választ! Akkor már csak egy kérdésem maradt: Mi okozza az esetek - ahogy írod - 99%-ában a kimaradásokat?
----
Persze. Külön GSM modem, mobilnet a streamernek.cables írta: ↑2023.01.28., szomb. 09:42----
Ha visszatérhetünk a topic címhez a konyhából lenne egy kérdésem. Azt talán mindenki tudja - remélem - hogy a villamos hálózat minősége nagyon változó lakásonként. Az is közismert, hogy ennek meglehetősen nagy hatása van az audió rendszerek hangminőségére. Azt viszont egy tegnapi hozzám írt levélből tudtam meg, hogy az Internet hálózat minősége is durván eltérhet. Szó szerint idéznék a levélből: "... a drága streameremet eladtam, mert nálunk nagyon gyenge az internet sokszor akadozott, laggolt a zene."
A villamos hálózat hibái ellen lehet védekezni pl. tápgenerátorral, az Internet problémák ellen van hatékony védekezés? Egyáltalán mennyire egyedi a levélíró problémája, vagy sokan vannak hasonló helyzetben?
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Az internet hálózat egyik tulajdonsága az elméleti sávszélesség (Mbps-ben mérve), másik a látencia. Ezt a két értéket az internet-kapcsolat vonatkozásában pl. az Ookla SpeedTest alkalmazásával vagy számítógépen a speedtest.net oldal felkeresésével, majd a lehető legközelebbi szerver kiválasztásával elég jól be lehet mérni (a browser-alkalmazás nagy sebességeknél rossz értékeket tud produkálni a HTML5 alkalmazás sebessége és saját látenciája miatt, ezért én számítógépre is javaslom a natív app letöltését.cables írta: ↑2023.01.28., szomb. 09:42----
Ha visszatérhetünk a topic címhez a konyhából lenne egy kérdésem. Azt talán mindenki tudja - remélem - hogy a villamos hálózat minősége nagyon változó lakásonként. Az is közismert, hogy ennek meglehetősen nagy hatása van az audió rendszerek hangminőségére. Azt viszont egy tegnapi hozzám írt levélből tudtam meg, hogy az Internet hálózat minősége is durván eltérhet. Szó szerint idéznék a levélből: "... a drága streameremet eladtam, mert nálunk nagyon gyenge az internet sokszor akadozott, laggolt a zene."
A villamos hálózat hibái ellen lehet védekezni pl. tápgenerátorral, az Internet problémák ellen van hatékony védekezés? Egyáltalán mennyire egyedi a levélíró problémája, vagy sokan vannak hasonló helyzetben?
Ha a sávszélesség nem elég, akkor "laggolhat" a zene, de "sima" zene-streamingre nem kell nagy sávszélesség. Csak hogy értsd: a streaming-szolgáltatók FLAC-be tömörített maximális 24/192 felbontású zenéjéhez elég 11 Mbps. Magyarországon egy kormányzati direktíva miatt mindenhol elvileg mára már legalább 30 Mbps elérhető kell legyen így vagy úgy. Azért elvileg, mert TUDOM, hogy sajnos nem mindenhol van ez meg.
Az lehet egyébként a régi DSL hálózatokon, hogy a településen a DSL elosztószekrény messze van a felhasználótól, és a hosszú kábelen a jel minősége jelentősen tud romolni, de ez olyan történet, amit a szolgáltatónak meg kell oldania - nálam is volt ilyen jelentős jelromlás még a DSL-es "időkben", de ez azt jelentette anno, hogy a a faluban elvileg elérhető 50 Mbps-ből hozzám már maximum 20-22 Mbps jött el - ez egyébként ha hiszed, ha nem, már a Netflix 4k + Atmos minőségére is elég volt. Igen komolyak a tömörítési algoritmusok, amiket a streaming szolgáltatók használnak (veszteségmentes zeneszolgáltatás esetében ez FLAC szinte mindenhol. Apple Music-nál pedig ALAC).
Ami inkább jellemző, hogy az emberek WiFi-n csatlakoznak a hálózatra, de a WiFi router /adóegység/ a házon belül nagyon szerencsétlen helyre van téve, és a vevő pozícióig éles szögben árnyékolhat több fal is. A jóbarátomnál ez (volt) a helyzet, az 500 Mbps körüli duplex kommunikációs sebessségre képes router a vételi helyen 7-8 Mbps-es sávbszélességet és 100ms fölötti ping-látenciát "produkált"!!! Ez óriási jelveszteség házon belül. Ezt persze a jóember érzékelheti úgy is, hogy "szar az internet" .
Ha viszont kábelen (koaxon, DSL-en vagy optikán) ma olyan az internet minősége, hogy akadozik egy streaming szolgáltatás, akkor mindenképp a szolgáltatóhoz kell fordulni, és ha nem lép, akkor tovább vinni a panaszt hivatalos szervek felé.
Én tehát az akadozó zene miatt biztosan nem a streamer eladásával kezdtem volna - bár nem tudom, mi az előzménye a történetnek.
A hosszú kérdésre a válasz: mint minden technikai dolog, egy internet-kapcsolatnál is előfordulhat, hogy rossz. De ha annyira rossz, hogy ez okoza a zenestreaming akadozását (az esetek 99%-ában nem ez okozza), akkor azt a szolgáltató - szerintem - hibaként kell kezelje, mert valóban valami technikai bibi lehet a háttérben, szolgáltatói oldalon.
Just my two pence (vagyis ez persze egy vélemény, nem ex-cathedra tényközlés).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Találtam is hirtelenjében egy oldalt, ahol az ilyen sztereo erősítőket listázzák folyamatosan frissítve a cuccot. Belinkelem, hátha vki másnak is hasznos lehet.
http://www.audiophile.no/en/articles-te ... ssor-input
http://www.audiophile.no/en/articles-te ... ssor-input
papmacska írta: ↑2023.01.28., szomb. 10:03Köszi, valóban félreértettem, de most már vágom, mire gondoltál. Valóban igen praktikus fícsör lenne a számomra.![]()
Aszpirin írta: ↑2023.01.27., pén. 17:42Nem érted jól, nem erre gondoltam.
Le is írtam. Pl. az én erősítőmön (is) van “HT” feliratú (Home Theater bypass) bemenet, ami direktbe a végfokhoz megy. Nem kell leválasztani az előfokot, és a bemenetválasztóval választhatom a HT-t, ekkor az előfok (és ezzel a hangerőszabályozás) természetesen nem működik, pontosabban működik, csak nincs a jelútban. A bemenetválasztó minden egyéb pozíciójában az előfokot is használom, ezen egyetlen kivételével.
Szerintem ilyen megoldás sokféle erősítőn létezik, többféle fantázianéven. Ha még nem vetted meg a sztereó erősítőt, akkor olyan erősítőt keress, ami rendelkezik ilyen, “home theater bypass” bemenettel is.
A HM erősítőd frontokhoz tartozó pre out kimeneteit kötöd a sztereó erősítő “HT” (vagy bárhogy is hívják) bemeneteire.
Köszi, valóban félreértettem, de most már vágom, mire gondoltál. Valóban igen praktikus fícsör lenne a számomra.

Aszpirin írta: ↑2023.01.27., pén. 17:42Nem érted jól, nem erre gondoltam.
Le is írtam. Pl. az én erősítőmön (is) van “HT” feliratú (Home Theater bypass) bemenet, ami direktbe a végfokhoz megy. Nem kell leválasztani az előfokot, és a bemenetválasztóval választhatom a HT-t, ekkor az előfok (és ezzel a hangerőszabályozás) természetesen nem működik, pontosabban működik, csak nincs a jelútban. A bemenetválasztó minden egyéb pozíciójában az előfokot is használom, ezen egyetlen kivételével.
Szerintem ilyen megoldás sokféle erősítőn létezik, többféle fantázianéven. Ha még nem vetted meg a sztereó erősítőt, akkor olyan erősítőt keress, ami rendelkezik ilyen, “home theater bypass” bemenettel is.
A HM erősítőd frontokhoz tartozó pre out kimeneteit kötöd a sztereó erősítő “HT” (vagy bárhogy is hívják) bemeneteire.
----
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2669
a Deep Purple élvezete nem felbontás kérdése,az vagy az ereidben csörgedezik genetikailag,vagy nem,a hifi ebben nem tud segiteni...csak jó sok Hush, Black Night,Child in time,Smoke on the water legyen grillezésnél/bográcsozásnál Paranoid társaságábanfülelek írta: ↑2023.01.27., pén. 22:23Sajnos a palacsinta képekről kiderül, hogy nem jó az alapanyag. Nem elég friss a tojás, és a cukor mennyisége nem megfelelő. A liszt se biztos, hogy a kellő minőségű, persze látszik, hogy a vacakabb palacsintasütő még rátesz egy lapáttal, de a jobbikban sincs jó palacsinta. Értem én, hogy van, aki bármilyen (nem szénné égett)palacsintát megeszik, mert lényeg az édes töltelék, meg hogy éhes, de ha analógiát keresek a hifi kapcsán, akkor hiába az egyik hangreprodukciós rendszer jobb, mint a másik, az mp3 96kB/s Deep Purple sehogy se élvezhető... Kérlek, ne sértődj meg, inkább tanulj meg rendes palacsintát sütni, sajnos több használhatatlan recept is van a neten, de van azért jó is. (https://miseenplace.blog.hu/2014/02/25/palacsinta_225 )

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Mégis volt tanulsága, hogy Alex megírta ezt - a félig poénnak szánt - postot.
Kiderült belőle, hogy miért lép le innen szép sorban mindenki.
Érdemes volt belerúgnotok, ezúton egyben gratulálok minden fotelszakácsnak!
Kiderült belőle, hogy miért lép le innen szép sorban mindenki.
Érdemes volt belerúgnotok, ezúton egyben gratulálok minden fotelszakácsnak!

De egyébként elég beszédes hozzászólás, meg kell hagyni.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 876
Nem a palacsintát volt kár megsütni, hanem ezt leírni... Gratulálok!fülelek írta: ↑2023.01.27., pén. 22:23Sajnos a palacsinta képekről kiderül, hogy nem jó az alapanyag. Nem elég friss a tojás, és a cukor mennyisége nem megfelelő. A liszt se biztos, hogy a kellő minőségű, persze látszik, hogy a vacakabb palacsintasütő még rátesz egy lapáttal, de a jobbikban sincs jó palacsinta. Értem én, hogy van, aki bármilyen (nem szénné égett)palacsintát megeszik, mert lényeg az édes töltelék, meg hogy éhes, de ha analógiát keresek a hifi kapcsán, akkor hiába az egyik hangreprodukciós rendszer jobb, mint a másik, az mp3 96kB/s Deep Purple sehogy se élvezhető... Kérlek, ne sértődj meg, inkább tanulj meg rendes palacsintát sütni, sajnos több használhatatlan recept is van a neten, de van azért jó is. (https://miseenplace.blog.hu/2014/02/25/palacsinta_225 )
De egyébként elég beszédes hozzászólás, meg kell hagyni.
Nem szotkam hibázni.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5136
Sajnos a palacsinta képekről kiderül, hogy nem jó az alapanyag. Nem elég friss a tojás, és a cukor mennyisége nem megfelelő. A liszt se biztos, hogy a kellő minőségű, persze látszik, hogy a vacakabb palacsintasütő még rátesz egy lapáttal, de a jobbikban sincs jó palacsinta. Értem én, hogy van, aki bármilyen (nem szénné égett)palacsintát megeszik, mert lényeg az édes töltelék, meg hogy éhes, de ha analógiát keresek a hifi kapcsán, akkor hiába az egyik hangreprodukciós rendszer jobb, mint a másik, az mp3 96kB/s Deep Purple sehogy se élvezhető... Kérlek, ne sértődj meg, inkább tanulj meg rendes palacsintát sütni, sajnos több használhatatlan recept is van a neten, de van azért jó is. (https://miseenplace.blog.hu/2014/02/25/palacsinta_225 )
Engedd el.Alex_Aston írta: ↑2023.01.27., pén. 21:23Válasz neked is a sütés-főzés topikban, mert itt már nagyon off lenne.SoundMania írta: ↑2023.01.27., pén. 20:41
Igazából ezzel csak annyit mutattál, hogy nem értesz a palacsintasütéshez. Már az eszközeid sem jók hozzá amivel csinálnád.
Egyéb iránt érdekes, hogy mi indokolja az ilyen fajta rossz indulatú/lekezelő reakciókat. Miközben én csak annyit akartam mondani, hogy gyakorlatilag teljesen azonos körülmények között, egy adott gyártó, két különböző terméke mennyire (látványosan) más végeredményt tud produkálni.
Talán nem véletlen, hogy sokan emiatt nem akarnak már írni ide. Az én hátamon persze fát lehet vágni, de sajna tudok nem egy-két emberről, akik pont a hasonló reakciók miatt nem akarnak (már) írni ide. Mert elvileg ez egy közösség kéne legyen, nem pedig farok méregető verseny...
Szerintem már rájöttél,hogy SM itt a legnagyobb óriási eszetlen király.
Mindenben IS.
Persze eszembe jut egy középsulis osztálytársam aki állandóan azzal pöffeszkedett,hogy hány csongrádi lányt d...ott meg.
Majd egyszer egy discoban lökdöstük,hogy kérje már fel táncolni az Őt percek óta sasoló lányt.
Na akkor derült ki,hogy még soha nem is csókolózott.
Szóval régen az ilyenre azt mondták,hogy messziről jött ember azt mond amit akar
Manapság ez az internet.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Az olcsó húsnak híg a leve felvetésed sem igaz, hisz mindkettő szarul néz ki. Az eszközök sem megfelelőek. A hifivel persze lehet 0árhuzamot vonni, csak más összefüggésben mint gondoltad, vagy gondolhattad. Minőségi termékkel is lehet rossz a végeredmény, de az opcsóbb még rosszabb, főleg ha azt sem tudják megfelelően használni/alkalmazni.
Azaz érteni kellene az olcsóhoz is meg a drágához is ahhoz, hogy minőségi élmény legyen a végén. Ide lehet tenniég azt is hogy mindenki úgy élvez ahogy tud , azaz azt eszi amit főzőtt. De azt azért be kellene látni, hogy vannak jobban hozzáértők, akik akár még olcsóbb /lenézettebb dologgal messze jobb végeredményre képesek, mint az olyanok akik csak azért főznek, hogy egyenek, nem pedig azért, hogy öröm legyen megenni is amit kifőztek. Ez az alázat még sokaknál hiányzik! Kollégám szokta momdani, hogy a nagymamája a sparhelten 2 hagymából meg 2 krumpliból olyat főzött amiből ha a mai konyhatündéreknek kellene dolgozni éhenhalna az ember. Szóval igen, talán lehet felállítani a palacsinta sütésedből analógiát a hifivel, de fogadd el a kritikát is erre is, arra is.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1195
Az eredetire a válasz mivel rövid volt, tömören leírt mimdent. Hosszan is lehet persze taglalni, de a végeredmény ugyanaz. Kérdés maradt (de a viszont válaszodból leszűrhető), hogy mennyire veszed komolyan a kritikát és hajlandó/képes vagy - e átgondolni a palacsinta sütés módszereidet a fejlődés érdekében. És nem azt kérdezed, hogyan lehetne jobban csinálni, vagyis itt konkrétan miért ez lett az eredmény?! Egyrészt palacsintát nem így kell sütni. De ha már így sütöd, akkor a fizikát átgondolva egyértelmű volt az eredmény, aza hogy nem lesznek azonosak.Alex_Aston írta: ↑2023.01.27., pén. 21:23Válasz neked is a sütés-főzés topikban, mert itt már nagyon off lenne.SoundMania írta: ↑2023.01.27., pén. 20:41
Igazából ezzel csak annyit mutattál, hogy nem értesz a palacsintasütéshez. Már az eszközeid sem jók hozzá amivel csinálnád.
Egyéb iránt érdekes, hogy mi indokolja az ilyen fajta rossz indulatú/lekezelő reakciókat. Miközben én csak annyit akartam mondani, hogy gyakorlatilag teljesen azonos körülmények között, egy adott gyártó, két különböző terméke mennyire (látványosan) más végeredményt tud produkálni.
Talán nem véletlen, hogy sokan emiatt nem akarnak már írni ide. Az én hátamon persze fát lehet vágni, de sajna tudok nem egy-két emberről, akik pont a hasonló reakciók miatt nem akarnak (már) írni ide. Mert elvileg ez egy közösség kéne legyen, nem pedig farok méregető verseny...
Az olcsó húsnak híg a leve felvetésed sem igaz, hisz mindkettő szarul néz ki. Az eszközök sem megfelelőek. A hifivel persze lehet 0árhuzamot vonni, csak más összefüggésben mint gondoltad, vagy gondolhattad. Minőségi termékkel is lehet rossz a végeredmény, de az opcsóbb még rosszabb, főleg ha azt sem tudják megfelelően használni/alkalmazni.
Azaz érteni kellene az olcsóhoz is meg a drágához is ahhoz, hogy minőségi élmény legyen a végén. Ide lehet tenniég azt is hogy mindenki úgy élvez ahogy tud , azaz azt eszi amit főzőtt. De azt azért be kellene látni, hogy vannak jobban hozzáértők, akik akár még olcsóbb /lenézettebb dologgal messze jobb végeredményre képesek, mint az olyanok akik csak azért főznek, hogy egyenek, nem pedig azért, hogy öröm legyen megenni is amit kifőztek. Ez az alázat még sokaknál hiányzik! Kollégám szokta momdani, hogy a nagymamája a sparhelten 2 hagymából meg 2 krumpliból olyat főzött amiből ha a mai konyhatündéreknek kellene dolgozni éhenhalna az ember. Szóval igen, talán lehet felállítani a palacsinta sütésedből analógiát a hifivel, de fogadd el a kritikát is erre is, arra is.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3279
Válasz neked is a sütés-főzés topikban, mert itt már nagyon off lenne.SoundMania írta: ↑2023.01.27., pén. 20:41
Csak a Marantz! :-D
- Tctronic
- Beköltözött
Szerintem meg nincs rossz palacsinta