Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 790
Re: Általában a hifiről
Nálam az viszi a pálmát, mikor a benyomott magassugárzójú, szakadt, így-úgy javított membránú hangsugárzóknál írják, hogy "nem szól bele a hangba"! Persze, sőt direkt így tervezték... 

- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
A "Nagyon megvigyázott állapotú"-hoz mit szóltok?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nem dohányzó, kisállatmentes gyermek
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1210
Majd ha postáznak egy macskakapart, ne adj isten hugyozott cuccot nikotintól büzlő távirányítóval, megtanulod értékelni! Nekem volt olyan hangfalam, amit 3 hónapig szellőztettem ventilátorral, hogy elmenjen a cigivel kombinált doh szaga. Szóval nekem hívó szavak a gyermek, füst és kisállat mentesség. Kocsinál méginkább.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1210
Nekem az abszolút mélypont mikor egy finom, sérülékeny cuccot leb@sznak a kertben a betonra, ott fotózzák. Sok cucc már ettől azonnal sérül.
Meg a "fellelt" állapot. Hát baszki, kapcsold má be, hogy működik-e...
Ki mit ajánl is dobogós...
Meg a "fellelt" állapot. Hát baszki, kapcsold má be, hogy működik-e...
Ki mit ajánl is dobogós...
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
Ha már ez a téma:
-Minden mondat végén indokokatlan felkiáltójel ,szóköz helytelen használata !!!!!
-"Menő"/drága portéka, a háttérben bevetetlen ágy, foltos szőnyeg, bútoron 5mm vastag por, amit a fotózás miatt forgatott készülék lába pár helyen felszántott,....
-Önmagát műveltnek, értelmiséginek beállító, feleslegesen "sznoboskodó" eladó, de értelmes magyar mondat egy sincs a hirdetésben (nem azért, mert külfőődi).
-Minden mondat végén indokokatlan felkiáltójel ,szóköz helytelen használata !!!!!
-"Menő"/drága portéka, a háttérben bevetetlen ágy, foltos szőnyeg, bútoron 5mm vastag por, amit a fotózás miatt forgatott készülék lába pár helyen felszántott,....
-Önmagát műveltnek, értelmiséginek beállító, feleslegesen "sznoboskodó" eladó, de értelmes magyar mondat egy sincs a hirdetésben (nem azért, mert külfőődi).
Nem szotkam hibázni.
Nekem a “kedvencem” a gyermek - kisállatmentes, nem dohányzó hirdetések .... 

- zoli73
- V.I.P.
Vagy félnek tőle!Alex_Aston írta: ↑2023.02.09., csüt. 12:49Vagy egy adminban talán jobban megbízik akár a messziről jött ember is![]()

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3279
Vagy egy adminban talán jobban megbízik akár a messziről jött ember is

Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Érdekes ez a szál, de legalább új
Ha már itt tartunk, nekem a "kedvencem" az "árcsökkenés csak a hétvégén" és ami utána általában következik.
A "kizárólag"-ra: én magam is szoktam ilyeneket írni, ha nem is pontosan ezzel a szóval (de lehet). Én pl. tuti, hogy nem adok meg telefonszámot publikusan (ennek a technikai veszélyeire már korábban felhívtam a figyelmet), de privátban is csak akkor, ha komolynak tűnik az érdeklődő (igen, eldöntöm én, és egy egyszerű "küldj egy tel. számot" is pl. sok esetben nem elég nekem). Azt sem csípem, ha privátba való üzeneteket - akár vételi szándékot - publikusan jelez valaki, ezért emlékeim szerint nálam is van "érdeklődni kizárólag privát üzenetben".
Érdekes, hogy mindezek mellett még mindig mindent viszonylag rövid időn belül eladtam, amit itt az AVX-en hirdettem, nagyon kevés macerával. Valahogy hatásos volt a mogorvának ítélhető stílusom.

Ha már itt tartunk, nekem a "kedvencem" az "árcsökkenés csak a hétvégén" és ami utána általában következik.
A "kizárólag"-ra: én magam is szoktam ilyeneket írni, ha nem is pontosan ezzel a szóval (de lehet). Én pl. tuti, hogy nem adok meg telefonszámot publikusan (ennek a technikai veszélyeire már korábban felhívtam a figyelmet), de privátban is csak akkor, ha komolynak tűnik az érdeklődő (igen, eldöntöm én, és egy egyszerű "küldj egy tel. számot" is pl. sok esetben nem elég nekem). Azt sem csípem, ha privátba való üzeneteket - akár vételi szándékot - publikusan jelez valaki, ezért emlékeim szerint nálam is van "érdeklődni kizárólag privát üzenetben".
Érdekes, hogy mindezek mellett még mindig mindent viszonylag rövid időn belül eladtam, amit itt az AVX-en hirdettem, nagyon kevés macerával. Valahogy hatásos volt a mogorvának ítélhető stílusom.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
First world problem

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Igen, érthető, nem is ezért idéztem. KIZÁRÓLAG. Ezt le lehet írni pl. így is: ha lehet, légyszi telefonon keressetek. Köszönöm!trane írta: ↑2023.02.08., szer. 21:15nos, nekem pl. nincs kedvem napokig levelezgetni a legtöbb esetben úgy tűnik, pusztán időtöltésből irkáló 'vásárlók'kal, telefonon és párbeszédes formában sokkal hatékonyabban és gyorsabban lehet kommunikálni
, és ráadásul nem kerül egy vagyonba sem pár perc
- illetve mindig megkérdezem az érdeklődőt, visszahívjam-e
? akinek viszont annyija sincs/sajnálja rá a pénzét, hogy egy hívást megeresszen...
![]()

.
Olyan valószínűleg ritkán fordul elő, hogy valaki a hirdetés "marketingszövege" miatt veszi meg a hirdetés tárgyát (bár nem kizárt ez sem), viszont olyan gyakrabban lehet, hogy a leírás miatt nem történik meg az adás-vétel. Páldául, ha olyasmi van leírva a termékről, ami a képeken nem látszik stb. De az , hogy "korának megfelelő állapot" , meg hasonlók, vajon mit jelenthet? Kb csak felesleges szósaláta, mert szinte bármit jelenthet.Alex_Aston írta: ↑2023.02.08., szer. 17:56Van aki a bemutató szöveg alapján veszi meg az adott terméket, és nem az állapot/ár arány miatt, vagy azért, mert azt a terméket keresi...?
Alku nincs, nem viszem sehova, nem számítok be semmit, csak KP-re cserélem. Érdeklődni KIZÁRÓLAG... 
Szóval ha elszánt és bátor vagy, érdeklődhetsz...

Szóval ha elszánt és bátor vagy, érdeklődhetsz...

.
- zoli73
- V.I.P.
Az én kedvencem az "ár alatt eladó", és a "csak kipróbálva volt".
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3279
Van aki a bemutató szöveg alapján veszi meg az adott terméket, és nem az állapot/ár arány miatt, vagy azért, mert azt a terméket keresi...?
Csak a Marantz! :-D
A gépjármű aprók mellett azért a hifinél is fel-fel szokott tűnni a "korának megfelelő állapot".
Nálam ez a nyerő!

-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Nálam az "egy Hifi-barátom" viszi a pálmát.
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4993
"Nehéz szívvel válok meg ettől a legendától, nagyon szép élményeket szerzett." = Valós értékének duplájáért országjáró készülék lesi új áldozatát. Avagy: a jó tollú audio bloggernek nem biztos, hogy a füle is jó.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Ez pont olyan eset, mint mikor a kellő tudást nélkülöző, botcsinálta előadó közli, hogy nem szeretne belemenni a részletekbe.
- zoli73
- V.I.P.
Zsolt "fészbuk" oldalán találtam utalást egy február 12.-én tartandó hifi börzére. https://hu-hu.facebook.com/longkft/Tctronic írta: ↑2023.02.03., pén. 17:31Közelebb nem tud valaki hasonlóan nagy "vásárt"?
https://www.audiojumble.co.uk/
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Pedig mennyivel egyszerűbb volna leírni, hogy:
0=0
Ha már mindenképp evidens tényt akar valaki közölni, ez kevesebb meló.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Mostanában divatos szófordulat lett az apróban. "Aki ismeri, annak nem kell bemutatni"

.