Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8953

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

robi20064 írta:
2023.02.12., vas. 16:40

A zenei kultursznoboknak van egy archetipusa aki csak es kizarolag klasszikus es komolyzenet hallgat zenei felsobbrendusegenek hangsulyozasara.
Tényleg van ilyen! Először nem is akartam elhinni, de egyszer csak körbevettek és véres tekintettel néztek rám, amikor valami rockzenét kértem egy összejövetelen. :fekverohog:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

robi20064 írta:
2023.02.12., vas. 16:40
PgSpa írta:
2023.02.12., vas. 14:38
robi20064 írta: Ha a jobb rendszer segitett megszeretni, akkor te valojaban nem is szereted a klasszikus zenet csak alsznob lettel mert jol hangzik hogy osszekukaztal 500 LP-t ;) Fo az oszinteseg jeligere.
Bocs "Robi20064", de felháborított ez a kis beszólásod. Klasszikus zene esetében talán még nagyobb jelentősége van a hangminőségnek. Biztosan ismered a klasszikus HFM cikket:

http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM0504.HTM

Véleményem szerint nem számít, hogy az ember honnan jut el a zenéhez, lehet a hifi felől is. Egy kicsit én is így indultam anno, és több ismerősömet, barátomat innen indulva fertőztem meg a klasszikus zene szeretetével. Bárcsak lenne kis hazánkban sok ilyen "álsznob" (bocs, az milyen? vagy sznob, vagy nem sznob), aki az ötszáz LP-ből egy-kettőt meg is hallgat...
A zenei kultursznoboknak van egy archetipusa aki csak es kizarolag klasszikus es komolyzenet hallgat zenei felsobbrendusegenek hangsulyozasara. Az alsznob ennel is rosszabb, o valojaban nem rajong egyik fentebb emlitett mufajert sem, viszont a kulvilag szamara szeretne az elobb emlitett kultursznob korhoz valo tartozasat LP-k gyujtesevel alatamasztani.

Nyilvan paran majd kezzel-labbal hadakozni fognak hogy ok Bach-al fekszenek es kelnek, akik meg valoban, azoknak ez nem lesz inge amit magukra vennenek.

Soha egyetlen zenei mufajt sem kedveltem meg jobban csak mert jobb rendszeren volt alkalmam hallgatni. Vagy hallgattam Sokolon is vagy irritalt ultrahajenden is.
S az hova sorolható, aki Dj mixalbumot is hallgat LP-n, hájend renszeren?

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1336

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Robi, csak ennyire futja az elmédből, hogy azt feltételezed, hogy csak azért " kukázik " valaki össze 500 klasszikus lemezt, hogy elmondhassa ?
Kinek ? Pl. neked ?
Engem nem háborított fel a benyögésed - kösz PgSpa - csak :fekverohog:

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

robi20064 írta: Ha a jobb rendszer segitett megszeretni, akkor te valojaban nem is szereted a klasszikus zenet csak alsznob lettel mert jol hangzik hogy osszekukaztal 500 LP-t ;) Fo az oszinteseg jeligere.
Bocs "Robi20064", de felháborított ez a kis beszólásod. Klasszikus zene esetében talán még nagyobb jelentősége van a hangminőségnek. Biztosan ismered a klasszikus HFM cikket:

http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM0504.HTM

Véleményem szerint nem számít, hogy az ember honnan jut el a zenéhez, lehet a hifi felől is. Egy kicsit én is így indultam anno, és több ismerősömet, barátomat innen indulva fertőztem meg a klasszikus zene szeretetével. Bárcsak lenne kis hazánkban sok ilyen "álsznob" (bocs, az milyen? vagy sznob, vagy nem sznob), aki az ötszáz LP-ből egy-kettőt meg is hallgat...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Balage84 írta:
2023.02.12., vas. 14:19
vkz írta:
2023.02.12., vas. 11:09
Vinkler írta:
2023.02.12., vas. 09:32
Rudibá’ felvetette pár napja, hogy egy-egy jobb hangú rendszer után napokig nincs kedve otthon zenét hallgatni, mert a jobb hang annyira benne maradt a “fülében”.
Tételezzük fel hogy van ilyen. Bár a zenehallgatás szerintem rendszer-független. A rendszer hallgatás pedig más. :smile29:
Mi lehet az oka hogy napok után megint tudja hallgatni?

A. Kiment a füléből a jobb hang.
B. Csak kényszerből.
C. Kicserélt egy nemmondjukki mit.
Szerintem sokkal fontosabb kérdés, hogy hogyan történik akkor egy kábel fejlesztése, minősítése?
Ebbe most itt ne menjünk bele, ha szabad kérnem! :smile53:

Most a jelenség érdekelni és az okok. Mert hát ahogy Alex is írta egy Ferka után is vissza tudok ülni a sajt autómba és egy bombázóval töltött vacsora után is le tudok feküdni a feleségem mellé. gondolkodik.gif

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

vkz írta:
2023.02.12., vas. 11:09
Vinkler írta:
Rudibá’ felvetette pár napja, hogy egy-egy jobb hangú rendszer után napokig nincs kedve otthon zenét hallgatni, mert a jobb hang annyira benne maradt a “fülében”.
Tételezzük fel hogy van ilyen. Bár a zenehallgatás szerintem rendszer-független. A rendszer hallgatás pedig más. :smile29:

B. Csak kényszerből.
Szerintem sokkal fontosabb kérdés, hogy hogyan történik akkor egy kábel fejlesztése, minősítése?

Rock60
Őslakos
Őslakos

Igen, Cables hozta be a témát, és én alátámasztottam.
Nem szó szerint idézem magam, de a lényeg az, hogy igen, ha hallok egy sokkal jobb rendszert, kell egy - két nap aklimatizálódni, mire ugyan olyan élvezettel tudom hallgatni a sajátomat, mint korábban. Aztán az emberi fül amúgy is ügyesen kompenzál.
Ehhez semmi köze az autórádió hangjának - amit én is hallgatok - vagy a feleségem szépségének.
Az autórádió amúgy is úgy s..r, ahogy van, az ember meg szerencsés esetben nem csereberéli rendszeresen a feleségét.
Ez egy hobbi, ahol a zene és annak hallgatását lehetővé tévő technika szorosan összefonódik. Egyik sincs a másik nélkül.
Én például klasszikus zenét csak a rendszerem egy bizonyos szintjének elérése után kezdtem el hallgatni. Mondjuk úgy, hogy a jobb hifi-rendszer segített megszeretni a klasszikus zenét.
Azóta összegyűlt belőle vagy 500 LP.
Ennek semmilyen versenyhez nincsen köze - mekkora marhaság - egyszerű fiziológia. Mint ha megautóztatnak egy Bentley - vel, kell egy kis idő, mire visszaszoksz a Daciához.
Ha valaki azt mndja, hogy nem így van, lelke rajta, én legalább nem csapom be magamat. / se /

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5980

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Vinkler írta:

Ezt már másoktól is hallottam, de bevallom velem ez még soha nem fordult elő, akkor sem, amikor nagyon szerény kis rendszerem volt.
Nem tudom mi az oka, de feltételezem valami olyasféle dolog lehet, hogy amim volt, annak mindig is tetszett a hangja. gondolkodik.gif
Ilyen bennem fel sem merült. Hányszor voltam már hallgatózáson, hallottam már az enyémnél sokkal jobban szóló rendszereket pl Viktoréknál (egyszer Te is ott voltál, ha jól emlékszem) vagy Tonyánál, meg még sorolhatnám… aztán szépen hazamentem, bekapcsoltam az enyémet, és nyugodtan meghallgattam a hallgatózáson felfedezett, számomra új zenék előadóinak albumait.

De ha úgy lenne, ahogy Cables írja, akkor gyakorlatilag nem hallgatnék autóban zenét (mert az otthoni nagy rendszerem sokkal jobban szól), sem a repülőútjaimon telefonról, stb. Ehhez képest nem csak hallgatok autóban és repülőn is, hanem kifejezetten élvezem.

Szerintem az a kisebbségnél van, amit Cables az üzenőfalon írt, nem a többségnél.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: vkz »

Vinkler írta:

B. Csak kényszerből.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3178

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Alex_Aston írta:
2023.02.12., vas. 10:20
Vinkler írta:

Ezt már másoktól is hallottam, de bevallom velem ez még soha nem fordult elő, akkor sem, amikor nagyon szerény kis rendszerem volt.
Nem tudom mi az oka, de feltételezem valami olyasféle dolog lehet, hogy amim volt, annak mindig is tetszett a hangja. gondolkodik.gif
Hol volt ez, melyik topik?
És mi az oka amúgy ennek, kiderült? És miért számíthat ez?

Ha eszek egy kiváló ételt valahol, akkor napkig nem eszem esetleg a kedves feleségem főztjét?
Ha látok az utcán egy bombanőt, akkor napokig nem kívánom meg az asszonyt otthon?

Én nem így vagyok összerakva. Én nem foglalkozom ilyenekkel.
Pl. autóban is sokkal starabbul szól a zene, mint mégis hallgatom a rádiót...
Rudi Bácsi az üzenőfalra dobta be ezt a témát, azért nem találod.

Ilyen problémával azok szembesülnek, akiknél a rendszer a fontos, és nem a zene.
Részemről ha kedvemre való a zene, szólhat akármilyen minőségben, akkor is szórakoztat.
A zene szeretete szerintem nem hangminőség kérdése, és nincs olyan hangminőségű rendszer, ami egy nem tetsző zenét, egy nem kedvelt műfajt meg tudna szerettetni velem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Nem topik volt hanem az üzenőfalon írta.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3283

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Vinkler írta:

Hol volt ez, melyik topik?
És mi az oka amúgy ennek, kiderült? És miért számíthat ez?

Ha eszek egy kiváló ételt valahol, akkor napkig nem eszem esetleg a kedves feleségem főztjét?
Ha látok az utcán egy bombanőt, akkor napokig nem kívánom meg az asszonyt otthon?

Én nem így vagyok összerakva. Én nem foglalkozom ilyenekkel.
Pl. autóban is sokkal starabbul szól a zene, mint mégis hallgatom a rádiót...
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10999
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Vinkler írta:
Attól tartok, ez azoknál fordulhat elő, akiknek a HiFi egyfajta versengést jelent.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Rock60
Őslakos
Őslakos

Persze, használtan vett cuccból ki lehet szállni kb. veszteség nélkül.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Rock60 írta:
2023.02.10., pén. 13:24
Persze, a DÍY cucc sokkal olcsóbb / lehet / mint egy ugyanolyan tudású gyári.
Az erősítőguruk állandó mondanivalója, hogy a gyári X, Y erősítő mekkora egy hulladék, a konstrukció is rossz, alkatrész sincs benne, de ami van benne az legalább mind s..r, nem jó semmire.
Ilyen értelemben egy új gyári készüléket sosem lenne szabad megvenni - hacsak nincsen valakinek kidobálni való százezrei, vagy milliói - mert csak óriási buktával lehet őket továbbadni.
A maga közegében, árában (használtan) beszerezve és továbbadva ki lehet szállni veszteség nélkül szinte bármiből. A közelfogadás, a közeg értékítélete a mérvadó. Hogy ezt csökkent hallások, tapasztalatlan vagy épp tapasztalt fülek, birkaösztönök rakják-e össze és hogy milyen alapanyagú minőségekkel, azok milyen módon való kapcsolásaival megy a buli, az már részletkérdés.
A deszkamodell tudása tényleg képes jelentősen csorbulni mire kereskedelmi dobozba kerül, de egy anyagtalan entitást sem lehet ugyebár vásárolni. Némelyik guru azon a ponton száll el a véleményével, hogy sorozatgyártásra alkalmatlan konstrukciót harsog és itt a sorozatot mint egy szükséges állapotot értem. Távolról érthető a bizalmatlanság, nincs brand, ami vezesse az érdeklődőt. Sztorik vannak és fogalmazások, mint marketing, ami vagy fals vagy nem vagy őszinte vagy nem. Holdudvarok alakulnak, nem feltétlenül teljesítményi-technikai alapon. Ezek takarják be akár teljesen a deszkamodelli igazságot.

Van, aki kiválasztva a source direct opciót megnyugszik végleg, más elvész az audiofil-mocsárban. Mocsárrá egyébként szerintem személyiségbéli defektusok képesek tenni: az ismeretek, tapasztalások növekedésével a letisztultságnak kellene fokozódnia, nem a káosznak és elégedetlenségnek. Ezek szoros összegabalyodottságba képesek kerülni a fentebb tárgyalt érvrendszerekkel, teljesen kibogozhatatlanná téve a natúr technikai valót. Aki befolyásolható az nem a saját útját rója, hiába cserélgeti a komponenseket.

Rock60
Őslakos
Őslakos

A képek.
Igen, én is elég maximalista vagyok. Csinálok egy csomó képet, ha valamit eladok.
Megfelelő hátteret keresek vagy csinálok, szerkesztem, méretezem, válogatom a képeket. Ott biztos nincsen a háttérben 20 éve porosodó porraloltó...
Tulajdonképpen magamnak is készítem. Ritkán adok el valamit, meg is szeretem minden herkentyűm és így legalább jó képeim maradnak róla.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Tctronic írta:
2023.02.10., pén. 16:35
Gyári vs. DIY. Volt jó pár gyári készülékem, van jelenleg gyári, gyári de tuningolt, DIY, hazai gyártású . Minden szegmensben vannak jó és gyenge példányok is. Ki erre esküszik ki arra. Nem törnék pálcát egyik felett sem, én csak egyet javaslok járjon mindenki nyitott füllel és tegyen próbát és utána mondjon véleményt. Ha a több hang is tetszik utána lehet ár/minőség alapján rangsorolni. Sajnos amit én jó hangnak nevezek, azt nem lehet megúszni olcsón az biztos, de viszont a drága készülékek még önmagukban nem jelentik a jó hangot. :napsut: ;)
,, a drága készülékek még önmagukban nem jelentik a jó hangot"
Valóban így van! Néhány éve egy A8-at (nem írom a gyártót) cseréltem le egy általam összeépített végfokra ami kategóriáját illetően egy D osztályú CSIM.
A gondolkodás nem megerőltető...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Nah kérem szépen volt már itt minden is! :D

MEGKÉRHETNÉM A TISZTELT PUBLIKUMOT, HOGY NYOMOKBAN LEGALÁBB TÉRJÜNK VISSZA A TÉMA CÍMÉHEZ!

:smile53:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5980

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2023.02.10., pén. 18:22
Ha mondjuk a 2009-ben nettó 1,5 millás fizumat nem emelték volna azóta, lehet nem morognék én sem... :smile29:
Persze, mert már rég otthagytad volna őket.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3283

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Tctronic írta:
2023.02.10., pén. 18:11
trane írta:
2023.02.10., pén. 17:51
dixie-chicken írta:
2023.02.10., pén. 17:46
értem én hogy "ügyesben-okosban" üzletelni qrva jó...de nézzük már meg az érem másik oldalát is,valóban,jó ez nekünk ? ;)
alkalmilag/egyénileg nyilván :smile53: - aztán lehet, érdemes lenne fölfelé is tekinteni, ahonnét a példát szolgáltatják :rolleyes: , nomeg a fizetést osztják dollar.gif > nálunk 2009 óta nem volt béremelés, pedig Ktv.-s vagyok... :yingyang: (nem köztörvényes :smile29: )
Ha vicces lennék akkor azt mondanám, hogy akkor miből élsz? De ez tényleg nem vicces.
Ha mondjuk a 2009-ben nettó 1,5 millás fizumat nem emelték volna azóta, lehet nem morognék én sem... :smile29:
Csak a Marantz! :-D

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

trane írta:
2023.02.10., pén. 17:51
dixie-chicken írta:
2023.02.10., pén. 17:46
értem én hogy "ügyesben-okosban" üzletelni qrva jó...de nézzük már meg az érem másik oldalát is,valóban,jó ez nekünk ? ;)
alkalmilag/egyénileg nyilván :smile53: - aztán lehet, érdemes lenne fölfelé is tekinteni, ahonnét a példát szolgáltatják :rolleyes: , nomeg a fizetést osztják dollar.gif > nálunk 2009 óta nem volt béremelés, pedig Ktv.-s vagyok... :yingyang: (nem köztörvényes :smile29: )
Ha vicces lennék akkor azt mondanám, hogy akkor miből élsz? De ez tényleg nem vicces.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

dixie-chicken írta:
2023.02.10., pén. 17:25

Ez is egyfajta nézőpont. Hm. És mi van akkor ha én új készüléket veszek de külföldön mert ott kisebb az Áfa? Vagy itthon veszek egy új készüléket Áfa nélkül? Talán mindkettőre van példa.

van,ez igaz..mi alapján veszel ÁFA nélkül szerkót,MO-n ?..tiszta a lelkiismerete mind a 2 oldalnak ?...tudod voltak már átvenni vadi új Shindo 300B-át a házamnál,AMG G63-sal,külföldi vásárlás volt,csak pislogtam mint a moziban..
Hosszan lehetne a fizetési kultúráról és morálról értekezni. Hogy melyik országban milyen, és miért olyan. Nálunk milyen és miért ilyen. Hogy ez mennyire függ össze az emberek jövedelmével , a történelemmel, a politikával, kultúrával, gazdasággal esetleg mással. Ez nagyon jó kis beszélgetési téma lehetne egy üveg bor mellett (ha lehetne innom), de ez természetesen nem csak a Hifi termékek vásárlására, kereskedelmére igaz hanem úgy egyébként minden termékre. De talán nem ez az emberek első gondolata amikor megkívánnak egy jó kis Hifis portékát.
Csatolmányok
kép.png
kép.png (5.39 KiB) Megtekintve 1259 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2023.02.10., pén. 17:52-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2669

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

trane írta:
2023.02.10., pén. 17:36
dixie-chicken írta:
2023.02.10., pén. 17:25
...tudod voltak már átvenni vadi új Shindo 300B-át a házamnál,AMG G63-sal,külföldi vásárlás volt,csak pislogtam mint a moziban...
ha már> érdekességként írom, meg mos'má' lehet, mer' nincs pozícióban, mégpedig hogy tőlem a Sonus Faber Signum-jaimat (viewtopic.php?f=33&t=81381&hilit=sonus+faber+signum) 2015-ben a lengyel titkosszolgálat vezetője vásárolta meg személyesen :smile52: . hát én is pislogtam :rolleyes: gondolkodik.gif
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2669

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Tctronic írta:
2023.02.10., pén. 17:06
dixie-chicken írta:
2023.02.10., pén. 16:48
Tctronic írta:
2023.02.10., pén. 16:35
Gyári vs. DIY. Volt jó pár gyári készülékem, van jelenleg gyári, gyári de tuningolt, DIY, hazai gyártású . Minden szegmensben vannak jó és gyenge példányok is. Ki erre esküszik ki arra. Nem törnék pálcát egyik felett sem, én csak egyet javaslok járjon mindenki nyitott füllel és tegyen próbát és utána mondjon véleményt. Ha a több hang is tetszik utána lehet ár/minőség alapján rangsorolni. Sajnos amit én jó hangnak nevezek, azt nem lehet megúszni olcsón az biztos, de viszont a drága készülékek még önmagukban nem jelentik a jó hangot. :napsut: ;)
igen,ez igaz,de a drága készülékek biztositanak (lehet) nyugdijat,tanároknak fizetést,orvosoknak jobb fizertést,közvilágitást kis településeken,járdát ,rendőrt aki valóban "a rend őre",akit nem lehet megvesztegetni,és vigyáz majd a családtagjaidra a Lidl környékén,és nem a "le&arom" tablettán van...

utópia,politika ? ;)
Ez is egyfajta nézőpont. Hm. És mi van akkor ha én új készüléket veszek de külföldön mert ott kisebb az Áfa? Vagy itthon veszek egy új készüléket Áfa nélkül? Talán mindkettőre van példa.
...

van,ez igaz..mi alapján veszel ÁFA nélkül szerkót,MO-n ?..tiszta a lelkiismerete mind a 2 oldalnak ?...tudod voltak már átvenni vadi új Shindo 300B-át a házamnál,AMG G63-sal,külföldi vásárlás volt,csak pislogtam mint a moziban..

welcome to the cruel world
Csatolmányok
harper_wttcw.jpg
harper_wttcw.jpg (78.89 KiB) Megtekintve 1230 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”