Tényleg van ilyen! Először nem is akartam elhinni, de egyszer csak körbevettek és véres tekintettel néztek rám, amikor valami rockzenét kértem egy összejövetelen.

Tényleg van ilyen! Először nem is akartam elhinni, de egyszer csak körbevettek és véres tekintettel néztek rám, amikor valami rockzenét kértem egy összejövetelen.
S az hova sorolható, aki Dj mixalbumot is hallgat LP-n, hájend renszeren?robi20064 írta: ↑2023.02.12., vas. 16:40A zenei kultursznoboknak van egy archetipusa aki csak es kizarolag klasszikus es komolyzenet hallgat zenei felsobbrendusegenek hangsulyozasara. Az alsznob ennel is rosszabb, o valojaban nem rajong egyik fentebb emlitett mufajert sem, viszont a kulvilag szamara szeretne az elobb emlitett kultursznob korhoz valo tartozasat LP-k gyujtesevel alatamasztani.PgSpa írta: ↑2023.02.12., vas. 14:38Bocs "Robi20064", de felháborított ez a kis beszólásod. Klasszikus zene esetében talán még nagyobb jelentősége van a hangminőségnek. Biztosan ismered a klasszikus HFM cikket:robi20064 írta: Ha a jobb rendszer segitett megszeretni, akkor te valojaban nem is szereted a klasszikus zenet csak alsznob lettel mert jol hangzik hogy osszekukaztal 500 LP-tFo az oszinteseg jeligere.
http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM0504.HTM
Véleményem szerint nem számít, hogy az ember honnan jut el a zenéhez, lehet a hifi felől is. Egy kicsit én is így indultam anno, és több ismerősömet, barátomat innen indulva fertőztem meg a klasszikus zene szeretetével. Bárcsak lenne kis hazánkban sok ilyen "álsznob" (bocs, az milyen? vagy sznob, vagy nem sznob), aki az ötszáz LP-ből egy-kettőt meg is hallgat...
Nyilvan paran majd kezzel-labbal hadakozni fognak hogy ok Bach-al fekszenek es kelnek, akik meg valoban, azoknak ez nem lesz inge amit magukra vennenek.
Soha egyetlen zenei mufajt sem kedveltem meg jobban csak mert jobb rendszeren volt alkalmam hallgatni. Vagy hallgattam Sokolon is vagy irritalt ultrahajenden is.
Bocs "Robi20064", de felháborított ez a kis beszólásod. Klasszikus zene esetében talán még nagyobb jelentősége van a hangminőségnek. Biztosan ismered a klasszikus HFM cikket:robi20064 írta: Ha a jobb rendszer segitett megszeretni, akkor te valojaban nem is szereted a klasszikus zenet csak alsznob lettel mert jol hangzik hogy osszekukaztal 500 LP-tFo az oszinteseg jeligere.
Ebbe most itt ne menjünk bele, ha szabad kérnem!Balage84 írta: ↑2023.02.12., vas. 14:19Szerintem sokkal fontosabb kérdés, hogy hogyan történik akkor egy kábel fejlesztése, minősítése?
Szerintem sokkal fontosabb kérdés, hogy hogyan történik akkor egy kábel fejlesztése, minősítése?
Ilyen bennem fel sem merült. Hányszor voltam már hallgatózáson, hallottam már az enyémnél sokkal jobban szóló rendszereket pl Viktoréknál (egyszer Te is ott voltál, ha jól emlékszem) vagy Tonyánál, meg még sorolhatnám… aztán szépen hazamentem, bekapcsoltam az enyémet, és nyugodtan meghallgattam a hallgatózáson felfedezett, számomra új zenék előadóinak albumait.Vinkler írta: ↑2023.02.12., vas. 09:32Rudibá’ felvetette pár napja, hogy egy-egy jobb hangú rendszer után napokig nincs kedve otthon zenét hallgatni, mert a jobb hang annyira benne maradt a “fülében”.
Ezt már másoktól is hallottam, de bevallom velem ez még soha nem fordult elő, akkor sem, amikor nagyon szerény kis rendszerem volt.
Nem tudom mi az oka, de feltételezem valami olyasféle dolog lehet, hogy amim volt, annak mindig is tetszett a hangja.![]()
Tételezzük fel hogy van ilyen. Bár a zenehallgatás szerintem rendszer-független. A rendszer hallgatás pedig más.
Rudi Bácsi az üzenőfalra dobta be ezt a témát, azért nem találod.Alex_Aston írta: ↑2023.02.12., vas. 10:20Hol volt ez, melyik topik?Vinkler írta: ↑2023.02.12., vas. 09:32Rudibá’ felvetette pár napja, hogy egy-egy jobb hangú rendszer után napokig nincs kedve otthon zenét hallgatni, mert a jobb hang annyira benne maradt a “fülében”.
Ezt már másoktól is hallottam, de bevallom velem ez még soha nem fordult elő, akkor sem, amikor nagyon szerény kis rendszerem volt.
Nem tudom mi az oka, de feltételezem valami olyasféle dolog lehet, hogy amim volt, annak mindig is tetszett a hangja.![]()
És mi az oka amúgy ennek, kiderült? És miért számíthat ez?
Ha eszek egy kiváló ételt valahol, akkor napkig nem eszem esetleg a kedves feleségem főztjét?
Ha látok az utcán egy bombanőt, akkor napokig nem kívánom meg az asszonyt otthon?
Én nem így vagyok összerakva. Én nem foglalkozom ilyenekkel.
Pl. autóban is sokkal starabbul szól a zene, mint mégis hallgatom a rádiót...
Hol volt ez, melyik topik?Vinkler írta: ↑2023.02.12., vas. 09:32Rudibá’ felvetette pár napja, hogy egy-egy jobb hangú rendszer után napokig nincs kedve otthon zenét hallgatni, mert a jobb hang annyira benne maradt a “fülében”.
Attól tartok, ez azoknál fordulhat elő, akiknek a HiFi egyfajta versengést jelent.
A maga közegében, árában (használtan) beszerezve és továbbadva ki lehet szállni veszteség nélkül szinte bármiből. A közelfogadás, a közeg értékítélete a mérvadó. Hogy ezt csökkent hallások, tapasztalatlan vagy épp tapasztalt fülek, birkaösztönök rakják-e össze és hogy milyen alapanyagú minőségekkel, azok milyen módon való kapcsolásaival megy a buli, az már részletkérdés.Rock60 írta: ↑2023.02.10., pén. 13:24Persze, a DÍY cucc sokkal olcsóbb / lehet / mint egy ugyanolyan tudású gyári.
Az erősítőguruk állandó mondanivalója, hogy a gyári X, Y erősítő mekkora egy hulladék, a konstrukció is rossz, alkatrész sincs benne, de ami van benne az legalább mind s..r, nem jó semmire.
Ilyen értelemben egy új gyári készüléket sosem lenne szabad megvenni - hacsak nincsen valakinek kidobálni való százezrei, vagy milliói - mert csak óriási buktával lehet őket továbbadni.
,, a drága készülékek még önmagukban nem jelentik a jó hangot"Tctronic írta: ↑2023.02.10., pén. 16:35Gyári vs. DIY. Volt jó pár gyári készülékem, van jelenleg gyári, gyári de tuningolt, DIY, hazai gyártású . Minden szegmensben vannak jó és gyenge példányok is. Ki erre esküszik ki arra. Nem törnék pálcát egyik felett sem, én csak egyet javaslok járjon mindenki nyitott füllel és tegyen próbát és utána mondjon véleményt. Ha a több hang is tetszik utána lehet ár/minőség alapján rangsorolni. Sajnos amit én jó hangnak nevezek, azt nem lehet megúszni olcsón az biztos, de viszont a drága készülékek még önmagukban nem jelentik a jó hangot.![]()
![]()
Persze, mert már rég otthagytad volna őket.Alex_Aston írta: ↑2023.02.10., pén. 18:22Ha mondjuk a 2009-ben nettó 1,5 millás fizumat nem emelték volna azóta, lehet nem morognék én sem...![]()
Ha mondjuk a 2009-ben nettó 1,5 millás fizumat nem emelték volna azóta, lehet nem morognék én sem...Tctronic írta: ↑2023.02.10., pén. 18:11Ha vicces lennék akkor azt mondanám, hogy akkor miből élsz? De ez tényleg nem vicces.trane írta: ↑2023.02.10., pén. 17:51alkalmilag/egyénileg nyilvándixie-chicken írta: ↑2023.02.10., pén. 17:46értem én hogy "ügyesben-okosban" üzletelni qrva jó...de nézzük már meg az érem másik oldalát is,valóban,jó ez nekünk ?![]()
- aztán lehet, érdemes lenne fölfelé is tekinteni, ahonnét a példát szolgáltatják
, nomeg a fizetést osztják
> nálunk 2009 óta nem volt béremelés, pedig Ktv.-s vagyok...
(nem köztörvényes
)
Ha vicces lennék akkor azt mondanám, hogy akkor miből élsz? De ez tényleg nem vicces.trane írta: ↑2023.02.10., pén. 17:51alkalmilag/egyénileg nyilvándixie-chicken írta: ↑2023.02.10., pén. 17:46értem én hogy "ügyesben-okosban" üzletelni qrva jó...de nézzük már meg az érem másik oldalát is,valóban,jó ez nekünk ?![]()
- aztán lehet, érdemes lenne fölfelé is tekinteni, ahonnét a példát szolgáltatják
, nomeg a fizetést osztják
> nálunk 2009 óta nem volt béremelés, pedig Ktv.-s vagyok...
(nem köztörvényes
)
Hosszan lehetne a fizetési kultúráról és morálról értekezni. Hogy melyik országban milyen, és miért olyan. Nálunk milyen és miért ilyen. Hogy ez mennyire függ össze az emberek jövedelmével , a történelemmel, a politikával, kultúrával, gazdasággal esetleg mással. Ez nagyon jó kis beszélgetési téma lehetne egy üveg bor mellett (ha lehetne innom), de ez természetesen nem csak a Hifi termékek vásárlására, kereskedelmére igaz hanem úgy egyébként minden termékre. De talán nem ez az emberek első gondolata amikor megkívánnak egy jó kis Hifis portékát.dixie-chicken írta: ↑2023.02.10., pén. 17:25
Ez is egyfajta nézőpont. Hm. És mi van akkor ha én új készüléket veszek de külföldön mert ott kisebb az Áfa? Vagy itthon veszek egy új készüléket Áfa nélkül? Talán mindkettőre van példa.
van,ez igaz..mi alapján veszel ÁFA nélkül szerkót,MO-n ?..tiszta a lelkiismerete mind a 2 oldalnak ?...tudod voltak már átvenni vadi új Shindo 300B-át a házamnál,AMG G63-sal,külföldi vásárlás volt,csak pislogtam mint a moziban..
értem én hogy "ügyesben-okosban" üzletelni qrva jó...de nézzük már meg az érem másik oldalát is,valóban,jó ez nekünk ?trane írta: ↑2023.02.10., pén. 17:36ha már> érdekességként írom, meg mos'má' lehet, mer' nincs pozícióban, mégpedig hogy tőlem a Sonus Faber Signum-jaimat (viewtopic.php?f=33&t=81381&hilit=sonus+faber+signum) 2015-ben a lengyel titkosszolgálat vezetője vásárolta meg személyesendixie-chicken írta: ↑2023.02.10., pén. 17:25...tudod voltak már átvenni vadi új Shindo 300B-át a házamnál,AMG G63-sal,külföldi vásárlás volt,csak pislogtam mint a moziban.... hát én is pislogtam
![]()
![]()
...Tctronic írta: ↑2023.02.10., pén. 17:06Ez is egyfajta nézőpont. Hm. És mi van akkor ha én új készüléket veszek de külföldön mert ott kisebb az Áfa? Vagy itthon veszek egy új készüléket Áfa nélkül? Talán mindkettőre van példa.dixie-chicken írta: ↑2023.02.10., pén. 16:48igen,ez igaz,de a drága készülékek biztositanak (lehet) nyugdijat,tanároknak fizetést,orvosoknak jobb fizertést,közvilágitást kis településeken,járdát ,rendőrt aki valóban "a rend őre",akit nem lehet megvesztegetni,és vigyáz majd a családtagjaidra a Lidl környékén,és nem a "le&arom" tablettán van...Tctronic írta: ↑2023.02.10., pén. 16:35Gyári vs. DIY. Volt jó pár gyári készülékem, van jelenleg gyári, gyári de tuningolt, DIY, hazai gyártású . Minden szegmensben vannak jó és gyenge példányok is. Ki erre esküszik ki arra. Nem törnék pálcát egyik felett sem, én csak egyet javaslok járjon mindenki nyitott füllel és tegyen próbát és utána mondjon véleményt. Ha a több hang is tetszik utána lehet ár/minőség alapján rangsorolni. Sajnos amit én jó hangnak nevezek, azt nem lehet megúszni olcsón az biztos, de viszont a drága készülékek még önmagukban nem jelentik a jó hangot.![]()
![]()
utópia,politika ?![]()