Csodálkoztak a dolgaidonSoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 13:02Jelenleg úgy látom egy volt csak, aki ezt értette! A többiek nem tudom mit csinálnak a mai napig.....

Csodálkoztak a dolgaidonSoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 13:02Jelenleg úgy látom egy volt csak, aki ezt értette! A többiek nem tudom mit csinálnak a mai napig.....
Feri, nem vagyok jó megfoghatatlan dolgok jellemzésében. Mit vársz konkrétan? Ha azt írom, hogy több dinamikát, akkor mi lenne a válasz? Hogy ez nem konkrét, írjam meg mennyivel többet? :)kaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 11:30Furcsa, hogy lehetetlen konkrét válaszokat kapni... az viszont elszomorító, hogy a válaszokban valahogy muszáj odaszúrni valami egyhén dehonesztálót.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 11:25Ugyan kiadókat írtam, de választhatod bármelyik lemezüket, hozzáférni eredeti kiadásban is amihez lehetne hasonlítanod.kaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:46
Sajnálom, ha nem tudod meghallgatni a mintát.
Úgy konkrétan lett volna miről beszélgetni. Amiket említettél nem konkrét beazonosítható albumok, hanem kiadók.
Beszélgethenénk mondjuk a szintén általam kiadott BJPP LP-ről is, de ha jól emlékszem, azt nem vetted meg.
De azt hittem ismered őket. Legalább párat...
Már nem veszek lemezeket csak azért, hogy megtudjam mennyire jó a hangja. Van elég és azoknak még a műsoranyaga is tetszik.
A magam részéről tehát megállapítom, hogy nem sikerült semmiféle konkrét problémát megemlíteni a kiadványok sz@rozása kapcsán.
Ez van.
Ez kivételesen jó, de sajnos több felvételed amiket elküldtél elég halk és "dinamikátlan", beszéltünk is róla telefonon annak idején
Furcsa, hogy lehetetlen konkrét válaszokat kapni... az viszont elszomorító, hogy a válaszokban valahogy muszáj odaszúrni valami egyhén dehonesztálót.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 11:25Ugyan kiadókat írtam, de választhatod bármelyik lemezüket, hozzáférni eredeti kiadásban is amihez lehetne hasonlítanod.kaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:46Sajnálom, ha nem tudod meghallgatni a mintát.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:24
Mivel csak LP-t esetleg cd-t hallgatok nem tudom mikor tudok erről bármit mondani. De ami példákat felhoztam, biztos ismered és te tudsz róluk.... Gondolom nem azt mondod, hogy mint "akvapark", hogy te sem hallod.....
Úgy konkrétan lett volna miről beszélgetni. Amiket említettél nem konkrét beazonosítható albumok, hanem kiadók.
Beszélgethenénk mondjuk a szintén általam kiadott BJPP LP-ről is, de ha jól emlékszem, azt nem vetted meg.
De azt hittem ismered őket. Legalább párat...
Már nem veszek lemezeket csak azért, hogy megtudjam mennyire jó a hangja. Van elég és azoknak még a műsoranyaga is tetszik.
Ugyan kiadókat írtam, de választhatod bármelyik lemezüket, hozzáférni eredeti kiadásban is amihez lehetne hasonlítanod.kaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:46Sajnálom, ha nem tudod meghallgatni a mintát.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:24Mivel csak LP-t esetleg cd-t hallgatok nem tudom mikor tudok erről bármit mondani. De ami példákat felhoztam, biztos ismered és te tudsz róluk.... Gondolom nem azt mondod, hogy mint "akvapark", hogy te sem hallod.....kaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:14
Én tudom, hogy szerintem hogyan kellene szólni egy az élő előadás megszólalását megőrző felvételnek, ezért is adok ki és készítek, na meg veszek ilyeneket.
Nem véletlenül írtam az előző hsz-ben, hogy kérem, konkrétan írd le mit vársz el a felvételtől, ahhoz hogy ne sz@rozd le?
Ezt például milyennek találod?
https://we.tl/t-YWDpOrc5R9
Értem. Alászolgája.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:37Azt hiszem ezek cd-n nem jelentek meg, így nem igazán hiszem hogy érdemben hozzá tudsz szólni.pjm írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:34Persze, hogy nem. 4 éve nincs lemezjátszóm. Nekem megy anélkül is a zenehallgatás.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:32
Minimális lehet.... De itt ezeknél jelentős! Ismered őket? Te sem hallod mint Akvapark?
Sajnálom, ha nem tudod meghallgatni a mintát.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:24Mivel csak LP-t esetleg cd-t hallgatok nem tudom mikor tudok erről bármit mondani. De ami példákat felhoztam, biztos ismered és te tudsz róluk.... Gondolom nem azt mondod, hogy mint "akvapark", hogy te sem hallod.....kaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:14Én tudom, hogy szerintem hogyan kellene szólni egy az élő előadás megszólalását megőrző felvételnek, ezért is adok ki és készítek, na meg veszek ilyeneket.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 09:48
Ezt most komolyan, tőlem kérdezed? Te sem tudod mitől lesz jó? Én csak annyit tudok, hogy az egyik rosszabbul szól sokkal mint a másik. Vegyünk egyszerű példákat, mint a Speakers Corner..... Vagy egy másik, kicsit szélsőségesebb talán, az Opus3 kontra Ortofon..... A kiindulópont mindegyiknél ugyanaz volt! A végeredmény jelentősen eltér.
Nem véletlenül írtam az előző hsz-ben, hogy kérem, konkrétan írd le mit vársz el a felvételtől, ahhoz hogy ne sz@rozd le?
Azt hiszem ezek cd-n nem jelentek meg, így nem igazán hiszem hogy érdemben hozzá tudsz szólni.pjm írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:34Persze, hogy nem. 4 éve nincs lemezjátszóm. Nekem megy anélkül is a zenehallgatás.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:32Minimális lehet.... De itt ezeknél jelentős! Ismered őket? Te sem hallod mint Akvapark?
Valóban nem tudtad követni! :)Shimano írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:32Hú basszus,ezt már nem tudom követni.
Eddig az volt hogy a jó kábel kiszed mindent a barázdákból,és amelyik felvétel sz@r,azt meg is mutatja,erre ma reggel meg arra ébredek hogy már azért kell a jó kábel hogy jó legyen a sz@r felvétel is,most meg már a felvételek lettek megint sz@rok.![]()
Így,valóban nehéz lehet élvezni a zenét.
Persze, hogy nem. 4 éve nincs lemezjátszóm. Nekem megy anélkül is a zenehallgatás.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:32Minimális lehet.... De itt ezeknél jelentős! Ismered őket? Te sem hallod mint Akvapark?
Mivel csak LP-t esetleg cd-t hallgatok nem tudom mikor tudok erről bármit mondani. De ami példákat felhoztam, biztos ismered és te tudsz róluk.... Gondolom nem azt mondod, hogy mint "akvapark", hogy te sem hallod.....kaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:14Én tudom, hogy szerintem hogyan kellene szólni egy az élő előadás megszólalását megőrző felvételnek, ezért is adok ki és készítek, na meg veszek ilyeneket.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 09:48Ezt most komolyan, tőlem kérdezed? Te sem tudod mitől lesz jó? Én csak annyit tudok, hogy az egyik rosszabbul szól sokkal mint a másik. Vegyünk egyszerű példákat, mint a Speakers Corner..... Vagy egy másik, kicsit szélsőségesebb talán, az Opus3 kontra Ortofon..... A kiindulópont mindegyiknél ugyanaz volt! A végeredmény jelentősen eltér.
Én tudom, hogy szerintem hogyan kellene szólni egy az élő előadás megszólalását megőrző felvételnek, ezért is adok ki és készítek, na meg veszek ilyeneket.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 09:48Ezt most komolyan, tőlem kérdezed? Te sem tudod mitől lesz jó? Én csak annyit tudok, hogy az egyik rosszabbul szól sokkal mint a másik. Vegyünk egyszerű példákat, mint a Speakers Corner..... Vagy egy másik, kicsit szélsőségesebb talán, az Opus3 kontra Ortofon..... A kiindulópont mindegyiknél ugyanaz volt! A végeredmény jelentősen eltér.kaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 09:38Definiálnád, hogy mitől lesz egy lemez jobb hangú, milyen konkrét jellemzőket kellene a produkciós folyamatok során megváltoztatni ahhoz, hogy jobbnak tartsd a felvételeket?SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 04:35
Ha te és a kollégáid tudtak volna egyenletesen jó minőséget csinálni, nem kellett volna ezeken végig menni. Szóval ismét megkérdezem, miért nem lehet jobb hangú lemezeket készíteni, amikor halljuk hogy van néhány nagyon jó? Vagyis lehetne, hiszen vannak, de kevés. Szóval nem a rendszerekben van a nagyobb baj, hanem a lemezekben...
Gondolom akkor sok más között sem nagyon hallod meg a különbséget. Ilyenekre alapoznak a lemezgyárak..... :( Jó hibatkozási alapnak is, hogy nincs is igény jobbra.... :(
Na igen. Erre szoktam mesélni, hogy anno gyakorlaton voltunk a MŰPA stúdiójában, élő közvetítésen (A Diótörő volt egyébként). Persze felvették, kérdeztük, ha keverik, milyen módon fogják? Azt mondta ott a srác: az aktuális divatnak megfelelően.
Lehetetlen. Anno a Van Damme hálózatiját (ugye több felirattal is kapható volt egy időben) is összehallgattuk többen, még a Levinson rendszer sem mutatott különbséget. Pedig még mindig mondják, hogy van. Ilyen ez a hobbi.
Ezt most komolyan, tőlem kérdezed? Te sem tudod mitől lesz jó? Én csak annyit tudok, hogy az egyik rosszabbul szól sokkal mint a másik. Vegyünk egyszerű példákat, mint a Speakers Corner..... Vagy egy másik, kicsit szélsőségesebb talán, az Opus3 kontra Ortofon..... A kiindulópont mindegyiknél ugyanaz volt! A végeredmény jelentősen eltér.kaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 09:38Definiálnád, hogy mitől lesz egy lemez jobb hangú, milyen konkrét jellemzőket kellene a produkciós folyamatok során megváltoztatni ahhoz, hogy jobbnak tartsd a felvételeket?SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 04:35Ha te és a kollégáid tudtak volna egyenletesen jó minőséget csinálni, nem kellett volna ezeken végig menni. Szóval ismét megkérdezem, miért nem lehet jobb hangú lemezeket készíteni, amikor halljuk hogy van néhány nagyon jó? Vagyis lehetne, hiszen vannak, de kevés. Szóval nem a rendszerekben van a nagyobb baj, hanem a lemezekben...Luxor Audio írta: ↑2025.01.26., vas. 22:54
Ez a topik látott már cifra dolgokat, mindig is a fórum pöcegödre volt.
Definiálnád, hogy mitől lesz egy lemez jobb hangú, milyen konkrét jellemzőket kellene a produkciós folyamatok során megváltoztatni ahhoz, hogy jobbnak tartsd a felvételeket?SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 04:35Ha te és a kollégáid tudtak volna egyenletesen jó minőséget csinálni, nem kellett volna ezeken végig menni. Szóval ismét megkérdezem, miért nem lehet jobb hangú lemezeket készíteni, amikor halljuk hogy van néhány nagyon jó? Vagyis lehetne, hiszen vannak, de kevés. Szóval nem a rendszerekben van a nagyobb baj, hanem a lemezekben...Luxor Audio írta: ↑2025.01.26., vas. 22:54Ez a topik látott már cifra dolgokat, mindig is a fórum pöcegödre volt.
Én árulom ezeket a Wiimeket, árérték arányban tényleg jók, de azért szerintem a "jó minőség" enyhén eufemizmus az esetükben.fererencz írta: ↑2025.01.22., szer. 13:08Ha nem a klasszikus hifizés a cél, szimplán csak jó minőségben szeretnél zenét hallgatni, egy félhavi fizetésből:
youtu.be/D6hfVbkBW-k
A videóban nagyon sok általános segítség is elhangzik!![]()