Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Nem tom, ki, hogy van vele, de megvan valamelyikőtökben az az élmény, hogy elmenni egy pár körre motorozni ?
Csak úgy, a motorozás kedvéért. Ha már mentünk valahova, elnyalni ott egy fagyit, aztán visszamotorozni.
Nem mennék el fagyizni sem busszal, sem gyalog, de lehet, hogy kocsival sem, pedig az kényelmesebb.
Na, így vagyok én minden forrással, ami nem LP.
Már réges - régen nem érdekel, hogy jobban, vagy rosszabbul szól, mint az egyre újabb és jobb digitális források, dacok. / Nagyon jól szól./
Nekem pár jó zene meghallgatásához elengedhetetlen járulék, az avval való pepecs, élvezem, ahogy forog a gőzgép... :rolleyes:
Szinte biztos vagyok benne, hogy sem a CD játszót, sem a streamet nem kapcsolnám be - hangminőségüktől függetlenűl - ha csak azok lennének.
Inkább egy könyv, háttérnek meg mehet a TV...

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3148
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

kaef2 írta:
2025.01.29., szer. 09:15
juliush írta:
2025.01.29., szer. 08:57
tunerman írta:
2025.01.28., kedd 20:45
Mivel egy analóg lemezjátszót aktívan hallgatóról van szó - és Ő gondolom nagyon nem akarna egy teljesen más hangzásvilágot kapni CD forrásra átkapcsolva -, ez a javaslat egy Philips CD100 Trial Run lejátszóra utalna. :smile53:
TJ.
Azt hiszem, ebben rejlik a megközelítésünkben mutatkozó alapvető eltérés.
Most már hosszú kihagyás után ismét tekinthetem magam "analóg lemezjátszót (is) aktívan hallgatónak", de ennek ellenére sohasem az LP hangzásvilágát tekintettem a digitális technika által elérendő "célnak".
De mindenkinek megvan a saját értékrendje, prioritásai, amelyet tiszteletben tartok.
Az biztos, hogy az általam hallgatott CD-játszók közül Süti példánya közelített leginkább az LP-hez, még akkor is, ha az nem a Szent Grál "Trial Run", de megkapta a V-FET tuningot, és sokszázezer forintnyi BG kondit, tehát jól reprezentálja ezt az irányt.
Viszont a korábbi posztomban idézett élményem a kamarazenei CD (NAS-ra rippelt verziójának) lejátszása hátborzongatóan közel visz a közelmúlt élő előadásokon szerzett élményeihez. Hihetetlen potenciál van akár még csak a 44kHz/16-bitben is, de amint írtam, komoly szaktudás, és tapasztalat szükséges ahhoz, hogy kiaknázzák. Ahogy az LP-nél is.
Itt van nálam egy Accuphase DP-78 sacd/cd játszó, de volt nálam korábban Metronome is.
Az Accuphase a maga idejében egy legenda volt. Tényleg egy csoda, amit tud, ahogy működik és persze, ahogy szól.

Kép

Ma megjön mellé (ha a DPD is úgy akarja) egy un Audio-GD Di24 DDC (USB-I2S, AES, SPDIF, clock generátor) átalakító és mivel van az Accuphase-nek van SPDIF bemenete így DAC-ként is ki fogom tudni próbálni a Roonnal, számítógépről is.

Eddig egyetlen streamer/DAC volt, ami odatehető az Accuphase mellé, és talán még jobban is szólt nálam, ez:

Kép
Et a Süti streamere ha jól látom?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3565

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

juliush írta:
2025.01.29., szer. 08:57
tunerman írta:
Mivel egy analóg lemezjátszót aktívan hallgatóról van szó - és Ő gondolom nagyon nem akarna egy teljesen más hangzásvilágot kapni CD forrásra átkapcsolva -, ez a javaslat egy Philips CD100 Trial Run lejátszóra utalna. :smile53:
TJ.
Most már hosszú kihagyás után ismét tekinthetem magam "analóg lemezjátszót (is) aktívan hallgatónak", de ennek ellenére sohasem az LP hangzásvilágát tekintettem a digitális technika által elérendő "célnak".
De mindenkinek megvan a saját értékrendje, prioritásai, amelyet tiszteletben tartok.
Az biztos, hogy az általam hallgatott CD-játszók közül Süti példánya közelített leginkább az LP-hez, még akkor is, ha az nem a Szent Grál "Trial Run", de megkapta a V-FET tuningot, és sokszázezer forintnyi BG kondit, tehát jól reprezentálja ezt az irányt.
Viszont a korábbi posztomban idézett élményem a kamarazenei CD (NAS-ra rippelt verziójának) lejátszása hátborzongatóan közel visz a közelmúlt élő előadásokon szerzett élményeihez. Hihetetlen potenciál van akár még csak a 44kHz/16-bitben is, de amint írtam, komoly szaktudás, és tapasztalat szükséges ahhoz, hogy kiaknázzák. Ahogy az LP-nél is.
Itt van nálam egy Accuphase DP-78 sacd/cd játszó, de volt nálam korábban Metronome is.
Az Accuphase a maga idejében egy legenda volt. Tényleg egy csoda, amit tud, ahogy működik és persze, ahogy szól.

Kép

Ma megjön mellé (ha a DPD is úgy akarja) egy un Audio-GD Di24 DDC (USB-I2S, AES, SPDIF, clock generátor) átalakító és mivel van az Accuphase-nek van SPDIF bemenete így DAC-ként is ki fogom tudni próbálni a Roonnal, számítógépről is.

Eddig egyetlen streamer/DAC volt, ami odatehető az Accuphase mellé, és talán még jobban is szólt nálam, ez:

Kép

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4015

Hozzászólás Szerző: juliush »

tunerman írta:
TJ.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

Nalam a SONY SCD1 futomu - Nakamichi 1000p dual TDA dac chipes lejatszas szuperul bevalt.
Emellett hiaba benne vannak a korban, meg mindig komoly parosnak tartom oket es imadom hallgatni, sem a futomunel, sem a dac-nal erre az architekrurara epitve nem sok jobbat csinaltak…
IMG_5676.jpeg
IMG_5676.jpeg (28.38 KiB) Megtekintve 1641 alkalommal
IMG_5675.jpeg
IMG_5675.jpeg (19.18 KiB) Megtekintve 1641 alkalommal
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2727

Hozzászólás Szerző: tunerman »

GTomi írta:
2025.01.28., kedd 20:37
tunerman írta:
2025.01.28., kedd 17:53
...Néha elmerengek azon, hogy talán kellene végre vegyek egy jobb CD játszót,...
Amennyiben az LP hangzásánál nem akarnád semmiképpen lejjebb adni, akkor csak egyetlen CD játékos jöhet szóba. :smile53:
TJ.
És az mi lenne? :)

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

tunerman írta:
2025.01.28., kedd 17:53
...Néha elmerengek azon, hogy talán kellene végre vegyek egy jobb CD játszót,...

Amennyiben az LP hangzásánál nem akarnád semmiképpen lejjebb adni, akkor csak egyetlen CD játékos jöhet szóba. :smile53:
TJ.
És az mi lenne? :)
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2025.01.28., kedd 20:10
A hivatkozott játékos hetekig vendégeskedett nálam Süti jóvoltából, és az én, illetve pár ismerősöm fülei számára bizony alulmaradt a modernebb CD/SACD lejátszó, de főleg az Exogal Comet DAC-kal szemben.
De ez egy olyan emberke személyes véleménye, aki koncertélményei alapján több realizmust vél találni a modern digitális felvételekben, feltéve persze ha a produkciós csapat is felnőtt a feladathoz.
Lásd például: viewtopic.php?p=2929341#p2929341

Én nem a süti CD lemezpörgetőjére céloztam, hanem a mellékelt fotón látható címkével rendelkezőre :smile29:
TJ.
Csatolmányok
Philips CD100 trial run No. 138.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4015

Hozzászólás Szerző: juliush »

A hivatkozott játékos hetekig vendégeskedett nálam Süti jóvoltából, és az én, illetve pár ismerősöm fülei számára bizony alulmaradt a modernebb CD/SACD lejátszó, de főleg az Exogal Comet DAC-kal szemben.
De ez egy olyan emberke személyes véleménye, aki koncertélményei alapján több realizmust vél találni a modern digitális felvételekben, feltéve persze ha a produkciós csapat is felnőtt a feladathoz.
Lásd például: viewtopic.php?p=2929341#p2929341
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

TJ.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Re: Kábelezzünk

chord_ írta:
2025.01.27., hétf. 19:44

Ha mondjuk ti, rádöbbennétek, hogy egy Monteverdi Vespro, egy Savall-féle, az mégis csak q.vajó zene, vagy mondjuk egy Il Pomo d'Oro féle Vivaldi, akkor csak álldigálnátok az LP bolt előtt, és az eladó húszadszor mondaná, hogy ezek nincsenek, és nem is voltak, és nem is lesznek, lehet szépen hazamenni.
Tehát, nekem a Furtwangler-féle kanyar még jöhet, nektek a Savall-féle kanyar, az soha.
Értem, :napsut: amit mondasz, de a helyzet az, hogy bár szeretem a klasszikus zenét, ezen a téren nem vagyok mindenevő, szakértő meg még annyira sem.
Nem fogok a kardomba dőlni, hogy az LP - n beszerezhetetlen műveket nem tudom meghallgatni, még a beszerezhetőkre sem futja sem időből, sem kapacitásból, sem semmiből.
Néha elmerengek azon, hogy talán kellene végre vegyek egy jobb CD játszót, na nem pont Vivaldi, hanem inkább a kényelem miatt, ha már a divathullámra anno nem ültem fel, de aztán mint a vizes kutya megrázom magam és fellélegzek... :yingyang:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 20:21
Milyen ku... va jó az űrhajósoknak is! :)
Meg a busmanoknak is!
Hát még a busman űrhajósnak! :)
BAT.jpg
BAT.jpg (38.11 KiB) Megtekintve 1535 alkalommal
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1182

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
Rock60 írta:
2025.01.27., hétf. 18:30

Technológiai kirekesztés ???
Ki rekeszt ki kit ?
Komolyan nem értem...Én rekesztelek ki Téged, vagy Te engem ? gondolkodik.gif

Tényeken miért kell vitázni?
Próbáltam elmagyarázni, hogy vannak garmadával felvételek, amelyek LP-n soha nem jelentek meg. Ezekből ti, LP hallgatók kimaradtok. Kizáródtok. Kirekesztődtök. Nem azért, mert nem tetszenének, hanem mert nincsenek. Nem léteznek.
Mintha állandóan a RetróRádió menne nálatok.

Visszafelé szerencsére nem igaz. Mert még gramofon-felvételt is adtak ki CD-n.

Vagyis, ha én mondjuk rádöbbennék, hogy Savall az nekem egy tévedés volt, de Furtwangler, ott az igazság, csak meg kellett érjek hozzá agyilag, nó problém, van CD felvétel elegendő. Beteszem a futóműbe, és hajrá.
Ellenben,
ha mondjuk ti, rádöbbennétek, hogy egy Monteverdi Vespro, egy Savall-féle, az mégis csak q.vajó zene, vagy mondjuk egy Il Pomo d'Oro féle Vivaldi, akkor csak álldigálnátok az LP bolt előtt, és az eladó húszadszor mondaná, hogy ezek nincsenek, és nem is voltak, és nem is lesznek, lehet szépen hazamenni.

Tehát, nekem a Furtwangler-féle kanyar még jöhet, nektek a Savall-féle kanyar, az soha.
Nem én tehetek erről, higgyétek el.
Milyen ku... va jó az űrhajósoknak is! :)
Meg a busmanoknak is!
Hát még a busman űrhajósnak! :)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

003.jpg
003.jpg (51.47 KiB) Megtekintve 1454 alkalommal

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
Rock60 írta:
Ki rekeszt ki kit ?
Próbáltam elmagyarázni, hogy vannak garmadával felvételek, amelyek LP-n soha nem jelentek meg. Ezekből ti, LP hallgatók kimaradtok. Kizáródtok. Kirekesztődtök. Nem azért, mert nem tetszenének, hanem mert nincsenek. Nem léteznek.

Vagyis, ha én mondjuk rádöbbennék, hogy Savall az nekem egy tévedés volt, de Furtwangler, ott az igazság, csak meg kellett érjek hozzá agyilag, nó problém, van CD felvétel elegendő. Beteszem a futóműbe, és hajrá.
Ellenben,
ha mondjuk ti, rádöbbennétek, hogy egy Monteverdi Vespro, egy Savall-féle, az mégis csak q.vajó zene, vagy mondjuk egy Il Pomo d'Oro féle Vivaldi, akkor csak álldigálnátok az LP bolt előtt, és az eladó húszadszor mondaná, hogy ezek nincsenek, és nem is voltak, és nem is lesznek, lehet szépen hazamenni.

Így van! A zene lényege az, hogy eljusson hozzánk, és megérintse azt, ami bennünk van – a formátum csak egy eszköz erre.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 968

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Rock60 írta:

Ki rekeszt ki kit ?

Ellenben,

Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.01.27., hétf. 17:52
Rock60 írta:
2025.01.27., hétf. 17:32
chord_ írta:
2025.01.27., hétf. 16:59

...Pl. az, hogy LP-t hallgat, a zenei ízlésünket, mármint velem, diszjunkt halmazokká teszi.
Innentől pedig bármilyen eszmecsere, gyakorlatilag bármilyen drótról, készülékről, egyebekről, teljesen és nyilvánvalóan fölösleges. Számomra.
Hiszen az a dolog, az az egy, ami miatt itt a lihegés megy, a zene, ami közös lehetne, az sem stimmel.
Úgy érted, hogy CD - t, vagy stream - et kelleni hallgatni ahhoz, hogy legyen egy közös nevező ?
Másképpen nem lehet beszélni készülékről, kábelről ?
Srry, én is LP - t hallgatok... Ez most gáz ? gondolkodik.gif
Nem gáz, nem kritika, hanem csak annyi, hogy nincs, nem lehet eszmecsere zenéről. Mármint velem. A zene pedig egy közös nevező, nem?
Azért, mert 'technológiai kirekesztés' történik nálatok. A komolyzenében bizonyosan.
Azért, mert pl. nálam nagyon kevés CD lenne, aminek az LP verzióját elő lehetne ásni valahonnan.
Példa?, hát, mondjuk Vivaldiról, akit kb. mindenki ismer, megfeneklene mindenféle eszmecsere - mert az LP-sek automatikusan kizáródnak azokból a csak CD-n megjelent felvételekből, amelyek előadói / megközelítési minősége messze meghaladja az LP-n régebben megjelent felvételeket. (hangminőségben is, szerintem.) Ez konkrétan az egész Early Music-ra igaz, és pont ez az a komolyzenei terület, ahol mesés felfutás történt a '90-es évek közepétől. Ha csak a barokkot nézzük, fantasztikus felvételek születtek.
Bach-tól emerre-felé, azt a részt én nem ismerem, de csodálkoznék, ha nem születtek volna a 30 év alatt ott is remek dolgok, csodás felvételek.

Van millió jó LP más területen, tudom, nem maradtok mezítláb, akár a komolyzenében is; amit viszont én szeretek, ott speciel nincs.
Lehet, hohy almát a körtével, nektek vagy hohy szokták mondani, de nekem ez nem gond.... Szakmailag nem értek a zenéhez, de hogy mi mennyire ragad meg azt tudom jól. És cd-ről valahogy nem tud megragadni egy Savall lemez sem. 1-1 számuk igen, de ennyi. Míg más valószínű számodra értéktelenebb dolog meg nagyonis megfog az LP-ről. Lehet ha Savall-t lp-ről tudnám hallgatni változna a helyzet, de most ez van. Annyival többet nyújt az lp, hogy azt kell hallgatnom! De ha már mimdenképp cd.... Mivel nics LP változata a Novus debreceni koncertjét muszáj cd-n hallgatnom és az pl nem annyira esik nehezemre. Vagy Hancock Miles Davis tribut lemeze. Vagy Moreira méhei sem... De te ezeket valószínű nem hallgatod. Még a hangjuk is egész tűrhető, kis aklimatizáció után....

Rock60
Őslakos
Őslakos

chord_ írta:
2025.01.27., hétf. 17:52

Nem gáz, nem kritika, hanem csak annyi, hogy nincs, nem lehet eszmecsere zenéről. Mármint velem. A zene pedig egy közös nevező, nem?
Azért, mert 'technológiai kirekesztés' történik nálatok. A komolyzenében bizonyosan.
Azért, mert pl. nálam nagyon kevés CD lenne, aminek az LP verzióját elő lehetne ásni valahonnan.
Ki rekeszt ki kit ?
Mint az állatkertben, ahol azon lehetne filozófálni, hogy a majmok vannak bezárva, vagy az emberek vannak kizárva ... :yingyang:
Mindenesetre érdekes, hogy csak most döbbentél rá, hogy nem egyforma formátumon tárolt muzsikát hallgatunk, én tudtam eddig is és nekem nem okozott problémát.
Már csak azért is tudtam, mert a többség e tekintetben a Te utadat járja, az analógot használók - bár vagyunk még egy páran - már lassan csodabogár számban mennek.

Ja, az az apróság meg pláne ne zavarjon, hogy sokan elektromos zenét, napi aktuálist és hard rock-ot hallgatnak méghozzá digitális formátumban, de a lényeg, hogy - a Te szempontodból - technológiai kirekesztés nem történik... :D :D
:kapdelm:

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2025.01.27., hétf. 17:32
chord_ írta:

...Pl. az, hogy LP-t hallgat, a zenei ízlésünket, mármint velem, diszjunkt halmazokká teszi.
Innentől pedig bármilyen eszmecsere, gyakorlatilag bármilyen drótról, készülékről, egyebekről, teljesen és nyilvánvalóan fölösleges. Számomra.
Hiszen az a dolog, az az egy, ami miatt itt a lihegés megy, a zene, ami közös lehetne, az sem stimmel.
Úgy érted, hogy CD - t, vagy stream - et kelleni hallgatni ahhoz, hogy legyen egy közös nevező ?
Példa?, hát, mondjuk Vivaldiról, akit kb. mindenki ismer, megfeneklene mindenféle eszmecsere - mert az LP-sek automatikusan kizáródnak azokból a csak CD-n megjelent felvételekből, amelyek előadói / megközelítési minősége messze meghaladja az LP-n régebben megjelent felvételeket. (hangminőségben is, szerintem.) Ez konkrétan az egész Early Music-ra igaz, és pont ez az a komolyzenei terület, ahol mesés felfutás történt a '90-es évek közepétől. Ha csak a barokkot nézzük, fantasztikus felvételek születtek.
Bach-tól emerre-felé, azt a részt én nem ismerem, de csodálkoznék, ha nem születtek volna a 30 év alatt ott is remek dolgok, csodás felvételek.

Van millió jó LP más területen, tudom, nem maradtok mezítláb, akár a komolyzenében is; amit viszont én szeretek, ott speciel nincs.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
pjm írta:
2025.01.27., hétf. 13:04
SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 13:02
Jelenleg úgy látom egy volt csak, aki ezt értette! A többiek nem tudom mit csinálnak a mai napig.....
Csodálkoztak a dolgaidon hi.gif
Ez így igaz.
Pl. az, hogy LP-t hallgat, a zenei ízlésünket, mármint velem, diszjunkt halmazokká teszi.
Hohy is érted ezt pontosan? Sosem kritizáltam senki zenei ízlését azt hiszem. A hanganyag minőségét viszont valóban. De ennek mi köze pl ahhoz, hogy Lp-t hallgatok?

Rock60
Őslakos
Őslakos

chord_ írta:

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

pjm írta:
2025.01.27., hétf. 13:04
SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 13:02
Jelenleg úgy látom egy volt csak, aki ezt értette! A többiek nem tudom mit csinálnak a mai napig.....
Csodálkoztak a dolgaidon hi.gif
Ez így igaz.
Pl. az, hogy LP-t hallgat, a zenei ízlésünket, mármint velem, diszjunkt halmazokká teszi.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3565

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 13:31
kaef2 írta:
2025.01.27., hétf. 13:16
SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 12:41

Feri, nem vagyok jó megfoghatatlan dolgok jellemzésében. Mit vársz konkrétan? Ha azt írom, hogy több dinamikát, akkor mi lenne a válasz? Hogy ez nem konkrét, írjam meg mennyivel többet? :)
Írj valami eligazítást légyszi mit vársz.
Ezért hivatkoztam a lemezek közti különbségekre, gondolván ismersz közülük párat és egyszerűbb ha hallod és érted. De nem.... Na mindegy....
Így csak olyanokat tudnék írni ami marhára nem konkrét és szerintetek szubjektív. Hogy árad a zene, meg aurája van, meg kinyílik és magától értetődőek a zenei történések, stb.... De biztos nem ilyenekre gondolsz... Ezért jobb lenne ha ismernéd amiket írtam.... Magad fogalmazhatnád meg. Hogy szakmaibb legyen.
Konkrétumot, vagyis, hogy melyik album melyik trackjében gondolod úgy, hogy valami nem jó. Hogy akit érdekel, az meghallgathassa, hogy ugyanaz-e a véleménye.

A kiadványok mindig sokféle kompromisszum összességei. A technológiából, a hordozóból adódóan és persze az aktuális divatoknak megfelelően. Az LP-k mély hangja például sokszor monosított vagy neadjisten még le is van vágva belőle 50 Hz alatt, hogy ráférjen a lemezoldalra a felvétel.

Nem a véleményeddel van bajom (és általában soha senkiével sem), csak arra szeretném a figyelmet felhívni, hogy a túlzott általánosítás nem jó. Amikor az ember azt gondolja, hogy az Ő igaza az egyetlen igazság.
De Feri, melyik lemezekről? Amiket írtam az egész lemezekre vonatkozik! Mindegy hova teszed le a tűt! Elmesélem azt is hogy a Speakers Corner az eredeti szalagokról dolgozik és minden lemeze sokkal jobb hangú mint az eredeti példányok voltak! Nem kicsit! Nagyon! Nem tudom hogy érik el, de ha ők meg tudják csinálni akkor a többi miért nem? Ez tényleg ekkora agysebészeti tudást igényel?
De ott vannak az Opus3 lemezek is, amit az Ortofonnal össze lehet vetni és nagyon nagy a javulás ott is! Az egész lemezen végig. Itt sem csak 1 trackban van valami hiba!
Teljesen más dolgokról beszélünk, Feri!
Te is a magad igazát keresed, amit itt nem sokan értenek, meg én is, amit szintén nem értenek. Nem baj, azért toljuk csak! :)
Hagyjuk. Feladtam.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2025.01.27., hétf. 13:16
SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 12:41
kaef2 írta:
2025.01.27., hétf. 11:30

Furcsa, hogy lehetetlen konkrét válaszokat kapni... az viszont elszomorító, hogy a válaszokban valahogy muszáj odaszúrni valami egyhén dehonesztálót.

A magam részéről tehát megállapítom, hogy nem sikerült semmiféle konkrét problémát megemlíteni a kiadványok sz@rozása kapcsán.

Ez van.
Feri, nem vagyok jó megfoghatatlan dolgok jellemzésében. Mit vársz konkrétan? Ha azt írom, hogy több dinamikát, akkor mi lenne a válasz? Hogy ez nem konkrét, írjam meg mennyivel többet? :)
Írj valami eligazítást légyszi mit vársz.
Ezért hivatkoztam a lemezek közti különbségekre, gondolván ismersz közülük párat és egyszerűbb ha hallod és érted. De nem.... Na mindegy....
Így csak olyanokat tudnék írni ami marhára nem konkrét és szerintetek szubjektív. Hogy árad a zene, meg aurája van, meg kinyílik és magától értetődőek a zenei történések, stb.... De biztos nem ilyenekre gondolsz... Ezért jobb lenne ha ismernéd amiket írtam.... Magad fogalmazhatnád meg. Hogy szakmaibb legyen.
Konkrétumot, vagyis, hogy melyik album melyik trackjében gondolod úgy, hogy valami nem jó. Hogy akit érdekel, az meghallgathassa, hogy ugyanaz-e a véleménye.

A kiadványok mindig sokféle kompromisszum összességei. A technológiából, a hordozóból adódóan és persze az aktuális divatoknak megfelelően. Az LP-k mély hangja például sokszor monosított vagy neadjisten még le is van vágva belőle 50 Hz alatt, hogy ráférjen a lemezoldalra a felvétel.

Nem a véleményeddel van bajom (és általában soha senkiével sem), csak arra szeretném a figyelmet felhívni, hogy a túlzott általánosítás nem jó. Amikor az ember azt gondolja, hogy az Ő igaza az egyetlen igazság.
De Feri, melyik lemezekről? Amiket írtam az egész lemezekre vonatkozik! Mindegy hova teszed le a tűt! Elmesélem azt is hogy a Speakers Corner az eredeti szalagokról dolgozik és minden lemeze sokkal jobb hangú mint az eredeti példányok voltak! Nem kicsit! Nagyon! Nem tudom hogy érik el, de ha ők meg tudják csinálni akkor a többi miért nem? Ez tényleg ekkora agysebészeti tudást igényel?
De ott vannak az Opus3 lemezek is, amit az Ortofonnal össze lehet vetni és nagyon nagy a javulás ott is! Az egész lemezen végig. Itt sem csak 1 trackban van valami hiba!
Teljesen más dolgokról beszélünk, Feri!
Te is a magad igazát keresed, amit itt nem sokan értenek, meg én is, amit szintén nem értenek. Nem baj, azért toljuk csak! :)

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 271

Hozzászólás Szerző: pjm »

Köszönöm, mester leborulok.gif

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”