Ez az, zanzásítva.ELEX írta: ↑2024.09.04., szer. 19:22
... pont azért drágább, mert a kedves akkori kormány olyan szerződést kötött, ami 2031-ig garantálja a kivitelezőknek a nagyon sok száz milliárd bevételt az államtól. Így 2031-ig évi sok tíz milliárdot kell a mai kormánynak is fizetni azért, mert bevonták azokat a szakaszokat is a matricás rendszerbe mindenki érdekében. Emlékeim szerint ez évi 40 milliárd körül van, amit fizetünk 2031-ig a katasztrofális szerződésük miatt...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Zöld topik
Re: Zöld topik
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3605
Én ehhez annyit tudok hozzátenni, hogy mielőtt újra céges autóval kezdtem el járni most már bő 3,5 éve, én voltam a legboldogabbak között a megyei matrica miatt.
Ugyanis 2 matrica árából b*dös pestiként nagyjából lefedtem az éves autópályázásom 95%-át. Vettem egy Pest megye és egy Fejér megye matricát, és bármikor le tudtam ugrani a Balcsira, Velencei tóra, el tudtam menni Szolnokig, Hatvanig, Dunaújvárosig, Tatabányáig, vagy fel Vácig, és egy lehajtónyival Nyíregyháza előtti is Dél-kelet felé.
Gyakorlatilag mindenre is elég volt 2 matrica.
Míg előtte ha vettem egy hetit, azzal csak 1 hétig mehettem bárhova.
Nincsenek pontos statisztikai adataim, de szerintem az emberek 90-95%-nak nincs szüksége éves matricára, ami az egész országra jó. Nem gondolnám, hogy mindenki az ország egyik végéből a másikba autózik napi szinten. Az emberek legnagyobb része 2-3 megyei matricával megoldja, amit kell.
De lehet tévedek, és mindenki megy mindenhova, minden nap, ezért sokallja az éves matrica árát.
Amúgy meg azt nem értem, hogy ha tele az ország, és minden falu autókkal, ami azért valahol drága luxus cikk, Rengeteg családnak 2 autója is van, de emellett nincs havi átlag 1-2e Ft-ja az autópálya matricára...?
Ugyanis 2 matrica árából b*dös pestiként nagyjából lefedtem az éves autópályázásom 95%-át. Vettem egy Pest megye és egy Fejér megye matricát, és bármikor le tudtam ugrani a Balcsira, Velencei tóra, el tudtam menni Szolnokig, Hatvanig, Dunaújvárosig, Tatabányáig, vagy fel Vácig, és egy lehajtónyival Nyíregyháza előtti is Dél-kelet felé.
Gyakorlatilag mindenre is elég volt 2 matrica.
Míg előtte ha vettem egy hetit, azzal csak 1 hétig mehettem bárhova.
Nincsenek pontos statisztikai adataim, de szerintem az emberek 90-95%-nak nincs szüksége éves matricára, ami az egész országra jó. Nem gondolnám, hogy mindenki az ország egyik végéből a másikba autózik napi szinten. Az emberek legnagyobb része 2-3 megyei matricával megoldja, amit kell.
De lehet tévedek, és mindenki megy mindenhova, minden nap, ezért sokallja az éves matrica árát.
Amúgy meg azt nem értem, hogy ha tele az ország, és minden falu autókkal, ami azért valahol drága luxus cikk, Rengeteg családnak 2 autója is van, de emellett nincs havi átlag 1-2e Ft-ja az autópálya matricára...?

Csak a Marantz! :-D
Igazad van, Ausztriában minden pálya díjköteles. Az más kérdés, hogy nincs 40.000 se egy éves matrica. Sok országban drága a pálya használata, ez is igaz. Viszont az is igaz, hogy sok helyen nem kell fizetni érte (Svédország, Finnország, a legendás Németország), és sok országban vannak ingyenes szakaszok a városok körül (pl. Franciaország, Olaszország, Spanyolországban vannak párhuzamosan futó ingyenes és fizetős szakaszok is), Szlovákiában meg éppen most lett ingyenes minden városi elkerülő szakasz.
Az is igaz, hogy közel 60.000 Ft egy éves matricáért nagyon sok magyar számára nagyon sok pénz, és ezért nem is közlekednek autópályán. Ami meg - ha már ebben a topicban vagyunk -bizony rontja a környezetet, az emberek életminőségét, biztonságát, és sok mást. Akkor meg különösen sok ez a pénz, ha sok-sok más ország áraihoz viszonyítjuk, ahol ráadásul eleve sokkal nagyobbak a jövedelmek is.
Azt meg senki nem mondta, hogy azért ilyen sok, mert lopnak (még ha ez igaz is). Azért is sok, mert az államnak semennyi pénz nem elég, és a pénzek beszedését sokkal fontosabbnak tartják azoknál a zöld szempontoknál, amik miatt az autóknak általában megépítik az autópályákat.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Az m5 autópályán napi szinten 100000,80+%-ban külföldi autó,kamion,stb halad át,egy,vagy 10 napos matricát vásárolva.
80000/ nap × csak 5000ft-al,(a kamionok többet fizetnek,)=,hát,számoljatok ki.
Éves szinten még durvább ez az összeg.
És akkor még az állam,tehát mi is fizetünk + ban,ne már.
80000/ nap × csak 5000ft-al,(a kamionok többet fizetnek,)=,hát,számoljatok ki.
Éves szinten még durvább ez az összeg.
És akkor még az állam,tehát mi is fizetünk + ban,ne már.

- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 808
Igen? Tényleg?
1.) Mi az amit állítottam és az dezinformáció?
M5 koncesszió mibe kerül nekünk 35 évig? És ez nem visszafelé mutogatás, hanem tény. Ma is nyögjük a következményeket.
Még az Index szerint is:
https://index.hu/gazdasag/magyar/palya040212/
Vagy kicsit mélyebben, ha érdekel:
https://g7.hu/kozelet/20190723/negy-sze ... ri-vagyon/
2.) Mennyibe került az autópálya használati díja egy útra az M5-ösön Kecskemétig 2002-ig? Ez dezinformáció? TÉNY! De ne zavarjon, hangoztasd csak nyugodtan, hogy én terjesztem a dezinformációkat.
3. M6 autópálya alagutak a lösztalajba?
https://hvg.hu/itthon/20090302_m6_m60_a ... ek_sztrada
https://168.hu/penz/m6-hulyenek-neznek-minket-139444
4 Kőröshegyi völgyíd:
https://index.hu/gazdasag/magyar/aszsztr08070/
https://hvg.hu/velemeny/20081217_koroshegy_volgyhid
Szándékosan balos forrásokat linkeltem be, nehogy elfogultsággal vádoljanak.
Ha már ők is ezt írták, akkor ott csak volt valami.
Ja, persze és szerinted én közöltem dezinformációkat. Hagyjál már!
Nagyon megfontolom, hogy mikor és mihez szólok hozzá, de ami itt folyik, azt már nem tudtam szó nélkül elviselni.
Ha pedig szólok valamihez azt csakis kőkemény, sziklaszilárd TÉNYEK alapján teszem.
Itt folyamatosan ment az ekézés minden témában gyakran csak a gőz kieresztése végett.
Elvileg ez egy politika mentes fórum, csak ebben a topikban ez nyomokban sem volt fellelhető.
Most egyszer valaki ezt szóvá tette, azonnal megy a hiszti.
Mindez abból indult ki, hogy itt miért nem ingyenesek a városokat elkerülő útszakaszok.
Mert itt minden csakis a lopásról szól. Erre reagáltam először szintén tényekkel alátámasztva külföldi forrásból. De szerinted ez is dezinformáció, ugye? TÉNY. Ha nem zavar. Tudom, hogy nem, már megszoktam.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6123
Ez nem csak Neked szól, de mivel te vetetted fel a hangnemet (és bocsánatot is kértél), ebből az apropóból kérletk Titeket, hogy vegyetek vissza egymás gyepálásából.
Hiszom, hogy értelmes emberek között folyhat értelmes, személyeskedés-mentes vita ebben a témában, és mivel mindannyiotokat annak tartalak, hiszem, hogy képesek vagytok rá.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6123
Re: Autós topik autósoknak
Most már kérdezhetsz, nem lesz off

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Re: Autós topik autósoknak
Kérdeznék még valamit, de Zöld téma...

Kérdezzem, vagy átteszed ?

1. Mondanál egyet ?Luxor Audio írta: ↑2024.09.04., szer. 20:36
1. Shimano egy kérdést tett fel, dezinformációkat tőled olvashatunk.
2. Ez a topik zöld témákkal próbál foglalkozni és a hozzászólásod nyomokban sem tartalmaz ilyesmit, ennyit jeleztem.
2. A városi tumultust és légszennyezést elkerülendő kerülőutak kérdése kifejezetten Zöld téma.
Ezt meglovagolva egyesek ebbe is politikát igyekeznek csempészni, ami már nem Zöld téma..
Erre, és a tájékozottlanságokra hívta fel ELEX a figyelmet.
Pedig elég érthetően, kristály tisztán leírta ELEX. Sehol semmi köd.Shimano írta: ↑2024.09.04., szer. 20:14
Húú b@szki,ezt most jól megmondtad,mindjárt könnyeket is ejtek a jelenlegi impotens vezetés sanyarú sorsa miatt,amit csak a tízen x évvel ezelöttiek miatt van,vagy inkább nem is,de a köd az olyan sűrű,hogy azon nehéz átlátni egyeseknek.
B@szki,azóta felnőtt egy generáció,vajon meddig lehet még hátra mutogatni.És ez nem kérdés,mert a hülye válaszokra nem vagyok vevő.
Bocsi mindenkitől a hangnem miatt,,de van az az emberi hülyeség,ami már nálam is sokk.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11057
- Kapcsolat:
Pont annyira vagyok érzékeny a témára, mint bárki ebben az országban. Shimano egy kérdést tett fel, dezinformációkat tőled olvashatunk. Ez a topik zöld témákkal próbál foglalkozni és a hozzászólásod nyomokban sem tartalmaz ilyesmit, ennyit jeleztem. A többi a moderátorok dolga.
Kíváncsi lennék, ha Svájcot vagy Szlovákiát terhelnék ilyen remek szerződések, akkor is így lobogtatnák - e egyesek az ottani tarifák listáját ?ELEX írta: ↑2024.09.04., szer. 19:22
Csak nem érzékeny a téma? Ha megjelenik egy totális dezinformáció és arra netán valaki reagál, az akkor már nem ide vágó téma. Ugye?
Annyira tipikus.
Egyébként simano kartárs kérdésére válaszolva, pont azért drágább, mert a kedves akkori kormány olyan szerződést kötött, ami 2031-ig garantálja a kivitelezőknek a nagyon sok száz milliárd bevételt az államtól. Így 2031-ig évi sok tíz milliárdot kell a mai kormánynak is fizetni azért, mert bevonták azokat a szakaszokat is a matricás rendszerbe mindenki érdekében.
Emlékeim szerint ez évi 40 milliárd körül van, amit fizetünk 2031-ig a katasztrofális szerződésük miatt (M5 és M6). Ezt egészében nem lehet a matrica vásárlókra hárítani, de mindent az állam se fizethet abból az adóból, amit azok is fizetnek, akik nem autóznak.
A mélyen tisztelt fórumtársaknak nem csak hőbörögni kellene, hanem utána nézni, hogy mi és miért történik.
Egyéb iránt pont az M6 az, ami a legvérlázítóbban épült a szántóföld alá bevitt totálisan felesleges alagutakkal, amik folyton beomlottak az építés alatt. Vagy a most felújítandó kőröshegyi völgyhíd, ami földrajzilag totálisan indokolatlan, viszont ki lehetett rá fizetni az összes eddig épült stadion árát.
De ezek valahogy totálisan hidegen hagyják őket. Stadionozni könnyebb, mint gondolkodni.
B@szki,azóta felnőtt egy generáció,vajon meddig lehet még hátra mutogatni.És ez nem kérdés,mert a hülye válaszokra nem vagyok vevő.
Bocsi mindenkitől a hangnem miatt,,de van az az emberi hülyeség,ami már nálam is sokk.
Húú b@szki,ezt most jól megmondtad,mindjárt könnyeket is ejtek a jelenlegi impotens vezetés sanyarú sorsa miatt,amit csak a tízen x évvel ezelöttiek miatt van,vagy inkább nem is,de a köd az olyan sűrű,hogy azon nehéz átlátni egyeseknek.ELEX írta: ↑2024.09.04., szer. 19:22Csak nem érzékeny a téma? Ha megjelenik egy totális dezinformáció és arra netán valaki reagál, az akkor már nem ide vágó téma. Ugye? Annyira tipikus.Luxor Audio írta: ↑2024.09.04., szer. 17:52Kitűnő kérdés és van is némi zöld vonatkozása, de minél többet offoltok, annál biztosabb, hogy megint szét lesz szabdalva a beszélgetés.
Egyébként simano kartárs kérdésére válaszolva, pont azért drágább, mert a kedves akkori kormány olyan szerződést kötött, ami 2031-ig garantálja a kivitelezőknek a nagyon sok száz milliárd bevételt az államtól. Így 2031-ig évi sok tíz milliárdot kell a mai kormánynak is fizetni azért, mert bevonták azokat a szakaszokat is a matricás rendszerbe mindenki érdekében. Emlékeim szerint ez évi 40 milliárd körül van, amit fizetünk 2031-ig a katasztrofális szerződésük miatt (M5 és M6). Ezt egészében nem lehet a matrica vásárlókra hárítani, de mindent az állam se fizethet abból az adóból, amit azok is fizetnek, akik nem autóznak.
A mélyen tisztelt fórumtársaknak nem csak hőbörögni kellene, hanem utána nézni, hogy mi és miért történik. Egyéb iránt pont az M6 az, ami a legvérlázítóbban épült a szántóföld alá bevitt totálisan felesleges alagutakkal, amik folyton beomlottak az építés alatt. Vagy a most felújítandó kőröshegyi völgyhíd, ami földrajzilag totálisan indokolatlan, viszont ki lehetett rá fizetni az összes eddig épült stadion árát. De ezek valahogy totálisan hidegen hagyják őket. Stadionozni könnyebb, mint gondolkodni.
A gyűjtőhelye ezeknek az embereknek pont ez a topik. Itt eresztik ki a gőzt, ami 14 éve beléjük szorult már. Aztán, ha valaki szóvá tesz valamit, akkor megy a .....ás.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1725
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
Csak nem érzékeny a téma? Ha megjelenik egy totális dezinformáció és arra netán valaki reagál, az akkor már nem ide vágó téma. Ugye? Annyira tipikus.Luxor Audio írta: ↑2024.09.04., szer. 17:52Kitűnő kérdés és van is némi zöld vonatkozása, de minél többet offoltok, annál biztosabb, hogy megint szét lesz szabdalva a beszélgetés.
Egyébként simano kartárs kérdésére válaszolva, pont azért drágább, mert a kedves akkori kormány olyan szerződést kötött, ami 2031-ig garantálja a kivitelezőknek a nagyon sok száz milliárd bevételt az államtól. Így 2031-ig évi sok tíz milliárdot kell a mai kormánynak is fizetni azért, mert bevonták azokat a szakaszokat is a matricás rendszerbe mindenki érdekében. Emlékeim szerint ez évi 40 milliárd körül van, amit fizetünk 2031-ig a katasztrofális szerződésük miatt (M5 és M6). Ezt egészében nem lehet a matrica vásárlókra hárítani, de mindent az állam se fizethet abból az adóból, amit azok is fizetnek, akik nem autóznak.
A mélyen tisztelt fórumtársaknak nem csak hőbörögni kellene, hanem utána nézni, hogy mi és miért történik. Egyéb iránt pont az M6 az, ami a legvérlázítóbban épült a szántóföld alá bevitt totálisan felesleges alagutakkal, amik folyton beomlottak az építés alatt. Vagy a most felújítandó kőröshegyi völgyhíd, ami földrajzilag totálisan indokolatlan, viszont ki lehetett rá fizetni az összes eddig épült stadion árát. De ezek valahogy totálisan hidegen hagyják őket. Stadionozni könnyebb, mint gondolkodni.
A gyűjtőhelye ezeknek az embereknek pont ez a topik. Itt eresztik ki a gőzt, ami 14 éve beléjük szorult már. Aztán, ha valaki szóvá tesz valamit, akkor megy a .....ás.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kitűnő kérdés és van is némi zöld vonatkozása, de minél többet offoltok, annál biztosabb, hogy megint szét lesz szabdalva a beszélgetés.
A mostani "elvtársak" sem az olcsóságukról ismerhetők fel.Mi a f@szért kerül sokkal többe nálunk pl az éves díj,mint a "hanyatló" nyugaton,keleten,északon,és délen?ELEX írta: ↑2024.09.04., szer. 16:471. Biztosan emlékszel még, hogy az elvtársak által koncesszióban épített M5 autópálya egyszeri használati díja 1920 Ft volt Budapest és Kecskemét között! (1997-2000 körül - sajnos pont akkortájt dolgoztam Szegeden és sokszor kifizettem a napi majd 4000 Ft-ot még a csekély 200 km-ért is) 2000-ben!
Na, az nem érte meg.
Ha ma valaki egy tank benzin árát nem képes kifizetni egy éves autópálya díjra, akkor az ne vezessen autót, vagy maradjon a falujában vele.
2. Nézd végig, hogy EU-ban hány országban ingyenesek a nagyvárosokat elkerülő szakaszok. Nem nehéz utána járni, csak vagdalkozás helyett tájékozódni kellene.
Itt a képen csak a közvetlen szomszédunk, Ausztria fizetős útjai. Valahogy nem látom, hogy Bécs, Linz, Graz, Salzburg mellett ingyenesek lennének az utak.
https://www.asfinag.at/en/toll/vignette/
Vagy menj ki Olaszországba és minden 100 km-re fizess átlag 7 Eurot (neked: 2800 Ft-ot).
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
1. Biztosan emlékszel még, hogy az elvtársak által koncesszióban épített M5 autópálya egyszeri használati díja 1920 Ft volt Budapest és Kecskemét között! (1997-2000 körül - sajnos pont akkortájt dolgoztam Szegeden és sokszor kifizettem a napi majd 4000 Ft-ot még a csekély 200 km-ért is) 2000-ben!
Na, az nem érte meg.
Ha ma valaki egy tank benzin árát nem képes kifizetni egy éves autópálya díjra, akkor az ne vezessen autót, vagy maradjon a falujában vele.
2. Nézd végig, hogy EU-ban hány országban ingyenesek a nagyvárosokat elkerülő szakaszok. Nem nehéz utána járni, csak vagdalkozás helyett tájékozódni kellene.
Itt a képen csak a közvetlen szomszédunk, Ausztria fizetős útjai. Valahogy nem látom, hogy Bécs, Linz, Graz, Salzburg mellett ingyenesek lennének az utak.
https://www.asfinag.at/en/toll/vignette/
Vagy menj ki Olaszországba és minden 100 km-re fizess átlag 7 Eurot (neked: 2800 Ft-ot).
https://eznamka.sk/sk/dialnicne-znamky/typy-a-ceny
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 876
Tessek, hogy nalunk mennyibe kerulnek a matricak. En online szoktam rendelni mobilrol.Snipi írta: ↑2024.09.04., szer. 15:44tottyi írta: ↑2024.09.04., szer. 15:23Mi majdnem heti szinten jarunk a fovarosba (uzletkozpontba), amig nem volt sztrada addig 40 perc volt az ut most 17 perc haztol a melygarazsig de a sztrada matrica evi 60 euro. En megvettem es most mar nem gond az autozas pedig rettentoen gyulolok utazni es vezetni, szamomra a legnagyobb idopocsekolas. Sehova mashova nem jarok sztradan szlovakiaban csak oda de nekem nagyon megeri, egyik legjobb evi befektetesem.
https://eznamka.sk/sk/dialnicne-znamky/typy-a-ceny
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
tottyi írta: ↑2024.09.04., szer. 15:23Mi majdnem heti szinten jarunk a fovarosba (uzletkozpontba), amig nem volt sztrada addig 40 perc volt az ut most 17 perc haztol a melygarazsig de a sztrada matrica evi 60 euro. En megvettem es most mar nem gond az autozas pedig rettentoen gyulolok utazni es vezetni, szamomra a legnagyobb idopocsekolas. Sehova mashova nem jarok sztradan szlovakiaban csak oda de nekem nagyon megeri, egyik legjobb evi befektetesem.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 876
Mi majdnem heti szinten jarunk a fovarosba (uzletkozpontba), amig nem volt sztrada addig 40 perc volt az ut most 17 perc haztol a melygarazsig de a sztrada matrica evi 60 euro. En megvettem es most mar nem gond az autozas pedig rettentoen gyulolok utazni es vezetni, szamomra a legnagyobb idopocsekolas. Sehova mashova nem jarok sztradan szlovakiaban csak oda de nekem nagyon megeri, egyik legjobb evi befektetesem.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Biztosan a svájciak is ki vannak akadva a 3millás (Ft-ban) nettó átlagfizetésükkel, amikor évi 17000 Ft-ot ki kell fizetni erre. Ez kb. adóként viselkedik ott. Az is meggyőződésem, hogy évi 20-25000 Ft-s éves matricaárakkal sokkal többen vennék meg az országos matricát. Pl. én is, így is kifizetek évente 2 megyeit.
Mellesleg Kanizsán át felváltva járunk 2 autóval, az már kétszer annyi lenne. Szóval nem, nem éri meg. A városok levegőjének viszont biztosan jót tenne, ha nem csak én nem lennék ilyen sóher, hanem másik sok ezer hasonló sorstársam sem. Vagy ha ingyenesek lennének az elkerülők...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pali923 2024.09.04., szer. 15:26-kor.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
1. Nem a hozzáállásom miatt vezették be a megyei matricát, hiszen nem ismerhették a hozzáálásomat.pali923 írta: ↑2024.09.04., szer. 14:311. Pont ezért a hozzáállásért vezették be ezt a megyei matricát. Persze hogy kifizeti, aki minden nap használja.
2. Nagyobb baj ráadásul nem is ezekkel van, hanem azzal, aki nem rendszeresen használja. Én pl. havonta legalább egyszer átmegyek Nagykanizsán anyóspajtás felé tartva, pedig feleannyi idő és km árán elkerülhetném az M7-en. Lehet azt mondani, hogy érjen meg ez nekem 6600 Ft-ot/év (lópikulát!),
3. Akkor már sokkal jobban tetszik a svájci gyakorlat: éves matrica van csak, mindenkinek egységesen 40CHF, harmada sincs a mienknek. Viszont ha jól tudom, minden helyi autóra meg kell venni.

Nem megyek arrafelé minden nap, kb 1 - 2 hetente.
2. A havonta legalább egyszer, az évente mennyi ? 15 ?
Nem ér meg alkalmanként 440 Ft ot, a feleannyi idő és kilométer ?
Gondolom, csak azért se ! Bravó!

3. Nagyszerű !
Igen, minden helyi autóra meg kell venni, akkor is, ha ki sem állsz a garázsból.
Megnézném azt az ájvékolást - nálunk - amit azok rendeznének, akik soha nem használják, mégis ki kell fizessék.

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Némi visszafogottságot és empátiát javaslok a ma karcolt téma kapcsán, már csak azért is, mert az emberiség négyötöde vallásosnak mondja magát, ezt pedig az egyötödnek tiszteletben illene tartania. Nekünk itt az ateista Európában ez nyilván furcsa, attól még tény marad. Továbbá javaslom, ne keverjétek a hitet, vallást és egyházat! Hitre szerintem mindenkinek szüksége van, a többi szabadon választott. Hit nélkül még HiFi sem létezne. Mások hitének gyalázása, leszólása számomra pont olyan környezetrombolás, mint befingani az ablakon.
A keresztény egyházak szerintem is gyalázatos intézmények, de ez nem a vallás hibája. Környezetvédelmi kérdésekben, pl. a klímaváltozás témájában csak a közelmúltban foglaltak állást, addig kínlódtak a szentírások és a valós helyzet közötti ellentmondásokkal. Mike-rame minapi hozzászólása is érintette az ellentmondások egy részét. Évszázadokon át biztatták a híveket, hogy vegyék át a hatalmat minden felett, míg más vallások a természet felsőbbrendűségét hirdetik ősidők óta.
A keresztény egyházak szerintem is gyalázatos intézmények, de ez nem a vallás hibája. Környezetvédelmi kérdésekben, pl. a klímaváltozás témájában csak a közelmúltban foglaltak állást, addig kínlódtak a szentírások és a valós helyzet közötti ellentmondásokkal. Mike-rame minapi hozzászólása is érintette az ellentmondások egy részét. Évszázadokon át biztatták a híveket, hogy vegyék át a hatalmat minden felett, míg más vallások a természet felsőbbrendűségét hirdetik ősidők óta.