Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sosztakovics írta:
2024.02.27., kedd 16:50
GTomi írta:
2024.02.27., kedd 16:31
Múlt hétvégén végre újra sikerült eljutnom qqriq fórumtárshoz hallgatózásra.
Nagyon sok rendszerét hallottam, amik folyamatosan változtak, más-más irányt vettek ( gyakoribb volt a találka, mikor még egy utcában, vagy később 4 -5 utcával laktunk egymástól anno :) ).

Szóval a nem túl gyenge rendszerén hallgattunk hdd-ról, Roon/Tidalról és persze a végén lp-t.

Természetesen (bele lehet kötni), az analóg vitte a pálmát, hangzásával, levegőségével, "melegségével".

Végére megállapítottuk (nem volt nehéz), hogy mindegyikkel lehet nagyon jól zenélni, élvezni azt, vele élni, simán meg lehet találni a lelki és a fülnek kedves egyensúlyt.

Na jó, a végére nem kellett volna a vinyl, mert megint elkezdtem gondolkodni, lehet kéne megint egy lemezjátszó... ? (lemezmosón kívül minden meg van hozzá)
Ez a haveri beszámolód kb annyira hasznos számunkra, mint az interneten talált képek céltalan nézegetése egy topikkal odébb.
Örülök, hogy megoszthattam a hifis élményeimet a közösséggel, és bár tudom, hogy mindenki egyedi preferenciákkal rendelkezik, remélem, hogy valaki talált valami érdekeset vagy inspirálót az élményeimben. Az igazi szépsége a hifi világának az, hogy mindenki saját útját járhatja, és megtalálhatja a számára tökéletes hangzást.
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

audioline írta:
2024.02.27., kedd 13:00
Arra kérnék szépen kielégítő választ, hogy az ún. "antihifisták" mi a csudát keresnek itt? gondolkodik.gif :D
Ki kell ismerni az ellenség gyenge pontjait. ;)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 239

Hozzászólás Szerző: Sosztakovics »

pärt írta:
2024.02.27., kedd 17:32
Sosztakovics írta:
Ez a haveri beszámolód kb annyira hasznos számunkra, mint az interneten talált képek céltalan nézegetése egy topikkal odébb.
Ez a kedvetlen odamordulásod kb. annyira hasznos számunkra, mint a komolyzenei ajánló albumainak céltalan belehallgatása egy topikkal odébb.
(A fenti mondatom szerintem teljesen hülyeség.)
Az.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Snipi írta:
2024.02.27., kedd 16:18
Nekem van egy nagyon jó barátom (Dr. K. László pszihiáter ov. főorvos Petz Aladár o.k. Vicc 2. osztály) Ő tud az ilyen dolgokon segíteni. (Hifista-antihifista, UDP-TCP stb. ) Rajtam is segített ... 31_1_21.gif
:D Küld a számát! :D
.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4993

Hozzászólás Szerző: pärt »

Sosztakovics írta:
Ez a kedvetlen odamordulásod kb. annyira hasznos számunkra, mint a komolyzenei ajánló albumainak céltalan belehallgatása egy topikkal odébb.
(A fenti mondatom szerintem teljesen hülyeség.)

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 874

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Shimano írta:
2024.02.27., kedd 17:06
Én horgászom is,ott is ez van,de vigasztaljon az hogy sok másban meg mások a "hülyék". :D
"Ehhez az úszóhoz még nem elég kifinomult a csuklód..."
Bocsi! :D

Még jóapám unokatestvére (Isten nyugosztalja) jutott eszembe, aki ormótlan nagy halakat fogott ki fűkasza damil és a Schwalbe-ja segítségével. :smile53:
Nem szotkam hibázni.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2126

Hozzászólás Szerző: Shimano »

fapaci írta:
2024.02.27., kedd 15:18
Rock60 írta:
2024.02.27., kedd 11:27
Nem foglalnám a tárhelyet egy A/4 - nyi idézettel.
A hifisták kikarakírozása, kifigurázása, pellengérre állítása biztosan roppant szórakoztató és vicces, de már rég nem újdonság. Azt nem tudom még, hogy a könyvek olvasását érdemben mennyire segíti az olvasószoba akusztikai kezelése ? Érdemes vele szerinted foglalkozni ?
Érdemes megmászni azt a hegyet ott? Érdemes meginni ezt a pohár bort? Érdemes elmenni arra a koncertre? Hogy kinek mit érdemes, azt én nem tudom megmondani, ilyen kezdetű kérdésekre nem szoktam válaszolni, szerintem nem is lehet.

Azt gondolom, az egészséges élethez hozzátartozik az önirónia, önkritika és az önreflexió, meg a tükörben látható dolgok feldolgozása is, bár ezek egyre kevésbé divatos dolgok. A hifistákról néha megfogalmazott pikírt mondataim pont annyira vonatkoznak rám is, mint itt szinte mindenkire, de mindig van valaki, aki támadásnak veszi őket.

Nem az lesz antihifista, aki nem úgy hifizik, mint Te. Sokadszorra is nekifuthatunk a "hifista" definiálásának, de eddig még soha nem jártunk sikerrel. Az viszont igen valószínű, hogy aki ezt a beszélgetést olvassa, az bizony hifista.
Hifista definiálása?Hát ez marha egyszerű,megvezetett és hülyének nézett emberek gyülekezete. :D Aki itt van mind hülyének van nézve,mert mikor pl 2-3 millás drótokat lebegtetnek nekik cukormázzal meghintve az azért nem semmi,aztán hangyafaroknyi változásért fizetnek sok sok pénzt,a jó sem elég jó nekik,stb,szóval jó nagy marhák vagyunk,de túléljük valahogyan. :D
Én horgászom is,ott is ez van,de vigasztaljon az hogy sok másban meg mások a "hülyék". :D

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

GTomi írta:
2024.02.27., kedd 16:31
Nagyon sok rendszerét hallottam, amik folyamatosan változtak, más-más irányt vettek ( gyakoribb volt a találka, mikor még egy utcában, vagy később 4 -5 utcával laktunk egymástól anno :) ).

Szóval a nem túl gyenge rendszerén hallgattunk hdd-ról, Roon/Tidalról és persze a végén lp-t.

Természetesen (bele lehet kötni), az analóg vitte a pálmát, hangzásával, levegőségével, "melegségével".

Végére megállapítottuk (nem volt nehéz), hogy mindegyikkel lehet nagyon jól zenélni, élvezni azt, vele élni, simán meg lehet találni a lelki és a fülnek kedves egyensúlyt.

Na jó, a végére nem kellett volna a vinyl, mert megint elkezdtem gondolkodni, lehet kéne megint egy lemezjátszó... ? (lemezmosón kívül minden meg van hozzá)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 527

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Nekem van egy nagyon jó barátom (Dr. K. László pszihiáter ov. főorvos Petz Aladár o.k. Vicc 2. osztály) Ő tud az ilyen dolgokon segíteni. (Hifista-antihifista, UDP-TCP stb. ) Rajtam is segített ... 31_1_21.gif

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
2024.02.27., kedd 15:11

Az egész videó inkább melletted szól. A videó elején, és a vége felé is rengeteget beszél különféle kontrollcsoportokról, vaktesztelésről, konkrét grafikonokat is mutat ezeknek az eredményeiről. De ha csak pár percet belenéztél volna a videóba, ezeket a kérdéseket fel se teszed :)
Gondolod, nem néztem bele? Nem ismertem már eleve a benne lévő dolgokat? :rolleyes:
Azt őszintén bevallom, hogy most sem néztem végig, mert tényleg munkaidőben hányom a betűket. :D
Fura volt talán a tálalás, vagy rosszul ítéllek meg kis túlzással. Könnyű ilyenbe beleesni.
A lényegen nem változtat, tudom, hogy "ellenem" is szólhatna, ha tényleg a végletekig sarkos lennék, de remélem / szerintem nem. :smile53:
Nem szotkam hibázni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Rock60 írta:
2024.02.27., kedd 11:27
Nem foglalnám a tárhelyet egy A/4 - nyi idézettel.
A hifisták kikarakírozása, kifigurázása, pellengérre állítása biztosan roppant szórakoztató és vicces, de már rég nem újdonság. Azt nem tudom még, hogy a könyvek olvasását érdemben mennyire segíti az olvasószoba akusztikai kezelése ? Érdemes vele szerinted foglalkozni ?
Érdemes megmászni azt a hegyet ott? Érdemes meginni ezt a pohár bort? Érdemes elmenni arra a koncertre? Hogy kinek mit érdemes, azt én nem tudom megmondani, ilyen kezdetű kérdésekre nem szoktam válaszolni, szerintem nem is lehet.

Azt gondolom, az egészséges élethez hozzátartozik az önirónia, önkritika és az önreflexió, meg a tükörben látható dolgok feldolgozása is, bár ezek egyre kevésbé divatos dolgok. A hifistákról néha megfogalmazott pikírt mondataim pont annyira vonatkoznak rám is, mint itt szinte mindenkire, de mindig van valaki, aki támadásnak veszi őket.

Nem az lesz antihifista, aki nem úgy hifizik, mint Te. Sokadszorra is nekifuthatunk a "hifista" definiálásának, de eddig még soha nem jártunk sikerrel. Az viszont igen valószínű, hogy aki ezt a beszélgetést olvassa, az bizony hifista.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

fererencz írta:
2024.02.27., kedd 14:59
-KP- írta:
2024.02.27., kedd 12:59

Ajánlom ezt a videót amin Floyd Toole előadását láthatod, aki a Harman International egyik legismertebb személye volt. Ha van idő nézd az elejéről az egészet. De az érdekes rész itt kezdődik:

https://youtu.be/zrpUDuUtxPM?t=665
A videóból, vagy a munkásságából mi az a rész a mi ellenem, vagy mellettem szól? Csak hogy kontextusba tudjam helyezni.
Csak sejteni tudom a szándékodat. Azt többször leírtam, hogy én is lehetek "előítéletes", de abból mindig az lett, hogy "Na ugye, rosszul gondolod!", vagyis semmi esetre sem lehet igazam.
Az egész videó inkább melletted szól. A videó elején, és a vége felé is rengeteget beszél különféle kontrollcsoportokról, vaktesztelésről, konkrét grafikonokat is mutat ezeknek az eredményeiről. De ha csak pár percet belenéztél volna a videóba, ezeket a kérdéseket fel se teszed :)

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
2024.02.27., kedd 12:59

Ajánlom ezt a videót amin Floyd Toole előadását láthatod, aki a Harman International egyik legismertebb személye volt. Ha van idő nézd az elejéről az egészet. De az érdekes rész itt kezdődik:

https://youtu.be/zrpUDuUtxPM?t=665
A videóból, vagy a munkásságából mi az a rész a mi ellenem, vagy mellettem szól? Csak hogy kontextusba tudjam helyezni.
Csak sejteni tudom a szándékodat. Azt többször leírtam, hogy én is lehetek "előítéletes", de abból mindig az lett, hogy "Na ugye, rosszul gondolod!", vagyis semmi esetre sem lehet igazam.
Nem szotkam hibázni.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Sosztakovics írta:
2024.02.27., kedd 13:59
pärt írta:
2024.02.27., kedd 13:13
Mi az a "hangminőséges, ezáltal zeneélvezetes otthoni zeneművészet-hallgatás "? gondolkodik.gif Nekem még a bold kiemelés sem segített a megértésben.
Bár mindegy is, személy szerint képes vagyok tetszőleges számú hifista definícióval együtt élni.

Bár azt hiszem, megvan! Az igazi hifista az, aki kedden, munkaidőben képes ilyenekről cseverészni. :P
Nekem rengetegszer segített a Sennheiser Momentum IEM, hogy megértsem, a szólamok közül éppen melyikben van a lényeg és melyikben nincs.
Bár érteni vélem, mire gondolsz, nekem kicsit furcsa, a lényeget tartalmazó, illetve nem tartalmazó szólam fogalma. De tény, hogy például kellően kuszán sokszólamú kórusműnél szépen el lehet veszni köztük (van, hogy végképp sikerül), különösen első hallásra, szóval igen, értem. :D
Nyilván igazad van, hogy ez a képesség nincs meg egyformán minden hangsugárzónál és a fülhallgatók, fejhallgatók talán valóban alkalmasabbak is ilyesmire. Fejhallgatónyájam egyik, közel ötven éves darabja egy elektrosztatikus Koss E9 különösen jeleskedik a szólamok szétszálazásában, de nem is csoda, mivel kifejezetten stúdióhasználatra készült. Hifizésre kevésbé alkalmas, egyszerűen nem az volt a cél a tervezésnél.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3279

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

kammerer írta:
2024.02.27., kedd 11:30
Nem mérvadásul, csak érdekességképpen, szemlélet(esség) végett, csakis AZOKNAK, AKIKET ÉRDEKEL....
Szerintem az öreg favágó egy keze is elég lenne hozzá, hogy megszámoljuk a célszemélyeket.

Ahhoz képest, hogy már tegnap óta kiszálltál a témából, elég sok időt forditasz mégis rá. Viszont emiatt pont ennyire is lehet komolyan venni, bármit is írsz. Legalább a következetesség meglenne, már egy pozitívumot lehetne tenni mellé. De így még azt sem.
Csak a Marantz! :-D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7554

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

kammerer írta:
2024.02.27., kedd 13:53

"a zeneipart (...), ami ha jól sejtem egy degradáló fogalom Nálad"
Nem feltétlenül degradáló nálam. Általában leíró. (Az esztétika tudományága is tudomány, viszonylag általánosított, viszonylag objektivizált fogalmai annak is vannak, és ezen fogalmak használatához viszonylag tudományos módszertant tud mellékelni. Viszonylag.)

"Az a baj, nem tudod definiálni sem a hangminőséget sem a zeneművészetet..."
De tudom - viszonylag. És mások is tudják - viszonylag. (A társadalomtudományok viszonylagosabbak, mint a természettudományok, de tudományok.) A szakmai közvélemény kommunikációjából, a szakemberek viszonylagos definícióiból kikristályosodik adott korszakban az adott korszakra jellemző néhány egymással vitatkozó, egymást kiegészítő definíció, amiből létrejön az adott kor tudományági paradigmája - vagy több paradigmája. Ráadásul a hifi hangminőség fogalma nem csak társadalomtudományi kategória, hanem természettudományi is, tehát nagyobb adag egzaktságot lehet hozzárendelni, mint tisztán társadalomtudományi kategóriákhoz. És a szakmai közvélemény egy ideig fényezi, egy idő után megváltoztatja a paradigmát - egyre közelebb jutunk valamiféle igazsághoz a tudomány(ág) pillanatnyi állását fejlesztve. HA A SZAKMAI KÖZVÉLEMÉNY TAGJAI TUDOMÁNYOS HOZZÁÁLLÁSSAL BESZÉLGETNEK-VITATKOZNAK RÓLA.
Nincs hifi szakma. Amennyiben műszaki oldalról határoznád meg a hangminőséget pl, azt a hifisták nem fogadják el. :)
A viszonylag az egy dologra alkalmas, hogy úgy lehessen írni/beszélni valamiről, hogy semmi értelme, csak időpocsékolás.
Illetve 1 dologra konkrétan alkalmas, úgy lehet vitatkozni, hogy az nem vezet sehova. Node kinek lehet célja ez? gondolkodik.gif
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pärt írta:
2024.02.27., kedd 13:13
Mi az a "hangminőséges, ezáltal zeneélvezetes otthoni zeneművészet-hallgatás "? gondolkodik.gif Nekem még a bold kiemelés sem segített a megértésben.
Bár mindegy is, személy szerint képes vagyok tetszőleges számú hifista definícióval együtt élni.

Bár azt hiszem, megvan! Az igazi hifista az, aki kedden, munkaidőben képes ilyenekről cseverészni. :P
Nekem rengetegszer segített a Sennheiser Momentum IEM, hogy megértsem, a szólamok közül éppen melyikben van a lényeg és melyikben nincs.

kammerer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 117

Hozzászólás Szerző: kammerer »

asebestyen írta:
2024.02.27., kedd 12:55
kammerer írta:
2024.02.27., kedd 12:38
Rock60 írta:
2024.02.27., kedd 10:48

(...)
(...)
(...)
Nem értem, kik is ezek az antihifisták ?
Emberek, akik nem hifiznek, mert csak, vagy emberek, akik hifiznének, de nem, mert elegük lett a miből is ?
Azzal, hogy rájöttek, hogy tapasztalatot adattáblák böngészésével még a digitális világban sem lehet pótólni és annyit nekik már nem ér ? Pech...
Definíció:
Az antihifisták halmaza azon személyeket vagy csoportokat fedi le, akik
- mozgalmárias buzgósággal,
- aktivista lendülettel,
- hivatásszerűen,
- helyenként messiástudattal, helyenként érdekek mentén,
- rendszeresen tesznek, tevékenykednek
a hifisták hifistasága, illetve a hifisták személye ellen.

Hogy adott antihifisták mi okból váltak antihifistává, annak sok oka tud lenni, például a fentebb vázolt okok.

------------------------------------------------
Disclaimer: Egyébként a magam részéről a hifisták halmazába lehetőleg csak azokat sorolom, akik a hangminőséges, ezáltal zeneélvezetes otthoni zeneművészet-hallgatás céljából hobbiskodnak az ehhez szükséges műszaki eszközök elméletével és gyakorlatával. Zeneművészet. Nem zeneipar. A hifistaság művelődés.
Az a baj, nem tudod definiálni sem a hangminőséget sem a zeneművészetet - kizárva a zeneipart persze, ami ha jól sejtem egy degradáló fogalom Nálad - hacsak nem kezded el szubjektivizálni.
Gyakorlatilag az antihifistákra adott definíciód ugyanannyira illik a hifistákra is, mint az antihifistákra. ;peace;
Hogy ebből mi következik, mindenki döntse el maga. :)
"a zeneipart (...), ami ha jól sejtem egy degradáló fogalom Nálad"
Nem feltétlenül degradáló nálam. Általában leíró. (Az esztétika tudományága is tudomány, viszonylag általánosított, viszonylag objektivizált fogalmai annak is vannak, és ezen fogalmak használatához viszonylag tudományos módszertant tud mellékelni. Viszonylag.)

"Az a baj, nem tudod definiálni sem a hangminőséget sem a zeneművészetet..."
De tudom - viszonylag. És mások is tudják - viszonylag. (A társadalomtudományok viszonylagosabbak, mint a természettudományok, de tudományok.) A szakmai közvélemény kommunikációjából, a szakemberek viszonylagos definícióiból kikristályosodik adott korszakban az adott korszakra jellemző néhány egymással vitatkozó, egymást kiegészítő definíció, amiből létrejön az adott kor tudományági paradigmája - vagy több paradigmája. Ráadásul a hifi hangminőség fogalma nem csak társadalomtudományi kategória, hanem természettudományi is, tehát nagyobb adag egzaktságot lehet hozzárendelni, mint tisztán társadalomtudományi kategóriákhoz. És a szakmai közvélemény egy ideig fényezi, egy idő után megváltoztatja a paradigmát - egyre közelebb jutunk valamiféle igazsághoz a tudomány(ág) pillanatnyi állását fejlesztve. HA A SZAKMAI KÖZVÉLEMÉNY TAGJAI TUDOMÁNYOS HOZZÁÁLLÁSSAL BESZÉLGETNEK-VITATKOZNAK RÓLA.
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4322
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2024.02.27., kedd 13:25
revox írta:
2024.02.27., kedd 13:07

A hifista bizonyos értelemben nem túl hízelgő szó. nagyjából azokat -is- jellemzik ezzel a jelzővel, aki nem képes túllátni azon, hogy a zenereprodukció nem csak a száraz fizikai megnyilvánulásokról szól, hanem attól jóval mélyebb információ kinyeréséből. nevezzük eme utóbbit művészetnek, mondanivalónak. de jelenthet ezt is, azt is.
Ez azért meglehetősen szubjektív és végtelen szintű, hogy ki min nem tud tullátni, különösen kívűlről ezt megítélni nem kis feladat. De majd itt jön az antihifista és elmondja majd nekünk, hogy mekkora marhák vagyunk, és hogy merre van az előre.
Sokol és koncert... :smile49:
én is antihifista vagyok. minden hülyeségre, mondok egy még nagyobbat. a lényeg, hogy ne vegye észre senki,hogy a haverok közben ellopják a gázpalackot :kapdelm:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

kammerer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 117

Hozzászólás Szerző: kammerer »

denesdr írta:
2024.02.27., kedd 12:51
kammerer írta:
2024.02.27., kedd 12:38
Egyébként a magam részéről a hifisták halmazába lehetőleg csak azokat sorolom, akik a hangminőséges, ezáltal zeneélvezetes otthoni zeneművészet-hallgatás céljából hobbiskodnak az ehhez szükséges műszaki eszközök elméletével és gyakorlatával. Zeneművészet. Nem zeneipar. A hifistaság művelődés.
Ki határozza meg, hogy milyen eszközök is szükségesek hozzá? Mármint a konzerv megfelelően magas minőségű tálalásához. Mi az ami már elég magas minőségő evőeszköz ehhez? Az ezüst étkészlet? Gondolom abból sem ám akármelyik...
Ja, amúgy én szeretem a konzervet, akár a dobozából is, kézzel. ;)
Disclaimer: Kivétel.
-------------------------------
"Ki határozza meg, hogy (...) Mi az, ami már elég magas minőségű...?"
Személy szerint senki se határozza meg - azon kívül, hogy mindenki magának, a saját felkészültsége és ebből fakadó saját igénye szerint. Hogy egy általánosított "kategorizálás" (széles mezsgyével az esetleg létrejött kategóriák között) létrejöhessen, azt a szakmai nyilvánosság szakmaközösségi kommunikációja teszi lehetővé. Tehát ha fontos a meghatározás a szakma számára, akkor mindenki meghatározza, aki részt vesz a szakmai nyilvánosság ezirányú kommunikációjában.
------------------------------
Kivétel vége.
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
2024.02.27., kedd 13:07

A hifista bizonyos értelemben nem túl hízelgő szó. nagyjából azokat -is- jellemzik ezzel a jelzővel, aki nem képes túllátni azon, hogy a zenereprodukció nem csak a száraz fizikai megnyilvánulásokról szól, hanem attól jóval mélyebb információ kinyeréséből. nevezzük eme utóbbit művészetnek, mondanivalónak. de jelenthet ezt is, azt is.
Ez azért meglehetősen szubjektív és végtelen szintű, hogy ki min nem tud tullátni, különösen kívűlről ezt megítélni nem kis feladat. De majd itt jön az antihifista és elmondja majd nekünk, hogy mekkora marhák vagyunk, és hogy merre van az előre.
Sokol és koncert... :smile49:

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

audioline írta:
2024.02.27., kedd 13:00
Arra kérnék szépen kielégítő választ, hogy az ún. "antihifisták" mi a csudát keresnek itt? gondolkodik.gif :D
Nem is tudom... gondolkodik.gif Hogy bosszantsák a hifistákat ?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4322
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

amúgy Ti haladtok bármit is előre ezekkel a beszélgetésekkel? Mert ez nekem kb úgy néz ki, mint amikor a vidéki kocsmában, borgőzős állapotban a politikáról és a fociról társalognak a vendégek, miközben Pista bicajáról lelopják az ottfelejtett gázpalackot :D

a hifista bizonyos értelemben nem túl hízelgő szó. nagyjából azokat -is- jellemzik ezzel a jelzővel, aki nem képes túllátni azon, hogy a zenereprodukció nem csak a száraz fizikai megnyilvánulásokról szól, hanem attól jóval mélyebb információ kinyeréséből. nevezzük eme utóbbit művészetnek, mondanivalónak. de jelenthet ezt is, azt is.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”