Fontos mondat. Gyerekkoromban ismertünk 10-20 hobbit, ezekből választhattunk és amivel akkor szimpatizáltunk, az legtöbbünknél végigkísérte az életünket. A mai tizen-, huszonévesek több száz izgalmas, szórakoztató passziót látnak maguk előtt és teljesen megértem, sőt még üdvözlöm is, hogy a szobában ücsörgés és minden szempontból túlértékelt kütyük simogatása helyett valami aktívabb, mozgalmasabb, egészségesebb időtöltést választanak.
A zenei igényességnek nincs sok köze a HiFi-hez, méregdrága cuccokon is szoktak rémes zajokat hallgatni. A műszaki igénytelenségről pedig azt gondolom, hogy a mai kommersz, olcsó cuccok sokkal jobb szórakozási minőséget biztosítanak, mint amikkel mi szenvedtünk a 70-80-as években. Így hát a feljebb lépés vágya is jóval gyengébb, mert már alapszinten is elég jó minőséghez lehet jutni.
Ha ide is téved egy "zeneszerető fiatal" (melyik fiatal nem szereti a zenét?) és azt olvassa, hogy az ő korosztálya mennyire igénytelen és reménytelen, nem biztos, hogy nagy vágyat fog érezni a csatlakozásra. Fiatal koromban én is felálltam attól az asztaltól, ahol azon keseregtek, hogy ezek a mai fiatalok..., meg bezzeg a mi időnkben...
A mesékben előfordulhat ilyesmi, de e fórum elmúlt 25 évében ez biztosan nem működött és jelenleg is inkább az ellenkezője zajlik. Sokan sokszor keseregtünk már a hazai HiFi fórumok kihalása miatt, ennek ma már nem látom értelmét, esetemben pedig kimondottan pozitív, hogy nem töltök itt napi több órát, mint régebben. Bőven elég már nekem erre heti 20 perc is.Alex_Aston írta: ↑2025.03.26., szer. 16:07A hülyéket előbb utóbb úgy is ki fogja dobni magából a közösség.
Az itt kötött hobbitársi, emberi kapcsolatok nagy része ma is működik, csak visszavonult a zajos nyilvánosság elől. Ahogy korosodunk, magányosodunk is, de még mindig napi szinten beszélek, találkozom olyan arcokkal, akikkel valamilyen HiFi rendezvényen, felületen ismerkedtünk meg sok évvel ezelőtt, de hozzám hasonlóan már nem akarnak publikusan írkálni, kitéve magukat áldatlan helyzeteknek.
Egy fórum, közösség csáberejét a szószólók határozzák meg, hiszen az ő gondolataik töltik be a teret. Ha azokban van érdemi tartalom és minőség, akkor bővül a tábor, ellenkező esetben zsugorodik. Meg kell nézni az éppen legaktívabb 10-20 tag hozzászólásait és azokban ott lesz a válasz sok kérdésre. Ha unatkozik a közönség és a buli felénél elkezdenek elszivárogni, akkor nem feltétlenül bennük kell keresni a hibát.