Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1673

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nem tudom volt-e már linkelve, ha igen, akkor elnézést. Rábukkantam egy érdekes cikkre.

https://www.headphonesty.com/2024/09/au ... gone-soon/

Krell KSA erősítő teszt youtubeon. A cikk szerint a statisztika:

Egyetlenegy nő sem nézte meg. 35 évnél fiatalabb nem nézte meg. A nézők 44%-a 55 és 64 év között, 41%-a 65 év feletti. 35 és 44 év közötti tizen pár százalék.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

fülelek írta:
2025.03.23., vas. 15:51
Egy kis kottaolvasási gyakorlat zenével: https://www.youtube.com/watch?v=kQoSXcHBYYU
0:42-nél nem egészen azt csépeli, mint ami a kottán van... :D Nekem, jó régen, először a frizurája tetszett meg, csak
azután a játéka. Zseniális nőszemély.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5096

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Egy kis kottaolvasási gyakorlat zenével: https://www.youtube.com/watch?v=kQoSXcHBYYU

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

juliush írta:
2025.03.20., csüt. 12:43
Kommentár nélkül:
Kommenteket is érdemes olvasni. (google fordító)

pl.:

"Korábban körülbelül 50 ezer értékű berendezés volt a házamban 15 éven keresztül. Az iparban dolgoztam, és a legtöbb csúcskategóriás márkán keresztül mentem. Levinson, Proceed, Bryston, zenei hűség, stb. Még a Classe is, ami nagyon túl van árazva azért, amit kapsz. Végül mindent eladtam. Saját hangszóróimat építettem az ízlésemnek megfelelően, és 3000 dollár értékű elektronikával működtettem őket, és boldogabb vagyok, mint valaha."
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2928

Hozzászólás Szerző: earforce »

Tehát kijelenthető, hogy kb. 20 év alatt 20-25x többe kerül a highend. bravo.gif
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fererencz írta:
2025.03.20., csüt. 14:36
juliush írta:
Kommentár nélkül:
To give you a better idea, a Reddit user recently compared Stereophile’s Products of the Year from the early 1990s to 2022-2023:

Best loudspeaker: 1993’s Thiel 3.6 cost $4,000. In 2022, Wilson Alexx 5 won at $151,000.
Best amplifier: A Bryston from 1992 cost $2,000. In 2023, the Gryphon Apex costs $99,000.
Best turntable: A VPI in 1992 was $1,800. In 2023, an SME turntable costs $85,000.

https://www.headphonesty.com/2025/02/au ... g-extinct/
Az ilyen összehasonlításoknál azért nem árt figyelembe venni, hogy az 1993-es 4000 dollár az infláció miatt 2022-ben 8101 dollárnak felelt meg. Nem mintha ez változtatna a lényegen (ezt a cikk korrektül meg is jegyzi), de ily módon lesz korrekt az árak összehasonlítása.
lásd: https://www.usinflationcalculator.com
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

juliush írta:
Kommentár nélkül:
To give you a better idea, a Reddit user recently compared Stereophile’s Products of the Year from the early 1990s to 2022-2023:

Best loudspeaker: 1993’s Thiel 3.6 cost $4,000. In 2022, Wilson Alexx 5 won at $151,000.
Best amplifier: A Bryston from 1992 cost $2,000. In 2023, the Gryphon Apex costs $99,000.
Best turntable: A VPI in 1992 was $1,800. In 2023, an SME turntable costs $85,000.

https://www.headphonesty.com/2025/02/au ... g-extinct/
Nem szotkam hibázni.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3984

Hozzászólás Szerző: juliush »

Kommentár nélkül:

youtu.be/yeqbFYaJisQ
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3437

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ez csak kis mértékben kapcsolódik családommal. Nejem diákkorában helyi zeneiskolában együtt tanult hegedülni cigány családban született Fehér Ernő hegedű művész édesapjával. Fehéréknek semmi kapcsolatuk sem volt a zenész-cigány "társadalommal", nem is ebből élt később, gyári segéd munkásként dolgozott. Ernő gyermekük viszont elképesztő érzékenységgel viszonyult a zongorához. Ide másolom Ernő profiljából a lényeget:

" Fehér Ernő 1998-ban érettségizett a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában, ahol zongoratanára Gerhát László volt. A középiskola elvégzése után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol 2004-ben diplomázott.
Tanárai voltak: Némethy Attila, Szokolay Balázs és Gulyás Márta.
Többször részt vett Kocsis Zoltán, Kurtág György, Rados Ferenc, Rohmann Imre és Sebők György mesterkurzusain.
2004-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktori iskolájába, ahol Gulyás Márta osztályában tanult.

Szólistaként és kamarazenészként rendszeresen fellépett itthon és a világ számos más országában.
2005-2007-ig Fischer Annie ösztöndíjas.
A több nemzetközi verseny díjazottja 2008-2013-ig a Hansei Egyetemen tanított Szöulban, majd 2013-tól a Pusani Nemzeti Egyetemen.
2013-ban magyarországi zenészként elsőként kapott közalkalmazotti kinevezést a koreai államtól, majd 2014-ben egyetemi docens lett a Pusani Nemzeti Egyetemen, ahol jelenleg is tanít.
A Budapest Summer Music Festival- t a 2009-es megalakulása óta vezeti. A fesztiválon a Zeneakadémia tanáraival közösen adott hangversenyeket, illetve tartott mesterkurzusokat."

Első zongora éveit abban a zeneiskolában töltötte, amiben édesapja is hegedülni tanult. Cigány származása karrierje alakulásában klasszikus műfajban Magyarországon bizony nem előnyös.
https://www.facebook.com/erno.feher.33

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A kották értő olvasásához régebben többeknek volt szerencséje, képessége, tudása, leginkább az oktatás akkori irányainak köszönhetően. Egy bizonyos kulturáltsági szint felett pont annyira volt elvárás a zeneelmélet - legalább alapszintű - ismerete, mint a matematikáé és a földrajzé. Ez mostanra sokat romlott (mifelénk), ennek dacára manapság sokkal többen zenélnek amatőr szinten, mivel az oktatóanyagok és eszközök jóval olcsóbbak, könnyebben elérhetőek lettek. Professzionális muzsikusból vélhetően nagyságrendileg annyi van, mint korábban is volt.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1184
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Aszpirin írta:
2025.03.13., csüt. 18:33
Látható, hogy a kottaolvasás valóban az én körömben is ritka (ebben valószínűleg rosszabbak vagyunk valóban, mint a 100 évvel ezelőtti nemesség és városi nagypolgárság), de a hangszer-penetráció viszonylag magas, a vidékiek ill,. magamfajta falusiak körében is. Egyszerűen az átlagpolgár keresetéhez képest szerintem sokkal elérhetőbbek ma a hangszerek, mint 100 évvel ezelőtt. És a tanulási lehetőség is nagyobb, főleg az internet és a telefonos appok elterjedése óta - ez önképzésre is ad némi lehetőséget.
Tök jó.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Én is tudok kottát olvasni. Csellóztam egy időben, mert egy zenetanár hallott gitározni, és azt mondta nagyon tehetséges vagyok, és elkezdett csellón tanítani. (A csellót ő biztosította.) Aztán ez pár év után abbamaradt (elköltöztem a szüleimtől, és az említett zenetanár az ő szomszédságukban lakott, meg egyéb dolgok - nősülés, gyerek - magasabb prioritást kapott.)
Aztán amikor elváltam megint nekiálltam zenélgetni, de már csak gitár-basszusgitár-ukulele vonalon.
Ami a családot illeti lányom tanult gitározni (én tanítottam) de aztán valahogy elsikkadt. A vőlegénye (szeptemberben lesz az esküvő) gitározik. Régebben bandában is játszott, most már nem mert a munkája miatt nincs rá ideje.
Ami a családot illeti - ha már az előbb a XIX. századot emlegettem - ő itt (link) egyenes ági ükapám :
(apám nagymamájának az apja)
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1lm%C3%A1n_Farkas
Szóval volt honnan örökölni a zene utáni affinitást.
Családi fotóalbumból egy kép maradt fent az öregről (a minőségénél figyelembe kell venni a XIX. században készült) :
S7300800c.JPG

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3135
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Aszpirin írta:
2025.03.13., csüt. 18:33
Robici írta:
2025.03.13., csüt. 17:09
Aszpirin írta:
2025.03.13., csüt. 12:59
Most viszont az ismeretségi körömben konkrétan alig ismerek olyan háztartást, ahol ne lenne legalább egy gitár vagy - horribile dictu - valamilyen gyerekhangszer (amit azért nem lenézni, sokszor elég komoly szintikről van szó)
Nekem az ismertségi körömben egyetlen kivétel van csak (sógorom rockbandában gitározik), egyébként se rokoni se ismerősi körben se kollégák körében senki nem játszik semmilyen hangszeren.
Én a közeli ismeretségi körre (barátok, rokonok) értettem, ez így néz ki (csak pár példa):
- a legjobb barátom felesége gitározik és énekel, igaz csak ilyen akkordos gitárjáték, de gyönyörű hangja van, és hát van gitárja. Kottát nem tud olvasni, még tabulatúrát sem
- a keresztfiam gyerekkorában zongorázni tanult szintetizátoron. Jelenleg Amerikában tanul, és néha saját dalok szerzésével is foglalkozik, amelyek a maguk műfajában szerintem nem rosszak, de elfogult vagyok
- a nagyobbik testvérét én kezdtem gitározni tanítani, p bandában is játszott, jelenleg 2 gyerek apja, és elektromos gitárja van otthon. Kottát nem olvas, tabulatúrát azonban tudja értelmezni (mondjuk az nem nagy kunszt)
- a falunkban élő volt osztálytársnőmnek zongorája és pianínója is van, saját cégénél az irodájában is van egy zongora. Ő maga zongorázik, kottát olvas
- az unokahúgom az én kamaszkori gitáromat örökölte meg, ő is gitározott, ill. értelemszerűen van is gitárja (amit ma nem hasuznál). Sem kottát, sem tabulatúrát nem tud olvasni.
Ezek a hozzám ma legközelebb eső emberek, és csak példák, nem untatnálak a sor folytatásával.
Nálunk úgy volt a családban, hogy a testvérem (bátyám) nem, de én 8 évig hegedülni tanultam, utána pedig klasszikus gitárt - ezekkel a kottaolvasás képessége egyértelműen kialakult. Az olvasás alatt azt értem, amit a könyvek esetében, tehát nem "betűzés" (azt kottaértelmezésnek hívom), hanem készségszintű folyékony olvasás. Kotta alatt a klasszikus G (violin-) vagy F (basszus-)kulcsos ötvonala kottát értem. Olvasni az előbbit tudom, az utóbbit csak értelmezni tudom. A gitártabulatúrát is csak értelmezni tudom.

Látható, hogy a kottaolvasás valóban az én körömben is ritka (ebben valószínűleg rosszabbak vagyunk valóban, mint a 100 évvel ezelőtti nemesség és városi nagypolgárság), de a hangszer-penetráció viszonylag magas, a vidékiek ill,. magamfajta falusiak körében is. Egyszerűen az átlagpolgár keresetéhez képest szerintem sokkal elérhetőbbek ma a hangszerek, mint 100 évvel ezelőtt. És a tanulási lehetőség is nagyobb, főleg az internet és a telefonos appok elterjedése óta - ez önképzésre is ad némi lehetőséget.

Szerintem.
Én is tanultam kottát olvasni, valaha tudtam is (gitáron), ma már inkább csak ahogy írod, értelmezni tudom.
A gitározásból idővel kiszerettem, mostanában inkább zongorázni (orgonálni) tanulok, de az az igazság, hogy sokkal könnyebb youtube videókból tanulni, mint kottából. Valószínűleg sokkal jobb gitáros lettem volna anno, ha létezett volna akkor internet és youtube.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Robici írta:
Aszpirin írta:
Most viszont az ismeretségi körömben konkrétan alig ismerek olyan háztartást, ahol ne lenne legalább egy gitár vagy - horribile dictu - valamilyen gyerekhangszer (amit azért nem lenézni, sokszor elég komoly szintikről van szó)
Nekem az ismertségi körömben egyetlen kivétel van csak (sógorom rockbandában gitározik), egyébként se rokoni se ismerősi körben se kollégák körében senki nem játszik semmilyen hangszeren.
Én a közeli ismeretségi körre (barátok, rokonok) értettem, ez így néz ki (csak pár példa):
- a legjobb barátom felesége gitározik és énekel, igaz csak ilyen akkordos gitárjáték, de gyönyörű hangja van, és hát van gitárja. Kottát nem tud olvasni, még tabulatúrát sem
- a keresztfiam gyerekkorában zongorázni tanult szintetizátoron. Jelenleg Amerikában tanul, és néha saját dalok szerzésével is foglalkozik, amelyek a maguk műfajában szerintem nem rosszak, de elfogult vagyok
- a nagyobbik testvérét én kezdtem gitározni tanítani, p bandában is játszott, jelenleg 2 gyerek apja, és elektromos gitárja van otthon. Kottát nem olvas, tabulatúrát azonban tudja értelmezni (mondjuk az nem nagy kunszt)
- a falunkban élő volt osztálytársnőmnek zongorája és pianínója is van, saját cégénél az irodájában is van egy zongora. Ő maga zongorázik, kottát olvas
- az unokahúgom az én kamaszkori gitáromat örökölte meg, ő is gitározott, ill. értelemszerűen van is gitárja (amit ma nem hasuznál). Sem kottát, sem tabulatúrát nem tud olvasni.
Ezek a hozzám ma legközelebb eső emberek, és csak példák, nem untatnálak a sor folytatásával.
Nálunk úgy volt a családban, hogy a testvérem (bátyám) nem, de én 8 évig hegedülni tanultam, utána pedig klasszikus gitárt - ezekkel a kottaolvasás képessége egyértelműen kialakult. Az olvasás alatt azt értem, amit a könyvek esetében, tehát nem "betűzés" (azt kottaértelmezésnek hívom), hanem készségszintű folyékony olvasás. Kotta alatt a klasszikus G (violin-) vagy F (basszus-)kulcsos ötvonala kottát értem. Olvasni az előbbit tudom, az utóbbit csak értelmezni tudom. A gitártabulatúrát is csak értelmezni tudom.

Szerintem.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3437

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Robici írta:
Aszpirin írta:
Akkor a mi családunkról. Három lánytestvéremből egyik zongorázni tanult, volt neki itthon pianínó. Nejem gyerek korában zeneiskolában hegedült, hegedűje még megvan, de nem kedvelte meg a hegedű játszást. Az ő testvére, sógorom fuvolát tanult, konzervgyári fúvós zenekarban sokat játszott, hangszere még megvan, konzervgyár már sehol. Két lányom zeneiskolában klarinétot tanult, iskolai fúvós zenekarban sokszor felléptek. Hangszerüket a zeneiskolától kapták. Azóta Petra lányom vett magának Bécsben egy közepes márkájú klarinétot, terhessége alatt vett néhány frissítő órát zenetanártól. Kettő 9,12 éves unokám is tanul hangszert. Akusztikus gitárt (gyerek méretű) és zongorát, Roland elektromos zongorájuk van otthon és tanulják zenetanárnál. Nem, senki nem tervezte, tervezi a zenélést megélhetési célként.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Aszpirin írta:

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
sem apám, sem anyám falujában tuti nem volt semmiféle hangszer a templomi orgonán kívül.
A népdalok az megint egy más kérdés, az viszont mára már teljesen kihalt.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
Csak azért kérdem, mert szerintem a városi nagypolgárságra ez minden bizonnyal igaz, de pl. sem apám, sem anyám falujában tuti nem volt semmiféle hangszer a templomi orgonán kívül.
Nyilván én is a városi polgárságra gondoltam.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
Robici írta:
2025.03.12., szer. 13:52
Sokkal többen tudtak kottát olvasni és amatőr szinten játszani valamilyen hangszeren és sokkal több polgári otthonban volt valamilyen hangszer. Én nem mondanám hogy ebből a szempontból elmaradottabb kor volt mint a mai...
Erre van valami konkrét korabeli statisztikád?
Csak azért kérdem, mert szerintem a városi nagypolgárságra ez minden bizonnyal igaz, de pl. sem apám, sem anyám falujában tuti nem volt semmiféle hangszer a templomi orgonán kívül. A bálokban búcsúkor olcsó vendégzenészek húzták a talpalávalót. A szegény városi munkásosztályra sem volt annyira jellemző a hangszertartás és kottaismeret szerintem. Persze a juhászok fújták a saját maguk faragta furulyát nyájterelgetés közben (ahogy a nóta is mondja), ez hangszertartásnak számít? :D

Most viszont az ismeretségi körömben konkrétan alig ismerek olyan háztartást, ahol ne lenne legalább egy gitár vagy - horribile dictu - valamilyen gyerekhangszer (amit azért nem lenézni, sokszor elég komoly szintikről van szó) :D persze kottaolvasáshoz szinte senki nem ért... Nekem is megvan a gyermekkori hegyedűm és a felnőttkori gitárjaim is :D Más kérdés, hogy mennyit használom őket. De kottát legalább tudok olvasni.

Persze ez sem statisztikára, csak a saját tapasztalatra és az öregek elmondásaira épül.
Így igaz. Nem magyar vonatkozású a dolog, hanem orosz, de nem véletlen, hogy a XIX. századi nagy orosz zeneszerzők mind gazdag családból származnak. Pl. állítólag Alexander Profirjevics Borodin a grúz választófejedelem törvénytelen gyereke volt, és valami főgazdatiszt nevelte stb. stb. de ez csak pletyi ... de az biztos, hogy egyik sem volt földtúró muzsik ...
(Pl. azt konkrétan tudom hogy Cezar Antonovics Kjui aki az "orosz ötök" egyike volt ezredes volt a cári gárdában.) De pl. ott van Sergei Rachanyinov is, akinek 1917-ben grófi származása miatt kellett menekülnie a forradalom elől.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Robici írta:
Sokkal többen tudtak kottát olvasni és amatőr szinten játszani valamilyen hangszeren és sokkal több polgári otthonban volt valamilyen hangszer. Én nem mondanám hogy ebből a szempontból elmaradottabb kor volt mint a mai...
Erre van valami konkrét korabeli statisztikád?
Csak azért kérdem, mert szerintem a városi nagypolgárságra ez minden bizonnyal igaz, de pl. sem apám, sem anyám falujában tuti nem volt semmiféle hangszer a templomi orgonán kívül. A bálokban búcsúkor olcsó vendégzenészek húzták a talpalávalót. A szegény városi munkásosztályra sem volt annyira jellemző a hangszertartás és kottaismeret szerintem. Persze a juhászok fújták a saját maguk faragta furulyát nyájterelgetés közben (ahogy a nóta is mondja), ez hangszertartásnak számít? :D

Most viszont az ismeretségi körömben konkrétan alig ismerek olyan háztartást, ahol ne lenne legalább egy gitár vagy - horribile dictu - valamilyen gyerekhangszer (amit azért nem lenézni, sokszor elég komoly szintikről van szó) :D persze kottaolvasáshoz szinte senki nem ért... Nekem is megvan a gyermekkori hegyedűm és a felnőttkori gitárjaim is :D Más kérdés, hogy mennyit használom őket. De kottát legalább tudok olvasni.

Persze ez sem statisztikára, csak a saját tapasztalatra és az öregek elmondásaira épül.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
2025.03.12., szer. 14:22
Robici írta:
Alex_Aston írta:
2025.03.07., pén. 10:33

Khm.
Bő 100 évvel ezelőtt volt lehetőség zenét hallgatni máshogy...? ;)
Van nekem is hangszerem itthon, szoktam is játszani a d-moll toccata és fugat Bach-tól, de azért egy profi orgonista játéka sajna élvezetesebb... :D
Nekem is van egy Squier Precision Bass basszusgitárom, és szoktam is rajta játszani, de azért az SMV lemezemet (Stanley(Clark)-Marcus(Miller)-Victor(Wooten) ) sokkal-sokkal szívesebben hallgatom. :D

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3135
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Robici írta:
Alex_Aston írta:
alto írta:
2025.03.07., pén. 10:28
....Amúgy is átalakult mára a zeneipar, a zenészek túlnyomó része ma már a fellépésekből él, mint ahogy korábban többszáz évig ez volt a normális.
Khm.
Van nekem is hangszerem itthon, szoktam is játszani a d-moll toccata és fugat Bach-tól, de azért egy profi orgonista játéka sajna élvezetesebb... :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
alto írta:
....Amúgy is átalakult mára a zeneipar, a zenészek túlnyomó része ma már a fellépésekből él, mint ahogy korábban többszáz évig ez volt a normális.
Khm.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2928

Hozzászólás Szerző: earforce »

Mai agymenés ON :rolleyes: :napsut:

**Magyar Audiofil Áram Szolgáltató (MAÁSZ)**
_Az áram, amit a füled is megköszön!_

Az igazi audiofilek tudják: a zene nem csupán hangok összessége, hanem tisztaság, dinamika és érzelmi mélység kérdése. A MAÁSZ nem csupán egy energiaszolgáltató, hanem egy filozófia, egy életérzés, amely a hangzás tökéletességére épül. Mert egy lánc mindig a leggyengébb szeménél szakad – és az energiaellátás az audiofil rendszer szíve!

### **A MAÁSZ Kínálata: Hangzásra Hangolva**

**1. Mezei Audiofil Áram**
A gondosan válogatott, ipari zajszűrőkön átvezetett, fáziskorrigált és optimalizált elektromos áram – a belépőszint a kifinomult hallás világába.

**2. Prémium Audiofil Áram**
A különleges energiaellátás, amely kizárólag autonóm rendszerekből származik:
✅ **Napelem - A fényes, káprázó hangzásért**
✅ **Szélerőmű - A tiszta, nyitott hangélményért**
✅ **Vízierőmű - A lágy, természetes zenei áramlásért**

Nincs hálózati zaj, nincs feszültségingadozás – csak a tiszta, energikus áram, amely erővel és precizitással hajtja meg a rendszert.

**3. Ultimate Audiofil Áram – Az audioenergia Szent Grálja**
A szigetüzemben működő, audiofil által generált és validált energia – közvetlenül a forrásból, nulla külső interferenciával. Egyéni generátorok, dedikált transzformátorok, saját fejlesztésű földelési megoldások – mert az igazi high-end hangzás a tiszta energiaforrásnál kezdődik.

**Ár?** Ne a kilowattokat nézd – gondolj rá úgy, mint egy referencia kategóriás előerősítőre.

---

### **Szolgáltatások a tökéletes hálózati szinergiáért**

✔ **Audiofil villanyórák és kismegszakítók telepítése és kalibrálása**
Nem mindegy, hogy honnan érkezik az energia és hogyan lép be az otthonodba. Minden csatlakozás egy újabb lehetőség az interferencia csökkentésére vagy a torzítás bevezetésére.

✔ **Föld-szonda-mélység-leverés-meghallgatás**
A földelés az egyik legkritikusabb tényező egy high-end rendszerben. Szakértőink meghallgatják a föld rezonanciáját (!) és precízen pozícionálják a szondákat az optimális energiavezetés érdekében.

✔ **Virtuális föld installáció**
Ha az akusztika fontos, miért ne lenne az elektromos tér kialakítása is? A virtuális föld segít az elektrosztatikus zajok minimalizálásában és a hangtér mélységének növelésében.

✔ **Hi-Fi ösvény bekötése**
Dedikált kábelek a megszokott hálózattól teljesen leválasztva, hogy az audiojelek a lehető legtisztább közegben áramolhassanak.

✔ **High-end konzultáns biztosítása**
Egy tapasztalt szakember személyesen felügyeli az elektromos hálózat és a hangrendszer összehangolását – mert az energiaellátás és az akusztika kéz a kézben járnak.

✔ **Zenehallgató helyiség EMI/RFI árnyékolása**
Réz, ezüst, arany, palládium vagy akár platina árnyékolás – mert az elektromágneses interferencia egy rejtett gyilkos, amely elmoshatja a finom részleteket és csökkentheti a dinamikaérzetet.

---

### **Miért válaszd a MAÁSZ-t?**

✔ **Mert az energiaellátás a hangzás alfája és omegája.**
✔ **Mert minden részlet számít – a villanyórától a dugaljig.**
✔ **Mert az audiofil energiaforrás nem luxus, hanem szükségszerűség.**

Az igazán elhivatottak számára a MAÁSZ a végső választás. Ne hagyd, hogy a hálózati zaj kompromittálja a hangrendszeredet!

**MAÁSZ – Az energia, amely a zenét életre kelti.**
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3505

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

alto írta:
chord_ írta:
2025.03.07., pén. 10:03
Aszpirin írta:
2025.03.06., csüt. 17:40
...a Tidal ebben is barátod. A minőséggel szerintem semmi gond. Mindez az egyik legjobb áron! 1790 Ft-os havidíjon.
Ez egyszerűen elképesztő.
Szerintetek normális ez, hogy ennyire olcsó?

A discogs-on egy leharcolt használt CD, mondjuk egy tökolcsó Naxos, az, mire ideér, 7-8e.
1 db lemez.
1 db együttes 1 db felvétele.
Ami meg ritkább / jobb felvételeket illeti, a nepperek sajnos hajszálpontosan tudják, melyik az a CD, amiért fájdalmasan sokat lehet kérni. Azok sokszor a fenti ár ötszöröse akár...
Miért lenne ez baj? Az a nem normális, hogy egy CD 8-10ezer forint.
Az olcsó hozzáférés sokkal nagyobb tömegek számára teszi elérhetővé a kultúrát.
Ráadásul a streaming szolgáltatások segítségével sokkal több zenész jut lehetőséghez, mert alacsonyabbak a piacra kijutás költségei.

Az is igaz viszont, hogy a zenészek, szerzők a streamingből jóval kevesebb jogdíjhoz jutnak manapság, mint régebben a CD eladásokból. De a jogdíj bevételek már korábban elapadtak a torrentezés elterjedésével, a streamingből legalább jut nekik is valami a semmi helyett. Amúgy is átalakult mára a zeneipar, a zenészek túlnyomó része ma már a fellépésekből él, mint ahogy korábban többszáz évig ez volt a normális.
A legtöbbet a letöltős helyekről, mint a nativedsd.com, vagy highresaudio.com kapják vissza a feltöltők (akik általában kiadók és ritkábban a zenészek), ott viszont sokkal alacsonyabbak a leöltési számok, mint a streamingnél a meghallgatási számok.

Két My Reel Club album érhető el minden nagy és kevésbé ismert streaming oldalon, összesen 98 helyen, Az elmúlt közel két évben ennyi bevételt hoztak ( 150 dollár alatt nem lehet az un music distributornak számlázni):
Képernyőfotó 2025-03-09 - 8.18.19.png

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”