Szerintem erre is lenne megoldas, pl egy olyan modul ami a pc reszt cserelhetove tenne es az analog resz az maradna. Olyan mindha kulon lenne az erosito, eloerosito, dac, pc es ebbol par ev utan kicsereled a pc-et. Ebben a streamerben meg egy kulon kis modul-t cserelnenek mert hat tobb tizeves erositok is megalljak a helyuket meg ma is. Mondjuk lehet a DAC modult is cserelhetore kene alakitani vagy csak a chip-jet.pali923 írta: ↑2024.04.25., csüt. 07:46Szerintem az egyszeri hifista elfogadja (nincs más választása), hogy a hardvereknek megvan a maga működési ideje. Azt várja el, hogy a szoftver legalább addig tegye lehetővé a gépely használatát. Hogy ez frissítésekkel vagy bármi mással történik, az nem érdekel senkit, a lényeg, hogy működjön.Aszpirin írta: ↑2024.04.24., szer. 15:51De miközben egy általános herdveren (PC-n) csak egy program árát buktad (esetemben, ha ez ma történne meg, 6 év használat után 30ezret - paff, évi 5ezret), addig a streamer esetében a "not supported" státuszban a "gixer" ahogy mondani szokták egy drága papírnehezékké változtatja a teljes streamert, akár milliós nagyságrendű is lehet a bukás.
Mondok két szempontot, amit szerintem érdemes lenne megfontolni a streamer gyártóknak:
- Amíg van olyan cég, akik hosszú távra biztosítják a gépük használatát akkor is, ha a zeneszolgáltatók változtatnak, addig a vásárlók ezek felé a cégek felé húznak (elméletileg legalábbis). Hiába veszek egy jó gépet, ha papírnehezékké válik belátható időn belül, mert a gyártó fejlesztés helyett inkább egy új gépre akar rábeszélni. Ráadásul ez a streamer totális bukás, hiszen eladni sem tudod.
- Ha elromlik a hardver, annak javítására van (valamekkora) esélyed. Kis szerencsével csak alkatrészt kell cserélni, beszerezhetsz pótalkatrészt, panelt, végső esetben egy másik hibás példányból kiveheted azt, ami neked kell etc. Ha viszont nem frissül egy szoftver, és ettől használhatatlan lesz a géped, arra semmiféle megoldás nincs. Nem találsz a világon olyan programozót, aki belerakja neked a régi gépedbe a Tidal legújabb fejlesztését, ha a gyártó nem teszi ezt meg.

De megint a gyartoknak az a jo ha uj produktjat veszed meg minden ket-harom evben.