Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általános csevegő

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 865

Re: Általános csevegő

Hozzászólás Szerző: tottyi »

pali923 írta:
2024.04.25., csüt. 07:46
Aszpirin írta:
2024.04.24., szer. 15:51
De miközben egy általános herdveren (PC-n) csak egy program árát buktad (esetemben, ha ez ma történne meg, 6 év használat után 30ezret - paff, évi 5ezret), addig a streamer esetében a "not supported" státuszban a "gixer" ahogy mondani szokták egy drága papírnehezékké változtatja a teljes streamert, akár milliós nagyságrendű is lehet a bukás.
Szerintem az egyszeri hifista elfogadja (nincs más választása), hogy a hardvereknek megvan a maga működési ideje. Azt várja el, hogy a szoftver legalább addig tegye lehetővé a gépely használatát. Hogy ez frissítésekkel vagy bármi mással történik, az nem érdekel senkit, a lényeg, hogy működjön.
Mondok két szempontot, amit szerintem érdemes lenne megfontolni a streamer gyártóknak:
- Amíg van olyan cég, akik hosszú távra biztosítják a gépük használatát akkor is, ha a zeneszolgáltatók változtatnak, addig a vásárlók ezek felé a cégek felé húznak (elméletileg legalábbis). Hiába veszek egy jó gépet, ha papírnehezékké válik belátható időn belül, mert a gyártó fejlesztés helyett inkább egy új gépre akar rábeszélni. Ráadásul ez a streamer totális bukás, hiszen eladni sem tudod.

- Ha elromlik a hardver, annak javítására van (valamekkora) esélyed. Kis szerencsével csak alkatrészt kell cserélni, beszerezhetsz pótalkatrészt, panelt, végső esetben egy másik hibás példányból kiveheted azt, ami neked kell etc. Ha viszont nem frissül egy szoftver, és ettől használhatatlan lesz a géped, arra semmiféle megoldás nincs. Nem találsz a világon olyan programozót, aki belerakja neked a régi gépedbe a Tidal legújabb fejlesztését, ha a gyártó nem teszi ezt meg.
Szerintem erre is lenne megoldas, pl egy olyan modul ami a pc reszt cserelhetove tenne es az analog resz az maradna. Olyan mindha kulon lenne az erosito, eloerosito, dac, pc es ebbol par ev utan kicsereled a pc-et. Ebben a streamerben meg egy kulon kis modul-t cserelnenek mert hat tobb tizeves erositok is megalljak a helyuket meg ma is. Mondjuk lehet a DAC modult is cserelhetore kene alakitani vagy csak a chip-jet. gondolkodik.gif
De megint a gyartoknak az a jo ha uj produktjat veszed meg minden ket-harom evben.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1214

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Aszpirin írta:
De miközben egy általános herdveren (PC-n) csak egy program árát buktad (esetemben, ha ez ma történne meg, 6 év használat után 30ezret - paff, évi 5ezret), addig a streamer esetében a "not supported" státuszban a "gixer" ahogy mondani szokták egy drága papírnehezékké változtatja a teljes streamert, akár milliós nagyságrendű is lehet a bukás.
Szerintem az egyszeri hifista elfogadja (nincs más választása), hogy a hardvereknek megvan a maga működési ideje. Azt várja el, hogy a szoftver legalább addig tegye lehetővé a gépely használatát. Hogy ez frissítésekkel vagy bármi mással történik, az nem érdekel senkit, a lényeg, hogy működjön.
Mondok két szempontot, amit szerintem érdemes lenne megfontolni a streamer gyártóknak:
- Amíg van olyan cég, akik hosszú távra biztosítják a gépük használatát akkor is, ha a zeneszolgáltatók változtatnak, addig a vásárlók ezek felé a cégek felé húznak (elméletileg legalábbis). Hiába veszek egy jó gépet, ha papírnehezékké válik belátható időn belül, mert a gyártó fejlesztés helyett inkább egy új gépre akar rábeszélni. Ráadásul ez a streamer totális bukás, hiszen eladni sem tudod.

- Ha elromlik a hardver, annak javítására van (valamekkora) esélyed. Kis szerencsével csak alkatrészt kell cserélni, beszerezhetsz pótalkatrészt, panelt, végső esetben egy másik hibás példányból kiveheted azt, ami neked kell etc. Ha viszont nem frissül egy szoftver, és ettől használhatatlan lesz a géped, arra semmiféle megoldás nincs. Nem találsz a világon olyan programozót, aki belerakja neked a régi gépedbe a Tidal legújabb fejlesztését, ha a gyártó nem teszi ezt meg.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1400

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Aszpirin írta:
2024.04.24., szer. 19:46

Én sokkal jobban aggódok amiatt, hogy a gyönyörű és nagy érintőkijelzője meddig bírja, és meddig lesz elérhető cserealkatrészként, mint hogy meddig lesz támogatott a BluOS...
Aha. Akkor nem kell kidobni 5 év múlva. az jó... :party:
Viszont abból az érintőképernyőből szerintem szerezzél be egy kartonnal. :smile49: :inbox:
Ha Neked mégsem lenne rá szűkséged, lesz rá bőven érdeklődés. :D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Rock60 írta:
2024.04.24., szer. 16:57
A több év mennyi ? 2 - 3 - 4 ?
Mit jelent anyagilag és a gyakorlatban ez a több évenkénti hozzányúlás ?
Ha meg " legfeljebb fenneb lépek " mondjuk 3 év múlva - magyarul eladom - milyen értéket képvisel még a hátrahagyott 33 - as ?
Ezt lehetetlen megjósolni, mert teljesen gyártófüggő, de nálam már kb 3-4 éve működik a "magárahagyott" Audirvana. Hogy meddig, azt isten tudja, de még működik, és az sem biztos, hogy "magárahagyott". Egy komoly cég - ha még létezik - nem fogja parlagon hagyni a termékeit (khm... elméletileg :D )

Ami az M33-at illeti, az egy rendkívül népszerű szoftverplatformra alapozza a streaming-képességeit, ami nagyon sok lábon áll. A BluOS a belépőszinttől (Bluesound Node-ok) egészen a csúcskategóriás NAD-okig rengeteg különböző eszközt ellát, még bővitőkártyákat is lehet kapni NAD erősítőkhöz, amikkel streaming-képességekkel lehet felruházni bizonyos, streamingre alapból nem képes NAD-okat, és ezeket a bővítőkártyákat is a BluOS "üzemelteti" - szóval ameddig a Lenbrook (a NAD és a BlueSound jelenlegi anyacége) nem megy annyira csődbe, hogy senkiek sem kell már (ez is eléggé valószínűtlen szcenárió, de nem teljesen lehetetlen), a BluOS támogatására számítani lehet... De az M33 bőven több, mint egy streamer, úgyhogy abban a hipotetikus esetbenis, hogy a BluOS támogatás nélkül marad, még mindig nagyon sok dolognak kell történnie, hogy teljesen elveszítse a streaming-képességeit az M33, és akkor is megmarad egy - szerintem - kurva jó erősítőnek... Egyszerűbben fogalmazva: ha M33-ban gondolkodsz (te is? :D ), és hosszú távon, akkor: szerintem 15-20 év biztos van benne. Vagyis engem akár egy életre kiszolgálhat :D Én sokkal jobban aggódok amiatt, hogy a gyönyörű és nagy érintőkijelzője meddig bírja, és meddig lesz elérhető cserealkatrészként, mint hogy meddig lesz támogatott a BluOS...
De lehet, hogy tévedek.

Az, hogy mit ér 3 év múlva egy M33, teljesen passzolom. Fogalmam sincs, ezen nem gondolkodtam (bevallom nem mindig vagyok ennyire racionális a vásárlási döntéseimnél, ez általában nálam nem szempont, hogy 3 év múlva mennyit fog érni egy újonnan vásárolt eszköz - meg kell figyelni az adokveszeket vagy a hardveraprót, hogy 3-4 éves streanerek mennyiért mennek, és mennyi volt újkorukban az áruk - utóbbit etesd meg egy inflációkalkulátorral, és úgy hasonlíts, mai értéken, mert akkor kapsz pontosabb képet az valódi értékcsökkenésről).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 762

Hozzászólás Szerző: ELEX »

Aszpirin írta:
...... Én - két javítás után - már lemondtam az (eredetileg 11ezer dollárért vesztegetett, természetesen részemről már ennek csak a töredékéért, de még mindig nem mikroszkopikus összegért beszerzett Unidisk 1.1-esem szervómechanikájának javíttatásáról. Egyszerűen élete végére ért, hiába tökéletes még az elektronikája - ráadásul nem is ez a leggyakoribb vége a CD-lejátszóknak.....
Sajnálatosan a Sony KHM 230 AAA mechanika gyártását a Sony kb. 10 évvel ezelőtt befejezte. Az eredeti Sony egységek sem voltak az örökkévalóságnak tervezve, de legalább elmentek 10 évet. Sok cég használta ezt, többek között az Accuphase is, mert amúgy nagyon jó, ha megy.
Most szív mindenki vele. A kínai fos helyettesítő meg jó drágán vagy megy vagy nem megy. Volt, hogy hármat rendeltem egyszerre, kettő azonnal kuka volt, egy fél évig bírta.
Nem is vállaltam már a lézer beszerzését ezekhez a gépekhez. Kb 6-8 db LINN, SONY ment a kukába a lézer miatt (Unidisk 1.1-ek, Unidisk SC-k, klf. Sony SCD...ES és QS SACD játszók...).
Ebből a szempontból a Philips lézer egységek sokkal jobbak és majd mind az örökkévalóságnak lett tervezve.
Egy CDM 12, CDM 12 Industrial, CD PRO 20-30 évig is gond nélkül elmegy napi használattal is. Nem véletlen, hogy a legnagyobb gyártók is ezeket használták (Krell, Mark Levinson, Metronome.....).

Rock60
Őslakos
Őslakos

Aszpirin írta:
... Amit írtam, azt azért írtam Cables hozzászólására, mert nem arról van szó, hogy állandóan "csesztetni kell" egy ilyen streamelős felállást, bőven ellehetsz vele úgy, hogy sem a hardverhez, sem a szoftverhez nem nyúlsz - akár több évig is. Utána pedig legfeljebb "fennebb lépsz" :D
A nem idézett részből természetesen nem értettem sokat, de ez az utolsó két mondat felkeltette a figyelmemet.
A több év mennyi ? 2 - 3 - 4 ?
Mit jelent anyagilag és a gyakorlatban ez a több évenkénti hozzányúlás ?
Ha meg " legfeljebb fenneb lépek " mondjuk 3 év múlva - magyarul eladom - milyen értéket képvisel még a hátrahagyott 33 - as ?

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 541

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Aszpirin : az általad is felvázoltak, és a többi tudott ok miatt van, hogy ezek a szemét szoftverg..k a világ leggazdagabb emberei. Hogy a holló vájja ki a szemüket! (Nem félreérteni : nem a gazdagságot irigylem tőlük, hanem azért utálom őket - sok minden mellett - mert kib..nak a jónéppel lépten-nyomon, a lóvéhegyek érdekében.)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Snipi írta:
2024.04.24., szer. 13:19
Azért egy dolgot ne felejts el. Sajnos saját tapasztalat - nem hifis - az ami ezt mondatja velem. Adott egy szoftver (semmi köze a hanghoz, mondjuk egy adatbázis-kezelő mondjuk Caché, de mindegy is). Tök jó, lehet vele szépen dolgozni ... DE! X év múlva (ahol X nem túl nagy szám) az általad használt szoftver (ami mondjuk 3.4.6 verzió) már "non supported". Tehát mindenképpen upgradel-ned kell (nem kis pénzért) új verzióra - vagy ami még rosszabb - egy tök más szoftvert vagy kénytelen megvenni és használni. Szóval lehet, hogy használod azt a 3.5-ös verziót annak az izének (nem értek a sztrímeléshez) de tuti ha valami gixer van, akkor jön a "non supported" szöveg, és vagy elengeded a dolgot, vagy sok pénzért kapod a megoldást. (Arról nem is beszélve, hogy már megszoktad, kiismerted az adott rendszert, és most nekiállhatsz egy tök új és ismeretlen megismerésének, ami további kérdéseket (nem mennék bele, hosszú lenne) vet fel.)
Ez így van, de ne tudom, mire érv ez.
Az Audirvanát én egyszeri kb 30ezer forintért vettem, még 2018-ban. Akkor még nem 3.5 volt, de azt a vonalat ingyenesen upgrade-elték (ez benne volt az "árában"), és a 3.5 volt az utolsó a Studio előtt (ami már előfizetéses), azóta a "régi" Audirvanát nem is forgalmazzák. Azóta egyszer volt olyan, hogy valami nem ment vele (a már nem forgalmazott 3.5-össel), és abból is akkora felháborodás lett, hogy kb rögtön javították. Ilyen "kisebb" gixerekre már adtak ki a 3.5 verzióhoz is frissítéseket, de amúgy ezt a verziót hivatalosan már nem lehet megvenni. Akinek megvan rá a licensze, ma is hivatalosan letöltheti a legfrissebb változatát (épp, hogy működésben tartják).

A streaming piacon véleményem szerint az elsődleges lehetséges probléma a szerveroldal - a stream-szolgáltatók - API-változtatásai ill. a kényük-kedvük. Ezen probléma következményei alól a streamer kütyük sem mentesek - ott is fennáll a kérdés, hogy mikor hagyják "cserben" a felhasználóikat, ugyanis azokban is szoftver dolgozik. De miközben egy általános herdveren (PC-n) csak egy program árát buktad (esetemben, ha ez ma történne meg, 6 év használat után 30ezret - paff, évi 5ezret), addig a streamer esetében a "not supported" státuszban a "gixer" ahogy mondani szokták egy drága papírnehezékké változtatja a teljes streamert, akár milliós nagyságrendű is lehet a bukás. A kérdés nem az, hogy ez bekövetkezik-e, hanem hogy mikor. Az olyan cégek, mint a Lumin, Linn, stb, már bizonyították, hogy a "supported" állapot igen sokáig fennáll - de az egyre divatosabb chi-fi vagy a néhány fős, minőségi cuccokat gyártó, de labilis helyzetben lévő, ám a cuccaikat aranyáron mérő manufaktúrákkal mi a helyzet? Napestig lehetne sorolni a hifid körökben "nagy nevek"-et, amelyek cserbenhagyták a vásárlóközönségüket... namost hasonlóak vannak a streamer piacon is, ugye...
De ez egy ilyen játék. Ha azt mondod, hogy ebből a szempontból egy CD-lejátszó jobb, én azt mondom: igen, de az sem végtelen. Én - két javítás után - már lemondtam az (eredetileg 11ezer dollárért vesztegetett, természetesen részemről már ennek csak a töredékéért, de még mindig nem mikroszkopikus összegért beszerzett Unidisk 1.1-esem szervómechanikájának javíttatásáról. Egyszerűen élete végére ért, hiába tökéletes még az elektronikája - ráadásul nem is ez a leggyakoribb vége a CD-lejátszóknak. Nem a végtelenségnek készítették azokat sem (amúgy érdekelne, hogy ki mennyi ideig használta a legtovább aktívan egy-egy készülékét, mert valahogy van egy olyan érzésem, hogy a vasakat legtöbbünk nem használja élete végéig - "feljebblépni" kell ugye :D Akkor miért is várjuk el egy szoftvertől az örökkévalóságot? Amit írtam, azt azért írtam Cables hozzászólására, mert nem arról van szó, hogy állandóan "csesztetni kell" egy ilyen streamelős felállást, bőven ellehetsz vele úgy, hogy sem a hardverhez, sem a szoftverhez nem nyúlsz - akár több évig is. Utána pedig legfeljebb "fennebb lépsz" :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Ja és még az is eszembe jutott, hogy amikor a kikényszerített upgrade-t meg kell csinálnod, nemhogy csak fizetned kell (vagy előfizetned tök mindegy) hanem mondjuk 2 hónapig szívni, mire az összes meglévő programodat átírod az új verziónak megfelelőre. Emlékszem pár éve állati sokat szívtam amikor a cég a Oracle 10c-ről áttért a 11g-re. (De 2006-ban vagy 2007-ben 4 hónapot a DSM-Caché áttérés miatt, igaz az nem Oracle-ről Oracle-re áttérés volt, de a Caché tulképp. a DSM folytatása volt, csak megvette egy másik rablóbanda az előzőtől és átnevezte.)
De minden ilyen upgrade-kor (volt már sok) mindig van valami (ha nem is annyi minden mint az említett 10c-11g esetén) amit módosítanod kell, másképp működik stb ..., de ezt gondolom itt nem is kell mondani, mert szerintem sokan vagyunk itt sorstársak ...

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2024.04.24., szer. 15:00
alto írta:
2024.04.24., szer. 14:23
Többek közt ezért is tér át a szoftveripar fokozatosan az előfizetéses modelre. Nem megveszed a szoftvert, hanem egy éves előfizetési díjért használod. Ezt azt is jelenti, hogy mindig a legfrissebb verziót használhatod.
Lehet, hogy ez is benne van a szempontokban, de szerintem a szoftveriparnak ennél sokkal-sokkal fontosabb az állandó folyamatos bevétel. Nincs az a profitéhség, amit a mai nagyok ne tudnának elképzelni maguknak.
Én is inkább így látom. Legalább is 35 év informatikában eltöltött munkám alatti tapasztalataim ezt támasztják alá. Szemét egy banda!

pali923
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
2024.04.24., szer. 14:23
Többek közt ezért is tér át a szoftveripar fokozatosan az előfizetéses modelre. Nem megveszed a szoftvert, hanem egy éves előfizetési díjért használod. Ezt azt is jelenti, hogy mindig a legfrissebb verziót használhatod.
Lehet, hogy ez is benne van a szempontokban, de szerintem a szoftveriparnak ennél sokkal-sokkal fontosabb az állandó folyamatos bevétel. Nincs az a profitéhség, amit a mai nagyok ne tudnának elképzelni maguknak.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Rock60 írta:
2024.04.23., kedd 21:24
cables írta:
2024.04.23., kedd 12:10
Arra gondoltam, hogy amikor mi idősek kezdtük viszonylag egyszerű volt, vettünk egy forrást, kazettás magnót és lemezjátszót, abból a 2-3 típusból, amit a Keravill behozott, Videoton vagy Orion erősítőt és hangfalat, aztán zenéltünk.
Ja, most a bőség zavara van. Anno nem volt nagy produkció megtalálni a " legjobb " hangot az aktuális választékból. Olyan nagyon nem tudtál mellényúlni.
Volt a Tesla NC 440, vagy Taya, kazettásnak a Pio CT506, a Videoton Cleopátra és az Orion HS 501... a Pioneer PL 300 - ért már az Intrtourist - ba kellett menni.
Avval a cuccal nagyon boldog voltam, túl sok agyalni való nem volt, hogy merre tovább...
Ja, jött a Pio helyére a NAD kacsa, meg volt a kánaán. :D

Most, ha veszek valamit a frász kitör, hogy ugyanannyiért, vagy olcsóbban nem találhattam-e volna valami jobbat ? Ha nem forogna ilyen sehogyan sem a piac, még az sem lenne probléma, de ha most valamit benézel, nagyon nehezen szabadulsz tőle.
Ennélfogva az új területre " merészkedés " még kockázatosabbnak tűnik az abban járatlan idősebb generációnak.
Én csak tudom. :D
Ezt a "nem forog a piac" meglátást én is osztom. Régebben fel-fel kerültek kurrens, jó cuccok (ide, illetve egyéb felületekre), most jó, ha félévente megjelenik valami ami tényleg jó, árában is van, illetve nem az ország másik felén.
Ezért lenne fontos, ha mindenki néhány nap kipróbálási garanciával adja-vegye a cuccait, akkor nem kerülnének fel minduntalan ugyanazok (a javarészt csapnivaló és/vagy túlárazott) jószágok újbóli értékesítésre. Nekem mostanában szerencsém volt, ki tudtam próbálni saját rendszerben erősítőket, hangfalakat, amiket elhozhattam letét ellenében, vagy ismerőstől. Nagy könnyebbség anyagi áldozat nélkül tudni, melyik irányba nem kell mennem.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Snipi írta:
2024.04.24., szer. 13:19
Aszpirin írta:
2024.04.23., kedd 20:07
Sem az új kártya, sem az új szoftververzió nem kötelező,

Én pl. még mindig használom az Audirvana 3.5-ös verzióját, ami bizony már pár éves, és nem is szándékozom továbbfejleszteni :) A Roon-t viszont folymatosan frissítem, de még soha sem borult semmi, és nem is kellett "előlről kezdenem" semmit, de még a közepéről sem.
Azért egy dolgot ne felejts el. Sajnos saját tapasztalat - nem hifis - az ami ezt mondatja velem. Adott egy szoftver (semmi köze a hanghoz, mondjuk egy adatbázis-kezelő mondjuk Caché, de mindegy is). Tök jó, lehet vele szépen dolgozni ... DE! X év múlva (ahol X nem túl nagy szám) az általad használt szoftver (ami mondjuk 3.4.6 verzió) már "non supported". Tehát mindenképpen upgradel-ned kell (nem kis pénzért) új verzióra - vagy ami még rosszabb - egy tök más szoftvert vagy kénytelen megvenni és használni. Szóval lehet, hogy használod azt a 3.5-ös verziót annak az izének (nem értek a sztrímeléshez) de tuti ha valami gixer van, akkor jön a "non supported" szöveg, és vagy elengeded a dolgot, vagy sok pénzért kapod a megoldást. (Arról nem is beszélve, hogy már megszoktad, kiismerted az adott rendszert, és most nekiállhatsz egy tök új és ismeretlen megismerésének, ami további kérdéseket (nem mennék bele, hosszú lenne) vet fel.)
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
2024.04.23., kedd 20:07
Sem az új kártya, sem az új szoftververzió nem kötelező,

Én pl. még mindig használom az Audirvana 3.5-ös verzióját, ami bizony már pár éves, és nem is szándékozom továbbfejleszteni :) A Roon-t viszont folymatosan frissítem, de még soha sem borult semmi, és nem is kellett "előlről kezdenem" semmit, de még a közepéről sem.

Rock60
Őslakos
Őslakos

cables írta:
Arra gondoltam, hogy amikor mi idősek kezdtük viszonylag egyszerű volt, vettünk egy forrást, kazettás magnót és lemezjátszót, abból a 2-3 típusból, amit a Keravill behozott, Videoton vagy Orion erősítőt és hangfalat, aztán zenéltünk.
Ja, most a bőség zavara van. Anno nem volt nagy produkció megtalálni a " legjobb " hangot az aktuális választékból. Olyan nagyon nem tudtál mellényúlni.
Volt a Tesla NC 440, vagy Taya, kazettásnak a Pio CT506, a Videoton Cleopátra és az Orion HS 501... a Pioneer PL 300 - ért már az Intrtourist - ba kellett menni.
Avval a cuccal nagyon boldog voltam, túl sok agyalni való nem volt, hogy merre tovább...
Ja, jött a Pio helyére a NAD kacsa, meg volt a kánaán. :D

Most, ha veszek valamit a frász kitör, hogy ugyanannyiért, vagy olcsóbban nem találhattam-e volna valami jobbat ? Ha nem forogna ilyen sehogyan sem a piac, még az sem lenne probléma, de ha most valamit benézel, nagyon nehezen szabadulsz tőle.
Ennélfogva az új területre " merészkedés " még kockázatosabbnak tűnik az abban járatlan idősebb generációnak.
Én csak tudom. :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3343

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:

Most Aszpirin listája szerint sokféle megoldás van és minden megoldásnak jó pár változata. Aztán, ha az egyik verziót kiépítettük 2 nap múlva borul az egész, mert megjelent egy új kártya vagy egy x-edik új szoftver verzió és kezdhetjük előről az egészet!
Aki most kezdi, az vesz valami jobb egybekütyüt, és boldogan hallgat zenét, szitne biztos, hogy jobb minőségben, mint az öregek anno az általad említett választék esetén.

Aki meg cserélgetni akár, annak meg úgy is mindegy, mennyi a választék, ha egy lehetőség lenne, azt is 3 felől közelítené meg.
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

cables írta:

Most Aszpirin listája szerint sokféle megoldás van és minden megoldásnak jó pár változata. Aztán, ha az egyik verziót kiépítettük 2 nap múlva borul az egész, mert megjelent egy új kártya vagy egy x-edik új szoftver verzió és kezdhetjük előről az egészet!
Túldimenzionálod a dolgot. Sem az új kártya, sem az új szoftververzió nem kötelező, és aki nem rendelkezik a mai digitalizált kor kütyüihez affinitással, annak számára ezek sem kötelezőek, attól még lehet minőségi zenét minpőségi hangzással hallgatni.

A "rendszerváltás" nálam teljesen más, "jó hang"-tól teljesen független, prózai okokból történt, de ezt már leírtam, ha akarod utánanézel ;)

Én csak leírtam, hogy mik befolyásolhatják az esetleges különbséget a lokális és streamelt zene közöttt, és azt is, hogy lényegi különbség általánosságban nem kell legyen, ha odafigyeltünk a rendszer kiépatésére. Ez az odafigyelés bármilyen rendszer esetében fontos, ez ilyen hobbi, és Te biztosan több hangot befolyásoló tényezőt tudnál leírni csak a kábelek kapcsán, nem? ;)

A Keravill-es időkkel meg ne hasonlítsunk, szerintem Te sem szeretnéd már azt az időt, hisz folyamatosan a "jó hang" fontosságát hangúlyozod, meg hogy ez a hobbi erről szól, amit hogyan is értél el anno egy Videotonnal vagy Teslával vagy egyéb keravilles cuccal? Függetlenül attól, hogy tényleg az volt (részemről is), amit írtál, mikor álltál át a "csak hallgassuk a zenét, mindegy, mivel" oldalra?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2302

Hozzászólás Szerző: cables »

Rock60
Őslakos
Őslakos

Re: Apple számítógépes zenehallgatáshoz

cables írta:
2024.04.22., hétf. 11:52

Nem könnyű annak a dolga, aki már ebbe a világba kezd audio rendszert kiépíteni magának és a legjobb hangot szeretné hallani magánál.
Feltételezhetően, sőt biztosan az akusztikai adottságokhoz és a lehetőségekhez képest értendő legjobb hangról van szó. A legjobb hangot, ami nála eddig szólt.
Ez teljesen természetes, evvel én is így vagyok. / Kb. mindenki./

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7606

Re: Apple számítógépes zenehallgatáshoz

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

cables írta:
2024.04.22., hétf. 11:52
Köszönöm ezt a részletes elemzést!

Nem könnyű annak a dolga, aki már ebbe a világba kezd audio rendszert kiépíteni magának és a legjobb hangot szeretné hallani magánál.
Legjobb hang, legjobb bármi... hát igen. A legjobb hangra szánt összeget, ha pszichés segítségre költi a legeket állandóan üldöző delikvens, sokkal jobban jár, az majd segít neki az élet egyéb területein is. :napsut: :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8999

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Rock60 írta:
2024.04.21., vas. 11:34
Azt meg lehetne tudni, hogy mit keres a
KVház > összes téma > csevegők alatt IS az " Általában a hifiről " ?
És ez az " Általános csevegő " miért van oda eldugva ?
Miért nem lehet az AVház > Hifi blokkban ?

Köszi.
Eredetileg a hifi alatt volt, de a csevegőknek (főleg az általános csevegőnek) a helye a kvházban van, nem a tematikus fórumban.
Egyelőre árnyéktémaként otthagytam, hátha valaki megszokásból ott keresi, de lassan megszűntetem.
Nincs eldugva. A helyén kell keresni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Rock60
Őslakos
Őslakos

Azt meg lehetne tudni, hogy mit keres a
KVház > összes téma > csevegők alatt IS az " Általában a hifiről " ?
És ez az " Általános csevegő " miért van oda eldugva ?
Miért nem lehet az AVház > Hifi blokkban ?

Köszi.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

tonee73 írta:
2024.04.20., szomb. 09:02
Csak, hogy ne b@sszon szét az ideg - visszaraktam.Gondoltam, (ha már úgy is a keres részen van akkor) felesleges.Bocs.
Ha valaki az új hozzászólások c. keresőt használja, megjelenik ugyan a főtopic címe valahol a 2. sorban, de ez sokszor ugyanaz, mint egy alap hirdetési topic, csak ott van zárójelben, hogy "(keres)". Egyrészt ezen időnként könnyű átsiklani (velem is előfordult már számos alkalommal), másrészt el tudom képzelni, hogy mondjuk egy telefonon már nem látszik. Ezért én is azt gondolom, nem okafogyott, ha valaki a hirdetése címébe beírja, hogy keresni szeretne, és nem eladni. Ezek apróságok, de időnként hasznos, ha nem kell többször kattintani.
Szerintem.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6225

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

ZolaBA írta:
2024.04.20., szomb. 08:44
Előre szeretném rögzíteni, hogy a szabályzatnak, a fórum szerkezetének, a fórumon szokásos és elvárt magatártás ismeretében, valamint tudatmódostó szer befolyása nélkül, beszámítható állapotban, szándékosan döntöttem úgy, hogy az alábbi bejegyzésemet ide teszem, mert nem tekintem sem panasznak sem kérdésnek sem javaslatnak csupán az ideg ba*z szét amikor azt éreztetik hülye vagyok vagy nem tartok be valamit.

Kitettem egy hangsugárzó keres hírdetést "B&W AM-1 fehér (keresek...)" címmel, erre valaki átjavította " "B&W AM-1 fehér"-re, kitörölve a "(keresek...)" részt.
Könyörgöm, miért? (költői kérdés nem kell válasz). Rendre abba futok bele, hogy megnyitok topicot ami keresés, mert az ember szeme nem áll rá az apróbb betűs részre, hogy a keresés fórumrész alatt van... Ezért én kifejezetten szoktam értékelni ha keresés esetén valaki beteszi azt a topic címbe. Gondoltam beteszem én is. Illetve gondoltam szerkezetileg zárójelbe teszem.
Na most ezzel mi a gond? ha megnézem a keresés topicot rengeteg topic címben benne van a keresek szó, tehát az talán nem. Illetve más esetben meg szoktak zárójelet is használni, olyat is találni. És az sincs kimoderálva. Akkor? A pofámmal van baj, tudom :D

Könyörgöm nehogy adjon valaki hivatalos modrátori választ, nem érdekel. Csak csevegés szinten írtam le :smile29:
Csak, hogy ne b@sszon szét az ideg - visszaraktam.Gondoltam, (ha már úgy is a keres részen van akkor) felesleges.Bocs. :smile53:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Előre szeretném rögzíteni, hogy a szabályzatnak, a fórum szerkezetének, a fórumon szokásos és elvárt magatártás ismeretében, valamint tudatmódostó szer befolyása nélkül, beszámítható állapotban, szándékosan döntöttem úgy, hogy az alábbi bejegyzésemet ide teszem, mert nem tekintem sem panasznak sem kérdésnek sem javaslatnak csupán az ideg ba*z szét amikor azt éreztetik hülye vagyok vagy nem tartok be valamit.

Kitettem egy hangsugárzó keres hírdetést "B&W AM-1 fehér (keresek...)" címmel, erre valaki átjavította " "B&W AM-1 fehér"-re, kitörölve a "(keresek...)" részt.
Könyörgöm, miért? (költői kérdés nem kell válasz). Rendre abba futok bele, hogy megnyitok topicot ami keresés, mert az ember szeme nem áll rá az apróbb betűs részre, hogy a keresés fórumrész alatt van... Ezért én kifejezetten szoktam értékelni ha keresés esetén valaki beteszi azt a topic címbe. Gondoltam beteszem én is. Illetve gondoltam szerkezetileg zárójelbe teszem.
Na most ezzel mi a gond? ha megnézem a keresés topicot rengeteg topic címben benne van a keresek szó, tehát az talán nem. Illetve más esetben meg szoktak zárójelet is használni, olyat is találni. És az sincs kimoderálva. Akkor? A pofámmal van baj, tudom :D

Könyörgöm nehogy adjon valaki hivatalos modrátori választ, nem érdekel. Csak csevegés szinten írtam le :smile29:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”