Köszönöm, C9H8O4!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Ez a hozzászólás a videó alatt eszméletlenül tetszett:
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Re: Általában a hifiről
1,1 millió font, és 8-at adtak el belőle, ebből 3-at Thaiföldrediagnet írta: ↑2019.11.06., szer. 16:50A szentelt kábeleket, ösvényeket és tápregenerátorokat ez követi:
https://youtu.be/kaWpP95MwKw

Ez a hozzászólás a videó alatt eszméletlenül tetszett:
With this system you can hear the salesman laughing all the way to the bank in very high fidelity.

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Itt sehogy. Add meg a linket (ahogy tetted is), és aki akarja, rákattint, és megnézi.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
A szentelt kábeleket, ösvényeket és tápregenerátorokat ez követi:lehoako írta: ↑2019.11.06., szer. 16:14Cher Julien,
Nálam fénycső volt kb 20 db a plafonon, leszedtem. Borhűtőt is deaktiváltam. Sokkal jobb a hang, de hallom, ha a nihilista szomszédom dupla klímája bekapcsol, és mostanában hőszivattyúztat, úgyhogy alapzajjal, ideges villannyal megyünk. Van ösvényem, de ha maga a bejövő villany rossz, azon sem segít az ösvény.
Rossz időben vagyunk a rossz helyen.
https://coub.com/view/1uoph3
https://youtu.be/kaWpP95MwKw
A panasonic már 25 éve alkalmazta néhány előerősítőben. Az okostelefonok és villanyautók korában ideje lenne a hifivel is mélyíteni az ökölógiai lábnyomunkat.
Powerbankot minden hifibe! :)
Bocsánat, Coub-ot hogy lehet beilleszteni, hogy látsszon a kép is?
Köszönöm előre is.
Köszönöm előre is.

Cher Julien,
Nálam fénycső volt kb 20 db a plafonon, leszedtem. Borhűtőt is deaktiváltam. Sokkal jobb a hang, de hallom, ha a nihilista szomszédom dupla klímája bekapcsol, és mostanában hőszivattyúztat, úgyhogy alapzajjal, ideges villannyal megyünk. Van ösvényem, de ha maga a bejövő villany rossz, azon sem segít az ösvény.
Rossz időben vagyunk a rossz helyen.
https://coub.com/view/1uoph3
De ha a többséget is képviseled, akkor sem segít annak, aki tapasztalja.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Attól tartok, igen.
De ha a többséget is képviseled, akkor sem segít annak, aki tapasztalja.
Csak kíváncsiságból kérdezem, tényleg az elhanyagolható kisebbséget képviselem azzal, hogy egy 60+-lakásos társasházban, mindenféle mágia, meg tápösvények nélkül sem tapasztalok ilyesmiket?
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Olyankor majd kiderül, ki fagy meg télen a dzsilliárdos, szuperkényelmes otthonában, meg mennyit érnek a felhőben tárolt digitális fotók/videók milliárdjai. Még jó, hogy fatüzelésű szaunám lesz... Meg zongizhatok gyertyafénynél.
Mikorra is igérték? Már végre?

Meg kompresszorral fújják a gumijukat, mert a bolgár lábpumpa nekik natttttyon ciki...SoundMania írta: ↑2019.11.06., szer. 13:51...és majd amikor az elektromos autók tucatjait töltik !chord írta: ↑2019.11.06., szer. 13:40........és nincs internet, nincs avx szövegelés és a szomszédokat is körbejártam, csókolom, marikanéni, de finom lesz ez a süti, amúgy, hogy tetszik lenni?, hopp, ezt hadd húzzam ki egy kicsit, hogy elment a TV meg a telefon?, nem baj, egy óra múlva tessék majd visszadugni, és hazaérek, és beülök, és kánaán, és...
akkor beindul a mosogatógép, ami a miénk, ami új és q..va drága és tényleg csendes, és az erősítő trafói, amelyek konvencionális toroidok, finom hangúak, nagyon, és most olyan búgást rendeznek, hogy csak a kontratenor szólama hangosabb...
...és nincs megoldás, kicserélheted másikra, drágábbra, olcsóbbra, kiöntheted műgyantával, akármivel, másik trafó, másik erősítő, bármi, a fél Európa nekem teker trafót, a csomagküldők furgonjai állandóan az udvarban, gerjesszük alul 25%-ra, OK, a búgás 1/5-e lement, dejó... kézzel mosogatok, lesz@rom, fő a zene, csak 12-en voltak ma este, 102 kiskanál volt, nem baj, csorog a forró víz, izzik a kazán, és,
...valaki, valahol, valamit bekapcsol, kinyomozhatatlan, hogy mit, és hol, és,
megint búg...
Tökjót írtál.chord írta: ↑2019.11.06., szer. 13:40........és nincs internet, nincs avx szövegelés és a szomszédokat is körbejártam, csókolom, marikanéni, de finom lesz ez a süti, amúgy, hogy tetszik lenni?, hopp, ezt hadd húzzam ki egy kicsit, hogy elment a TV meg a telefon?, nem baj, egy óra múlva tessék majd visszadugni, és hazaérek, és beülök, és kánaán, és...
akkor beindul a mosogatógép, ami a miénk, ami új és q..va drága és tényleg csendes, és az erősítő trafói, amelyek konvencionális toroidok, finom hangúak, nagyon, és most olyan búgást rendeznek, hogy csak a kontratenor szólama hangosabb...
...és nincs megoldás, kicserélheted másikra, drágábbra, olcsóbbra, kiöntheted műgyantával, akármivel, másik trafó, másik erősítő, bármi, a fél Európa nekem teker trafót, a csomagküldők furgonjai állandóan az udvarban, gerjesszük alul 25%-ra, OK, a búgás 1/5-e lement, dejó... kézzel mosogatok, lesz@rom, fő a zene, csak 12-en voltak ma este, 102 kiskanál volt, nem baj, csorog a forró víz, izzik a kazán, és,
megint búg...

Tapasztalat, magyarázat legalábbis tudományos értékű, nincs.
Már a Pennában a pincében is sokkal rosszabban esett egy darabig zenét hallgatni, meg demózni, amikor bekerült a wifis router, sokáig nem értettük miért, mig rá nem jöttünk hogy a router okozza. Nálam, ahogy az új lakásba költözés után átálltam az aktív hangfalas közeltéri zenehallgatásra megint csak lehetett a hatását, ami akkor is megvolt ha a wifit kikapcsoltam így arra gondoltam hogy a tápok miatt lehet nem a wifi vagy az internet miatt általában így szépen apránként lecseréltem a set top box, a router, a switch tápjait Hydrasound tápokra. Jobb azóta zenét hallgatni is és munkát is végezni. Konkrétan nincs megfogható durva hibája, csak valahogy unalmasabb, laposabb egy hangyafaroknyit, meg van olyan érzése az embernek bizonos fajta zenéknél, amint amikor egy grafikán körülrajzolják egy vékony fekete ceruzával a kontúrokat. Nem tudom jobban leírni.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1196
...és majd amikor az elektromos autók tucatjait töltik !chord írta: ↑2019.11.06., szer. 13:40........és nincs internet, nincs avx szövegelés és a szomszédokat is körbejártam, csókolom, marikanéni, de finom lesz ez a süti, amúgy, hogy tetszik lenni?, hopp, ezt hadd húzzam ki egy kicsit, hogy elment a TV meg a telefon?, nem baj, egy óra múlva tessék majd visszadugni, és hazaérek, és beülök, és kánaán, és...
megint búg...
........és nincs internet, nincs avx szövegelés és a szomszédokat is körbejártam, csókolom, marikanéni, de finom lesz ez a süti, amúgy, hogy tetszik lenni?, hopp, ezt hadd húzzam ki egy kicsit, hogy elment a TV meg a telefon?, nem baj, egy óra múlva tessék majd visszadugni, és hazaérek, és beülök, és kánaán, és...
megint búg...
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Az ember szinte már könyörög egy országos áramszünetért.
AK120 II - AK SE100 - Adl Stratos - HD600 - Ether C
Ez kissé rémisztően hangszik.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
pláne annak tükrében, hogy manapság nem rögzítenek analóg magnószalagra, nagyon kevés a kivétel.juliush írta: ↑2019.11.06., szer. 12:13Ugyanakkor pár bekezdéssel korábban:avl2 írta: ↑2019.11.06., szer. 11:34erdekes, hogy az Ujhazy cikkböl nem ez lett kiemelve (en most kiemelem), ajánlom mindenki figyelmébe (passzol a forumon ismerthez: mindenki ugy élvez, ahogy..."):
kerdezö: Ha végigtekintünk a különböző hanghordozókon az LP-től a CD-n, az SACD-n keresztül az online Spotify digitális hangjáig, beszélhetünk egyfajta hierarchiáról? Butább a digitális az analóghoz képest?
UL: Egyáltalán nem, nincs közöttük hierarchia. Mindegyiknek más az esztétikája, a hangzáskaraktere.
"MN: Az ön számára melyik a legtökéletesebb hanghordozó?
UL: Az LP. ... Az LP annyira humánus hang, amit semmi nem képes pótolni."
De végül is értelmezhető a szubjektív prioritás vs. technikai realitásnak is. Sőt, csak így látom értelmét.
Ugyanakkor pár bekezdéssel korábban:avl2 írta: ↑2019.11.06., szer. 11:34erdekes, hogy az Ujhazy cikkböl nem ez lett kiemelve (en most kiemelem), ajánlom mindenki figyelmébe (passzol a forumon ismerthez: mindenki ugy élvez, ahogy..."):
kerdezö: Ha végigtekintünk a különböző hanghordozókon az LP-től a CD-n, az SACD-n keresztül az online Spotify digitális hangjáig, beszélhetünk egyfajta hierarchiáról? Butább a digitális az analóghoz képest?
UL: Egyáltalán nem, nincs közöttük hierarchia. Mindegyiknek más az esztétikája, a hangzáskaraktere.
"MN: Az ön számára melyik a legtökéletesebb hanghordozó?
UL: Az LP. ... Az LP annyira humánus hang, amit semmi nem képes pótolni."
De végül is értelmezhető a szubjektív prioritás vs. technikai realitásnak is. Sőt, csak így látom értelmét.
Gyula
- SoundMania
- V.I.P.
Ezt majdnem kár is kiemelni. Digitális sem hallható az analóg áramkörök nélkül. Szóval szerintem amit előbb felsorolt az kb nettó csúsztatás.avl2 írta: ↑2019.11.06., szer. 11:34erdekes, hogy az Ujhazy cikkböl nem ez lett kiemelve (en most kiemelem), ajánlom mindenki figyelmébe (passzol a forumon ismerthez: mindenki ugy élvez, ahogy..."):
Aztán az egyre több inverteres hűt-fűt klíma, az ennél jóval nagyobb áramokat rángató háztartási napelemes kis-erőművek, amik átlaga 3-6kW között mozog. Az én 2kW-os napelem inverterem alaposan megszórja az egyik fázisomat, a hifi másik fázison van. Elvben létezik az iparinál szigorúbb szabvány-norma lakókörnyezeti egy-egy villamos készülékek zavar kibocsátására, de ezeket igencsak spórolós eszközökkel teljesítik, továbbá nem definiálható több(?) készülék együttes hatás korlátja. Szóval van baj bőven.
Ellenben sok kicsi sokra képes. Tessen már felsorolni a tisztán ohmikus/analóg trafós terhelésű háztartásban előforduló készülékeket. Most nekem a vasaló, bimetálos kapcsolású olajradiátor jut eszembe. A kommutátoros forgó masinák nagyobb zajra képesek a kapcsitápoknál is.fülelek írta: ↑2019.11.06., szer. 10:14
A eredmény meggyőzött, semmilyen problémát nem okozott a kapcsolóüzemű led tápegység (amúgy 80W terhelés volt a 2 ledszalag)
Az oszcilloszkópos vizsgálat azt mutatta, hogy elenyészően kicsi zavart juttatott a tápegység a hálózatba, ami az audio készülékek bemeneténél már nem volt detektálható.
Aztán az egyre több inverteres hűt-fűt klíma, az ennél jóval nagyobb áramokat rángató háztartási napelemes kis-erőművek, amik átlaga 3-6kW között mozog. Az én 2kW-os napelem inverterem alaposan megszórja az egyik fázisomat, a hifi másik fázison van. Elvben létezik az iparinál szigorúbb szabvány-norma lakókörnyezeti egy-egy villamos készülékek zavar kibocsátására, de ezeket igencsak spórolós eszközökkel teljesítik, továbbá nem definiálható több(?) készülék együttes hatás korlátja. Szóval van baj bőven.
erdekes, hogy az Ujhazy cikkböl nem ez lett kiemelve (en most kiemelem), ajánlom mindenki figyelmébe (passzol a forumon ismerthez: mindenki ugy élvez, ahogy..."):
- SoundMania
- V.I.P.
Nem lékszem , hogy a HDAmpot Ő találta-e ki de pl azokban a készülékekben , amikbe be van építve, az egyik elsődleges és fontos tuning annak kiiktatása.
- SoundMania
- V.I.P.
Hm.. Egy folytonos jel csak elvileg állítható tökéletesen vissza a mintáiból!juliush írta: ↑2019.11.06., szer. 10:51A makroszkópikus univerzumunkban általunk érzékelhető és technikai eszközeink túlnyomó többsége által ábrázolható, tárolható és kezelhető zenei információra szerintem igaz, amennyiben az "analógot" a praktikusan folyamatosnak tekinthető jelenség szinonímájaként alkalmazzuk.
Valójában azonban az "analóg" ennél többet jelent, egészen pontosan azt, hogy az ábrázolt információ minden egyes pillanatban analóg módon jellemzi a változó folyamatot. Ezért aztán fokozottan érzékeny az információ sérülésére, egy karc a lemezen, egy pici szalagnyúlás óhatatlanul torzításként jelentkezik.
KI is elköveti azt a hibát, hogy az "analóg" hangrögzítésnél figyelmen kívül hagyja a tényt, hogy a zenei információ szintén kódolva kerül tárolásra, legyen szó a pre-ekvalizált elektromos jel konverziójáról műanyagfelületbe vésett mechanikai rezgésekbe, vagy egy folyamatosan mozgó mágnesezhető szalagra rögzített fluxusváltozásokba. És valójában ha megvizsgáljuk az így keletkező kódolt "analóg" távközlési csatorna transzparenciáját (sávszélességét, zaját, linearitását), már rég nem tekinthető a "digitálissal" szemben felsőbbrendűnek, különösen, ha figyelembe vesszük az emberi érzékelés korlátait is. Ettől függetlenül ugyanakkor tetszhet egyeseknek jobban, az analóg csatorna finom nem-linearitása kellemes "simító" hatást ereményezhet (Újházy Lászlót idézve).
Mintavételezés előtt aluláteresztő szűrőket alkalmaznak!
Az ideális átalakító teljesítményét rontja a kvantálási zaj aminek olyan hatása van mintha az átalakító kisebb bitszámú lenne.
Differenciális nemlineáris torzítás, ami a valós karakterisztika lépcsőinek szélességének a szórása.
Ezek sem túl biztatóak......