Még ennél is jobb volt hogy vannak ugye a magas hangokat hordozó elektronok, meg a mély hangokat hordozó elektronok

Még ennél is jobb volt hogy vannak ugye a magas hangokat hordozó elektronok, meg a mély hangokat hordozó elektronok
A zene meg az alagúteffektus révén jut bele! Újabb kvantumfizikai vonatkozása a hifizésnek!
De ismerősek!fapaci írta: ↑2019.12.02., hétf. 13:37
Ejjj, ha ezt az oktatóanyagot szegény Lehoako megérhette volna... Ő mesteri szinten űzte az oldalon említett taktikákat.De úgy általában a HiFi-re is jellemző ez az érvelési mód.
- A torrent oldalakról ingyenesen lehet zenéket letölteni. Tehát minden hifista tolvaj, aki számítógépet használ lejátszóként.
- Minden gyártó hazudik ,amikor azt mondja, hogy az ő terméke jobb, mert ez az érdeke.
- Az LP eladások évek óta folyamatosan nőnek, tehát ez a legnépszerűbb adathordozó formátum.
- Állításom szerint a piros kábelek jobb hangzást produkálnak, mint a kékek. Ha nem tudsz egyértelmű bizonyítékot hozni, ami cáfolná ezt, akkor nincs jogod vitatni ezt a tényt.
- Az 50-60-as évekből sok nagyszerű hangfelvétel maradt ránk. Tehát az akkori hangmérnökök jobban értették a munkájukat.
- Mindenkinek ezt ajánlom, mert a faluban hárman is ezt használjuk.
- Valahol azt olvastam, hogy a VBMH márkájú erősítőkkel baj van. Soha nem vennék ilyent.
- Szerinted a CD a legjobb adathordozó, vagy már nem érdemes költeni rá?
- Az ezüst 7 %-kal jobb vezető a réznél. Tehát legalább ennyivel jobb a hangja is.
- Múltkor a fejhallgatós találkozón sok embert megkérdeztem, milyen hangforrást használ. Mindenki a fejhallgatót preferálta.
- Minden hifista cserélgeti a készülékeit. Te nem??? Akkor te nem is vagy hifista.
- Hozzászólás egy távoli HiFi fórum adásvételi topikjában: "Én csak zenét hallgatok, nem érdekel a kütyüzés."
- Szörnyű lehet ez a HTPC-s filmlejátszás, ott mindig állítani kell valamit, hogy jó legyen! (A hozzászóló az elmúlt 5 évben minimum 7x cserélt kábeleket, hangsugárzókat, vetítőt, legalábbis tesztbeszámolóiban ennyit vallott be.)
- Nem mindegyik hangmérnök tud kottát olvasni. Ezek nem értenek a zenéhez sem.
Annak idején amikor eladó volt a moddolt Trivista erősen gondolkodtam rajta mint elérhető dolog, sajnos a Luminra már nem mondhatom el ugyanezt, nem a fejlődést kérdőjelezném meg csak tesztet. Azt tudjuk hogy mind a kettő az erősítőn végződnek a kimenetei, meg nekem a csövik jobban bejönnek a hangzásba ezért is estem gondolkodóba annak idején.chord írta: ↑2019.12.02., hétf. 16:46Nem volt él a felvetésemben, csak szimplán kíváncsi voltam, hogy 15 év mit adott ezen a vonalon; a Trivista egy akkori sztár volt, már nem a digitális technika kiforratlansága idejéről, a Lumin egy mai, én nem gondolnám, hogy nem volt fejlődés a kettő között...mgus írta: ↑2019.12.02., hétf. 13:59
Azért ez nem egy fer összehasonlítás, egy 15 éves technika vs. mai "Ha én gazdag lennék"-el. Már csak azért is:"Ne feledjük, ez egy hálózati lejátszó, nem egy szimpla DAC! Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!"
Akkor hogy jött az ötlet összemérni a Dac-ot egy nem Dac-al?
Hát igen. Wadiákhoz, abból is a legnagyobbakhoz (270 transzport 27i DAC) volt szerencsém hosszabb ideig, ahogy hivatalból a Levinsonokhoz is. De azért az MSB-t se hagyjuk ki a sorból, vagy az EMM LABS-t (Meitner). Metronome Technologie Kalista Reference transport/ C8+ DAC összeállítást, amit ma is az egyik legjobbnak tartok CD hang terén. De ne hagyjuk ki a dCS-t se a sorból. Aztán az Esotericek. Ezek tényleg komoly gépek mind.
Nem volt él a felvetésemben, csak szimplán kíváncsi voltam, hogy 15 év mit adott ezen a vonalon; a Trivista egy akkori sztár volt, már nem a digitális technika kiforratlansága idejéről, a Lumin egy mai, én nem gondolnám, hogy nem volt fejlődés a kettő között...mgus írta: ↑2019.12.02., hétf. 13:59
Azért ez nem egy fer összehasonlítás, egy 15 éves technika vs. mai "Ha én gazdag lennék"-el. Már csak azért is:"Ne feledjük, ez egy hálózati lejátszó, nem egy szimpla DAC! Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!"
Nem akarok szőrszálhasogatónak tűnni (ennek ellenére jól csinálom
15 évvel ezelőtt az az MF DAC volt a digitális zenehallgatás egyik csúcsa, ellenben nem voltak kiforrott hálózati lejátszók. Nemrég volt alkalmam egy szintén korabeli LessLoss DAC-ot a Lumin A1-el összehallgatni, úgy, hogy a Lumin volt a futómű. Abban a rendszerben a Lumin nekem jobban tetszett, a két készülék viszont nagyon máshogy adta elő magát.mgus írta: ↑2019.12.02., hétf. 13:59Azért ez nem egy fer összehasonlítás, egy 15 éves technika vs. mai "Ha én gazdag lennék"-el. Már csak azért is:"Ne feledjük, ez egy hálózati lejátszó, nem egy szimpla DAC! Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!"
Azért ez nem egy fer összehasonlítás, egy 15 éves technika vs. mai "Ha én gazdag lennék"-el. Már csak azért is:"Ne feledjük, ez egy hálózati lejátszó, nem egy szimpla DAC! Olyannyira nem, hogy nincs is semmilyen digitális bejárata!"LIMAR írta: ↑2019.12.02., hétf. 13:23Erre muszáj válaszolnom, bár sok kedvem nincs hozzá. Teljesen parttalan a vitánk (?), mert te zsigerből és indulatból válaszolgatsz, mint egy kisgyerek, akinek elvették a játékát. Mindenáron bokán akarod rúgni a gonoszt.chord írta: ↑2019.12.02., hétf. 08:29Érdekes lenne a Lumin mellé berakni hirtelen, hogy mit hozott a 15 év, vagy, inkább, hogy A.M. ízlése mennyire volt excentrikus.
A magánvéleményem az, hogy A.M., ill. mérnökcsapata teljesen képben van/volt a hullámimpedancia-illesztésekkel, de nem tartotta annyira fontosnak a hatást a hangi megjelenésben, mint ahogyan a zavarvédelemből sem csinált különösebb hisztériát.
A marketingje legalább olyan nyomulós volt, mint a Lumin-é.
De a 15 év eltelt, ez tényleg így van; trendek változtak egy jó nagyot.
MF Trivista vs. Lumin:
Volt nem olyan régen MF Trivista DAC-om ráadásul egy nagyon komoly Audiocom moddal, ami konkrétan a digitális bemenetek kábelezését is érintette (nagyon sok más egyéb mellett, Black Gate, Mundorf kondenzátorok, szuper kis zajú diszkrét stabilizátorok a tok tápok helyett.....). A sodort érpár helyett ezüst koax kábel lett berakva. Vagyis szerintük is gyengécske megoldás volt a gyári sodrott eres megoldás.
Otthon, saját rendszerben is kipróbáltam a saját Lumin A1-emmel összehasonlítva, annak digitális kimenetéről meghajtva.
Az Audiocom moddal egészen tisztességes hangja volt. Soha senkinek se rosszabb DAC-ot.
A Lumin A1 nálam maradt és még maradni is fog jó ideig. Ez szerintem mindent elárul.
A.M-ről inkább nem nyilatkozom, mert sokakat megbántanék vele, amit nem akarok. Minden esetre P.Q-val kezet foghatnak.
Lumin marketing?
Miért kellene neki agresszív marketing?
Nem hozza ki évente a világ legjobbjának saját maga által kikiáltott limitált szériáját, majd a következő éven az újabb világmegváltót és újra és újra. A termékei sok éven keresztül gyártásban vannak, az első Lumin, ma Lumin A1 néven fut, már 6 éves termék ma is gyártják, bármi mellé bátran oda lehet tenni ma is. Maga a termék hordozza a saját marketingjét a megépítettségével, időt állóságával, hangminőségével.
Ejjj, ha ezt az oktatóanyagot szegény Lehoako megérhette volna... Ő mesteri szinten űzte az oldalon említett taktikákat.huszti-zsolt írta: ↑2019.12.02., hétf. 09:30Ajánlanám ezt az oldalt mindazoknak, akikben felmerül a kétely a 4D-s (vagy azokhoz nagyon hasonló) jelenségekkel szemben. Sok mindenre választ kaphat az, akiben motoszkálnak (még) kérdések!Nagyon hasznos segédanyag!
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/
Hívőknek nem feltétlenül ajánlott, számukra inkább csak bosszantó okoskodás!![]()
Erre muszáj válaszolnom, bár sok kedvem nincs hozzá. Teljesen parttalan a vitánk (?), mert te zsigerből és indulatból válaszolgatsz, mint egy kisgyerek, akinek elvették a játékát. Mindenáron bokán akarod rúgni a gonoszt.chord írta: ↑2019.12.02., hétf. 08:29Érdekes lenne a Lumin mellé berakni hirtelen, hogy mit hozott a 15 év, vagy, inkább, hogy A.M. ízlése mennyire volt excentrikus.
A magánvéleményem az, hogy A.M., ill. mérnökcsapata teljesen képben van/volt a hullámimpedancia-illesztésekkel, de nem tartotta annyira fontosnak a hatást a hangi megjelenésben, mint ahogyan a zavarvédelemből sem csinált különösebb hisztériát.
A marketingje legalább olyan nyomulós volt, mint a Lumin-é.
De a 15 év eltelt, ez tényleg így van; trendek változtak egy jó nagyot.
Amióta van cd futóművem + DAC-om , sohasem volt kimondottan digitális kábelem hozzájuk. Mindig analog IC-t használtam ilyen célra , mert az elejétől már az tetszett jobban . Ez kb lassan 20 éve így van már. Pedig már a Wireworld Platinum is járt itt. Mégis alul maradt.
Nagy gyártó alatt mit értesz pontosan?
Derék :)Aszpirin írta: ↑2019.12.02., hétf. 11:40Köszivlaca írta: ↑2019.12.02., hétf. 11:22Hi!
A Nordost spdif kábelei pl bnc-sek és egy bnc/rca átalakítót adnak hozzá.
A "legkisebb":
https://www.nordost.com/leif/blue-heave ... onnect.phpJó tudni, és a Blue Heaven ára azért még belefér a kábeles ingerküszöbömbe :-)
Ráadásul - a fórum napos oldala - egy fórumtárs azonnal fel is ajánlotta, hogy kölcsönad egy neves BNC kábelt kipróbálásra![]()
Köszivlaca írta: ↑2019.12.02., hétf. 11:22Hi!
A Nordost spdif kábelei pl bnc-sek és egy bnc/rca átalakítót adnak hozzá.
A "legkisebb":
https://www.nordost.com/leif/blue-heave ... onnect.php
Hi!Aszpirin írta: ↑2019.12.02., hétf. 11:15Ha már itt tartunk: csak nekem tűnik úgy, hogy a neves kábelgyártók már nem foglalkoznak BNC-dugós kábelek készítésével?
Ez ugyanis a dilemmám: a lejátszómon az SPDIF kimenet BNC-s (nincs rajta RCA), a DAC-on is van BNC bemenet, de "nevesebb" BNC kábelt nemigazán találok (csak kíváncsiságból kellene, hogy összehasonlíthassam, mert amúgy a lejátszó beépített DAC-ját szívesen használom, szerintem jól szól).
Lehet ugyan BNC-RCA átalakítókat kapni, de azok, ha jól értem az eddigieket, az impedancia-illesztést többé-kevésbé hazavágják (?).
Tehát még mindig ál a kérdés, ha a BNC az ideális a digitális (ill. általában nagyfrekvenciás) átvitelre, akkor miért hagyott fel vele szinte minden kábelgyártó, és miért lett az RCA a teljesen általános?
Ha már itt tartunk: csak nekem tűnik úgy, hogy a neves kábelgyártók már nem foglalkoznak BNC-dugós kábelek készítésével?
az elsöhöz kérdezem:LIMAR írta: ↑2019.12.01., vas. 23:10...drámaian nem zavaró. ....
...Minél nagyobb a jel frekvenciája, sajnos annál jobban érződik a hatása a rövid vezeték darab illesztetlenségének is.
Ezért a magasabb mintavételi frekvenciájú és nagyobb bitmélységű digitális audio jelek esetében jobban romlik az átvitel.....
15 évvel ezelőtt is rendelkezésre állt az öt század pontosságon belüli cnc forgácsolás technológia.LIMAR írta: ↑2019.12.01., vas. 19:15
Nos, a kérdéseidre a válasz nem túl bonyolult.
1. A Musical Fidelity Trivista DAC költségvetésébe nagy valószínűséggel nem fért bele a ma gyakorlatilag mindenhol használt NYÁKba ültetett BNC és RCA használata. Az akkori készülék ház gyártási technológia költséghatékonyan még nem tette lehetővé a nagy pontosságú mechanikai kivitelezést, ami elengedhetetlen egy Nyákra szerelt csatlakozók készülék házhoz illesztéséhez. Ma a CNC technológiával ez már gyerekjáték. A Musical Fidelity Trivista 21 DAC több, mint 15 éves konstrukció.
Akkor menjünk ezen végig egy kicsit.