Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 169
Re: Általában a hifiről
Lehet, hogy nem ide való kérdés, majd adminok kiszedik:
Az idei év Audio Expo kiállításnak nem lesz saját topicja, ahol a tavalyinak is van?
Az idei év Audio Expo kiállításnak nem lesz saját topicja, ahol a tavalyinak is van?
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
Kell egy Ethernet kábel a TV-be a routerből.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3613
Ez esetben WiFi.PgSpa írta: ↑2025.08.27., szer. 11:52Egy nagyon láma kérdés, és tegyétek off-ba, ha nem ide való: Ha van egy okostévém, és az rá van dugva coax kábellel az One hálózatára, ugye a splitter egyik ágán. A másikon megy a jel a modembe. Ha én HBO, vagy Disney műsort nézek, az a wifiről megy, vagy közvetlenül a kábelen?
Kell egy Ethernet kábel a TV-be a routerből.
Csak a Marantz! :-D
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 438
Egy nagyon láma kérdés, és tegyétek off-ba, ha nem ide való: Ha van egy okostévém, és az rá van dugva coax kábellel az One hálózatára, ugye a splitter egyik ágán. A másikon megy a jel a modembe. Ha én HBO, vagy Disney műsort nézek, az a wifiről megy, vagy közvetlenül a kábelen?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6123
Én speciel nem 8K tévéről beszéltem, nem tudom, hogy a 8K-soknál milyen Ethernet port van, de kb mindegy, mert a 8K jól láthatóan gyorsabban kihal (ha még nem történt meg), mint anno a 3D.alto írta: ↑2025.08.27., szer. 09:18Igen, egyetértek.
Ugyanakkor szerintem is érthetetlen, ha egy mai modern 8K képes TV-t 10/100 Mbps porttal látnak el.
Egy 8K video stream sávszélesség igénye H.265 kódolással 50-60 Mbps, H.264 esetén több mint 100 Mbps, az előbbit még éppen hogy, de az utóbbit már nem tudja kiszolgálni a 10/100- as hálózat, ahhoz már gigabites hálózat kell.
Az okok teljesen nyilvánvalóak: nincs kb semmilyen tartalom (ltekintve a demóktól), nincs "eladható" formátum (értsd: nincs olyan mint a 4K UHD volt), nincs megfelelő streaming formátum, és tévéadásoknál még a 4K is épphogy "kullog". Ami a legfontosabb: egyszerűen nincs rá igény, amit megértek, mert még értelmetlenebb, mint a 100 megapixeles fényképezőgép-szenzor

És mindezek mellett még jön is a HDMI 2.2-es szabvány, aminek a legfontosabb újítása, hogy 16K-t is nagy képváltási frekivel "visz" - MINEK????
Amúgy mi a jóistenért kódolnának H.264-be egy 8K-s videót?
Ami a 10/100-as Ethernetet illeti: a fillérbaszásról Faló és én is kifejtettük már a nagyon sommás véleményünket, és azzal is egyetértek, hogy a WiFi jobb lehet, de ne feledjük, hogy a WiFi messze nem olyan stabil, mint egy Ethernet-kapcsolat. A jóbarátomék házába bevezette az optikát végre két-három évvel ezelőtt a Telekom, de a tetőn vitték be (3 szintes a ház), és a minél kevesebb fúrás miatt olyan brutálisan idióta helyre tetták le a wifi-modemet, hogy konkrétan a nappalijukban a tévénél az akár 700-750 Mbps duplexre is képes WiFi 6-os router a tévénél jó ha 10 Mbps-et "ad", pedig az is "tud" WiFi 6-ot... Ha egy házban meg van oldva (falban vagy falon kívül) az Ethernet-bekábelezés (mint pl. nálam), akkor az elég sok esetben stabilabb választás, és ez független a korosztályoktól és a trendektől. Nálam pl. a hálószobában (ahová a korábban a nappalit ékesítő 8 éves 55 colos LG OLED B7 került - aminek szintén 100 Mbps-es ethernet-portja van) a tévé jóval lassabb WiFi-n mint Etherneten, pedig ott van tőle másfél méternyire a bridge módba kapcsolt kiegészítő "jelerősítő" routerem, csak valamiért nem akarja azt használni, inkább a sokkal gyengébb jelűre kaad rá - sejtem is hogy miért, de nem foglalkozok vele, mert a kiegészítő Wifi-Router ethernet switchként is üzemel, és annyira nem zavar az a plusz egy kábel....
Amit akartam írni, az az, hogy nem mindenhol Jobb a WiFi, ezen persze mindenhol lehet javítani extra kábelezés nélkül is (mesh repeater/routerrel vagy - azonos fázis esetén - powerline modulátor/demodulátoros Wifi-router párokkal), de ha egyébként van már ott ethernet, akkor minek a drága mesh repeater/router vagy powerline?)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Ugyanakkor szerintem is érthetetlen, ha egy mai modern 8K képes TV-t 10/100 Mbps porttal látnak el.
Egy 8K video stream sávszélesség igénye H.265 kódolással 50-60 Mbps, H.264 esetén több mint 100 Mbps, az előbbit még éppen hogy, de az utóbbit már nem tudja kiszolgálni a 10/100- as hálózat, ahhoz már gigabites hálózat kell.
Igen, egyetértek.Luxor Audio írta: ↑2025.08.27., szer. 08:24Nem hiszem, hogy életkori kérdésről lenne szó, inkább az általános igényszintről. Ha megnézzük a filmletöltő oldalak, streaming szolgáltatók statisztikáit, legtöbben még mindig a 720p felbontást választották a közelmúltban, csak mostanában előz a 1080p, a 4K pedig - megjelenése után másfél évtizeddel - még mindig csak egy szűk kisebbséget érdekel. Persze sokaknál nem tudatos ez a döntés, egyszerű műszaki tájékozatlanság miatt van, de a végeredményt tekintve ez mindegy. Ugyanez érvényes az audio világban is, a többség jól elvan az alacsony bitrátákkal. A minap adtam át egy középkategóriás lejátszó rendszert, ahol a Spotify lesz a fő műsorforrás homlokom ráncolása ellenére is. Megszokták, elégedettek vele, nem akarnak váltani.Alex_Aston írta: ↑2025.08.26., kedd 20:08Ha minden második vevő reklamálna a cégnél, valószínű változtatnának ezen, de amíg nem jelentkezik erre tömeges igény, úgy sem változtatnak rajta. Valószínű pont amiatt sem, mert manapság kábelen már csak az "öregek" szenvednek, a fiatalságot már csak a BT és a Wifi érdekli.
Volt szerencsém több televízió csatornánál is átélni a Full HD váltást. Mikor mi geek arcok rendre felvetettük műszaki megbeszéléseken, miért nem állunk már át nagyobb felbontásra, miközben maga a stúdió (kamerák, videó rendszer, közvetítő hálózat) többnyire alkalmas volt már rá, mindig az volt a válasz a döntéshozóktól, hogy a nézők részéről nincs rá igény. Több helyen is csak akkor történt meg a váltás, amikor a tartalomfogyasztó lakosság 20-25 %-a rendelkezett már fullHD TV-vel, ez 2015-2018 között következett be. Ehhez persze az is kellett, hogy addigra jóval olcsóbbá váltak a szükséges beruházások, mint pár évvel korábban, pl. az MTV esetében 2012-ben, ahol már akkor sem volt szempont a takarékoskodás. 4K váltást tudtommal egyik hazai társaság sem tervez, mert mire tömeges igény mutatkozna rá, a hagyományos lineáris televíziós műsorszolgáltatás vélhetően megszűnik.
Szerintem szintén nem a fiatalság miatt van így, de a modern TV készülékeknél a WiFi nagyobb sávszélességet biztosít, mint a kábeles ethernet csatlakozás. Nálam 530 vs 95 Mbps ez az arány, de a WiFi esetében magasabb a latency, hálózati válaszidő. És hogy a kábel CAT5e vagy CAT6, az itt, de még gigabites hálózatnál is mindegy, a beszélgetés valahol innen indult.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11058
- Kapcsolat:
Nem hiszem, hogy életkori kérdésről lenne szó, inkább az általános igényszintről. Ha megnézzük a filmletöltő oldalak, streaming szolgáltatók statisztikáit, legtöbben még mindig a 720p felbontást választották a közelmúltban, csak mostanában előz a 1080p, a 4K pedig - megjelenése után másfél évtizeddel - még mindig csak egy szűk kisebbséget érdekel. Persze sokaknál nem tudatos ez a döntés, egyszerű műszaki tájékozatlanság miatt van, de a végeredményt tekintve ez mindegy. Ugyanez érvényes az audio világban is, a többség jól elvan az alacsony bitrátákkal. A minap adtam át egy középkategóriás lejátszó rendszert, ahol a Spotify lesz a fő műsorforrás homlokom ráncolása ellenére is. Megszokták, elégedettek vele, nem akarnak váltani.Alex_Aston írta: ↑2025.08.26., kedd 20:08Ha minden második vevő reklamálna a cégnél, valószínű változtatnának ezen, de amíg nem jelentkezik erre tömeges igény, úgy sem változtatnak rajta. Valószínű pont amiatt sem, mert manapság kábelen már csak az "öregek" szenvednek, a fiatalságot már csak a BT és a Wifi érdekli.
Volt szerencsém több televízió csatornánál is átélni a Full HD váltást. Mikor mi geek arcok rendre felvetettük műszaki megbeszéléseken, miért nem állunk már át nagyobb felbontásra, miközben maga a stúdió (kamerák, videó rendszer, közvetítő hálózat) többnyire alkalmas volt már rá, mindig az volt a válasz a döntéshozóktól, hogy a nézők részéről nincs rá igény. Több helyen is csak akkor történt meg a váltás, amikor a tartalomfogyasztó lakosság 20-25 %-a rendelkezett már fullHD TV-vel, ez 2015-2018 között következett be. Ehhez persze az is kellett, hogy addigra jóval olcsóbbá váltak a szükséges beruházások, mint pár évvel korábban, pl. az MTV esetében 2012-ben, ahol már akkor sem volt szempont a takarékoskodás. 4K váltást tudtommal egyik hazai társaság sem tervez, mert mire tömeges igény mutatkozna rá, a hagyományos lineáris televíziós műsorszolgáltatás vélhetően megszűnik.
Szerintem szintén nem a fiatalság miatt van így, de a modern TV készülékeknél a WiFi nagyobb sávszélességet biztosít, mint a kábeles ethernet csatlakozás. Nálam 530 vs 95 Mbps ez az arány, de a WiFi esetében magasabb a latency, hálózati válaszidő. És hogy a kábel CAT5e vagy CAT6, az itt, de még gigabites hálózatnál is mindegy, a beszélgetés valahol innen indult.
Mondjuk nem milliós TV (bő fele), de ha azt nézed, hogy 1-200Ft-ot spórolnak vele, de eladnak a hasonló szériából évente mondjuk 3 millió db-ot, akkor már érthető, hogy minden centet megspórolnak. Ilyen ez a kapitalizmus.
Ha minden második vevő reklamálna a cégnél, valószínű változtatnának ezen, de amíg nem jelentkezik erre tömeges igény, úgy sem változtatnak rajta. Valószínű pont amiatt sem, mert manapság kábelen már csak az "öregek" szenvednek, a fiatalságot már csak a BT és a Wifi érdekli.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3613
Itt válaszolok, mert már más téma.
Mondjuk nem milliós TV (bő fele), de ha azt nézed, hogy 1-200Ft-ot spórolnak vele, de eladnak a hasonló szériából évente mondjuk 3 millió db-ot, akkor már érthető, hogy minden centet megspórolnak. Ilyen ez a kapitalizmus.
Ha minden második vevő reklamálna a cégnél, valószínű változtatnának ezen, de amíg nem jelentkezik erre tömeges igény, úgy sem változtatnak rajta. Valószínű pont amiatt sem, mert manapság kábelen már csak az "öregek" szenvednek, a fiatalságot már csak a BT és a Wifi érdekli.
Csak a Marantz! :-D
Dr Mihalik Judit írta az előszót, a 2023-as Hifi Shown Darvas László és a Hifi Magazin szerkesztőségének adott életmű-díj mellé összeállított kis füzetecskéhez. Ez látható az előző posztban.
A kiadványban a Facebookon a Hifi Magazinról és Darvas Lászlóról különböző facebookos hifis csoportokban gyűjtött gondolatokat tettem közzé. 150 példány készült és a kiállításon gyakorlatilag el is vitték az összeset, pár hibás maradt csak, de már azok is elfogytak.
Ez volt a borító:
Ha valaki szeretné pdf-ben letölteni, akkor jelezze itt és elérhetővé teszem a pdf filet.
Re: Kábelezzünk
Mit kapok, ha valaszolok?revox írta: ↑2025.08.18., hétf. 15:07bealudt a bulibocccs...
jaték:
képzeld el, hogy bármely gyártó (akár prémium is), bármelyik kábelét megkaphatod most ingyen (nem egy, komplett rendszer). Használnod kell, nem eladni és elinni az árát, xal, na, érted... nem eladható, nem lehet rajta nyerészkedni,de semmibe nem kerül és nem válthaó be más kérésre az angyalkánál. Se örök élet,se minden kivim teljesüljön, se plusz 10 centi...
mit kérsz?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
meg se szólaltam.. a kábelesbe tettem,de átrakták ide és itt semmi értelme. pedig ez elég konkrétan kábeles téma. egész jó statisztikák jöttek volna ki belőle. nem értem,ez mitől általános kérdés, amikor a kábelálmainkat feszegeti, de így érelmét vesztette.Snipi írta: ↑2025.08.18., hétf. 15:56Akkor még egyszer. (Danke .... akinek ... )revox írta: ↑2025.08.18., hétf. 15:07bealudt a bulibocccs...
jaték:
képzeld el, hogy bármely gyártó (akár prémium is), bármelyik kábelét megkaphatod most ingyen (nem egy, komplett rendszer). Használnod kell, nem eladni és elinni az árát, xal, na, érted... nem eladható, nem lehet rajta nyerészkedni,de semmibe nem kerül és nem válthaó be más kérésre az angyalkánál. Se örök élet,se minden kivim teljesüljön, se plusz 10 centi...
mit kérsz?
Nekem van egy rendszerem ami végig olcsó Kimber kábelezésű. (PBJ-4PR). Ahelyett aggyad a legdrágább (nem tudom melyik az) Kimber-t.
Tudom : sz&r a rendszerem nem jönne ki a különbség.![]()
de egy KImber TOP rendel... Ha nyerek lottón,megkapod :) (lassan leállok. ma már -így- két embernek ígértem kábelt, ha nyerek. a végén kevés lesz egy ötös

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Akkor még egyszer. (Danke .... akinek ... )revox írta: ↑2025.08.18., hétf. 15:07bealudt a bulibocccs...
jaték:
mit kérsz?
Nekem van egy rendszerem ami végig olcsó Kimber kábelezésű. (PBJ-4PR). Ahelyett aggyad a legdrágább (nem tudom melyik az) Kimber-t.
Tudom : sz&r a rendszerem nem jönne ki a különbség.

bealudt a buli
bocccs...
jaték:
mit kérsz?

jaték:
mit kérsz?
halfnote.hu
halfnote.hu
Nem baj, azért hozd fel egyszerSnipi írta: ↑2025.08.11., hétf. 10:19Szia Feri!
Nagyon köszi a lehetőséget. Kicsit szégyenkezve vallom be, hogy ma már ez a fajta zene (rap) nem tartozik a kedvenceim közé, nagyon keveset hallgatom. Erről nem a Grandmaster Flash tehet, hanem az utána következő (és napjainkban is prosperáló) sok-sok, általam nagyon kevéssé kedvelt "rap művész" akinek sikerült megutáltatni velem ezt az amúgy anno még tetsző stílust. Bár néha-néha (egy évben 1-2szer) azért még ma is előveszek 1-1 GMF vagy Sugarhill Gang vagy Kurtis Blow lemezt.

Az off mögött, egy ingyenesen letölthető, LP-ről digitalizált operafelvételről van szó.
Szia Feri!kaef2 írta: ↑2025.08.11., hétf. 10:06Ha felhozod egyszer Pestre, szivesen digitalizáljuk neked (és magunknak), bármilyen PCM vagy DSD mintavételezéssel, elég jónak mondható lemezjátszóval (pár tíz millió forintos rendszerekben), 2-3 lehetséges helyen is, többféle lehetséges kábelezéssel is. Úgy többet hallgathatod, az eredetit megközelítő minőségben.Snipi írta: ↑2025.08.11., hétf. 09:46Nekem van pár 45-ös lemezem, bár nem azért vettem meg mert 45-ös. (Vagy ha nem vettem, hát kaptam.)
Most így hirtelen kettőt tudnék kiemelni : az egyik egy Vivaldi válogatás ami valami hókuszpókusz technikával készült (valahogy átmókolták a zenét egy digitális Nagra magnón ... de nem tudom ennek mi a jelentősége), a lényeg, hogy baromi jól szól.
És az igazi "kincs", amit még ugyanannyi súlyú 18 karátos aranyért (kb. 20 deka) se adnék oda : a Grandmaster Flash Behind Closed Doors egy nagy-kislemeze. Eredeti, még apám hozta az USA-ból valamikor a 80-as évek közepén (kb. 4-5 ször lett lejátszva, patika állapot) - a szám ami rajta van, megvan egy ugyanonnan származó LP-n is amit szintén fater hozott USA-ból (The Source az LP címe, no az le volt játszva párszor, bár nekem akkoriban az volt a szokásom, hogy a "jobb" lemezeket felvettem kazettára - akkor még az volt - és azt hallgattam "rojtosra")
Na szóval ez a GM-Flash lemez (USA nyomás a 80-as évekből) hááát ... még ma is lecsüccsenne bárki a hangminőségétől, bár nemigen van szívem felrakni, mert nagyon vigyázok rá.
Sajnos fényképezni nem tudom, mert elég gagyi telóm van (nem okos) amit telefonálásra használok nem f...pörgettyűnek.
megtaláltam e-bay-on fellelhető, kérdés milyen állapotban :
https://www.ebay.com/itm/387655341483
Nagyon köszi a lehetőséget. Kicsit szégyenkezve vallom be, hogy ma már ez a fajta zene (rap) nem tartozik a kedvenceim közé, nagyon keveset hallgatom. Erről nem a Grandmaster Flash tehet, hanem az utána következő (és napjainkban is prosperáló) sok-sok, általam nagyon kevéssé kedvelt "rap művész" akinek sikerült megutáltatni velem ezt az amúgy anno még tetsző stílust. Bár néha-néha (egy évben 1-2szer) azért még ma is előveszek 1-1 GMF vagy Sugarhill Gang vagy Kurtis Blow lemezt.
Ha felhozod egyszer Pestre, szivesen digitalizáljuk neked (és magunknak), bármilyen PCM vagy DSD mintavételezéssel, elég jónak mondható lemezjátszóval (pár tíz millió forintos rendszerekben), 2-3 lehetséges helyen is, többféle lehetséges kábelezéssel is. Úgy többet hallgathatod, az eredetit megközelítő minőségben.Snipi írta: ↑2025.08.11., hétf. 09:46Nekem van pár 45-ös lemezem, bár nem azért vettem meg mert 45-ös. (Vagy ha nem vettem, hát kaptam.)
Most így hirtelen kettőt tudnék kiemelni : az egyik egy Vivaldi válogatás ami valami hókuszpókusz technikával készült (valahogy átmókolták a zenét egy digitális Nagra magnón ... de nem tudom ennek mi a jelentősége), a lényeg, hogy baromi jól szól.
És az igazi "kincs", amit még ugyanannyi súlyú 18 karátos aranyért (kb. 20 deka) se adnék oda : a Grandmaster Flash Behind Closed Doors egy nagy-kislemeze. Eredeti, még apám hozta az USA-ból valamikor a 80-as évek közepén (kb. 4-5 ször lett lejátszva, patika állapot) - a szám ami rajta van, megvan egy ugyanonnan származó LP-n is amit szintén fater hozott USA-ból (The Source az LP címe, no az le volt játszva párszor, bár nekem akkoriban az volt a szokásom, hogy a "jobb" lemezeket felvettem kazettára - akkor még az volt - és azt hallgattam "rojtosra")
Na szóval ez a GM-Flash lemez (USA nyomás a 80-as évekből) hááát ... még ma is lecsüccsenne bárki a hangminőségétől, bár nemigen van szívem felrakni, mert nagyon vigyázok rá.
Sajnos fényképezni nem tudom, mert elég gagyi telóm van (nem okos) amit telefonálásra használok nem f...pörgettyűnek.
Nekem van pár 45-ös lemezem, bár nem azért vettem meg mert 45-ös. (Vagy ha nem vettem, hát kaptam.)

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6335
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Tisztázni kellene a "parttalan vita" és a "semmi" fogalmát...
A 33-as/45-ös fordulatok különbségéről és hangzásra gyakorolt potenciális hatásáráról szóló kérdésből kiinduló beszélgetés kapcsán a konkrét műszaki információk, valamint az, hogy kb hányat adtak el az első hazai 45-ös fordulatú nagy lemezből, illetve vágómérnök beszámolója a használt technológiáról jelentené a "semmit"? Megtudni azt, hogy esetleg lenne egy hifi klub, ahol lehetne például erről is a lemezt alkotó hangmérnökökkel beszélgetni, szintén a "semmi"?
Az, hogy a lemez hangja "rossz" lenne a "valami" ?
Én pedig nem mondhatom, hogy nekem anno tetszett 40 éve, mert az már megint a "semmi"?
Szerintem a kábeles topicban inkább önigazolás gyártása zajlott.
Engem is magával ragadott.
Kognitív disszonancia (sokan vásárlást követően érzik szükségét annak, hogy döntéseiket utólag is igazolják maguknak).
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Nincs köze a "minőséghez" de egy lemaradt szám az Óriás Kislemez"-ről.
https://www.youtube.com/watch?v=z6Xg7hAwBkY
https://www.youtube.com/watch?v=z6Xg7hAwBkY
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 98
Csak nekem van olyan érzésem, hogy most itt folytatódnak a Kábelezzünk rovatot tönkre tevő parttalan viták a semmiről?
Nem tudom milyen bizonyítványt kellene magyaráznom. Ennek csak akkor lenne értelme, ha lett volna bármi közöm a lemezhez, de nem volt (pedig jó lett volna). Csupán beidéztem a Mocsári Gábor vágómérnök által a borítóra írottakat.Rock60 írta: ↑2025.08.09., szomb. 23:21Persze, hogy nem számít.![]()
Főleg, ha azt a pár tízezer tulajt is közvéleménykutattad.![]()
Ahogy az sem számít, hogy a hifi fórum lakói - akik csak hallották valamikor - megjegyzésére - mármint, hogy nem szól jól a lemez - kezdtél bele a bizonyítvány magyarázásba.
Neked tetszett. A hibahatárba belefér.![]()
Pár tízezret eladtak Wartburgból és Daciaból is.
Nem igazán számít pár évtizeddel később, pár tucat negatív vélemény...![]()
De, tudod mit ?
Vegyük úgy, hogy q. jól szól a lemez, csak nekem nem tetszett ahogy szólt és most sem tetszik.
A zene, az kiváló.
![]()
Számon lehet kérni rajtam a hangipar összes vélt vagy valós problémáját, meglehetős túlzásnak tűnik persze, de ha jól esik csak nosza. A hangmérnökök, producerek, kiadók nem szándékosan csinálnak "rossz" lemezeket, csak azért, hogy az audiofileket bosszantsák.
Nekem aztán teljesen mindegy, hogy kinek mi véleménye egy lemezről.
Szerinted és pár másik ember szerint itt a fórumon szar. Az én pár évtizeddel ezelőtti emlékeim szerint meg nem.
Ebben a történetben ennyi van.