Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3614

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Rock60 írta:
2025.06.21., szomb. 21:28
dixie-chicken írta:
2025.06.21., szomb. 13:18
@kaef2:én végig a kapott hangzásbeli eredményt kritizáltam...
Te is most hasonlok elkészitésében utazol :smile53: :D
Nem tudom, melyikőtöknek van igaza, de jól rámutat a vitátok a - felvétel készítésen túl - készülékek jellemző hangzásvilágára is.
Arra gondolok, hogy egy erősítő konstruktör, vagy hangfalgyártó cég, stb, fejének ízlévilága, hangzási ideálja, mennyire rányomja a bélyegét a végeredményre.
Van akinek nagyon bejön, van akinek kevésbé...
Azon, hogy kinek melyik felvétel és zene tetszik vagy nem tetszik nem lehet vitatkozni. Ott mindenkinek igaza van. Ez egy ennyire szubjektív téma.

Nem volt közöttünk vita tehát, csak leírtam mit tudok a felvételi technikáról és az album készültéről és hogy szerintem hogyan érdemes hallgatni. Ha valakinek ettől lesz kedve meghallgatni szuper, ha nem, az is.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1344

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

dixie-chicken írta:
@kaef2:én végig a kapott hangzásbeli eredményt kritizáltam...
Te is most hasonlok elkészitésében utazol :smile53: :D
Nem tudom, melyikőtöknek van igaza, de jól rámutat a vitátok a - felvétel készítésen túl - készülékek jellemző hangzásvilágára is.
Arra gondolok, hogy egy erősítő konstruktör, vagy hangfalgyártó cég, stb, fejének ízlévilága, hangzási ideálja, mennyire rányomja a bélyegét a végeredményre.
Van akinek nagyon bejön, van akinek kevésbé...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
@kaef2:én végig a kapott hangzásbeli eredményt kritizáltam,de értem felháborodásodat,Te is most hasonlok elkészitésében utazol :smile53:
:cheers1:
Semmi felháborodás nincs bennem, nem tudom miből veszed ezt.

A hangmérnökök basztatása kapcsán tettem azt a több, mint száz kiadós listát fel, ami az audiofil igényeket figyelembe vevő, az iparitól eltérő, sokkal egyszerűbb felvételi módszereket és drágább audiofil eszközöket is használó kiadókat mutatta meg. Te reagáltál erre és hoztad fel az albumokat példának. Ha nem tetszik a Meeting By The River, az nem nagy dolog, teljesen rendben van. Ettől még mérföldköve a hangfelvételkészítésnek, kiadásnak, sokkal inkább, mint a szinte mindenki által ismert és általam nagyon nem szeretett Jazz At The Pawnshop például. Az egy collos sztereó Studer C37 magnót egy japán kiadó azóta is használja és készít vele 76 cm/s sebességű sztereó felvételeket.

Még két érdekesség:
[OFF - katt ide ha látni akarod]
- Tim de Paravicini a magyar Pallavicini grófok leszármazottja és járt a kis Cessna gépével többször is Magyarországon a grófi család összejövetelein. Pennás koromban sok kiállításon sörözhettem vele, mi voltunk az Ear-Yoshino magyar képviselete vagy 15 éven keresztül. Az angliai cégben több magyar mérnők is dolgozott.

- Kavi Alexander, aki a Meeting By The River hangmérnöke volt, szintén többször járt idehaza, készített a MÜPÁ-ban hangfelvételeket például Róbert Balázs magyar hangmérnökkel közösen. A legutóbbi esetében jó pár éve én próbálhattam meg neki egy Neumann lemezvágó gépet szerezni a direkt-to-diszk felvételhez, sajnos nem jött össze, de így volt módom őt is megismerni.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2671

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

@kaef2:én végig a kapott hangzásbeli eredményt kritizáltam,de értem felháborodásodat,Te is most hasonlok elkészitésében utazol :smile53: :D ...a BVSC egész más tészta,az hús/vér hangzás,de ott tudtommal nagyon prosztó eszközök lettek használva felvételkészitésnél,és sokkal szélésebb körökben került elfogadásra,de ott a zenei tartalom is egész más,szélesebb hallgatói köröket céloztak meg vele....nah pont az általad emlitett Bela Fleck felvétel,ha már ott vagyunk,az amivel szembesiteni kell (és lehet) a TdP eszközöket használó felvételt:testes bendzsó hang,aminek van "tartása" ;)

de szwsz 3x

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2025.06.21., szomb. 11:51
@kaef2: amit kaptunk egy filigrán,törékeny hang...nekem,nem az esetem,de nem zavar ha másnak pont ez tetszik,és hányan fogják listázni az "1000 felvétel,amit ismerned kell" cimű témákhoz,az sem foglalkoztat :kiss:
Az utóbbi posztban a zenéről beszéltem, a hangzásról nem volt szó. :smile53: :smile53:
Végül is ez talán az egyetlen, minden szempontból audiofilnek mondható felvétel, ami Grammy díjat kapott, megérdemli , hogy a zenéjéről is beszéljünk.

Talán két album említhető még a Grammy díjasok közül, ami audiofilek között is népszerű:
- Az egyik Béla Fleck & The Flecktones – Flight of the Cosmic Hippo, jazz és világzene keveréke, kiváló hangminőséggel, és Grammy-díjat nyert a "Best Contemporary Jazz Performance" kategóriában 1993-ban.
- Illetve a mindenki által jól ismert, Buena Vista Social Club, amely kubai zenészek közreműködésével készült, 1998-ban kapott Grammy-díjat "Best Tropical Latin Performance" kategóriában.

Viszont, ha ránézel a fotóra, az alapján kb pont azt kell hallanod, amit leírtál: szofisztikált, levegős hangot, mint amilyenek a hasonló indiai zenék és felvételek általában.
guitarhero.jpg
guitarhero.jpg (55.27 KiB) Megtekintve 1090 alkalommal
Ahogy irtam nem akarlak meggyőzni, természetesen, csak azért ajánlom ilyen lelkesen ezt az albumot, mert remélem lesznek, akik belehallgatnak. Fenn van a Tidalon:

https://tidal.com/browse/album/38608201?u

Meg a többi streaming szolgáltatónál is.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

@kaef2: amit kaptunk egy filigrán,törékeny hang...nekem,nem az esetem,de nem zavar ha másnak pont ez tetszik,és hányan fogják listázni az "1000 felvétel,amit ismerned kell" cimű témákhoz,az sem foglalkoztat :kiss:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2025.06.21., szomb. 10:26
kaef2 írta:
2025.06.20., pén. 23:09
dixie-chicken írta:
2025.06.19., csüt. 08:46

@kaef2 a napokban listázott talán 100 olyan kiadót ahol speckó kábelezést használnak/vagy hangrögzitésnél van némi "pedigré" is az eszköztárban..a listán szerepel a Venus,és Water Lily kiadó is...és én találtam a gyüjteményemben egy Cardas kiadványt is..

Archie Shepp "Blue ballads" (Venus)
Ben Harper "Peasure and pain" (Cardas)
Ry Cooder & M.V.Bhatt "Meeting by the river (Lily)

Cooder és Harper bármely "komersz" sorlemeze nagyobb élményt nyújt,számomra ;)

:smile49:
A "Ry Cooder & M.V.Bhatt "Meeting by the river" album egy hifi történeti ritkaság. 1994-ben Grammy díjat is nyert World Music kategóriában és a Billborad World Music top listáján a negyedik helyig jutott 1994-ben.
Megvan SACD-n és DSD file formátumban is, de nagyon szivesen megveszem Tőled az LP-t, ha Neked nem tetszik. :smile53:

A Talking Timbuktu után ez a második kedvenc Ry Cooder felvételem. :smile53:
@kaef2:minden csodálatos,varázslatos,top eszközök lettek használva,Cooder világzenei felvételei történelmet irtak,imádom reggeli kávézáshoz hallgatni a "Meeting by the river"-t,azt még a feleségém is megtűri :smile29: ,de én jobban szeretem a sima "komersznek" vélt felvételeit,27 LPjét számoltam a polcomon ;) ...sok bába között,elveszett a gyerek 31_1_21.gif ...

Teljesen ok, ha nem jön be. Nem akarlak meggyőzni, hogy szeresd meg. :smile53:

Csak egy tanács:
próbáld meg egyszer úgy hallgatni, hogy ez nem Ry Cooder anyag, hanem valami különleges, tex-mexbe hajló indiai zene, éjszakai csendben halkan és aztán másnap amilyen hangosan csak lehet.

Ahogy az egyik kritika irja róla:
"Without so much as a half-hour between their first introduction and the start of the session, Cooder's Tex-Mex border slide and Bhatt's shimmering Indian quaver meet on that laughing white sliver of moon that smiles peacefully at the segregation of musical categorization and gently blows it off into the cosmos where it can do the least harm. As the session progresses, Ry's guitar lines start bending their heads toward India while Vishwa's get bluesier; the two seemingly disparate guitars eventually embrace one another and intertwine until you can't tell where one leaves off and the other begins. Backed by the rhythm section of Sukhvinder Singh Namdhari on tabla and Cooder's 14-year-old son Joachim on the bongo-like dumbek, the two master slide guitarists converse in ancient broken melodies and weave a spell that begs for Sag Paneer, darkness, and infinite repeat. /// ///// Alig fél órával az első találkozásuk után már el is kezdődött a játék – Cooder tex-mex határvidéki slide játéka és Bhatt csillogó, indiai vibrálása azon a nevető, fehér holdsarlón találkozik, amely békésen mosolyog a zenei kategóriák szétválasztásán, majd gyengéden elfújja azokat a kozmoszba, ahol a legkevesebb kárt tehetik. Ahogy halad előre a felvétel, Ry gitárszólamai lassan India felé hajlanak, míg Vishwa játékában egyre több bluesos hang jelenik meg; a két, látszólag eltérő hangzásvilágú gitár végül egymásba fonódik és ölelkezik, mígnem már meg sem lehet mondani, hol ér véget az egyik, és hol kezdődik a másik. A ritmusszekciót Sukhvinder Singh Namdhari tabla játéka és Cooder 14 éves fia, Joachim, a bongószerű dumbeken való játéka biztosítja. A két mesteri slide gitáros ősi, töredezett dallamokban beszélget, és olyan varázslatot szőnek, amelyhez csak ságg paneer, sötétség és végtelen ismétlés illik."

Ha létezik felvétel, ahol a technológia tökéletesen kiszolgálja a zenei tartalmat - akkor szerintem ez az album ennek a tökéletetes mintapéldája.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2025.06.20., pén. 23:09

@kaef2:minden csodálatos,varázslatos,top eszközök lettek használva,Cooder világzenei felvételei történelmet irtak,imádom reggeli kávézáshoz hallgatni a "Meeting by the river"-t,azt még a feleségém is megtűri :smile29: ,de én jobban szeretem a sima "komersznek" vélt felvételeit,27 LPjét számoltam a polcomon ;) ...sok bába között,elveszett a gyerek 31_1_21.gif ...

@Rock:az én pédányomat még kaef2 szerezte be,még P&P korszakában,de még mindig elérhető:

https://www.bakelitfutar.hu/ry-cooder-a ... er-uj07633

Csatolmányok
IMG_5824.JPG
IMG_5824.JPG (201.56 KiB) Megtekintve 1075 alkalommal

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2025.06.19., csüt. 08:46
Rock60 írta:
2025.06.18., szer. 14:13
chord_ írta:
2025.06.18., szer. 13:23

Vagyis, ahol nem ANvz kábel volt a felvételi oldalon, azoknál a kiadott CD-knél fontos dolgok hiányoznak a hangból.
:)
Nem kell a VZ - re kihegyezni a kérdést, azt hittem, Te érted... gondolkodik.gif
Azért írtam, hogy a márkák tetszőlegesen behelyettesíthetőek.
Miért nem írtam Cables drótot ? :smile51: Azt kellett volna... :kiss:

/ Azért kíváncsi voltam, ki ugrik az AN - re, bejött a tippem. :D /

Tehát a lényeg az, hogy számomra nem kérdés, hogy ami a lehallgató láncban megmutatkozik hangban a kábelek között, az legalább annyira megmutatkozik/megmutatkozna a felvételi oldalon is.
Kíváncsi lennék a magyarázatra, hogy miért is ne ?
@kaef2 a napokban listázott talán 100 olyan kiadót ahol speckó kábelezést használnak/vagy hangrögzitésnél van némi "pedigré" is az eszköztárban..a listán szerepel a Venus,és Water Lily kiadó is...és én találtam a gyüjteményemben egy Cardas kiadványt is..

Archie Shepp "Blue ballads" (Venus)
Ben Harper "Peasure and pain" (Cardas)
Ry Cooder & M.V.Bhatt "Meeting by the river (Lily)

A Shepp lemezen csak egy vlmilyen direct to disc folyamatot emlagetnek,és kiveszem a trilogiábol,mert a régivágású hangrögzitési folyamatot idézi (sztem,ahogyan én mondani szoktam,John Wayne,berúgta az ajtót,lövök és aztán kérdezek féle megközelités),és ez az amivel elő koncerten esetleg találkozhatunk,a másik kettő,annak ellenére hogy Cooder és Harper rajongó vagyok,audiofilista fingreszelésre való...Cooder és Harper bármely "komersz" sorlemeze nagyobb élményt nyújt,számomra ;)

:smile49:
A "Ry Cooder & M.V.Bhatt "Meeting by the river" album egy hifi történeti ritkaság. 1994-ben Grammy díjat is nyert World Music kategóriában és a Billborad World Music top listáján a negyedik helyig jutott 1994-ben.
Megvan SACD-n és DSD file formátumban is, de nagyon szivesen megveszem Tőled az LP-t, ha Neked nem tetszik. :smile53:

Kép

Ez volt az első album, amit a Tim Paravicini által sztereóra módosított 1 collos Studer magnóval, 38 és 76 cm/s sebességgel vett fel Kavi Alexander hangmérnök. Paravicini kicserélte a magnó elektronikáját is a sajátjára. A mikrofon is különleges, Tim által épített Blumlein konfigurációs sztereó csöves, dual Milab kapszulás, amorf magos trafós kimenetű mikrofon pár volt, természetesen szintén Paravicini által gyártott mikrofon előerősítővel, aminek a kimenetén szintén amorf magos trafók voltak.

Kép

Semmiféle dinamikai beavatkozás nem volt a felvétel során (így ez is egy halk felvétel, igazán jól hangosan szól vagy éjszaka halkan tök csendben és sötétben). 1994-ben CD-n jelent meg először, és ha jól emlékszem talán 2007-ben LP-n.

A képen Kevin Gray masztering mérnök a magnóval.

Kép

Kép

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Szemüveg nélkül, telefont elvesztve, 23:21-kor kelet felé fordulva fél álomban hallottam tegnap éjjel, hogy a telihold hatására olyan hangok jöttek az éterből amelyet nem tudok hová elhelyezni, de fantasztikus élmény volt. A napszemüvegemet felvéve rájöttem: Nem álom volt, hanem a valóság egy nem létező elmegyógyintézetben.....
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Őslakos
Őslakos

denesdr írta:
2025.06.08., vas. 14:13
-CB- írta:
2025.06.08., vas. 13:59
De ha szemüveg nélkül, a telefont, fejemet felemelve magam előtt hallgatok zenét, akkor is elvonja a figyelmemet, sztem picit mentális dekoncentráltság is ez.
Ez is normális szerintem, az agyunk nem végtelen erőforrású, nem tudunk egyszerre több (vagy sok) dologra nagy mértékben koncentrálni.
Persze. :napsut:
Nem véletlen, hogy sokunk úgy képes tökéletesen befogadni a zenét, hogy lehunyja a szemét. / Világosban./
Este, sötétben, ez nem szűkségszerű... :D
Ezért /is/ halljuk este jobbnak a hifit, mint nappal, nem csak a tápellátás problémáiban kell keresni az okokat.
Igen, a képek feldolgozása agyi kapacitás von el a többi érzékszervtől.
Ez már csak így van egy ideje... :smile49:

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: -CB- »

alto írta:
2025.06.08., vas. 14:31
denesdr írta:
2025.06.08., vas. 13:46
-CB- írta:
2025.06.08., vas. 13:38
Igen, ezek a kérdések.
Akkor egy válaszként azt mondom, hogy én is másképp hallom a rendszert, ha előrehajtom a fejem (imitálva pl az olvasást), szerintem ez teljesen normális, mivel emiatt máshogy fog állni a fülkagylónk a fő hangforráshoz képest, mintha felemelt fejjel hallgatnánk. Szemüvegem nincs, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.
Amúgy azt próbáltad, hogy a szemüveg rajtad van, de nem olvasol, hanem pl a rendszert nézed?
Ezt még lehet fokozni a Fischer Iván féle akusztika javító maszkkal: :D

youtu.be/qHFXmIuEu7s
Sokat fizethettek neki ezért....
De volt már párszor, hogy így ültem végig egy koncertet, mert a mögöttem ülők folyamatosan pof@ztak...

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3168
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

denesdr írta:
-CB- írta:
Igen, ezek a kérdések.
Akkor egy válaszként azt mondom, hogy én is másképp hallom a rendszert, ha előrehajtom a fejem (imitálva pl az olvasást), szerintem ez teljesen normális, mivel emiatt máshogy fog állni a fülkagylónk a fő hangforráshoz képest, mintha felemelt fejjel hallgatnánk. Szemüvegem nincs, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.
Amúgy azt próbáltad, hogy a szemüveg rajtad van, de nem olvasol, hanem pl a rendszert nézed?
Ezt még lehet fokozni a Fischer Iván féle akusztika javító maszkkal: :D

youtu.be/qHFXmIuEu7s
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

-CB- írta:
2025.06.08., vas. 13:59
De ha szemüveg nélkül, a telefont, fejemet felemelve magam előtt hallgatok zenét, akkor is elvonja a figyelmemet, sztem picit mentális dekoncentráltság is ez.
Ez is normális szerintem, az agyunk nem végtelen erőforrású, nem tudunk egyszerre több (vagy sok) dologra nagy mértékben koncentrálni.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

denesdr írta:
-CB- írta:
Igen, ezek a kérdések.
Igen, picit sekélyebb a tér. De ha szemüveg nélkül, a telefont, fejemet felemelve magam előtt hallgatok zenét, akkor is elvonja a figyelmemet, sztem picit mentális dekoncentráltság is ez.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

-CB- írta:
Igen, ezek a kérdések.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

denesdr írta:
2025.06.08., vas. 13:33
-CB- írta:
2025.06.08., vas. 11:55
Néha azt érzem, hogy úgy hallok, mint a bagoly.
Ha rajtam van a szemüveg, mert a telefont nyomkodom, vagy olvasok egész másképp élvezem a zenét, mint szemüveg nélkül a hangfalakat, rendszert nézegetve.
Más is tapasztalt ilyet, vagy csak nem ittam eleget?
És ha szemüveggel nézegeted a rendszert? Lehet nem a szemüveg a kulcs, hanem az, hogy zenehallgatás közben mondjuk olvasol. Persze a szemüveg is közrejátszhat, akár akusztikailag is, plusz visszaverődési pontokat létrehozva közel a füledhez. Illetve gondolom a fejedet is másképp tartod akkor, amikor olvasol vagy telefont nyomkodsz, mint amikor csak zenét hallgatsz és a rendszert nézed.
Igen, ezek a kérdések.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

-CB- írta:
2025.06.08., vas. 11:55
Ha rajtam van a szemüveg, mert a telefont nyomkodom, vagy olvasok egész másképp élvezem a zenét, mint szemüveg nélkül a hangfalakat, rendszert nézegetve.
És ha szemüveggel nézegeted a rendszert? Lehet nem a szemüveg a kulcs, hanem az, hogy zenehallgatás közben mondjuk olvasol. Persze a szemüveg is közrejátszhat, akár akusztikailag is, plusz visszaverődési pontokat létrehozva közel a füledhez. Illetve gondolom a fejedet is másképp tartod akkor, amikor olvasol vagy telefont nyomkodsz, mint amikor csak zenét hallgatsz és a rendszert nézed.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Rock60
Őslakos
Őslakos

Létezik-e olyan adapter, átalakító, aminek a segítségével a gyári 5.5 x 2.1 - es DC dugó az 5.5 x 2.5 - ös DC anyukába illeszthető ?
Ha igen, hol szerezhető be ?
/ Ideiglenes megoldásként egy kísérlet erejéig./

Köszi. :smile53:

Rock60
Őslakos
Őslakos

Érdeklődnék, van-e valakinek birtokában McRU 12V, 2.5 A - es analóg tápegység ?
Nem rég vettem egyet. :napsut:
A működésével kapcsolatos tapasztalatokról szeretnék kérdezni, illetve az enyémet megosztani.
Köszi.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4327
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2025.05.31., szomb. 22:22
revox írta:
2025.05.31., szomb. 19:50
Rock60 írta:
2025.05.31., szomb. 11:23
Shimano :
" Revox lement az eddig degradált pórnépi szintre. "
Ettől eltekintve, nem érdekes(nem is értem ezt az idézett mondatot...
Ott van az a pórnépes like... Tegnap 20 : 58.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
rendeltem egyet :smile46: (TMP Quantic F50),
nehezen forintosítható az élmény., de ez vicc érte.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2720

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Vinkler írta:
2025.06.04., szer. 13:21
Rock60 írta:
2025.06.02., hétf. 21:13
Meddig tart még a Kábelezzünk zárlat ? gondolkodik.gif
Eddig.
Szerintem tonee elfelejtette visszanyitni.
A furcsa, hogy észre sem vettem. 31_1_21.gif Lehet mindegy... :P
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Rock60 írta:
2025.06.02., hétf. 21:13
Meddig tart még a Kábelezzünk zárlat ? gondolkodik.gif
Eddig.
Szerintem tonee elfelejtette visszanyitni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 297

Hozzászólás Szerző: pjm »

Amíg nem lesz egyetértés a szélsőségek helyett gondolkodik.gif :D

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”