Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1313

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

alto írta:
2025.03.06., csüt. 08:37

Ez csak letükrözi az új készülék értékesítések trendjeit. CD lejátszóból évente kb. 2-3 darabot adunk el, lemezjátszóból valamivel többet, de a forrásként zömében streamereket, DAC-okat vagy az allinone készülékeket keresik a vevők.
Tehát, bármennyire is macerásabb és drágább, LP - lejátszóból több fogy mint CD - lejátszóból. :smile53:
:tutiok:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Vinkler írta:
2025.03.06., csüt. 09:05
Ez teljesen normális folyamat. Én tizenéve álltam át számítógépes lejátszásra, azóta sem bántam meg. A streaming lehetőségek és szolgáltatások pedig folyamatosan fejlődnek, win-win.
Előtte milyen forrásról hallgattál zenét?
Rajtad határozottan látszik a tudatosság, mert ahogy látom, évek óta ugyanazt a forrást(meg az egész rendszer) használod, de ez egyáltalán nem általános.
Azért egy több évtized alatt összegyűjtött, akár több ezer darabos lemezgyűjtemény bírtokában, nehezen hoz meg egy ilyen döntést az ember(én sem).
Nem beszélve arról, hogy egy ekkora lemezgyűjtemény felszámolása, nem kevés vesződséggel is jár.
Ahogy az apróban látom a forráskészülék kínálatot, erősen megy az útkeresés, ennek több oka is lehet, de talán a túlkínálat kissé elbillentette a tudatosságot a választásban, vásárlásban.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8812

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ez teljesen normális folyamat. Én tizenéve álltam át számítógépes lejátszásra, azóta sem bántam meg. A streaming lehetőségek és szolgáltatások pedig folyamatosan fejlődnek, win-win.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

tollact írta:
2025.03.06., csüt. 08:20
Észrevettétek már, hogy a forráskészülékek adás vételében szinte teljesen átvette a hatalmat a digitális technika? Csupa DAC, streamer stb van eladósorban. Lemezjátszót például csak elvétve látni...
Ez csak letükrözi az új készülék értékesítések trendjeit. CD lejátszóból évente kb. 2-3 darabot adunk el, lemezjátszóból valamivel többet, de a forrásként zömében streamereket, DAC-okat vagy az allinone készülékeket keresik a vevők.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

tollact írta:
2025.03.06., csüt. 08:20
Észrevettétek már, hogy a forráskészülékek adás vételében szinte teljesen átvette a hatalmat a digitális technika? Csupa DAC, streamer stb van eladósorban. Lemezjátszót például csak elvétve látni...
Nincs ezen mit csodálkozni.
XXI. században teljesen logikus, praktikus és ésszerű dolog ez.
Nem kell lemezekkel vesződni, csak hátra dőlni, és élvezni a több tízmilliós zenei kí álat adta korlátlan lehetőséget, pénztárcától és igényektől függően bármilyen minőségben.
Csak a Marantz! :-D

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Hozzászólás Szerző: tollact »

LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2868

Hozzászólás Szerző: trane »

denesdr írta:
2025.02.26., szer. 12:28
Nem elég, hogy hamisítvány a lemez, még az írás minősége is gáz, serceg, zajos, valószínűleg a magas jitter miatt. Eddig még nem találkoztam ilyennel, de úgy átszik ami késik... na mind1, öröm a köbön. :smile29:
Szerintem még reklamálni sem tudok, mert nem boltból vettem és bontatlan volt a lemez. Ez van.
Köszönöm a válaszokat!
ha már TD, írott lemez, sercegés :rolleyes: : Edgar Froese Epsilon in Malaysian Pale c. CD-je bár tuttira gyári (minden azonosító stimmel, füzetke, borítók is rendben vannak), mégis ugyanúgy serceg kissé, mint az LP egy használtabb verziója :yingyang: . állítólag voltak olyan 'gyári' CD-k, amiket 'hivatalosan' LP-kről írtak át - no ez tuttira ilyen leborulok.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: pali923 »

denesdr írta:
2025.02.26., szer. 12:28
Eddig még nem találkoztam ilyennel, de úgy átszik ami késik...
Pici bácsi egész dalt szentelt ennek. :D

youtu.be/8hpek9wA1DI
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Nem elég, hogy hamisítvány a lemez, még az írás minősége is gáz, serceg, zajos, valószínűleg a magas jitter miatt. Eddig még nem találkoztam ilyennel, de úgy átszik ami késik... na mind1, öröm a köbön. :smile29:
Szerintem még reklamálni sem tudok, mert nem boltból vettem és bontatlan volt a lemez. Ez van.
Köszönöm a válaszokat!

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2868

Hozzászólás Szerző: trane »

denesdr írta:
2025.02.26., szer. 07:44
Villanyzene rajongók! Az létezik, hogy az alábbi kiadványt hivatalosan CD-R (azaz írható CD) hordozón adták ki? Esetleg belefutottam egy hamisítványba? gondolkodik.gif
ha nincs a zenei felén a lyuk felé eső 'szabad' felületben IFPI kód, akkor tuttira hamis sad.gif

kell neked 1986 utáni TD-t venni... :yingyang:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 349

Hozzászólás Szerző: marconi »

denesdr írta:
Villanyzene rajongók! Az létezik, hogy az alábbi kiadványt hivatalosan CD-R (azaz írható CD) hordozón adták ki? Esetleg belefutottam egy hamisítványba? gondolkodik.gif

20250226_073811.jpg
Ez orosz hamisítvány, rengeteg ilyen van Esoteric cimkével.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3505

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

denesdr írta:

20250226_073811.jpg
Valószínűleg hamisítvány.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

20250226_073811.jpg

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

dixie-chicken írta:
2025.02.25., kedd 14:30
denesdr írta:
2025.02.25., kedd 13:31
Rock60 írta:
2025.02.24., hétf. 19:47

2.Man mag das oder eben nicht.

:smile49:
:D

ahogy minden is ebben a hobbiban :)
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2628

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

denesdr írta:
2025.02.25., kedd 13:31
Rock60 írta:
Alex_Aston írta:
2025.02.23., vas. 22:04

Miért, mi ennek a hobbinak akkor a lényege?
Ő esetleg.megtalalta magának az adott márkát, ami gondolom bevált neki. Maradt ennél az iránynál, úgy jó eséllyel csalódás sem éri.
Ennek a hobbinak nyilvánvalóan szűkséges a technikai háttér, így kerek a történet.
Abban nem lehetünk teljesen biztosak, hogy a kategórián belül modellváltás mindig hangminőség javulással is jár.
Ha nem jár, akkor mi van? Valakinek az okoz örömet, hogy megveszi a legújabb, legdrágább modellt, na bumm.
A szóban forgó erősítőnél (Marantz Model 10) maradva, ha tényleg igaz, hogy 5 évig fejlesztették, akkor azért valószínűsíthető, hogy nem lett rosszabb hangú, mint az elődje. Bár ebbe a kérdésbe talán nem is érdemes annyira belemenni, mert biztos lesz akinek egy korábbi modell jobban tetszik.
https://www.lowbeats.de/erster-test-vol ... en-welten/

van benne 2 érdekes mondat:

1.Wer sich mit Marantz in den vergangenen Jahrzehnten klanglich auseinandergesetzt hat, der weiß, dass die Japaner den ursprünglich amerikanischen Sound weiterhin gepflegt haben.

2.Man mag das oder eben nicht.

a google forditó,segithet...

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Rock60 írta:
Alex_Aston írta:

Ő esetleg.megtalalta magának az adott márkát, ami gondolom bevált neki. Maradt ennél az iránynál, úgy jó eséllyel csalódás sem éri.
Ennek a hobbinak nyilvánvalóan szűkséges a technikai háttér, így kerek a történet.
Abban nem lehetünk teljesen biztosak, hogy a kategórián belül modellváltás mindig hangminőség javulással is jár.
Ha nem jár, akkor mi van? Valakinek az okoz örömet, hogy megveszi a legújabb, legdrágább modellt, na bumm.
A szóban forgó erősítőnél (Marantz Model 10) maradva, ha tényleg igaz, hogy 5 évig fejlesztették, akkor azért valószínűsíthető, hogy nem lett rosszabb hangú, mint az elődje. Bár ebbe a kérdésbe talán nem is érdemes annyira belemenni, mert biztos lesz akinek egy korábbi modell jobban tetszik.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1313

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Alex_Aston írta:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

sssggg írta:
2025.02.23., vas. 21:49
madreselva írta:
2025.02.23., vas. 21:08
madreselva írta:
2025.02.23., vas. 20:29
Eladóvá vált a címben szereplő dual-mono, teljesen szimmetrikus felépítésű integrált erősítőm..... A Marantz korábbi csúcsmodellje, amit a most kijött legújabbra és mégdrágábbra cseréltem.....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szomorú, hogy neked ez a hobbi lényege!
A hirdetésben ez igencsak off, átraktam ide a témát.

Miért, mi ennek a hobbi akkor a lényege?
Miben rosszabb ez, mint mondjuk pár havonta cserélgetni, mindig másra, vahgv kábelekkel játszani?
Neki ez okoz örömet, és biztos vagyok benne, hogy élvezettel hallgatja így is a zenét.
Csak a Marantz! :-D

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1184
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Luxor Audio írta:
2025.02.17., hétf. 13:31
Mit értesz az alatt, hogy "spektrum tekintetében"?
Veled egyetértve a tengelyben mért hangnyomás önmagában szerintem sem túl beszédes paraméter, maximum néhány durva hibát képes kimutatni, mégis ezen rugózik majdnem mindenki. Talán emiatt, a komplex jelenségek végletes egyszerűsítése miatt is dúl a méréspárti és mérésellenes táborok közötti áldatlan vita.
A spektrum-on a REW "Spectrogram" fülét értettem, de lehet hogy rossz kifejezést használok rá. Amúgy nyilván a hangnyomásgörbe nekem is impresszív mikor szép egyenletes de van az a szint amikor már el kell engedni. :-)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Robici írta:
2025.02.17., hétf. 11:33
Ha már mérés, akkor inkább a kész hangsugárzó-szoba rendszert mérném a hallgatási pozícióban és úgy törekednék az egyenletes átvitelre és nem csak a hangnyomásgörbe, hanem például a spektrum tekintetében (ami az én tapasztalatom szerint sokkal többet mond). Tehát fontos az egyenletes átvitel (legalábbis az én fülemnek biztosan) de abból hogy van egy egyenletes on-axis átvitelű doboz, sajnos nem következik hogy a végeredmény is jó lesz amikor a szobában hallgatom. Az alacsony torzítással egyetértek.
Mit értesz az alatt, hogy "spektrum tekintetében"?

Veled egyetértve a tengelyben mért hangnyomás önmagában szerintem sem túl beszédes paraméter, maximum néhány durva hibát képes kimutatni, mégis ezen rugózik majdnem mindenki. Talán emiatt, a komplex jelenségek végletes egyszerűsítése miatt is dúl a méréspárti és mérésellenes táborok közötti áldatlan vita.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 782

Hozzászólás Szerző: peterson »

Snipi írta:
2025.02.17., hétf. 09:15
Elnézést, ha rossz helyen teszem fel a kérdést, nem találtam jobbat neki.
A minap láttam egy webshop-ban egy LP-t. Az LP megvan nekem, de valószínű nem ez a változat. (Ugyanaz a kiadó, borító stb ..., csak ár nem, de most nem is ez a lényeg.)
Tegnap meghallgattam az én példányomat, tényleg nagyon szépen szól.
Amit most láttam annyiban különbözik az enyémtől, hogy "1 Step Vinyl" van ráírva.
Ez mit jelent? Nem találtam ennek a leírását, csak hogy ez meg az a lemez 1 Step és hogy az maga az isten ... Valaki tudja, hogy az 1 Step Vinyl miben különbözik a "mezitlábas" hanglemeztől?
Google fordítóval:
A Mobile Fidelity Sound Lab UltraDisc One-Step (UD1S) technikája megkerüli a hagyományos háromlépcsős bevonatolási folyamatban rejlő generációs veszteségeket azáltal, hogy eltávolítja a két lépést: az alap- és anyalemezek előállítását, amelyeket úgy hoznak létre, hogy minden egyes levágott lakkból számos bélyegzőt kapjanak. Az UD1S bevonathoz a bélyegzőket (más néven „konvertálást”) közvetlenül a lakkokból készítik. Mivel minden lakk csak egy bélyegzőt eredményez, több lakkot kell levágni. A Mobile Fidelity Sound Lab UD1S eljárása a lehető legalacsonyabb zajszintű végső LP-t állít elő. A lemezezési folyamat két lépésének eltávolítása olyan zenei részleteket és dinamikát is feltár, amely egyébként elveszne a szokásos többlépcsős eljárás miatt. Az UD1S segítségével a bakelitgyártás minden aspektusa úgy van optimalizálva, hogy a ma elérhető legjobb hangzású bakelitalbumot készítsék.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

denesdr írta:
2025.02.17., hétf. 10:41
Még az előzőhöz:
Vagy szerinted ez ettől bonyolultabb?
Arra gondolok, hogy egyrészt attól, hogy egy süketszobában vagy Klippel NFS-sel mért egyenletes on-axis átvitelű dobozt beteszünk egy lakószobába, ott abból bármi lehet. Tudom, próbáltam. Az off-axis legalább ugyanilyen fontos és ha mindezt összekeverjük egy átlagos szobaakusztikával akkor eléggé sokváltozós lesz a végeredmény. Egyébként még Erin is arra jutott rengeteg doboz meghallgatása meg mérése után, hogy a végső eredmény szempontjából a mérés sajnos csak általános irányelveket mutathat. Meg hát nincs a világon két olyan doboztípus aminek egyforma lenne a mérése tehát mindig lesznek eltérések és innentől kezdve bejön a szubjektív vélemény. Ha már mérés, akkor inkább a kész hangsugárzó-szoba rendszert mérném a hallgatási pozícióban és úgy törekednék az egyenletes átvitelre és nem csak a hangnyomásgörbe, hanem például a spektrum tekintetében (ami az én tapasztalatom szerint sokkal többet mond). Tehát fontos az egyenletes átvitel (legalábbis az én fülemnek biztosan) de abból hogy van egy egyenletes on-axis átvitelű doboz, sajnos nem következik hogy a végeredmény is jó lesz amikor a szobában hallgatom. Az alacsony torzítással egyetértek.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Még az előzőhöz:
Vagy szerinted ez ettől bonyolultabb?

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Robici írta:
2025.02.17., hétf. 09:45
denesdr írta:
2025.02.03., hétf. 17:15
Ezt csak úgy, "emlékeztető" gyanánt:
https://audiosciencereview.com/forum/in ... st-2216705
Én nagyrészt egyetértek azzal amit ír, de ez: "to deploy loudspeakers with smooth on axis response, low distortion" sajnos nem ennyire egyszerű.
Arra gondolsz, hogy a smooth on-axis és a low distortion nem elegendő a hangsugárzótól és/vagy esetenként nem is kívánatos?

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

denesdr írta:
2025.02.03., hétf. 17:15
Ezt csak úgy, "emlékeztető" gyanánt:
https://audiosciencereview.com/forum/in ... st-2216705
Én nagyrészt egyetértek azzal amit ír, de ez: "to deploy loudspeakers with smooth on axis response, and low distortion" sajnos nem ennyire egyszerű.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”