Mivel csak LP-t esetleg cd-t hallgatok nem tudom mikor tudok erről bármit mondani. De ami példákat felhoztam, biztos ismered és te tudsz róluk.... Gondolom nem azt mondod, hogy mint "akvapark", hogy te sem hallod.....kaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 10:14Én tudom, hogy szerintem hogyan kellene szólni egy az élő előadás megszólalását megőrző felvételnek, ezért is adok ki és készítek, na meg veszek ilyeneket.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 09:48Ezt most komolyan, tőlem kérdezed? Te sem tudod mitől lesz jó? Én csak annyit tudok, hogy az egyik rosszabbul szól sokkal mint a másik. Vegyünk egyszerű példákat, mint a Speakers Corner..... Vagy egy másik, kicsit szélsőségesebb talán, az Opus3 kontra Ortofon..... A kiindulópont mindegyiknél ugyanaz volt! A végeredmény jelentősen eltér.
Nem véletlenül írtam az előző hsz-ben, hogy kérem, konkrétan írd le mit vársz el a felvételtől, ahhoz hogy ne sz@rozd le?
Ezt például milyennek találod?
https://we.tl/t-YWDpOrc5R9
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1169
Re: Kábelezzünk
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Milyen vitakultúra az, amiben az egyik fél folyton kerüli a válaszadást, helyette mindig visszakérdez? 

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Én tudom, hogy szerintem hogyan kellene szólni egy az élő előadás megszólalását megőrző felvételnek, ezért is adok ki és készítek, na meg veszek ilyeneket.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 09:48Ezt most komolyan, tőlem kérdezed? Te sem tudod mitől lesz jó? Én csak annyit tudok, hogy az egyik rosszabbul szól sokkal mint a másik. Vegyünk egyszerű példákat, mint a Speakers Corner..... Vagy egy másik, kicsit szélsőségesebb talán, az Opus3 kontra Ortofon..... A kiindulópont mindegyiknél ugyanaz volt! A végeredmény jelentősen eltér.kaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 09:38Definiálnád, hogy mitől lesz egy lemez jobb hangú, milyen konkrét jellemzőket kellene a produkciós folyamatok során megváltoztatni ahhoz, hogy jobbnak tartsd a felvételeket?SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 04:35
Ha te és a kollégáid tudtak volna egyenletesen jó minőséget csinálni, nem kellett volna ezeken végig menni. Szóval ismét megkérdezem, miért nem lehet jobb hangú lemezeket készíteni, amikor halljuk hogy van néhány nagyon jó? Vagyis lehetne, hiszen vannak, de kevés. Szóval nem a rendszerekben van a nagyobb baj, hanem a lemezekben...
Nem véletlenül írtam az előző hsz-ben, hogy kérem, konkrétan írd le mit vársz el a felvételtől, ahhoz hogy ne sz@rozd le?
Ezt például milyennek találod?
https://we.tl/t-YWDpOrc5R9
- SoundMania
- V.I.P.
Gondolom akkor sok más között sem nagyon hallod meg a különbséget. Ilyenekre alapoznak a lemezgyárak..... :( Jó hibatkozási alapnak is, hogy nincs is igény jobbra.... :(
Na igen. Erre szoktam mesélni, hogy anno gyakorlaton voltunk a MŰPA stúdiójában, élő közvetítésen (A Diótörő volt egyébként). Persze felvették, kérdeztük, ha keverik, milyen módon fogják? Azt mondta ott a srác: az aktuális divatnak megfelelően.

Mi meg itt reszeljük a fingot, meg simítjuk a hangot, mert karcos.
Lehetetlen. Anno a Van Damme hálózatiját (ugye több felirattal is kapható volt egy időben) is összehallgattuk többen, még a Levinson rendszer sem mutatott különbséget. Pedig még mindig mondják, hogy van. Ilyen ez a hobbi.
Segítsetek!
(Bár ez a kérdés itt erősen off.)
Mitől másabb az Opus3 lemez, az Opus3 felvételt tartalmazó Ortofonnál? Én nem nagyok hallom másnak.
(Bár ez a kérdés itt erősen off.)
Mitől másabb az Opus3 lemez, az Opus3 felvételt tartalmazó Ortofonnál? Én nem nagyok hallom másnak.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akvapark 2025.01.27., hétf. 10:05-kor.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- SoundMania
- V.I.P.
Ezt most komolyan, tőlem kérdezed? Te sem tudod mitől lesz jó? Én csak annyit tudok, hogy az egyik rosszabbul szól sokkal mint a másik. Vegyünk egyszerű példákat, mint a Speakers Corner..... Vagy egy másik, kicsit szélsőségesebb talán, az Opus3 kontra Ortofon..... A kiindulópont mindegyiknél ugyanaz volt! A végeredmény jelentősen eltér.kaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 09:38Definiálnád, hogy mitől lesz egy lemez jobb hangú, milyen konkrét jellemzőket kellene a produkciós folyamatok során megváltoztatni ahhoz, hogy jobbnak tartsd a felvételeket?SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 04:35Ha te és a kollégáid tudtak volna egyenletesen jó minőséget csinálni, nem kellett volna ezeken végig menni. Szóval ismét megkérdezem, miért nem lehet jobb hangú lemezeket készíteni, amikor halljuk hogy van néhány nagyon jó? Vagyis lehetne, hiszen vannak, de kevés. Szóval nem a rendszerekben van a nagyobb baj, hanem a lemezekben...Luxor Audio írta: ↑2025.01.26., vas. 22:54
Ez a topik látott már cifra dolgokat, mindig is a fórum pöcegödre volt.
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
Javasolni fogom a WHO-nál a hang-mánia felvételét a (betegségek) listájára:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára edzoba 2025.01.27., hétf. 09:40-kor.
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
Definiálnád, hogy mitől lesz egy lemez jobb hangú, milyen konkrét jellemzőket kellene a produkciós folyamatok során megváltoztatni ahhoz, hogy jobbnak tartsd a felvételeket?SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 04:35Ha te és a kollégáid tudtak volna egyenletesen jó minőséget csinálni, nem kellett volna ezeken végig menni. Szóval ismét megkérdezem, miért nem lehet jobb hangú lemezeket készíteni, amikor halljuk hogy van néhány nagyon jó? Vagyis lehetne, hiszen vannak, de kevés. Szóval nem a rendszerekben van a nagyobb baj, hanem a lemezekben...Luxor Audio írta: ↑2025.01.26., vas. 22:54Ez a topik látott már cifra dolgokat, mindig is a fórum pöcegödre volt.
Re: Általában a hifiről
Én árulom ezeket a Wiimeket, árérték arányban tényleg jók, de azért szerintem a "jó minőség" enyhén eufemizmus az esetükben.fererencz írta: ↑2025.01.22., szer. 13:08Ha nem a klasszikus hifizés a cél, szimplán csak jó minőségben szeretnél zenét hallgatni, egy félhavi fizetésből:
youtu.be/D6hfVbkBW-k
A videóban nagyon sok általános segítség is elhangzik!![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 873
Ha nem a klasszikus hifizés a cél, szimplán csak jó minőségben szeretnél zenét hallgatni, egy félhavi fizetésből:
youtu.be/D6hfVbkBW-k
A videóban nagyon sok általános segítség is elhangzik!
youtu.be/D6hfVbkBW-k
A videóban nagyon sok általános segítség is elhangzik!

Nem szotkam hibázni.
Ez nem a " Hifi mánia - hobbi tudatos kontrolja ..." topicba tartozik ? 
Ha már van ilyen...

Ha már van ilyen...

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10962
- Kapcsolat:
Megtalálni azt lehet, ami létezik. De az is megtalálás, ha belátod, hogy ábrándokat kergetsz. Sőt talán ez a legnagyobb siker. Semmiképpen sem önbecsapás, inkább valamilyen kijózanodás.
Egyetértek. Talán néhány héttel (hónappal?) ezelőtt voltam egy filmvetítéssel, beszélgetéssel egybekötött "könyvbemutatón". Egy számomra meghatározó értékeket felmutató embernek szegezték a konkrét kérdést:"Boldog ember-e?" A válasza: Nem mondta, hogy boldog, de elégedett. A boldogság és boldogtalanság váltakozása örök körforgás az életben, így a hifiben is. Ha ezt felismered és elfogadod, máris előtted a mókuskerék, hajtod, megállsz, kilépsz, szemléled, élvezed, stb. kisezer út. Melyik a tiéd?
meg belelfáradni. Azt számomra a legjobban.....
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
Ez a gondolatod nagyon igaz! ,,Megtalálni" sajnos nem lehet! De elégedettnek lenni és ezzel ,,beérkezni", azt lehet......,GTomi írta: ↑2025.01.16., csüt. 10:43Olvasgatva az elmúlt napokban a kábeles / akusztika / dac / erősítő/ pc/ zenehallgatás stb. topikokat, ezt vettem észre, hogy mindegyik "részegységben" - számomra úgy tűnt - hogy a vélemények, viták (ilyen v. olyan formában), jobbá próbálják tenni, tanácsokkal ellátni az aktuális rendszert használót.
Bizonyos elemeit meg / elfogadva, magunkra nézve jónak is érezhetjük, hiszen vannak olyan tényezők, amik általánosak és működhetnek.
Ezzel kapcsolatban az a gondolat ragadt meg bennem, hogy ha van egy komplett rendszerem, ami "hellyel-közzel" jól szól, mindig van egy része, amit el tudok rontani bármilyen kis belenyúlással, vagy éppen javíthatok, ötletekkel stb.
Ha azon kezdek gondolkodni, hogyan tehetném (számomra) még jobbá (hifibogár), hiszen párszor már sikerült javítanom, ami miatt újra és újra megbontom az egész egységet, kábel, akusztika, új hardver etc., valójában sosem lesz egy komplett jó rendszerem , mert mindig bizergálok vmit otthon és mikor azt gondolom, hogy na most megvan az (otthoni) szentgrál, akkor megint jön a bogár...
Persze van aki azt mondja, hogy megtalálta, de úgy vélem ez önbecsapás![]()
![]()
![]()
meg belelfáradni. Azt számomra a legjobban.....
A gondolkodás nem megerőltető...
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Olvasgatva az elmúlt napokban a kábeles / akusztika / dac / erősítő/ pc/ zenehallgatás stb. topikokat, ezt vettem észre, hogy mindegyik "részegységben" - számomra úgy tűnt - hogy a vélemények, viták (ilyen v. olyan formában), jobbá próbálják tenni, tanácsokkal ellátni az aktuális rendszert használót.
Bizonyos elemeit meg / elfogadva, magunkra nézve jónak is érezhetjük, hiszen vannak olyan tényezők, amik általánosak és működhetnek.
Ezzel kapcsolatban az a gondolat ragadt meg bennem, hogy ha van egy komplett rendszerem, ami "hellyel-közzel" jól szól, mindig van egy része, amit el tudok rontani bármilyen kis belenyúlással, vagy éppen javíthatok, ötletekkel stb.
Ha azon kezdek gondolkodni, hogyan tehetném (számomra) még jobbá (hifibogár), hiszen párszor már sikerült javítanom, ami miatt újra és újra megbontom az egész egységet, kábel, akusztika, új hardver etc., valójában sosem lesz egy komplett jó rendszerem , mert mindig bizergálok vmit otthon és mikor azt gondolom, hogy na most megvan az (otthoni) szentgrál, akkor megint jön a bogár...
Persze van aki azt mondja, hogy megtalálta, de úgy vélem ez önbecsapás

Persze van aki azt mondja, hogy megtalálta, de úgy vélem ez önbecsapás

Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Megyer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 28
Abból kiindúlva, hogyha a mobiltelefon bluetooth-át bekapcsolod akkor a teló is gyorsabban merül, így nem csodálkoznék hogy a lejátszódnál ugyan az lenne a helyzet.
Volna egy kérdésem, és bocs, ha rossz témában teszem fel.
Van egy kis zenelejátszóm (tudom fujj ... ) amiről meló közben megy a háttérzene. (most is.)
Vagy egy JBL Charge 3 szól vele (tudom megint fujj ... ) bluetooth-ról vagy egy első szériás B&W Zeppelin (ezt nem szabad fujjolni mert ütök
... ) jack kimenetére kötve.
Úgy vettem észre, hogyha bluetooth-ról megy a lejátszó sokkal hamarabb lemerül az aksija mintha a sima jack kimenetre van dugva. Nem gond, nem is azért kérdezem, a hozzáértőktől, csak úgy kíváncsiságból érdekelne, hogy ez nooormális? A bluetooth-os lejátszás több energiát fogyaszt?
Vagy csak én néztem félre valamit? Előre is köszi, ha valaki válaszra méltatja ezt a hifihez méltatlan kérdést ...
Van egy kis zenelejátszóm (tudom fujj ... ) amiről meló közben megy a háttérzene. (most is.)
Vagy egy JBL Charge 3 szól vele (tudom megint fujj ... ) bluetooth-ról vagy egy első szériás B&W Zeppelin (ezt nem szabad fujjolni mert ütök

Úgy vettem észre, hogyha bluetooth-ról megy a lejátszó sokkal hamarabb lemerül az aksija mintha a sima jack kimenetre van dugva. Nem gond, nem is azért kérdezem, a hozzáértőktől, csak úgy kíváncsiságból érdekelne, hogy ez nooormális? A bluetooth-os lejátszás több energiát fogyaszt?
Vagy csak én néztem félre valamit? Előre is köszi, ha valaki válaszra méltatja ezt a hifihez méltatlan kérdést ...
És az analóg világban ?
A 3 fejes magnóval felvett jel a lejátszófejhez szalag-sebesség függvényében 1 - 2 tized másodperccel később érkezik.
Ha igaz, élő adás esetén is azt halljuk/hallottuk. Nem baj, tudok annyit várni...

Sorry, aki jártasabb a Maggie-k világában, megtenné, hogy átlátogat az Elektrosztatikus topicba ? Köszi.
A digitális jelfeldolgozás késleltetése (latency) és a pre-ringing jelensége között nincs kapcsolat, illetve maximum csak annyi, hogy zero latency esetén nyilvánvalóan nem létezhetne, de nem a késleltetés okozza. A pre-ringing bizonyos típusú digitális szűrők esetén lép fel, és egyenesen következik a digitális szűrő algoritmusok matematikájából. Jelentkezhet nem csak DAC-oknál, de digitális EQ-k, kompresszorok, crossoverek esetén is.chord_ írta: ↑2024.12.11., szer. 16:34Igen, ez módfelett furcsa, de ez lehet a titka pl. a 'pre-ringing' effektnek a mai dac-oknál; egyes szűrőbeállításokkal ez előhívható, és szépen hallható is.
Az, hogy egy lecsengés / visszhang beelőzze magát a mérőjelet, az a normál világban egy nonszensz.
De ha úgy közelítjük, hogy a kapott analóg jel egy 'elkészített' valami, és a fenti nagyon pici, de feltétlen létező időtartam szükséges a létrejöttéhez, akkor már teljesen érthető ez a képtelenség.
Én, ha analóg-hívő lennék, ezt a fenti dolgot a nem valós időről feltétlen a zászlómra tűzném. Mert metafizikai eltérést jelent.
De, visszatérve az eredeti felvetéshez, az élő adások ilyetén módon ugyanúgy ki vannak zökkentve a valós időből; a hangminőség-előny akkor, ahogy már fentebb elhangzott, valóban a kevesebb cucc-alkalmazásból jöhet, amin a jelet át kell kényszeríteni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Az, hogy egy lecsengés / visszhang beelőzze magát a mérőjelet, az a normál világban egy nonszensz.
De ha úgy közelítjük, hogy a kapott analóg jel egy 'elkészített' valami, és a fenti nagyon pici, de feltétlen létező időtartam szükséges a létrejöttéhez, akkor már teljesen érthető ez a képtelenség.
Én, ha analóg-hívő lennék, ezt a fenti dolgot a nem valós időről feltétlen a zászlómra tűzném. Mert metafizikai eltérést jelent.
De, visszatérve az eredeti felvetéshez, az élő adások ilyetén módon ugyanúgy ki vannak zökkentve a valós időből; a hangminőség-előny akkor, ahogy már fentebb elhangzott, valóban a kevesebb cucc-alkalmazásból jöhet, amin a jelet át kell kényszeríteni.
Igen, ez módfelett furcsa, de ez lehet a titka pl. a 'pre-ringing' effektnek a mai dac-oknál; egyes szűrőbeállításokkal ez előhívható, és szépen hallható is.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
A digitális világban nincs valós idő.chord_ írta: ↑2024.12.10., kedd 15:41Talán itt az a kérdés, hogy van-e / volt-e valamennyi késleltetés a valósághoz képest.
Emlékeztek, valamikor jó régen, Amerikában, valami műsorban, a beszélő ember fejbelőtte magát a la nature, élőben, és onnantól a TV kép mindig egy késleltetett, felvett/lejátszott dolog volt, az ilyeneket elkerülendő. Mármint, hogy adásba ki ne menjenek nem illendő dolgok.
Minden processzálásnak van ideje, latenciája. Akár hangról, akár képről van szó. A kb 5 msec feldolgozási időtől kezdve akár a pár száz milliszekundumig.