Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: alto »

Rock60 írta:
2024.12.01., vas. 13:54
alto írta:
2024.12.01., vas. 12:29
Rock60 írta:
2024.12.01., vas. 11:50
Az idétlen :google: fordító sokszor használja azt a szóösszetételt,
hogy " a magas hangok kissé el vannak gurulva a csúcson".
Vagy " a hang előremutató ".

Ki hogy értelmezi ezeket a jellemzőket ? gondolkodik.gif
Ezeket a félrefordításokat sehogy, az eredeti angol kifejezéseket lehetne.
Ok, de ha Te tudsz angolul, akkor lehet valami rálátásod, hogy mit fordítanak konzisztensen "elgurult magasúnak ", vagy " előremutatónak "... gondolkodik.gif
Tudok angolul, épp ezért nem használok Google fordítót, tehát fogalmam sincs mit fordíthatott le ilyen bénán. Ha bemásolnád ide az eredeti angol szöveget, akkor okosabb lehetnék.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2024.12.01., vas. 12:52

Igen, sajnos ha az ember jót akar, akkor minőségi kötő, és rügzítőelemeket kell használjon, de nagyon sok múlik a falazaton is.
A legnagyobb problémát az üreges téglafalak okozzák.
Ennek "csúcsa" az Alba tégla, nem tudom, ismeritek-e...
Gyakorlatilag sokkal több benne a luk, mint az anyag, felülről nézve nagy A - betűt formáló merevítőbordák vannak benne.
Ilyen falazatra kellett felcsavaroznom egy nagy teherbírású polcrendszert. :smile51:
A polctartó sínek számára 12 - es lukakat fúrtam.
Egy nagy kinyomópisztolyt 10-30 - as gipsszel töltöttem fel, minden furatot - meg ahova még ment - telenyomtam az anyaggal. Ez után ütöttem bele a tipliket.
Pár óra múlva hosszú vékony fúróval kifúrtam a tipli belsejébe préselődött gipszet.
Másnapig még köthetett, akkor hajtottam bele a 8 - as hatlapfejű állványcsavarokat. Alig bírtam végigtekerni a csillagkulccsal. :D
Nyilván, már egy tankot is elbírna...
Azóta, ha csak halvány gyanúja is merül fel annak, hogy megforoghat a tipli, mielőtt fogni kezdene, hasonlóan járok el.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.12.01., vas. 14:34-kor.

Rock60
Őslakos
Őslakos

-CB- írta:
2024.12.01., vas. 12:24
Rock60 írta:

Ez a ""sz@r az élesse" szofisztikáltabb kifejezése😉
Az elgurulást most pont a véletlenűl Neked tetsző Kef R 4.2/3.2 - ről írták... :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

alto írta:
2024.12.01., vas. 12:29
Rock60 írta:

Ok, de ha Te tudsz angolul, akkor lehet valami rálátásod, hogy mit fordítanak konzisztensen "elgurult magasúnak ", vagy " előremutatónak "... gondolkodik.gif

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2024.12.01., vas. 11:41
rTom írta:
2024.11.30., szomb. 09:40

A rögzítéstechnikán fog múlni nem a polcon.
10x80 dűbel 6x80 d fejü csavar, sűritsd be 6-8 furatra, de ez a falazat tömörségén is múlik.
Ahogy mondod.
Katasztrófa, hogy a - bármihez - mellékelt kötőelemek mennyire silányak, alulméretezettek és használhatatlanok.
Én is minimum egy, de inkább két mérettel nagyobb tipliket használok polcok, TV-k, klímák, fürdőkád-kapaszkodók stb rögzítésénél.
A csavar lehet hosszabb is, ha összehúzós tiplit használunk, bár a kis Ikea polcon ez sem segít... :D
Igen, sajnos ha az ember jót akar, akkor minőségi kötő, és rügzítőelemeket kell használjon, de nagyon sok múlik a falazaton is.
Rengeteg ember lakik panelházban, én is laktam majd tíz évet. A betonfalra bármi kiválóan rögzíthető.
Az említett polc(Ikea Lack) nekünk is volt, és betonfalra több kisebb fémdűbellel, nagyon stabilan rögzíthető volt. Viszont a megengedett terhelést így sem ajálott túllépni, mert a rögzítő fémszerkezet, igen gyenge kivitel, a ponthegesztéseik hajlamosak megadni magukat. Már több ilyet kellett javítanom.
Más falazatra(tégla, Ytong, stb.) is stabilan rögzíthető, de jól meg kell választani hozzá a rögzítőelemet.
Ennek ellenére én komoly/súlyos dolgot nem tennék rá, mert eléggé olyan jelzés értekű szerkezetek.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Rock60 írta:

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Rock60 írta:

Ez a ""sz@r az élesse" szofisztikáltabb kifejezése😉

Rock60
Őslakos
Őslakos

Rock60
Őslakos
Őslakos

rTom írta:

10x80 dűbel 6x80 d fejü csavar, sűritsd be 6-8 furatra, de ez a falazat tömörségén is múlik.
Ahogy mondod.
Katasztrófa, hogy a - bármihez - mellékelt kötőelemek mennyire silányak, alulméretezettek és használhatatlanok.
Én is minimum egy, de inkább két mérettel nagyobb tipliket használok polcok, TV-k, klímák, fürdőkád-kapaszkodók stb rögzítésénél.
A csavar lehet hosszabb is, ha összehúzós tiplit használunk, bár a kis Ikea polcon ez sem segít... :D

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 195

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

rTom írta:
KopaszKutya írta:
2024.11.30., szomb. 09:28
Sziasztok!

Nem tudom, hogy ilyen jellegű kérdést hol lehetne feltenni, ezért megkérdezem itt.

Kaphatóak a Jysk, IKEA, Favi, stb. üzletekben falra szerelhető lebegő polcok. Ilyenből tennék fel a falra 1db-ot (ennyi fér el), a leírás szerint max. 10Kg-ig terhelhető egy ilyen polc, én viszont amit rátennék HiFi komponens, az legalább 12-13Kg.

A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen polc elbírhat biztonságosan nagyobb súlyt is, mint amire tervezték?

Köszönöm!
Köszi, aztán megtaláltam a kérdésre a választ, többen is írták, hogy még a 10Kg-ot se bírja, egyszerűen elhajlik a tartója, max. ilyen kisebb dísztargyak tárolására való, szóval nem kockáztatok, mert bár amit rátennék, az nem nagy értékű, de ami alatta van, az már igen.
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: rTom »

KopaszKutya írta:
2024.11.30., szomb. 09:28
Sziasztok!

Nem tudom, hogy ilyen jellegű kérdést hol lehetne feltenni, ezért megkérdezem itt.

Kaphatóak a Jysk, IKEA, Favi, stb. üzletekben falra szerelhető lebegő polcok. Ilyenből tennék fel a falra 1db-ot (ennyi fér el), a leírás szerint max. 10Kg-ig terhelhető egy ilyen polc, én viszont amit rátennék HiFi komponens, az legalább 12-13Kg.

A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen polc elbírhat biztonságosan nagyobb súlyt is, mint amire tervezték?

Köszönöm!

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 713

Hozzászólás Szerző: ELEX »

tunerman írta:
2024.11.29., pén. 06:57
A helysziní szerelést és az installációját a kölcsönadott Voyd LP játszónak személyesen én végeztem el.
TJ.
Érdekes volt látni, hogy majdnem minden szobában Voyd volt a lemezjátszó.
Minden elismerésem az installációhoz. Nem egyszerű mutatvány a Voyd-ot tisztességesen beállítani.
De megéri a fáradságot. Pár napot foglalkoztam én is eggyel a héten. El kellett hoznom, mert a helyszínen eléggé nehéz lett volna pár dolgot megcsinálni rajta. Kimeneti csatlakozó panel, kapcsoló, motorcsapágyak, motorelektronika összekötő kábel, kar...plusz a ZYX phonoban is az akkumulátorok problémásak voltak már. Végül azért sikerült. Ma visszavittem és újra bekötöttem a rendszerébe, némi finomítás után.
Mindkettőnk megelégedettségére újra áradt a zene a Voyd-ból. Mondjuk ki is van szolgálva rendesen, mert egy ZYX Universe Optimum a hangszedő és egy ZYX Artisan a phono előerősítő. A kábelek Kondo AN KSL-LPz. Jadis elektronikák..... Kifelezetten élvezhető a hangzás. Maradjon így sokáig!
Csatolmányok
20241129_153549.jpg

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2692

Hozzászólás Szerző: tunerman »

...az első. afféle közös összefogás volt de CsontosI erőteljesen tolta a szekeret. Utána senki nem mutatott hajlandóságot a második megszervezésére, így CsI nyakán maradt, de egy huszárvágással, nyugati mintára át is keresztelte...

Az 1992 Első Budapesti HiFi Show valóban össznemzeti érdekek mentén szerveződött meg, ami ismerve a magyarok " genetikailag kódolt széthúzását ", :smile29: valóban meglepő fejlemény volt.
Erre van konkrét bízonyíték is, Csontos István átadott egy komplett Voyd lenezjátszót és Söund Örganization állványokat a Penna & Poor demó szobájában lévő berendezésekhez (B&W Siver Signature, Electrocompaniet).
A helysziní szerelést és az installációját a kölcsönadott Voyd LP játszónak személyesen én végeztem el. :D
Információ: http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM4008.HTM
TJ.
Csatolmányok
1992 első Bp HiFi Show Penna & Poor Voyd  player .jpeg
1992 első Bp HiFi Show Penna & Poor Voyd player .jpeg (14.93 KiB) Megtekintve 1848 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2692

Hozzászólás Szerző: tunerman »

revox írta:
2024.11.28., csüt. 22:18
istvan01 írta:
2024.11.28., csüt. 11:32
. Mikortól válik ketté a hifi-show és High-end show? Szerintem a High-end show hamarabb kezdőtött ... talán.
semmikor. az első. afféle közös összefogás volt de CsontosI erőteljesen tolta a szekeret. Utána senki nem mutatott hajlandóságot a második megszervezésére, így CsI nyakán maradt, de egy huszárvágással, nyugati mintára át is keresztelte.
Rezső később HazimoziShowt indított el, meglovagolva a betörő új hullámot, amit CsI nem engedett be a HES-ra. Aztán, amikor a házimozi kezdett gyengülni, szépen kikopott a rendezvény nevéből és maradt hifishow, de a platános hifiShowhoz ennek a most futónak semmi köze.

xal ez sose vált ketté, mert sose volt egy :rolleyes:

Ez pontosan így van.
Az 1992 Első Budapesti HiFi Show, majd az 1993-tól 1999-ig kiadott High End Show katalógusok gyűjteménye fotókon :smile53:
TJ.
Csatolmányok
1992 HiFi Show+1993-1994 High End Show katalógus .jpg
1995-1996-1997 High Endil katalógus.jpg
1998-1999 High End Show.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4288
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

istvan01 írta:
. Mikortól válik ketté a hifi-show és High-end show? Szerintem a High-end show hamarabb kezdőtött ... talán.
semmikor. az első. afféle közös összefogás volt de CsontosI erőteljesen tolta a szekeret. Utána senki nem mutatott hajlandóságot a második megszervezésére, így CsI nyakán maradt, de egy huszárvágással, nyugati mintára át is keresztelte.
Rezső később HazimoziShowt indított el, meglovagolva a betörő új hullámot, amit CsI nem engedett be a HES-ra. Aztán, amikor a házimozi kezdett gyengülni, szépen kikopott a rendezvény nevéből és maradt hifishow, de a platános hifiShowhoz ennek a most futónak semmi köze.

xal ez sose vált ketté, mert sose volt egy :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1343

Hozzászólás Szerző: akvapark »

istvan01 írta:
2024.11.28., csüt. 09:47
Ez az első melyik szállodában is volt? Roozevelt tér, Átrium?
leborulok.gif
http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM4008.HTM
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

dixie-chicken írta:
2024.11.27., szer. 19:30
egy másik témában,TJ :smile53: ,hivatkozott egy YT vidóra:elsó Budapest Hifishow..

ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ? :D
TJ féle Twin servo OTL erősítő.Akkor döntöttem el ,hogy lesz ilyen nekem.És lett is. :napsut:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2629

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

istvan01 írta:
dixie-chicken írta:
2024.11.28., csüt. 10:21
istvan01 írta:
Hotel Platánus

https://www.agoda.com/hu-hu/hotel-plata ... koyDejvg2k
Ez biztos? Mert itt én voltam high-end show-n, de akkor az nem első volt. Amikor voltam, akkor az a hír volt mellé, hogy itt a korábbi belvárosiakhoz képest olcsóbb a helyszín, ezért lett akkor ott a Platánusban.

Ps: megtaláltam Hifi-magazin beszámolót. Az tényleg a Paltánust írja helyszínnek. De, hifi-show néven. Mikortól válik ketté a hifi-show és High-end show? Szerintem a High-end show hamarabb kezdőtött ... talán.
hifishow-t irtam én is,meg a YT videón is az szerepel... :smile53: :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3441

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

dixie-chicken írta:
istvan01 írta:
Hotel Platánus

Ez biztos? Mert itt én voltam high-end show-n, de akkor az nem első volt. Amikor voltam, akkor az a hír volt mellé, hogy itt a korábbi belvárosiakhoz képest olcsóbb a helyszín, ezért lett akkor ott a Platánusban.

Ps: megtaláltam Hifi-magazin beszámolót. Az tényleg a Paltánust írja helyszínnek. De, hifi-show néven. Mikortól válik ketté a hifi-show és High-end show? Szerintem a High-end show hamarabb kezdőtött ... talán.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3988

Hozzászólás Szerző: juliush »

dixie-chicken írta:
istvan01 írta:
Hotel Platánus
Hmmm...én is az Átriumra (akkor még Hyatt) emlékszem, de persze sok sör, bor, whisky... folyt le azóta a garaton...
Egyébként meg számomra is a Conrad Johnson, Martin Logan kombó maradt leginkább emlékezetes. Ami nem jelenti azt, hogy mostani tapasztalataim birtokában is így lenne!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
Hotel Platánus

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3441

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 353

Hozzászólás Szerző: shany »

dixie-chicken írta:
...ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ? :D...
B&W Silver Signature, Electrocompaniet
Conrad Johnson,Martin Logan

Az AN csalódás volt, nem az én világom...

Rock60
Őslakos
Őslakos

dixie-chicken írta:
egy másik témában,TJ :smile53: ,hivatkozott egy YT vidóra:elsó Budapest Hifishow..

nekem:

-B&W 801,ARC
-Conrad Johnson,Martin Logan,Xerxes
-a Linn rendszer/LP12
-Sonic Frontiers,Vandersteen
-Zsolt Audio Standart 1,Arcam CD,Ion integrált
Conrad J. , Martin Logan
Linn rendszer
Ja, és amivel kezdenem kellett volna, Audio Note... :D :D
Ongaku, Voyd, Snell-E. :smile53:

Még a másik topicban akartam írni, hogy még a nyomorult laptopon keresztül is vakon megmondtam volna, mikor szól az AN lánc.
Az a női énekhang... :smile53:
Talán az Ongaku volt érte a " felelős ".

Ja, meg az tűnt még fel, hogy 32 év alatt mennyivel többet fejlődött az amatőr filmfelvételi technika, mint a hifi színvonala... sad.gif

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

nekem:

-B&W 801,ARC
-Conrad Johnson,Martin Logan,Xerxes
-a Linn rendszer/LP12
-Sonic Frontiers,Vandersteen
-Zsolt Audio Standart 1,Arcam CD,Ion integrált

youtu.be/JIZYF1HuWVk

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”