Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Zöld topik

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 607

Re: Zöld topik

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

Luxor Audio írta:
Tegnap, 15:00
Nem, csak már tudjuk, ki mit mondana rájuk a "régen is voltak nagy viharok", meg a "mindmeghalunk", azaz a két véglet között. Kiegészítőként esetleg megjenik a háttérhatalmak témája, meg hogy nem kell annyi palackozott üditőt vásárolni, na meg a like jel mögé rejtett parasztságok...
Azért ne felejtsük ki a "globális melegedőket", és az évszázados dogmákon alapuló proletártudományban megrendíthetetlenül hívőket, akik magas "lóról" bélyegeznek, címkéznek, valamint az élet minden területén a burzsoázia felsőbbrendűségét hirdetőket, na meg a sajtkészítőket... :smile29:
istvan01 írta:
Ma, 12:17
Mit tehetünk? A kérdésben a válasz, mert a hurikánok, tájfunok ellen már semmit. Az már az egyik pusztító következmény, ami várhatóan 10-50év múlva még nagyobbak és gyakoribbak lesznek. Azt nem feltételezem, hogy a Föld légkörében is kialakul a Jupiteréhez hasonló "Nagy vörös folt" nevű évezred óta fennálló hurrikán (talán ez jelző nem is oda való). A világ két legnagyobb gazdasági hatalma, USA és Kína+Tajvan sem képes a hurrikánok ellen már védekezni.
Már hogyne tehetnénk? Emlékezzünk csak pár éve milyen ötletet vetett fel a "mondd kis kócos". https://www.heraldscotland.com/news/178 ... bomb-idea/
Számtalan fizikai és kémiai módszer létezik tájfunok és hurrikánok "kikapcsolására". A dobjunk a szemébe atomot módszer ma már elavult, léteznek a nukleáris fegyvereknél "korszerűbb és humánusabb" módozatok is. Hogy akkor miért nem teszik, igaz? Na ezt most nem fogom elmondani... :P
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10744
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Rock60 írta:
Ma, 11:35
Ok, akkor mond el, mi a megoldás.
Meg azt is, hogy miről lehet írni a Zöld topicodban.
Megoldás mire?

Hogy miről lehet írni a topikban, azt nem én döntöm el, hanem az adminisztrátorok. Csak jeleztem, ha tovább toljuk az autós témát, el fogják vágni, át fogják mozgatni a csevegést, aminek senki nem szokott örülni.
Rock60 írta:
Ma, 11:46
A SUV - ok, pet palackok, stb. elleni felszólalásnak talán van valami hozadéka.
Amit mi itt páran írogatunk, az pusztába kiáltott szó. Valódi hozadéka akkor lenne a beszélgetésnek, ha azokat is be lehetne vonni, akinél a labda pattog, meg akiknek változtatniuk kellene a szokásaikon, de ők soha nem fognak ide benézni, hiszen nem érdekli őket a téma. A lakosság tájékoztatása, oktatása állami feladat. Lenne.

Rock60
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 895

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

istvan01 írta:
Ma, 12:17

Mit tehetünk? A kérdésben a válasz, mert a hurikánok, tájfunok ellen már semmit. Az már az egyik pusztító következmény, ami várhatóan 10-50év múlva még nagyobbak és gyakoribbak lesznek.
Aztán, ki tudja ? Lehet, hogy előbb - utóbb beáll újra egy nyugalmi ellensúly.
Az Ősrobbanás után egy kicsit melegebb és ziláltabb volt a klíma, mint most - tomboló vulkánok, fortyogó tengerek, kénes esők - aztán hogy kialakult...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3205

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Rock60 írta:
Ma, 11:46
istvan01 írta:
Tegnap, 13:56
Én inkább azon csodálkozok, hogy a SUV vagy nem SUV kérdés mellett alig esett szó a felettünk kerengő Borisz ciklon szokatlan nagy özönvize, majd árvize és az ennél 20xor nagyobb pusztítást okozó Karibi szigeteki és Amerika partjait végig söprő Helene hurrikánról. Ezek erőssége, gyakorisága fokozódik, és kétséget kizáróan a globális melegedés hatása az pusztításuk növekedése. Ezek már a megszokott kategóriák lennének?
A ciklonok és a hurrikánok ellen mit tehetnénk ?
Attól még beszélhetünk róla, persze...
/ Szerintem igen, ezek az események már csak sűrűsödni fognak./
Mit tehetünk? A kérdésben a válasz, mert a hurikánok, tájfunok ellen már semmit. Az már az egyik pusztító következmény, ami várhatóan 10-50év múlva még nagyobbak és gyakoribbak lesznek. Azt nem feltételezem, hogy a Föld légkörében is kialakul a Jupiteréhez hasonló "Nagy vörös folt" nevű évezred óta fennálló hurrikán (talán ez jelző nem is oda való). A világ két legnagyobb gazdasági hatalma, USA és Kína+Tajvan sem képes a hurrikánok ellen már védekezni.

Rock60
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

istvan01 írta:
Én inkább azon csodálkozok, hogy a SUV vagy nem SUV kérdés mellett alig esett szó a felettünk kerengő Borisz ciklon szokatlan nagy özönvize, majd árvize és az ennél 20xor nagyobb pusztítást okozó Karibi szigeteki és Amerika partjait végig söprő Helene hurrikánról. Ezek erőssége, gyakorisága fokozódik, és kétséget kizáróan a globális melegedés hatása az pusztításuk növekedése. Ezek már a megszokott kategóriák lennének?
A ciklonok és a hurrikánok ellen mit tehetnénk ?
Attól még beszélhetünk róla, persze...
/ Szerintem igen, ezek az események már csak sűrűsödni fognak./

Rock60
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Luxor Audio írta:
Tegnap, 15:00

Nem, csak már tudjuk, ki mit mondana rájuk a "régen is voltak nagy viharok", meg a "mindmeghalunk", azaz a két véglet között. Kiegészítőként esetleg megjenik a háttérhatalmak témája, meg hogy nem kell annyi palackozott üditőt vásárolni...
Ok, akkor mond el, mi a megoldás.
Meg azt is, hogy miről lehet írni a Zöld topicodban.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

istvan01 írta:
Ezek már a megszokott kategóriák lennének?
Nem, csak már tudjuk, ki mit mondana rájuk a "régen is voltak nagy viharok", meg a "mindmeghalunk", azaz a két véglet között. Kiegészítőként esetleg megjenik a háttérhatalmak témája, meg hogy nem kell annyi palackozott üditőt vásárolni, na meg a like jel mögé rejtett parasztságok...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3205

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

tottyi írta:
Tegnap, 11:07
Nem kell belelatni emberekbe olyat ami nincs ott.
Ez bizony jó lenne. Nem írtam arról, mit kezdenék a rengeteg pénzzel és a vágyaidat sem véleményeztem, de valamiért mégis azt gondolod, hogy "nem all olyan messze a kettonk gondolkodasa"?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 766

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Luxor Audio írta:
Tegnap, 08:59
tottyi írta:
Tegnap, 06:51
Ha a tobbit is elolvastad volna akkor latnad. hogy nem all olyan messze a kettonk gondolkodasa. :)
Miből gondolod, hogy nem olvastam el?

...tuti vennek egy Dodge Ram-ot ... volna meg par luxusautom ... Akkora hazam volna es vilagitana mint karacsonyfa ...
Ezt miert nem irtad hozza? "Nagy autot azert vennek, hogy ne en legyek a vesztes egy karambolban ha netan ugy alakulna. Bar ha annyi penzem lenne szerintem epitetnek egy rancsot amit lehet el sem hagynek mert utazni, kirandulni utalok es autot vezetni is gyulolok."
Mert igy kerek es itt latni az autokhoz valo viszonyomat. Nem ismersz es nem tudod hogyan gondolkodom csak leirtam egy lehetsegesz emberi reakciot. A Dodge Ram-ot azert irtam mert egyszer alltam egy kiallitason elotte es az eleje akkora volt mint en es en akkor ugy gondoltam, hogy ezzel nem tudnanak akkora kart okozni utastarsaimban es bennem mint pl egy Yaris-ban. Luxus autot azert vennek mert ki szeretnem probalni, hogy milyen az es nem ugy meghalni, hogy meg azt sem probaltam ki es csak ulok a rengeteg penzemen. Emelett volna par hobbim amit most nem engedhetek meg magamnak ido es penz hianyaban. Nem kell belelatni emberekbe olyat ami nincs ott. Kornyezetemben egy normalis embernek tartanak akivel el lehet mindenfele dologrol beszelgetni es nem orditom le a masikat mert mas a velemenye. Szeretek olyan emberekkel beszelgetni aki nalam inteligensebb es vilaglatottabb mert szeretek tanulni meg mindig igy 50 eves koromra. Magamtol kezdtem kurzokat csinalni es mivel en oroszt tanultam alap es kozepsuliban akkor most megprobalom bepotolni az angolt.
Abszolut nem vagyok kornyezetszennyezo sot, ismeroseim szerint ezt a "maniat" is tulzasba viszem mert meg aakrok felelni. Ott sporolok ahol tudok de csak egy felvetes volt milenne ha itt valaki nyerne 100 millio eurot, akkor hogyan viselkedne.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

tottyi írta:
Tegnap, 06:51
Ha a tobbit is elolvastad volna akkor latnad. hogy nem all olyan messze a kettonk gondolkodasa. :)
Miből gondolod, hogy nem olvastam el?

...tuti vennek egy Dodge Ram-ot ... volna meg par luxusautom ... Akkora hazam volna es vilagitana mint karacsonyfa ...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Luxor Audio írta:
2024.10.02., szer. 17:31
tottyi írta:
2024.10.02., szer. 09:37
Azert tegye a szivere a kezet es mondja oszinten ha valaki itt a beszelgetok kozul nyerne az Eurojackpoton 100 millio eurot akkor hanyan vennenek egy kis Toyotat csak, hogy kimeljek a kornyezetet. En szemely szerent tuti vennek egy Dodge Ram-ot kezdetnek de az is biztos, hogy volna meg par luxusautom ami nem elemes...
Ez egy jó felvetés, már csak azért is, mert megmutatja, milyen sokfélék vagyunk. Ha ennyi pénzem lenne, olyan életet alakítanék ki magamnak, amiben nem jutna szerep semmilyen autónak. A luxus életre sok megoldás van, nem mindegyik a tárgyakról szól.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

tottyi írta:
Azert tegye a szivere a kezet es mondja oszinten ha valaki itt a beszelgetok kozul nyerne az Eurojackpoton 100 millio eurot akkor hanyan vennenek egy kis Toyotat csak, hogy kimeljek a kornyezetet. En szemely szerent tuti vennek egy Dodge Ram-ot kezdetnek de az is biztos, hogy volna meg par luxusautom ami nem elemes...
Ez egy jó felvetés, már csak azért is, mert megmutatja, milyen sokfélék vagyunk. Ha ennyi pénzem lenne, olyan életet alakítanék ki magamnak, amiben nem jutna szerep semmilyen autónak. A luxus életre sok megoldás van, nem mindegyik a tárgyakról szól.

ELEX
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 358

Hozzászólás Szerző: ELEX »

Rock60 írta:
2024.10.02., szer. 14:52
..... akkor egy Subaru Impreza WRC, .....
Ez idevaló: ZÖLD Subaru Impreza GT turbo a havas parkolóban. Nem volt rossz, de a jó nem itt kezdődik.

https://www.youtube.com/watch?v=nPFVBqmIrX4&t=32s

Rock60
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tottyi írta:
2024.10.02., szer. 13:18

Az elozo hozzaszolasommal csak annyit akartam, mondani, hogy csak addig erdekli az embert a zold elet amig bele nem kostol a nagyon gazdagok eletebe, bar 100 millio euroval lehet csak kezdo lennek.
Szerintem értettük, a magam részéről nem értek vele egyet.
Nem tartom magam szájtépős sötétzöld huszárnak, de nekem sem lenne ingerenciám 2.5 tonnás rosszul fékezhető, borulékony monstrumokkal mászkálni. Hová ? Egyszerűen nem látom értelmét.
Talán azért mert én szeretek vezetni.
Ha már mindenképpen benzint akarnék égetni, akkor egy Subaru Impreza WRC, vagy, hogy már felnőttem, egy Bentley Continental, de nem ezek a s...k...
De, ez már tényleg az autós topicba való... :smile53:

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 380
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Alex_Aston írta:
2024.10.02., szer. 10:37
tottyi írta:
Azert tegye a szivere a kezet es mondja oszinten ha valaki itt a beszelgetok kozul nyerne az Eurojackpoton 100 millio eurot akkor hanyan vennenek egy kis Toyotat csak, hogy kimeljek a kornyezetet...
A téma nem ez volt, hanem az, hogy aki kis autót venne, mert tényleg nem kell neki nagyobb, vagy csak erre van pénze, az nem fog tudni, csak a magasított, drágább verziót, ami többet is fogyaszt, több anyag is van benne, minden szempontbol több benne az anyag, amiből felépült, és nagy számokban nézve ez jelentős többlet környezet terhelés.

Amúgy én nem vennék semmiféle ilyen nagy autót, mert minek? Asszony elégedett a szerszámommal, nincs szükségem annak a jelképes meghosszabbítására :rolleyes:
Értékes feleség, elég neki a kicsi (autó). :D

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Alex_Aston írta:
2024.10.02., szer. 10:37
tottyi írta:
Azert tegye a szivere a kezet es mondja oszinten ha valaki itt a beszelgetok kozul nyerne az Eurojackpoton 100 millio eurot akkor hanyan vennenek egy kis Toyotat csak, hogy kimeljek a kornyezetet...
A téma nem ez volt, hanem az, hogy aki kis autót venne, mert tényleg nem kell neki nagyobb, vagy csak erre van pénze, az nem fog tudni, csak a magasított, drágább verziót, ami többet is fogyaszt, több anyag is van benne, minden szempontbol több benne az anyag, amiből felépült, és nagy számokban nézve ez jelentős többlet környezet terhelés.

Amúgy én nem vennék semmiféle ilyen nagy autót, mert minek? Asszony elégedett a szerszámommal, nincs szükségem annak a jelképes meghosszabbítására :rolleyes:
Nagy autot azert vennek, hogy ne en legyek a vesztes egy karambolban ha netan ugy alakulna. Bar ha annyi penzem lenne szerintem epitetnek egy rancsot amit lehet el sem hagynek mert utazni, kirandulni utalok es autot vezetni is gyulolok.
Az elozo hozzaszolasommal csak annyit akartam, mondani, hogy csak addig erdekli az embert a zold elet amig bele nem kostol a nagyon gazdagok eletebe, bar 100 millio euroval lehet csak kezdo lennek.

Rock60
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Luxor Audio írta:
2024.10.01., kedd 07:39

Az aktuális európai személyautó eladások 54-56 %-a SUV ...

A Ford minden területen visszavonul, pár hete az elektromos autók tervezését lassították be, helyezték hátrébb.

Javaslom, ne csináljunk megint autós topikot itt!
Tényleg több, mint gondoltam, az én gugli barártomnál 45 - 47 % - ot olvastam, de ezen nem fogunk számháborúzni. :ohnoohnoohno:

Olvastam a Fordot, nagyon bevadultak...

Láthattad, hogy a Zöld vonatkozása miatt került szóba az autó, azoknak különböző mértékű öko - lábnyoma kapcsán.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2693

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

tottyi írta:

Csak a Marantz! :-D

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Azert tegye a szivere a kezet es mondja oszinten ha valaki itt a beszelgetok kozul nyerne az Eurojackpoton 100 millio eurot akkor hanyan vennenek egy kis Toyotat csak, hogy kimeljek a kornyezetet. En szemely szerent tuti vennek egy Dodge Ram-ot kezdetnek de az is biztos, hogy volna meg par luxusautom ami nem elemes. Akkora hazam volna es vilagitana mint karacsonyfa na nem ugy hanem szepen izlesesen. Mivel azert kevesen vannak ilyen gazdagok ezert meg tehetnem mert nem volna okologiai labnyomom mint pl 5 millio embernek akik egy atlagos naponta munkaba jaro emberek.
Aztan ehet 30-40 ev mulva megunnam es en is zolden szeretnek gondolkodni de ezt sajnos nem fogom megtudni, hogy mi lenne ha da az tuti, hogy nem sajnalnam magamtol, csaladomtol es ismeroseimtol a joletet mert nem egyedul szeretnem elvezni az eletet.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.09.30., hétf. 20:08
Viszik, viszik, de ha a " normális " autók arányát összehasonlítjuk a fentiekkel, láthatjuk, hogy az előzőekből még most is sokkal több fogy, mint a városi terepjárókból.
Ha erről az Európában domináns mennyiség forgalmáról lemond a Ford, az brutális veszteséget jelent.Szerintem.
Az aktuális európai személyautó eladások 54-56 %-a SUV és ha hozzácsapjuk a crossovereket is, ez a két kategória határozottan uralja a piacot. Eredetileg hobbi terepjárónak indult, mostanra tágas, magas építésű, nagy csomagterű személyautót jelent, de lassan már mindent besorolnak ezekbe a csoportokba.

A Ford minden területen visszavonul, pár hete az elektromos autók tervezését lassították be, helyezték hátrébb. A legnépszerűbb, legjobban keresett személyautó és haszongépjárművek között egyetlen Ford gyártmány sincs jelenleg, pedig pár éve még dobogósak voltak sok országban, nálunk is. Lassan váltottak, drágán, sok modellnél veszteséggel termelnek, fejlesztésben is elszaladt mellettük a világ. Van náluk baj bőven, de a döntéseiket kívülről laikusként nem lehet reálisan megítélni. Legalábbis én nem próbálnám meg a konyhaasztal mellől hétpróbás gazdasági szakemberek és dollármilliárdok felett diszponáló vezetők lépéseit véleményezni. De annyi talán kijelenthető, hogy ha leépítenek egy rosszul működő üzletágat, ez nem veszteséget jelent.

Javaslom, ne csináljunk megint autós topikot itt!

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 341

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Rock60 írta:
2024.09.30., hétf. 09:21
Alex_Aston írta:
2024.09.29., vas. 19:08

Legyen nagyobb, drágább, feltűnőbb, mert az a menő, nem pedig a jövő.
Ha ez így lesz, akkor Európában harangoztak a Fordnak.
Lehet, hogy a vezér egy konkurens márka beszivárgó embere ? gondolkodik.gif :D
Szerintem csak egyszerűen hülye, vagy más érdekek így irányítják :angry:
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Alex_Aston írta:
2024.09.30., hétf. 10:06
Rock60 írta:

Ettől nem kell tartani, mert sajnos a SUV-okat, Crossovereket viszik, mint a cukrot.
Viszik, viszik, de ha a " normális " autók arányát összehasonlítjuk a fentiekkel, láthatjuk, hogy az előzőekből még most is sokkal több fogy, mint a városi terepjárókból.
Ha erről az Európában domináns mennyiség forgalmáról lemond a Ford, az brutális veszteséget jelent.
Szerintem.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2693

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Rock60 írta:

Ettől nem kell tartani, mert sajnos a SUV-okat, Crossovereket viszik, mint a cukrot.
Csak a Marantz! :-D

Rock60
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Alex_Aston írta:
2024.09.29., vas. 19:08

Legyen nagyobb, drágább, feltűnőbb, mert az a menő, nem pedig a jövő.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”