Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Zöld topik

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1347

Re: Zöld topik

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Luxor Audio írta:
2024.10.01., kedd 07:39

Az aktuális európai személyautó eladások 54-56 %-a SUV ...

A Ford minden területen visszavonul, pár hete az elektromos autók tervezését lassították be, helyezték hátrébb.

Javaslom, ne csináljunk megint autós topikot itt!
Tényleg több, mint gondoltam, az én gugli barártomnál 45 - 47 % - ot olvastam, de ezen nem fogunk számháborúzni. :ohnoohnoohno:

Olvastam a Fordot, nagyon bevadultak...

Láthattad, hogy a Zöld vonatkozása miatt került szóba az autó, azoknak különböző mértékű öko - lábnyoma kapcsán.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3303

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

tottyi írta:
2024.10.02., szer. 09:37
Azert tegye a szivere a kezet es mondja oszinten ha valaki itt a beszelgetok kozul nyerne az Eurojackpoton 100 millio eurot akkor hanyan vennenek egy kis Toyotat csak, hogy kimeljek a kornyezetet...
A téma nem ez volt, hanem az, hogy aki kis autót venne, mert tényleg nem kell neki nagyobb, vagy csak erre van pénze, az nem fog tudni, csak a magasított, drágább verziót, ami többet is fogyaszt, több anyag is van benne, minden szempontbol több benne az anyag, amiből felépült, és nagy számokban nézve ez jelentős többlet környezet terhelés.

Amúgy én nem vennék semmiféle ilyen nagy autót, mert minek? Asszony elégedett a szerszámommal, nincs szükségem annak a jelképes meghosszabbítására :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Azert tegye a szivere a kezet es mondja oszinten ha valaki itt a beszelgetok kozul nyerne az Eurojackpoton 100 millio eurot akkor hanyan vennenek egy kis Toyotat csak, hogy kimeljek a kornyezetet. En szemely szerent tuti vennek egy Dodge Ram-ot kezdetnek de az is biztos, hogy volna meg par luxusautom ami nem elemes. Akkora hazam volna es vilagitana mint karacsonyfa na nem ugy hanem szepen izlesesen. Mivel azert kevesen vannak ilyen gazdagok ezert meg tehetnem mert nem volna okologiai labnyomom mint pl 5 millio embernek akik egy atlagos naponta munkaba jaro emberek.
Aztan ehet 30-40 ev mulva megunnam es en is zolden szeretnek gondolkodni de ezt sajnos nem fogom megtudni, hogy mi lenne ha da az tuti, hogy nem sajnalnam magamtol, csaladomtol es ismeroseimtol a joletet mert nem egyedul szeretnem elvezni az eletet.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Rock60 írta:
2024.09.30., hétf. 20:08
Viszik, viszik, de ha a " normális " autók arányát összehasonlítjuk a fentiekkel, láthatjuk, hogy az előzőekből még most is sokkal több fogy, mint a városi terepjárókból.
Ha erről az Európában domináns mennyiség forgalmáról lemond a Ford, az brutális veszteséget jelent.Szerintem.
Az aktuális európai személyautó eladások 54-56 %-a SUV és ha hozzácsapjuk a crossovereket is, ez a két kategória határozottan uralja a piacot. Eredetileg hobbi terepjárónak indult, mostanra tágas, magas építésű, nagy csomagterű személyautót jelent, de lassan már mindent besorolnak ezekbe a csoportokba.

A Ford minden területen visszavonul, pár hete az elektromos autók tervezését lassították be, helyezték hátrébb. A legnépszerűbb, legjobban keresett személyautó és haszongépjárművek között egyetlen Ford gyártmány sincs jelenleg, pedig pár éve még dobogósak voltak sok országban, nálunk is. Lassan váltottak, drágán, sok modellnél veszteséggel termelnek, fejlesztésben is elszaladt mellettük a világ. Van náluk baj bőven, de a döntéseiket kívülről laikusként nem lehet reálisan megítélni. Legalábbis én nem próbálnám meg a konyhaasztal mellől hétpróbás gazdasági szakemberek és dollármilliárdok felett diszponáló vezetők lépéseit véleményezni. De annyi talán kijelenthető, hogy ha leépítenek egy rosszul működő üzletágat, ez nem veszteséget jelent.

Javaslom, ne csináljunk megint autós topikot itt!

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Rock60 írta:
2024.09.30., hétf. 09:21
Alex_Aston írta:
2024.09.29., vas. 19:08

Legyen nagyobb, drágább, feltűnőbb, mert az a menő, nem pedig a jövő.
Ha ez így lesz, akkor Európában harangoztak a Fordnak.
Lehet, hogy a vezér egy konkurens márka beszivárgó embere ? gondolkodik.gif :D
Szerintem csak egyszerűen hülye, vagy más érdekek így irányítják :angry:
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Őslakos
Őslakos

Alex_Aston írta:
2024.09.30., hétf. 10:06
Rock60 írta:

Ettől nem kell tartani, mert sajnos a SUV-okat, Crossovereket viszik, mint a cukrot.
Viszik, viszik, de ha a " normális " autók arányát összehasonlítjuk a fentiekkel, láthatjuk, hogy az előzőekből még most is sokkal több fogy, mint a városi terepjárókból.
Ha erről az Európában domináns mennyiség forgalmáról lemond a Ford, az brutális veszteséget jelent.
Szerintem.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:

Ettől nem kell tartani, mert sajnos a SUV-okat, Crossovereket viszik, mint a cukrot.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Alex_Aston írta:
2024.09.29., vas. 19:08

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Végül is izgalmas a szakadék felé rohanni, mert a pulzus biztos, hogy megemelkedik, mint inkább lehetőleg nagyobb eséllyel elkerülni azt...

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2024/ ... -es-focus/

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Interrupt.jpg

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Rock60 írta:
2024.09.27., pén. 12:46
-CB- írta:
2024.09.27., pén. 11:26

A lényeg, hogy bárhol vagy, ne légy igazán ott! Nyomkodd a telefonodat, és chatelj olyannal, aki nincs ott...
... és ne szólj hozzá, mert épp nagyon elfoglalt...
A végén van a lényeg.
Nem kis bunkóság a közvetlen környezeted ilyen szinten való figyelmen kívül hagyása. És már csak sznobériából fakadónak sem lehet tekinteni, mint ezelőtt 30 évvel, hiszen már természetes viselkedés formává vált, hogy les...ák, ami körülöttük történik...
De hát nincsen ott apuka, anyuka, hogy elmondja nekik, hogy nem illik, hiszen már ők is ugyan ezt csinálják.
Vittem a cégautóval reggel a gyerekeket iskolába.
Látom, az előttem kiszálló - magassarkú - anyuka szorongatja a pig-pong ütönyi telóját a füléhez, miközben másik kezével próbálja kicibálni vinnyogó csemetéjét a hátsó űlésből, a hátizsákjával együtt, próbálkozván közben, hogy aranycsattos lakk ridiküljét birtokban tartsa... :D
Na, ezt valahogy túlélték. Jön visszafelé, persze a fülén a pig-pong ütő, próbálja kinyitni a kocsi ajtaját, de elejti a távirányítót. Utánakap, de emiatt elejti a telóját, pont a járda széle mellett összegyűlt tócsába. Hangos káromkodás.
Hát, én ilyen jót rég nem röhögtem, jól kezdődött a napom... :kapdelm:
Papagájkörmökkel nehéz bármit rendesen megfogni...
Nem beszélve, mi ganéj van alatta, amit nem tud kipucolni, mert nem is látja...
Mert gondolom volt neki a lakk retikülhöz?
Amúgy nem tudom mi még miért tudtunk gyalog, vagy prolibusszal iskolába járni?

Rock60
Őslakos
Őslakos

-CB- írta:
2024.09.27., pén. 11:26

A lényeg, hogy bárhol vagy, ne légy igazán ott! Nyomkodd a telefonodat, és chatelj olyannal, aki nincs ott...
... és ne szólj hozzá, mert épp nagyon elfoglalt...
A végén van a lényeg.
Nem kis bunkóság a közvetlen környezeted ilyen szinten való figyelmen kívül hagyása. És már csak sznobériából fakadónak sem lehet tekinteni, mint ezelőtt 30 évvel, hiszen már természetes viselkedés formává vált, hogy les...ák, ami körülöttük történik...
De hát nincsen ott apuka, anyuka, hogy elmondja nekik, hogy nem illik, hiszen már ők is ugyan ezt csinálják.
Vittem a cégautóval reggel a gyerekeket iskolába.
Látom, az előttem kiszálló - magassarkú - anyuka szorongatja a pig-pong ütönyi telóját a füléhez, miközben másik kezével próbálja kicibálni vinnyogó csemetéjét a hátsó űlésből, a hátizsákjával együtt, próbálkozván közben, hogy aranycsattos lakk ridiküljét birtokban tartsa... :D
Na, ezt valahogy túlélték. Jön visszafelé, persze a fülén a pig-pong ütő, próbálja kinyitni a kocsi ajtaját, de elejti a távirányítót. Utánakap, de emiatt elejti a telóját, pont a járda széle mellett összegyűlt tócsába. Hangos káromkodás.
Hát, én ilyen jót rég nem röhögtem, jól kezdődött a napom... :kapdelm:

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Rock60 írta:
2024.09.27., pén. 11:06
-CB- írta:
2024.09.26., csüt. 11:27

1. Az egér-utópiában 4 pár egér kezdte meg az életét, amely gyorsan növekedett, és körülbelül 600 egyedet ért el a populáció csúcspontján.
Az elméleti maximum azonban 3840 egér volt, tehát a fizikai hely nem jelentett volna akadályt a további szaporodásra.
...Amikor a populáció elérte a csúcspontot, és a terület túlzsúfolttá vált, viselkedési problémák jelentkeztek.

2. Végül a szaporodás teljesen leállt, és a populáció kihalásához vezetett.
...Az egerek között megfigyelt viselkedési zavarokat Calhoun az emberi társadalomban is relevánsnak találta, különösen a nagyvárosi környezetben élő emberek viselkedési mintáira tekintve.
Nagyon érdekes kísérlet, én is hallottam már róla, de nem tudtam volna ilyen pontosan felidézni.

De, az 1 - es pontban némi ellentmondást vélek felfedezni :
Ha, az elméleti maximum 3840 egér lett volna, hogyan vált a terület túlzsúfolttá a hatodától, 600 egyedtől, ami aztán viselkedési problémákhoz vezetett ? gondolkodik.gif De, mindegy is, nem ez a lényeg...

2. Régóta mondom : Az emberíség megérett a pusztulásra... sad.gif

/ Egyébként az, hogy a külső körülmények javulása csökkenti a népszaporulatot, minden élőlénynél jól detektálható, pl. ember.../

Pont ma reggel volt egy érdekes beszélgetés a rádióban, házibulikról, zenéről, táncról.
Arról / is / szólt a beszélgetés, hogy a korábbi generációk még tudtak házibulizni.
Mi is, mikor összetoltuk a hifit - legtöbbször én cipeltem az adott helyre - mentek a jó zenék, táncoltunk, beszélgettünk, hallgattuk a zenét, eszem - iszom, stb...
Egy jól összeszokott, nagyrészt baráti társaság alkotta a 15 - 20 fős " csapatot ".

Ahogy hallom ez ma már nagyon másképp fest.
Nem tudom, a mai generáció mit hallgat és hogyan, de hogy egymáshoz nem nagyon szólnak és hogy a tánchoz - különösen a társastánchoz - lövésük sincsen, az hót zicher, hanem a telefonjukba mélyedve töltik ott is az időt, nyomkodják szakadatlan...
Minek ehhez összejönni ? gondolkodik.gif

A társadalmi kapcsolatok leépülése terén látok hasonlóságot az egerekhez...
Légy akár egy szép parkban, sétálj gyermekeddel, kutyáddal, közben mással chatelgess...
Ülj be az autódba, indítsd azonnal a motort, és nyomkodd álló helyzetben még fél órát a telefonodat...
Menet közben is, akár a piros jelzésen áthaladva, csakis a telefonodra figyelj...
Az ügyesebbek szelfiznek is a síneken állva a hátulról közeledő vonattal :-)

Sajnos korfüggetlen a tünet. Jövök be bringával az általános iskola udvar mellett, sokszor testnevelés órán ott ücsörögnek, és nyomogatják a kölkök a telefont, pedig lenne kihez szólniuk, meg többnyire a barátaik is az osztálytársaik...
Felszállsz a villamosra, nézz körül mi folyik: Zombieland az egész :-)

De ez a viselkedésforma a 90-es évektől indult, ugye akkor lett elérhető, de még státusszimbólum a mobil, igyekezett mindenki megmutatni, hogy neki van, és ne szólj hozzá, mert épp nagyon elfoglalt...
Mentek az ingyen SMS-ek, meg a 6, később 3 másodperces ingyenes hívások. Nem is kötőszavakból, meg szóismétlésekből állt a beszélgetés, kitudta mindenki fejezni magát tömören...

Rock60
Őslakos
Őslakos

-CB- írta:

1. Az egér-utópiában 4 pár egér kezdte meg az életét, amely gyorsan növekedett, és körülbelül 600 egyedet ért el a populáció csúcspontján.
Az elméleti maximum azonban 3840 egér volt, tehát a fizikai hely nem jelentett volna akadályt a további szaporodásra.
...Amikor a populáció elérte a csúcspontot, és a terület túlzsúfolttá vált, viselkedési problémák jelentkeztek.

2. Végül a szaporodás teljesen leállt, és a populáció kihalásához vezetett.
...Az egerek között megfigyelt viselkedési zavarokat Calhoun az emberi társadalomban is relevánsnak találta, különösen a nagyvárosi környezetben élő emberek viselkedési mintáira tekintve.
Nagyon érdekes kísérlet, én is hallottam már róla, de nem tudtam volna ilyen pontosan felidézni.

De, az 1 - es pontban némi ellentmondást vélek felfedezni :
Ha, az elméleti maximum 3840 egér lett volna, hogyan vált a terület túlzsúfolttá a hatodától, 600 egyedtől, ami aztán viselkedési problémákhoz vezetett ? gondolkodik.gif De, mindegy is, nem ez a lényeg...

2. Régóta mondom : Az emberíség megérett a pusztulásra... sad.gif

/ Egyébként az, hogy a külső körülmények javulása csökkenti a népszaporulatot, minden élőlénynél jól detektálható, pl. ember.../

Pont ma reggel volt egy érdekes beszélgetés a rádióban, házibulikról, zenéről, táncról.
Arról / is / szólt a beszélgetés, hogy a korábbi generációk még tudtak házibulizni.
Mi is, mikor összetoltuk a hifit - legtöbbször én cipeltem az adott helyre - mentek a jó zenék, táncoltunk, beszélgettünk, hallgattuk a zenét, eszem - iszom, stb...
Egy jól összeszokott, nagyrészt baráti társaság alkotta a 15 - 20 fős " csapatot ".

Ahogy hallom ez ma már nagyon másképp fest.
Nem tudom, a mai generáció mit hallgat és hogyan, de hogy egymáshoz nem nagyon szólnak és hogy a tánchoz - különösen a társastánchoz - lövésük sincsen, az hót zicher, hanem a telefonjukba mélyedve töltik ott is az időt, nyomkodják szakadatlan...
Minek ehhez összejönni ? gondolkodik.gif

A társadalmi kapcsolatok leépülése terén látok hasonlóságot a kísérletben szereplő egerekhez...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3485

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

-CB- írta:
Mint már írtam, az emberek, és a társadalom a kényelmességébe fog belehalni.

Vonatkozó cikk:

John B. Calhoun és az egér-utópia kísérletek
Ez egy érdekes kísérlet, de csak az egerekre jellemző. Egészen más viselkedési formákat mutatnának a hosszan megfigyelt más nagy kolóniákban élő állatok, bogarak stb, úgy mint pl hangyák, méhek, farkasok, madarak, delfinek, amiknek eltérő kapcsolódási hierarchiájuk. Ugyanakkor mindre jellemző az elérhető energia/táplálék forrás és élettér hatása.
Az emberi civilizáció, társadalmi viselkedés ennél nagyon sokkal bonyolultabb.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Mint már írtam, az emberek, és a társadalom a kényelmességébe fog belehalni.

Vonatkozó cikk:

John B. Calhoun és az egér-utópia kísérletek
Az emberi társadalom tanulságai
John B. Calhoun amerikai etológus az 1960-as és 1970-es években végzett híres kísérletei során az emberi társadalom működésére kívánt modelleket alkotni állatpopulációkon, leginkább egereken keresztül.
Legismertebb kísérlete a "Behavioral Sink" (magyarul: "viselkedési gödör") nevet kapta, és az egerek túlzott túlnépesedésének következményeit vizsgálta egy zárt, látszólag ideális környezetben.
A kísérlet felépítése
Calhoun egy "egér-utópiát" hozott létre, ahol az egerek számára minden szükséges erőforrást biztosított: elegendő ételt, vizet és fészkelőhelyet, miközben ragadozók és betegségek nem fenyegették őket.
A kísérlet célja annak vizsgálata volt, hogy milyen viselkedésbeli változások lépnek fel egy populációban, ha megszűnnek a külső fenyegetések és a természetes erőforráskorlátok.
Az egér-utópiában 4 pár egér kezdte meg az életét, amely gyorsan növekedett, és körülbelül 600 egyedet ért el a populáció csúcspontján.
Azonban a populáció dinamikája ezt másként mutatta.
A kísérlet fázisai
1. Növekedési szakasz:
Az egerek eleinte gyorsan szaporodtak. Az első néhány hónapban a populáció exponenciálisan növekedett, az erőforrások bősége és a veszélyek hiánya miatt.
Az egerek viselkedése normális maradt, a csoportok hierarchiái felálltak, és az egyedek jellemző viselkedése megfigyelhető volt.
2. Túltelítettség szakasza:
Amikor a populáció elérte a csúcspontot, és a terület túlzsúfolttá vált, viselkedési problémák jelentkeztek.
Az egyedek között növekvő agresszió alakult ki, az anyaegerek elkezdték elhanyagolni a kicsinyeiket, és a dominanciaharcok súlyosbodtak. Az egerek között egyre gyakoribb lett a kannibalizmus és a szociális viselkedési zavarok.
3. A hanyatlás szakasza:
A populáció növekedése megállt, majd lassan csökkenni kezdett. Az egerek különféle csoportokra szakadtak.
A „gyönyörű egyedek” néven ismert csoport például teljesen elszigetelte magát a társadalmi élettől: nem harcoltak, nem párosodtak, csak önmaguk tisztogatásával és az evéssel foglalkoztak.
Másoknál agresszió, apátia vagy depresszió tünetei jelentek meg.
Végül a szaporodás teljesen leállt, és a populáció kihalásához vezetett.
Calhoun következtetései
Calhoun a kísérleteiből több fontos következtetést vont le, melyeknek messzemenő társadalmi és filozófiai tanulságai vannak az emberi társadalomra nézve is.
Az egyik legfontosabb tanulság, hogy a túlzsúfoltság és a társadalmi kapcsolatok destabilizálódása katasztrofális következményekkel járhat, még akkor is, ha a fizikai erőforrások bőségesek.
Az egerek között megfigyelt viselkedési zavarokat Calhoun az emberi társadalomban is relevánsnak találta, különösen a nagyvárosi környezetben élő emberek viselkedési mintáira tekintve.
Kritika és alternatív nézőpontok
Bár Calhoun eredményei rendkívül érdekesek és provokatívak, több tudós is megkérdőjelezte azok közvetlen alkalmazhatóságát az emberi társadalomra. Az emberek összetettebb szociális rendszerekben élnek, ahol az értelmi képességek, a kultúra és az egyéni döntések szerepe meghaladja az egerek viselkedési mintáit. Ennek ellenére a túlnépesedés, az erőforrások elosztásának kérdései és a szociális kapcsolatok jelentősége továbbra is aktuális kérdések maradtak.
Összegzés
Calhoun kísérletei figyelmeztetésként szolgálnak arra, hogy a civilizáció technológiai és anyagi előrelépései nem feltétlenül jelentenek megoldást az emberi viselkedés és társadalmi struktúrák kihívásaira. A viselkedési és mentális egészség kérdései, valamint a közösségi élet dinamikája ugyanolyan fontos szerepet játszanak a társadalom hosszú távú fenntarthatóságában, mint az erőforrások fizikai elérhetősége.
Calhoun kísérletei ma is figyelemfelkeltőek és gondolatébresztőek, különösen a modern nagyvárosi életmód, a szociális kapcsolatok szerepe, és az emberi túlzsúfoltság következményeit vizsgáló tanulmányok tükrében.
Persze mindehhez tegyük hozzá, az egérpopulációt menet közben nem hülyítették médiával, illetve multimédiával, nem alkalmaztak negatív mentális befolyásolásokat sem, nem gerjesztettek mesterséges háborúkat köztük, és nem traumatizálták őket úgy, ahogy általánosságban az elmúlt évtizedekben az emberiséget.
Ezeket leszámítva, valóban elgondolkodtató a többszörösen végrehajtott kísérlet végeredménye, ami hosszú éveken keresztül, mindig ugyanaz lett...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Egy egész jó kis cikk a témában.

https://telex.hu/gazdasag/2024/09/26/mo ... tarsadalom

Amit én látok ezzel kapcsolatban.

A saját felhasznalásom továbbra is heti 1-2 palack, nem jelent gondot a visszavitele 2-3 hetente annak a 3-4db-nak.

Viszont elszörnyedve látom, hogy mennyit visznek vissza az emberek. Sok fél literes, mindenféle löttyöket, stb. És persze a dobozos sör, meg energiaitalok. Kíváncsiságból szoktam nézni a futoszalagon, hogy ki mit vesz. És szinte mindenhol ott a kóla, Fanta, energiaital, sör, stb. Még azoknál is, akik a legolcsóbb párizsit veszik a fehér kenyérrel.
És közben meg megy a sírás-rívás, hogy nincs pénze az embereknek. Dehogynem van. Csak szórják el hülyeségekre.
Persze ki vagyok én, hogy eldöntsem, mi a hülyeség, és mi nem. De azért csak lehetne kicsit gondolkodni is, hogy mi is a szükséges, es.mi nem.
Mert ez sok palack hiába kerül visszaváltásra, attól még.foglalkozni kell velük, gyártani, újrahasznosítani, ami ugyanúgy energia, és szennyezés.
Üdítőt ki lehet váltani jóféle szörppel, ha ennyire kell a cukros/műanyag aromás ital, vagy ott a házi limonádé készítés néhány citrommal. Ahhoz semmi sem kell szinte, a citromhéj pedig mehet a komposztba.

Másik érdekesség, hogy iskolában büfében naponta több száz palackot vesznek a diákok (ez is elképesztő pénz szórás, és szennyezés), amit aztán nem visznek haza sem, hanem kidobjak. A takarítók pedig naponta 10-20e Ft-ot keresnek ezen. Meg sok nagyobb intézményben is. Persze tőlük nem sajnálom, hanem inkább a mérhetetlen pazarlást.

Jó lenne már észre venni, hogy nem a visszavitel a zöld cselekedet, hanem az, ha nem vesszük meg.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

-CB- írta:
2024.09.18., szer. 13:07
Ö az.
Ráadásul zöld + pont leborulok.gif
"Az igazi barát szemből támad."

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Ö az.
Csatolmányok
20240918_094929.jpg

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Űber zöld projekt ma:
Megjavítottam ma a 30 éves porszívómat.
Elkopott a szénkefe. Volt otthon vmi bontott hasonló, belecsiszoltam, jó lesz sokáig.
Szerszámot sem kellett venni, mert nyilván lyukas torx kellett a szétszedéséhez, de volt...
Kb. 10 éve már csak utángyártott porzsák van hozzá, az is rendelésre. Anno megkérdeztem a szervizben, hogy vegyek-e új porszívót? Azt válaszolta a szervízember (Electrolux), hogy véletlen sem, mert ez még túléli azt, amit most vennék...

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

tottyi írta:
2024.09.09., hétf. 16:55
Nesze nekunk klimavaltozas amit mi okozunk. Jon egy vulkan kitores es ket evre megvaltoztatja a legkort. :)
Bar ez most epp hutott de most se tudjak 100%, hogy mi mit okozott.

https://24.hu/tudomany/2024/09/09/tonga ... -legkorre/
Azért, mert kamu az egész! Politikai, mint a 2021-ben ,,bevezetett" vírus...
A gondolkodás nem megerőltető...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Nesze nekunk klimavaltozas amit mi okozunk. Jon egy vulkan kitores es ket evre megvaltoztatja a legkort. :)
Bar ez most epp hutott de most se tudjak 100%, hogy mi mit okozott.

https://24.hu/tudomany/2024/09/09/tonga ... -legkorre/
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Rock60
Őslakos
Őslakos

Luxor Audio írta:
2024.09.09., hétf. 11:55

Továbbra is az elektromos hajtást fejlesztik elsősorban, csak kevésbé elvakultan, mint a legutóbbi pár évben...
Így látom az elejétől a végéig, kb. szó szerint. :tutiok:

A VW megszünésének kérdését nem nagyon részletezte a szakértő, az a pár mondat kevés is lett volna rá, de én is csodálkoztam rajta.
Valami bennfentes figura volt, németül beszélt és szemüveg volt rajta, a háttérben az üzemben összeszerelés folyt... :yingyang:

A HVG inkább tőből leherapná valamilyét inkább, mint hogy ne egy negatív, hazug felütéssel kezdjen egy hírt.
/ Ez a feladata, úgy látszik... gondolkodik.gif /

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Viszont a hidrogén meghajtásról mostanában kevesebbet olvasni (?) , motornál láttam (kawasaki), hogy csináltak ilyet, mondjuk fura a formája :) Terve van a suzukinak is Burgmanhoz.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Vinkler írta:
2024.09.09., hétf. 11:15
GTomi írta:
2024.09.09., hétf. 10:29

Nemrég olvastam , hogy VW is inkább a belső égésű motorok fejlesztését folytatja tovább (a villany háttérbe szorul)
Azért ez így csúsztatás.
Ha jól emlékszem a fejlesztési csomagra, 180 Milliárd EUR-t különített el a VW, melyből az egyharmadát 60 milliárd EUR-t csoportosított át a "hagyományos" belső égésű motorok fejlesztésére.
igaz, igaz, így pontos.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”