Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- kammerer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 117
Re: Általában a hifiről
Szerintem a most Gyula által felhozott példa sem arra nem példa, amire ő idehozta, sem arra, amit Jenő reagált rá ("hallgatáskellemesség vs. mérésigazság", "hangkorrektség vs. elektromostorzítás"...).
Szerintem a példa arra példa, hogy az "audiofil" hifikészülék-tervező mérnök analóg a hangszerkészítő mesterrel. Kondo analóg Stradivarival (az most mindegy, hogy a citált tesztben szereplő CD-játszó mennyire tekinthető még Kondóénak és mennyire már nem).
A jó hifi készülék "hangszer". Ahogy a hangszerkészítésben sincsenek megoldások, csak különféle kompromisszumok az általam mindig emlegetett egymás ellen játszó paraméterek között, úgy a hifi készüléktervezésben is ez a helyzet. NINCSEN "jól tervezett erősítő"! Csak különféle módon rosszul tervezett erősítők vannak. Ugyanígy bármely hifi készülék, alkalomadtán a CD-játszók is csak különféle módon rosszul tervezettek lehetnek - a szint persze függ az árszinttől. Ugyanígy a hangszerek is! NINCSEN jól tervezett hangszer! Csak különféle módon rosszul tervezett hangszerek vannak. Emiatt, mivel a zenéket hangszerekre írják, hasonképpen NINCSENEK "jól tervezett zenék" se! Csak különféle módon rosszul tervezett zenék vannak - összefüggésben azzal is, hogy előadóművészek (és persze zeneszerzők) is csak különféle módon rosszul tervezettek vannak.
Mégegyszer: az Audio Note példája általában is és a konkrét készülék esetében is arra példa, hogy az "audiofil" hifikészülék-tervező mérnök hasonló tevékenységet végez, mint a hangszerkészítő mester. PRÓBA-SZERENCSE(!). Konkrétan az AN CD-játszók erősen példák arra is ugyebár, hogy beleteendő-e LPF a CD-játszókba vagy sem. Tankönyvileg (műszakilag-elektronikailag) kihagyhatatlanok, hangszerkészítésileg kihagyhatók-kihagyandók. A hangszerek is tankönyvi dogmák meghágásai révén fejlődnek, csak ott ez elfogadottabb, mint a hifi készülékek esetén. A citált példa például erről szól: kihagyható-e, kihagyandó-e a CD-játszóból az LPF - persze, egyéb AN tervezői filozófiákról is szól, de akkor sem az igazság versus kegyes csalás témakörében, hanem a pőre elektronikaidogma versus "hangszer"-készítés témakörében.
Hasonlat: A tápkábel mint hifi készülék-hangszer. A tápszűrő műszakilag-elektronikailag kihagyhatatlan a tápkábelkészítésből a hálózat (és a környzet) zavarai miatt, versus "hangszer"-készítésileg kihagyható-kihagyandó.
A torzítások csökkentésének módszerei és a konzervzenéből a zene kihámozásának módszerei egymás ellen játszó paraméterek. Nincsen jól tervezett készülék. Csak kompromisszumos készülékek vannak a pőre elektronika és a "készülék-hangszer" végletei között.
Félreértés ne essék, természetesen lehet egyszerre küzdeni a torzítás csökkentéséért és a zenekihámozás növeléséért, azaz lehet egymás ellen játszó paramétereknek egyaránt magasabb szinten eleget tenni. Kategóriaugrással. Ami természetesen ÁR-kategóriaugrás is, óhatatlanul. Ára van. Mindennek ára van. Ingyenleves nincs. Minél magasabb szinten akarsz az egymás ellen játszó paramétereknek egyaránt eleget tenni, annál drágább. A szóbanforgó AN lejátszó relatíve "olcsó". Az adott árkategórián belül a tervezője filozófiája mentén köti meg a kompromisszumot az egymás ellen játszó pőreelektronikai és hangszeri szempontok között. Nem arra példa, hogy "igazság versus kellemes hazugság", hanem arra, hogy hangszer versus pőre elektronika. A szóbanforgó AN lejátszó NEM (sem) azzal tüntet, hogy kellemesen hazudik a torzításmentesség igazságának rovására, hanem azzal, hogy a hegedűjének viszonylag hegedűhangja van, a zenekarának viszonylag zenekarias teste-dinamikája van és az egyes hangszerek viszonylag arányosan képviselik a zenekar egészéből rájuk jutó részt! Fidelity! Hangszer!
Szerintem a példa arra példa, hogy az "audiofil" hifikészülék-tervező mérnök analóg a hangszerkészítő mesterrel. Kondo analóg Stradivarival (az most mindegy, hogy a citált tesztben szereplő CD-játszó mennyire tekinthető még Kondóénak és mennyire már nem).
A jó hifi készülék "hangszer". Ahogy a hangszerkészítésben sincsenek megoldások, csak különféle kompromisszumok az általam mindig emlegetett egymás ellen játszó paraméterek között, úgy a hifi készüléktervezésben is ez a helyzet. NINCSEN "jól tervezett erősítő"! Csak különféle módon rosszul tervezett erősítők vannak. Ugyanígy bármely hifi készülék, alkalomadtán a CD-játszók is csak különféle módon rosszul tervezettek lehetnek - a szint persze függ az árszinttől. Ugyanígy a hangszerek is! NINCSEN jól tervezett hangszer! Csak különféle módon rosszul tervezett hangszerek vannak. Emiatt, mivel a zenéket hangszerekre írják, hasonképpen NINCSENEK "jól tervezett zenék" se! Csak különféle módon rosszul tervezett zenék vannak - összefüggésben azzal is, hogy előadóművészek (és persze zeneszerzők) is csak különféle módon rosszul tervezettek vannak.
Mégegyszer: az Audio Note példája általában is és a konkrét készülék esetében is arra példa, hogy az "audiofil" hifikészülék-tervező mérnök hasonló tevékenységet végez, mint a hangszerkészítő mester. PRÓBA-SZERENCSE(!). Konkrétan az AN CD-játszók erősen példák arra is ugyebár, hogy beleteendő-e LPF a CD-játszókba vagy sem. Tankönyvileg (műszakilag-elektronikailag) kihagyhatatlanok, hangszerkészítésileg kihagyhatók-kihagyandók. A hangszerek is tankönyvi dogmák meghágásai révén fejlődnek, csak ott ez elfogadottabb, mint a hifi készülékek esetén. A citált példa például erről szól: kihagyható-e, kihagyandó-e a CD-játszóból az LPF - persze, egyéb AN tervezői filozófiákról is szól, de akkor sem az igazság versus kegyes csalás témakörében, hanem a pőre elektronikaidogma versus "hangszer"-készítés témakörében.
Hasonlat: A tápkábel mint hifi készülék-hangszer. A tápszűrő műszakilag-elektronikailag kihagyhatatlan a tápkábelkészítésből a hálózat (és a környzet) zavarai miatt, versus "hangszer"-készítésileg kihagyható-kihagyandó.
A torzítások csökkentésének módszerei és a konzervzenéből a zene kihámozásának módszerei egymás ellen játszó paraméterek. Nincsen jól tervezett készülék. Csak kompromisszumos készülékek vannak a pőre elektronika és a "készülék-hangszer" végletei között.
Félreértés ne essék, természetesen lehet egyszerre küzdeni a torzítás csökkentéséért és a zenekihámozás növeléséért, azaz lehet egymás ellen játszó paramétereknek egyaránt magasabb szinten eleget tenni. Kategóriaugrással. Ami természetesen ÁR-kategóriaugrás is, óhatatlanul. Ára van. Mindennek ára van. Ingyenleves nincs. Minél magasabb szinten akarsz az egymás ellen játszó paramétereknek egyaránt eleget tenni, annál drágább. A szóbanforgó AN lejátszó relatíve "olcsó". Az adott árkategórián belül a tervezője filozófiája mentén köti meg a kompromisszumot az egymás ellen játszó pőreelektronikai és hangszeri szempontok között. Nem arra példa, hogy "igazság versus kellemes hazugság", hanem arra, hogy hangszer versus pőre elektronika. A szóbanforgó AN lejátszó NEM (sem) azzal tüntet, hogy kellemesen hazudik a torzításmentesség igazságának rovására, hanem azzal, hogy a hegedűjének viszonylag hegedűhangja van, a zenekarának viszonylag zenekarias teste-dinamikája van és az egyes hangszerek viszonylag arányosan képviselik a zenekar egészéből rájuk jutó részt! Fidelity! Hangszer!
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet
Bakker, jó lenne, ha legalább a teljes mondatot, sőt posztot olvasnátok, értelmeznétek, véleményeznétek, ha már lusták vagytok a hivatkozott tesztet elolvasni!

A kiindulási pont egy hozsannázós szubjektív értékelésre mutató link, majd következett a siralmas mérési eredményekre mutató hivatkozás, a végén az egészet foglaltam össze egy olyan mondatban, amelyben szembeállítottam a kettőt, az előbbire egy konkrét idézettel.
Erre jöttél a mérnök barátoddal, hogy hülye vagyok, mert elhiszem!juliush írta: ....berendezés, amely "az igazságot üvölti, ahelyett, hogy szép hazugságokat suttogna", olyan mérési eredményekkel, amelyeknek tükrében John Atkinson legszívesebben "hibásnak" titulálta volna az eszközpárost.

Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Ez egy felső középkategóriásnak nevezhető félvezetős Weiss DAC mérése, még a legrosszabb értéket mutató második harmonikus is csak 0,001%, 100 kOhm terhelés esetében.juliush írta: ↑2024.07.18., csüt. 14:49Ha jól látom, ez 0dB kivezérlésű, 1kHz-es jellel mérve. A modern digitális rendszerek 16-bit fölött praktikusan 0,0003%-ot teljesítenek teljes kivezérlésnél, a full bitmélységet használva. Érdekesebb lenne mondjuk egy -60dB-es mérés, ahol a rendelkezésre álló bitkeret jelentős része kihasználatlan, így például a 16-bites rendszerektől úgy 0,2% várható, 24-bitnél durván ennek tizede.tunerman írta: ↑2024.07.18., csüt. 13:55https://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f= ... &start=200
A saját fejlesztésű No global NFB TDA1540 DAC:
2nd harmonic distortion: 0,085%
3rd harmonic distortion: 0,066%
4th harmonic distortion: NO
5th harmonic distortion: 0,015%
Ez lenne a TDA1540 - van még valami amire válaszolnom kellene?
TJ.
Tévedés ne essék, a TDA1540-es eredményei is szépek, de kár lenne tagadni, hogy azóta sokat fejlődött a technológia.
Már említettem, pár hétig vendégeskedett itt egy tuningolt CD-100-as Süti jóvoltából (), szépen is szólt, csak a modernebb eszközeim (Exogal Comet, Resonessence Labs Concero HD és Invicta, vagy épp a Marantz SA KI Pearl) még szebben. Az én rendszeremben, az én füleimnek, illetve pár barátom és vendégem számára is.

A kontextus végett:
ez egy hazai fejlesztésű D osztályú erősítő Audio Precision mérőrendszerrel mért torzítása, 8 ohmon, 1W és 450W között mérve.

A THD+N 1kHz-en 0,005% alatt van, minden mért teljesítményen.
Ez pedig egy elismert nagy példányszámban eladott csöves erősítőjé, az amerikai Stereophile által mérve.

- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2740
A kindulási pont ez volt, és példának be volt téve a csoda DAC műszaki paramétereiről készült méréssorozat linkje."az igazságot üvölti, ahelyett, hogy szép hazugságokat suttogna",
Én arra reagáltam, a továbbiak erőltetésnek tűnnének - hagyjuk

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Ha jól látom, ez 0dB kivezérlésű, 1kHz-es jellel mérve. A modern digitális rendszerek 16-bit fölött praktikusan 0,0003%-ot teljesítenek teljes kivezérlésnél, a full bitmélységet használva. Érdekesebb lenne mondjuk egy -60dB-es mérés, ahol a rendelkezésre álló bitkeret jelentős része kihasználatlan, így például a 16-bites rendszerektől úgy 0,2% várható, 24-bitnél durván ennek tizede.tunerman írta: ↑2024.07.18., csüt. 13:55https://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f= ... &start=200
TJ.
Tévedés ne essék, a TDA1540-es eredményei is szépek, de kár lenne tagadni, hogy azóta sokat fejlődött a technológia.
Már említettem, pár hétig vendégeskedett itt egy tuningolt CD-100-as Süti jóvoltából (

Gyula
- tunerman
- V.I.P.
Egy ilyen DIY mod nincs ilyen mérőpark közelében, szerintem nem is lesz .
A sok-sok ezer dolláros kütyüknél viszont vannak valódi, mérhetően jobb műszaki paraméterei - annak ellenére, hogy no global NFB-t tartalmaz.
Ez is valami
TJ.
A sok-sok ezer dolláros kütyüknél viszont vannak valódi, mérhetően jobb műszaki paraméterei - annak ellenére, hogy no global NFB-t tartalmaz.
Ez is valami

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
IMD, spektrális jitterzaj, zajszint, dinamikatartomány. Ha már meg lett kérdezve.tunerman írta: ↑2024.07.18., csüt. 13:55https://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f= ... &start=200
TJ.

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Srácok, ez már homokozós szint, talán elég is ennyi egymás szerszáma méregetéséből.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- tunerman
- V.I.P.
https://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f= ... &start=200
TJ.
TJ.
A nyilvánvaló félreértések elkerülése érdekében leszögezném, hogy nem foglaltam álláspontot, illetve nem nyilatkoztam arról, hogy bármit is elhinnék, vagy komolyan vennék a hivatkozott tesztben foglaltak tekintetében, pusztán "tanulságosnak" tituláltam, mert jól illusztrálja azt, hogy mekkora szakadék is húzódHAT a szubjektív élmény és a technikai háttér valódi műszaki képességei között! Ez nem jelenthet újdonságot olyanok számára, akiknek a TDA1540 a digitális technológia zenitje.
Gyula
- tunerman
- V.I.P.
A hülyeség nem rendszerszemléleti eszköz.denesdr írta: ↑2024.07.18., csüt. 13:19Valakié megbotránkozik, valakié nem. Valaki viszolyogva menekül a valóságból, valaki nem. Aki akarja elhiszi, aki nem akarja, az meg nem hiszi. Nincs általános tuti képlet vagy egy gyűrű mind felett stb.workonwomen írta: ↑2024.07.18., csüt. 12:56Az emberek füle megbotránkozik a torzítás hiányától. Viszolyogva menekülnek a valóságból a dinamikakompresszált konzervzene símogatásába. Hogy lehet ekkora zöldséget elhinni???
TJ.
Valakié megbotránkozik, valakié nem. Valaki viszolyogva menekül a valóságból, valaki nem. Aki akarja elhiszi, aki nem akarja, az meg nem hiszi. Nincs általános tuti képlet vagy egy gyűrű mind felett stb.workonwomen írta: ↑2024.07.18., csüt. 12:56Az emberek füle megbotránkozik a torzítás hiányától. Viszolyogva menekülnek a valóságból a dinamikakompresszált konzervzene símogatásába. Hogy lehet ekkora zöldséget elhinni???
- workonwomen
- Nincs visszaút
- Értékelés: 32
Hát persze. Az emberek füle megbotránkozik a torzítás hiányától. Viszolyogva menekülnek a valóságból a dinamikakompresszált konzervzene símogatásába. Hogy lehet ekkora zöldséget elhinni???
- tunerman
- V.I.P.
juliush írta: ↑2024.07.18., csüt. 11:42A "Kábelezzünk" témakörhöz kukáztam ki innen egy képet illusztrációként, de a teszt maga is nagyon tanulságos a szubjektív hangminőség https://www.stereophile.com/content/aud ... sor-page-2
vs. mérési eredmények https://www.stereophile.com/content/aud ... asurements
tekintetében.
Minden szerepel itt, amiről évek óta megy a vita, berendezés, amely "az igazságot üvölti, ahelyett, hogy szép hazugságokat suttogna", olyan mérési eredményekkel, amelyeknek tükrében John Atkinson legszívesebben "hibásnak" titulálta volna az eszközpárost.![]()
Ez egy gerillamarketing a THD mellett...mérnök barátom csak ennyit írt rá:
" Hát persze. Az emberek füle megbotránkozik a torzítás hiányától. Viszolyogva menekülnek a valóságból a dinamikakompresszált konzervzene símogatásába. Hogy lehet ekkora ökörséget elhinni????
...Giga baromság."

A "Kábelezzünk" témakörhöz kukáztam ki innen egy képet illusztrációként, de a teszt maga is nagyon tanulságos a szubjektív hangminőség https://www.stereophile.com/content/aud ... sor-page-2
tekintetében.
Minden szerepel itt, amiről évek óta megy a vita, berendezés, amely "az igazságot üvölti, ahelyett, hogy szép hazugságokat suttogna", olyan mérési eredményekkel, amelyeknek tükrében John Atkinson legszívesebben "hibásnak" titulálta volna az eszközpárost.
tekintetében.
Minden szerepel itt, amiről évek óta megy a vita, berendezés, amely "az igazságot üvölti, ahelyett, hogy szép hazugságokat suttogna", olyan mérési eredményekkel, amelyeknek tükrében John Atkinson legszívesebben "hibásnak" titulálta volna az eszközpárost.

Gyula
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Valóban így van, némi szerencse nélkül nem megy.pali923 írta: ↑2024.07.17., szer. 10:00Mint annyi mindenhez az életben.![]()
![]()
Volt valaha egy H/K cd-m, amit használtan vettem, táv nélkül. Aztán a német ebay-n felrakott valaki licitre egy hozzávaló távot 1€-ért, és csak én licitáltam rá egyedül. A szállítási költség kicsit több volt, de akkor is nagyon örültem neki én is.

Ez az ominózus eset úgy történt, hogy keresve-kutatva a neten a távirányító után, megtaláltam a lentebb linkelt Lengyel webáruházat, ahol kapható.
Néhány hete jött a cégünkhöz egy Lengyel kolléga, akinél rákérdeztem, mit tud erről az oldalról, biztonságos, megbízható, valós ajálat lehet?
Elmondta, hogy Ő rendszeresen szokott innen rendelni, tuti az oldal, sohasem volt még semmi probléma, sőt, ha gondolom, nagyon szívesen meg is rendeli nekem, mert ha Ő rendeli, akkor jobban járok.
El is magyarázta miért. Elmondása szerint, Ő regisztrálva van erre az oldalra, minden év elején, mikor először rendel innen, akkor fizet pluszban 100 Zloty-t(kb.25€), ezzel egész évre megváltja az ingyen szállítást, alkalom és értékhatártól függetlenűl!
Így a távirányitó megrendelésekor sem kellett szálítási díjat fizetni, az otthoni címére rendelte, 2 nap múlva a felesége át is vette, egy hét múlva hozta is nekem. Valóban új távirányitó, én bontottam ki a dobozból, fóliából. 22€-ba fájt. Tehát igen, szerencsés együttállás kellett hozzá, hogy megszerezzem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Mint annyi mindenhez az életben.

Volt valaha egy H/K cd-m, amit használtan vettem, táv nélkül. Aztán a német ebay-n felrakott valaki licitre egy hozzávaló távot 1€-ért, és csak én licitáltam rá egyedül. A szállítási költség kicsit több volt, de akkor is nagyon örültem neki én is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- zoli73
- V.I.P.
Köszönöm!
Valójában ehhez sokkal több szerencse kellett, mint kitartás.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.
Végül igen, sikerült, megjött a távirányító! Ráadásul új, és kiválóan teszi a dolgát!zoli73 írta: ↑2024.07.04., csüt. 09:15Köszönöm a segítő szándékod, de mivel informatikai analfabeta vagyok, igy nem tudok ezekkel mit kezdeni, nem is nagyon értem amit magyarázol, nekem ez kínai.Roni72 írta: ↑2024.07.04., csüt. 07:31Ismered az RCCreator programot?
https://rccreator.com/
Többféle USB-n át programozható távirányítóm van, ami ezt használja: kismillió táv kódja benne van.
De van egy irplus nevű androidos app, a telefonomon (Xiaomi Redmi Note 5) még van IR port, csináltam egyedi távirányítókat rá.
https://ibb.co/RQx7SKt
https://ibb.co/QX48D1C
A 3. eszköz amit használok ezen a területen, az pedig egy USBUIRT nevű IR adóvevő, ami egy kis lrnhelper nevű programkával Philips Pronto formátumban képes kiírni az IR kódokat.
Közben már a második tanitható távirányitó lépett színre, de eredménytelenűl, egyik sem komunikál ezzel a videorecorderrel.
De úgy néz ki megoldódik, sikerül szerezni egy eredeti, gyári távirányítót, új állapotban, Lengyelországból, ha minden jól megy, hétfőn kézhez kapom.
Azért köszönöm az igyekezeted!![]()

Ajálom figyelmetekbe ezt az oldalt.: https://allegro.pl/
Lengyel barátainknál igen sok minden fellelhető, amit itthon hiába keresünk.
Azért ez nagyon szomorú…:(firka0511 írta: ↑2024.07.06., szomb. 14:39A hifizés néhányaknál eleve pe(j)oratív értelmű lett az eredeti célokhoz viszonyítva. Te talán nem, de én találkoztam olyan hifistával, akinél a zenei felvételek csupán tesztanyagok voltak. Ha pár évvel régebben is jelen lettél volna az AVX-en, néhányukkal Te is beszélgethettél volna, akik saját kifejezésük szerint "túl voltak a zenehallgatáson".
[/quote]
Biztosan én is szomorkodnék, ha ilyet hallanék valakitől.
Ez nyilván nem jellemző, hülyék mindig is voltak, erre egy teóriát felhúzni teljesen felesleges.
A hifizés néhányaknál eleve pe(j)oratív értelmű lett az eredeti célokhoz viszonyítva. Te talán nem, de én találkoztam olyan hifistával, akinél a zenei felvételek csupán tesztanyagok voltak. Ha pár évvel régebben is jelen lettél volna az AVX-en, néhányukkal Te is beszélgethettél volna, akik saját kifejezésük szerint "túl voltak a zenehallgatáson".
[/quote]
Azért ez nagyon szomorú…:(
[/quote]
Azért ez nagyon szomorú…:(
- zoli73
- V.I.P.
Köszönöm a segítő szándékod, de mivel informatikai analfabeta vagyok, igy nem tudok ezekkel mit kezdeni, nem is nagyon értem amit magyarázol, nekem ez kínai.Roni72 írta: ↑2024.07.04., csüt. 07:31Ismered az RCCreator programot?
Többféle USB-n át programozható távirányítóm van, ami ezt használja: kismillió táv kódja benne van.
De van egy irplus nevű androidos app, a telefonomon (Xiaomi Redmi Note 5) még van IR port, csináltam egyedi távirányítókat rá.
A 3. eszköz amit használok ezen a területen, az pedig egy USBUIRT nevű IR adóvevő, ami egy kis lrnhelper nevű programkával Philips Pronto formátumban képes kiírni az IR kódokat.
Közben már a második tanitható távirányitó lépett színre, de eredménytelenűl, egyik sem komunikál ezzel a videorecorderrel.
De úgy néz ki megoldódik, sikerül szerezni egy eredeti, gyári távirányítót, új állapotban, Lengyelországból, ha minden jól megy, hétfőn kézhez kapom.
Azért köszönöm az igyekezeted!

Ismered az RCCreator programot?