Klipschorn, Manley (40:00-40:45)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11164
- Kapcsolat:
Re: Általában a hifiről
Szerintem nagy az egyetértés, hiszen mindegyik a saját megoldását tartja a legjobbnak. A hifisták meg egymással veszekednek azon, kinek adjanak igazat.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3007
Valóban nincs, mert a no NFB elve mentén nem lehet a jelenlegi "mainstream" oktatáspolitikával szembe menni...ha lehet is, csak így az underground jelző hangoztatásával.Csak szólok, hogy ez egy óriásian-lényeges dolog, ez a vita, mármint, amiről itt szó van.
Jelzi a terület ingoványosságát, hogy konstruktőri szinten láthatóan nincs egyetértés.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Csak szólok, hogy ez egy óriásian-lényeges dolog, ez a vita, mármint, amiről itt szó van.tunerman írta: ↑2023.10.31., kedd 13:56VibaVoice írta: ↑2023.10.31., kedd 13:50Kedves TJ!
Ha minden erősítő egyformán szólalna meg, akkor az nagy baj lenne.
Minden erősítő, elektronika rendelkezik saját hangzási karakterrel, meg akkor is, ha az műszerrel nem mérhető.
Ezek szerint az új csöves erősítőd hangra 100%ban egyforma bármelyik másik 2x10W-os csöves erősítővel, csak a mért paraméterek alapján lehet őket megkülömböztetni.
Értem, de mégsem értem.
Én nem arra akarok kilyukadni, hogy amit összeraktál az torz hangot ad ki magából, mert ez nem lenne igaz. Az viszont igaz, hogy egy egyéni hangzásvilágot képviselsz, ami felismerhető.
Nem műszerekkel, csak füllel.
Ez a lényeg, nem?
Nem.
Az énekesek és az akusztikus hangszerek hangját kell felismerni.
TJ.
Jelzi a terület ingoványosságát, hogy konstruktőri szinten láthatóan nincs egyetértés.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- tunerman
- V.I.P.

Hamár lúd, akkor legyen kövér!
2023 október 22-23 a moszkvai HiFi & High End Show-ról videó.
Már meg sem említem, hogy milyen zenék mentek
youtu.be/Pg8fIDkCpkY
2023 október 22-23 a moszkvai HiFi & High End Show-ról videó.
Már meg sem említem, hogy milyen zenék mentek
youtu.be/Pg8fIDkCpkY
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Megpróbálom elmondani, aztán majd úgy is megjegyzi valaki, hogy az én számból nem elég hiteles...
Szóval, tételezzük fel, hogy Jancsi posztját idézte Juliska és Te reagálnál valamelyikre.
Ezt fogod látni :
(quote=Juliska post......)
(quote=Jancsika post....)
Itt láthatod Jancsika szövegét.
(/quote)
Itt láthatod Juliska szövegét.
(/quote)
Ha mind a kettőt meg akarod tartani - nincs sok értelme - csak írod a magadét.
Ha csak Juliskáét, akkor kitörlöd Jancsikának a szövegét és az alatta és a fölötte lévő sort.
Ha csak Jancsikáét, akkor kitörlöd (quote=Juliska post sort, Juliska szövegét és a szöveg alatti (/qoute) szócskát.
Amit látni kell és fontos, és a fő hibalehetőséget jelenti, hogy fordított sorrendben látható a posztoló neve és a saját posztja.
Az utolsó idézőnek a neve van legfelül, a mondandója legalul.
Ez így leírva sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint a gyakorlatban, háromszor bele is zavarodtam közben...
- VibaVoice
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 50
- Kapcsolat:
Igaz!asebestyen írta: ↑2023.10.31., kedd 14:08VibaVoice rontja el állandóan az idézési szinteket, nem győzöm javítási tempóval a posztolási sebességet.![]()
Bocsánat!
Fogalmam sincs, hogy hogy kell jól csinálni.
Sz.L.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2792
Egy régi/új nézőpont, vélemény soha nem probléma, a stílus is kezdi megütni az elvártat

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Nincs vele bajom, csak fura, hogy random megjelent, hogy ez milyen jó.
Nem szotkam hibázni.
Tudtommal a Vibavoice már valóban nem gyárt semmit, befejezte az üzleti tevékenységet.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- fererencz
- Törzsvendég

- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7811
VibaVoice rontja el állandóan az idézési szinteket, nem győzöm javítási tempóval a posztolási sebességet.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- tunerman
- V.I.P.

Én nem tudom más hibáját állandóan kiszerkeszteni.
TJ.
Olyan jó, hogy az idézések hibájával megváltozott, ellenkező tartalmú lett Tunerman kolléga mondanivalója. Nem tudom, hogy ez szándékos vagy véletlen, mindenesetre azért elég gáz...
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee
- tunerman
- V.I.P.

VibaVoice írta: ↑2023.10.31., kedd 13:50Kedves TJ!
Minden erősítő, elektronika rendelkezik saját hangzási karakterrel, meg akkor is, ha az műszerrel nem mérhető.
Ezek szerint az új csöves erősítőd hangra 100%ban egyforma bármelyik másik 2x10W-os csöves erősítővel, csak a mért paraméterek alapján lehet őket megkülömböztetni.
Értem, de mégsem értem.
Én nem arra akarok kilyukadni, hogy amit összeraktál az torz hangot ad ki magából, mert ez nem lenne igaz. Az viszont igaz, hogy egy egyéni hangzásvilágot képviselsz, ami felismerhető.
Ez a lényeg, nem?
Nem.
Az énekesek és az akusztikus hangszerek hangját kell felismerni.
TJ.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.31., kedd 14:06-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
- VibaVoice
- Lefelé a lejtőn

- Kapcsolat:
Kedves TJ!
Értem, de mégsem értem.
Ez a lényeg, nem?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.31., kedd 13:56-kor.
- tunerman
- V.I.P.

Nem.
- VibaVoice
- Lefelé a lejtőn

- Kapcsolat:
Nem reklám.
A képen látható erősítő nincs forgalomban, nincs értelme reklámozni.
A felépítése a lényeg, nem a gyártója.
Hogyan tovább?
- VibaVoice
- Lefelé a lejtőn

- Kapcsolat:
Itt egy jó kérdés!
Egy fejlesztő, vagy gyártó épít-e szándékosan hallható torzítást az erősítőjébe?
A válasz, IGEN! Naná!
Ha minden erősítő 100%-ban egyformán szólalna meg, akkor minden erősítő egyformán szólna.
De nem egyformák! Közel sem.
Éppen azért lehet egy egy gyártót, típust szeretni, vagy utalni, mert a hangot mindegyik kicsit másképp adja vissza.
Egyszerű példa: ha egy erősítőben kicserélnek pár alkatrészt, kábelt, csatlakozót, annak megváltozik a hangzása. Egy egy gyártó, fejlesztő nem törekszik arra, hogy az általa előállított termék torzítása "gyárilag" magas legyen, de arra törekszik, hogy az általa gyártott elektonika hangja felismerhető, másoktól eltérő legyen.
Kapcsolástechnika, alkatrész választás, felépítés, huzalozás mind mind befolyásolja a megszólaló hang minőségét, de ezeket a finomságokat műszerrel kimérni gyakorlatilag szinte lehetetlen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.31., kedd 13:38-kor.
- fererencz
- Törzsvendég

Bárki, akinek volt ilyen erősítője, hogy kipróbálhatta így is, úgy is és fogékony az ilyen szintű különbségekre.
Nem hangosabb, hanem tisztább, természetesebb.
Kevésbé ködös, kevésbé maszatos, kevésbé tompa. Csak ennyi.
- VibaVoice
- Lefelé a lejtőn

- Kapcsolat:
Sokan írtak arról, hogy egy egy készüléken, erősítőn belül milyen hosszú kábel, vezeték, jelút, tápvezeték az ideális.
A képen egy elrettentő példa látható.
A bemeneti RCA csatlakozóktól a hangsugárzók banán csatlakozókig a hangfrekvencias jel kb 20cm utat tesz meg.
Számszerint az RCA csatlakozóktól a bemenet választó relékig 3-4cm a jel útja, a reléktől az ALPS potencióméterig 5-6cm. A potitól a végerősitő IC-ig 4cm, ettől a banán aljzatokig 6cm az az út, amit meg kell tennie a hangnak.
A DC csatlakozótól a 2db 4700uF/35V ultra gyors puffer kondikhoz 2cm hosszú síneken érkezik a tápfeszültség, ahonnan 3cm hosszú sínek vezetnek a végerősitő lábaihoz. A hangfrekvencias jel útjában a végerősitő bejáratánál 1db 1uF/25V Kemet gyártmányú XLR7 kondi található (ez a hangsugárzókat védő DC védelem).
Ennyi.
Tudom, ezer helyen bele lehet kötni egy ilyen pofon egyszerű felépítésű elektronikába, de mikor megszólal a zene, mindenki csak mosolyog, és boldogan hallgat.
Ez a lényeg, nem?
A képen egy elrettentő példa látható.
A bemeneti RCA csatlakozóktól a hangsugárzók banán csatlakozókig a hangfrekvencias jel kb 20cm utat tesz meg.
Számszerint az RCA csatlakozóktól a bemenet választó relékig 3-4cm a jel útja, a reléktől az ALPS potencióméterig 5-6cm. A potitól a végerősitő IC-ig 4cm, ettől a banán aljzatokig 6cm az az út, amit meg kell tennie a hangnak.
A DC csatlakozótól a 2db 4700uF/35V ultra gyors puffer kondikhoz 2cm hosszú síneken érkezik a tápfeszültség, ahonnan 3cm hosszú sínek vezetnek a végerősitő lábaihoz. A hangfrekvencias jel útjában a végerősitő bejáratánál 1db 1uF/25V Kemet gyártmányú XLR7 kondi található (ez a hangsugárzókat védő DC védelem).
Ennyi.
Tudom, ezer helyen bele lehet kötni egy ilyen pofon egyszerű felépítésű elektronikába, de mikor megszólal a zene, mindenki csak mosolyog, és boldogan hallgat.
Ez a lényeg, nem?