A 290 km-re fekvő Izlandot (Iceland) meg azért nevezték el Jégföldnek mert zöld volt nem? Szerintem hagyjuk az uraban legendákat azoknak akik azon a szinten vannak! Izland kb. 64%-át nem borítja hó vagy jég az év nagy részében pedig a neve azt sugallja hogy...kimber írta: ↑2022.11.06., vas. 16:32Én úgy tudom, hogy a korai telepesek csak trollkodtak egy kicsit a sziget elnevezésével, hogy minél több embert tudjanak oda csábítani.alfaati írta: ↑2022.11.06., vas. 15:39Hogy lehet az, hogy Grönlandot (Greenland-Zöld föld) ma jégtakaró borítja 90%-ban amikor annyi CO2-bocsájt ki az ipar és a városiasodás, a 800-as évek végén amikor meg nincs ipar és túlnépesedés a Vikingek egy csupa zöld szigetet fedeznek fel? Csak nem az van, hogy akkor melegebb volt mint ma?![]()
![]()
De ha valaki utána olvas, az rájön, hogy olyan perzisztens ciklikus éghajlati változások mennek végbe földünkön amit mi nem is értünk, és nem is vagyunk rá hatással. Nem értjük mi okozza. Tudjuk mérni, követni, elemezgetni, mennek róla a tudományos viták de valójában nincs kielégítő magyarázat arra jelenleg, hogy akár ilyen egymáshoz közel eső szigeteken is, miért annyira eltérő a környezet és időjárás.