Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1192

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

cables írta:
2019.11.11., hétf. 21:32
Olvasgatva a beírásokat a következő jutott eszembe:

Ha valakinek nincs értelmes mondanivalója, de mindenképp beírni akar az baromságokat ír.
Miről szeretnél olvasni?

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

mgus írta:
2019.11.11., hétf. 21:18
Ez az 5000x ár azért elég durva ha azt nézem egy pc kábel 700 ft akor ennek az 5000x az már 3.5milka, ezt jó lenne mégegyszer átszámolni.
Nordost Odin 2 1.25m tápkábel 5.290.000.- Ft

És egy full Odin 2 kábelezés Soulution 7-es rendszerben a bemutatótermünkben.

A 3 m-es hangfalkábel 14 millió/pár.
Az 1m összekötők 7 millió/pár.
Csatolmányok
DSC_9108.JPG
DSC_9108.JPG (2.88 MiB) Megtekintve 2273 alkalommal
Nordost.jpg
Nordost.jpg (141.92 KiB) Megtekintve 2273 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LIMAR 2019.11.11., hétf. 21:49-kor.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

cables írta:
2019.11.11., hétf. 21:32

Ha valakinek nincs értelmes mondanivalója, de mindenképp beírni akar az baromságokat ír.
Mint most te? :smile29:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

chord írta:
2019.11.11., hétf. 21:02
Mathias írta:
2019.11.11., hétf. 17:59
chord írta:
2019.11.11., hétf. 15:47
és nem tudunk semmit kimérni, ami közvetlenül és mindig összefüggene az adott rendszeren kapott hangjával, akkor minimum két eset lehet:
1. Nem áll rendelkezésre az a tudás, amely egy ilyen mérést, minden metrológiai vonzatával megalkosson...
2. Az a helyzet, hogy azért nem lehet kimérni különbséget, mert nincs különbség. Nincs...
Következetesen, hetek óta kihagysz egy harmadik lehetőséget:
3.: Nem is próbálja senki komolyan kimérni, mert nincs rá igény, pénz, akarat, stb
Az, hogy odamész a buszmegállóba és megkérdezed hol a fenébe van már a gulyásleves, amire mindenki szét tárja a kezét, nem azt jelenti hogy nem tudnak gulyáslevest csinálni.
Olyan dolgot kérsz számon a mérnökökön, amire valószínűleg senki nem kérte őket, vagy ha igen, akkor nyilván nem publikus, mert üzleti titok.
Sőt tovább megyek, olyan dolgot kérsz számon amit nem is tudsz definiálni, sőt még egyértelműen értelmezni se.
Egyetértek Fapacival abban, hogy 10 ember tíz különböző dolgot mond 10 rendszerben.
Sőt ugyanazt a rendszert meghallgatva is különbözőek a vélemények. Ahány ember, annyi vélemény lesz.
Igazából ha akarsz valamit a mérnököktől, akkor először a saját házunk táján rendbe rakni a dolgokat. Mert a te logikádat követve igazából a mérnök kérhetné számon, hogy mondhatja ugyanarra a kábelre az egyik ember, hogy hallgathatatlan, a másik hogy ez a legjobb, a harmadik meg hogy ugyanolyan mint a többi.
Amúgy kitértem a 3.-ra, sőt, elmondtam, hogy nem lesz ilyen project.

Ne gyertek már ezzel a 10 féle ember 10 féle rendszerével meg a 10 féle ízléssel.
Nem értem, hogy műszaki embereknek mi nem világos ezen.
Két kábel.
A polcon,a kereskedőnél. Nincs rendszer, nincs ízlés, nincs zene, nincs vélemény, csak a két kábel. Ki sincs bontva.
Az egyik 5000-szer annyiba kerül, mint a másik.
Azt merészeltem rosszallani, hogy semmilyen módon nem mérhető ki a különbség közöttük. A mérnökök is nyomják a rizsát, de mérés az nuku.
Mégis, én is beállok a sorba, mert hallottam dolgokat, és azt mondom, hogy 99%, hogy a drágábbik az lesz a jobb. Nem kell definiálni semmit, csak úgy parasztosan jobb, gyakorlatilag mindenben. Nem lesz ellenzék.

Fáj, ha ilyet kérdek, vagy mi ez a nagy ne-bántsuk-a-mérnököket szöveg?
Kitől kérdezze a vásárló - mert egy valag pénzről van szó - , a zöldségestől? Ők lapítanak, és álltak be a kábelbizniszbe combközépig?
"Irtóztató beszéddel repesztené meg a nézők fülét, hogy a vétkes megőrüljön belé, képedjen az igaz, s a közönyös zavarba essék..."

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Hozzászólás Szerző: cables »

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

mgus írta:
2019.11.11., hétf. 21:18
Ez az 5000x ár azért elég durva ha azt nézem egy pc kábel 700 ft akor ennek az 5000x az már 3.5milka, ezt jó lenne mégegyszer átszámolni.
https://www.analogueseduction.net/mains ... cable.html

Ez átszámolva majdnem 7 milka lenne itthon. Ja ez a legrövidebb kiszerelés.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2719

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

chord írta:

A polcon,a kereskedőnél. Nincs rendszer, nincs ízlés, nincs zene, nincs vélemény, csak a két kábel. Ki sincs bontva.
Azt merészeltem rosszallani, hogy semmilyen módon nem mérhető ki a különbség közöttük. A mérnökök is nyomják a rizsát, de mérés az nuku.
Mégis, én is beállok a sorba, mert hallottam dolgokat, és azt mondom, hogy 99%, hogy a drágábbik az lesz a jobb. Nem kell definiálni semmit, csak úgy parasztosan jobb, gyakorlatilag mindenben. Nem lesz ellenzék.

Kitől kérdezze a vásárló - mert egy valag pénzről van szó - , a zöldségestől? Ők lapítanak, és álltak be a kábelbizniszbe combközépig?
Az a jobb kábel amit a saját rendszeredben jobbnak hallasz. Az hogy az ár ezt tükrözi, vagy nem az másodlagos. Ha valaki a csak a drágább a jobb alapon választ az mellé lőhet. Az is kérdés lehet ha csak kicsivel jobb, de kétszer olyan drága akkor is megéri? gondolkodik.gif
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

chord írta:

Szerintem nem a mérnökök nyomják a rizsát. Szerintem.
Mérés is szokott lenni, ellenállás, kapacitás, induktivitás.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1192

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Indy írta:
2019.11.11., hétf. 20:12
denesdr írta:
2019.11.11., hétf. 19:59
Tényleg kiváncsi lennék egy amúgy jó hangú rendszer kábellel "elrontott" hangjára.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1

HS kábel tapasztalat:

Belden 9497-el borzalmas, Zu Audio Mission-nel so-so, Siltech LS88-al lehengerlő és még nincs vége.

A kábel pont az a komponens, amiben nagyon nem adnék senki véleményére, csak saját rendszeres próba után vennék. Ha drága, akkor főleg.
Avantgarde-hoz javasolnám az Audio Note drágább ezüst kábeleit, vagy a Kondo ezüstöket a Siltch helyett. Sokkal finomabbak, kiegyensúlyozottabbak. Digitális kábelnek meg főleg.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Tctronic írta:
2019.11.11., hétf. 20:25
lehoako írta:
2019.11.11., hétf. 20:20

Interkonnektügyileg is van tapasztalatod? :D

Kérlek, topikold be jól. Előre is köszi. :smile53:
Berillium közép és magas sugárzóhoz nem ajánlott ezüst IC kábel. (TAD 4002-höz nem passzolt az Audioquest Niagara IC)
Ezt nem tudtam, csak hallottam már ilyen dobozt fullezüst kábelezéssel, axxem a régi Custom Made Interconnect Cable volt (Vagyis a régi Vz) az IC.

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

Mathias írta:
2019.11.11., hétf. 17:59
chord írta:
2019.11.11., hétf. 15:47
és nem tudunk semmit kimérni, ami közvetlenül és mindig összefüggene az adott rendszeren kapott hangjával, akkor minimum két eset lehet:
1. Nem áll rendelkezésre az a tudás, amely egy ilyen mérést, minden metrológiai vonzatával megalkosson...
2. Az a helyzet, hogy azért nem lehet kimérni különbséget, mert nincs különbség. Nincs...
Következetesen, hetek óta kihagysz egy harmadik lehetőséget:
3.: Nem is próbálja senki komolyan kimérni, mert nincs rá igény, pénz, akarat, stb
Az, hogy odamész a buszmegállóba és megkérdezed hol a fenébe van már a gulyásleves, amire mindenki szét tárja a kezét, nem azt jelenti hogy nem tudnak gulyáslevest csinálni.
Olyan dolgot kérsz számon a mérnökökön, amire valószínűleg senki nem kérte őket, vagy ha igen, akkor nyilván nem publikus, mert üzleti titok.
Sőt tovább megyek, olyan dolgot kérsz számon amit nem is tudsz definiálni, sőt még egyértelműen értelmezni se.
Egyetértek Fapacival abban, hogy 10 ember tíz különböző dolgot mond 10 rendszerben.
Sőt ugyanazt a rendszert meghallgatva is különbözőek a vélemények. Ahány ember, annyi vélemény lesz.
Igazából ha akarsz valamit a mérnököktől, akkor először a saját házunk táján rendbe rakni a dolgokat. Mert a te logikádat követve igazából a mérnök kérhetné számon, hogy mondhatja ugyanarra a kábelre az egyik ember, hogy hallgathatatlan, a másik hogy ez a legjobb, a harmadik meg hogy ugyanolyan mint a többi.
Amúgy kitértem a 3.-ra, sőt, elmondtam, hogy nem lesz ilyen project.

Ne gyertek már ezzel a 10 féle ember 10 féle rendszerével meg a 10 féle ízléssel.
Nem értem, hogy műszaki embereknek mi nem világos ezen.
Két kábel.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4993

Hozzászólás Szerző: pärt »

Most van az éjnek rémjáró szaka, hajnalig még van idő pár coming outra. Jönnek a licitek, kinek van a legolcsóbb tyúkbél kábelezése. :D

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

trane írta:
2019.11.11., hétf. 20:29
Tctronic írta:
2019.11.11., hétf. 20:25
lehoako írta:

Berillium közép és magas sugárzóhoz nem ajánlott ezüst IC kábel. (TAD 4002-höz nem passzolt az Audioquest Niagara IC)
aha :D . és a RENDSZER többi tagja nem számít :rolleyes: ? na ne má, de télleg...' leborulok.gif
Szerintem ;) leborulok.gif
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

lehoako írta:

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

chord írta:
2019.11.11., hétf. 17:15

Az audiofil cégek mindegyike mögött van mérnökember, és a főnökök általában nem sajtiparból vagy a szobafestők közül veszik a nyakukba a beosztást.
Műszaki emberek ezerrel.
A "főnökök" pont a sajtiparból és egyéb nemzetközi nagykereskedelmi tevékenységet végző ún. befektetői csoportokból kerülnek ki.
Kilóra adják veszik a márkákat, akárcsak a Nestlé. Az adott portfolioból kivehető nyereségen kívül semmi nem érdekli őket. Amit a marketing és PR osztály eléd tár, az az aktuális fogyasztói igény pontos tükörképe.
A mérnökök csak ez után jönnek a képbe. Feladatuk a gyártás megszervezése és az adott költségkeretből a kihozni a terméket, ami majd éppen csak átcsúszik a minőségellenőrzésen. Kívül cukormáz, belül az aktuális lowcost gyártástechnológia. Kész a kaliforniai álom, Lehet piacra dobni.
A megfelelő értékesítői körhöz eljuttatva, beillesztik ezt is a repertoárba. Egyedül arra kell vigyázni, hogy a börner szeletelős és az "audiofil" célcsoport ne keveredjen, mert akkor rövid időn belül lehet újabb brandet létrehozni.
De ha idővel előbukkan néhány lemezsaru, vagy tőcsavar a pozdorja alól az még nem gond. Hiszen erre is van tudományos magyarázat és jónéhány kiegészítőkben utazó leányvállalat, akik ezt a paci igényt is kielégítik.
A fogyasztókat pedig egyáltalán nem zavarja, hogy a fülük szívük választottja esetenként 10% alatti hozzáadott értéket tartalmaz. Két válság között így kerek a világ.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára diagnet 2019.11.11., hétf. 20:27-kor.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

denesdr írta:
2019.11.11., hétf. 18:44
Vekengés, nem vekengés, engem főleg a drága, butik kábelek (nem)létjogosultsága érdekelne.
A válasz ott van a kérdésben, amit egyik általam nagyrabecsült fórumtársunk tett fel nekem nemrég a fórumon (fejből idézem, nem pontos, de ez volt a lényeg): “Te milyen árfekvésű kábeleket ajánlanál egy ötvenmillió forintos rendszerbe?” - és mivel a fórumtárs egy személyes találkozásunkkor elmesélt egy idevágó történetet, azt hiszem értem, és nem tévedek nagyot azzal, hogy a piszokdrága kábelek legfőbb létjogosultsága az, hogy van rájuk fizetőképes kereslet

Az azért tagadhatatlan, hogy a “piszokdrága” kábelek bizonyos paramétereikben valóban jobbak is, mint “megfizethető“ társaik. És mindegy, hogy ez a “jobbság” hangzásban “bolhafasznyi” vagy “ég és föld” (vigyázat! NEM foglalok állást a kérdésben!), ergo jól hallható vagy kevésbé vagy - horribile dictu - szinte egyáltalán nem, van aki hajlandó a különbségért bármennyit áldozni, de biztosra akar menni, hogy nála a lehető legjobb van.

Ez azért elég egyszerűen megérthető létjogosultság.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2019.11.11., hétf. 20:26-kor.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Indy írta:
2019.11.11., hétf. 20:12
denesdr írta:
Tényleg kiváncsi lennék egy amúgy jó hangú rendszer kábellel "elrontott" hangjára.
Lumin A1

HS kábel tapasztalat:

Belden 9497-el borzalmas, Zu Audio Mission-nel so-so, Siltech LS88-al lehengerlő és még nincs vége.

A kábel pont az a komponens, amiben nagyon nem adnék senki véleményére, csak saját rendszeres próba után vennék. Ha drága, akkor főleg.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

denesdr írta:
Lumin A1

HS kábel tapasztalat:

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

pärt írta:
2019.11.11., hétf. 17:34
Ha egy szörnyű kataklizma elpusztítaná a világ összes kozmetikumát ( elgondolni is borzasztó :D ) és csak egy fajta, jó minőségű szappan maradna, összességében nem sokkal lennénk büdösebbek, koszosabbak. Talán hasonló a helyzet a kábelekkel is; bőven van ígéret, másik oldalról elvárás, de lehet, nagyon meglepődnénk, milyen jól el lehet lenni "a" kábellel.
Engem nem zavar ez a kusza sokféleség a tervezési elvekben, elméletekben, alapanyagokban. Sem samponban, sem kábelben. Aki "több nagyságrendnyi változást" vár tőlük, lelke rajta.
Én arra lennék kíváncsi, hányan hallgatnának továbbra is konzerv zenét, ha elvennék a szeretett rendszerüket, és egy telefont használhatnának csak gyári alap fülessel (mint a zenét valóban kedvelők többsége).
Lenne hozzá korlátlan spotify mp3 előfizetés. Szerintem sokan eltűnnének...

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Kábelek tesztelése nem egyszerű feladat, kihuzom bedugom módszer nem elég. Egy kiforrot rendszernél ha kihuzol egy kábelt valószínű hogy ki lehet bökni, de viszont egy ismeretlen rendszerbe kábel csere hadművelet halálra van ítélve teszt üzem esetén.
Mint ahogy már voltak ilyen tesztek a hdmi kábeleknél nem működött a dolog. Ugyhogy szerény véleményem szerint felesleges, ha valaki nem hallja a kölönbséget akkor kár a gözért, mert a szomszédnál müködik akkor nálam is müködik alapon nem fog müködni.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Tctronic írta:
2019.11.11., hétf. 19:29

Egyébként mi (Te , én , és még sokan mások) éltetjük, etetjük ezeket a cégeket.

Egy biztos: nem a kábelezéssel kell "feljebb lépni" először a lépcsőn, de az is tény nem jó kábelválasztással el lehet rontani a legjobb rendszert is.
Tisztelettel kikérem magamnak :) , a legdrágább kábel a rendszeremben 1 pár Klotz starquad XLR, de csak azért mert azok a leghosszabbak meg Neutrik csatik vannak rajtuk. :D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denesdr 2019.11.11., hétf. 20:01-kor.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

trane írta:
2019.11.11., hétf. 18:30
tételezzük föl: megmondja a mérnök a tuttit, minden paraméterrre :smile32: . és mit tudsz vele kezdeni :quetionmark: mert azt, hogy ha - kábelnél maradva - egy Audio Note vagy egy Krell erősítő és az Audiomeca CD-játszód közé teszed be, na azt nem fogja tudni neked megmondani, hogy befolyásolja majd a hangot :ohnoohnoohno: , hiába tud mindent a maZZZagról :yingyang: , mivel az egész egy RENDSZER. nem is értem, mijacsudát vekengtek ezen gondolkodik.gif - bár a 'természetes hangzás' definiálási kísérelte :smile51: óta nagyon mégsem lepődök meg...
Nocsak, kezd összeállni egyfajta nagy egyetértés köztünk :D :rolleyes:
Lényegében ugyanezt fogalmaztam meg egy korábbi hozzászólásomban:
Aszpirin írta: csak halkan jegyzem meg, hogy a hang, amit hallasz, az a hangszórókból jön egy teljes rendszer végén, nem egyetlen kábelből, illetve azt is, hogy a kedvenc hifis jelzőket pedig általában még maguk a hifisek sem tudják definiálni, annyira szubjektívek
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

denesdr írta:
2019.11.11., hétf. 18:55
Tctronic írta:
2019.11.11., hétf. 18:46
denesdr írta:
2019.11.11., hétf. 18:44
Vekengés, nem vekengés, engem főleg a drága, butik kábelek (nem)létjogosultsága érdekelne.
1. Definiáld hogy drága.
Mondjuk egy Nordost-tól bármi, de nem akarok senkit megbántani evvel, lehetne több tucat gyártót említeni.
Ha megkérdeznéd (legyen a Te példád szerint) Nordost képviselőjét , valószínűleg csípőből mondaná miért jobb az ő kábelük, mint a konkurenciáé. Ha megkérdeznéd egy kedvezőbb áru gyártót, ő csípőből mondaná miért nem éri meg drágább kábelt venni.

De amíg piacon tudnak maradni, addig s az élet őket igazolja.

Egyébként mi (Te , én , és még sokan mások) éltetjük, etetjük ezeket a cégeket. A hatvanas hetvenes években nem volt kábel őrület. A legtöbb készüléken, fix tápkábel volt, sőt bizonyos hangfalakon fix hangfalkábel volt szerelve. Micsoda fertő lehetett :rolleyes: Valaki rájött, hogy a kábel+csatlakozók minősége, anyaga hatással van a kapott hangra. És mi (Te és én és mások) elkezdtük megvenni. Ki-ki pénztárcája szerint.
Rájöttek, hogy egy kis marketinggel rá lehet tenni egy lapáttal. Mindenki zsebéből ki lehet húzni a pénzt. Kicsit vagy nagyot. Mindenkinél megvan az az ár/minőség arány ameddig hajlandó elmenni.

Mj.: Én még nem hallottam a saját rendszeremet egy több milliós kábelezéssel, hogy akkor milyen hangot produkálna, tehát a minőség terén nem tudom megítélni mi lenne (lehetne) a plafon amit el lehetne "csúcs" kábelezéssel érni.

Egy biztos: nem a kábelezéssel kell "feljebb lépni" először a lépcsőn, de az is tény nem jó kábelválasztással el lehet rontani a legjobb rendszert is.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Dupla post, sorry.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”